2-1
5 274
4 543

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til et særdeles regntungt Lerkendal, der Rosenborg jakter sin femte seier på rad i Eliteserien, og den ellevte på rad uten tap i alle turneringer. Motstander Aalesund har derimot ikke vunnet noen av sine fem siste.
    Lagoppstillingene er inne, og det er to lag som går ut i 3-5-2-formasjon. Rosenborg starter som følger: (3-5-2) Hansen - Børkeeiet, Henriksen (c), Rogers - Reitan, Skarsem, Jensen, Holse, Pereira - Sæter, Tengstedt.
    Aalesund-trener Lars Arne Nilsen stiller i samme formasjon som trenerkollega, men med elleve helt ulike spillere, nemlig: (3-5-2) Grytebust - Serbecic, Fällman (c), Andersen - Golubovic, Lima, Barmen, Canadjija, Rafn - Nordli, Ødemarksbakken.
    Dagens møte er det 37. lagene imellom. Rosenborg har vunnet 20, mot Aalesunds fattige 4. 12 har endt uavgjort. Målforskjellen lagene imellom er 70-37. Det tilsvarer et målsnitt på 2,97.
    Aalesund har faktisk aldri vunnet på Lerkendal. Dagens kamp blir det attende forsøket for tangotrøyene, som kan skilte med seks uavgjortresultater på «rosenborgsk» grunn.
    For å finne forrige gang Rosenborg vant fem kamper på rad i Eliteserien, må vi fire år tilbake i tid, til sommeren 2018. Fra 19. august til 23. september fant trønderne fem kamper på rad i hjemlig serie. Dette året er det foreløpig siste Rosenborg har vunnet Eliteserien, så kanskje kan det være et godt omen for Rekdals kompani med seier i dag.
    Før helgens runde, og med tolv seriekamper igjen av sesongen, lå Rosenborg på 4.-plass, åtte poeng bak gullfavoritt Molde.
    Når det kommer til spilleforhold, startet trøndersøndagen strålende sol og høye temperaturer. Noen timer før kampstart snudde værgudene, og det plasket ned på plattinger og fortau. Nå har tårene fra oven gitt seg, og det ser ut til å bli ypperlige spilleforhold på den alltid like finfriserte Lerkendal-matta. Yr melder om 11 grader utover kvelden, og fare for flere mindre regnbyger.
    Aalesunds nye spissignering, Ebiye Moses, starter kampen på benken, men den tidligere Tromsø-spissen vil nok ganske sikkert få debuten for sin nye klubb i løpet av kampen. Rosenborg har også en mulig debutant på benken i form av 21 år gamle Leo Erik Jean Cornic.
    Sammen med Cornic på RBK-benken sitter reservekeeper Tangvik, friskmeldte Noah Holm, Giampaoli, Tagseth, Fiabema, Chrupalla og en annen nysignering, Kristall Máni Ingason.
    Tangobenken består av reservekeeper Lansing, Moe, Segberg, Haugen, Kallevåg, Kitolano, Hopland, Solnørdal og nevnte Moses.
    Elleve minutter før avspark, har begge lagene varmet seg ferdig, og tusler inn i garderoben for en siste peptalk. Imens er stadion i ferd med å fylles (litt mer). Regnet bidrar nok med sitt til at det blir glissent på tribunene. I bortehjørnet har godt over hundre fans tatt den korte turen fra nabofylket.
    Det er ikke bare Kjernen som er på plass for å heie frem hjemmelaget til femte seier på rad, det er også «Litj-Kjernen».
    Antall stemmer: 1057
    Kapteinene gjør unna formalitetene, hoveddommer Svein Oddvar Moen teller at det er nøyaktig 22 spillere på banen, og assistentdommerne Kim Tomas Haglund og Magnus Lundberg sjekker at det ikke er hull i nettet. Aalesund skal ta avspark om få sekunder...
    Aalesund kaster ikke bort tiden, og slår langt på første forsøk. Kaptein og libero Markus Henriksen trer frem og stanger den førte ballen unna. Rosenborg presser hardt, og vinner et innkast høyt i banen.
    Målmaskingen Tengstedt viser seg frem umiddebart ute på venstre kant, og sender Golubovic innom flere pølseboder. Innlegget mot bakerste er godt, men litt for slapt for at Sæter skal kunne heade på mål.
    1'
    Frispark til Aalesund inne på RBKs halvdel, men det heloransje bortelaget velger å sette i gang kort.
    2'
    Mye kriging, dueller, og forsiktige pasninger i åpningsminuttene. Ingen av lagene har tatt noe merkbart grep i kampen. Rosenborg presser ikke veldig hardt, og legger seg ganske lavt og kompakt når bortelaget triller ball i bakre rekker.
    4'
    God ball bra tidligere RBK-er Serbecic, fører til kaos i RBK-forsvaret, og Reitan klarerer til kampens første corner, fra høyre.
    6'
    God corner fra Nordli mot første stolpe. Det er kaptein Fälmman som er først på ballen, men header en halvmeter over nærmeste kryss. Noteres som halvsjanse.
    6'
    Rosenborg får endelig bygge opp et angrep bakfra, men forsøker ender med at ballen triller over dødlinja ute på høyre kant. Får høflig hjemmeapplaus.
    7'
    Rosenborg presser litt høyere nå, og Tengstedt tvinger Grytebust til å slå langt. Rosenborg vinner førsteballen, og er nær ved å kunne utnytte en dårlig pasning av bortelaget.
    9'
    Serbecic ser ut som en million så langt. Faller elegant av når Tengstedt utfordrer ham på fart, og hælsparker ballen til en medspiller.
    9'
    Jensen vrir spillet, og Rosenborg kan utnytte overtall ute på høyre flanke. Sender i stedet ballen ut mot venstre igjen og Sæter forsøker å komme til skudd fra 16 meter. Rekker ikke å lade høyreslegga som i hvert fall han mener er nesten like god som den venstre.
    11'
    Aalesund ligger mye dypere nå, i noe som ligner 5-4-1 defensivt. Dermed får Rosenborg-kantene mye rom, og hjemmelaget forsøker å fylle opp foran Grytebust i Aafk-målet. Innlegget fra Pereira er bra, men ikke bra nok.
    12'
    Så er det i stedet bortelaget som kontrer med Rafn. Venstrekanten går innover, og forsøker å skyte, men skuddet blokkeres. Ender med ny corner, nå fra venstre.
    12'
    Hjørnespark til Aalesund
    13'
    DET er en stor mulighet. Aafk tar en kort corner, før ballen bankes hardt inn langs bakken. Det er mange folk på første stolpe, og Hansen reagerer sent. Det er nok smart, for ballen spretter rett foran RBK-keeperen som redder. Medspillerne jobber desperat for å få vekk ballen, og greier det.
    13'
    Fra venstre til høyre: Nordli ruller til Barmen som ruller til Nenaas. Fra midt foran mål lader han til skudd, men ballen sklir av, og er ikke i nærheten. Aalesund har et lite overtak nå.
    14'
    Casper Tengstedt scoret i begge sine to første Rosenborg-kamper. Gjør han det igjen i dag?
    Antall stemmer: 965
    Sæter vinner til slutt en duell ute på venstre, og Tengstedt får slått på storfarten på vei inn i bakrom. Plutselig er Aafk-kaptein Fällman for høyt oppe, og Sæter stormer inn mot mål. Innlegget fra Tengstedt er nesten perfekt, men akkurat litt for langt bak.
    17'
    Godt Rosenborg-spill ute på venstre, og det er Tengstedt som banker til fra litt skrått ute. Pereira kan legge inn først, men går innover i banen. Stikker ballen rett til venstre for seg til dansken, som har truffet langt bedre før. Er nærmere cornerflagget enn Grytebust. Like fullt er det Rosenborgs beste angrep.
    18'
    Rafn forsøker å stjele flere meter på et innkast. Det vil ikke dommer Moen ha noe av.
    20'
    Nytt godt Aalesund-angrep. Ødemarksbakken løper bort fra målet, men får lagt inn fra fem, seks meter. Der står Rogers og klarerer.
    22'
    Barmen får en litt vanskelig pasning fra Serbecic, men viser rutine, ro og muskler i duell med Skarsem.
    23'
    Igjen finner Tengstedt rom ute på venstre. Byr opp Golubovic til dans, men velger i stedet et tidlig innlegg mot Sæter. Er ikke presis nok.
    24'
    Tengstedt spilles alene med keeper. Litt FOR alene, mener assistentdommer. Klar offside i forkant.
    25'
    Forferdelig innkast av Pereira, som kaster rett i beina til Ødemarksbakken. Dermed er de to AAFK-spissene to mot tre forsvarere. Ødemarksbakken skyter rett på Hansen, som glipper ballen. Spretter ut til corner.
    26'
    27'
    Kjernen har holdt støynivået høyt kampen gjennom, og nå blir resten av stadion også nesten med på moroa. Dør ut fort.
    28'
    Godt gjort av Nenaas, som nærmest bryter seg inn foran Skarsem, og får lagt inn fra nede ved dødlinja på høyre. Igjen er hjemmelagets forsvarere først på ballen. Det har Børkeeiet, Henriksen og Rogers vært flinke til kampen gjennom.
    29'
    Mål for Aalesund!
    Rosenborg 0 - 1 Aalesund
    Mål: Simen Bolkan Nordli
    Målgivende: Dario Canadjija
    Men DER sitter den for bortelaget, og det er ikke ufortjent. Simen Nordli får skutt fra 16 meter, hardt nede i hjørnet til høyre for André Hansen.
    30'
    Rosenborg-spillerne samler seg i sirkel midt på egen halvdel mens bortelaget feirer.
    31'
    Så går Sæter i bakken innenfor 16-meteren, og ønsker seg nok straffe.
    33'
    Aalesund-spillerne mener Sæter filmer, mens Sæter er raskt på beina. Dommer Moen gjør ingen tegn til å ville peke på straffemerket til tross for Kjernens piping. Deler heller ikke ut gult kort for filming.
    33'
    Frispark til Rosenborg 30 meter fra mål. Blir nok et innlegg fra Pereira dette. Dårlig; rett på Serbecic. Dessuten frispark i forkant.
    34'
    Rosenborg gjør klar et bytte. Det er Edvard Tagseth som tar på seg drakten. Er det grunnet skade eller vil Rekdal ha en taktisk endring.
    35'
    Imens angriper Rosenborg på venstre, og Pereira legger inn langs bakken. Sæter får skutt først én gang, så to ganger. Rett i forsvarsmuren, og til corner.
    36'
    Hjørnespark til Rosenborg
    36'
    Pereira forsøker å trekke fra noen meter på innkastet, men dommer Moen sender Pereira nesten helt opp til cornerflagget. Nøye med innkastene i dag dommer Moen.
    36'
    Det var flere Rosenborg-spillere som gikk i bakken på corneren. Reprisen får vise om det var noe dommer Moen burde sett.
    37'
    Høylydt buing fra hjemmefansen idet Tengstedt løper gjennom. Forsøker å skyte fra elleve meter, men blir taklet i siste liten. Holse stormer etter returen, men heller ikke danske nummer to får skutt. Kjernen vil ha noe, kanskje straffe, men får ingenting.
    37'
    Rosenborg var i ferd med å bytte, men Tagseth får beskjed om å ta på seg den rosa vesten og boblejakka igjen.
    38'
    Rosenborg er bedre nå, har vært klart dominerenede etter 0-1-målet.
    39'
    Og DER er det straffe.
    39'
    Straffe til Rosenborg
    39'
    Det er Holse som hektes bakfra i det han er på vei inn i 16-meteren. - Den virker klar den, sies det på pressetribunen.
    39'
    Det er Ole Sæter som gjør seg klar.
    40'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Rosenborg 1 - 1 Aalesund
    Mål: Ole Christian Sæter
    Grytebust går riktig, men straffesparket fra Sæter er hardt og presist. Suser muligens innom fingertuppene til den utstrakte keeperen. 1-1.
    40'
    Scoringen var Sæters niende for sesongen, og i den fjerde kampen på rad. Det gjør han til Rosenborgs toppscorer.
    41'
    42'
    Holse slår utoverskrudd, men bortelaget header unna. Rosenborg vinner igjen ballen nok en gang, og libero Henriksen banker til fra over 20 meter. Går via en spiller og til corner.
    42'
    43'
    Nå svinger det litt mer av hjemmelaget. Har vært klart beste de siste 10 minuttene.
    43'
    Aalesund kan kontre, men pliktoppfyllende Dahl Reitan tar jobben hjemover, og hindrer sjanse imot.
    43'
    Aalesund kommer med mange spillere etter at Ødemarksbakken vinner en duell rett inne på RBKs halvdel. Målscorer Nordli kikker opp, men syns nok at medspillerne kommer akkurat litt for sent. Havner i villrede, og det hele ebber ut i ingenting.
    44'
    Reitan og Holse kombinerer på høyre, og sistnevnte får slått inn mot Sæter og Tengstedt. De to RBK-spissene er i mindretall, og en oransje fot får klarert.
    45'
    Et kvarter ut i kampen, på stillingen 0-0, spurte vi folket om Casper Tengstedt kommer til å score i sin tredje Rosenborg-kamp på rad. 61 prosent har svart «ja». Seks prosent er enda mer optimistiske og tror på to eller flere danske scoringer.
    45'
    Det skal spilles minimum ett tilleggsminutt, opplyser fjerdedommer.
    45'+1
    Samtidig som hjemmefansen er i ferd med å reise seg for å sikre god plass i pølsekiosken, spiller Rosenborg nesten seg til en sjanse på overtid.
    45'+1
    Rosenborg forbereder to bytter. Tagseth skal endelig inn etter å ha varmet opp i godt over en halvtime. Giampaoli kommer også inn. Skarsem og Pereira går ut.
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Edvard Tagseth
    Ut: Adrian Nilsen Pereira
    46'
    Inn: Renzo Giampaoli
    Ut: Olaus Skarsem
    46'
    Rosenborg kommer raskt til en god skuddmulighet fra tjue meter, men en nå fremskutt Victor Jensen treffer ikke bra.
    46'
    Byttene fører til enda flere endringer for hjemmelaget. Børkeeiet går opp fra midtstopper til anker på midtbanen, mens Rogers bytter fra venstre til høyre midtstopper. Jensen går inn som høyre indreløper, mens Tagseth tar Pereiras plass på venstre flanke. Puh!
    46'
    Målscorer Ole Sæter oppsummert første omgang på følgende måte: - Pinlig.
    47'
    Gult kort til Aalesund
    Besim Serbecic
    48'
    Innbytter Tagseth blir felt av tidligere lagkamerat Serbecic. Kampens første gule, og et aldri så lite takk for sist.
    48'
    God skuddmulighet for bortelaget, men skuddet fra 16 meter går over.
    49'
    Gult kort til Rosenborg
    Victor Jensen
    Jensen får hjemmelagets første gule kort. Hindrer bortelaget på vei frem.
    50'
    Dario Canadjija blir liggende nede og får medisinsk tilsyn, samt buing fra hjemmefansen. Kommer seg på beina igjen.
    53'
    Hjemmesupporterne blir tydelig oppgitt når Børkeeiet slår ballen bakover på banen i stedet for fremover. Valget fører til at ballen ender helt tilbake hos keeper André Hansen. - Kom igjen da, kan man høre fra tribunen.
    53'
    Dét gjør også Rosenborg. Spiller seg fint frem på høyre kant, der Holse slår inn fra høyre. Sæter rager høyest, men får ikke styrt headingen på mål. Går ned i knestående i fortvilelse.
    54'
    55'
    RBK-trener Kjetil Rekdal kan umulig være fornøyd med det som disiplene hans har prestert til nå. Vandrer hvileløst rundt på sidelinja.
    55'
    Aalesund kriger godt, og greier nesten å ta ned ballen innenfor 16-meteren. De ekstra håpefulle blant bortefansen roper på straffe, men ropene svinner fort.
    56'
    Markus Henriksen har fått seg en smell, men blir friskmeldt etter en egenmelding som dommer Moen godkjenner på stedet.
    57'
    Rosenborg setter i gang hurtig, og Børkeeiet driver frem sentralt i banen. Tagseth kaster ikke bort tiden ute på venstre, og Tengstedt er først på innlegget. Avslutningen går utenfor.
    57'
    Bortelaget kan kontre, men velger å roe ned. Rosenborg har hatt mye ball innledningsvis i andre omgang, men har ikke kommet til annet enn halvsjanser.
    59'
    Nesten-sjanse for Sæter som får skutt fra seks meter etter et godt angrep på venstre. Forsøk nummer to blir blokkert.
    61'
    Inn: Kristall Mani Ingason
    Ut: Tobias Børkeeiet
    62'
    Det ser ut som Ingason legger seg relativt høyt i banen. På pressetribunen diskuteres om Rosenborg har lagt om til 3-4-3.
    64'
    Ingason er nær ved å løpe seg til en god mulighet, men headingen fra Reitan spretter ikke hurtig nok selv på det dyvåte gresset.
    65'
    - Kom igjen, trollan, synger Kjernen taktfast.
    68'
    Tengstedt forsøker seg på en luke ute på høyre, men lykkes ikke. Hjemmelaget vinner igjen ballen, og vrir spillet over til venstre. Det er mer trykk i de svarte og hvite enn i første omgang, men de store sjansene glimrer så langt med sitt fravær.
    68'
    69'
    Corneren er god, og innbytter Ingason får hodet på ballen samtidig som han er på vei bort fra målet. Det tar all fart ut av ballen som uansett spretter utenfor stolpen.
    69'
    Det taktfaste ropet på Kjernen-tribunen stiger. Er dette nok til å mane ytterligere liv inn i hjemmelaget?
    70'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Ebiye Moses
    Ut: Kristoffer Ødemarksbakken
    72'
    Inn: Fredrik Haugen
    Ut: Dario Canadjija
    73'
    75'
    Inn: Leo Cornic
    Ut: Samuel Rogers
    77'
    Cornic får tretten minutter i sin RBK-debut. Går inn på høyre flanke og sender Dahl Reitan inn som høyre midtstopper.
    77'
    77'
    Midtstopper Dahl Reitan forsøker seg på et heltliggende saksespark på bakerste stang, men bommer på ballen.
    78'
    Inn: Torbjørn Kallevåg
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    79'
    UTROLIG SJANSE. Aalesund slår frispark mot bakerste stolpe. Ballen legges inn. Hansen stopper ballen, men må gi retur. Der står det to oransjetrøyer, men ingen av de greier å pirke ballen over mål. Det er vel andre omgangs største sjanse.
    79'
    Dommer Moen får høre det av Kjernen fordi han stopper spillet fordi en Aalesund-spiller ligger nede.
    81'
    Dagens tilskuertall: 9 764, opplyser speaker.
    81'
    Inn: Noah Jean Holm
    Ut: Ole Christian Sæter
    82'
    Noah Holm er tilbake fra skade, og får dagens største applaus. Er det Holm som skal gjøre det for hjemmelaget?
    82'
    Innbytter Ingason banker til fra tjue meter, men treffer bare en motspiller.
    83'
    Debutant Cornic har vært mye involvert siden hans inntreden, men innleggene har stort sett truffet førsteforsvarer.
    84'
    Fredrik Haugen
    85'
    Aalesund-spillerne bruker tid nå, og ser ut til å være fornøyd med 1-1.
    88'
    Rosenborg-kontring.
    89'
    Holm skjærer innover på Brattbakk-vis og forsøker å styre ballen inn i lengste hjørnet. Ballen går like utenfor, og trekker et sus ut av hjemmefansen.