Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og velkommen til et solfylt Lerkendal Stadion, hvor Rosenborg skal ta i mot Mjøndalen!
    RBK topper, fortsatt, tabellen. Det gjør de takket være sine 48 poeng på 20 kamper. Etter at Stabæk vant i går er det fire poeng ned til de gulljagende bæringene.
    Mjøndalen på sin side ligger på 14. plass, noe som er kvalifiseringsplassen. Dersom Start vinner sin kamp mot Strømsgodset er det tre poeng og litt målforskjell opp til sikker plass før denne kampen sparkes i gang. Ned til ubønnhørlig nedrykk er det to poeng.
    RBK hviler flere spillere i denne tiden med tungt kampprogram. Inn i mål kommer Lund Hansen, mens forsvarsfireren er kjent; Svensson, Skjelvik, Eyjólfsson og Bjørdal. Konradsen går inn i den sentrale midtbanerollen, mens Jensen og Midtsjø fortsetter som indreløpere. Søderlund og Helland hviles til fordel for henholdsvis Vilhjálmsson og de Lanlay, mens Mikkelsen fortsetter på venstrevingen.
    Det er ikke forferdelig lenge siden lagene møttes forrige gang. Drøyt én uke er gått siden Mjøndalen var på besøk her i forbindelse med kvartfinalen i NM, en kamp som endte 4-0 i favør i RBK. Mjøndalen startet best den gangen, men RBK scoret først og deretter snudde de seg aldri tilbake. Alexander Søderlund, Yann-Erik de Lanlay, Matthias Vilhjálmsson og Pål André Helland scoret målene. I det omvendte oppgjøret i eliteserien tidligere denne sesongen vant Mjøndalen 3-2. RBK tok ledelsen 2-0 etter mål fra Helland og Tobias Mikkelsen, men Mads Hansen og to mål fra Rhett Bernstein snudde kampen til bruntrøyenes fordel.
    RBK er i en posisjon hvor de kjemper på tre fronter denne sesongen. Trønderne ligger i førerposisjon for seriegull, samtidig som de skal spille semifinale i NM senere i høst. I tillegg ligger de meget godt an til å kvalifisere seg til gruppespill i Europa League. RBK brukte torsdagen på å reise til Bucuresti i Romania og oppgjøret mot Steaua Bucuresti. Etter å ha fått kjørt seg til tider ganske hardt endte det opp med å bli en taktisk triumf. Tobias Mikkelsen, Pål André Helland og Mike Jensen scoret i 3-0-seieren. Kommende torsdag spilles returoppgjøret her i Trondheim, og veldig mye skal gå galt om det ikke ender med kvalifisering for RBK.
    Mjøndalen vant sin forrige seriekamp med 2-1 mot Haugesund. Det var faktisk lagets første ligaseier siden den nevnte 3-2-seieren over RBK tolv kamper tidligere. Nysigneringen Erik Hurtado scoret selvmål før Rhett Bernstein utlignet. Til slutt ble en annen nysignering, Craig Henderson, helt da han scoret seiersmålet på overtid.
    Så er også Mjøndalens lag klart. Sylling Olsen, Nguen og Hurtado er ute fra laget etter forrige kamp, mens Arneberg, Henderson og Aasmundsen er inne.
    Dagens dommer er Tom Harald Hagen fra Grue IL. Han har med seg Dag Roger Nebben fra Åsa IL og Jan Erik Engan fra Loddefjord IL på linjene, mens Mads Følstad Skarsem fra Charlottenlund SK er fjerdedommer.
    For RBK blir dette første seriekamp for sesongen for keeperen Alexander Lund Hansen, mens Anders Konradsen debuterer i serien for RBK i dag. Mjøndalens Craig Henderson får sin første kamp for start for MIF.
    Det er ventet 16-17 000 tilskuere til kampen i dag.
    Kampen har startet
    Mjøndalen med avspark i kampen.
    1'
    Begge lag prøver et par langpasninger i åpningen, men uten hell.
    2'
    Pellegrino får en feilpasning fra Skjelvik i beina og prøver lykken fra egen halvdel. Aldri farlig.
    3'
    Konradsen finner Mikkelsen ute til høyre. Dansken prøver å slå inn, men ballen blokkeres til corner.
    4'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Mike Jensen
    Store sjanser til RBK! Først slås corneren inn i feltet og heades mot mål, men mannen som markerer stolpen redder på streken. Deretter spretter ballen ut i feltet, men skuddet blokkeres. RBK holder oppe trykket og Mikkelsen varter opp med en aldeles glimrende teknisk briljanse når han demper en ball med vrista. Innlegget finner Konradsen som smeller ballen over mål.
    4'
    RBK ut i hundre på den corneren altså. Mjøndalen forsvarer seg kompakt med alle mann på egen halvdel når RBK har ballen.
    6'
    Midtsjø løfter inn mot Vilhjálmsson, men keeper kommer ut og fanger ballen.
    7'
    Konradsen slår inn i feltet og de Lanlay går etter ballen i duell med keeper. Ingen registrerer at linjemannen vinker for offside, og dermed smeller de Lanlay og Jørgensen sammen på 14 meter. Heldigvis spretter begge raskt opp igjen.
    9'
    Konradsen søker Vilhjálmsson, men Sundli header inn til egen keeper.
    10'
    Hansen finter seg fri fra Svensson og legger inn fra venstre. Midtgarden stiger til værs, men header utenfor stolpen fra god posisjon. Lund Hansen har god kontroll.
    11'
    Aasmundsen takler ballen ut til innkast, men Jensen får frispark ved sidelinja i stedet.
    12'
    Jensen svinger ballen inn i feltet og Svensson møter den med hodet. Headingen går på mål, men Jørgensen har svært små problemer med å stanse forsøket.
    12'
    Midtgarden kommer til innlegg fra høyre, men ballen spretter inn til Lund Hansen.
    13'
    Midtsjø varter opp med finter vi ikke har sett siden Kerlon var en favoritt på YouTube når han header seg forbi et par spillere. Deretter er han svært nær ved å tre gjennom til Vilhjálmsson, men ballen stanses.
    15'
    Midtgarden prøver seg fra langt hold, men ballen går til side for mål.
    15'
    Midtgarden slår langt mot Hansen, men Svensson og Bjørdal har kontroll.
    16'
    Mikkelsen kombinerer med Svensson og sistnevnte legger inn fra dødlinja. Innlegget er i det minste hardt, men passerer hele feltet og går ut til innkast på motsatt side.
    17'
    Mikkelsen kommer seg rundt på kant og slår inn, men innlegget langs ballen når ikke frem til Vilhjálmsson.
    18'
    Mjøndalen setter inn presset rundt 40 meter fra eget mål. Så langt ligner dette på en fotballvariant av ishockeyens power play.
    18'
    Frispark til Mjøndalen på RBKs halvdel.
    19'
    Olsen Solbert slår inn, men uten å finne noen medspillere. Innkast til Mjøndalen på motsatt side.
    20'
    Og innkast er målsjanse for Mjøndalen! Bernstein stusser bakover til Midtgarden som får gå opp upresset på fem meter. Fra bakre stolpe header han like utenfor!
    20'
    Gult kort til Mjøndalen
    Joackim Olsen Solberg
    Olsen Solberg angriper langs venstrekanten, men RBK bryter. Dermed må Olsen Solberg rive i trøya på Svensson for å hindre kontring og belønnes med det gule kortet.
    21'
    RBK slår mot Midtsjø som er på løp i boksen, men pasningen er for hard og passerer dødlinja foran indreløperen.
    23'
    Svensson kommer opp i full fart, men pasningen fra Mikkelsen når ikke frem. Godt returløp av Hansen der som sørger for at Svensson aldri får den ballen.
    24'
    RBK forsøker å tråkle seg gjennom, men gjestenes forsvarsmur viser ikke antydninger til å slå sprekker.
    27'
    Så kontrer Mjøndalen etter at Jensen misser på en pasning mot Mikkelsen. Bjørdal stanser den første bølgen, men Aasmundsen plukker opp og slår ut til Midtgarden på høyre. Han slår inn, men da har Pellegrino gått i bakken foran mål og innlegget går gjennom feltet.
    28'
    RBk prøver seg på ny. Mikkelsen finner Midtsjø som får ballen i feltet. Han får ikke avsluttet, og dragningen sender ballen akkurat litt for langt unna til at han får slått pasning før Aasmundsen rydder opp.
    29'
    Stans i spillet når Pellegrino mottar behandling på banen.
    29'
    Spillet fortsetter, for øyeblikket ti mot elleve.
    30'
    Skjelvik får en dårlig touch og Midtgarden kaster seg over ham. Skjelvik må bruke ulovlige midler for å vinne tilbake ballen, og Mjøndalen får frispark.
    31'
    Mikkelsen slår inn fra høyre, men ballen går over hodet på de Lanlay som er pakket inn av Arneberg og Bernstein. Midtsjø plukker opp på bakre, men han får ikke fintet seg fri langs dødlinja.
    32'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Erik Hurtado
    Ut: Amahl Pellegrino
    Pellegrino må gi seg med skade og erstattes av Hurtado.
    32'
    Midtsjø legger inn fra venstre og Vilhjálmsson lurer seg inn bak forsvaret. Islendingen når akkurat ikke frem på ballen, og Jørgensen kontrollerer innlegget til side for stolpen.
    34'
    Hurtado snapper ballen fra Konradsen og angriper alene, men Eyjólfsson plukker opp og tar over.
    34'
    Skjelvik kommer på overlap og legger inn, men ballen klareres. Konradsen plukker opp og vinner et frispark på rundt 30 meters hold.
    35'
    Jensen skyter rett i muren.
    36'
    Svensson legger inn i feltet, men Bernstein beiner unna.
    37'
    Eyjólfsson slår vekk ballen i oppspillsfasen og Gauseth får ballen. Han prøver å vri mot Hansen, men pasningen er upresis og RBK tar over.
    38'
    Mikkelsen løper fra Olsen Solberg og legger inn. Jørgensen strekker seg etter innlegget, men når ikke opp. Dessverre for RBK er det ingen hvitkledde som lurer bak keeperen der.
    38'
    Midtsjø løfter inn mot Mikkelsen i boksen, men Jørgensen kommer ut og fanger.
    39'
    De Lanlay vender opp og slår inn fra venstre, men Bernstein stanger unna.
    40'
    Jensen finner Svensson i feltet, men han takles. Corner.
    40'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Mike Jensen
    Kjempesjanse til RBK! Jensen sender corneren på hodet til Bjørdal, men upresset på syv meter setter han for lite av panna til ballen. Det ender med innkast, men der skal det være mål.
    41'
    Bjørdal slår langt, men Arneberg tar ut løpet til de Lanlay og skjermer ballen til utspill fra mål.
    42'
    Bjørdal får ballen på nærmere 40 meter og brenner til. Skuddet går som en kanonkule mot nærmeste stolpe, men Jørgensen ligger i full strekk og redder glimrende helt ute ved stanga!
    43'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Mike Jensen
    Går over feltet.
    43'
    Mjøndalen får femmeter og Olsen Solberg løper noen ekstra meter for å sparke en ball inn på banen, selv om Jørgensen allerede har en ball klar på femmeteren. Vekker mildt sagt oppsikt.
    44'
    Hansen snapper en løs ball og tupper den mellom beina på Svensson før de to kolliderer. Frispark ved Mjøndalens 16-meter.
    45'
    Det legges til to minutter i første omgang.
    45'+1
    Skjelvik legger inn, men Jørgensen fanger.
    45'+1
    Bjørdal legger inn i feltet og Vilhjálmsson header ned til Mikkelsen som ikke når frem til ballen.
    45'+3
    Pause
    45'+3
    Det er pause på Lerkendal og Mjøndalen har lyktes 100% med kampplanen i dag. Vegard Hansen har bedt sine gutter om ikke bare å parkere bussen, mens også familiens bobil, gravemaskin og plaskebasseng. RBK sliter fælt med å bryte gjennom forsvarsmuren som står fast på 30-40 meter. I tillegg lykkes Mjøndalen med å frustrere RBK-erne ved å tøye strikken maksimalt med tanke på å drøye tid og drive med små usportsligheter. Olsen Solberg lekte med skjebnen da han sparket inn en ekstra ball på banen til tross for sitt gule kort; en så opplagt drøying av tid kunne fort resultert i hans andre gule kort. RBK må opp med balltempo i andre omgang, og det skader nok heller ikke med en matchvinner som har en skuddfot til å avgjøre fra utenfor Mjøndalens blokade.
    2. omgang
    45'
    RBK starter med ballen i andre omgang.
    46'
    Jensen løfter inn i feltet, men Vilhjálmsson når ikke frem til ballen før Jørgensen.
    47'
    Kampbildet fra første omgang fortsetter. Mjøndalen ligger meget lavt og kompakt.
    48'
    Jensen vender vekk Aasmundsen som svarer med å felle ham. Frispark på rundt 30 meter.
    48'
    Jensen skyter på direkten, men skuddet nede mot stolpen slås unna av Jørgensen.
    49'
    De Lanlay halter av banen og RBK er i øyeblikket ti spillere.
    49'
    RBK fortsetter å angripe med ti mann, fortsatt uten å bryte gjennom.
    51'
    RBK klarer omsider å spille seg gjennom Mjøndalen takket være en glimrende pasning fra Jensen og tilsvarende løp fra Svensson. Innlegget er derimot for svakt og går over hodet på Vilhjálmsson.
    52'
    Midtgarden er på løp langs kanten, men Skjelvik rydder opp.
    53'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Pål André Helland
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    Etter lang tid med ti mot elleve velger Skjelvik å slå ballen rett ut til innkast for endelig å få innpå Helland. Erstatter er skadet de Lanlay.
    54'
    Skjelvik slår opp mot Midtsjø som blir løpt ned av Henderson. Ballen passerer begge og går ut til utspill fra mål.
    56'
    Konradsen slår inn, men Bernstein stanger unna foran Vilhjálmsson.
    57'
    Så kommer Sundli med i angrep. Bryter foran Jensen og tar med seg ballen i angrep hvor han spiller vegg med Midtgarden. Innlegget fra høyre finner imidlertid ikke Hurtado foran mål.
    57'
    Helland vandrer inn fra høyre på leting etter en skuddmulighet, men etter å ha dratt seg forbi tre mann blir det for mye med den fjerde.
    58'
    Konradsen setter fart på venstre, men Arneberg takler unna til innkast.
    59'
    Helland får ballen til høyre og utfordrer Hansen. Til tross for et lite utvalg av finter kommer han seg ikke til avslutning.
    61'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Mjøndalen
    Mål: Matthias Vilhjalmsson
    Og så sitter den omsider for RBK! Helland legger igjen til Svensson som chipper inn i feltet. Ballen når ikke frem dit den skal, men Konradsen reagerer kjapt. Han bryter den gjennom forsvaret til Mjøndalen med brystet, og via to MIF-spillere havner ballen hos Vilhjálmsson. Han setter ballen i mål på et vis som kun kan omtales som å snuble ballen i mål!
    62'
    Mjøndalen prøver seg umiddelbart, men Hurtado skyter hull i lufta fra fin posisjon.
    64'
    Jensen finter og rykker med Aasmundsen i ryggen. Til slutt får dansken frispark ute ved sidelinja.
    65'
    Nesten for Helland! Vingen skyter på direkten på frisparket og ballen er nær ved å gå i bue over keeper. Jørgensen får strekt seg og slår ballen over via tverrligger.
    66'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Mike Jensen
    Bernstein stanger unna ved første stolpe.
    67'
    Til tross for at RBK har scoret er kampbildet fortsatt det samme.
    68'
    Midtgarden slår opp på Henderson, men han er i offside.
    68'
    Rettelse: Mjøndalen har økt presshøyden betraktelig de siste minuttene.
    70'
    Aasmundsen kaster langt, men Bernstein avblåses for armbruken i feltet.
    70'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Alexander Søderlund
    Ut: Matthias Vilhjalmsson
    70'
    Sundli finner Gauseth, men hans pasning går ut i lufta og RBK kan kontre. Ballen tres gjennom til Mikkelsen, men han avvinkes for offside. Jørgensen var uansett først på ballen og fanget den foran dansken.
    72'
    Frispark til gjestene høyt i banen.
    73'
    Olsen Solberg svinger inn, men ballen heades til keeper av en RBK-spiller.
    73'
    RBK kontrer etter frisparket og Mikkelsen finner Helland på motsatt side. Han sikter seg inn på lengste kryss, men ballen suser forbi på utsiden.
    74'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Ole Selnæs
    Ut: Fredrik Midtsjø
    74'
    Selnæs tar den sentrale rollen og skyver Konradsen til indreløper. Samtidig har Mjøndalen lagt om til 4-2-3-1, med Gauseth bak spissen Hurtado.
    75'
    Hansen setter fart og spiller vegg med Olsen Solberg, men pasningen mot vingen er for lang.
    76'
    Mjøndalen forsvarer seg fortsatt kompakt, men setter inn presset høyere nå. RBK triller mye ball.
    78'
    Selnæs løfter mot Mikkelsen, men dansken er i offside.
    78'
    Hansen finner Kapidzic som skyter i steget, men skuddet går rett på keeper Lund Hansen.
    79'
    Helland prøver å løpe seg fri i bakrom, men river ned Olsen Solberg for å få rom. Frispark.
    80'
    Hansen utfordrer Konradsen, men Svensson ligger i sikring. Slår vekk ballen og Hansen rekker ikke å stoppe før han renner i backen. Frispark.
    80'
    16 660 tilskuere på Lerkendal i dag.
    81'
    Olsen Solberg slår inn, men Bjørdal header unna foran Bernstein.
    81'
    Mjøndalen legger igjen Bernstein på topp nå.
    82'
    Bernstein stusser mot Kapidzic, men Lund Hansen kommer ut og fanger på 15 meter.
    83'
    Konradsen slår en svak pasning bak til Bjørdal som må slenge ballen i angrep for å hindre brudd. Småfarlig.
    83'
    Kapidzic er på farten og Bjørdal må skli ballen til corner.
    84'
    Mjøndalen får tildelt et hjørnespark
    Christian Gauseth
    Ballen klareres ut til Midtgarden som skyter høyt over fra 20 meter.
    84'
    Hurtado tråkker på hælene til Jensen. Frispark midt på banen.
    85'
    Mjøndalen angriper til venstre, men Selnæs skjermer ballen til utspill foran Hansen.
    86'
    Sundli gir Søderlund en bamseklem. Frispark. Det tas hurtig av Selnæs ut til Helland og vinger drar seg inn noen meter før han skyter centimetere utenfor lengste stolpe!
    87'
    Sundli slår til egen keeper og Jørgensen skal klarere under press. Treffer ballen på merkelig vis og sender den bak seg selv. Det er bare flaks at den ikke ender opp i eget mål!
    88'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Mike Jensen
    Ender opp som kast til RBK på motsatt side.
    89'
    Nå er det RBK sin tur til å drøye tid. Denne gangen ved frispark på egen halvdel.
    90'
    Svensson kommer på kanten og får ballen fra Helland. Slår inn i feltet, men finner ingen medspillere.
    90'+1
    Det legges til to minutter i andre omgang.
    90'+1
    Jensen lemper i bakrom til Helland som tar ballen fra Olsen Solberg. Vingen er nær ved å finte seg fri, men får ikke med seg ballen før den passerer dødlinja.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+2
    Kampen er slutt og RBK har vunnet en real slitekamp fullt fortjent. Mjøndalen møtte opp for 0-0, og var ganske nære ved å lykkes. Den defensive muren satt godt støpt og slo nesten ikke sprekker i det hele tatt. Det måtte en litt heldig involvering til for at Vilhjálmsson skulle klare å krangle ballen i mål. Skuddstatistikken sier 10(6)-5(1), noe som bare gir et lite bilde på hvor mye RBK hadde ballen rundt Mjøndalens forsvarsmur. RBK gjenoppretter sin luke på syv poeng ned til Stabæk, mens Mjøndalen befester sin posisjon på kvalifiseringsplassen. Mats Alstad takker for følget og sier på gjensyn!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her