Hei og velkommen til Lerkendal Stadion, og kampen mellom Rosenborg og Hønefoss!
    RBK ligger på andreplass på tabellen etter at Strømsgodset slo Vålerenga 2-1 i går. RBK har samlet inn 52 poeng på 25 kamper, noe som er ett poeng mindre enn Godset, som til gjengjeld har én kamp mer spilt. Samtidig har drammenserne såpass mye bedre målforskjell at det i praksis er to poeng opp til tabelltopp for trønderne. Godset har en positiv målforskjell på 34 mål, mot RBKs 21.
    Hønefoss på sin side ligger på 15. plass, noe som igjen betyr at de både er nest sist og på nedrykksplass. 24 poeng på 25 kamper er fasiten, og før dagens kamper er det ett poeng opp til Tromsø som ligger på kvalifiseringsplass. Opp til Sogndal og sikker plass er det, før dagens kamper starter, fire poeng. Hønefoss har heller ikke målforskjellen på sin side, og har scoret nest færrest mål i ligaen, etter Sogndal. De grønn-hvite har en målforskjell på 13 negative mål.
    Lagene er klare, og for hjemmelaget biter vi oss merke i at RBKs 'game-changer' fra Sarpsborg 08-kampen, Ole Selnæs, er inne fra start igjen.
    For gjestene fortsetter Aleksander Solli/Simon Larsen som stoppere til tross for at Kristjan Ørn Sigurdsson er tilbake fra skade. Det ble spekulert i om sistnevnte skulle være en slags 'joker' på spissplass, men så er altså ikke tilfelle. Islendingen starter på benken i dag.
    For RBK soner John Chibuike karantene på grunn av sine tre gule kort, mens Per Verner Rønning og Fredrik Midtsjø er ute med hver sine langtidsskader.
    Hønefoss har intet mindre enn en oppsiktsvekkende statistikk her på Lerkendal. To seire av tre mulige er en seiersprosent som lar seg høre, og noe som må sies å tilhøre sjeldenhetene. Kampen her i fjor endte med 0-1 etter Christoffer Dahls usedvanlig pene seiersmål tre minutter før slutt. Midtbanemannen hadde vært på banen i knapt ti minutter da han satte ballen i mål fra langt hold på utsøkt vis. Det omvendte oppgjøret på AKA Arena tidligere i år endte derimot med med 1-2 til RBK. Nicki Bille Nielsen og Tarik Elyounoussi ga RBK ledelsen 2-0 før Mads André Kaland reduserte like etter pause. Flere mål ble det ikke, og det betyr at RBK har vunnet alle tre oppgjørene i Buskerud.
    RBK har etter et meget god periode tidligere i høst begynt å avgi poeng. Én seier på de tre siste kampene, samt en sen snuoperasajon mot Sarpsborg 08 er fangsten i det siste. Trønderne gjestet altså Østfold i forrige runde, og etter at de kom under 0-1, snudde de kampen til 2-1-seier etter scoringer av John Chibuike og Pål Andre Helland. Begge målene kom på svært kort tid.
    Hønefoss på sin side har lagt inn en slags formtopp. Kun ett tap på de fem siste kampene lar seg høre, hvorav to av kampene er endt med seier. Forrige serierunde endte med en sterk 2-2-kamp mot Viking, etter at Hønefoss kom tilbake fra å ha ligget under 2-0. Utligningsmålet kom i tillegg i det 92. minutt, så der viste guttene bra styrke. Sigurdsson reduserte først, før altså Tor Øyvind Hovda sikret poenget på overtid.
    Dagens dommer er Trygve Kjensli. Med seg på sidene har han Tom Harald Grønevik og Jon-Michael Knutsen, mens Karl Røsok er fjerdedommer.
    Etterhvert som det går mot kampstart på en kald høstkveld i Trondheim, kan vi slå fast at det kommer til å bli glissent på tribunene. Spilleværet er uansett greit, og med oppholdsvær etter at det har regnet og vært vindfullt tidligere i dag. Man trenger kanskje ikke å være ekspert for å påstå at det er 'utrygt for regn' når man ser opp på skyene.
    Daniel Örlund spiller i dag sin kamp nummer 100 for RBK, og mottar i den anledning blomster før kampstart.
    RBK med avspark, og hjemmelaget spiller med egen supportergruppering i ryggen i første omgang.
    1'
    Groven skal klarere oppover, men sender ballen rett i kroppen på Gamboa som setter fart motsatt. Groven gjør en god jobb når han selv retter opp, og gir til innkast.
    2'
    Selnæs finner Mix på 16 meter, som igjen hælflikker mot Bille. Kun små marginer som hindrer det fra å være en perfekt ball.
    3'
    Hønefoss kommer ut i det som ligner en 4-3-3 som utgangspunkt. Haugen ligger sentralt med Hovda og Vendelbo som indreløpere, men Mendy flankeres av Riski og Kaland.
    5'
    Mikkelsen skjærer inn fra kanten og spiller vegg med Jensen, men sistnevnte får ikke sendt ballen tilbake. Hønefoss overtar.
    6'
    Stor RBK-sjanse! Ballen slås inn fra høyre, og Helland har løpt seg fri foran mål. Helt upresset må vingen avslutte med sitt mindre gode høyrebein, og fra syv meter går ballen rett på keeper som likevel må komme seg lynkjapt ned for å holde ballen.
    7'
    Hønefoss angriper og kommer seg inn i feltet, men Kaland lager frispark i duellen mot Reginiussen.
    8'
    Dorsin slår et godt innlegg mot bakre stolpe, men Groven kommer seg inn mellom Bille og Mikkelsen, og header unna.
    9'
    RBK ruller opp på nydelig vis når Mikkelsen trer Jensen gjennom. Jensen kommer seg ned til dødlinja og slår 45 grader ut, men midt mellom Bille og Mix som er i feltet. Skulle gjort det der bedre, dansken.
    12'
    Helland tar ned en 70-meterspasning fra Strandberg på utsøkt vis før han slår fint til Dorsin som kommer på overlap. Innlegget fra svensken finner ikke frem foran mål.
    13'
    Kaland slår inn fra høyre, men rett i fanget på Órlund.
    14'
    Ny stor RBK-sjanse! Helland finner Mikkelsen som ikke klarer å rettvende seg til å skyte. I stedet tar han med Jensen som skyter hardt og lavt mot hjørnet, men ballen blokkeres til corner med et nødskrik.
    14'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Tobias Mikkelsen
    Heades ut, inn og ut igjen. RBK beholder ballen.
    15'
    Jensen chipper ballen inn til Bille på bakre stolpe. Han prøver å kaste seg rundt og avslutte på hel volley, liggende i luften. Ballen går i førsteforsvarer og til corner.
    16'
    Dansken legger ballen rett i nærmeste nettvegg.
    16'
    Mendy vender bort Selnæs på 40 meter før han går noen meter og skyter fra langt hold. Godt utenfor den lengste stolpen.
    17'
    Mikkelsen vender opp og slår mot Bille på løp, men ballen går i førsteforsvarer og Hønefoss overtar.
    18'
    Hovda finner Vendelbo som har tatt et smart løp inn i boksen til RBK. Han header så inn mot Kaland, men Strandberg får såvidt stusset ballen vekk fra den luskende spissen. Bra tilløp fra gjestene der.
    19'
    Vendelbo slår luke på Selnæs før han går overende. Frispark.
    20'
    Helland kriger til seg ballen og Mix plukker opp nedfallsfrukten. Deretter trer han gjennom Bille til høyre. Han utfordrer Larsen, men kommer seg ikke forbi stopperen. Burde tatt med seg de to løpene han hadde foran mål der, Bille.
    21'
    Flott angrep av RBK! Gamboa curler inn til en umarkert Mix som fra tolv meter styrer ballen like utenfor lengste stolpe med hodet.
    22'
    Helland slår inn, men Solli klarerer.
    23'
    Mathisen bruker armene i duellen med Helland og RBK får frispark nede ved cornerflagget.
    23'
    Nok en stor RBK-sjanse! Selnæs slår en hard og lav ball til Dorsin som banker til mot nærmeste stolpe. Der er Clark og gjør en meget god redning!
    23'
    Reginiussen fører ballen fremover, men i det han skal tre gjennom Bille har dansken stoppet løpet, og ballen går ut til utspill.
    24'
    Selnæs tupper fint med utsiden av foten til Mix som utfordrer Groven inne i feltet. Mix vipper ballen inn i Groven og til corner. Det ropes på straffe for hands, men det ville vært strengt.
    26'
    Ole Selnæs
    Klareres.
    26'
    RBK har en meget god overgangsmulighet ved Bille og Mikkelsen, men de to danskene blir for ubesluttsomme, og sjansen renner ut i sanden.
    28'
    Mathisen plukker opp en førerløs ball på 23 meter og prøver å curle ballen opp i motsatt kryss på direkten. Det blir et OK forsøk, men ballen seiler over mål.
    29'
    Helland utfordrer to mann på kanten, men kommer ikke forbi noen av de. Lager så frispark i forsøket på å vinne igjen ballen han mistet.
    31'
    En offsideavblåst Riski setter ballen via Örlund og i stolpen.
    31'
    Dorsin med dagens frekkeste luke på Riski. Pent.
    32'
    Jensen slår inn via ryggen på Vendelbo og til corner.
    33'
    Ole Selnæs
    Groven header unna i tøff duell med flere motspillere.
    33'
    Hønefoss kontrer og Kaland slår inn mot Mathisen som har tatt løpet. Backen blir for tøff i ryggen på Strandberg og lager frispark.
    34'
    Bille river seg fri og får slått inn fra kanten, men uten å treffe noen medspillere foran mål.
    35'
    Hønefoss gjør et forsøk på etablert angrep, men uten å true RBK nevneverdig. Ender med utspill fra mål.
    35'
    Solli får tatt med seg ballen før han banker til med sin fryktede høyrefot. Fra 35 meter sender han ballen utenfor stolpen med god margin.
    37'
    Mikkelsen vender opp på 35 meter og har glimrende skuddhold. Likevel velger han å strø ut til Gamboa, pasningen avskjæres og RBK vinner bare innkast.
    37'
    Helland utfordrer Mathisen, men backen får blokkert til corner.
    38'
    Tas kort til Selnæs som runder Kaland før han slår til Mikkelsen igjen på utsiden. Han skyter, men ballen suser godt til side for mål.
    38'
    Helland fyrer fra 18 meter, men med høyrefoten sklir ballen litt av foten og godt utenfor den lengste stolpen.
    39'
    Hønefoss har ikke helt parkert bussen, men den 4-3-3'en begynner å ligne en 4-1-4-1 og laget synker dypere.
    40'
    Reginiussen slår mot Dorsin til venstre, men bommer med vel 20 meter, og sender ballen til innkast.
    41'
    Jensen tupper ballen vekk fra Haugen som får frispark. Det er det ikke mange som er enig i på Lerkendal.
    42'
    Helland slår inn via Hovda og til corner.
    42'
    Ole Selnæs
    Ny kort corner, og samme versjon som sist. Denne gangen slår Selnæs inn og får ny corner fra motsatt side.
    42'
    Ole Selnæs
    RBK fortsetter med korte cornere, til tross for det totale fraværet av resultater. Denne gangen får Selnæs ballen tilbake, utfordrer inn i feltet og skyter fra spiss vinkel. Clark redder.
    43'
    Hønefoss angriper og Kaland skyter fra 25 meter. Strandberg blokkerer.
    44'
    RBK kontrer og Helland finner Mikkelsen til høyre. Han utfordrer Larsen og slår inn, men Solli klarerer.
    44'
    Ole Selnæs
    Bille stiger til værs på første stolpe, men Groven header til ny corner.
    45'
    Ole Selnæs
    Clark bokser i lufta og Bille prøver et flyvende volleyskudd på bakre stolpe. Bommer litt på ballen, og Hønefoss tar over.
    45'
    45'+1
    Det er pause på Lerkendal på stillingen 0-0. Det er vel ikke riktig å si at det er helt enveiskjøring, men det er ingen tvil om at rushtrafikken går i retning mot Hønefoss. RBK har rullet opp flere store sjanser, men Hønefoss har forsvart seg med en blanding av herioske blokkeringer og gode redninger. Gjestene falt bare lavere og lavere inn på egen halvdel utover omgangen, og skal få det tøft om de faller noe lavere nå. Hønefoss har imidlertid gode kontringsspillere på topp, og dette kan fortsatt ende begge veier.
    Da er de andre kampene i dagens runde ferdigspilt, og samtlige lag har avgitt poeng, med unntak av Molde. Det betyr at de øvrige kampene har endt med poengdeling, alle som en. Hønefoss' nedrykksrival Tromsø er eneste tapende lag, som betyr at Hønefoss har en glimrende anledning til å knappe innpå i kampen for å unngå nedrykk.
    45'
    Hønefoss setter i gang andre omgang, på sitt andre forsøk.
    46'
    Gamboa avskjærer en svak pasning fra Larsen, men kommer seg ikke forbi Groven.
    47'
    Hønefoss kontrer, og ballen legges ut til Mendy som avslutter upresset fra fire meter. Örlund er kjapt nede og redder skuddet, før Kaland avblåses for offside på andreballen. Stor sjanse.
    47'
    Bille tar med seg ballen fra kanten, skjærer inn og banker til, og Clark får såvidt slått unna. Larsen klarerer andreballen.
    49'
    Vendelbo passerer Gamboa på høyst elegant vis og tar med seg Kaland på kanten. Han slår på motsatt stolpe hvor Mathisen har tatt løpet. Hans avslutning går imidlertid over mål.
    50'
    Gult kort til Hønefoss
    Riku Riski
    Riski sender Mix i reklameskiltene så dunket høres over hele stadion. Mottar det gule kortet for behandlingen.
    50'
    Riski er for aggressiv mot Selnæs og lager frispark på 40 meter.
    51'
    RBK tar frisparket hurtig, men uten å skape noen sjanser ut av det.
    52'
    Hønefoss er nær ved å komme til avslutning to ganger, men uten å få den avgjørende touchen på ballen.
    53'
    RBK kontrer og Helland drar seg fri i feltet. Fyrer av en kanon, men Clark får slått ballen unna. Returen passerer Mix med 30cm, og Hønefoss slipper med skrekken.
    53'
    Vendelbo tar ned en halvklarering på brystet og skyter på volley. Skuddet går rolig til side for mål.
    54'
    Mikkelsen trer nydelig gjennom til Jensen på løp. Fra skrått hold får han avsluttet på mål, men Clark er der ved første stolpe og redder.
    56'
    Gamboa trer mot Mikkelsen, men Groven gjør en god jobb i å blokkere pasningsforsøket. Plukker selv opp andreball og gir den til stopperkollega Larsen.
    56'
    Bille er på løp med ballen på høyrekanten og får slått inn, men Solli klarerer til innkast.
    57'
    Mikkelsen slår inn fra høyre, men sender ballen gjennom hele feltet og til utspill fra mål.
    58'
    Mikkelsen utfordrer og kommer seg forbi Groven på høyrekanten før han slår hardt og lavt inn foran mål. Der kommer Helland løpende, men like foran første stolpe hælflikker han ballen utenfor mål. Dårlig løsning der.
    59'
    Örlund tar i mot ballen og blir stående. Riski kommer stormende, men svensken vender ham enkelt bort. Pent.
    60'
    RBK roper på ny på straffe for hands, uten å få gehør fra dommer.
    60'
    Dorsin kommer seg til innlegg fra venstre, og Bille avslutter like over tverrliggeren fra ti meter. Nært!
    60'
    Mendy slår en fin stikker mot Riski, men Reginiussen gjør en god jobb i å ta ut løpet til finnen. Skjermer ballen inn til keeper.
    62'
    Bille får ballen på venstrekanten, drar seg inn og skyter fra hjørnet av 16. Clark er lynraskt nede og redder ved første stolpe.
    63'
    Mendy holder seg til ankelen og Hønefoss slutter å spille. Dorsin velger å slå ballen ut til innkast, til høylytte protester fra både publikum og medspillere.
    64'
    Spillet fortsetter, og Mendy er oppe igjen.
    65'
    Gamboa slår inn, men Solli klarerer.
    65'
    Jensen gjør en enorm innsats i å ta fra Kaland ballen. Deretter ser han at Bille har masser av rom foran seg, men ballen blir for upresis og går inn til keeper. Litt mer presisjon der, og Bille ville vært alene med keeper.
    66'
    Stor RBK-sjanse. Selnæs får ballen upresset på 20 meter, avanserer og skyter, men Clark gjør en god redning nede ved stolpen.
    67'
    Pål André Helland
    Bra slått corner, men Hønefoss klarerer på egen femmeter.
    68'
    Helland får ballen på 35 meter, litt til høyre. Derfra drar han seg inn og avslutter, men sender ballen godt utenfor.
    69'
    Haugen lurer Mikkelsen kraftig, og sistnevnte er heldig når han ikke får gult kort for den hekten der.
    69'
    Riski slår inn mot Mendy, men RBK header unna.
    69'
    Mendy gjør seg upopulær når han tar plass like foran ballen i det Selnæs prøver å ta et hurtig frispark.
    71'
    Helland brenner til på frisparket, og fra nærmere 40 meter knuser han ballen i tverrliggeren og ut!
    71'
    Mendy og Strandberg er irriterte på hverandre etter en duell, og Mendy løfter hånda for å vise trener Smerud at han skal roe seg ned.
    73'
    Mathisen slår inn og Kaland får flikket ballen hardt mot mål. Örlund får bare såvidt opp hendene og får parert skuddet.
    73'
    Hønefoss får tildelt et hjørnespark
    Alexander Groven
    Klareres.
    73'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Jørgen Skjelvik
    Ut: Pål André Helland
    74'
    RBK kontrer med tre mot to, og Søderlund slipper perfekt til Mikkelsen. Vingen skjærer inn, men fremfor å avslutte velger han å slå en pasning mellom Søderlund og Bille. Svakt.
    76'
    RBK slår fra høyre mot venstre og Skjelvik tar med seg Dorsin på løp. Han når ikke frem til ballen, og Hønefoss klarerer via backen og til utspill.
    76'
    RBK-publikummet blir meget frustrerte når RBK ikke setter fart på ballen nå.
    77'
    Skjelvik slår hardt opp mot Søderlund som fra 14 meter stusser ballen mot mål. Utenfor.
    78'
    Kaland finner Riski som fra hjørnet av 16 curler ballen mot krysset, men uten å treffe mål.
    79'
    RBK virker å være litt rådville nå, og Hønefoss er absolutt med i kampen.
    79'
    Søderlund tar ned ballen og gir den ut til Skjelvik. Han utfordrer Midtgarden og avslutter, men sender ballen utenfor mål.
    81'
    Bille har dratt seg ut mot venstre og får ballen. Derfra utfordrer han innover i banen igjen, men skuddet fra 20 meter går høyt over.
    83'
    Gamboa slår inn, men Bille når ikke opp til ballen.
    84'
    Strandberg slår opp mot Jensen, men bommer på mannen og sender ballen ut over dødlinja.
    84'
    Selnæs brenner til fra langt hold, men Clark får klapset ballen unna til corner.
    85'
    Ole Selnæs
    Selnæs legger ballen på mål, men Clark bokser til ny corner.
    86'
    Ole Selnæs
    Ny corner.
    86'
    Ole Selnæs
    Klareres på første stolpe.
    86'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Kenneth Jensen
    Ut: Mats Andre Kaland
    87'
    Dorsin slår inn, men Clark er ute og fanger.
    89'
    12 058 tilskuere på Lerkendal i dag.
    89'
    Det legges til fire minutter i andre omgang.
    90'+1
    Gamboa kommer til innlegg fra høyre, men Søderlunds heading går utenfor mål.
    90'+2
    Vendelbo går i ryggen på Jensen og lager frispark på 25 meter.
    90'+3
    Selnæs skyter i muren.
    90'+4
    Kjensli stopper spillet når Hovda ligger nede. Det er mildt sagt upopulært.
    90'+4
    Gult kort til Rosenborg
    Mike Jensen
    Får det gule etter tumultene.
    90'+5
    Helge Haugen
    Får det gule kortet etter tumultene.
    90'+5
    90'+6
    Kjensli velger å blåse av umiddelbart etter at spillet blir satt i gang igjen, til tross for at det var en del igjen av overtiden, og blir deretter omringet av frustrerte RBK-spillere. Uansett ender kampen med poengdeling etter et voldsomt sjansesløseri i en kamp som etterhvert døde noe ut. RBK maktet aldri å omsette de mange store sjansene de fikk, mens også Hønefoss brant et par store sjanser underveis. For tredje gang på fire kamper tar Hønefoss poeng på Lerkendal, og dette betyr at Godset leder tabellen på målforskjell, mens Hønefoss nå er á poeng med Tromsø på kvalifiseringsplass. Vi takker for følget nå i kveld, og sier på gjensyn!