3-3
Bye101'
3-4
Bye107'

Hei og velkommen til 3.runde-kampen i NM mellom Rosenborg og Ranheim fra Lerkendal stadion! Vi skal følge hvert spark gjennom byderbyet som avgjør hvem som blir Trøndelags siste representant i cupen.
    Ranheim har i forkant tatt på seg favorittstempelet etter en særdeles god periode i 1.divisjon. Laget fra lenger øst i byen spilte play-off for opprykk i fjor, men tapte som kjent for Sarpsborg 08. Foreløpig ligger blåtrøyene på 3.plass i årets sesong.
    Til tross for flere seiere i treningskamper de siste årene, taler statistikken derimot storebrors vei. Ifølge rbk.no har lagene møttes i NM fem ganger, og RBK har vunnet alle. På det meste 16-1 (!) i 1989.
    Rosenborg har vunnet de siste åtte NM-kampene på Lerkendal og har ikke røket ut hjemme siden 1-2 mot Odd i 2007. Storebror har nådd 3.runde ved å slå Orkla 3-0 og Kolstad 10-2. Ranheim har på sin side slått ut Fløya borte med 3-0 borte og Levanger 6-2 hjemme.
    Kampens spiller å følge med på, er definitvt gjestenes Asgeir Snekvik. 26-åringen har møtt Rosenborg i cupen tre ganger og scoret like mange ganger. Han scoret to da 3.divisjonslaget KIL/Hemne sjokkerte RBK i 2007 og Trondheims-laget gikk videre med et nødsskrik med 4-3 etter ekstraomganger. Året etter utliknet han for Kristiansund på overtid da de til slutt slo ut trønderne på straffekonk. Fire år senere, i 2011, spilte han for Byåsen da de ledet byderbyet 2-1 til det gjensto sekunder. Mushaga Bakenga ødela derimot festen ved å sikre ekstraomganger og Rosenborg vant 6-3. Et halvt år etter fikk han et lite plaster på såret ved å score kampens eneste mål da Byåsen vant 1-0 i en treningskamp.
    Samme mann spilte for øvrig også hovedrollen da Ranheim slo ut (Melhus/)-Tiller (nå Rødde) på Gruva stadion i fjor. Den gangen spilte klubbnomaden for motstanderen og scoret et praktmål fra 30 meter. Hovedpersonen ble derimot utvist og hans nåværende klubb gikk videre med et overtidsmål.
    1'
    Rosenborg har tatt grepet om åpningsminuttene, uten å skape de helt store mulighetene.
    6'
    Tobias Mikkelsen finner Riku Riski som får avsluttet fra god posisjon. Skuddet er hardt, men går utenfor målet til Even Barli.
    7'
    Ranheim med et lite trykk som ender med distanseskudd fra Asgeir Snekvik, men skuddet truer aldri Rosenborg-målet.
    10'
    Rosenborg vinner corner fra høyre.
    14'
    Gamsten skaper hawaii i Ranheim-feltet på corner, men det blir klarert og Ranheim får en gyllen mulighet til å kontre. Ebber ut i ingenting.
    16'
    Mye upresist på den siste tredjedelen gjør at de siste minuttene har vært sjansefattige.
    21'
    Rosenborg vinner frispark i fin innleggsposisjon.
    22'
    Ranheim får klarert og vertene står fortsatt med én fattig avslutning etter 22 minutter.
    23'
    Stefan Strandberg legger seg ned og holder seg til foten. Per Verner Rønning er i oppvarming.
    24'
    Strandberg er lappet sammen og tilbake på banen.
    26'
    Gjermund Åsen finner Asgeir Snekvik med et innlegg og Rosenborg-dödaren er nær å score mot RBK igjen!
    27'
    Endelig jubel på Lerkendal, men foreløpig er det bare Florø-scroring mot Molde som har tent Kjernen.
    30'
    Gult kort til Rosenborg
    Nicki Bille Nielsen
    En frustrert danske åpenbart ikke fornøyd med frispark imot etter armbruk.
    31'
    Mike Jensen bryter og finner Bille, men Gamst Pedersen får ikke noe annet enn frispark imot på innlegget fra spissen.
    35'
    Gjermund Åsen spiller fri Jo Sondre Aas, men kombinasjonen mellom de tidligere RBK-gutta ender med offside.
    37'
    Mikkelsen avanserer, går og går. Blir til slutt tatt ved hjørnet av 16-meteren og får frispark i fin posisjon for et Gamst-innlegg.
    38'
    Finnmarkingen skyter rett på Barli.
    39'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Ranheim
    Mål: Morten Gamst Pedersen
    Uffda, Even Barli. Ranheims sisteskanse glipper et innlegg og gjør det lett for Gamsten å score kveldens første.
    40'
    Kjempesjanse for Ranheim og Jo Sondre Aas! Pasningen fra Thomas Rønning er perfekt og plutselig er Rennebu-gutten igjennom. Vipper ballen elegant over Örlund, men til side for mål!
    43'
    Rosenborg 2 - 0 Ranheim
    Mål: Nicki Bille Nielsen
    Ranheim-fansen skriker på offside når Jørgen Skjelvik mottar ballen på venstresiden. Venstrebacken finner pannebrasken til Nicki Bille, som dobler storebrors ledelse.
    44'
    To minutter legges til i første omgang.
    45'+1
    Frispark til Ranheim på tampen, men blåtrøyene får ikke lov til å ta det.
    45'+3
    45'+3
    45'
    Svensson nær å notere seg for assist da han finner Nicki Bille i feltet, men sistnevntes skudd går til side for mål.
    48'
    Gamst Pedersen får drømmetreff på hel volley fra hjørnet av 16-meteren og skuddet går som et prosjektil i tverrligger og ut!
    49'
    Riku Riski lurer Mads Reginiussen, finner Gamst som prøver på et nytt langskudd. Barli er med, men må gi hjemmelaget corner.
    51'
    Rosenborg biter seg fast i Ranheim-feltet, men Nicki Bille blir tatt og blir liggende nede. Ranheim vinner frispark på midtbanen og får roet ned.
    54'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Bendik Bye
    Ut: Asgeir Snekvik
    55'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Alexander Søderlund
    Ut: Nicki Bille Nielsen
    55'
    Mål for Ranheim!
    Rosenborg 2 - 1 Ranheim
    Mål: Gjermund Åsen
    Bendik Bye bryter en pasning fra Mike Jensen, avanserer ned langs høyresiden og finner Åsen inne i feltet. Lysluggen holder igjen og plasserer ballen kaldt nede i hjørnet.
    59'
    Jo Sondre Aas er i offside på frisparkmulighet for Ranheim. RIL mer med nå!
    61'
    Søderlund finner Skjelvik på kanten, men innlegget plukkes liggende av Barli.
    63'
    Gamst slår et frispark inn i 16-meteren, men Barli plukker greit.
    63'
    Igjen kontrer Bendik Bye for Ranheim og ballen ender opp hos Vegard Voll som drar til, men skuddet truer ikke Örlund. Friskt innhopp av Bye!
    65'
    Inn: Pål André Helland
    Ut: Morten Gamst Pedersen
    65'
    Igjen er Bye bak forsvarsfireren til RBK og i duell med Dorsin vinner han hjørnespark. Dessverre for lillebror blir Åsens hjørnespark keepermat.
    66'
    Tobias Mikkelsen avslutter farlig etter en dårlig klarering, men får barne corner.
    68'
    Hellands corner havner tilbake hos hemneværingen, som får lagt inn. Ender opp i corner fra andre siden.
    68'
    Resultatløs. Tore Reginiussen får hodet på ballen, uten å skape noe farligheter.
    69'
    Mike Jensen biter seg fast med ball i RIL-feltet, spiller ut til Svensson som vinner nok en corner for hjemmelaget.
    71'
    Skjelvik får til slutt avsluttet, men Barli har full kontroll.
    71'
    Igjen blir det brutt på Rosenborgs midtbane, men pasningen fra Mads Reginiussen når aldri fram til Bendik Bye.
    73'
    Corner til Rosenborg etter at Svensson prøvde å finne Riski i feltet. Resultatløs.
    75'
    Gjermund Åsen og Jørgen Olsen Øveraas rekker å skape litt puls i RBK-forsvaret, men foreløpig har RBK grei kontroll.
    76'
    God Ranheim-sjanse og selvfølgelig er det Bendik Bye som tar initiativet. Innbytteren er hovedgrunnen til at Ranheim fortsatt er med i kampen.
    78'
    Okei, RBK har ikke grei kontroll! Mads Reginiussen banker ballen i krysstolpen fra distanse!
    78'
    Temperatur både på tribunen og banen. Helland takler Malmo, som får frispark.
    79'
    Mike Jensen tvinger frem en retur fra Even Barli, men Søderlund lukter ikke og det blir greit klarert fra Ranheim.
    79'
    Rosenborg 2 - 2 Ranheim
    Mål: Jo Sondre Aas
    Gjermund Åsen legger inn og Jo Sondre Aas er tydeligvis glemt på Lerkendal. Vel, nå bør Rosenborg notere seg navnet igjen, for nå går det mot ekstraomganger! Stanger umarkert inn utlikningen.
    81'
    Inn: Kristoffer Løkberg
    Ut: Vegard Voll
    85'
    Riku Riski lykkes med å finne Helland i boksen, men han får ikke avsluttet. Kunne blitt farlig.
    86'
    Lerkendal jubler for ny Florø-scoring mot Molde. Rivalene også i trøbbel. Ryker begge cupfinalistene fra i fjor?
    87'
    Skuffende 4.881 på byderbyet i 3.runde.
    88'
    Bendik Bye plutselig mutters alene med Örlund, men avslutningen er for svak og svensken holder skuddet! Utrolig sjanse til å gjøre snuoperasjonen komplett!
    90'
    Tre minutter lagt til.
    90'+1
    Rosenborg er plutselig tre mot tre og Riku Riski finner Helland via Mikkelsen. Hellands skudd går derimot utenfor. Farlig!
    90'+2
    Ranheim har frispark, men Rosenborg klarerer.
    90'+3
    90'+4
    Da blir det ekstraomganger i byderbyet!
    Jørgen Skjelvik hinker rundt før ekstraomgangene.
    1. ekstraomgang
    90'
    Pål Andre Helland skal slå en ny corner for hvittrøyene.
    91'
    Ender i utspill fra mål.
    92'
    Uromomentet Bye på farten igjen, men blåses av for offside.
    94'
    Skjelvik utfordrer backen Løkberg, men innbytteren vinner duellen. Foreløpig lite som har skjedd i ekstraomgang nummer en.
    96'
    Jo Sondre Aas leker seg med stopperparet til Rosenborg, men Ørlund varter opp med en feberredning!
    97'
    Rosenborg 3 - 2 Ranheim
    Mål: Jonas Svensson
    Får ballen servert på bakre stolpe og banker inn 3-2!
    98'
    Malmo løfter opp mot Bye, som får innkast i duell med Dorsin. Kastet fører så til corner for Ranheim.
    101'
    Rosenborg 3 - 3 Ranheim
    Mål: Bendik Bye
    FOR EN KAMP! Etter klabb og babb inne i feltet hamrer Bendik Bye inn utlikningen!
    101'
    Resten av Trondheim kan angre seg for at de valgte noe annet enn denne cupklassikeren!
    102'
    Gult kort til Ranheim
    Are Tronseth
    Den tidligere RBK-spilleren gir RBK frispark i fin innleggsposisjon.
    102'
    Tronseth blir liggende nede etter frisparket han selv forårsaket.
    104'
    RBK biter seg fast på Ranheims banehalvdel.
    105'
    Dansk opprulling av Mike Jensen og Tobias Mikkelsen, men Jonas Svensson klarer ikke kopiere målet fra tidligere i omgangen.
    105'+1
    105'+2
    2. ekstraomgang
    105'
    Cuptrekning om to timer. Hvilket navn vil det stå på lappen fra denne kampen? Akkurat nå er det 50-50!
    107'
    Rosenborg 3 - 4 Ranheim
    Malmo bryter pasning fra Mike Jensen, som han gjorde da han assisterte 2-1-målet til Åsen. Samme Åsen mottar ballen, finner Bye inne i feltet og superinnbytteren har snudd kampen!
    107'
    Helland forsøker seg på heading fra distanse, men Barli redder greit.
    109'
    Rosenborg vinner frispark på venstresiden.
    110'
    Helland slår knallhardt inn og hele Trøndelag holder på å score før Dorsin skaffer RBK hjørnespark.
    110'
    Riku Riski spiller fri Jensen, som avslutter utenfor. RBK begynner å få det travelt!
    112'
    Ranheim vinner frispark, litt tid og kanskje cupklassikeren fra Trondheim nå!
    114'
    Søderlund spiller til Mikkelsen, som ikke klarer å holde ballen på banen. Blir liggende nede.
    114'
    Inn: Magnus Blakstad
    Ut: Jørgen Øveraas Olsen
    Krampetendenser hos begge lag og spillerne faller som fluer.
    115'
    Rosenborg avslutter like utenfor. Tre minutter igjen på uret!
    118'
    Ranheim-spillerne kjemper tappert nå!
    119'
    Kjernen er musestille på tampen. Forza Ranheim runger over Lerkendal. Er bare ett mål som skiller!
    119'
    Innkast til Ranheim høyt i banen og under minuttet igjen.
    120'
    Jo Sondre Aas
    Feller Jensen.
    120'+1
    To minutter er lagt til. Ett av dem spilt.
    120'+1
    Ranheim vinner frispark etter en Svensson-takling. Ebber nok ut i blå seier nå!
    120'+2
    120'+3
    Ranheim har slått Rosenborg ut av cupen!
    Enorme cupscener i den blå leieren på Lerkendal mens Kjernen etterlyser avganger.