4-3
4-4
Kippe90'+4

Hei velkommen til tredje serierunde. Vi følger i dag Rosenborg som tar imot Lillestrøm på Lerkendal.
    Rosenborg har åpnet serien overraskende svakt. Tap borte mot Brann og hjemme mot Stabæk er alt annet enn hva seiersvante trøndere liker. Lillestrøm åpnet sesongen med en fantastisk kamp borte mot Stabæk. Kanarifuglene vant hele 7-0 i Telenor Arena, men forrige rundes kamp mot Brann endte med tap mot Brann.
    Ifjor endte det målløst på Lerkendal mellom disse to lagene. Vi må helt tilbake til 2005 for å finne forrige gang LSK vant på Lerkendal. Den gang ble Arild Sundgot matchvinner etter 2-1.
    Rosenborg sliter med noen skader i øyeblikket. Moldskred, Jamtfall, Åsen og Boti Goa er alle utilgjengelige idag. Hjemmelaget har kun fem innbyttere idag. Ingen offensive spillere. Det kan bli utslagsgivende utover i kampen.
    Kristoffer Helgerud er dagens dommer. Helgerud representerer Lier Idrettslag og har vært Tippeliga-dommer siden 2005. Cupfinalen mellom Molde og Aalesund i 2009 ble blant annet dømt av denne mannen.
    Det er grått vær i Trondheim, men det har vært lite nedbør denne Søndagen. Gresset er nok landets beste slik den ser ut i øyeblikket.
    Kanari-fansen gir bra med lyd fra seg på Lerkendal i øyeblikket.
    Lagene er på vei ut på banen.
    LSK med avspark.
    1'
    LSK får frispark på venstrekanten.
    1'
    Helt inn til Örlund.
    2'
    Örlund prøver et kjapt og langt utspill mot Bakenga, men Kippe får headet unna.
    2'
    Dorsin får seg en trøkk og bruker litt tid for å reise seg.
    3'
    LSK får innkast etter situasjonen med Dorsin. Hele Rosenborg tror gjestene skal gi ballen til trønderne som en fairplay-gest, men Knudtzon setter isteden fart og slår inn foran mål. Ballen går over alle sammen. Enorm pipekonsert på Lerkendal.
    4'
    RBK får headet unna.
    4'
    Fredheim tar en piruett før han prøver å spille gjennom Bakenga. Lykkes nesten.
    6'
    Dorsin slår et tidlig innlegg. Magnússon plukker lett.
    7'
    Prica stusser gjennom Bakenga som ligger litt bak Eriksen, men unggutten parkerer den tidligere Lyn-spilleren. Eriksen ser ingen annen løsning enn å felle Rosenborg-spissen. Frispark like utenfor 16- meteren på høyrekanten.
    8'
    Henriksen triller ut til Skjelbred som skal slå innlegg. Merkelig manøver. Skjelbred lomper ballen over mål. Svakt.
    8'
    Gult kort til Lillestrøm
    Essediri med feilkast. Den tidligere Rosenborg-spilleren kaster ballen unna når Olsen skal ta Rosenborg-kastet. Helgerud deler korrekt ut et gult kort. Godt dømt.
    9'
    Lillestrøm har vært best de første ti minuttene på Lerkendal.
    11'
    Larsen header til ny corner.
    11'
    Slås på første stolpe. RBK klarerer. Essediri får tak i ballen og slår inn til Gislason som header rett på Örlund.
    11'
    Prica får en mulighet, men roter det til.
    13'
    Dorsin slår inn fra venstre. Pedersen header ballen rett opp i været. Prica får headet til Lustig som brenner til på halv volley. Via en LSK-spiller og til corner.
    14'
    LSK får klarert.
    14'
    LSK får frispark på venstresiden midt på banen, noen meter inn på RBKs halvdel.
    15'
    Slås inn mot Sigurdarson som slår Larsen i lufta. Headingen til islendingen går rett på Örlund.
    16'
    Mål for Lillestrøm!
    Rosenborg 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Erling Knudtzon
    Målgivende: Bjorn Sigurdarson
    En perfekt ball gjennom til Knudtzon som løper fra Dorsin og alene med Örlund gjør han ingen feil.
    16'
    Nok en kalddusj for trønderne.
    19'
    Høiland får seg en smell i ansiktet. Må få behandling ute på banen.
    19'
    Høiland er på beina igjen, men må ut på sidelinjen for en sjekk.
    21'
    Høiland er inne igjen.
    21'
    Lang ball opp mot Prica som stusser ballen videre inn til Magnússon.
    22'
    Skjelbred finner Lustig som har kjemperom på høyrekanten. Svensken slår et godt innlegg mot Bakenga, men unggutten treffer ikke ballen. Kunne fort stått 1-1 om Bakenga hadde fått hodet på den.
    23'
    Lustig med et smart innlegg til Olsen, men nordlendingen får ikke skutt skikkelig.
    24'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 Lillestrøm
    Målgivende: Daniel Fredheim Holm
    Rade Prica åpner målkontoen. Fredheim Holm setter fart med ballen og gir til Prica på 18 meter. Svensken står litt og lurer på hva han skal gjøre før han bestemmer seg for å smelle inn utligningen. Fantastisk skudd. 1-1 på Lerkendal.
    27'
    Svakt tempo på Lerkendal nå.
    31'
    Essediri prøver et skudd fra distanse. Blokkeres.
    32'
    Lustig feller Igiebor på venstrekanten.
    33'
    Stillestående Rosenborg utpå her nå.
    34'
    Henriksen setter fart. Trilller til Fredheim Holm som skyter fra 18 meter. Rett i blokka.
    36'
    Gult kort til Rosenborg
    Dorsin får kortet for en ettersleng på en LSK-spiller.
    37'
    RBK klarerer.
    38'
    Rosenborg presser på nå, men det vil seg ikke helt i den avgjørende fasen.
    42'
    Olsen skyter corneren. Blokkeres til ny corner.
    42'
    LSK klarerer.
    42'
    Dorsin slår inn foran mål. Magnússon plukker.
    45'
    RBK kontrer, uten at det går så veldig raskt. Trond Olsen får ballen og skyter fra 20 meter. Over mål.
    45'
    Det er lagt til minimum ett minutt i første omgang.
    45'+1
    Olsen får en ny skuddmulighet. Prøver å curle ballen i hjørnet. Brukbart forsøk. Magnússon slår til corner.
    45'+1
    45'+2
    45'+2
    Pause på Lerkendal. Rosenborg åpnet svakt, men har kommet mer med i kampen etterhvert. 1-1 er et greit resultat til pause. Vi gleder oss til flere mål i andre omgang.
    45'
    RBK sparker igang andre omgang.
    46'
    Rosenborg scorer selvmål!
    Rosenborg 1 - 2 Lillestrøm
    Mål: Trond Olsen
    Merkelig situasjon. Sigurdarson spilles gjennom og løper fra Høiland, men den tidligere Stabæk-spilleren får kastet seg inn i en slags takling. Uansett får LSK avsluttet. Örlund redder, men returen går til Sigurdarson som bare kan sette ballen i det tomme målet. Avslutningen hans er på vei til å gå utenfor før Trond Olsen kommer og banker den i eget nett. Det var ikke helt meningen.
    46'
    Rosenborg 1 - 3 Lillestrøm
    Rosenborg-forsvaret er i ubalanse. Sigurdarson triller ballen til Igiebor som skyter fra 18 meter. Rett i mål. 1-3 på Lerkendal.
    50'
    Ujah header mot mål, men treffer ikke skikkelig. Det hele ender med at Gislason skyter fra 20 meter. Forsøket blokkeres.
    52'
    Lustig får ballen inne i boksen. Vender bort en LSK-spiller før han faller i bakken. Straffe? Nei, sier dommer Helgerud.
    55'
    Tv-bildene viser at Søgård er borti Lustig, men at svensken faller noe lett. Vanskelig situasjon.
    55'
    Kjeftbruk av svensken.
    55'
    Lerkendal-publikummet og hjemmelaget er mildt sagt irriterte på dommer Helgerud nå. Spørs om han ikke må ha politi-eskorte ut av stadion idag.
    57'
    Dorsin prøver å ta saken i egne hender. Får tak i en klarering og banker til hel volley fra 16 meter. Ballen smelles i tverligger og ned i bakken. Utrolig nære 2-3.
    58'
    Skjelbred med en fatal pasning mot Lustig på høyrekanten. Innkast til LSK.
    58'
    Lustig triller til Henriksen som prøver en markkryper. Magnússon slår til corner.
    60'
    Ballen ender til Prica som skyter fra skrått hold. Blokkeres til ny corner.
    60'
    Hjørnespark til Rosenborg
    61'
    Dommer Helgerud dømmer straffespark til Rosenborg. Gislason feller Høiland inne i feltet.
    61'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Rosenborg 2 - 3 Lillestrøm
    Prica sender Magnússon feil vei.
    62'
    Winsnes og Svensson er i oppvarming for RBK.
    64'
    Høiland og Larsen blir ikke enige om hvem som skal ta ballen. Ender i at Høiland prøver å tuppe ballen inn til Örlund. Sigurdason er våkent fremme, men Larsen får tak i ballen. Farlig nære nok en LSK-scoring.
    66'
    Prica får en mulighet inne i boksen, men skuddet blokkeres.
    67'
    Assistent-trener Henriksen gir instrukser til Fredrik Winsnes. Dette blir hans første minutter i årets Tippeliga.
    69'
    Trond Olsen
    Olsen kaster seg inn i en duell. Hodeløst.
    69'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Fredrik Winsnes
    Ut: Trond Olsen
    70'
    Rosenborg 3 - 3 Lillestrøm
    Målgivende: Mushaga Bakenga
    Skjelbred triller ballen til Henriksen som tar den med seg til dødlinjen og slår inn. Bakenga vurderer et brassespark, men får bare flikket ballen til Prica som bryster ballen ned og tar seg god tid før han banker inn utligningen.
    70'
    Frispark til RBK i en meget farlig posisjon. 16.5 meter rett ut fra mål.
    72'
    Sååå nære er RBK 4-3. Winsnes setter frisparket i stanga. Bakenga prøver å heade returen inn, men LSK får klarert.
    74'
    Rosenborg fortsetter å kjøre på nå. Henriksen gjør en utmerket jobb på høyrekanten. Slår inn til Bakenga. På blank kasse velger unggutten å ta et ekstra touch på seks meters hold. LSK-forsvaret kaster seg inn og avverger omtrent på streken. Gigantiske sjanser for hjemmelaget her nå!
    74'
    Markus Henriksen
    Henriksen får gult kort for sine egne reaksjoner mot Eriksen og Søgård etter at førstnevnte klipper han ned.
    75'
    Eriksen klipper ned Henriksen på høyrekanten.
    75'
    Temperatur på Lerkendal nå.
    76'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Mathis Bolly
    Ut: Erling Knudtzon
    78'
    Essediri slår inn fra høyre. Örlund plukker.
    79'
    Örlund kaster langt ut til Henriksen. Vanskelig ball, men Henriksen løser det mesterlig. Tar ned ballen på brystet og hæler den opp i lufta forbi LSK-spilleren. Messi-takter der.
    81'
    Frispark til LSK på 35 meters hold.
    81'
    Örlund kommer ut bokser. Kippe går i offside. Frispark til hjemmelaget.
    81'
    Henriksen slår gjennom til Bakenga som prøver et tidlig skudd. Magnússon gir retur, men LSK får klarert.
    82'
    Lustig felles på høyrekanten. Frispark til RBK. Winsnes skal slå inn.
    83'
    LSK kontrer, men RBK får avverget.
    84'
    Prica triller til Skjelbred som skyter. Over mål.
    85'
    Lustig slår inn. Bak mål.
    86'
    Inn: Ruben Gabrielsen
    Ut: Bjorn Sigurdarson
    Henning Berg tar ut en spiss og setter inn en forsvarsspiller.
    86'
    Inn: Jonas Svensson
    Ut: Daniel Fredheim Holm
    Da er det klart for en Rosenborg-debutant. Nord-trønderen er 93-modell og erstatter Fredheim Holm.
    87'
    11717 tilskuere er på Lerkendal idag.
    87'
    Rosenborg 4 - 3 Lillestrøm
    Målgivende: Markus Henriksen
    RADE PRICA sender Lerkendal til himmels. Får ballen på 18 meter. Svensken drar en LSK-spiller på 18 meter og banker ballen i hjørnet. Hans fjerde scoring for kvelden. Utrolig snuoperasjon.
    89'
    Det er lagt til tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Nå kommer Lago, dere.
    90'+2
    LSK-frispark på høyrekanten. Magnússon kommer opp.
    90'+2
    90'+3
    Hjørnespark til Lillestrøm
    90'+4
    Rosenborg 4 - 4 Lillestrøm
    Mål: Frode Kippe
    LSK utligner på corneren. Ballen går i stanga før Kippe kriger inn utligningen.
    90'+4
    90'+6
    Hvilken underholdning. Rosenborg snudde fra 1-3 til 4-3. Hjemmelaget fikk et løft da Winsnes kom inn samtidig som Henriksen ble flyttet lengre fram på banen, men det holdt likevel ikke til seier. Kippe kriget inn utligningen over overtiden på noe som kanskje ikke var corner. Det vil nok bli noen diskusjoner etter denne kampen. Vi gratulerer begge lag med ett poeng og takker for underholdningen.