36'
1-0
38'
2-0

Hei og hjertelig velkommen skal du være til Lerkendal og kampen mellom Rosenborg og Aalesund!
    Trondheim er i øyeblikket et svært behagelig sted å være med mild temperatur og et lett skylag.
    Hjemmelaget befinner seg på en tredjeplass før denne kampen, og må nok vinne for å henge med serieleder Strømsgodset og ligatoer Molde. Godset spilte uavgjort i går, og dermed har trønderne en mulighet til å knappe inn to poeng på toppen, mens Molde vant sin kamp, og tvinger RBK til å vinne for å holde avstanden mellom lagene. RBK har samlet inn 30 poeng på 17 kamper, og har før denne kampen ni poeng opp til Strømsgodset og fem til Molde. Samtidig er det to poeng ned til fjerdeplassen.
    Aalesund på sin side ligger på en tiendeplass før denne runden. Aafk har plukket 23 poeng på 17 kamper så langt, og har seks poeng ned til kvalifiseringsplassen, og syv poeng opp til RBK på medaljeplass.
    Begge disse lagene benytter midtukene sine med å spille kvalifisering til Europa League for tiden, og begge kommer rett fra borteoppgjør. Hjemmelaget var en tur til Sveits og spilte 1-1 mot Servette, mens Aafk var nede på Kypros og tapte 2-1 for APOEL Nicosia. Borek Dockal utlignet for RBK i Sveits, mens Tremaine Stewart ga Aafk ledelsen 1-0 i den kypriotiske hovedstaden. Det står respekt av Aafks prestasjon, med tanke på at APOEL så sent som i vår spilte kvartfinale i Champions League, men måtte strekke våpen mot mektige Real Madrid. Kypriotene slo ut Lyon i 1/8-finalen, og vant sin gruppe over Zenit St. Petersburg, FC Porto og Shaktar Donetsk.
    Disse lagene har fordelt poeng og stilling broderlig den siste tiden. De to foregående oppgjørene endte med 2-2, mens de to gangene før der igjen, vant lagene 3-1 hver sin gang. Det omvendte oppgjøret tidligere denne sesongen endte med poengdeling etter et lite drama på overtid. Etter at Rade Prica og Steffen Iversen hadde gitt RBK ledelsen hver sin gang, utlignet Aalesund to ganger. Først var det Lars Erik Fuhre til 1-1, før Steffen Iversen brente straffe på 1-2 seks minutter før slutt, og Jonathan Tollås Nation utlignet med sitt aller første Tippeligamål ett minutt på overtid. Tilsvarende oppgjør på Lerkendal i forrige sesong endte altså også 2-2. Den gangen var det Jim Larsen sm ga trønderne ledelsen før Aafk snudde til 1-2 ved Daniel Arnefjord og Michael Barrantes. Fem minutter før slutt sørget Enar Jääger for poengdeling med et selvmål. I denne kampen var det forøvrig Rade Prica sin tur til å bomme på straffe.
    RBKs 'eldste' nysignering, Jaime Alas sitter på benken i dag. Han fikk komme innpå som innbytter i kampen mot Servette etter at han omsider er blitt spilleklar, og har fått arbeidstillatelse. I kampen mot Servette kom han inn på overtid, og fikk liten tid til å markere seg. Samtidig begynte ryktene å gå for to dager siden, om at Tore Reginiussen er på vei til Trondheim for å erstatte Jim Larsen som er blitt solgt til belgiske Club Brügge.
    Aalesund på sin side har fått tilbake Leke James fra langtidsskade, og han har markert seg fra starten av med blant annet mål mot KF Tirana i forrige kvalifiseringsrunde til Europa League.
    Dagens dommer er forøvrig Kjetil Sælen fra Arna-Bjørnar.
    Lagene entrer banen til et sparsommelig fylt Lerkendal Stadion.
    RBK med avspark i kampen.
    1'
    RBK prøver seg på høyresiden, men Matland takler ballen utover sidelinja.
    2'
    Prica avslutter fra 15 meter, men skuddet blir blokkert.
    2'
    RBk bryter Aafk og setter fart til venstre. Ballen rulles opp og over til høyre, men en misforståelse mellom Prica og Ankersen vedrørende hvem som skal ta ballen fører til at Aafk avverger.
    4'
    Ankersen stikker gjennom til Dockal som avslutter. Han blir hindret av Svensson (!) og skuddet triller ufarlig inn til keeper.
    5'
    Stewart slår et småfarlig innlegg inn i boksen, og Ankersen føler seg tvunget til å gi til corner.
    6'
    Örlund presses usedvanlig hardt av Morrison, men med bakenden inne i mål, og henda utenfor får han bokset unna, og RBK får klarert.
    6'
    Ankersen rekker med nød og neppe en lang ball mot dødlinja til høyre. Han slår inn på første, og Grytebust vinner duellen med Prica. Prica løper inn i Grytebust i duellen, og keeperen blir liggende nede.
    8'
    Prica unnskylder seg, og hjelper keeperen fra Ellingsøya utenfor Ålesund opp på beina igjen, og spillet kan fortsette.
    8'
    Fredheim Holm får sin fulle hyre med Ulvestad og Morrison, og vinner bare innkast i forsøket på å legge inn.
    10'
    Wembangomo slår opp på Barrantes, men Issah kommer seg foran og får klarert til innkast.
    11'
    Henriksen snapper ballen fra Morrison og setter fart fremover. Så legger han inn i retning Prica, men forsvaret får halvklarert. Issah kommer bakfra og banker til, men Grytebust får slått unna. Deretter kommer Prica inn fra offside og setter ballen i mål, men kun for å se at flagget allerede er oppe. Men for en sjanse til Issah!
    12'
    Dobbelsjanse for RBK! Prica blir spilt vakkert gjennom av Fredheim Holm, og slår tunnel på Nation før han avslutter rett på en utrusende Grytebust. Deretter avslutter Dorsin på returen, men han får ikke nok trøkk i den til å passere Arnefjord på streken.
    13'
    Stewart får ballen ti meter utenfor hjørnet av 16 og skyter i retning det lengste hjørnet. Örlund kaster seg etter ballen og kontrollerer at den passerer noen meter til side for stolpen.
    15'
    Stewart somler med ballen og Dorsin snapper den rett ut fra beina hans. Setter fart, men Morrison kommer bakfra og avverger til corner før han får lagt inn.
    15'
    Grytebust faller i feltet og får frispark.
    15'
    Barrantes vender opp med ballen og skyter fra 30 meter. Ballen triller ufarlig til side for mål.
    16'
    James forsøker en gjennombruddspasning til Stewart, men ballen triller helt inn til Örlund i RBK-målet.
    19'
    Svensson kjører to-fotsdragning på Fuhre og legges i bakken. Frispark på 25 meter, litt til høyre for mål.
    20'
    Fredheim Holm skyter på direkten mot det lengste hjørnet, men der er allerede Grytebust og redder enkelt.
    21'
    Dorsin slår inn, men Arnefjord header unna.
    22'
    Fredheim Holm spiller opp Svensson som banker til fra 22 meter. Grytebust redder komfortabelt.
    22'
    Fuhre slår tunnel på Ankersen og spille vegg med Barrantes. Til slutt er det Matland som legger inn, men han treffer bare Issah.
    23'
    RBk bygger opp et angrep, men Ankersen sleiver og sender ballen ut over sidelinja i forsøket på å nå Dockal. Svakt.
    24'
    Prica er nær ved å flikke gjennom til Henriksen, men Arnefjord er våken og klarerer foran unggutten.
    25'
    Henriksen drar seg elegant fri til høyre og slår flatt inn foran mål. Prica, med ryggen til mål, får tak i ballen og legger tilbake til Svensson som skyter på direkten. Grytebust trenger to forsøk på å holde ballen, men får fatt i den til slutt.
    27'
    Ny sjanse til RBK! Prica får stå upresset og heade i bue mot mål fra 11 meter, men Grytebust får kastet seg etter ballen og slått den til corner i siste liten!
    27'
    Arnefjord får klarert, og Dockal får en ny sjanse, men når ikke frem til Ankersen på lengste stolpe.
    27'
    RBK klart best så langt.
    28'
    Ankersen med et godt innlegg i retning Prica, men Nation vinner duellen på fem meter.
    28'
    James på farten, men Rønning pirker ballen til innkast.
    29'
    Issah gjør en sterk jobb i å holde Barrantes unna i det han fører ballen fremover. Derfor må det være ekstra frustrerende å se Dorsin slå langt over en møtende Prica i neste trekk.
    30'
    Halvfarlig på corneren. Örlund får bokset ballen ut, men ikke lenger enn til en upresset Fuhre på 12 meter. Han får ikke skikkelig dreis på avslutningen, og ballen stoppes i folkehavet foran mål.
    31'
    Ankersen chipper inn på Prica som får headet ned til Henriksen. Han får ikke tatt med seg ballen, og lager deretter frispark i forsøket på å vinne tilbake ballen.
    32'
    Stor prestasjon av James. Først får han tatt ned ballen i duell med Strandberg før han vipper ballen over Rønning. Deretter holder han Strandberg unna så han får avsluttet fra 17 meter, men avslutningen flyr langt til side for mål.
    33'
    RBK ruller opp til høyre, og Prica faller i feltet i det ballen slås inn. Dorsin plukker opp ved 16-meterstreken og banker til, men skuddet blokkeres.
    34'
    Henriksen vender enkelt bort Ulvestad og spiller ut til Dorsin til venstre. Hans innlegg klareres til corner, og det er det et par medspillere i feltet som er misførnøyde med.
    35'
    Ender med at Aafk får frispark.
    35'
    Wembangomo skal heade tilbake til keeper, men sender i stedet ballen ut til corner.
    36'
    Hjørnespark til Rosenborg
    36'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Aalesund
    Målgivende: Daniel Fredheim Holm
    Den er sylfrekk! Fredheim Holm går ut og skal ta corneren. Plutselig 'ombestemmer' han seg, og overlater ballen til Dockal. På veien toucher han ballen og dermed setter Dockal fart med ballen. Han avanserer inn i feltet og banker til fra spiss vinkel. På veien mot mål er ballen innom en motspiller, som stusser ballen forbi en forfjamset Grytebust!
    36'
    Gult kort til Aalesund
    Lager frispark på RBKs halvdel og mottar det gule kortet for innsatsen.
    37'
    Rosenborg 2 - 0 Aalesund
    Dorsin slår langt opp på Prica som tar ned ballen på brystet med Arnefjord i ryggen, og vender opp. Deretter banker han enkelt ballen opp i nærmeste kryss fra 12 meter!
    38'
    To kjappe, og RBK får betalt for presset.
    41'
    Ankersen på farten langs høyresiden og legger ut 45 grader i feltet. Ballen går bak både Prica og Fredheim Holm.
    41'
    Dockal spiller nydelig opp Svensson som slår ballen tversover og tilbake. Dockal legger an til skudd, men får ballen for langt foran seg slik at han må dra ei skuddfinte. Dermed kommer Aafk-forsvaret seg tilbake og får avverget.
    42'
    Aafk får frispark midt på egen halvdel, og RBK-spillerne er rasende. Flere gir tegn til at en Aafk'er har brukt albuen i forkant, men dommeren vinker bort protestene.
    43'
    Ankersen slår inn fra høyre, men blåser ballen ut over dødlinja.
    44'
    Svensson skjermer ballen med seg forbi Barrantes og legges i bakken. Frispark.
    45'
    Det legges til ett minutt i første omgang.
    45'+1
    45'+1
    Dommer Sælen blåser i fløyta, og lagene går til pause på stillingen 2-0. Det må sies å være en fortjent ledelse til RBK som skapte flere gode sjanser i tillegg til scoringene, og som i tillegg styrte spillet omgangen gjennom. 1-0-målet kommer på en real frekkis som vi har sett fra dette laget tidligere, men ikke på en liten stund. Forøvrig er det all ære til dommertrioen som lar den gå, ettersom det ofte er dommere som blåser av slike trekk fordi de ikke har sett at ballen er blitt satt i spill.
    RBK presenterer i skrivende stund Tore Reginiussen som ny spiller med umiddelbar virkning! Vi ønsker ham velkommen tilbake til Tippeligaen!
    45'
    Aafk setter igang andre omgang.
    46'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Kjell Rune Sellin
    Ut: Lars Fuhre
    Aalesund setter inn tidligere RBK-spiller og trøndergutt fra fantastiske Fosen for Fuhre.
    46'
    Ankersen går hardt til i ryggen på Stewart og lager frispark på midtbanen, helt ute ved sidelinja.
    48'
    Matland slår inn fra venstre og Barrantes skyter på volley i hoftehøyde fra 13 meter. Skuddet går utenfor, og Örlund signaliserer at han har kontroll.
    49'
    Stewart prøver seg på venstrekanten, men Ankersen har full kontroll og tar fra ham ballen.
    51'
    Stewart er i ferd med å runde Ankersen etter å ha fintet ned på baken, men fra liggende posisjon klarer den danske høyrebacken å tuppe ballen vekk.
    52'
    Inn: Enar Jääger
    Ut: Hugues Wembangomo
    53'
    Henriksen jager ball i duell med Matland, men ender med å tuppe ballen ut over dødlinja. Mener seg snytt for corner, men dommeren er klar i sitt språk.
    54'
    Jääger slår inn fra høyre, men ballen går rett i klypa på Örlund.
    54'
    Henriksen vender opp med ballen på 20 meter og banker til, men Grytebust redder. Bruker to forsøk igjen, men er upresset og faren er minimal.
    55'
    Enar Jääger
    Lager frispark ute til høyre, og mottar det gule kortet.
    55'
    Rosenborg 3 - 0 Aalesund
    Mål: Stefan Strandberg
    Dockal slår frisparket hardt og flatt inn foran mål og Strandberg kommer skliende på seks meter og tupper ballen forbi Grytebust som allerede har gjort sitt utfall og er på vei til det lengste hjørnet for å fange ballen fra Dockal. Dette er stopperens første mål i RBK-trøya.
    56'
    Henriksen drar seg unna en takling fra Matland og slår inn, men Arnefjord klarerer til corner.
    58'
    Slår kort og får den tilbake, men det påfølgende innlegget klareres.
    58'
    Aafk med innkast høyt i banen, men en hardt presset Sellin klarer ikke å holde ballen i spill, og RBK tar over.
    60'
    Det går et sukk gjennom publikum i det Örlund er ute ved eget hjørneflagg og slår unna. Han treffer nemlig ikke rent, men sender ballen i beina på en motspiller. RBK får oppholdt ham nok til at det ikke kommer noen avslutning, og Örlund slipper med skrekken.
    61'
    Prica får ballen på midten og slår direkte gjennom på Henriksen som plutselig har hele Aafks halvdel å løpe på. Dessverre for RBK blir han avblåst for offside, og det ser hvertfall korrekt ut herfra, selv om det er svært mange som er uenig blant publikum.
    62'
    Mange misfornøyde publikummere nå. Først er det Arnefjord som legger Henriksen i bakken, men uten at det dømmes frispark, og deretter er det Stewart som sparker vekk ballen etter at den er passert linja. Slipper unna med et advarende blikk fra Sælen.
    64'
    Nok en gang avvinkes Henriksen for offside i det han er alene igjennom, og nok en gang ser det korrekt ut.
    64'
    Stewart gjør en sterk jobb i det han løper opp Ankersen og bryter Svenssons pasning til ham. I neste omgang derimot, klipper han ned Ankersen og mottar det gule kortet.
    65'
    Ballen slås langt i retning Strandberg som er nær ved å ta ned ballen i feltet, men en sterk innsats fra Nation gjør jobben for vanskelig.
    67'
    RBK ruller opp til høyre og Ankersen legger inn. Ballen treffer Matland, og Aafk slipper unna med skrekken. Der var Henriksen på vei til å ta ned ballen helt upresset.
    69'
    Aafk slår et frispark inn i feltet, men nok en gang får Örlund gå opp upresset og fange ballen.
    70'
    Ankersen drar av Stewart og legges i bakken ute ved sidelinja. Frispark i fin posisjon for innlegg.
    70'
    Dockal slår inn, men Aafk klarerer.
    71'
    Strandberg spiller bort ballen, men gjør det godt igjen idet han bryter pasningen opp mot James. Deretter plukker Barrantes opp, og Issah lager frispark i duellen med den kreative midtbaneeleganten til Aalesund.
    72'
    Stewart banker til i retning det nærmeste hjørnet, men ballen smeller i hodet på en RBK'er i muren.
    72'
    RBK kjører overgang, men en sliten Henriksen velger å skyte fra langt hold. Håpløst utenfor.
    72'
    Barrantes spiller vegg med Morrson, men sistnevnte får ikke med seg ballen inn i feltet. Deretter faller ballen til Stewart som får skuddet sitt blokkert, før James gir den til Barrantes. Costaricaneren chipper ballen mot mål, men sender den bak mål.
    75'
    Barrantes er begynt å gå dypere i banen for å involvere seg mer i spillet.
    75'
    Gult kort til Rosenborg
    Markus Henriksen
    Tar Morrison for sent, og mottar det gule kortet.
    76'
    Ulvestad tar med seg ballen i fart og gir den ut til Stewart til venstre. Han vender opp og skyter mot lengste hjørne, men Örlund redder enkelt.
    78'
    Prica og Nation har en liten disputt nede ved dødlinja som ender med at dommeren må komme inn og være fredsmegler.
    78'
    Alas presenterer seg. Tar ned ballen og slår tunnel på Sellin. Småpent.
    79'
    Henriksen tres gjennom av Dockal, og går bak ryggen på Skagestad før han når ballen rett foran Grytebust. Han drar ballen til side for keeper, før han blir truffet av en utrusende Grytebust. Dommeren vinker spillet videre.
    80'
    Ankersen header unna foran Sellin.
    80'
    Alas på farten, men denne gangen er Jääger der og hindrer ham i å passere.
    81'
    Barrantes slår inn i feltet på et frispark, men Örlund fanger enkelt.
    81'
    Barrantes går midt mellom Issah og Svensson og legges i bakken. Barrantes er rasende, og mener at Issah har samlet opp et gult kort pga gjentatte forseelser, men får ikke gehør hos dommeren.
    83'
    Frisparket klareres, og RBK kontrer direkte. Ender med at Prica header til en offsideplassert Dorsin.
    83'
    RBK bryter AAfk, og Issah spiller ut på Henriksen som har en halv bane å løpe på. Pasningen blir for svak, og Skagestad avskjærer.
    84'
    Dorsin trer ballen inn i feltet til Alas som kommer løpende inn. Jääger er for sterk i kroppen for vingen, og de halvhjertede ropene på straffe fører ingen steder.
    86'
    James kriger seg til en corner.
    87'
    RBK klarerer.
    87'
    Henriksen avanserer mot mål før han slår ut til Svensson. Hans innlegg blokkeres til corner.
    88'
    Ballen slås hardt mot første stolpe, men Matland header unna. RBK beholder ballen.
    88'
    Fredrik Ulvestad
    Fører ballen fremover, men mister den. Deretter kaster han seg inn på Rønning, og feier ham overende. Gult kort.
    90'
    Alas header ned til Dorsin som kommer bakfra. Han gir til Henriksen i feltet, som forsøker å skyte i steget, men skuddet går utenfor.
    90'+1
    Det legges til tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Det er forøvrig 11 475 tilskuere på Lerkendal i dag.
    90'+1
    Selnæs slår et hardt og flatt frispark inn i feltet, og Dorsin er nær ved å pirke ballen i mål, men avslutnigen blir blokkert.
    90'+2
    90'+3
    Dommeren blåser av kampen, og RBK beholder alle tre poengene i byen. En frekkis fra Dockal, en suser av Prica og en lang tå fra Strandberg sørger for det. Landets dårligste bortelag fortsetter sin statistikk, mens RBK med dette resultatet holder følge med de øvrige topplagene, og knapper sågar innpå to poeng på serieleder Godset. Vi takker for følget, og sier på gjensyn!