64'
1-0

Hei og velkommen til Lerkendal Stadion, hvor hjemmelaget Rosenborg skal ta i mot Lillestrøm.
    Etter en dag med litt grått og trist vær i Trondheim, har etterhvert solen tittet frem, og i øyeblikket er gressmatta på Lerkendal badet i sollys. Banen vannes kontinuerlig, og det bør bety at forholdene ligger til rette for en god fotballkamp.
    Vertene har i dag muligheten til å knappe inn på forspranget til Strømsgodset på toppen av tabellen. Med seier i dag vil RBK inneha 31 poeng på 15 kamper, noe som er ett poeng mindre enn serielederen. Det betyr, for ordens skyld, at trønderne i skrivende stund ligger på andreplass med 28 poeng på 14 kamper.
    Lillestrøm på sin side trenger tre poeng for å unngå å havne i nedrykksgjørma. Med sine 15 poeng på 14 kamper ligger de i øyeblikket på 13. plass, noe som er plassen over kvalikplass. Dersom Molde skulle vinne sin kamp mot Tromsø i dag, vil de ligge på den nevnte kvalikplassen, poenget over Start på nedrykk. Start møter i dag Sandnes/Ulf, som på sin side ligger helt sist.
    RBK var i Stavanger forrige helg, og spilte 0-0 mot Viking. Det er et resultat RBK skal være fornøyd med, all den tid Viking skapte store sjanser. Kun tverrliggeren og en usedvanlig oppvakt Daniel Örlund i mål, hindret tap der. Samtidig hadde RBK sin største sjanse med et stolpetreff av Nicki Bille Nielsen, så med litt flaks kunne det like gjerne endt med et ran til trøndernes fordel.
    LSK på sin side tok i mot en annen av sine argeste rivaler i forrige kamp. Da fikk de besøk av erkefiende nummer én; Vålerenga. Etter en høylytt supporteropptakt til kampen, med halshogging av statuen av LSK-legenden Tom Lund i fokus, foregikk kampen sivilisert for seg både på og utenfor banen. Bohemene fra hovedstaden stakk av med alle tre poengene etter et selvmål av Johan Andersson i andre omgang. LSK hadde ballen i mål ved flere anledninger, men alle ble annullert. Spesielt dramatisk ble det da Frode Kippe trodde han hadde utlignet på overtid, men stopperkjempen måtte skuffet innse at målet ble avvinket for offside.
    Historisk sett har RBK et klart overtak på Lillestrøm her på Lerkendal. Trønderne har vunnet 23 ganger på eget gress, mot fire LSK-seire. 14 ganger har det endt uavgjort. Forrige gang kanarifuglene vant her på Lerkendal var i 2005. Målscorere var Alexander Ødegaard for RBK, mens Michael Mifsud og Arild Sundgot snudde kampen. Nåværende LSK-spiller Torstein Helstad brant straffespark for RBK den gangen. Trener for RBK var Per Joar Hansen, som fikk sparken etter dette tapet. Dermed skulle rammen for revansje være satt grundig.
    Forøvrig er Mikael Dorsin eneste gjenlevende RBK-spiller på laget fra den gang, mens Torstein Helstad altså har byttet side. For LSK spilte Frode Kippe og Bjørn Helge Riise kampen, og er de eneste som fortsatt er igjen i dagens lag.
    De tre seneste oppgjørene mellom lagene her på Lerkendal har alle endt med poengdeling. To ganger 1-1, og en 4-4-kamp er fasiten. I fjor endte det altså 1-1 etter at Per Verner Rønning utlignet Petter Vaagan Moens tidlige ledermål. Også det omvendte oppgjøret i fjor endte med poengdeling, da med 2-2. Johan Andersson ga fugla ledelsen før Steffen Iversen utlignet. Deretter satte amerikaneren Luke Rodgers inn et nytt ledermål før en hårfint offsideplassert Mikael Dorsin utlignet fire minutter på overtid.
    For RBK er Fredrik Midtsjø ute i lang tid etter en kneskade. Mikkel Diskerud er med landslaget til USA og spiller Gold Cup. Jaime Alas skulle være med i dagens tropp, men har meldt forfall grunnet sykdom. Dermed ble Alexander Sørloth, sønn av RBK- og landslagshelt Gøran Sørloth, hasteinnkalt. Juniorspilleren var på vei til Hamar for å spille JET-turnering med juniorlaget, men måtte hoppe av bussen på Dombås for så å bli skysset av besteforeldrene tilbake til Trondheim for å rekke kamp.
    LSK spilte kvartfinale i cupen mot Start for kun tre dager siden. Der ble Start sendt ut av turneringen med 0-1 i Kristiansand. Pálmi Rafn Pálmason ble matchvinner.
    RBKs lag er allerede klart. Örlund går inn på laget igjen etter å ha hvilt i midtuken. Chibuike får fornyet tillit, mens Jensen og Mikkelsen kommer tilbake i laget.
    RBK spilte også i midtuken, da mot Nord-Irske Crusaders i kvalifiseringen til Europa League. Trønderne vant 1-2 borte etter at vertene tok ledelsen på det som sannsynligvis er årets mål for Crusaders. Owens knuste ballen opp i vinkelen fra 20 meters hold bak Alexander Lund Hansen. John Chibuike og Jonas Svensson snudde imidlertid kampen med scoringer på hver sin side av pause.
    Molde har altså slått Tromsø borte, og dermed ligger LSK på kvalikplass før kampstart. Kniven er herved plassert på strupen.
    Keeperne er først ute på matta til oppvarming. Som vanlig er keeperne først og best.
    Spillerne er ute på matta og triller ball til toner fra RBKs cupfinalelåter og dertilhørende bilder på storskjermene på Lerkendal. Publikum er på vei inn portene og sola skinner.
    Dagens dommer er Kjetil Sælen. Han har med seg Kim Thomas Haglund og Ivar Michael Jahr på linjene, samt Dag Vidar Hafsås som fjerdedommer.
    LSK driver med spill i boks fire mot seks, og Petter Vaagan Moen dro akkurat dagens frekkeste luke på Fredrik Gulbrandsen. Midtbanespilleren vendte opp og tuppet ballen mellom beina på spissen før han tok igjen ballen på motsatt side. Den blir behørig markert nede på matta.
    RBKs supportere 'Kjernen' holder opp bannere med våpenskjoldene til trønderske kommuner under 'Bilde tå'n Ivers'.
    LSK med avspark.
    1'
    Knudtzon mister ballen til Mikkelsen og åpner for en sjanse helt fra start, men RBK mister ballen i neste trekk.
    2'
    LSK kontrer ved Moen, men Reginiussen får stanset oppspillet mot Gulbrandsen.
    3'
    Svensson slår inn til Mikkelsen som hælflikker ballen rett til Riise. Han slår så opp mot Gulbrandsen, men sender ballen utenfor sidelinja.
    4'
    RBK trer seg gjennom LSK-forsvaret med hurtige kombinasjoner på få touch, men den siste ballen fra Dorsin inn til Svensson blir for hard, og går ut over dødlinja.
    5'
    Riise med nok et upresist fremspill. Reginiussen plukker opp.
    6'
    Stor RBK-sjanse. Bille plukker opp en grusom énmeterspasning fra Kippe og trer gjennom Mikkelsen som løper seg fri. Alene med keeper signaliserer han så altfor tydelig at skuddet kommer i lengste hjørne. Keeper Origi får en enkel jobb med å redde avslutningen fra dansken. Der skulle han utnyttet sjansen bedre!
    6'
    Andersson slår inn og over hele feltet før Fofana plukker opp på motsatt kant. Han passerer Gamboa, men Chibuike er nede og sikrer. Deretter lager Fofana frispark i forsøket på å vinne tilbake ballen.
    8'
    Vaagan Moen utfordrer Chibuike på kant, men kommer seg ikke forbi. Innkast til RBK.
    9'
    Dorsin får ballen dypt i banen og ser at Svensson er på et godt løp. Pasningen blir blokkert.
    10'
    Nære på for RBK igjen. Selnæs vinner igjen ballen høyt i banen og slår inn foran mål. Ballen spretter litt frem og tilbake før Bille pluker opp. Han vender opp og avslutter, men Ringstad blokkerer skuddet. Farlig!
    11'
    Mikkelsen drar seg innover i banen og avslutter fra 20 meter. Skuddet er på vei utenfor mål, men treffer Østli og går rett til Svensson. Han tar ned ballen på kassa og banker til på volley, men skuddet suser like over tverrliggeren.
    12'
    Bille får ballen på høyrekanten og utfordrer Ringstad, men uten å komme forbi.
    14'
    LSK kontrer og Fofana finner Vaagan Moen sentralt i banen. Han vender bort Svensson og legges i bakken. Frispark på 35 meter.
    14'
    Riise curler inn ballen, men sender den enkelt i klypene på Örlund.
    14'
    Riise spiller opp på Gulbrandsen som tar med seg ballen i fart. Uheldigvis sklir unggutten i mottaket og RBK plukker opp den løse ballen.
    15'
    Gamboa slår inn, men innlegget går for høyt, over hele feltet og ut til innkast på motsatt side.
    16'
    LSK ruller opp mot venstre og Fofana utfordrer Gamboa. Denne gangen vinner høyrebacken duellen på kanten.
    16'
    Svensson setter opp Jensen på skuddhold, men dansken prøver å tre ballen inn til Chibuike i feltet. Pasningen avskjæres.
    17'
    Vaagan Moen er nær ved å tråkle seg gjennom RBK-forsvaret, men stoppes av Strandberg.
    17'
    Knudtzon slår inn, men Strandberg header enkelt ut.
    18'
    Chibuike slår inn til Mikkelsen som hopper over ballen og lar den gå til Bille. Han får med seg ballen i første omgang, men klarer ikke å nå den igjen i neste duell. Kun en liten touch som hindrer ham i gå alene med keeper der.
    19'
    Vaagan Moen slår opp på en jagende Gulbrandsen, men Reginussen tar ned ballen og vender bort spissen. Elegant.
    20'
    Dorsin slår inn og fortsetter løpet. Bille får gitt ballen tilbake til backen, men med høyrefoten er ikke den svenske veteranen nevneverdig giftig. Ballen spretter inn til Origi.
    21'
    Jensen slår en helt fantastisk 70-meterspasning over til Chibuike på kanten. Nigerianeren klarer ikke å få med seg ballen i duell med Ringstad.
    22'
    Gedigen LSK-sjanse! Ballen slås inn og plutselig er Pálmason mutters alene med Örlund. Helt upresset header han ned mot lengste hjørne, men keeperen er raskt nede og redder.
    22'
    Bille får tatt ned ballen i feltet, men med ryggen mot mål klarer han ikke å rettvende seg, eller gi ballen til en rettvendt medspiller. LSK klarerer.
    24'
    Gulbrandsen blir liggende nede og holder seg til ansiktet etter en duell med Reginiussen. Lite stans i spillet.
    24'
    Spillerne tar seg litt vann i påvente av at kampen skal starte igjen.
    25'
    Kampen fortsetter. Gamboa slår opp mot Bille, men ballen går inn til keeper.
    25'
    Riise slår langt mot Gulbrandsen. Reginiussen skjermer unna spissen mens Örlund kommer ut og klarerer.
    27'
    Fine kombinasjoner av RBK. Bille får slått inn mot Chibuike, men ballen klareres til corner.
    28'
    Småfarlig når Reginiussen får gå opp og heade, men ballen går ned i bakken og opp uten å utfordre keeper. LSK klarerer.
    28'
    Gamboa med en aldeles grusom feilpasning rett til Vaagan Moen, men LSK setter ikke fart på overgangsmuligheten. RBK vinner tilbake ballen.
    29'
    Kippe slår langt mot Fofana, men sender ballen rett ut av banen.
    30'
    Igjen småfarlig fra RBK. Mikkelsen slår på éntouch ut til Dorsin som så slår inn på hodet til Bille. Han stusser mot mål, men får ikke nok kraft i headingen til å utfordre Origi.
    31'
    RBK prøver seg igjen, men Mikkelsen får ikke tatt ned pasningen fra Chibuike.
    31'
    Strandberg sleiver med en klarering og gir ballen til Riise. Han prøver å runde Svensson, men går i bakken. Frispark på 35 meter.
    32'
    Vaagan Moen slår inn, men treffer bare hodet på førsteforsvarer Chibuike.
    33'
    Stor LSK-sjanse. Selnæs får en kakk på hælen i det han skal slå langt, men får ikke frispark. I stedet blir ballen servert til Vaagan Moen på høyresiden i 16-meteren. Han banker til mot det lengste hjørnet, men et tigersprang fra Örlund forhindrer scoring.
    33'
    Fofana utfordrer inne i feltet, men faller i det han skal avansere.
    34'
    Pálmason slår inn, men treffer bare Jensen og får corner.
    35'
    Farlig. Kippe får heade mot mål, men på streken er det en RBK-spiller som klarerer. Til slutt får Örlund tuppet unna ballen før Dorsin klarerer.
    35'
    LSK med trykk nå. Riise slår inn to ganger, men uten å finne medspillere.
    36'
    Til slutt er det Gulbrandsen som får sendt avgårde et skudd fra 18 meter, men ballen går over mål.
    36'
    LSK triller ball.
    38'
    LSK er bedre nå, etter at RBK kjørte kampen den første halvtimen.
    39'
    Fofana får ballen på kanten og slår inn, men innlegget går over alt og alle og ut til utspill fra mål.
    40'
    Nære på for RBK. Selnæs bryter ballen fra Kippe og setter fart fremover. Han tar med seg Dorsin som slår over på motsatt side og til Dockal som legger inn foran mål igjen. Jensen er nær ved å komme på ballen, men klarer ikke å nå frem.
    41'
    Stans i spillet når Ringstad mottar behandling på banen.
    42'
    Spillet er i gang igjen, og Ringstad er med.
    43'
    Chibuike finter bort halve LSK-forsvaret og rettvender seg i samme slengen, men blir stanset av Østli. Deretter lager spissen frispark i forsøket på å vinne tilbake ballen.
    44'
    Interessant duell vi har på den ene siden. Fofana og Gamboa er begge hurtige, og bytter på å vinne duellene. Denne gangen vinner backen kampen, og får frispark i tillegg.
    45'
    Vaagan Moen tester skuddfoten, men Örlund redder enkelt.
    45'
    RBK spiller bort ballen i oppspillsfasen og Andersson tar ballen. Han finner Gulbrandsen som trekker seg fri mot høyre i feltet før han dunker til. Fra spiss vinkel setter han ballen mot mål, men Örlund parerer.
    45'+1
    Dorsin klarerer på første stolpe.
    45'+1
    Det legges til to minutter i første omgang.
    45'+1
    Ringstad slår et godt innlegg, men Örlund får dasket ballen unna. Sola må kanskje ta litt av skylden for at ikke keeperen får ballen lenger unna. LSK plukker opp andreballen, men klarer ikke å skape en ny farlighet.
    45'+2
    45'+2
    Lagene går til pause på 0-0. Etter at RBK var dominerende den første halvtimen, kom LSK seg tilbake i kampen og begynte å ta over. Begge lagene har skapt store nok sjanser til å lede kampen, men uten å få uttelling.
    45'
    RBK med avspark i andre omgang.
    46'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Erik Mjelde
    Ut: Stian Ringstad
    Ringstad måtte motta behandling i første omgang, og kommer ikke ut til andre halvdel.
    46'
    Dockal header unna på første stolpe.
    47'
    Vaagan Moen setter fart på høyrekanten og skjærer inn før han skyter fra langt hold. Ballen tar i en motspiller, men Örlund får likevel ballen rett på seg.
    47'
    Gamboa slår opp mot Chibuike, men Kippe header enkelt unna.
    48'
    Selnæs prøver å finne Mikkelsen på motsatt kant, men sender ballen ut av banen.
    48'
    LSK har forvøvrig plassert Johan Andersson ned på venstrebacken etter at Ringstad måtte gå ut.
    49'
    Reginiussen slår langt opp og Kippe bommer på klareringen. Chibuike plukker opp bak ham, men kommer seg ikke løs på mål. Dockal er ledig foran mål, men nigerianeren velger å utfordre. Dermed kommer hele LSK tilbake på riktig side av ballen. Til slutt får Jensen ballen og skyter fra 20 meter, men skuddet blokkeres.
    52'
    RBK setter fart og Jensen slår lavt inn foran mål. Ballen klareres til corner.
    53'
    Selnæs curler corneren gjennom hele feltet og ut over dødlinja på motsatt side av mål. Utspill fra mål.
    53'
    Gulbrandsen bruker armene i duell med Reginiussen. Frispark.
    54'
    Svensson slår en god stikker mot Chibuike, men spissen mister ballen i det han vender opp.
    54'
    Strandberg slår flatt opp på Chibuike, som ikke får tatt ned ballen. I stedet ender ballen opp hos Origi som enkelt plukker opp.
    55'
    Kjempesjanse til RBK! LSK mister ballen i farlig område og Dockal plukker opp. Han finner Mikkelsen som igjen finner Chibuike. Det første skuddforsøket fra 20 meter blokkeres, men spissen fanger selv andreballen. Deretter kjører han en sylfrekk dragning og trekker seg fri inne i feltet. Fra venstresiden banker han til, men Origi er lynkjapt nede med en praktredning med den ene hånden. Stor, stor sjanse, og to store prestasjoner.
    56'
    Andersson mister ballen og Jensen plukker opp. Han finner Selnæs som skyter fra 25 meter, men Riise blokkerer.
    57'
    Heades ut.
    57'
    Jensen chipper inn ballen i feltet som fortsatt har mange spillere etter corneren. Chibuike stusser, men Reginiussen får ikke tatt ned ballen.
    58'
    LSK kontrer ved Vaagan Moen, men midtbanespilleren kommer seg ikke forbi førsteforsvarer. Corner.
    58'
    Strandberg klarerer.
    59'
    Kaos på Lerkendal når LSK er uenige i at RBK får et innkast midt på egen halvdel. Haglund havner i ordkrig med Gamboa og spillerne samles i en stor gruppe på sidelinja.
    60'
    Protestene fra LSK hjalp. De får plutselig innkastet selv.
    60'
    Stor LSK-sjanse. Vaagan Moen tråkler seg gjennom langs dødlinja og mot mål. Deretter slår han ut, men skuddet fra Mjelde blokkeres. Gulbrandsen plukker opp på åtte meter, men skuddet mot lengste hjørne reddes mesterlig av Örlund.
    61'
    Riise slår inn et frispark, men ballen går helt til Örlund.
    62'
    Dorsin slår inn, men LSK klarerer.
    63'
    Gamboa feier Fofana overende rett foran Haglund. Da blir det stemning igjen. Frispark til LSK.
    63'
    Riise slår inn, men nok en gang rett i armene på Örlund.
    63'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Lillestrøm
    For en keepertabbe! RBK setter fart etter at de vinner ballen på egen halvdel. Chibuike avanserer mot mål og tar med seg Dockal til høyre. Han slår så inn foran mål, men ballen går egentlig bak Chibuike. Spissen får satt ut foten og tuppet den mot mål, men avslutningen er langt fra hard. Origi er på ballen, men glipper den videre bak seg. Til slutt spretter ballen rolig og sakte inn i nettet.
    64'
    Et mål er kanskje akkurat det kampen trenger, da tempoet ikke akkurat er voldsomt for tiden.
    66'
    Mjelde mister ballen, faller og legger seg på ballen igjen. Bruker armene til å stoppe RBK fra å bryte ballen, og er vel heldig der som ikke får det gule kortet.
    67'
    Andersson trer ballen gjennom til Fofana på kanten. Han kan avslutte, men velger å slå inn foran mål igjen. Dermed går ballen i Reginiussen og RBK klarerer.
    68'
    Riise svinger inn et frispark ti meter inn på RBKs halvdel, men assistentdommeren vinker for offside.
    69'
    Gulbrandsen og Reginiussen er i duell sammen, og dommeren gir frispark til Gulbrandsen, 15 meter inn på RBKs halvdel.
    70'
    Vaagan Moen slår inn, Kippe stusser, men ballen går til side for mål.
    71'
    RBK kontrer, men klarer ikke å skape en farlighet ut av det.
    72'
    Gult kort til Rosenborg
    Stefan Strandberg
    Strandberg lager frispark, men er sterkt uenig i akkurat det. Får gult kort for situasjonen etterpå, ikke selve fellingen.
    73'
    LSK ruller opp til høyre og Fofana slår inn. Offside på Pálmason.
    74'
    RBK kontrer ved Mikkelsen. Han gir ballen til Dockal som desperat ser etter skuddmuligheter, men uten å lykkes.
    75'
    Fofana runder Dorsin og setter fart mot mål. Fra spiss vinkel skyter han, men Örlund redder. Ballen går rett i været og ned igjen, men der får RBK ryddet unna.
    77'
    Kippe stiger til værs og setter hodet til ballen, men avslutningen går til side for lengste stolpe.
    77'
    LSK er best i alt nå, mens RBK ligger lavt og satser på kontringer.
    78'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Per Verner Ronning
    Ut: Ole Selnæs
    79'
    Gulbrandsen slår inn, men Strandberg stusser til corner.
    80'
    80'
    LSK vinner innkast høyt i banen. Flytter opp folk.
    81'
    Innkastet ender i åpent spill og innlegg fra Fofana, uten å skape en farlighet av det.
    81'
    Gulbrandsen klemmer til på volley fra 30 meter og treffer meget godt. Örlund står på streken og får vippet ballen over tverrliggeren.
    82'
    Reginiussen header unna.
    82'
    Kippe bruker armene overdrevent foran mål og lager frispark.
    82'
    Jensen legger Riise i bakken på midten og lager frispark.
    83'
    Kippe er med i angrep på hver dødball, men også denne gangen lager han frispark.
    84'
    RBK får med seg ballen i angrep, men Mikkelsen og Chibuike klarer ikke å finne åpningen i forsvaret.
    85'
    Mjelde legger igjen til Riise som fyrer av fra langt hold. Svensson kaster seg inn og blokkerer på hockey-vis.
    85'
    Knudtzpn blir overivrig mot en feilvendt Mikkelsen på kanten. Frispark til RBK.
    86'
    Gulbrandsen tar tak i Reginiussen og slenger ham overende. Greit frispark, dét.
    87'
    LSK er fortsatt det førende laget i kampen, og det er helt åpent hvor poengene havner.
    87'
    15 014 tilskuere på Lerkendal i dag.
    88'
    Svensson feller Pálmason midt på egen halvdel. Frispark, og Kippe kommer opp.
    88'
    Inn: Ohi Omoijuanfo
    Ut: Moryke Fofana
    89'
    Riise slår inn, men Strandberg header unna.
    89'
    Stor LSK-sjanse! Andersson svinger inn et vakkert innlegg som Kippe får gå opp upresset på. Headingen fra kort hold går over mål.
    89'
    LSK legger igjen Kippe på topp permanent nå.
    90'
    Kjempesjanse til RBK! Dockal finner Gamboa på kanten. Han kommer seg ned til dødlinja og slår inn foran mål. Både Chibuike og Mikkelsen er svært nær ved å sette ballen i mål, men LSK får klarert til corner.
    90'+1
    Det legges til tre minutter i andre omgang.
    90'+2
    Tas kort og RBK triller ball.
    90'+2
    Jensen drar seg innover i banen og legges i bakken på 18 meter. Frispark rett foran mål.
    90'+2
    Dockal gjør seg klar.
    90'+3
    Frisparket slår borti en mann og går over mål.
    90'+3
    Tas kort. Ny corner.
    90'+3
    Drøyer tid på corneren.
    90'+3
    Tas kort igjen. Chibuike slår inn, men rett til Origi.
    90'+4
    LSK slår mot Kippe, men Strandberg header inn til egen keeper.
    90'+4
    90'+4
    Kampen er slutt, og RBK tar alle tre poengene på eget gress. Det resultatet fører trønderne helt opp i ryggen på serieleder Godset som nå er kun ett poeng foran. LSK på sin side er nede på kvalikplass, kun to poeng foran Sandnes/Ulf på siste. Mellom der finner de Start som er ett poeng bak. Etter 90 jevne minutter er det altså Chibuikes noe heldige mål som skiller lagene. Kampen preges av lavt tempo, men med store sjanser til begge lag. Örlund er banens beste i sin ende, mens Origi nok må ta skylden for baklengsmålet. De tre siste kampene mellom lagene her på Lerkendal har endt med uavgjort, og det hadde nok vært lite å si på det om det hadde endt uavgjort også her. Vi takker for følget, og sier på gjensyn!