0-1
0-2
668
390

God lørdag, og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av kampen mellom Rosenborg og Lyn.
    Rosenborg har takket være dårlige resultater den siste tiden sakket akterut i kampen om Europa. Tre poeng på fire kamper er langt under det som forventes av det trønderske publikum, og er heller ikke nok til å virkelig utfordre Brann om andreplassen. Sist runde endte det med 2-1-tap borte mot Kolbotn, laget som ligger på 8. plass.
    Dagens bortelag ligger på 7. plass på tabellen med 25 poeng, og har også vist svak form den siste tiden. Laget fra Oslo har tapt tre kamper på rad, sist seier kom mot nettopp dagens motstander, Rosenborg. Avstanden ned til Åsane på 9. plass er ganske stor, som betyr at Lyn har veldig gode muligheter for å holde seg i divisjonen.
    Med seks kamper igjen av årets serie er det fortsatt en del poeng å spille om. Rosenborg som pleier å være gode på eget gress er nok veldig lystne på å revansjere tapet mot Lyn her for noen runder siden. Den kampen så lenge ut til å ebbe ut i 0-0, før Krok-Eikefjord satte inn vinnermålet seks minutter ut i overtiden. Det motsatte oppgjøret tidligere denne sesongen endte også 0-1 til bortelaget, da var det Beate Marcussen som scoret vinnermålet.
    Dermed er scenen satt for det som kommer til å bli et veldig spennende oppgjør. Jeg er tilbake med lagoppstillinger så straks de er ute.
    Startelleverene er klare. Rosenborg gjør ingen endringer på laget som slo Røa i NM sist helg. Det betyr blant annet at 15 år gamle Karna Sødahl fortsetter ute på venstre kant.
    Gjestene gjør to endringer siden 2-5-tapet mot LSK Kvinner sist runde. Kirvil Odden er tilbake i mål, og Joshualyn Reeves kommer inn på topp fra start til fordel for Sofie Tunes.
    1'
    Vertene setter i gang kampen.
    1'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Elin Sørum
    Tas kort til Brønstad som lemper inn bak i feltet. Det ender med en corner på den andre siden.
    1'
    Elin Sørum
    Kort til Selma Sol denne gang.
    2'
    Ballen lempes inn mot keeper i etterkant av corneren, hvor Odden har god kontroll.
    3'
    Rosenborg har starter veldig positivt her.
    3'
    Reeves bryter en pasning på tvers fra Brønstad, Lyn overtar ballen for første gang i kampen.
    4'
    Lyn Fotball får tildelt et frispark
    Naina Inauen
    Tas kort på midten.
    5'
    RBK vinner bak i banen og slår langt mot Nautnes umiddelbart. Skjelstad Jensen gjør en veldig god jobb i duell med RBK-spissen og vinner frispark for Lyn.
    6'
    Lyn Fotball blir avblåst for offside
    Cornelia Fladberg
    Fladberg i offside når Lyn angriper ute til høyre. Lyn har kommet mer med nå.
    7'
    Sødahl tar seg forbi flere spiller før hun til slutt blir stoppet, dommer gir RBK frisparket.
    8'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Synne Brønstad
    Tas kort, og RBK setter i gang med det oppbyggende spillet.
    8'
    Birkelund mottar en god ball på tvers når Lyn er i angrep, men gjestene kommer seg aldri til innlegget takket være aggressivt forsvarsspill.
    11'
    Linberg kommer seg nesten fri nede ved dødlinja, men pasningen blir for lang og sklir ut av banen.
    12'
    Slemmen kommer til kampens første skikkelige mulighet! Birkelund kommer seg rundt ute til høyre og slår et presist innlegg mot Slemmen som har plassert seg sentralt i boksen og er helt fri for markering. Ballen spretter rett før Slemmen avslutter på direkten, dermed blir skuddet vanskelig og går like utenfor.
    15'
    Ine Berre og RBK nærmer seg en stor mulighet, men Odden kommer ut og gjør nok. Berre får en stikker i bakrom og når ballen før keeperen, men tvinges også dermed ut til siden. Odden rekker å komme seg tilbake i målet, og det påfølgende innlegget fra Berre går rett i beina på en forsvarer.
    18'
    Sødahl kommer seg rundt ute til venstre og slår et farlig innlegg langs bakken, men forsøket går gjennom hele feltet.
    19'
    Vertene greier egentlig å spille seg fri fra det høye presset til Lyn, men pasningen fra Rulyte går rett i beina på Slemmen.
    21'
    Ine Berre gjør en god jobb og kommer seg rundt ute til høyre, før hun slår et fint innlegg mot Linberg som er på vei inn mot først stolpe. Innlegget blir for hardt og nærmest treffer Linberg som ikke får stokket beina, dermed blir det aldri skikkelig farlig.
    22'
    I metallet fra Birkelund! Det er en flott mulighet for Lyn og Birkelund, men dessverre for gjestene går skuddet i feil side av stolpen. Vingbacken kommer seg foran Synne Brønstad og stormer mot mål fra spiss vinkel, før hun avslutter med høyre. Brønstad gjør det beste hun kan ut av situasjonen der, og får presset Birkelund slik at vinkelen blir for spiss. Lyn er nærmest på Koteng Arena.
    23'
    Tomter med en stygg feilpasning som brytes av Reeves, men Lyn greier ikke straffe RBK på direkten.
    27'
    Reeves mottar ballen med RBK-forsvaret i ryggen før hun vender opp og kommer til skuddet fra rundt 20 meter. Det er en sterk prestasjon av spissen, men forsøket går et stykke over mål under hardt press.
    28'
    Harviken skyte rett på Odden fra nært hold! Det er en stor mulighet for vertene, men det er nok feil person som får den. Linberg prøver å vende opp inne i Lyn-boksen og blir taklet, ballen ender i føttene på Harviken som kommer stormende inn i feltet. Dagens RBK-høyreback får masse plass til å avslutte fra rundt 7-8 meter med venstre, men forsøket blir svakt og går rett på keeper.
    31'
    Kirvil Odden
    Slås langt fra keeperen.
    33'
    RBK roter voldsomt i egen boks og greier ikke klarere ballen. Lyn spiller veldig smått når de forsøker å kombinere seg helt inn til femmeter, da får RBK til slutt banket unna.
    36'
    Dommer blåser frispark til Lyn etter mye klabb og babb inne i feltet.
    37'
    Gult kort til Rosenborg
    Emilie Nautnes
    Nautnes får det gule for en voldsom reaksjon når dommer gir et innkast til Lyn. Det er et godt bilde på RBK sin frustrasjon denne omgangen.
    40'
    Harviken gjør en god høyt i banen og vinner ballen i farlig posisjon, men pasningen fra Berre brytes.
    43'
    RBK er tålmodige på nallen nå, mot et lavtliggende Lyn. Til slutt kommer innlegget fra Brønstad, litt i desperasjon. Det går rett i klypene på Odden.
    44'
    Mål for Lyn Fotball!
    Rosenborg 0 - 1 Lyn Fotball
    Mål: Joshualyn Reeves
    Reeves sender Lyn i føringen med et skudd fra like utenfor boksen! Som tidligere denne omgangen sliter RBK litt i duellspillet, og får ikke klarert ballen skikkelig til tross for flere forsøk. Dermed spretter ballen ned til Lyn-spissen som rapper til med høyre og sender Rulyte ut i full strekk. Umiddelbart ser det ut som keeperen gjør en god redning når hun får den ene labben på ballen, men kula slås bare opp i været og inn i nettet bak henne.
    44'
    45'+2
    Det er pause i Trondheim og det står 0-1 til gjestene fra Oslo. Det har vært en tett og jevn omgang med god intensitet, men mangelen på presisjon fremover i banen har vært fremtredende. Offensivt er det Lyn som har vært skarpest, og kom til et stolpeskudd midt i omgangen ved Birkelund fra spiss vinkel. Like før slutt fikk gjestene hull på byllen etter et godt skudd fra Reeves, som Rulyte så vidt ikke greide å holde ute. Dermed står det 0-1 til gjestene etter de første 45.
    45'+1
    Gjestene setter i gang de siste 45.
    45'+1
    Elin Sørum
    Skjelstad Jensen stanger unna.
    46'
    I etterkant av corneren svinges ballen inn på nytt på bakerste, men dessverre for RBK når ikke Leine frem på den.
    48'
    Kjempemulighet for Reeves og Lyn etter rot i RBK-forsvaret! Gjestene angriper ute til høyre, men stopper opp i RBK-forsvaret. Nok en gang spretter ballen Lyn sin vei når den plutselig havner i føttene på Reeves, som prøver å pirke den i lengste fra spiss vinkel. Forsøket går like utenfor.
    49'
    51'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Anna Palm
    Godt slått mot Skjelstad Jensen som vinner duellen, men headingen treffer en RBK-spiller.
    51'
    RBK angriper ute til høyre når Harviken kommer på overlappen, ut til innkast for vertene.
    55'
    Inauen setter inn et godt timet takling på pasningen i bakrom mot Selma Sol Magnúsdóttir. Godt forsvarsspill.
    57'
    Joshualyn Reeves
    Kommer fra offside og hopper inn i duellen.
    57'
    Trine Skjelstad Jensen
    Slås langt fra stopperen.
    58'
    Nautnes kommer seg fri ute til venstre og forsøker å spille ballen inn på tvers, men pasningen blir veldig svak og går rett i første forsvarer.
    59'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Andrea Buberg
    Ut: Ine Berre
    59'
    Josefine Birkelund
    60'
    Rosenborg 0 - 2 Lyn Fotball
    Målgivende: Luisa Galteland
    Reeves øker ledelsen etter svakt RBK-spill bak i banen! Innbytter Buberg mottar ballen fra Tomter og er under hardt press dypt inne i egen boks. Buberg bommer med touchet og Galteland kan snappe opp ballen, før hun triller den til Reeves som enkelt kan sette inn sin andre scoring for dagen.
    60'
    Nå må Rosenborg heve seg betraktelig dersom de skal ha muligheten til å få med seg noe herfra.
    62'
    Slås langt fra keeper.
    62'
    Harviken kommer til innlegget fra høyre side, men forsøket blokkeres av Closs.
    65'
    Rosenborg har mye ball mot Lyn i etablert nå, men de sliter med å skape muligheter mot et kompakt Lyn-lag.
    66'
    Leine finner Sørum med flott ball inn i boks, men alternativene der inne er for få. Dermed får ikke Sørum spilt den videre.
    68'
    Rosenborg blir avblåst for offside
    Nautnes kommer til en stor mulighet når hun får avslutte fra nært hold, men flagget kommer.
    68'
    Linberg flyr helt alene i press når resten av RBK-laget er litt treige med å pushe ut. Da kan Lyn spille seg ut.
    70'
    Sødahl kommer til innlegget fra høyre side, men forsøket mot Nautnes blir upresist.
    71'
    Elin Sørum
    Skjelstad Jensen header unna.
    71'
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Sofie Tunes
    Ut: Joshualyn Reeves
    72'
    Inn: Hanna Dahl
    Ut: Synne Brønstad
    72'
    Inn: Matilde Rogde
    Ut: Emilie Nautnes
    72'
    Linberg vender opp med ballen i beina og banker til mot mål fra distanse. Det er et godt forsøk, men fra den distansen blir det enkelt for Odden å holde ballen i fast grep.
    74'
    Harviken blir med frem og vil ha corner ute til høyre, men dommer peker på utspill.
    76'
    Rosenborg nærmer seg noe nå. Vertene setter opp et flott angrep etter en god pasning fra Harviken opp mot Sørum, som får den med seg frem etter et veggspill med Linberg. Sørum har medspillere på begge sider og stormer inn i boksen mot et ryggende Lyn-forsvar, og går for skuddet selv. Forsøket går midt på keeper som enkelt kan plukke opp den. Det spørs om Sørum ikke burde valgt annerledes der.
    78'
    Linberg kommer til avslutningen etter et gjennomspill ute til venstre. Hun er under hardt press der, og skuddet går rett på keeper. RBK-angriperne har ikke greid å sette Odden skikkelig på prøve i dag, som for det meste har gjort enkle redninger etter skudd rett på.
    80'
    Inn: Emma Helstad Amundsen
    Ut: Josefine Birkelund
    82'
    Magnúsdóttir tester skuddfoten fra 16 meter når en løs ball detter i fanget hennes. Nok en gang går forsøket midt på mål.
    83'
    Inn: Rebecka Holum
    Ut: Kristine Leine
    85'
    Nå er det Rosenborg for alle penga her.
    86'
    Sødahl kommer seg ned til linja ute til venstre, men innlegget går rett i armene på Odden.
    87'
    Rosenborg spiller og spiller her, men de sliter med å bryte ned et solid Lyn-forsvar.
    89'
    Vertene kommer seg rundt på kantene med ujevne mellomrom, men innleggene inn i boksen blir slått litt med lukkende øyene, og det er ikke nok folk der inne.
    90'
    Gult kort til Lyn Fotball
    Kristin Holmen
    90'
    Inn: Selma Hernes
    Ut: Luisa Galteland
    90'+1
    Vertene forsøker å kombinere seg fri ute til høyre, men pasningen mot Magnúsdóttir blir for lang. Det stemmer ikke helt for RBK i dag.
    90'+2
    Settes i gang av Inauen på RBK sin halvdel.
    90'+3
    Sødahl og RBK tar Lyn i ubalanse på en overgang kan komme til en god mulighet, men pasningen fra den unge kantspilleren blir upresis. Dermed sklir ballen helt inn til keeper.
    90'+5
    Tunes avslutter rett på Rulyte fra 16 meter. Rulyte setter i gang raskt og Rogde får etterhvert ballen ute til høyre på en god overgangsmulighet. Innbytteren prøver å finne Linberg der inne, men innlegget går rett på en forsvarer.
    90'+6
    90'+7
    Kampen er over på Koteng Arena og det ender 0-2 til Lyn mot Rosenborg. Lyn gjør en perfekt bortekamp i dag mot et formsvakt hjemmelag. Gjestene fra Oslo gjorde det vanskelig for trønderne fra start til slutt, og var harde i duellspillet og disiplinerte bakover. Vertene kom til noen avslutninger her og der, men slet med å skape de virkelig gode mulighetene mot et kompakt Lyn-forsvar. På den andre enden av banen var Reeves klinisk, og satte inn to scoringer mot et rotete RBK-forsvar. Dermed går RBK på sitt fjerde tap på fem kamper, og Lyn tar tre poeng lenger ned på tabellen. Det var alt for nå, takk for følget.