0-1
1-1

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Ranheimsfjæra, og eliteseriekampen mellom 6. plasserte Ranheim, og bunnlaget Sandefjord. Mitt navn er Erik Eikebrokk, og lagoppstillingene er på vei inn...
    Vi starter med bortelaget. Sandefjord-trener Martí Cifuentes starter med følgende ellever, 4-5-1-formasjon: Eirik Holmen Johansen - Christer Reppesgård, Marc Vales, Marius Høibråten, Stian Ringstad - Mohamed Ofkir, Enric Vallès, Emil Pálsson, Håvard Storbæk, Pau Morer - Pontus Engblom.
    Det betyr debut for Marius Høibråten, som kom til Sandefjord fra Strømsgodset på «deadline day».
    På Sandefjord-benken sitter Jacob Storevik (k), Fitim Azemi, Rubén Herráiz Alcaraz, William Kurtovic, Abdoulaye Seck, Gibson og Lars Grorud.
    Ranheim-trener Svein Maalen starter med følgende ellever, hundre prosent sikkert i en 4-3-3-formasjon: Even Barli - Aslak Fonn Witry, Daniel Kvande, Ivar Furu, Aleksander Foosnæs - Mads Reginiussen, Eirik Valla Dønnem, Kristoffer Løkberg - Joachim Olufsen, Michael Karlsen, Erik Tønne.
    På Ranheim-benken sitter Magnus Lenes (k), Øyvind Alseth, Magnus Stamnestrø, Øyvind Storflor, Andreas Helmersen, Sander Saugestad og Øyvind Storflor.
    Det er godt gammeldags trøndervær på Extra arena i dag; det betyr vind fra fjorden, et lite yr i lufta og tolv grader i lufta. Dét bærer nok også publikumsoppmøtet preg av. Tribunene er særdeles glisne. Det er rett og slett «Obos-liga-stemning» i Ranheimsfjæra i dag.
    Kampen dømmes av Trond Ivar Døvle. Assistentdommere er Anders Michael Velo og Kim André Johnsen. Fjerdedommer er selveste Kim Rune Østerlie Borgersen.
    Idet lagene er på vei ut på banen, titter også sola frem. Måtte det borge for en strålende fotballkamp.
    Sandefjord med initiativet i de første minuttet. Jobber seg inn på Ranheims halvdel, men det ender med frispark til hjemmelaget.
    2'
    Etter at Ranheim-midtstopper Christian Eggen Rismark ble solgt til serieleder Brann, er det Ivar Furu som har kommet inn som erstatter i Ranheim-forsvaret. Han er ikke helt ulik forgjengeren i spillestil.
    4'
    Ranheim i angrep på høyre. Michael Karlsen får tatt ned ballen på 17 meter, men pasning ut til venstre, mot Erik Tønne, brytes, og Sandefjord klarerer.
    4'
    Eirik Valla Dønnem
    Olufsen dribler ute på høyre, innover i banen, og får skutt. Skuddet blokkeren, og spretter til Eirik Valla Dønnem, som skyter på første touch fra tjue meter. Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen redder greit.
    5'
    Sandefjord angriper, og innlegget fra venstre er nær ved å nå Storbæk, som har løpt seg fri på bakerste. Ballen stusser raskt på den våte matta, og ut til femmeter fra Ranheim-keeper Even Barli.
    8'
    Kampens første corner går til Ranheim. Fonn Witry slår utoverskrudd mot første.
    10'
    Sandefjord header unna. Først én gang. Så én gang til.
    10'
    Storbæk spilles fri i mellomrommet mellom Ranheims forsvar og midtbane. Utenfor kommer Hansen på overlapp, men innlegget klareres av Ivar Furu.
    11'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Ranheim 0 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Pontus Engblom
    Målgivende: Pau Morer
    Sandefjord scorer ut av ingenting. Engblom løper seg fri ut mot venstre, spilles fri av Pau Morer Vicente, og setter ballen forbi Barli.
    12'
    Det var ikke mye støy på tribunen før scoringen, men nå er det musestille.
    14'
    Corner nummer to til hjemmelaget.
    15'
    Sandefjord klarerer corneren, og Foosnæs lager frispark halvveis inne på Sandefjord sin halvdel.
    15'
    Reginiussen faller når Ranheim er på vei frem. Vil ha frispark, men får det ikke. Er mektig oppgitt over dommerne. «Nå må dere f... meg dømme», roper han.
    16'
    I stedet er det Håvard Storbæk og Sandefjord som får et billig frispark på midtbanen.
    17'
    Pontus Engblom
    Tønne jobber hardt i presset, men Sandefjord seg enkelt gjennom Ranheims første pressledd. Fra høyre kant slås ballen inn foran mål, der målscorer Engblom får tatt ned ballen og skutt fra sju meter, uten at Ranheims to midtstoppere går opp i press.
    18'
    Sandefjords første corner i kampen.
    18'
    Reginiussen vender inn i banen og slår en stikker mot Olufsen på høyre. Keeper er på vei ut på bærtur, men Høibråten får ryddet opp, med Olufsen hakk i hæl.
    20'
    Bra Ranheim-forsøk på venstre, mellom Tønne, Foosnæs og Løkberg, men sistnevntes stikker mot Tønne, treffer låret på en Sandefjord-spiller.
    21'
    Løkberg forsøker å vinne igjen ballen, men er for hardhendt, og Sandefjord får frispark. Roter bort ballen tvert, og Ranheim kan angripe igjen.
    22'
    Aslak Fonn Witry
    Sandefjord klarerer kort. Ballen plukkes opp av høyreback Fonn Witry, som tar sats og skyter fra drøyt tjue meter. Dårlig treff, og ballen spretter utenfor målet.
    23'
    Ranheim nærmer seg en sjanse nå. Sandefjord klarerer dårlig, og igjen er Ranheim centimetere unna å komme til en sjanse. Får corner samtidig som trommene på tribunen våkner til liv.
    24'
    Dommeren stopper spillet etter at Løkberg og Valles Prat har en liten krangel inne på Sandefjords halvdel. Døvle gir tilsnakk til begge.
    25'
    Sandefjord kontrer etter at Løkbergs skudd blir blokkert. Engblom løper seg alene med keeper, og chipper over Barli. Ballen spretter mot målet, men Ranheim-back Foosnæs redder på streken.
    27'
    – Mye bedre nå, boys, mye bedre, roper Ranheim-keeper Barli bakfra. Han har rett. Ranheim nærmer seg noe offensivt, men ligger likevel under 0-3 i sjansestatistikken .
    28'
    Frispark til Ranheim, førti meter fra mål, ute til venstre. Tønne og Foosnæs tar den kort.
    29'
    Ranheim i angrep på høyre, men igjen er det den siste avgjørende pasningen som svikter.
    31'
    Sandefjord sender tre mann i angrep, og slår langt, men Kvande rydder unna.
    32'
    Tønne forsøker seg med en luke på Sandefjord-stopper Vales Gonzalez, men andorraneren får tettet igjen.
    32'
    Karlsen tas hardt bakfra av Høibråten. Får frispark på tjue meter.
    35'
    Ranheim forsøker seg på en «luring» på frisparket. Det var ikke spesielt lurt...
    36'
    Om ikke årets dårligste frisparktrekk, så i hvert fall høstsesongens dårligste.
    36'
    Det er sju minutter igjen av omgangen. Sandefjord har vært hakket bedre enn Ranheim, først og fremst på grunn av det defensive.
    39'
    Dommer Døvle kan la spillet gå, men blåser frispark. Hjemmefansen vil ha gult kort som en slags kompensasjon, men det blir det ikke.
    39'
    Barli slår langt mot Tønne, som greier å ta ned ballen med en mann i rygg. Men dommer Døvle dømmer frispark til Ranheim.
    41'
    Frispark til Sandefjord i god posisjon mellom 16-meteren og sidelinja. Kvande kan ikke tro at dommer Døvle dømmer frispark.
    43'
    Ranheim kontrer, etter at Karlsen spiller fri Tønne. I et kort øyeblikk er Tønne alene med én Sandefjord-spiller, men flere av bortelagets spillere kommer ilende til, og Tønne får ikke noe ut av det.
    44'
    Forferdelig tversoverpasning av Karlsen, når flere medspillere stormet inn i bakrom. Sandefjord får ikke utnyttet det, og Ranheim angriper igjen, med to minutter igjen på overtidsklokka.
    45'
    Ranheim-spillerne er tydeligvis ivrige på å komme igang. Hjemmelaget står klare til avspark, men bortelaget glimrer foreløpig med sitt fravær.
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Øyvind Storflor
    Ut: Joachim Olufsen
    Ranheim gjør ett bytte i pausen. Øyvind Storflor kommer inn for Joachim Olufsen, som skal ha slitt med en skade siden midtveis i første omgang.
    46'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Marc Vales
    46'
    Frispark til Ranheim fra god posisjon på 23 meter.
    47'
    En skikkelig suser fra Fonn Witry, som Sandefjord-keeper Holmen Johansen fister over.
    48'
    Ranheim er mer aggressive nå, men det gjør at Sandefjord får mer rom å kontre i.
    49'
    Bra Ranheim-spill på høyre, mellom Fonn Witry og Storflor. Førstnevnte blir taklet idet han er på vei inn i bakrom, men dommer Døvle deler ikke ut kort.
    51'
    Tønne slår frisparket innover, men ballen spretter inn til keeper Holmen Johansen. Er det litt mer punch i hjemmelaget nå? Har trener Maalen gitt laget sitt en overhaling med «hårføneren» i pausen?
    51'
    Bra Ranheim-spill på venstre. Tønne kommer til innlegg, og det er folk foran mål, men Sandefjord får klarert.
    52'
    Ranheim vinner igjen ballen, og Løkberg får lagt inn fra høyre. Ender med et dårlig skudd fra tjue meter.
    53'
    Karlsen mer involvert nå, får frispark på midtbanen.
    53'
    Frisparket tas kort, men Kvande mister ballen som nesten bakerste mann. Medspillerne rydder opp, og Ranheim forsøker seg på nytt.
    54'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 1 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Kristoffer Løkberg
    Den måtte komme. Storflor løper inn fra høyre, og bryster ballen ned til Foosnæs. Foosnæs slår inn på bakerste, der Løkberg - helt alene - stupheader ballen i mål ved nærmeste stang. Hans femte seriemål i år.
    54'
    Aleksander Foosnæs
    Ny stor Ranheim-sjanse etter kontring. Hele laget dundrer i angrep. Foosnæs får ballen på venstre, og fyrer av. Keeper Holmen Johansen gir en farlig retur, men rydder opp i eget rop. Trampeklapp på tribunen nå, hjemmefansen er fornøyd.
    58'
    Iskaldt av Fonn Witry. Sandefjord angriper på høyre, og legger inn. Keeper Barli slår ut i feltet, der Fonn Witry har en motspiller i ryggen. I stedet for å klarere spiller han iskaldt til høyre for seg, til en medspiller. Unorsk!
    59'
    Sandefjords Stian Ringstad får tilsnakk. Det nærmer seg vel et gult kort snart. Ranheim har fått mange frispark i andre omgang.
    60'
    Nytt «brasiliansk» Ranheim-angrep. Løkberg spiller til Karlsen, som vender opp i midten, og slår med utsiden av foten til Tønne, som hælflikker til Foosnæs. Venstrebacken slår mot bakerste, som på 1-1-målet, men innlegget er for upresist.
    61'
    Strøken diagonalpasning fra Furu til Storflor. Storflor spiller utenfor seg, til Fonn Witry, som dessverre er offside. Angrepet høster likevel applaus fra hjemmefansen.
    62'
    – Presse! Presse! roper Løkberg. Reginiussen hører etter, og vinner igjen ballen. Slår innlegget mot Karlsen, men for høyt. Det er et helt annet Ranheim-lag på banen nå.
    63'
    Kristoffer Løkberg
    Reginiussen i god posisjon utenfor 16-meteren, slår tilbake til Løkberg, som fyrer av fra sytten meter, midt foran mål. Over.
    64'
    Hele Ranheim roper på straffe idet Michael Karlsen går i bakken innenfor 16-meteren. Det så ut som straffe også, men dommer Døvle vinker spillet videre, etter et kjapt blikk mot assistentdommeren.
    68'
    Ranheim styrer nå.
    68'
    Hjørnespark til Ranheim
    70'
    Kvande er nær ved å skru corneren rett i mål, men keeper Holmen Johansen slår ut til ny corner, fra motsatt side.
    70'
    Daniel Kvande
    Stangskudd av Ranheim. Ballen treffer på innsiden av stolpen og går ut.
    70'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Lars Grorud
    Ut: Stian Ringstad
    72'
    Inn: Andreas Helmersen
    Ut: Michael Karlsen
    79'
    Ranheim med et rent spissbytte. Helmersen in for Karlsen.
    79'
    Inn: Fitim Azemi
    Ut: Mohamed Ofkir
    80'
    84'
    Trommeslagerne har hatt pause på Extra arena en stund, men med fem minutter igjen på klokka har de våknet igjen. Har hjemmelaget nok drivstoff på tanken til å avgjøre på tampen?
    84'
    Ny corner som heades ut. Furu forsøker å vende opp innenfor 16-meteren, og slå inn. Nok en corner - den tredje på rappen.
    85'
    Løkberg skyter over fra tjue meter.
    85'
    Inn: Rufo
    Ut: Pontus Engblom
    86'
    Mads Reginiussen
    Smart frispark av Ranheim, men Reginiussen bommer nesten på ballen fra god posisjon. Stor sjanse.