1-0
Aga51'
2-0
3-0
4-0
Supporterfordeling på VG
6 567
3 825
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Det er søndag og bordet er dekket for en ny serierunde fra Eliteserien! Varmt velkommen til dekningen av oppgjøret mellom Rosenborg og HamKam!
    Ifølge RBK Media har lagene møttes totalt 51 ganger, og det er kveldens hjemmelag som har et bra grep på bortelaget historisk sett. RBK står med 25 seire, HamKam med 15 og totalt 11 kamper har endt uavgjort.
    Da lagene møttes i seriesammenheng i fjor var det første gang siden 2008 at lagene møttes. Oppgjøret på Briskeby endte 1-1, før Rosenborg vant 2-1 på Lerkendal i august.
    Ser man på tabellen, er ettermiddagens oppgjør som et bunnoppgjør å regne. Vertene ligger på 11.-plass med ni poeng på ni runder, mens HamKam står med syv poeng på åtte kamper og innehar 13.-plassen.
    Ser man opp mot forventningene, er det et Rosenborg-lag i krise før kveldens oppgjør. En ting er de svake resultatene i serien, men usle 1-0 mot 4. divisjonsmotstand i 1. runde ble etterfulgt av en sjokkexit i NM mot 2. divisjonslaget Stjørdals-Blink i midtuka. Det er en presset Kjetil Rekdal som forbereder sitt lag på kamp mot gamleklubben HamKam.
    HamKam har på sin side flydd gjennom de to første NM-rundene. Nybergsund ble knust 5-0 i første runde, mens Mjølner ble knust 8-0 i midtuka. I seriesammenheng har det gått mer trått. Etter en god start på sesongen, stod Jakob Michelsen sine menn med fire strake tap før de spilte 0-0 mot Lillestrøm forrige helg. Ettermiddagen vil vise om RBK er en perfekt motstander for å snu den svake formen.
    Rosenborg gjør fem endringer fra cupflausen mot Stjørdals-Blink. Leo Cornic og Adrian Pereira erstattes av Sam Rogers og Edvard Tagseth, mens Skarsem, Nelson og Aga kommer inn for Väänänen, Børkeeiet og Nypan. Kjetil Rekdal må greie seg uten Per Ciljan Skjelbred, Tobias Børkeeiet, Ole Sæter og Isak Thorvaldsson, som alle er ute med skader.
    Michelsen roterte stort mot Mjølner i midtuka, men fra forrige ukes 0-0-kamp mot Lillestrøm gjøres det kun én endring. William Kurtovic kommer inn for Oliver Kjærgaard på midten. Benjamin Faraas leverte stort mot Mjølner i midtuka, og scoret hele fire mål, men i kveld må 17-åringen nøye seg med en potensiell jokerrolle.
    «En klubb uten plan, et styre uten handling» er budskapet fra Øvre Øst før kampstart.
    Kampen har startet
    0'
    HamKam tar avspark på Lerkendal!
    0'
    Vertene angriper langs høyresiden, men innlegget fra Holse renskes unna.
    1'
    Aga spydspiss for Rosenborg, med Holse og Nelson i rollene like bak.
    1'
    Yttergård Jenssen forsøker å nå Reitan med en vendeball inne i boksen til HamKam, men vingbacken blir noen centimetre for kort. Utspill fra Sandberg.
    2'
    "Kjetil Rekdal, Kjetil Rekdal" runger det fra bortefansen på Lerkendal.
    3'
    RBK med ball mot et lavtpressende HamKam nå.
    3'
    Fint innlegg fra Yttergård Jenssen, som tar veien helt opp til det venstre hjørneflagget, men Melgalvis rensker unna i bakre sone.
    4'
    Nelson felles på HamKam sin halvdel og får frispark.
    5'
    Helt tyst fra Kjernen i begynnelsen her på Lerkendal. De skal markere sin misnøye med en stille-aksjon, som skal vare de første 20 minuttene.
    6'
    Nelson får hjemmesupporterne opp fra setekanten ved et par fine involveringer. Vender seg først fri med en utsøkt vending, før han setter fart inn i boksen til de grønnkledde. Der møtes han av to-tre HamKam-forsvarere, som hindrer canadieren fra å komme til avslutning.
    6'
    Udahl går i bakken etter å ha vært i en løpeduell med Henriksen. Kamma-spissen har klar vei mot mål, og protestene er sterke fra bortesvingen, men dommer Eskås vinker spillet videre.
    9'
    Lite action innenfor 16-meterne de første ti minuttene. Kamma med noen lange baller mot Kirkevold, mens Nelson har vært frisk for vertene, men foreløpig har det ikke resultert i farligheter.
    10'
    Langt innkast fra Gammelby nå.
    11'
    Tagseth stanger ballen ut til et nytt innkast.
    11'
    Gammelby kaster helt inn i femmeteren, hvor ballen ifølge Eskås går via et HamKam-hode og ut til hjørnespark.
    12'
    En lang ball mot Udahl stanges ut til innkast av Henriksen. Gammelby skal kaste langt igjen.
    14'
    Enorm HamKam-sjanse! Gammelby kaster kort og Bjarnason får plass til å svinge ballen inn. På bakerste stolpe lander ballen hos Kirkevold, som banker til på hel volley. Ringreven treffer klokkereint, men ballen går rett på Hansen. Returen faller til Onsrud, som sleiver ballen opp på tribunen.
    14'
    Nelson vinkes av for offside bredt ute til venstre.
    15'
    Nytt langt innkast fra Gammelby. Nok en gang fra høyre side.
    16'
    Bjørlo stanger unna mot gamleklubben.
    16'
    Aga spilles fri ute til høyre i boksen og slår inn, men ballen går via Norheim og ut til corner. Kampens første.
    17'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 HamKam
    Mål: Olaus Skarsem
    Målgivende: Jayden Nelson
    Rosenborg tar ledelsen etter en dødball! Lettelsen er til å ta og føle på, når flyten er med hjemmelaget på Lerkendal. Dødballen stanges unna i første omgang, før Nelson banker til på direkten. Canadieren sleiver fullstendig, men ballen faller ned til Skarsem, som syv meter fra mål kan dempe ballen og avslutte iskaldt forbi en utspilt Sandberg.
    17'
    RBK farlig frempå igjen. Fine kontringspunkter i Aga, Holse og Nelson når de kan ta HamKam ute av balanse, men nok en gang ender innlegget fra Aga opp med å treffe en motstander. Denne gangen går det via Norheim, før Bjarnason klarerer.
    19'
    Skarsem skaffer vertene et hjørnespark ute til høyre.
    19'
    Det er spilt i 20 minutter og 24 sekunder, og Øvre Øst tar fullstendig fyr! Bluss, smell og full tenning. Resten av Lerkendal stemmer i!
    20'
    RBK er nære ved å skaffe seg en kjempesjanse! Nelson vender spill mot Reitan, som har løpt seg inn på bakerste stolpe. Der stanger han ballen perfekt inn på fem meter, men ingen lagkamerater har funnet veien dit, og Bjarnason får klarert.
    21'
    HamKam angriper.
    22'
    Skarsem klarerer unna innlegget fra Melgalvis.
    23'
    Holse gjør en glimrende jobb når han slår tunnel på Norheim og drar seg fri, men pasningen mot Aga er litt for upresis. Ivrige på å kontre når rommene er der, Rekdal sine menn.
    23'
    Bjarnason går til i en duell med Aga, og lager frispark rett inn på RBK sin halvdel.
    24'
    Melgalvis utfordrer Reitan fra sin venstre vingback, og skaffer bortelaget deres første hjørnespark.
    25'
    Henriksen stanger unna på nærmeste.
    26'
    Innsvingeren fra Udahl når bakre stolpe, hvor Gammelby er tideler for seint inne til å skli ballen inn i mål.
    26'
    Annullert mål for Rosenborg - stillingen er fremdeles 1 - 0
    Oscar Aga fikk mål annulert
    Fine RBK-kombinasjoner før Aga tres gjennom av Nelson. Spissen hælsparker lekkert inn det han tror er 2-0, men assistentdommer løfter flagget og stilner jubelen.
    26'
    HamKam vinner et frispark 25 meter fra målet til André Hansen. Kirkevold og Gammelby er begge innstilte på å ta ansvar.
    27'
    Kirkevold tar fart og smeller ballen i en fin bue over muren, men skuddet går halvannen meter utenfor stolpen til Hansen.
    29'
    RBK med et trykk inne på HamKam sin halvdel nå.
    29'
    Nelson lager et frispark helt ute ved sidelinja, noen meter utenfor Michelsen sin tekniske sone.
    30'
    Reitan går for hardt i ryggen på en feilvendt Kirkevold og lager frispark, helt ute ved sidelinja, noen meter inne på RBK sin halvdel.
    32'
    Aga havner alene mot Bjarnason ved flere anledninger, denne gangen ved en lang pasning bakfra, men islendingen har vært overlegen i det fysiske spillet.
    33'
    HamKam treffer stolpen! Onsrud drar seg løs med en glimrende førstetouch utenfor 16-meteren, og kommer til innlegg nede ved dødlinja. Innlegget finner Kurtovic, som helt upresset får heade fra syv meter. Indreløperen forsøker å heade ballen tilbake i det nærmeste hjørnet, men treffer stolpen. Uhyre nære 1-1!
    33'
    Holse kommer til skudd når RBK har flyttet frem folk, men skuddet går rett i klypene på Sandberg.
    35'
    Mulighet til å kaste langt for Gammelby.
    36'
    Misforståelse mellom Yttergård Jenssen og Nelson, når sistnevnte møter og førstnevnte spiller ballen inn i bakrom. Sandberg takker og bukker.
    38'
    Henriksen går i bakken etter en duell med Kirkevold. Frispark syv meter utenfor egen 16-meter.
    39'
    Nelson kommer til skudd, og Sandberg må gi retur. Svensken sender ballen ut mot kanten av 16-meteren, og RBK opprettholder trykket.
    40'
    Stor sjanse for Aga! Innlegget fra venstre side når spissen, som er først på rundt ni meters hold. Aga slenger fram ei tå og sender ballen i en fin bue mot bakerste stolpe, men til hjemmesupporternes store fortvilelse lander den oppe på nettaket til en utspilt Sandberg.
    40'
    Langt innkast fra Gammelby.
    41'
    RBK rydder unna. Ordentlig krig inne i hjemmelagets boks der.
    42'
    Yttergård Jenssen søker Nelson i bakrom på ny, men upresis leveranse fra midtstopperen.
    43'
    Henriksen nede og takler på en feilvendt Onsrud fem meter foran midtbanesirkelen. Unødvendig av kapteinen, å gi vekk en slik dødball.
    43'
    HamKam spiller seg til en kjempesjanse! Gammelby spilles fri bredt ute til høyre i boksen og finner Bjarnason. Inne i femmeteren får han stå fri og avslutte mot det lengste hjørnet, men Hansen holder igjen en fot og redder mesterlig.
    44'
    Vinner et hjørnespark fra høyre side.
    44'
    Ny HamKam-avslutning, men denne gangen blokkeres den inne i femmeteren. Gjestene er farlige omtrent hver gang de har dødball.
    45'
    Langt HamKam-innkast fra venstre side denne gangen.
    45'
    Bjarnason vinkes av etter et innlegg fra sentralt i banen.
    45'
    Pause
    45'+1
    Lagene går i garderoben på stillingen 1-0 til Rosenborg! Undertegnede har notert 2-3 i sjanser i favør HamKam, men vertene har blitt reddet av to gode André Hansen-redninger og stolpen. RBK har vist positive tendenser offensivt, og særlig Holse og Nelson har fremstått friske. Det er 45 minutter igjen på Lerkendal, men foreløpig er det hjemmelaget som har overtaket.
    2. omgang
    45'
    Eskås blåser i gang andre omgang på Lerkendal!
    45'
    RBK går ut i hundre! Holse settes opp 1v1 ute til høyre, og svinger ballen inn i en tett befolket 16-meter. Der passerer ballen både keeper og forsvarsspillere, men ingen hvitkledde har funnet veien til bakerste stolpe, og ballen glir en knapp meter utenfor den lengste stolpen.
    45'
    Gammelby skal kaste langt, rundt 20-25 meter fra dødlinja.
    46'
    Kaster kort.
    46'
    Gammelby får ballen tilbake og kommer til innlegg. Han finner Udahl, som stanger ballen et godt stykke utenfor.
    47'
    Foster mister ballen på egen halvdel, og duoen Aga/Holse setter på farten. Førstnevnte fører, mens dansken søker bakrom. Aga ender opp med å forsøke å tre gjennom sin angrepsmakker, men pasningen er for svak og muligheten renner ut i sanden.
    47'
    Nok en gang angriper Rosenborg bortelaget når de mister ball på egen halvdel, men igjen fremstår Aga som for ubesluttsom når han stanses med 25 meter igjen til mål.
    48'
    Yttergård Jenssen vinner ballen etter to dueller med Kurtovic, men ender opp med å banke ballen inn i et bakrom hvor Norheim kommer først og får brystet ballen tilbake til Sandberg. Ikke veldig kaldt løst av midtstopperen.
    50'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 0 HamKam
    Mål: Oscar Aga
    Målgivende: Carlo Holse
    Et aldeles utsøkt Rosenborg-angrep! Bjørlo er hjemme og møter på 16 meter, og er iskald nå han vender seg løs og spiller opp en feilvendt Nelson. Canadieren er like god med mann i ryggen, og følger samme oppskrift før han trer fri Holse inne i den venstre sidekorridoren. Dansken smeller ballen inn i bakrommet på første forsøk, og Aga bruker et par touch før han bredsider ballen lekkert bort i det lengste hjørnet. Et helt glimrende angrep fra hjemmelaget, og en drømmestart på den andre omgangen for Kjetil Rekdal og co!
    51'
    Rundt 20 meter inn på egen halvdel.
    54'
    Spissen avvinkes for offside etter et blytungt flagg fra assistentdommeren.
    54'
    Viktig siste liten-takling av Henriksen, når han bryter og vinner ballen fra Kirkevold!
    55'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 3 - 0 HamKam
    Mål: Jayden Nelson
    Målgivende: Erlend Dahl Reitan
    En glimrende Rosenborg-kontring avsluttes med Nelson sin første scoring for klubben! Henriksen gjør en avgjørende jobb når han stopper Kirkevold på vei inn i RBK-boksen, og sender Dahl Reitan på løp. Han tar med seg ballen langs høyresiden, og finner Nelson med ei fin pasning inn i banen. Aga sitt bakromsløp gir kanadieren rom til å dra seg fri og banke ballen inn i nettet bak Sandberg.
    55'
    HamKam spiller seg til et hjørnespark fra høyre side.
    57'
    Bjørlo går i bakken etter en duell med Udahl og lander på ryggen. Mister pusten.
    58'
    Bjørlo oppe på beina igjen.
    58'
    Gammelby kommer til avslutning fra 20 meters hold, og bøyer ballen mot det lengste hjørnet med venstrebeinet. Lerkendal holder pusten i et lite sekund, men puster lettet ut når avslutningen fra dansken fyker utenfor den lengste stolpen.
    60'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Halvor Opsahl
    Ut: Brynjar Ingi Bjarnason
    Opsahl erstatter Bjarnason som høyre sidestopper.
    60'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Jonas Enkerud
    Ut: Henrik Udahl
    Enkerud kommer inn for å danne spisspar med Kirkevold.
    60'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Benjamin Faraas
    Ut: William Kurtovic
    Faraas leverte en glimrende kamp i midtuka med fire scoringer mot Mjølner, og 17-åringen får en halvtime når han erstatter Kurtovic på indreløperen.
    60'
    Holse går i bakken like inne på egen halvdel og får frispark.
    62'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Sverre Nypan
    Ut: Oscar Aga
    Befriende for Oscar Aga å gå av til unison applaus etter å ha satt sin første RBK-scoring. Inn med Sverre Nypan, som går rett inn som spiss.
    63'
    Onsrud løsner skudd fra 25 meter, men klinker ballen opp på rad elleve.
    64'
    Reitan blokkerer ei avslutning fra Melgalvis.
    65'
    Nypan feller Opsahl og lager frispark ute ved HamKam sitt hjørneflagg.
    67'
    Kirkevold vinkes av for offside.
    68'
    Nelson vinner et innkast helt oppe ved det høyre hjørneflagget.
    68'
    En svak klarering av Enkerud lander hos hans tidligere lagkamerat Bjørlo, som legger ballen til rette på venstrefoten og brenner til. Skuddet sklir av og lander oppe på tribunen.
    69'
    Faraas settes opp ute til venstre og dribler seg inn i banen, før han løsner skudd mot det nærmeste hjørnet, men ballen fyker en halvmeter utenfor stolpen til Hansen.
    70'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 4 - 0 HamKam
    Mål: Olaus Skarsem
    Målgivende: Erlend Dahl Reitan
    Et kunstverk av et angrep fra Rosenborg, som virkelig får det til å løsne i kveld! Nok en gang kommer det etter en frispilling som begynner inne på egen halvdel. Hansen, Holse, Yttergård Jenssen og Nypan kombinerer seg løs inne på egen halvdel, før dansken blir helt fri. Han trer gjennom Reitan, som nesten drøyt uegoistisk spiller ballen på tvers til Skarsem. Indreløperen setter inn sitt andre for kvelden!
    70'
    Nypan så nære ved å sette inn det femte! 16-åringen tres gjennom ute til venstre og løper seg helt inn i boksen, hvor han legger ballen til rette og avslutter med høyrefoten, men skuddet glir like utenfor den lengste stolpen til Sandberg.
    73'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Ut: Pål Alexander Kirkevold
    Svensken erstatter Kirkevold, og får applaus når han kommer inn på sin gamle hjemmebane.
    74'
    Nelson altfor seint inne og takler Norheim. Ikke stygt, bare altfor seint. Frispark til HamKam syv-åtte meter inne på RBK sin halvdel.
    76'
    Gult kort til Rosenborg
    Jayden Nelson
    Canadieren får gult for sin seine takling.
    76'
    Nytt HamKam-frispark når Opsahl felles på vei fremover. Ti meter inne på halvdelen til vertene.
    77'
    Wiedesheim-Paul gjør en fin jobb inne i boksen til RBK og ser ut til å vinne et hjørnespark, men taklingen fra Henriksen sendte ballen via svensken og ut til utspill fra Hansen.
    78'
    Nypan kommer til avslutning inne i boksen til HamKam, men skuddet blokkeres. I andrebølgen ender ballen på racketen til Skarsem, men indreløperen mislykkes i sitt forsøk på å sette inn drømme-hattricket.
    79'
    10 704 tilskuere på Lerkendal i kveld.
    81'
    RBK kontrollerer med ball nå. HamKam gjør noen spede forsøk på å vinne ball, men vertene spiller seg lett av det litt forsiktige førstepresset fra Wiedesheim-Paul og Foster.
    84'
    Dahl Reitan går i bakken etter en kollisjon med Norheim, like utenfor 16-meteren, og et lengre RBK-angrep avbrytes av at vingbacken ikke får fullført sin bevegelse. Dommer Eskås vifter vekk forespørslene om frispark.
    85'
    Onsrud vinner ballen fra Nelson inne på hjemmelaget sin halvdel, og spiller tidlig fri Faraas ute til venstre. Fra 20 meters hold setter 17-åringen bredsiden til, men skuddet setter ikke Hansen på prøve. Rett i fanget.
    86'
    Nypan og Tagseth tvinger Gammelby til å gi vekk et hjørnespark.
    87'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Agon Sadiku
    Ut: Jayden Nelson
    Nelson har vært fremtredende offensivt og får unison applaus på vei ut. Inn med Sadiku.
    88'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Håkon Røsten
    Ut: Markus Henriksen
    18-åringen kommer inn for kapteinen.
    88'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Leo Cornic
    Ut: Erlend Dahl Reitan
    Høyre vingback-bytte. Dahl Reitan har lagt ned et solid skift og får hvile de siste minuttene.
    88'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Adrian Nilsen Pereira
    Ut: Edvard Tagseth
    Edvard Tagseth går av etter å ha spilt sin kamp nummer 100 for Rosenborg. En ordentlig opptur i jubileumet!
    88'
    Faraas feller Skarsem. Frispark til Rosenborg i den høyre sidekorridoren.
    90'+1
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Amin Nouri
    Ut: Jens Martin Gammelby
    Nouri inn for Gammelby på høyre vingback.
    90'+2
    Vekk fra Melgalvis i første omgang.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+3
    Kjetil Rekdal og alle med et hjerte for Rosenborg får seg en ordentlig opptur etter en blytung periode. De knuser HamKam med sifrene 4-0, og scorer i tillegg tre fantastiske mål etter pause. Olaus Skarsem scorer to mål, mens Oscar Aga og Jayden Nelson begge får åpnet scoringskontoen i Rosenborg-drakt. Jacob Michelsen sitt HamKam har sluppet inn utrolige 17 mål på fire bortekamper denne sesongen, og dansken må være forberedt på å svare på ubehagelige spørsmål etter gjestene sitt femte tap på de seks siste i ligasammenheng. Johan Sjøbakk Lund takker for følget fra Lerkendal, og ønsker samtlige lesere en fortsatt fortreffelig søndagskveld!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her