Slutt

3-2

39'
1-0
45'
2-0
3-0
3-1
3-2
Shala90'+1 (Str.)
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og velkommen skal du være til Lerkendal Stadion for oppgjøret mellom Rosenborg og Odd Grenland.
    De som kjenner sin historie vet jo at hjemmelaget i sin tid ble stiftet i 1917 under navnet Odd, og det var ganske enkelt fordi Odd Skien (som klubben fra Grenland het den gangen) var forbildet for grunnleggerne. Odd er også opphavet til RBKs sorte og hvite draktsett, akkurat slik som Odd benytter. Rosenborg skiftet forøvrig navn i 1927 til Rosenborg Ballklub, ettersom det sjeldent er populært med samme navn på to lag.
    Disse lagene har forøvrig nylig møttes, men da i G19-turneringen JET på Hamar. Da gikk RBKs juniorer seirende ut av semifinalen etter straffekonk. 1-1 var resultatet til full tid, men etter at Odds Vegard Berkan bommet på lagets første straffe tok RBK seieren med scoring på sine fem forsøk. Forøvrig måtte det også straffer til for å avgjøre selve finalen, der Vålerenga vant. Også der var stillingen 1-1 til full tid, og denne gangen var det RBK som bommet på sin første, mens VIF traff på alle sine.
    For RBK er det duket for en Tippeligadebut fra start når det er ventet at Daniel Berntsen får sjansen fra kampens første minutt i dag.
    RBK er inne i et tøft kampprogram, og skal nok få vist hva troppen duger til i tiden fremover. Mikkel 'Mix' Diskerud spiller Gold Cup med USA, Tarik Elyounoussi er solgt til Hoffenheim i Tyskland, Fredrik Midtsjø og Nicki Bille Nielsen er skadet og Alexander Søderlund er skadefri, men ikke spilleberettiget. Samtidig har RBK lagt bak seg to kamper i kvalifiseringen til Europa League og skal spille neste runde i den turneringen om fire dager. Som om ikke dette er nok, skal trønderne spille kvartfinale i Norgesmesterskapet mot Vålerenga også.
    RBKs lag er altså allerede offentliggjort. Vi kommer tilbake med Odds lag så snart det er klart, men RBK stiller med Örlund bak Gamboa, Dorsin, Strandberg og Reginiussen. Svensson tar midten med Jensen og Berntsen som indreløpere, mens Dockal og Mikkelsen flankerer Chibuike som midtspiss.
    Sist lagene møttes var i det omvendte oppgjøret på Skagerak Arena. Det var også første serierunde, og RBK vant 1-0 etter et kanonmål av danske Mike Jensen. Etter at RBK var best i første omgang, tok Odd mer over i andre. Frode Johnsen brant straffe mot sin gamle klubb før altså Jensen klinket ballen i krysset fra drøye 20 meter.
    Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 0-0 etter at RBK året før vant hele 7-0. Totalt sett siden 1950 har faktisk Odd bedre statistikk på Lerkendal enn på hjemmebane i disse kampene. RBK har ni seire hjemme, ti seire borte, mens Odd har to hjemmeseire og tre borteseire i samme periode. Samtidig har det endt med uavgjort åtte ganger, fire ganger på hver stadion. Målforskjellen på Lerkendal er 41-15 og 18-33 på Skagerak i favør RBK. Det gir en samlet forskjell på 74-33, for den som måtte engasjere seg i akkurat dét.
    RBK slo Lillestrøm med 1-0 i sin siste kamp. Det skjedde her på Lerkendal forrige søndag, etter at John Chibuike på noe heldig vis satte inn kampens eneste mål. LSK-keeper Arnold Origi var uheldig og skled da Chibuike flikket ballen mot mål. Samtidig hadde begge lag sine sjanser i kampen som var preget av lavt tempo og svakt forsvarsspill. Odd på sin side fikk seg en real opptur med sin første borteseier for sesongen. Den kom mot Sarpsborg 08, var på 1-0 og matchvinner ble Frode Johnsen etter en retur fra keeper. Til tross for et solid press fra vertene fra Østfold, klarte oddrane å ri stormen av til det som altså ble årets første trepoenger på bortebane.
    Dagens dommer er Ken Henry Johnsen. Han har med seg Jan Erik Engan og Reidar Gundersen på linjene, mens Kjetil Thorsø Hansen er fjerdedommer.
    Det er forøvrig skikkelig grått og trist i Trondheim i øyeblikket. Riktignok har regnet gitt seg, men 12 grader og lavt skydekke gjør sitt til at sommerfølelsen uteblir, all den tid det er Bastille-dagen og 14. juli i dag.
    Dagens første jubelbrøl kommer i det meldingen om at Sandnes/Ulf har tatt ledelsen over Strømsgodset kommer på storskjermene. RBK ligger altså på andreplass på tabellen, bare poenget bak Strømsgodset før denne kampen. Odd på sin side ligger på 11. plass, men er hverken langt unna nedrykk eller en tryggere plass på tabellen.
    Forøvrig kommer dagens ballgutter fra Ørland Ballklubb, klubben som ga RBK Kjell Rune Sellin i sin tid, og som leverte to lovende brødre over fjorden i vinter. Jørgen Solli deltok i JET-turneringen, mens lillebror Sivert er tatt ut på Norges G16-landslag til nordisk mesterskap i høst.
    Lite som tyder på at det blir stappfullt på Lerkendal når lagene entrer matta. Drøyt halvfullt.
    Kampen har startet
    RBK med avspark.
    1'
    Odd går i angrep og Shala fører ballen fremover før han banker til fra drøyt 20 meter. Skuddet er hardt, men går til side for mål. Örlund ser ut til å ha grei kontroll på skuddet.
    1'
    Shala tar med seg ballen på midten og slår ut mot Rashani, men slår ballen for langt, og ut over dødlinja.
    4'
    Chibuike vender bort tre mann i en vending, men pasningen ut til Dockal blir for hard. Småpent.
    4'
    Rashani snapper ballen og setter fart fremover, men stoppes kontant av Reginiussen.
    6'
    Johnsen forserer fremover, men blir hektet kraftig av Svensson. Samuelsen fanger opp andreballen, og dommeren lar fordelen gå. Godt dømt, men Odd klarer ikke å utnytte sjansen ettersom Gunnarson mislykkes i å runde Dorsin på høyrekanten.
    8'
    Mikkelsen kommer til innlegg på høyrekanten, men blåser innlegget bak mål.
    9'
    Strandberg slår langt, men sender ballen rett inn til keeper Hansen.
    9'
    Hansen slår langt og Strandberg lager frispark i duell med Johnsen.
    10'
    Semb Berge chipper inn,m en Reginiussen header ut igjen.
    10'
    Odd har åpnet friskest de første ti minuttene.
    11'
    Samuelsen vender bort både Dorsin og Svensson før han legges i bakken av begge to. Frispark.
    11'
    Johnsen sier takk for sist til Svensson og klipper ham ned etter at unggutten har spilt bort ballen. Får tilsnakk.
    12'
    Berntsen står opp mot Semb Berge og er aggressiv, og holder på å snappe ballen. Dommeren mener han er for aggressiv i armbruken, og gir frispark.
    13'
    Stor nesten-sjanse for RBK i det Berntsen vender opp på midten, spiller ut til Dockal og fortsetter løpet inn i boksen. Får igjen ballen, drar seg forbi en mann og ned til dødlinja og legger inn. Jensen får ballen, men uten å få skutt. Dermed trekker dansken seg ned og legger flatt inn foran mål, men ingen RBK'ere kommer først på ballen.
    15'
    Gigantsjanse til RBK! RBK kontrer med Berntsen som kombinerer fint med Mikkelsen, før han igjen får tilbake ballen. Deretter skyter han fra god posisjon, men Hansen redder glimrende. Mikkelsen får andreballen, men hans skudd blokkeres av en liggende forsvarer.
    15'
    Heades ut.
    16'
    Jonassen tar ballen fra Gamboa, setter fart, drar av Jensen og legges i bakken av sistnevnte. Frispark på midtbanen.
    18'
    Chibuike snapper ballen etter at Semb Berge bommer på en pasning, men Chibuikes forsøk på å nå Mikkelsen er håpløst for langt.
    19'
    Svensson går tøft til i en duell med Shala og får et kontant tilsnakk. Langt i fra det første frisparket Svensson lager i dag, dette. Sannsynligvis er det det siste han slipper gult kort på. Shala må derimot motta behandling på banen.
    20'
    Shala er oppe igjen og spillet fortsetter.
    21'
    Gamboa får tuppet vekk ballen akkurat i det Jonassen skal slå den videre. Dermed ender backen opp med å sparke ned høyrebacken, helt uforskyldt. Gamboa får frisparket, og etter en liten stund er han oppe på beina igjen også.
    22'
    Rashani snapper ballen etter en dårlig klarering i RBK-forsvaret. Han vender opp og skyter fra 18 meter, men forsøket går høyt over og til side for mål.
    24'
    Ny sjanse til RBK! Berntsen tar i mot ballen feilvendt og slår videre til Dorsin på kanten. Han slår så hardt og lavt inn foran mål, men ballen går gjennom feltet. På hjørnet av 16 kommer Gamboa stormende. Backen banker til på direkten og ballen stusser i toppen av tverrliggeren og over. For en kanon!
    25'
    Gunnarson slår opp langs kanten til Samuelsen, men slår ballen forbi og til innkast for RBK.
    27'
    Dockal vender bort Storbæk i mottaket og slår inn, men treffer ingen medspillere foran mål. Utspill.
    28'
    Semb Berge prøver å slå opp på motsatt kant, men sender ballen rett ut av banen. Svakt.
    28'
    Mikkelsen får ballen på kanten og misbruker flere sjanser til både å slå inn og ta med seg medspillere. Mister ballen, men er heldig med at Rashani mister den ut over sidelinja i neste omgang.
    29'
    Nesten for RBK igjen. Svensson ser at Mikkelsen skjærer inn fra kant og chipper ballen inn sentralt. Mikkelsen er ett og et halvt skonummer for liten til å tuppe ballen forbi Hansen som i stedet fanger ballen.
    30'
    Ny mulighet for RBK. Gamboa slår inn og Berntsen kommer til avslutning med hodet. Den ikke akkurat høyreiste bodøværingen kommer derimot ikke over ballen, og stusser den videre over og til side for mål.
    31'
    Semb Berge hekter en feilvendt Chibuike og lager frispark noen meter utenfor hjørnet av 16. Unødvendig.
    32'
    Chibuike curler ballen inn. Hansen tar ingen sjanser og slår ballen unna.
    32'
    Denne gangen er det Samuelsen som får tilsnakk etter å ha felt Jensen.
    33'
    Johnsen header unna.
    33'
    Rashani finner Shala i feltet. Han skyter, men treffer blokka, seg selv og må se ballen gå til utspill.
    34'
    Örlund tar en kort femmeter og Reginiussen blir overmodig. Mister ballen som bakerste mann, men slipper med skrekken når Shala er i offside i det han blir spilt fri alene med keeper.
    35'
    Oldrup Jensen sklir og mister ballen til RBK som kontrer ved Chibuike. Semb Berge redder lagkameraten med en perfekt timet takling i siste liten.
    36'
    Reginiussen tester skuddfoten fra 35 meter. Skuddet er knallhardt og fyker i en fin linje mot krysset, men passerer et lite stykke til side for lengste kryss.
    37'
    Chibuike drar seg elegant fri inne i feltet før han finner Svensson på 20 meter. Han drar seg forbi sin mann, men sender også ballen over på venstrefoten. Den er ikke hans foretrukne, og skuddet fra 17 meter går over mål.
    37'
    Samuelsen får slått inn til Johnsen, men feilvendt klarer han ikke å få med seg ballen. RBK klarerer.
    38'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Odd
    Nigerianeren lovte en akrobatisk feiring om han scoret i dag, og holder løftet sitt med en salto etter at han enkelt får bredsidet ballen inn etter en redning fra Hansen. Det starter med at Mikkelsen tar ned ballen, drar seg bakover og hælflikker på utsøkt vis ballen videre til Gamboa som kommer stormende på overlap. Innlegget blir flikket ut igjen, men der står altså Chibuike. Fra seks meter gjør han ingen feil, og sender vertene opp i ledelsen.
    39'
    Nære på dobling for RBK. Dockal får tatt ned ballen på 18 meter, drar seg innover og banker ballen i tverrliggeren og over!
    41'
    Storbæk prøver å finner Samuelsen i bakrom, men pasningen blir for hard. Utspill.
    42'
    Det er nære på at RBK får en bra kontringsmulighet når Gunnarson mister ballen til Berntsen, men Semb Berge får taklet ballen unna Chibuike akkurat i det Chibuike skal fri unggutten.
    44'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 0 Odd
    Og der sitter den for Dockal! Chibuike får ballen etter at Reginiussen vinner igjen sitt eget balltap. Deretter drar han av sin mann, men går i bakken. Dommeren rekker ikke å blåse før frispark før Dockal får banket ballen ned i det høyre hjørnet fra 17 meter!
    45'
    Det legges til ett minutt i første omgang.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Det er pause på Lerkendal på stillingen 2-0 til hjemmelaget. Odd åpnet friskt, og var både løps- og angrepsvillige, men etter det første kvarteret tok RBK mer og mer over. Utover i omgangen er det nære enveiskjøring, og en fortjent ledelse. RBK har i tillegg to skudd i tverrliggeren, og Odd må finne på noe spesielt skal de komme tilbake fra dette.
    RBKs konferansier, Jahn Ivar 'Mini' Jakobsen, annonserte akkurat at RBK og Kalmar er enige om pris for venstrebacken Jørgen Skjelvik. Da gjenstår det bare medisinsk test før spilleren er klar for RBK.
    2. omgang
    45'
    Odd sparker andre omgang i gang.
    46'
    Storbæk får tatt ned ballen i feltet, men klarer ikke å få avsluttet etter å ha vendt opp. Småfarlig.
    46'
    Oldrup Jensen fører ballen fremover og legges i bakken av Berntsen. Frispark på midten.
    47'
    Shala slår inn fra venstre, men Örlund får gå opp helt alene og har full kontroll.
    47'
    Hagen slår opp på Jonassen, men sender ballen ut over sidelinja. Det er faktisk meget svakt, og han vet det selv. Slår ut med armene og viser tydelig misnøye med egen prestasjon.
    49'
    Chibuike er rett og slett meget god. Veldig leken, lykkes med det meste og er en håndfull for Odd i denne kampen.
    50'
    Chibuike blir spilt opp feilvendt av Gamboa, og er nære ved å flikke gjennom Mikkelsen med hælen, men Hagen får stoppet pasningen i siste liten.
    52'
    Jensen får ballen fra Mikkelsen og løper som det sto om livet. Med Shala i hælene skjærer han inn i feltet og slår inn, men treffer ingen medspillere.
    54'
    Jensen feller Samuelsen på midten og lager frispark.
    54'
    Jonassen slår inn fra venstre, men Örlund fanger enkelt.
    55'
    Samuelsen spiller opp Rashani og går på løp bak ham igjen. Rashani får derimot ikke ballen tilbake til midtbanemannen.
    56'
    Dockal tar med seg ballen inn fra venstrekanten og skyter. Skuddet er passe hardt, men Hansen har full kontroll på at ballen går utenfor.
    57'
    Odd får to forsøk på å slå inn, men hverken Storbæk eller Gunnarson finner noen medspillere.
    59'
    Gamboa prøver å kombinere med Jensen, men pasningen blokkeres og går tilbake til ham selv. Dermed prøver backen et skudd med venstrefoten, men slike lomper spiser Hansen til kveldsmat.
    60'
    Jonassen slår inn mot bakre stolpe, men Dorsin header unna.
    61'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 3 - 0 Odd
    Mål: Daniel Berntsen
    Målgivende: Jonas Svensson
    Snakker vi årets mål på Lerkendal? Berntsen får ballen midt på banen og setter på turboen før han fra 25 meter klinker ballen i det lengste krysset med venstrefoten. Det er så utrolig vakkert! Berntsen har vært strålende hele kampen, og kroner debuten fra start på beste vis.
    62'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Adem Güven
    Ut: Håvard Storbæk
    63'
    Hjørnespark til Odd
    63'
    Mål for Odd!
    Rosenborg 3 - 1 Odd
    Mål: Frode Johnsen
    Odd reduserer umiddelbart! Kleiven svinger inn corneren på femmteren hvor Johnsen er helt uslåelig. Den tidligere RBK-helten stanger ballen ned i bakken, via en offsideplassert Hagen og opp i nettaket bak Örlund!
    64'
    Stopp i spillet når Reginiussen ligger nede med en hodeskade. Får behandling på banen.
    67'
    Spillet fortsetter med Reginiussen på banen.
    67'
    Nesten for Odd. Rashani får dempet ballen med brystet og tilbake til Shala som kommer stomende. Han banker til på direkten fra 15 meter, men skuddet blokkeres av Strandberg.
    68'
    Gult kort til Rosenborg
    Tobias Mikkelsen
    Jonassen slår ballen på siden av Mikkelsen og løper rundt. Dansken hekter ham, og mottar det gule kortet. Frispark like utenfor hjørnet av 16.
    70'
    Nære for Odd. Frisparket slås inn, og etter at ballen faller ned hos Johnsen holder han på å brasse ballen i mål. Ballen går like til side for mål, og til corner.
    71'
    Dommeren blåser frispark omtrent før ballen blir slått.
    71'
    Odd er i dytten nå.
    71'
    Dorsin river og sliter i en feilvendt Güven. Frispark på 30 meter.
    72'
    Örlund kommer ut, men er ikke i nærheten av å nå frem til ballen. I stedet er Johnsen oppe i duellen, men uten å få stusset ballen på mål.
    72'
    Shala tester skuddfoten fra 23 meter, og litt skrått hold. Örlund holder det slappe skuddet foran Güven som jakter retur.
    73'
    Shala vender bort Svensson på kanten og finner Johnsen. Veteranen finner derimot ikke luka til å avfyre et skudd.
    74'
    Dorsin er med i angrep, men feller Güven på kanten. Frispark til Odd.
    75'
    Odd har tatt helt over etter at de reduserte til 3-1.
    76'
    Rashani får slått inn rundt Svensson, men Reginiussen header ut. Odd plukker opp og får avsluttet, men suddet blokkeres.
    76'
    Örlund kaster seg frem og får bokset unna i siste liten.
    76'
    Bra sjanse til Odd når Shala slår inn og finner Güven på første stolpe. Han stusser bakover, men sender ballen over tverrliggeren.
    77'
    Jonassen kløner med touchen, og Jensen prøver å snappe ballen. Ender i stedet opp med å lage frispark ute ved kanten.
    78'
    Kleiven slår inn og Johnsen stusser, men ballen går til side for mål.
    78'
    Kleiven slår inn, men sender ballen ut over dødlinja.
    80'
    Odd er best i alt nå. Triller ball på RBKs halvdel.
    82'
    Jonassen slår bort ballen og RBK får en glimrende kontringsmulighet, men viljen er der ikke. Ender med balltap i stedet.
    83'
    Güven mottar ballen feilvendt, men rettvender seg med en god bevegelse. Får likevel ballen for langt foran seg, og Örlund plukker opp.
    84'
    Samuelsen skyter fra 30 meter, men ballen spretter rolig til side for mål.
    84'
    Gult kort til Odd
    Jone Samuelsen
    Samuelsen blir forbiløpt av Berntsen og setter ut armen. Treffer Berntsen i ansiktet og mottar et meget korrekt gult kort.
    86'
    Dockal slår inn, men Semb Berge header unna. Berntsen plukker opp og chipper inn, men Strandberg er i offside.
    87'
    Dagens tilskuertall er 11 748.
    87'
    Jensen løper og løper før han spiller vegg med Chibuike. I det han tar ned ballen igjen blir han felt på 17 meter av Samuelsen. Dommeren lar det gå.
    88'
    Det kan begynne å se ut som at den verste Odd-stormen har lagt seg nå.
    89'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Per Verner Ronning
    Ut: Tobias Mikkelsen
    RBK setter inn sin sjette forsvarsspiller i sluttminuttene.
    89'
    Dockal slår inn et frispark fra kanten, men ballen går ut over dødlinja, i tillegg til at det er vinket for offside.
    90'
    Gunnarson slår inn fra høyre og treffer Dorsin i armen fra kloss hold. Straffe.
    90'+1
    Gult kort til Rosenborg
    Protester.
    90'+1
    Odd scorer på straffe!
    Rosenborg 3 - 2 Odd
    Mål: Herolind Shala
    Setter straffen sikkert til høyre, mens Örlund går til venstre. Da skal det bli spennende på slutten!
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter i andre omgang.
    90'+2
    Gult kort til Rosenborg
    Chibuike bruker armene i duell med Jonassen. Deretter pådrar han seg gult kort for reaksjonen i etterkant.
    90'+3
    Andre gule kort til Odd
    Jone Samuelsen
    Setter ut albuen i ansiktet på Jensen. Om den er med overlegg, er det rødt i seg selv. Fikk også gult kort for å sette armen i hodet på Berntsen tidligere, og må ta en tidlig dusj.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+5
    Kampen er slutt, og til tross for en iherdig sluttspurt fra Odd blir alle poengene igjen i Trondheim. RBK var desidert best frem til 3-1, men etter det tar Odd over kampen. Alt i alt er det en fortjent seier, hvor spesielt unggutten Daniel Berntsen og John Chibuike var gode for RBK. For Odd er det først og fremst en strålende opplagt Christer Kleiven som er med på å snu kampbildet, mens Shala og Johnsen er vanskelige å få has på for RBK-forsvaret. Dette resultatet fører uansett RBK opp på toppen av tabellen, to poeng foran Strømsgodset som tapte tidligere i dag. Vi takker for følget, og minner om at du følger hele sesongen her hos oss!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her