1-0
1-1
Nguen90'+3

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Ranheimsfjæra. Etter en altfor lang landslagspause er det endelig klart for fotballens creme de la creme igjen; eliteseriekamp på Extra arena, der 5. plasserte Ranheim tar imot 12. plasserte Strømsgodset.
    Det er femti minutter til avspark, og lagoppstillingene er inne.
    Hjemmelaget Ranheim stiller som følger, i sin vanlige 4-3-3-formasjon: Barli - Witry, Kvande, Furu, Foosnæs - Reginiussen, Valla Dønnem, Løkberg - Storflor, Helmersen, Tønne.
    Strømsgodset går også ut i 4-3-3, skal man tro lagets hjemmeside: Bugge Pettersen - Lindquist, Madsen, Glesnes, Parr - Junior, Hauger, Nguen - Tokstad, Pedersen, Andersen
    På hjemmebenken sitter reservekeeper Lenes, samen med Alseth, Stamnestrø, Olufsen, Lillebo, Sørløkk og Solbakken.
    På Godset-benken sitter det mange store navn: Heigre (k), Stengel, Hove, Lars-Christopher Horst Jan Vilsvik, Mos, Sætra og Amahl William D'Vaz Pellegrino.
    Hoveddommer er Kai Erik Steen. Linjedommere er Jan Erik Engan og Anders Olav Dale. Fjerdedommer er Mads Følstad Skarsem.
    Lagene har møttes to ganger tidligere denne sesongen; én gang i serien og én gang i cupen, begge ganger i Drammen. Strømsgodset har vunnet begge gangene.
    – Det er derfor mye å revansjere. Det i seg selv gir ekstra fyr på lampa. (...) Strømsgodset på hjemmebane er en festdag, skriver Ranheim-leder Frank Lidahl i kampprogrammet.
    Lagene er klare i tunnelen, og er på vei ut på matta.
    Strømsgodset-fansen draperer den ene 16-meteren i rød og hvit konfetti. Hjemmefansen svarer med blå røyk fra motsatt kant. Det borger bra for en underholdende match.
    Godset slår langt, og angriper på venstre ved Andersen. Stor sjanse for Nguen. Ballen rikosjerer ut til corner.
    2'
    Tokmac Nguen
    Nguen på farta igjen. Nytt skudd. Ny corner.
    2'
    God corner fra Andersen. Godset får headet fra sju meter, men Witry redder på streken. Bortelaget har kommet strålende igang. Ranheim har ikke vært borti ballen.
    3'
    Der har Ranheim kontroll på ballen, for første gang i kampen.
    4'
    Det smeller når Godset-kaptein Glesnes tørner sammen med Ranheim-spiss Helmersen. Helmersen får tillit fra start ettersom Michael Karlsen sliter med skade.
    5'
    Ranheim er mer med i kampen nå, etter at Godset hadde tre avslutninger mot mål i løpet av de tre første minuttene.
    6'
    Defensivt ligger Godset i en 4-5-1-formasjon. Offensivt ser drammenserne mer ut som 4-3-3.
    7'
    Lang ball i bakrom mot Helmersen. Ranheim-spissen faller enkelt helt nede ved dødlinja, men det er ikke i nærheten av straffespark. Utspark fra Pettersen.
    9'
    Frispark midt på egen halvdel. Setter igang kort - som vanlig.
    9'
    Løkberg med høyt spark mot tidligere Everton-spiller Francisco Junior. Frispark.
    10'
    Godset-kaptein Glesnes ligger nede, men Ranheim fortsetter å spille, slik de er i sin fulle rett til.
    10'
    Ranheim får frispark i god posisjon skrått utenfor 16-meter. 25 meter til mål. Kvande skal slå innover.
    11'
    Glesnes rager høyst og header ut, men Ranheim vinner igjen ballen og angriper på nytt. Løkberg ute på vingen, legger inn mot Helmersen, men innlegget blokkeres, og spretter ut til corner. Ranheims første.
    11'
    Ranheim tar corneren kort, men Tønne ender opp med å slå et elendig innlegg, over alt og alle. Ranheim-vingen skriker ut i frustrasjon.
    12'
    Henning Hauger
    Hauger skyter over fra tjue meter.
    13'
    – Ja, ja, ja, gå!!! roper Løkberg. Det betyr som regel at han vil ha Ranheim-spillerne frem i tøffere press. Medspillerne lystrer.
    14'
    Nytt frispark til Ranheim på Godsets halvdel. Det er Godset-kaptein Glesnes som tar Helmersen hardt bakfra.
    14'
    Foosnæs slår i bakrom mot Helmersen, men Glesnes har kontroll, og skjermer ballen inn til Pettersen.
    17'
    Pettersen slår langt, mot Ulland Andersen på venstre. Men hjemmefansen roper offside, og linjedommeren hører etter.
    17'
    Helmersen har vært mye involvert så langt, men har stort sett endt opp med å ramle i duellene med røffe Godset-stoppere.
    19'
    Dobbel pasningsmiss av Løkberg og Reginiussen når Ranheim hadde en strålende kontringsmulighet. Slår ballen håpløs ut over sidelinja.
    20'
    Marcus Pedersen
    Marcus Pedersen har vært usynlig så langt, men her er Godset-spissen lengst fremme på et innlegg fra Tokstad. Ballen går over.
    20'
    Aslak Fonn Witry
    Stor Ranheim-sjanse. Tønne setter fart på venstre, og legger inn foran mål. Helmersen når ikke frem til ballen, men på lengste venter Løkberg. Høyreback Fonn Witry er raskere fremme, og får avsluttet fra sju meter. Over.
    24'
    Ranheim med godt spill, men Løkberg velger feil når han får ballen i mellomrommet ute på høyre. Innlegget er mange meter off...
    26'
    Offsideflagget kommer sent når ballen slås mot Andersen på venstre. Linjedommeren hever til slutt flagget.
    26'
    Kristoffer Løkberg
    Ny god Ranheim-sjanse. Denne gangen treffer Løkberg bedre på innlegget, men Bugge Pettersen bokser ut. Løkberg får ballen tilbake, og fyrer av fra 17 meter. Skuddet blokkerer til corner.
    28'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Andreas Helmersen
    Målgivende: Eirik Valla Dønnem
    Storflors utoverskrudde corneren faller ned hos Valla Dønnem på seks meter. Ballen spretter mot mål, og Helmersen banker ballen opp i nettaket fra to meter.
    28'
    – That's the way, aha-aha, I like it, synger hjemmefansen.
    29'
    Godset startet kampen best, men det er Ranheim so styrer det meste på Extra arena, akkurat nå.
    31'
    Ranheim vinner to dueller med Godset-stopperne, og det er like før Tønne og Helmersen er alene med keeper. LIndquist og Pettersen rydder opp.
    32'
    Gult kort til Strømsgodset
    Jakob Glesnes
    Godset vil ha frispark, men dommeren lar spillet gå. I stedet kontrer Ranheim, og Glesnes river ned Helmersen, som ikke er med i spillet. Ender med gult kort til Godset-kapteinen.
    34'
    Glesnes mister ballen håpløst. Ranheim kontrer, men Reginiussen bommer nok en gang med pasningen.
    34'
    Nok en gang bommer Reginiussen med pasningen, når Ranheim kan kontre.
    36'
    Godset har ikke skapt noe fremover på banen siden det tredje minuttet. Nå får bortelaget låne ballen, mens hjemmelaget hviler i forsvar.
    37'
    Det virker ikke som Ranheims trenerbenk liker passiviteten. Flere spillere blir bedt om å komme seg høyere i banen og i tøffere press.
    37'
    Storflor får frispark helt ute ved sidelinja, på høyde med Godsets 16-meter.
    38'
    Storflor slår utover. Pettersen bokser. Returen faller ned på hodet til Løkberg, som header høyt over.
    38'
    Tønne slår en vanskelig pasning til Reginiussen, men heller ikke nå imponerer Ranheim-kapteinen med ballbehandlingen.
    39'
    Forferdelig langpasning fra Kvande, men Reginiussen vinner igjen ballen. Kvande får ballen på nytt, og slår en enda dårligere pasning, utover linja.
    40'
    Dommer Steen dømmer frispark, men det tar lang tid før han viser til hvilket lag. Når det viser seg å være fordel Godset, uttrykker hjemmefansen seg sterkt uenig.
    42'
    Frisparket slås mot straffemerket; der vinner Furu duellen mot Marcus Pedersen, og får frispark på kjøpet.
    42'
    Furu er god nå. Blokker skuddforsøket fra Nguen.
    43'
    Begge lag er litt avventende nå, og virker mer klare for kaffepause enn å jage scoringer. Pausen er to minutter unna.
    44'
    Godset virker helt fantasiløse i angrep. Ranheim har full kontroll på de lange oppspillene bakfra.
    45'
    Jonathan Parr
    Parr skyter fra langt hold. Barli holder ikke fast, og må forbrenne noen ekstra kilokalorier for å unngå mer drama.
    45'
    Løkberg sparker igang andre omgang.
    Ranheim med et godt angrep på høyre. Ender med corner.
    48'
    Corneren er god. Så godt at Godset må heade unna - til ny corner.
    49'
    Eirik Valla Dønnem
    Valla Dønnem er høyt oppe, og får nesten avsluttet skikkelig mot mål. Ballen mister all fart, og Bugge Pettersen redder enkelt.
    49'
    Frispark til Godset i god «Ulland Andersen-posisjon».
    50'
    Skuddet rett i muren.
    51'
    Ranheim angriper i bølger nå. Witry spiller til Storflor innenfor 16-meteren, men vingens førstetouch er dårlig. Storflor har vært relativt usynlig i dagens kamp.
    53'
    Godset ligger lavt i banen nå, samtlige spillere, med unntak av Pedersen, ligger på egen halvdel. Ranheim dominerer.
    53'
    Pent Ranheim-spill på venstre. Foosnæs går til linja, og chipper ballen inn mot Helmersen. Målscoreren når ikke opp denne gangen. Kampbildet er ekstremt blått nå.
    54'
    Ulland Andersen forsøker å drible seg til avslutningsposisjon, men han blir for alene, og Ranheim klarerer.
    55'
    Nguen forsøker seg på det samme, og er nærmere på å lykkes. Skuddet med venstre fot glir av, rolig forbi stanga.
    55'
    Lang ball i bakrom mot Helmersen, men Glesnes rydder unna. Ranheim får igjen ballen med én gang.
    56'
    Løkberg presser som en sint lemen, og tvinger Godset til å slå vekk ballen.
    57'
    God prestasjon av Nguen, som drar av Furu og klinker til fra tjue meter. Rett på Barli. Det er kun Nguen som har prestert over middels av Godset-spillerne.
    58'
    Trampeklapp blant hjemmefansen nå. Bortefansen er stille.
    59'
    Reginiussen bommer på en pasning, og lager frispark når Godset er i ferd med å starte en kontring fra langt bak i banen.
    60'
    Ranheim-stopperne har hatt en særdeles enkel dag på jobben. Langpasningene mot Furu og Kvande er barnemat.
    61'
    Hjemmefansen er sterkt uenig når Storflor avblåses for offside.
    61'
    Løkberg vrir seg seg i smerte etter en tøff takling av Godset-kaptein Glesnes.
    62'
    Løkberg er på beina igjen.
    62'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Amahl Pellegrino
    Ut: Kristoffer Tokstad
    Kampens første bytte.
    63'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Øyvind Alseth
    Ut: Aslak Fonn Witry
    Ranheim bytter høyreback.
    63'
    Ranheim kan kontre, men er upresise i den første forløsende pasningen. Godset kan angripe.
    64'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    64'
    Forferdelig corner av Ulland Andersen. Ballen går rett til værs, og ut.
    65'
    Inn: Joachim Olufsen
    Ut: Øyvind Storflor
    Ranheim bytter høyreving. Olufsen inn for en anonym Storflor.
    65'
    Nok en dårlig corner.
    67'
    Løkberg får skutt fra trang posisjon fra tjue meter. En Godset-spiller får en fot på ballen, og keeper Bugge Pettersen plukker opp ballen, og hindrer corner.
    70'
    Puslete avslutning fra Nguen.
    70'
    Andreas Helmersen
    Stor Ranheim-sjanse. Godset roter det til i eget forsvar. Helmersen greier nesten å skli ballen i tomt mål, men vinkelen blir for dårlig.
    72'
    Foosnæs driver frem på venstre. Innlegget havner til slutt hos Løkberg, som skyter i blokka fra 16 meter. Det er ingenting som tyder på at Godset skal komme tilbake i denne kampen. Ranheim kontrollerer kampen.
    74'
    Stor Ranheim-sjanse. Godset-stopperne surrer det til igjen. Løkberg kontrer, med Helmersen ute på høyre. Helmersen får ballen, går innover i banen, og skyter med venstre. Bugge Pettersen redder greit. Dårlig utnyttet.
    76'
    Inn: Johan Hove
    Ut: Francisco Júnior
    76'
    Inn: Mats Lillebo
    Ut: Andreas Helmersen
    Ranheim gjør sitt tredje bytte. Det betyr eliteseriedebut for Mats Lillebo.
    78'
    Ranheim kontrer. Løkberg spiller i bakrom til Lillebo, som slår på storfarten. Madsen får ut en fot, og takler til corner.
    80'
    Corneren er godt slått på bakerste, men hva hjelper det når alle Ranheim-spillerne har løpt mot første stang...
    81'
    Godset angriper raskt, og innlegget fra høyre går via Foosnæs og ut til corner.
    81'
    Tøffe dueller innenfor feltet, og Barli treffer ikke med utboksinga i det hele tatt. Ranheim-keeperen får hjelp av forsvaret. Strømsgodset forsøker seg på en sluttspurt her nå.
    82'
    Nguen forsøker seg fra langt hold. Langt over.
    84'
    Amahl Pellegrino
    88'
    Løkberg fyrer av. Nok en gang over...
    89'
    Godsets sluttspurt har ført til noen halvsjanser, men like mye til kontringsmuligheter for hjemmelaget.
    90'
    Det skal spilles minimum tre minutter tillegg.
    90'+1
    Ranheim kontrer, men Tønnes innlegg er litt for nærme Godset-keeper Bugge, som plukker ballen greit.
    90'+1
    Kvande får to muligheter til å klarere; lykkes med den andre.
    90'+2
    Mål for Strømsgodset!
    Ranheim 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Tokmac Nguen
    Godset rekker ett siste angrep. Et innlegg blir slått inn i boks der Ranheim får klarert. Ballen havner ute hos Nguen på 20 meter som helt upresset smeller ballen ned til høyre for Barli! Godset redder ett poeng her!
    90'+3
    Det måtte være Nguen som gjorde det. Ranheim header ut, men rett til Nguen som skyter ballen nede i hjørnet, bak Barli.