0-2
1-2
1-3

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til norsk fotballs mekka, Trondheim, der to av Norges fire beste lag møtes til toppkamp i Eliteserien. Da lagene møttes i det motsatte oppgjøret i vår, sørget Ranheims Mats Reginiussen for at lagene delte poengene broderlig seg imellom. Om femti minutter har Rosenborg muligheten til å vise hvilket lag som er «best i by'n».
    Det motsatte oppgjøret er den eneste kampen lagene har spilt seg imellom i den norske toppdivisjonen, men lagene har møttes seks ganger i cupen/norgesmesterskapet, senest i 2014, da Ranheim vant 4-3 etter ekstraomganger. De øvrige fem cupkampene, den første i 1961, har Rosenborg vunnet, med en samlet målforskjell på 33-1.
    De offisielle lagoppstillingene er på vei, men Rosenborg-trener Rini Coolen har allerede fortalt at Vegar Eggen Hedenstad og Pål André Helland står over kampen. Inn kommer Erlend Dahl Reitan og Jonathan Levi. Det betyr at Coolens første «serie-lag» blir som følger: Hansen - Dahl Reiten, Hovland, Reginiussen, Meling - Jensen, Lundemo, Trondsen - Levi, Søderlund, Bendtner.
    Ranheim-troppen ser ut som den har gjort i hele 2018, og startoppstillingen blir nok deretter. Spennende er det likevel at tidligere Rosenborg-spiller, Magnus Stamnestrø, går rett inn i troppen. Han starter etter all sannsynlighet på benken.
    Da er også Ranheim-oppstillingen inne. Svein Maalen starter med følgende ellever: Barli - Fonn Witry, Kvande, Eggen Rismark, Foosnæs - Løkberg, Valla Dønnem, Reginiussen - Storflor, Karlsen, Tønne.
    Dugnadsheltene i Ranheimsfjæra har ikke ligget på latsiden i sommer, og har benyttet «ferien» til å legge splitter nytt kunstgress på Extra Arena. Det er spekulert i om det kan være en ulempe for Ranheim, å bytte til en matte tilsvarende de andre «kunstgress-lagene» i Eliteserien.
    Det er ikke bare ute på banen Ranheim har oppgradert. TIlskuerkapasiteten er økt med 300 tilskuere for å dekke den enorme etterspørselen til dette historiske lokaloppgjøret. I tillegg har arrangøren lokket med fotballfest både før og etter kamp.
    Kampens hoveddommer er ingen ringere enn Tommy Skjerven. Han flankeres på linjene av assistentdommerne Leif Erik Opland og Svein Inge Wiken, begge trøndere. Også fjerdeommeren er trønder; Dag Vidar Hafsås.
    Lagene står klare. Ranheim skal ta avspark om få strakser...
    De første minuttene av kampene viser at Søderlund fortsetter som midtspiss, med Bendtner på venstre. Mike Jensen fortsetter i den fremskutte midtbaneposisjonen, i 4-2-1-3.
    2'
    Det er fulle tribuner, og et lite regndryss i lufta.
    2'
    Lundemo sikter mot Meling på venstre ving, men Fonn Witry er iskald og header inn til Ranheim-keeper Even Barli.
    3'
    Ranheim forsøker seg med en lang ball i bakrom, men Reginiussen header unna.
    4'
    Frispark til Rosenborg på midtbanen. Setter igang kort.
    4'
    Trondsen sikter mot Bendtner, men ballen spretter inn til Barli, som starter et Ranheim-angrep på venstre back. Rosenborg vinner igjen ballen, og har et lite grep om kampen.
    5'
    Søderlund flikker et oppspill mot Bendtner, men dansken får ikke noen god første touch, og mister ballen.
    5'
    Rosenborg-fansen har vært våkne lenge, på de nye tribunene. Nå er også hjemmefansen med: «Ra-ra-ra-ra-ra-ranheim,» synger de.
    6'
    Storflor forsøker å slå blindt i bakrom fra halvveis inne på egen halvdel, men Erik Tønne har ikke startet. Rosenborg har hatt ballen klart mest så langt.
    7'
    Jensen mister ballen, og Ranheim kan kontre på høyre.
    7'
    Storflors pasning ut til Fonn Witry er for dårlig, og linjemannen markerer for innkast.
    7'
    Rosenborg får kampens første corner.
    8'
    Even Hovland
    Stor sjanse. Hovland får heade umarkert fra seks meter. Halvmeteren utenfor Barlis mål.
    9'
    Det er en stund til det blir aktuelt for trenerne å gjøre bytter; men - likefullt - her er Ranheim-benken: Lenes (k), Alseth, Stamnestrø, Olufsen, Sørløkk, Furu og Helmersen.
    10'
    Imens benken oppsummeres, spiller Ranheim i bakrom, og Rosenborg-keeper André Hansen er langt ute og rydder opp - hundredelen foran Ranheims Erik Tønne.
    10'
    På Rosenborg-benken sitter Østbø (k), Gersbach, Serbecic, Vilhjálmsson, Botheim, Konradsen Ceide og Tørset Johnsen.
    11'
    Godt Ranheim-angrep på høyre, slås utover i feltet, der indreløperne kommer stormende. Avslutningen blokkeres, men Ranheim får slått inn på nytt, med samme resultat. Rosenborg kontrer...
    12'
    Mål for Rosenborg!
    Ranheim 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Mike Jensen
    Målgivende: Alexander Søderlund
    Det er Bendtner som tar med seg ballen sentralt i banen, og spiller ut til venstre der Søderlund har løpt seg fri. Innlegget med venstre fot er perfekt, og Mike Jensen bredsider ballen elegant i lengste hjørne. Klassisk Rosenborg!
    12'
    Rosenborg tok ledelsen også i det motsatte oppgjøret. Den gangen kom Ranheim tilbake og sikret 1-1 med en sen scoring. Skal det samme gjenta seg i dag?
    14'
    Ranheim-spillerne har bommet på flere enkle mottak og pasninger. Er det uvant med nytt kunstgress? Ballen ruller raskere og spretter kvikkere enn det gamle - dét er det ingen tvil om.
    15'
    Når dette skrives har Ranheim sitt lengste ballinnehav, og får lov til å rulle litt i bakre rekker. Men Rosenborg vinner kjapt igjen ballen, og er nær ved å skape en sjanse ved Jensen.
    18'
    Rosenborg spiller opp mot Søderlund, men Eggen Rismark er tøff i ryggen, og vinner ballen. Fair takling, ifølge dommer Skjerven.
    21'
    Valla Dønnem med ny pasning ut mot høyre. Igjen spretter ballen for raskt for Ranheim-spillerne, og ut til kast.
    21'
    Ranheim vinner ballen på midten, og stormer i angrep.
    22'
    Storflor slår tidlig inn fra høyre, og Karlsen stuper frem for å heade på mål. Ballen går via en Rosenborg-forsvarer, og ut til kast på motsatt. Det beste Ranheim-angrepet til nå?
    22'
    Levi spurter i angrep på høyre, med Foosnæs noen meter på etterskudd. Svensken får en perfekt pasning, men Ranheim-keeper Barli er langt utenfor eget felt, og får akkurat klarert til kast.
    23'
    Birger Meling
    Stor Rosenborg-sjanse. Ruller fra én side til den andre. Bendtner finner rom sentralt, og setter opp Jensen. Jensen slår inn mot midten, der Bendtner på nytt er mottaker. Bendtner finner Meling utenfor seg, som skyter fra god posisjon. Barli redder!
    25'
    Ranheim kontrer med seks mann - mot fem rosenborgere. Bruker litt lang tid, og ballen triller til slutt inn til en utrusende André Hansen.
    25'
    Rosenborg har vært ekstremt flinke til å finne rom mellom Ranheims forsvar og midtbane. Både Jensen og Bendtner ser ut til å oppsøke det såkalte «mellomrommet» hyppig.
    26'
    Ranheim 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Anders Trondsen
    Målgivende: Birger Meling
    Kanonskudd fra nesten 30 meter. Trondsen får en perfekt treff. Det ser ut som ballen flakker og dupper, før den finner krysset bak en sjanseløs Barli. Det ser nesten ut som Trondsen ble overrasket selv.
    26'
    Ranheim har virkelig ikke fått noen god start på denne kampen. Lidenskapen, gløden og innsatsen som har kjennetegnet laget så langt i 2018, er ikke like tydelig i dag. Samtidig har Rosenborg vært dødelig effektive.
    29'
    Jonathan Levi
    Levi har vært usynlig til nå. Drar seg innover i banen, finter én gang, og forsøker å curle ballen i lengste kryss. Langt over.
    30'
    Nå er det ett lag på banen, og det er ikke Ranheim.
    31'
    Alexander Søderlund
    Ny stor Rosenborg-sjanse. Søderlund får ballen på 25 meter. Avanserer noen meter, og skyter med venstre fra 18 meter. Like utenfor, med Barli i full strekk.
    32'
    Jensen sover, og ser ikke at Foosnæs er observant. Ranheim-backen stjeler ballen på venstre, men Ranheim mister ballen umiddelbart.
    32'
    Nicklas Bendtner
    Strålende Rosenborg-angrep ender hos Bendtner på tre meter. Skyter på første touch, men Barli sideforskyver raskt, og redder. Strålende redning.
    33'
    – Vi er hele Ranheims nummer 1, synger RBK-fansen. Artig innslag.
    34'
    Meling ute på venstre. Storflor blokkerer innlegget. Ranheim-fansen forsøker å blåse liv i hjemmelaget med trampeklapp og trommesoloer.
    34'
    Trondsen forsøker å finne Jensen, men Ranheim bryter. Rosenborg jobber hardt hjem, og tvinger Ranheim til å begynne på nytt, bakfra.
    35'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 1 - 2 Rosenborg
    Mål: Erik Tønne
    Målgivende: Mads Reginiussen
    Helt ut av det blå! Kampens flotteste scoring. Karlsen får ballen sentralt i banen, spiller ut til venstre, der Erik Tønne venter. Tønne spiller vegg med Reginiussen, og får ballen tilbake. Setter ballen iskaldt i mål, fra sju meter.
    36'
    Mike Jensen
    Nytt godt Rosenborg-angrep, der Jensen får avslutte fra ni meter, midt foran mål. Barli redder. Ny stor sjanse.
    40'
    Ranheim med ballen nå, med fem minutter igjen på klokka. Rosenborg vinner igjen ballen, og starter bakfra. Med scoringen er det likevel en helt annen situasjon for hjemmelaget. For fem minutter siden, så kampen kjørt ut.
    40'
    Men den sjansen teller sjansestatistikken 6-1 til Rosenborg.
    42'
    Mike Jensen
    Ny strålende dansk kombinasjon. Bendtner møter i midten, og finner Jensen, som løper gjennom. Barli redder igjen.
    43'
    Mike Jensen
    Igjen er Jensen alene med keeper. Kjemper seg foran en motspiller, og får en fot på ballen. Ballen smeller i tverrliggeren og ut. Ranheim slipper med skrekken igjen. Jensen har vært banens dominerende spiller.
    44'
    Lagene har entret matta. Andre omgang er rett rundt hjørnet.
    Frispark til Rosenborg på midtbanen.
    47'
    Nytt Rosenborg-frispark fra god posisjon. Levi slår - Ranheim header ut.
    52'
    Ranheim må komme bedre igang i andre omgang enn i første. Har trener Svein Maalen sagt noen velvalgte ord i pausen.
    53'
    Ranheim vinner igjen ballen på egen halvdel, og kan angripe ved Løkberg.
    54'
    Michael Karlsen
    Karlsen kommer til avslutning, etter veggspill like utenfor Rosenborgs 16-meter. Blokkert.
    55'
    Ranheim forsøker å vri spillet fra én kant til den andre. Igjen spretter ballen ut av spill.
    55'
    Foosnæs selger seg voldsomt i duell mot Levi på høyre. Svensken driller frem og tilbake, og er i utmerket posisjon skrått utenfor Barlis mål. Får ikke skutt.
    56'
    Spørsmålet nå er om Rosenborg legger seg bakpå og satser på kontringer, eller om de går for å punktere oppgjøret.
    57'
    Sammenlignet med første omgang, har det første kvarteret i andre omgang, vært tam.
    58'
    Barli spiller opp Fonn Witry med en strøken pasning. Høyrebacken går av Bendtner, og starter et Ranheim-angrep mot høyre.
    59'
    Igjen er Fonn Witry med høyt i banen, og kommer seg nesten til skudd fra 16-meter etter å ha tråklet seg forbi to RBK'ere.
    59'
    Mike Jensen
    Igjen kommer Jensen til skudd fra tjue meter. Treffer ikke godt, og Barli redder greit.
    60'
    Ranheim presser høyere nå, men Rosenborg spiller seg greit ut.
    62'
    Trondsen slår Rosenborg-frispark inn foran mål. Søderlund og Reginiussen rager høyest, og får headet på mål. Barli redder i duell med Lundemo; Barli har vært Ranheims beste spiller i dag.
    64'
    Susende takling av Dahl Reitan, som blir liggende nede. Ranheim fortsetter spillet, og får lagt inn. Reginiussen header unna, før dommer Skjerven stopper spillet.
    65'
    Øyvind Storflor
    Ranheims beste sjanse utenom scoringen. Storflor løper seg alene med keeper på høyre, men vinkelen en dårlig, og Hansen redder.
    66'
    Hvor lang tid tar det før Ranheim-trener Svein Maalen sender ex-RBK'er, Magnus Stamnestrø, i oppvarming?
    66'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Øyvind Alseth
    Ut: Øyvind Storflor
    66'
    Inn: Magnus Stamnestrø
    Ut: Kristoffer Løkberg
    66'
    Ranheim med dobbelbytte. Fotballhistorien er full av eksempler på at en spiller kommer inn og scorer mot sin gamle klubb. Skal Stamnestrø føye seg inn i rekken?
    67'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Erik Botheim
    Ut: Alexander Søderlund
    Rosenborg gjør sitt første bytte. Erik Botheim inn for Søderlund.
    68'
    Tilskuertallet oppgis til cirka 2 919...
    70'
    Anders Trondsen
    Rosenborg får frispark 35 meter fra mål. Hele Ranheim-laget er nede i eget felt. Rosenborg tar frisparket kort, og Trondsen fyrer av fra langt hold. Optimistisk.
    71'
    Begge trenerne virker litt småbetenkte ...
    73'
    Stor sjanse for Tønne! Veldig nær utligning. Sterk redning av Hansen. Fantastisk pasning fra Kvande til Tønne!
    73'
    15 minutter igjen. Rosenborg triller ball nå.
    76'
    Rosenborg får frispark i bra posisjon etter at Ranheims Aleksander Foosnæs tar beinkrok på Levi.
    77'
    Ranheim 1 - 3 Rosenborg
    Mål: Marius Lundemo
    Levi skyter et bra frispark, keeper bokser ballen i tverrliggeren, og Lundemo scorer på returen.