Slutt

2-0

Nielsen90'+4
2-0
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og velkommen til Lerkendal Stadion i Trondheim. Dette er stedet hvor hjemmelaget Rosenborg tar i mot sitt fordums forbilde, Odd!
    Dette er et oppgjør med smått historiske undertoner; norges mestvinnende ligalag mot norges mestvinnende cuplag. RBK står med sine 22 seriemesterskap på toppen av den tabellen, mens Odd har tolv cupmesterskap, og topper den tabellen. I tillegg var jo Odd modellen som RBK en gang ble grunnlagt etter, sågar tok de navnet Odd! Det ble skiftet til dagens navn, Rosenborg Ballklub, i 1927, ti år etter grunnleggelsen. Og når vi snakker om navneskifter, dette er andre sesong hvor bortelaget heter 'Odds Ballklubb', etter at de skiftet navn fra Odd Grenland. Dette gjorde de for å markere at de er en klubb for hele Telemark, og ikke bare Grenlandsområdet.
    RBKs lag er allerede klart, og offentliggjort, og ser slik ut i 4-2-3-1: Lund Hansen i mål, med Dorsin og Skjelvik på backene, Strandberg går rett inn på laget etter skade, og har med seg kaptein Reginiussen ved sin side. Gamsten og Jensen utgjør den sentrale midtbaneduoen og har Chibuike foran seg. På topp finner vi Bille med Mikkelsen og Riski på vingene.
    RBK har skader på flere sentrale spillere, og spesielt savnet av Christian Gamboa vil nok bli merkbart. Etter noen dagers prøving og feiling endte det opp med Micke Dorsin på høyreback i dag, etter at også Jonas Svensson har vært testet. Unggutten ble uansett ikke kvitt sine lårplager til denne kampen. Gamboa er forøvrig ute i 6-8 uker. I tillegg er Daniel Örlund operert, og ute i en stund fremover.
    Odds trener Dag-Eilev Fagermo kan faktisk velge fra noe så sjeldent som et skadefritt mannskap.
    RBK har åpnet sesongen med to uavgjorte kamper. Hjemme mot Viking ble det 2-2, etter at trønderne ledet kampen helt til det gjensto noen få minutter på klokka. Borte mot Aalesund ble det 1-1, etter at Riku Riski åpnet målkontoen og utlignet Peter Orry Larsens ledermål.
    Odd åpnet med 1-1 borte mot Sandes/Ulf etter at selveste Frode Johnsen utlignet fem minutter før slutt. Deretter banket de Molde 2-1 hjemme. Elbasan Rashani og Jone Samuelsen snudde kampen til Odds favør etter at Daniel Berg Hestad hadde gitt gjestene ledelsen.
    Tilsvarende oppgjør i fjor endte 3-2 til RBK etter at John Chibuike, Borek Dockal og Daniel Berntsen ga hjemmelaget en solid ledelse. Likevel kom Odd sterkt tilbake, og manet frem en real sluttspurt. Frode Johnsen og Herolind Shala reduserte en gang hver før Jone Samuelsen ble utvist på overtid, og kampen ebbet ut. I en treningskamp i vinter vant Odd 3-1 på bortebane.
    Det er forøvrig voldsomt grått og trist i Trøndelag for øyeblikket. Himmelen er grå, skylaget er lavt, og nedbøren er tung. Vi får likevel håpe at spillerne ikke lar seg affisere, og at de varmer opp kalde tilskuerkropper.
    Også Odds lag er klart, og ikke overraskende stiller de uforandret fra sist helg.
    Dagens dommer er Svein Oddvar Moen. Med seg på linjene har han Frank Andås og Kim Thomas Haglund, mens Dag Vidar Hafsås er fjerdedommer.
    Etterhvert som det nærmer seg kampstart kan vi med en viss grad av sannsynlighet erklære at Lerkendal ikke kommer til å bli stappfullt. Vi får tro at været og påskeferien tar sin del av skylden for det.
    Kampen har startet
    RBK starter med ballen og spiller med vinden i ryggen og ansiktet mot Kjernen i første omgang.
    1'
    Mikkelsen kommer til innlegg fra høyre, men chipper ballen rett i fanget på keeper.
    1'
    Odd setter presset på egen halvdel i starten. RBK flytter opp laget.
    2'
    Chibuike river til seg ballen og blir lagt i bakken like utenfor 16-meteren, mellom feltet og sidelinja. Frispark.
    3'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Odd
    Mål: Stefan Strandberg
    Målgivende: Morten Gamst Pedersen
    Og Stefan Strandberg gjør comeback fra skade på best tenkelige vis! Gamsten smeller frisparket inn på én meters hold, og på bakre stolpe får Strandberg kriget ballen inn via stolpen.
    4'
    Odd prøver seg langs høyresiden, men Lund Hansen fanger innlegget greit.
    5'
    Samuelsen mister ballen på egen halvdel og Chibuike setter opp Riski til venstre. Han utfordrer Eriksen, men vinner bare en corner når innlegget blir blokkert.
    7'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Morten Gamst Pedersen
    Hansen kommer ut og klasker ballen unna. Odd får frispark i neste omgang.
    7'
    Nesten for RBK. Oldrup Jensen spiller en grusom feilpasning rett i beina på Gamsten, og RBK angriper til venstre. Etter en liten rundtur får Chibuike lagt inn mot Mikkelsen, men ved første stolpe stoppes han kontant. Fansen roper på hands, men Moen avfeier ropene kontant.
    9'
    Samuelsen plukker opp ballen etter en duell mellom Johnsen og Reginiussen. Han slår et godt og hardt innlegg fra høyre, og Johnsen er på plass i feltet. Fra ti meters hold bredsider han ballen like til side for mål.
    11'
    Chibuike får angripe i rom, men spiller en dårlig pasning mot Mikkelsen. Den blir brutt, og klarert til innkast.
    12'
    Jensen setter ut hofta mot Oldrup Jensen og lager frispark på Odds halvdel.
    12'
    Eriksen slår opp mot Samuelsen på kanten, men pasningen går over sidelinja. Svakt.
    13'
    Storbæk utfordrer til høyre og blir feid i bakken av Gamst. Frispark ute ved sidelinja.
    14'
    Ballen faller ned på syv meter, men ingen Oddspillere klarer å omsette ballen. Til slutt får Strandberg klarert.
    15'
    Nytt frispark til Odd, denne gangen til venstre i banen.
    15'
    Hagen skrur ballen inn i feltet, men Lund Hansen kommer ut og holder.
    15'
    Flere tøffe dueller med Jensen, Dorsin og Rashani nå. Alle ser ut som de er greie i min og dommerens bok. Ender med innkast til Odd høyt i banen.
    16'
    Grøgaard kommer til innlegg, men ballen krysser linja på vei til Lund Hansens hender. Femmeter.
    17'
    Storbæk lurer offsidefella og får med seg ballen i feltet. Den spretter likevel slik at han ikke får til noen god avslutning fra skrått hold, og ballen flyr over og til side for mål.
    18'
    Hansen treffer ikke all verdens godt på en klarering med beina og Jensen header ballen rett frem igjen. Via en motspiller og til corner.
    19'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Morten Gamst Pedersen
    Ballen slås lavt mot første stolpe og går ut til femmeter.
    19'
    Gamst løfter langt mot Bille, men Hansen kommer ut på 15 meter og fanger.
    21'
    Dorsin tar et offensivt raid, men Mikkelsen sklir i det han skal ta i mot pasningen fra lagkameraten. Odd tar over og klarerer til innkast.
    21'
    Shala slår inn fra venstre og Storbæk har tatt løpet inn fra motsatt kant. Møter ballen med hodet, men stusser den godt til side for den lengste stolpen.
    23'
    Strandberg setter fart fremover og spiller opp Mikkelsen i rom. Han spiller videre til Chibuike, som ikke treffer Bille med sitt fremspill.
    24'
    Sjkelvik setter fart til venstre og spiller nydelig vegg med Riski. Bruker farten sin og kommer seg ned til dødlinja, men treffer ikke godt nok med innlegget. Chibuike ligger helt alene i 45-graderen, men ballen kommer på første stolpe. Der når ikke Mikkelsen frem, og Hansen plukker. Men der var det skikkelig tempo i overgangen fra RBK.
    25'
    Odd kaster langt og Reginiussen header til corner i duell med Semb Berge.
    27'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Herolind Shala
    Strandberg header unna og får frispark.
    27'
    Nesten for Odd. Shala finner Storbæk i feltet og vingen er veldig nær ved å komme til avslutning. Drar av en mann, men får ikke lagt an til skudd.
    29'
    Shala får ballen til venstre, og fra 16 meter får han til en skikkelig dupper mot mål. Lund Hansen er med på notene og slår unna ballen, og får den også unna Johnsen som ligger og vaker som hvithaien.
    30'
    Riski kommer i fart til venstre, men Eriksen stopper ham kontant. Bra backspill.
    31'
    Oldrup Jensen prøver skuddfoten fra langt hold, men Lund Hansen redder enkelt.
    32'
    Mikkelsen prøver et innlegg, men treffer bare førsteforsvarer. Corner.
    33'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Morten Gamst Pedersen
    Bille møter ballen ved første stolpe, men stusser ballen utenfor.
    33'
    Flott angrep fra Odd! Semb Berge slår opp på Rashani som har løpt seg fri. Han kommer litt for langt ut til høyre og slår inn til Samuelsen. Han er feilvendt og legger igjen til Storbæk som må se sin avslutning fra syv meter bli blokkert. Der gikk det fort på få touch fra Odd.
    34'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Herolind Shala
    Klareres.
    35'
    Grøgaard slår inn, men Johnsen header utenfor i duell med Reginiussen.
    36'
    Bille får ballen dypt inne på Odds halvdel og setter fart fremover. Prøver å sette opp Riski på kanten, men treffer ikke og sender ballen ut over dødlinja.
    37'
    Odd spiller tilbake til egen keeper, og Hansen legger ballen ned mens Bille kommer i full fart. Deretter drar han seg ut mot høyre, men blir overrumplet av Bille. Er griseheldig som slipper med skrekken der, keeperen.
    38'
    Semb Berge er for tøff i ryggen på en feilvendt Bille og lager fripark på egen halvdel.
    39'
    Gamst slår inn, men Johnsen klarerer. RBK vinner tilbake ballen og kommer til innlegg fra høyre ved Mikkelsen, men Odd klarerer.
    40'
    Grøgaard slår opp, men Rashani blir avvinket for offside.
    41'
    Chibuike vinner ballen fra Oldrup Jensen helt nede ved cornerflagget og spiller inn til Jensen i feltet. Han holder seg på beina, og holder på tråkle seg gjennom. Hælsparker til Riski, men heller ikke han klarer å få satt ballen i mål. Tilløp til kaos en liten stund der.
    43'
    Gamst slår langt ut mot Riski som løper fra Eriksen. Klarer likevel ikke å kontrollere ballen, og må se den rulle ut til femmeter.
    43'
    Bille støter opp i Grøgaard etter at sistnevnte har slått bort ballen. Frispark, og en skjennepreken fra Fagermo til Bille.
    45'
    Pause
    45'+1
    Det er pause på Lerkendal på stillingen 1-0 til hjemmelaget. RBK startet best, og fikk en scoring etter dødball. Etter en liten stund kom Odd mer og mer med i kampen, men uten å skape flere sjanser enn at Lund Hansen måtte ut i strekk ved kun ett tilfelle. Begge lag ønsker å styre kampen, men det er Odd som spiller RBK lave etterhvert. Begge lag skaper mange tilløp til sjanser, uten at det blir så veldig farlig på flesteparten av de.
    2. omgang
    45'
    Odd starter med ballen i andre omgang.
    46'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Bentley
    Ut: Håvard Storbæk
    Storbæk blir igjen i garderoben, uten at noe tydet på at han var skadet før pausen.
    46'
    Bille demper ballen via sin egen arm og avblåses for hands.
    47'
    Lang ball mot Shala, men Lund Hansen kommer ut og fanger.
    47'
    Samuelsen vender opp og hektes av Gamst. Prøver å holde seg på beina, men må gi tapt for gravitasjonen. Frispark.
    48'
    Rashani slår inn, men ballen spretter helt inn til keeper.
    48'
    Grøgaard løfter langt, og Lund Hansen velger å stå på streken. Rashani mangler én meter på å få tatt ned ballen inne i feltet, men må skuffet innse at han bare forlenger ballbanen til femmeter.
    49'
    Bille starter i bakrom og får ballen fra Jensen. Løper fra Semb Berge til venstre, men innlegget går rett i klypa på Hansen.
    49'
    Kjempesjanse til Odd! Rashani gir til Shala som legger inn foran mål. Reginussen klarerer rett i panna på Bentley som stanger tilbake mot mål fra tre meters hold. Lund Hansen er lynraskt oppe med snapphansken og tupper ballen over mål. Enorm reaksjonsredning fra keeperen der!
    52'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Herolind Shala
    Klareres.
    53'
    Gult kort til Rosenborg
    Morten Gamst Pedersen
    Gamsten kommer skliende inn mot Oldrup Jensen og mottar det gule kortet for den.
    54'
    Odd får innkast høyt i banen og Eriksen kaster langt. Reginiussen stanger unna og får seg en trøkk samtidig. Stopp i spillet når stopperen trenger tilsyn på banen.
    56'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Fredrik Nordkvelle
    Ut: Fredrik Oldrup Jensen
    Oldrup Jensen må gi seg etter taklingen fra Gamst. Erstattes av Nordkvelle.
    57'
    Reginiussen er oppe ignen, og spillet fortsetter.
    57'
    Dorsin skjærer inn i banen og spiller til Bille som legger igjen til Gamst. Pasningen blir for kort og fører til brudd motsatt vei. Nordkvelle setter fart, men Riski kommer på et glimrende returløp som stanser overgangen. Odd må stoppe og vri over til motsatt side, men innlegget derfra stoppes av Lund Hansen.
    59'
    Voldsom pipekonsert på Lerkendal når Riski blir taklet av Bentley i høy hastighet og Moen gir Odd innkastet.
    59'
    Shala kommer til avslutning, men ballen sklir av foten. Det holder på å bli en god pasning til Johnsen, men spissen avvinkes for offside.
    61'
    Gult kort til Rosenborg
    Dorsin trør til i en takling på Rashani og mottar det gule kortet. Har vært et par tøffe taklinger på kort tid nå.
    62'
    Frispark like utenfor hjørnet av 16.
    62'
    Nordkvelle skyter rett i muren, får tilbake ballen og legger inn på ny. Ballen går til Bentley på motsatt side, og han slår inn foran mål. Ballen møtes på første stolpe av Shala, men han setter ballen utenfor.
    63'
    Semb Berge løper ned Bille når han er feilvendt nok en gang. Frispark.
    64'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Alexander Søderlund
    Ut: Tobias Mikkelsen
    64'
    Gult kort til Odd
    Bentley
    Bentley stempler Gamst etter at sistnevnte har spilt fra seg ballen. Mottar det gule kortet.
    65'
    Gamst sender frisparket rett i muren og ut til innkast.
    66'
    Skjelvik slår opp mot Bille, men han når ikke frem til ballen før Hansen kommer ut og fanger. Bra stopperspill av Semb Berge der, når han tar ut løpet til dansken.
    67'
    Bentley vinner ballen på RBKs halvdel og spiller inn til Rashani som setter fart. Han brenner til, og sender langskuddet like til side for den lengste stolpen.
    68'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Herolind Shala
    Lund Hansen bokser ut til Shala igjen som kan legge inn på ny. Odd kommer til avslutning midt inne blant en liten haug med spillere, men headingen går til side for mål.
    68'
    Gult kort til Odd
    Eriksen renner Bille rett i senk bakfra og mottar det gule kortet for den. Odd fortsetter å felle Bille når han er feilvendt, og gjerne ut på kanten av banen.
    69'
    Frisparket slås inn og Søderlund får etterhvert lagt tilbake til Mix med en heading. Han prøver å brenne til fra 18 meter, men forsøket blokkeres.
    70'
    Bille trer inn i boksen mot Mix, men Semb Berge kommer først på ballen.
    71'
    Bille går i bakken og får frispark etter en duell med Semb Berge. Frispark på midtbanen.
    72'
    Skjelvik får ballen høyt i banen og setter fart mot mål. Drar av to mann før han spiller inn til Søderlund. Odd bryter og kan sette fart, men Gamst setter inn en viktig takling og stopper overgangen.
    73'
    Stopp i spillet når Strandberg ligger nede med en kneskade etter en takling.
    74'
    Spillet fortsetter med 10 mot 11.
    75'
    Jensen spiller stopper og klarerer langt og skaper en overgangsmulighet. Søderlund setter fart, men finner ikke Riski med fremspillet sitt.
    76'
    Strandberg er på banen igjen.
    76'
    Shala slår inn, men sender ballen over Johnsen og inn til Lund Hansen som fanger enkelt.
    77'
    Samuelsen bommer på et tilbakespill og sender Bille gjennom alene med keeper. Hansen reagerer lynraskt og klarerer ballen til innkast like foran spissen.
    78'
    Riski prøver et innlegg, men Samuelsen blokkerer.
    78'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Morten Gamst Pedersen
    Strandberg flikker ballen mot mål og Dorsin stusser den videre på fire meter. Klarer likevel ikke å få nok retningsforandring på den til at den passerer Hansen som holder ballen.
    78'
    RBK ligger lavt nå, mens Odd styrer spillet.
    80'
    Jensen strekker seg etter ballen, men blir slått av Shala. Ender dermed opp med å stemple sistnevnte, men slipper med tilsnakk.
    81'
    Rashani slår frisparket inn i feltet for styring, men ballen går inn til keeper.
    82'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Ole Jørgen Halvorsen
    Ut: Herolind Shala
    82'
    Bille prøver å finte seg inn i feltet langs dødlinja, men ender opp med å sende ballen ut til utspill fra mål.
    82'
    Halvorsen går opp på et innlegg på bakre stolpe, men når ikke frem til ballen.
    83'
    Jensen feller en feilvendt Halvorsen og dommeren gir resolutt straffe.
    83'
    Mine damer og herrer: Aleksander Lund Hansen! Keeperen er lynraskt nede og redder til sin venstre, men ballen går rett tilbake til Rashani. Han brenner til fra syv meter mot motsatt hjørne, men også der ligger keeperen som er brutalt raskt oppe etter sin første redning. Den dobbeltredningen der lukter det svidd av!
    83'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Fredrik Nordkvelle
    Reginiussen klarerer.
    85'
    RBK kjører en kontring etter corneren og Mix finner Riski motsatt. Han utfordrer innover i banen, men i det han slipper ballentil Bille har dansken stoppet løpet. Bruker for lang tid der, Riski.
    86'
    12 263 er dagens tilskuertall.
    87'
    Nære på for Odd. Halvorsen slår inn fra høyre, men ballen når liksom ikke frem. Bentley kaster seg frem, men når ikke frem til ballen. Lund Hansen blir forstyrret og gir retur via brystet. RBK klarerer deretter returen.
    88'
    Frispark til Odd nede ved dødlinja.
    89'
    Rashani slår inn, men Gamst header unna ved første stolpe.
    89'
    Odd kjører RBK hardt nå. Lang ball inn i feltet, men Skjelvik får klarert.
    89'
    Hagen slår langt, men Bentley header ut til innkast i duell med Reginiussen.
    90'
    Det legges til fem minutter i andre omgang.
    90'+1
    Bentley slår inn fra venster, men bommer på ballen og sender den ut til utspill.
    90'+1
    Odd har flyttet Semb Berge opp i spissrekka i sluttminuttene.
    90'+2
    Riski gjør et godt returløp og klarer også å vinne innkastet i duell med Halvorsen.
    90'+2
    Reginiussen kommer seg foran Halvorsen og klarerer foran vingen som så feller ham. Frispark til RBK.
    90'+4
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 0 Odd
    Mål: Nicki Bille Nielsen
    Målgivende: Morten Gamst Pedersen
    Gamst løfter i bakrom mot Bille som så kommer alene med keeper. Fra skrått hold gjør han ingen feil og bredsider ballen i nettveggen ved den lengste stolpen. Der sitter vel spikeren i kista for Odd.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+6
    Kampen er slutt og RBK tar sin første seier for sesongen, mens Odd går på sitt første tap. En jevnspilt kamp med ett tidlig og ett sent mål til RBK er slutt. Hjemmelaget startet best med scoring allerede i åpningsminuttene, mens Odd etterhvert tok mer og mer over. Utover i andre omgang er det gjestene som dominerer kampen, men kombinasjonen godt forsvarsspill, unøyaktighet på den siste tredjedelen og en strålende opplagt Lund Hansen i RBK-målet gjør at det ikke blir scoring. Lund Hansen står for kampens øyeblikk når han drar til med en dobbeltredning på straffe, og viser at det ikke skal bli enkelt for Örlund å komme tilbake i Rosenborgburet.
    Mats Alstad takker for følget og ønsker alle sammen en strålende søndagskveld, og en god påske!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her