2-1
2-2
3-2

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Lerkendal, der det er klart for trønderoppgjør mellom Rosenborg og Ranheim. Hjemmelaget må vinne for å ha muligheten til å sikre seg bronsemedaljer og europacupspill i 2020. Bortelaget Ranheim er avhengig av seier for å kunne berge plassen i Eliteserien. Det er med andre ord et trøndersk enten/eller i dag.
    Det er ikke bare de to lagene som er aktører på Lerkendal-matta, også kong Vinter har blandet seg inn. Snøen har lavet ned det siste døgnet, og ettersom alle kamper i siste serierunde MÅ spilles samtidig, har det vært knyttet usikkerhet til om runden vil la seg gjennomføre som oppsatt.
    Ifølge Rosenborg spilles kampen som planlagt. – Det er snøfritt over Lerkendal og i følge yr.no skal vi slippe unna snøvær inn mot kampstart, mens det er en viss fare for snø underveis i kampen, sier stadionleder Roar Munkvold til rbk.no.
    Rosenborg stiller som følger i årets siste eliteseriekamp: (4-3-3) André Hansen - Djorde Denic, Even Hovland, Gustav Valsvik, Birger Meling - Mike Jensen (c), Anders Trondsen, Gjermund Åsen - Pål-André Helland, Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro.
    Det betyr at Pål André Helland - endelig - er inne på laget. Tore Reginiussen og Vegar Eggen Hedenstad må stå over grunnet karantene for gule kort. Marius Lundemo står over grunnet skade. Djorde Denic, Gjermund Åsen kommer også inn på laget. David Akintola starter på benken.
    På Rosenborg-benken sitter Østbø (k), Tagseth, Tørset Johnsen, Akintola, Botheim, Maars Johnsen og Ceïde.
    Ranheim starter som følger: (4-3-3) Even Barli - Øyvind Alseth, Torbjørn Heggem, Ivar Furu, Erik Tønne - Mads Reginiussen (k), Eirik Valla Dønnem, Adria Mateo Lopez - Ola Solbakken, Mushaga Bakenga, Vegard Erlien.
    På Ranheim-benken sitter Lenes (k), Kvande, Karlsen, Skarsem, Sørhøy, Foosnæs og superveteranen Øyvind Storflor, som i dag - sannsynligvis - spiller sine siste minutter i Eliteserien. Han har varslet at han legger opp etter denne sesongen.
    Dette er den tiende kampen mellom «storebror» og «lillebror» i Trondheim. Rosenborg har vunnet 7, én har endt uavgjort, og Ranheim har vunnet én kamp. Ranheim har ALDRI tapt i serien mot Rosenborg på Lerkendal. Den ene seieren kom i cupen i 2014 (4-3). Total målforskjell er 43-10.
    Kampen skal ledes av hoveddommer Trond Ivar Døvle. Assistentdommere er Isaak Elias Skjeseth Bashevkin og Kim André Johnsen. Fjerdedommer er Robert Eggen.
    Rosenborg er avhengig av seier i sin egen kamp, samtidig som at Odd taper borte mot Haugesund. I så fall tar Eirik Hornelands kompani tredjeplassen, og sikrer seg europacupspill i 2010.
    Om Ranheim skal unngå direkte nedrykk, er blåtrøyene avhengig av seier, samtidig som minst to av lagene over dem på tabellen, avgir nok poeng; de lagene er Strømsgodset, Mjøndalen, Tromsø, Sarpsborg og Lillestrøm.
    Ifølge banemester Anders Øyen skal ikke snøværet ødelegge for spilleforholdene, men det har krevd større innsats enn vanlig: – Det er den tøffeste dagen på jobben i år i hvert fall. Vi starta vel i halv åtte-tida i morges. Vi har hatt kontroll. Vi har hatt på dukene, så vi visste at det var grønt under dukene. Men det er utfordrende når snøen kommer og kommer. Matta er veldig bra, sier Øyen til VG.
    – Det er naturlig å stille spørsmål ved en så sen eliteseriesesong. Diskusjoner om tidlig start og sen slutt vil det alltid bli. Jeg syns det er rart at det er lange ferier når banen er som best. Jeg skjønner ikke dette med fire uker sommerferie, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug.
    Ti minutter før avspark, satte Ranheims daglige leder Frank Lidahl, opp VGs nedrykkskalkulator der tabellen oppdateres ettersom man «gjetter» resultatet i kampene som starter klokka 18. – Oisann! 13. plass, gitt, sier Lidahl etter at Ranheim «reddet plassen».
    Det er straks klart for avspark: Storebror mot Lillebror i Trondheim. Slik ender det om Frank Lidahl får det som han vil.
    Tidligere Rosenborg-spiller Øyvind Storflor får sin hyllest av hjemmeklubben før Åge Aleksandersen synger «Bilde ta'n Ivers» for siste gang på Lerkendal i 2019.
    – Rykker ned, rykker ned, rykker ned, rykker ned, synger Kjernen idet Rosenborg tar avspark.
    1'
    Alexander Søderlund
    Søderlund får hodet på ballen, og står for kampens først avslutning. Har ryggen litt mot mål, og ballen spretter halvannen meter utenfor Barlis mål.
    1'
    Det er flere hundre bortesupportere til stede på kampen. Ranheim-fansen har tatt den flere kilometer lange turen fra fjæra.
    2'
    Hele Ranheim-angrepet, bestående av Solbakken, Bakenga og Erlien, har en fortid i Rosenborg.
    3'
    I kjent stil forsøker Ranheim å spille seg ut langs bakken bakfra. Tør kanskje ikke helt å stole på sitt eget spill, her i anledningen, og har slått flere ganger tidlig i bakrom.
    4'
    Meling og Åsen skaper overtall på venstre, og sistnevnte legger inn. Furu header unna.
    4'
    Ranheim kan bryte, men Helland holder Reginiussen i trøya, og lager frispark.
    6'
    Det har vært oppholds lenge, men nå har snøen såvidt begynt å dale ned over Lerkendal. Ingen fare for at sneen skal legge seg ennå.
    7'
    Denic med et upresist kast til Jensen, som mister ballen til Reginiussen. Ballen havner hos Bakenga, som tar full sats, og forsøker å sno seg mellom Hovland og Valsvik. Stoppes.
    8'
    Alseth forsøker å finta vekk Søderlund. Det burde han ikke gjort, og Rosenborg vinner igjen ballen høyt i banne. Denic sklir i det han skal legge inn fra høyre, men ballen når likevel frem til Søderlund. Hans skudd går i en Ranheim-spiller.
    8'
    Ranheim er iskalde, og spiller seg pent ut av egen sone etter vedvarende Rosenborg-press. Hjemmelaget er ikke veldig aggressive i gjenvinningsfasen.
    9'
    Ranheim mister ballen og Rosenborg kontrer fire mot fire.
    10'
    Helland kommer seg helt ned til dødlinja, seks meter fra mål, og legger ut i feltet. Ranheim-forsvarerne kan akkurat den oppskrifta, og klarerer desperat til corner. Kampens første.
    10'
    Helland sikter på Søderlund, og treffer. Søderlund treffer rad 3 bak Ranheim-målet.
    11'
    Nytt frispark til Ranheim. Hovland er for tøff i ryggen på Bakenga. Det tredje frispark til Ranheim inne på Rosenborgs halvdel, på kort tid.
    12'
    Erlien skal slå. Det er ikke veldig langt unna. Heggem løper mot bakerste stang, og innlegget er bare en halvmeter for langt. Keeper Hansen skjermer ut til femmeter.
    12'
    Ranheim bedre med nå. Valla Dønnem tar ned nedfallsfrukt og Erlien har masse rom på venstre. Pasningen er litt for lange, og skyter ekstra fart i det snøvåte gresset. Da blir selv Erlien ikke kjapp nok.
    13'
    Pål André Helland
    ENORM MULIGHET! Rosenborgs to driblefanter kombinerer. Adegbenro skjærer innover, og finner Helland ute på høyre. Helland gjør det samme, og skyter mot lengste hjørne med venstre fot. Ballen går STANG UT. Adegbenro skyter deretter åpen for nærmest åpent mål.
    14'
    Igjen spiller Ranheim seg vakkert ut av egen sone. Men det er Rosenborg som har vært best til nå. Bortelaget har ikke vist veldig mye offensivt.
    15'
    Meling og Alseth kolliderer skikkelig ved dødlinja, og sklir nesten inn i reklameskiltene. Ingen sure miner, og begge er kjapt oppe på beina igjen. Utspill fra Ranheim-keeperen.
    17'
    Hjørnespark til Rosenborg
    19'
    Strømsgodset har scoret mot Kristiansund. Det er dårlig nytt for Ranheim.
    19'
    Mål for Ranheim!
    Rosenborg 0 - 1 Ranheim
    Mål: Øyvind Alseth
    Målgivende: Ola Solbakken
    Rannheims første skikkelige angrep i kampen. Lopez vender bort en motspiller, og de blå kommer nesten til avslutningen. Ballen havner ute hos høyreback Øyvind Alseth, som skyter/legger inn. Ballen spretter raskt i gresset, og lurer Hansen. Ballen går via Hansen og opp i nettaket på første stolpe. Keepertabbe, men smart av Alseth.
    21'
    Reprisen viser at Alseth muligens oppfatter at Hansen står litt for langt ute fra linja. Slår innlegget/skuddet med vrista.
    23'
    Adegbenro feller Solbakken, som blir liggende nede. Får nesten det gule kortet, men slipper unna med tilsnakk fra dommer Døvle.
    24'
    Når dette skrives ligger Ranheim på kvalifiseringsplass, foran Tromsø og Mjøndalen.
    24'
    Valla Dønnem har vært meget sentral for bortelaget til nå. Har ro og overblikk både defensivt og offensivt.
    25'
    Hansen skyter ballen håpløst utover sidelinja.
    26'
    Så er det Bakenga som blir liggende nede etter en duell like utenfor hjørnet av Rosenborgs 16-meter. Dommer Døvle blåser ikke frispark.
    26'
    Ballen går etter hvert ut av spill, og Ranheims medisinske apparat oppsøker Bakenga. Båre gjøres til og med klar. Dette kan være alvorlig. Ser ut som venstre ankel.
    27'
    Adegbenro hjelper Bakegan på beina, og båremannskapet setter seg ned, samtidig som Bakenga gjør prøvende steg på sidelinja.
    27'
    Hjørnespark til Ranheim
    28'
    Odd har utlignet mot Haugesund. Det fører til skadefro jubel fra bortefansen.
    28'
    Solbakken drar seg enkelt forbi på venstre, og slår inn. Keeper Hansen er ute og plukker ballen foran nesa på en Ranheim-spiller.
    28'
    Rosenborg kontrer, og Meling finner Adegbenro foran mål. Nigerianeren kommer seg nesten alene med keeper, men en lang Ranheim-tå hindrer det som ville vært en sikker utligning.
    29'
    29'
    Helland mister, og Ranheim kontrer på høyre. Kaptein Jensen jobber godt hjem og vinner tilbake ballen. Dette kan fort bli kampbildet resten av kampen, i hvert fall så lenge det er Ranheim som forsvarer ledelsen.
    30'
    Meling er med helt over på høyre kant. Utfordrer Furu, og legger inn. Rosenborg roper på straffe, men dommer Døvle rister på hodet.
    31'
    Ranheim, og Bakenga blir nesten felt av Hovland idet han endrer retning inne i 16-meteren. Det finnes spisser som hadde lagt seg der.
    31'
    Korrigering: Ranheim ligger ikke på nedrykksplass når dette skrives, men på kvalifiseringsplass.
    32'
    Even Hovland
    Hovland er med opp, og får skutt fra sju meter. Barli redder.
    33'
    Hjørnespark til Rosenborg. Helland legger inn foran mål, og Rosenborg får avsluttet på mål. Bakenga og Barli redder på streken. Stor sjanse.
    33'
    Erlien finter seg lett forbi Hovland, og legger inn fra venstre. Bakenga hopper nærmest over, og Solbakken er i kjempeposisjon på sju meter. Greier ikke å stokke beina, og ballen spretter forbi.
    34'
    Mushaga Bakenga
    FOR EN MISS. Mushaga Bakenga er fullstendig alene med keeper Hansen. Skyter over fra sju meter.
    35'
    Stygg pasningsfeil av Trondsen. Tønne finner nesten Erlien på vei inn i bakrom, etter at Denic er for høyt oppe i banen. Hovland får klarert til innkast i grevens tid.
    37'
    Kampen mellom Tromsø og Stabæk er utsatt grunnet snøfall. Det er satt av tolv minutter til å måke banen. Dette kommer til å føre til at andre omgang på Lerkendal vil bli utsatt like lenge. Mer om dette senere.
    38'
    Ranheim slår kontra, men Lopez mister ballen. Så får den kjappe indreløperen frispark etter at dommer Døvle mener at Åsen er for seint inn i taklinga.
    38'
    Erik Tønne har også fått seg en trykk, men venstrebacken kommer seg på beina samtidig som Lopez.
    39'
    Godt Ranheim-angrep. Valla Dønnem ser at Erlien og Reginiussen er ledige ute på venstre. Sistnevnte slår inn mot Solbakken på bakerste stang. Meling kan ikke gjøre annet enn å heade til corner.
    40'
    Hjørnespark til Ranheim. Slås lavt på første. Der er bare Rosenborg-spillere som klarerer unna.
    40'
    Rosenborg angriper på venstre, ved Meling. Innlegget slås mot Helland, men Furu er først på ballen.
    40'
    Nytt Rosenborg-angrep på høyre. Greier nesten å spille seg direkte gjennom, men pasningen fra Jensen er litt for lang. Når innlegget først kommer, har bortelaget rukket å organisere seg, og Furu header unna nok en gang.
    41'
    .RBK-kaptein Jensen blir liggende nede, men spillet fortsetter
    42'
    Mens Jensen venter på hjelp, angriper Ranheim, og Trondsen går hardt inn. Kampens første gule kort.
    42'
    Gult kort til Rosenborg
    Anders Trondsen
    42'
    Ranheim er oppe og presser høyt, men denne gangen er det Rosenborg som spiller seg vakkert ut på få touch. Ranheim jobber bra hjem, og stopper hjemmelaget på sin fred fremover på høyre kant. Igjen er Valla Dønnem viktig.
    44'
    Snøen har for øvrig gitt seg. Det er fine spilleforhold på Lerkendal, selv om det har vært noen tilfeller der spillerne har sklidd.
    45'
    Det skal spilles minimum fire minutter tilleggstid, viser fjerdedommer Eggen. Det var da voldsomt.
    45'+1
    Forferdelig pasning fra Hovland mot Valsvik, som Lopez nesten snapper. Der ville Ranheim hatt en hel banehalvdel å løpe på.
    45'+1
    Trondsen tar sjansen og kliner til fra 30 meter. Han har scoret derfra før. Ballen skrur, men Barli er med på notene, og slår til corner.
    45'+2
    Hjørnespark til Rosenborg. Barli er litt på bærtur og bommer på boksinga, men Solbakken får nedfallsfrukten langt unna.
    45'+2
    Ranheim kontrer.
    45'+3
    Både Alseth, Erlien og Reginiussen har mye rom, men greier ikke å utnytte det. Lopez får til slutt skutt, men det er blåst frispark i forkant.
    45'+3
    Heggem løper opp Åsen, og klarerer til innkast. Handler om å komme seg til pause med ledelse nå.
    45'+4
    Helland med siste forsøk på heading fra skrått hold. Heggem har oversikt, og skjermer ut til femmeter. Da ebber tiden ut.
    45'+4
    Men ikke før Barli får gult kort for uthaling av tid. Fortjent nok.
    45'+5
    Gult kort til Ranheim
    Even Barli
    45'+5
    Hjemmefansen buer. Bortefansen jubler.
    På grunn av snømåkingen som første til utsettelse i Tromsø, skal samtlige andreomganger starte klokka 19.10, i følge Eurosport.
    Lagene er klare ute på matta. Rosenborg ankom akkurat. Da hadde Ranheim-spillerne varmet opp med spurtøvelser i flere minutter.
    Det er ingen forandringer på lagene.
    Dommer Døvle kikker på fjerdedommer for å få «go» til å starte kampen. Husk; alle nedrykkskampene skal starte andre omgang samtidig.
    «Go!»
    Adegbenro utfordrer to blå ute på venstre kant. Når den tredje blåskjorta kommer til, må selv Adegbenro spiller hjemover.
    47'
    Ballen over dødlinja, og keeper Barli henter ballen, før han legger den på motsatt side av målet. Barli er på et gult kort, så han kan ikke bruke all verdens tid.
    47'
    Valla Dønnem finner Bakenga i bakrom. Spissen kommer seg foran Hovland, men rekker ikke annet enn å slå hjemover. Rosenborg får til slutt innkastet.
    48'
    Hva nå, Ranheim? Holde på ledelsen, og la tiden gå, eller angripe for 2-0?
    49'
    Rosenborg står nok litt høyere med laget enn i første omgang. Det hindrer ikke Ranheim i å forsøke å spille seg ut, nå via Barlis lange utkast. Hjemmelaget vinner igjen ballen på midtstreken.
    49'
    Tønne mister ballen håpløst, men vår hjelp av Valla Dønnem. Blir tatt av Denic, og faller voldsomt teatralsk.
    50'
    Dommer Døvle lar seg ikke lure til å gi Denic gult kort, men gir et korrekt frispark til Ranheim.
    51'
    Da har Haugesund scoret mot Odd. Det betyr at Rosenborg tar bronse om de snur denne kampen og vinner. Birger Meling får det med seg, og veiver med armene for å få med seg hjemmefansen - som svarer umiddelbart.
    52'
    Mjøndalen har scora mot Vålerenga. Da er Ranheim på nedrykksplass igjen. Så fort kan det altså snu. Dette nedrykksdramaet er ikke over - på langt nær. Ranheim kan altså komme til å oppnå «tidenes antiklimaks», å rykke ned selv om de slår Rosenborg på Lerkendal.
    54'
    54'
    Det er så bra av Barli. Får ballen av Furu fra venstre. Blir satt under press, men greier likevel å prikke Alseth på høyre back, med en strak vrist.
    55'
    Rosenborg-spillerne jager fremover nå. Har fått med seg at Odd ser ut til å tape, og at bronsemedaljer og europacupplass er «up for grabs».
    56'
    Reginiussen slår Jensen i det som ikke er dagens tøffeste hodeduell. Kapteinsduell er det i det minste.
    57'
    Hjørnespark til Rosenborg. Alseth stopper Meling, men blir liggende nede noen sekunder etterpå. Kommer seg på beina mens Helland sikter med venstre fot.
    58'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 Ranheim
    Mål: Even Hovland
    Målgivende: Pål André Helland
    Corneren heades unna, men tilbake til Helland. Denne gangen sikter hemnnværingen langt bedre, og finner Hovland foran mål. Fra tre meter stanger Hovland inn utligningen. NÅ er Rosenborg på medaljejakt.
    58'
    Nå er Rosenborg-dominansen stor. Ranheim kommer seg sjelden inn på hjemmelagets halvdel. Ny corner.
    60'
    Og enda én. Nå fra høyre. Det betyr innoverskrudd fra Helland, som spurter ut for å slå. Barli er ute og bokser unna.
    60'
    Denic kommer stormende på overlapp, rundt Helland. Innlegget er godt, men litt for høyt for luftens baron på bakerste; Gjermund Åsen.
    61'
    Ranheim kommer seg ikke ut nå. Tvinges til desperate klareringer, og Rosenborg vinner igjen ballen gang på gang høyt i banen.
    61'
    Helland passerer Tønne, og drar seg ned til dødlinja. Furu får klarert til corner. Rosenborgs n'te.
    62'
    Hjørnespark til Rosenborg. Barli er ute og holder i fast grep.
    62'
    Endelig får Ranheim låne kula. Reginiussen finner Erlien på venstre kant. Denic er klønete, og lager frispark.
    63'
    Solbakken skal slå.
    63'
    – Rykker ned, rykker ned, synger Kjernen igjen.
    63'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Michael Karlsen
    Ut: Mushaga Bakenga
    Bakenga har vært særdeles tam og lite involvert siden han hadde alle sjansers mor til å øke til 2-0. Micke Karlsen kommer inn. Dette er nok en kamp han har ventet på, og sett for seg i drømme i en tid.
    63'
    Corner til de blå nå, som MÅ ha mål for å kunne berge plassen.
    64'
    Enorm Ranheim-mulighet. Erlien slår corneren litt for langt, men får ballen tilbake. Sender en suser langs bakken inn foran mål, men på femmeteren er det ingen medspillere. Hvor var «Micke»?
    65'
    Erlien greier nesten å ta seg forbi Trondsen, men Rosenborg-spillere kjemper seg til et touch på ballen. Corner. Ranheim mer med nå.
    65'
    Trondsen blir liggende nede etter duellen, og får tilsyn. Holder seg til venstre skulder mens han tusler av.
    66'
    Erlien snakker med en medspiller i forkant av corneren. Ranheim forbereder også sitt andre bytte. Det er Foosnæs som skal inn.
    66'
    Hansen er ute og plukker ned Erliens corner. Trondsen er inne igjen, mens Rosenborg kontrer på venstre. Pasningen ut mot Meling blir for lang, og innlegget går bak mål.
    67'
    Inn: Aleksander Foosnæs
    Ut: Erik Tønne
    Ranheim bytter venstreback. Ingen stor dag for Tønne i comebacket.
    67'
    Det er nesten sånn at Ranheim kan kontre ved Lopez. Hadde touchen vært bitte litt bedre, ville Ranheim vært to spillere nesten alene med RBK-keeper Hansen.
    69'
    Frispark til hjemmelaget fra 27 meter. Helland gjør seg klar.
    70'
    Banker til med strak vrist, mens hjemmepublikummet trampeklapper forhåpningsfullt. Barli er i full strek, men når ikke frem. Ballen suser en liten meter utenfor.
    70'
    Ranheim kriger bra, men burde fått mer ut av det angrepet i forkant. Solbakken spilte fri Foosnæs på venstre, men det stokket seg til slutt for innbytteren. Får like fullt frispark.
    71'
    Solbakken gjør som Helland; slår inn med venstre. Hjemmeforsvaret header unna, og får til slutt frispark.
    71'
    Så gjør Ranheim-spillerne flere pasningsfeil på rappen. Det gir Rosenborg muligheten til to nestenkontringer. Innlegget fra Helland fanges til slutt av Barli, etter at han mistet ballen på første forsøk. Ranheim henger ikke helt med nå.
    73'
    Igjen er Barli ute etter at Meling slår inn fra venstre. Igjen fomler Barli med ballen, men fanger returen.
    73'
    Barli følger opp den dårlige perioden med å slå utspillet rett ut til RBK-innkast.
    73'
    Flere Rosenborg-spiller er oppvarming. HUSK, Rosenborg må ha flere mål, hvis ikke ender begge lagene opp med «tap»: Rosenborg på 4. plass, og Ranheim rykker ned.
    74'
    Strålende av Jensen. Hopper som en antilope over to Ranheim-spillere, og finner Helland på høyre. Innlegget heades nok en gang unna av Furu. Ranheim-stopperne har fått særdeles lite motstand av Søderlund i dag.
    75'
    Ranheim kan kontre på venstre, men Reginiussen slår ballen rett i beina på Denic. Da kontrer i stedet Rosenborg.
    75'
    Mike Jensen
    Jensen kommer seg i kjempeposisjon, drar seg utover, og skal til å skyte med høyre fot, men Foosnæs blokkerer.
    76'
    Rosenborg 2 - 1 Ranheim
    Det er Hovland igjen. Helland slår corner, og Hovland får ballen i mål.
    76'
    Michael Karlsen
    Idet Døvle blåser for scoring, stormer innbytter Karlsen etter dommer Døvle. Er rasende. Får gult kort på kjøpet.
    76'
    Inn: Øyvind Storflor
    Ut: Ola Solbakken
    77'
    Rosenborg 2 - 2 Ranheim
    Mål: Michael Karlsen
    Ranheim svarer umiddelbart. Innlegg fra høyre fra Alseth. Én hopper over, Jensen mislykkes med et klareringsforsøk og Karlsen bredsider inn 2-2. Storflor hadde en fin involvering i forkant. For et drama.
    77'
    Nå er det god stemning i borteseksjonen igjen. Nå er det Ranheim som er i angrepsposisjon igjen.
    80'
    Helland legger inn langs bakken fra høyre. En av Ranheim-stopperne er nær ved å skli ballen inn i eget mål, men touchen blir akkurat litt for svak, slik at ballen spretter utenfor borteste stang.
    80'
    Rosenborg 3 - 2 Ranheim
    Mål: Samuel Adegbenro
    Målgivende: Gjermund Åsen
    Adegbenro gjør det. Ballen faller ned rett foran nigerianeren, som banker til på første touch med høyre fot. Kanon i nærmeste kryss.
    81'
    Speaker opplyser om at det er 11 026 tilskuere på Lerkendal.
    83'
    Reprisen viser at Hovland headet ballen i egen hånd før ballen gikk i mål på 2-1-målet. Ikke rart Karlsen var rasende.
    83'
    Helland setter seg på rumpa, og får tilsyn av dommer Døvle.
    84'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: David Akintola
    Ut: Pål André Helland
    84'
    Inn: Erik Botheim
    Ut: Samuel Adegbenro
    Dobbeltbytte på Rosenborg.
    85'
    Med fem minutter igjen å spille er Rosenborg klare for Europa og bronsefeiring. Nå er situasjonen slik at det er Ranheim som kan ødelegge for storebror med en utligning helt på tampen.
    85'
    Trondsen feller Reginiussen, og Ranheim får frispark på hjemmelagets banehalvdel. Frisparket tas kort, men Alseth mister ballen på høyre. Rosenborg kan kontre, men det ender med innkast de blå.
    87'
    Rosenborg ligger lavere i banen nå. Holder hjemmelaget nullen, så er jobben gjort. Ranheim må ha to mål, samt hjelp av andre lag for å berge plassen.
    89'
    Ranheim må score fire mål for å passere Lillestrøm og Tromsø på tabellen, og sikre seg kvalifiseringsplassen.
    90'
    Birger Meling
    90'
    Straffe til Rosenborg. Foosnæs feller Jensen. Dommer Døvle tenker seg lenge om før han peker på straffemerket.
    90'
    Aleksander Foosnæs
    90'+1
    Kaptein Jensen skal ta straffesparket selv.
    90'+1
    Og så redder Barli, nede ved sin venstre stolpe.
    90'+1
    90'+2
    Inn: Bjørn Maars Johnsen
    Ut: Alexander Søderlund
    Syltynn kamp av Søderlund. Har ikke fått til noe som helst.
    90'+2
    Bjørn Maars Johnsen
    Maars Johnsen i aksjon med én gang. Ruver høyest på første stolpe, men header over.
    90'+2
    All ære til Ranheim for forsøket, men virkeligheten er nok i ferd med å nå inn til spillerne nå.
    90'+3
    Målscorer Karlsen er for tøff i ryggen på Trondsen. Nå går klokka til Rosenborgs fordel.
    90'+5
    Kampen er over. Lerkendal jubler. Rosenborg jubler. Det blir Europacup også i 2020 for hjemmelaget. Det blir bronsemedaljer i troféskapet. Ranheim ender sist i Eliteserien 2019, og må belage seg på Obosliga neste sesong, etter to sesonger på høyeste nivå.