1-0
1 120
398

God lørdag, og velkommen skal du være til livedekningen av kampen mellom Rosenborg og Åsane. Mitt navn er Filip Røkke Bergli, jeg skal ta deg trygt gjennom dette oppgjøret i ettermiddag.
    Dagens hjemmelag er inne i flytsonen om dagen, og har nå vunnet åtte kamper på rad. Sist helg tok også trønderne imot LSK her på Koteng Arena i semifinalen i cupen. Etter en ganske tam første omgang skrudde RBK på bryteren i den andre, og scoret to mål ganske tidlig etter pause. Dermed tok Steinar Lein sitt lag seg videre til finalen på Ullevål den 26. november. Før dagens oppgjør er det dødt løp på toppen av tabellen med Rosenborg og Vålerenga som begge har 49 poeng, men Oslo-laget har spilt én kamp mer.
    Åsane på sin side ligger på syvende plass på tabellen, seks poeng foran Arna-Bjørnar på kvalifisering nedrykk. Bergen-laget kommer til Trondheim med med par gode resultater i bagasjen. Sist runde tok de et knallsterkt poeng hjemme mot VIF, i runde 20 vant de 1-2 borte mot John Arne Rise sitt Avaldsnes.
    Disse to lagene har møttes to ganger allerede denne sesongen, hvor Rosenborg har vunnet begge kampene med en total målforskjell på 5-0. Oppgjøret i Bergen endte 0-3 til de svarte og hvite, her på Koteng endte kampen 2-0 til hjemmelaget etter scoringer av Elin Sørum og Celine Emilie Nergård.
    Jeg er tilbake med lagoppstillinger når det er rundt én time igjen til avspark, heng på!
    Hjemmelaget gjør to endringer på laget som tok seg videre til cupfinalen sist helg. I mål kommer Lene Christensen inn for Rulyte som hviles. I tillegg er Elin Sørum ute med karantene grunnet gule kort, dermed trekkes Magnúsdóttir ned på midten og Nautnes kommer inn på høyre kant.
    Gjestene gjør også to endringer på laget siden sist kamp. I forsvar erstattes Karen Vistnes med Helene Gloppen, og på topp kommer Andrine Mo inn for Kaja Karlsen.
    0'
    Gjestene setter i gang kampen!
    0'
    Det er tre grader, sur vind og regner høljer ned her på Koteng Arena. Perfekte forhold med andre ord.
    1'
    Fosso Dale får med seg ballen fremover i banen og finner Bjørnebøle ute til høyre. Sistnevnte går for innlegget foran kassa, men der ingen er det ingen Åsane-spillere.
    3'
    Joramo får kampens første mulighet for RBK! Hjemmelaget spiller seg fri ute til venstre og kommer til innlegget helt nede ved linja. Inne i boksen sliter Åsane med å få klarert, og ballen havner i beina på Joramo som kan skyte ganske upresset fra rundt 14 meter. Heldigvis for gjestene går skuddet en liten meter over mål.
    4'
    Andreassen felles på rundt 20 meter. Frispark i skuddhold for hjemmelaget. Selma Sol går for skuddet idet hun forsøker å bøye det over muren opp i krysset, men forsøket går et lite stykke utenfor mål.
    6'
    Etter en god start fra Åsane har RBK tatt litt mer over nå.
    8'
    Kjempemulighet for Andreassen på nært hold! Hjemmelaget ruller opp ute til høyre og svinger inn legget mot Andreassen som har lurt seg inn i boksen på bakre stolpe. Ballen sniker seg gjennom hele feltet og treffer nærmest Andreassen i siden, bare to-tre meter foran mål. Hjemmelaget nærmer seg her.
    9'
    Nautnes forsøker å forsere seg gjennom ute til høyre på vei inn i boksen, men stoppes av Jensen som setter inn skuldra.
    12'
    Åsane ligger svært lavt her. Hjemmelaget angriper i bølge på bølge.
    13'
    Vertene tester Duffy med skudd fra utenfor boksen litt ute til høyre, men forsøket blir for enkelt fra Andreassen.
    14'
    Det blir en lav corner mot Selma Sol som bommer i mottaket, men RBK beholder ballen.
    15'
    Evensen hindrer Nautnes fra komme alene gjennom med en strålende sklitakling dypt inne i egen boks. Flott fra kapteinen.
    16'
    Kroken kjemper ballen fremover på midten gjennom en rekke gode involveringer, pasningen kommer til slutt mot Sunde som er godt passet på der fremme. Spissen mister kontroll i duell med Harviken og Hørte.
    19'
    Åsane spilles dypt inn på egen halvdel nå, men gjestene ligger tett og gjør det ikke enkelt for hjemmelaget å skape muligheter.
    21'
    Andreassen spiller ballen ut over sidelinjen idet hun prøver å kombinere med Linberg. Det var nok en liten misforståelse mellom de to der.
    22'
    Dommer mener at Duffy bruker litt lang tid med ballen her, og ber keeperen om å få opp farta.
    22'
    Nære på for Ida Kroken! Midtbanespilleren bryter ballen på midten etter en svak ball fra en RBK-spiller og setter fart fremover i banen. Midtbanespilleren viser at hun har bra med fart idet hun tar seg forbi Hørte med ballen i beina, før hun utfordrer Harviken som sikrer. Kroken er heller ikke langt unna å ta seg forbi Harviken, men hun fører ballen så vidt innenfor Harvikens rekkevidde slik at hun får satt inn en presis takling i siste sekund.
    25'
    Lilleås Næss forsøker seg fra 16 meter! Vertene har ballen i lage i mange trekk ute til venstre og finner etterhvert Lilleås Næss som har trekt seg inn i banen. Hun legger ballen til rette før hun forsøker å bøye den i krysset med høyre, men forsøker blir for puslete og fanges enkelt av Duffy.
    29'
    Ida Kroken har fått seg en smell her og går ned for telling på Rosenborg sin halvdel. Hun fikk seg en trøkk i foten her, Kroken, men tusler fint av banen for egen maskin.
    32'
    Keeperen banker langt for gjestene.
    33'
    Ida kroken er inne på banen og klar for spill igjen. Vertene angriper i etablert her.
    36'
    Andreassen forsøker seg fra skrått hold! Et dårlig klart innlegg havner i føttene på Andreassen som vender innover før hun forsøker å curle ballen i lengste fra 13 meters hold litt ute til venstre. Forsøket fra midtbanespilleren er godt, men stryker så vidt feil side av stolpen til Duffy.
    37'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Nina Vestbøstad
    Ut: Ida Kroken
    Det ser ut som Kroken fortsatt sliter med etter det sammenstøtet fra i sted. Her må hun dessverre gå av banen for gjestene. Hun var vært en av Åsane sine mest fremtredende spillere denne kampen.
    38'
    Duffy slår den lange opp mot Mo som jager iherdig på topp.
    40'
    Bjørnebøle gjør en god jobb idet hun skjermer ballen ut over dødlinja i duell med Jøsendal. Sistnevnte gir Bjørnebøle en real trøkk i skulderen, og det ser ut som forsvareren lander uheldig her.
    43'
    Det kan se ut som Bjørnebøle også er ferdigspilt her. Det ser ut som hun har fryktelig vondt utenfor banen. Vi får krysse fingrene for at det ikke er noe alt for alvorlig.
    44'
    Inn: Karen Vistnes
    Ut: Synne Bjørnebøle
    45'
    Andreassen forsøker et tidlig innlegg mot Linberg der inne sentralt i boksen, men spissen pakkes tett inn av Åsane-forsvaret og har ikke nubbsjans i duellen.
    45'+2
    Nok et innlegg svinges inn av Andreassen, denne gang er det farligere idet Linberg kommer stormende inn i boks. Dessverre for vertene rekker hun så vidt ikke frem.
    45'+3
    45'+4
    Der er den første omgangen over på Koteng Arena, og det står 0-0 til tross for et vedvarende RBK-trykk. Hjemmelaget har helt klart vært det førende laget her de første 45, og hatt ballen i laget på Åsane sin halvdel i store deler av omgangen. De har derimot ikke greid å omsette den spillemessige dominansen til store muligheter, Rosenborg. Utenom et par gode avslutninger fra Andreassen har de skapt svært lite fremover. Åsane på sin side ligger tett og kompakt i ramma og gjør det vanskelig for vertene. De har vært nære på å lykkes med overgangene sine ved et par anledninger, men aldri kommet seg helt frem til målet til Christensen. Dermed står det 0-0 til pause, jeg straks tilbake med de siste 45.
    45'
    Linberg setter i gang de siste 45 for vertene.
    45'
    Svinges inn bak i felter hvor Hørte header ut til corner.
    46'
    Christensen kommer ut og skal bokse corneren på første stolpe, men bommer totalt. RBK får slått unna til ny corner.
    47'
    Hørte header unna, men Åsane beholder ballen på RBK sin halvdel.
    48'
    De får ikke noe av den, Åsane. Nå kan RBK angripe ute til venstre.
    50'
    Jøsendal kommer seg fri etterhvert og slår innlegget mot første stolpe, der er keeper Duffy og fanger.
    50'
    Nautnes forsøker å utfordre Jensen ute til høyre med ballen i beina, men backen har full kontroll. Det ender med at Jensen får skjermet ut til femmeter.
    51'
    Selma Sol forsøker å finne Nautnes som har tatt løpet inn bak, men det blir ikke nok vinkel på den pasningen.
    53'
    Jøsendal kommer seg fri til venstre og klinker ballen inn mot Linberg. Det er et farlig innlegg, bra forsvarspill sørger for corner til RBK.
    53'
    Bra slått corner inn mot Duffy som er pakket godt inn av RBK-spillere. Keeperen kjemper seg fem og får en hanske på den, dommer gir også utspillet til gjestene.
    53'
    Gloppen med en nydelig takling! Linberg tar at farlig løp på tvers av Åsane-forsvaret og er nære på å komme alene gjennom med Duffy på 13 meter. I siste liten setter Gloppen inn en perfekt takling og stopper spissen kontant.
    57'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Åsane
    Mål: Camilla Linberg
    Målgivende: Cesilie Andreassen
    Linberg banker Rosenborg i føringen fra nært hold! Cesilie Andreassen får ballen i beina helt ute ved høyre kant av sekstenmeteren før hun tar den med seg inn i banen og banker til mot mål. Skuddet går via en Åsane-spiller og spretter ned i bakken på vei mot mål, hvor Linberg er ekstremt våken idet hun klinker ballen opp i nettet på direkten! Vertene gå opp i ledelsen!
    60'
    Nå blir det spennende å se om Åsane kan slå tilbake her. I så fall må de finne på noe veldig smart, for gjestene har fortsatt ikke hatt en eneste avslutning.
    64'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Matilde Rogde
    Ut: Anna Langås Jøsendal
    65'
    Rogde går inn på høyre kant her og Nautnes flyttes over på venstre.
    66'
    Inn: Norun Skjeldal
    Ut: Katarina Dybvik Sunde
    67'
    Inn: Kaja Karlsen
    Ut: Andrine Mo
    68'
    Linberg er nære på sitt andre for dagen! Ballen spilles ut til høyre hvor Mathilde Rogde har kommet inn, hun tar med seg kula før hun finner Linberg foran kassa med et presist innlegg. Spissen tar imot ballen med magen før hun klinker til med høyre, med skuddet blokkeres takket være oppofrende forsvarsspill.
    70'
    Det mer rom for dette RBK-laget å angripe i nå. Andreassen forsøker å spille fri Rogde ute til høyre, men pasningen blir litt for lang.
    72'
    Tas kort på midten.
    73'
    Inn: Maria Olsvik
    Ut: Camilla Linberg
    Dagens eneste målscorer erstattes av Maria OIsvik. Da går nok Nautnes opp på topp.
    76'
    Slås opp på topp hvor innbytter Skjeldal er ganske alene mot RBK-forsvaret.
    78'
    Åsane får tak i ballen her nå og spiller seg oppover i banen. Skal vi kanskje få en avslutning fra gjestene etterhvert her.
    79'
    Hjemmelaget er litt mer avventende i presset nå, og lar gjestene spille seg ut fra keeper.
    81'
    Slås farlig inn bak i feltet. Duffy bokser ut til corner.
    82'
    Nok en gang slås corneren inn bak i feltet hvor det er mange spillere, men Duffy viser ingen Mercy idet hun kommer ut fra streken og bokser unna.
    83'
    Gjestene har ballen i laget på midten her. De forsøker å angripe ned langs høyre side, men kommer ikke veldig langt før de stoppes og RBK vinner innkastet.
    85'
    Andreassen finner Rogde på høyre med en nydelig ball og sistnevnte setter fart ned mot linja. Innlegget treffer også Nautnes foran kassa, men vinkelen blir spiss og Nautnes spiller ballen bakover.
    87'
    Åsane har fortsatt ikke gitt opp her og pusher frem langs høyre side, skal de skape en mulighet her helt på slutten?
    89'
    Flere RBK-spillere ligger nede nå. Åsane har innkastet høyt i banen ute til høyre.
    90'
    Det ser ut som Nautnes har fått seg en skikkelig smell her. Spissen kommer seg etterhvert på beina og tusler av banen.
    90'+1
    Inn: Synne Brønstad
    Ut: Emilie Nautnes
    90'+2
    I etterkant av innkastet kommer gjestene til innlegget fra motsatt side, og de får hodet på ballen der inne. Headingen er aldri i nærheten av å true mål.
    90'+3
    Kjempemulighet for Kokosz helt på tampen! Midtbanespilleren mottar ballen inne i sekstenmeteren til RBK og skyter mot det lengste hjørnet ganske upresset fra rundt 15 meter. Skuddet er bra fra Kokosz, men sniker seg så vidt utenfor stolpen til Christensen. Der er RBK heldige som ikke slipper inn helt på tampen!
    90'+3
    90'+5
    Der er kampen over i Trondheim og det ender 1-0 til Rosenborg. Etter en første omgang hvor hjemmelaget hadde full kontroll fikk vi mer av det samme i den andre. Vertene styrte oppgjøret hele veien, og hadde flere til gode muligheter til å øke ledelsen ytterligere i den andre omgangen. Til slutt var det Linberg som fikk hull på byllen mot et lavtliggende og kompakt Åsane-forsvar. Helt på tampen av overtiden kom Åsane til sin første og eneste mulighet, da Kokosz avsluttet så vidt utenfor fra 15 meter. Dermed ender kampen 1-0 og Rosenborg drar i land seieren på en relativt dårlig dag, og befester med det sin posisjon på toppen av tabellen. Takk for følget!