4 333
3 338

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Lerkendal og sesongens siste fotballkamp, der Rosenborg tar imot Sarpsborg 08.
    Utgangspunktet for kampen er såre enkel; Rosenborg er allerede sikret medalje, men er avhengig av å forlenge seiersrekken på hjemmebane (fra 10 til 11) samtidig som Bodø/Glimt spiller uavgjort eller taper borte mot Strømsgodset.
    Lagoppstillingene er inne, og det er et spennende hjemmelag som nå driver med de siste forberedelser. Stefano Vecchia kommer inn for suspenderte Ole Sæter, og 15 år gamle Sverre Nypan, tidenes yngste Rosenborg-spiller, får sin debut på Lerkendal: (3-5-2) Hansen - Dahl Reitan, Henriksen (c), Rogers - Cornic, Nypan, Børkeeiet, Jensen, Tagseth - Vecchia, Tengstedt.
    Det er to av Eliteseriens formlag som møtes på Lerkendal i dag. Sarpsborg 08 har faktisk ikke tapt en seriekamp siden 28. august, og står siden den gang med 5 seire og 4 uavgjorte. Sarpingene har ikke veldig mye å spille for, og trener Stefan Billborn kan faktisk ikke forbedre 8.-plassen laget ligger på i dag. Skulle resultatene gå imot bortelaget, kan Sarpsborg 08 falle til 10.-plass.
    Sarpsborg 08 starter som følger: (4-2-3-1) Kristiansen - Halvorsen, Martinsson-Ngouali, Hagelskjær, Soltvedt - Tibbling, Salétros (c) - Maigaard, Torp, Heintz - Engvall.
    Dagens kamp er den 39. lagene imellom i serie og cup, om man regner med både Sarpsborg og Sarpsborg 08. Statistikken er i soleklar favør Rosenborg, som står med 24 seire. 9 kamper har endt uavgjort, mens sarpingene har vunnet 5. Samlet målforskjell er 84-31. Det gir et målsnitt på 3,02 per kamp.
    Tjue minutter før dommer Espen Eskås skal blåse igang sin siste eliteseriekamp i 2022, er lagene i full sving med den intensive delen av oppvarmingen. Spilleforholdene på Lerkendal er det som vanlig ingenting å utsette på. Ifølge Yr.no skal det bli godt vær for fotball, med oppholdsvær, 5 grader varme, og flau vind.
    Det blir nok ikke fullt på Lerkendal i sesongavslutningen, men det virker som trønderne har latt seg inspirere etter det som var et fullsatt Lerkendal i hjemmekampen mot Bodø/Glimt for to uker siden. Også fra Sarpsboprg har i underkant av hundre ivrige fans tatt turen.
    - Det er en inspirerende utfordring på et Lerkendal som kan bli utsolgt. Å se til at Rosenborg ikke tar sølv er vår motivasjon nå. Samtidig vil vi avslutte med en ny kamp ubeseiret - helst seier, sier Sarpsborgs assistenttrener, Joachim Björklund, ifølge klubbens hjemmeside.
    Avspark er få sekunder unna, og det er Rosenborg som skal ta det.
    Før kampen spurte vi hvem norske fotballfans tror stikker av med sølvet i årets eliteserie. 61 prosent av mer enn 600 stemmer, tror Rosenborg tar sølvet, mens 39 prosent tror Bodø/Glimt tar sølv. Svaret er 90 minutter unna.
    Det første minuttet av kampen har vært kaotisk, og ingen av lagene har fått til mer enn et par pasninger på rad. 1-1 i innkast.
    2'
    Sarpsborg har tatt en soleklar ledelse i innkast, og har jobbet seg høyt opp på sin høyre flanke. Vrir spillet til venstre, men Rosenborg står imot og vinner igjen ballen.
    3'
    Så finner Tagsetg rom ute på venstre flanke, og Rogers ser det. Pasningen er strøken, og Tagseth forsøker seg på et tidlig innlegg. Klareres.
    4'
    Forventingens brus kan høres idet Tengstedt mottar ballen rett utenfor bortelagetts 16-meter, man den danske målsniken finner ikke nok rom til å lade slegga.
    4'
    Heintz er alene gjennom.
    6'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Rosenborg 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Tobias Heintz
    Målgivende: Serge-Junior Ngouali
    Sarpsborgs formspiller nummer 1, spilles gjennom helt alene med keeper André Hansen, og chipper ballen elegant i lengste hjørne. Det ser ut som Rogers er alt for sent ute, og opphever offsiden. Dahl Reitan ser også ut til å bli tatt på senga av Juniors tidlige pasning, og greier ikke å få annet enn sveisen på ballen.
    6'
    For en sesong Heintz har hatt. 1-0-målet var hans 15. i Eliteserien denne sesongen.
    7'
    Rosenborg forsøker å svare nå. Et godt angrep som starter på høyre, ender med innlegg fra Tagseth på venstre. Tengstedt er nær ved å få en touch på ballen, men Sarpsborg klarerer til kampens første corner.
    10'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    10'
    Dahl Reitan finner Cornic med en god stikker i bakrom, men assistentdommer vinker offside, til Kjernens store fortvilelse.
    11'
    11'
    Sarpsborg forsøker seg igjen, denne gang med et tidlig innlegg på venstre som slås bak Engvall. Da blir det ikke noe ut av det.
    12'
    Rosenborg nærmer seg. Hjemmelaget vinner ballen høyt, og angriper faktisk fire mot fire. Vecchia får tatt ned ballen akkurat innenfor 16-meteren, finter én gang, men rekker akkurat ikke å sikte seg inn på lengste hjørne.
    12'
    Det er Sarpsborg som presser på nå, angriper hjemmelaget ute på kantene, og Rosenborg greier ikke å få tak i ballen.
    15'
    Henriksen slår langt, men det ender med at ballen kommer raskt tilbake igjen. Sarpingene stoppes til slutt av et frispark til Børkeeiet 25 meter fra eget mål.
    15'
    Engvall har bare Henriksen mellom seg og RBK-målet, men Rosenborg-kapteinen er med på notene, og får klarert.
    16'
    Strålende gjort at Nypan, som danser forbi et par motspillere. Hjemmefansen liker det de ser av 15-åringen.
    16'
    Saletros snapper ballen fra Nypan, og slår tidlig i bakrom mot Engvall. Engvall ser etter Maigaard ute på høyre, men Henriksen får headet vekk ballen.
    17'
    Rosenborg kontrer, og Tengstedt får nesten skutt etter å ha slått tunnel i forkant. Rosenborg fester et aldri så lite grep nå. Sarpsborg har nok med å slå unna.
    18'
    Dagens høyeste jubelbrøl høres idet nyheten om at Strømsgodset leder 1-0 mot Bodø/Glimt. Med det våkner også resten av Lerkendal-publikummet.
    18'
    Strålende forsøk av Nypan som sklir forbi flere motspillere og finner skuddposisjon tjue meter fra mål. Skyter med høyre fot, men treffer ikke godt, og ballen ruller inn til Kristiansen i Sarpsborg-målet.
    19'
    Rosenborg spiller seg flott ut av det høyre Sarpsborg-presset.
    20'
    Nesten så Vecchia bare kan spasere ballen i mål etter godt forspill av Tengstedt, Nypan og Dahl Reitan. Hagelskjær redder bortelaget.
    21'
    Gult kort til Rosenborg
    Samuel Rogers
    Gult kort til Rogers. River og sliter i Engvalls trøye. Soleklart.
    21'
    22'
    DET ER NÆRE. Midtstopper Hagelskjær ruver i feltet på corneren, og får nærmest upresset sikte seg inn på det lengste hjørnet. Ballen suser rett utenfor stanga. Den hadde André Hansen slitt med å ta.
    22'
    Sarpsborg er et lag i form. Det vises på måten laget spiller på. Det er mange lekne forsøk og tekniske detaljer. Ikke alle lykkes, dog.
    23'
    RBK kan kontre på høyre.
    24'
    Jensen gjør all jobben. Stormerm ned mot dødlinja, samtidig som Vecchia skjærer inn fra venstre. Det gir Tengstedt rom sju meter fra mål, men nok en gang er det en avgjørende involvering fra bortelagets forsvar som hindrer scoring imot.
    24'
    Voldsom takling av Cornic. En sarping ligger nede.
    26'
    Leo Cornic
    Det er vel Torp som ligger nede og vrir seg. Cornic er borte og sier unnskyld samtidig som Eskås drar frem det gule kortet.
    26'
    Dansk lekkerbisken av Jensen. Venter på at Cornic kommer i posisjon, før han hælsparker ballen til Rosenborgs høyrekant. Vips er to sarpinger borte.
    27'
    Hjørnespark til Rosenborg
    28'
    Tagseth tar corneren kort. Spiller til Tengstedt som møter. Tagseth banker til lavt og hardt, men ballen suser gjennom hele feltet.
    28'
    Så er det Maigaard som ligger nede. Holder seg til hodet. Det er ikke blåst frispark. Maigaard kommer til seg selv, og Rosenborg fortsetter kampen med innkast på venstre.
    29'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Simon Tibbling
    Gult kort til Tibbling, og det må vel sies å være et smart gult kort. Nypan stormer forbi bortelagets midtbane, og har flere muligheter til å skape en stor sjanse. Rives ned, og dommer Eskås er raskt oppe med kortet. Ingen diskusjon.
    31'
    Henriksen blir igjen i angrep. Høyre ving nå. Dét har ikke keeper Hansne noe tro på, og venter med å sette i gang spillet til Henriksen er tilbake i midtforsvaret.
    31'
    Tengstedt er først på Tagseths innlegg fra venstre, og headingen er bare en meter fra å snike seg inn på første stolpe. Rosenborg nærmer seg nå, og har vært klart best de siste minuttene. Vinner flere og flere andreballer, og bryter ofte foran Sarpsborg-spillerne.
    32'
    Torp får lov til å vende opp 25 meter fra mål. Han avanserer upresset, og sikter mot lengste kryss. Mangler et par meter på siktet. Veldig passivt Rosenborg-forsvar der.
    34'
    Sarpsborg kontrer. Engvall får skyte først én gang, så én gang til. Begge ganger i nærmeste motspiller, Henriksen. Strålende forsvarsjobb av RBK-kapteinen.
    34'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Samuel Rogers
    Målgivende: Victor Jensen
    DET ER ET KLASSERMÅL av hjemmelaget. Vecchia og Tagseth setter opp angrepet ute på venstre, men venter tålmodig på en god løsning. Den kommer i form av Rogers. Amerikaneren tar med seg ballen fremover, og får ballen tilbake etter veggspill med Jensen. Avslutningen er en av årets lekreste på Lerkendal; på halv volley i lengste hjørne.
    35'
    37'
    Rosenborg 1 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Mikkel Maigaard
    Målgivende: Simon Tibbling
    Sarpsborg går rett i angrep, får corner, og Maigaard ekspederer corneren i mål. Bortelaget stormer bort til fansen i bortehjørnet for å feire. For en kalddusj for hjemmelaget.
    37'
    Det bues fra Kjernen idet Sarpsborg-keeper Kristiansen bruker lang tid. Ikke veldig lang tid, forresten.
    39'
    KLASSEANGREP av Sarpsborg, og KLASSEREDNING av André Hansen. Bortelaget triller ball i hatt med hjemmelaget, og Engvall får til slutt avsluttet fra 16 meter. Hansen får så vidt hansketuppene på ballen.
    39'
    Frispark til Sarpsborg. Det tas kort, og det ender med innlegg fra Soltvedt fra venstre. Rosenborg får klarert, først én gang, så to ganger. Angrepet avsluttet med et skudd rett på Hansen.
    41'
    Desperat takling av Henriksen hindrer Engvall i å komme alene med keeper.
    42'
    Rosenborg angriper på venstre. Vecchia forsøker seg på det umulige; å tråkle seg forbi to mann. Mister ballen. Burde nok lagt inn da han hadde muligheten.
    44'
    Cornic går i bakken idet han er på vei alene mot keeper. Kjernen roper på frispark, dommer Eskås vinker spillet videre.
    45'
    Det skal spilles minimum to tilleggsminutter, ifølge fjerdedommer.
    45'+1
    45'+2
    Sarpsborg leder fortjent nok etter en god og fartsfylt første omgang på Lerkendal. Tobias Heintz førte bortelaget i ledelsen etter bare 6 minutter, før Sam Rogers utlignet med et kunstmål etter 35 minutter. Hjemmefansen rakk ikke å juble lenge, for to minutter senere var bortelaget tilbake i ledelsen etter Mikkel Maigaards ledermål. Rosenborg er ubeseiret på hjemmebane i Eliteserien i år, og har vunnet de ti siste hjemmekampene. Nå står både rekordrekka og 2.-plassen i fare.
    Hvem tar sølvmedaljene i årets eliteserie?
    Rosenborg
    42%
    Bodø/Glimt
    58%
    Antall stemmer: 1640
    Andre omgang starter som den første sluttet. Rosenborg går rett i angrep, og får et frispark 35 meter fra mål. Vecchia legger inn, men bortelaget klarerer.
    Bortelaget kontrer, og er to mot én. Engvall setter ballen elegant i mål, men assistentdommer er oppe med offsideflagget. Den ser riktig ut.
    47'
    Rosenborg trenger minst to mål for å kunne ta sølv. Samtidig må Glimt avgi poeng, og det ser nordlendingene akkurat nå ut til å gjøre (1-1 mot Strømsgodset).
    48'
    Tobias Børkeeiet
    Børkeeiet river ned S08-kaptein Saletros, og får hjemmelagets tredje gule kort.
    49'
    Et tungt sukk går gjennom hjemmefansen idet meldingen om Glimt-scoring i Drammen kommer (Glimt leder nå 2-1).
    49'
    God frisparkvariant av bortelaget. Igjen er det Henriksen som hindrer stor sjanse for bortelaget.
    50'
    Sarpsborg med et lengre ballinnehav nå. Er ikke i nærheten av å skape noe, men tvinger hjemmelaget til å løpe mye for å få tak i ballen.
    52'
    54'
    Sarpsborg kontrollerer kampen nå, og fortsetter å angripe Rosenborg på kantene. Ender med ny overlapp, og ny corner. Nå fra høyre.
    55'
    55'
    56'
    På Rosenborg-benken er Rekdal og Roar Strand oppe med papirlappene. Det betyr nok at det er ett eller flere bytter på gang.
    58'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Per Ciljan Skjelbred
    Ut: Tobias Børkeeiet
    59'
    Inn: Marius Broholm
    Ut: Victor Jensen
    59'
    Inn: Kristall Mani Ingason
    Ut: Stefano Vecchia
    59'
    Hjemmefansen og Geir Frigård får med seg at Godset har utlignet mot Glimt (2-2). Frigård knytter neven, mens Kjernen jubler høylydt.
    61'
    Anders Hagelskjær
    62'
    Rosenborg på vei frem på høyre, men innlegget fra Cornic er bak mål.
    62'
    Kjernen har i hvert fall ikke gitt opp sølvet. Forsøker å blåse liv i hjemmelaget med taktfaste rop. Rosenborg har vunnet de ti siste på Lerkendal, og vil med seier ta sølvet hvis Glimt avgir poeng i Drammen.
    64'
    ENORM sjanse for Heintz. Ikke ulik scoringen i første omgang, men avslutningen er noen centimeter utenfor stanga.
    65'
    Casper Tengstedt har scoret i alle kamper han har spilt på Lerkendal. Hjemmelaget trenger litt dansk magi for å blåse liv i sølvhåpet.
    66'
    Innbytter Skjelbred setter full fart på, og stormer med i angrep. Det er uklart om den tidligere landslagskapteinen spiller for Rosenborg i 2023.
    66'
    Rosenborg har hatt ballen mest i andre omgang, men bortelaget spiller godt i forsvar, og det er faktisk bortelaget som har hatt de største sjansene i andre omgang.
    67'
    - Kom igjen, troillan, roper Kjernen taktfast. Men hjemmelaget mister ballen, og får frispark imot.
    68'
    Sarpsborg 08 tar seg god tid.
    68'
    Strålende av Tengstedt, fantastisk tversoverpasning fra venstre til høyre på halv volley. Cornic' innlegg er ikke like bra, og ballen fanges av keeper Kristiansen.
    68'
    Ole Jørgen Halvorsen
    Sarpsborgs høyreback får gult kort for å hale ut tida.
    70'
    Innbytter Ingason får tid og rom, og kan bare styre innlegget fra høyre i mål. Bommer totalt, og header flere meter utenfor fra fire meters hold. River seg i håret i fortvilelse.
    70'
    Gustav Engvall
    71'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Guillermo Molins
    Ut: Victor Torp
    Tidligere Rosenborg-spiller Molins kommer inn for bortelaget.
    72'
    73'
    Tagseth skal slå. Hele Rosenborg er med opp med unntak av Broholm og Hansen.
    73'
    Henriksen ute på venstre ving nå, men vendinga har ikke like mye snert som får ti år siden. Får innkastet, og jogger inn foran mål.
    73'
    Inn: Martin Høyland
    Ut: Gustav Engvall
    74'
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Simon Tibbling
    74'
    Dobbelbytte på bortelaget.
    74'
    Klart for mer aktivitet på hjemmebenken. Adrian Pereira gjør seg klar. Det gjør også Renzo Giampaoli.
    75'
    Flere Rosenborg-spillere sliter med å holde seg på beina nå. Både Nypan og Broholm sklir idet de skal ta sats.
    75'
    Smart av Molins. Har ingen å legge inn til, men skaffer corner.
    76'
    77'
    Inn: Adrian Nilsen Pereira
    Ut: Erlend Dahl Reitan
    77'
    Inn: Renzo Giampaoli
    Ut: Edvard Tagseth
    77'
    Rosenborg kontrer, men blir effektivt stoppet av Skålevik som river ned Skjelbred.
    78'
    Steffen Lie Skålevik
    78'
    Særdeles håpefullt av Skålevik, som forsøker å chippe ballen over Hansen og i mål, fra 25 meter. Ballen letter knapt fra bakken, og ruller 20 meter utenfor målet. Det var Kristall Ingason som mistet ballen i forkant. Ingen av Rosenborgs innbyttere har greid å sette sitt preg på kampen.
    79'
    Det er 15 157 tilskuere til stede på Lerkendal, ifølge speaker.
    80'
    Flere sugende taklinger fra begge lag, men det er Rosenborg som kommer ut med ballen. Mister den på vei frem på venstre. Sarpsborg har fortsatt krefter igjen, og har tilsynelatende små problemer med å stoppe hjemmelaget som er i ferd med å gå tom for ideer.
    81'
    Bodø/Glimt har dessuten scoret i Drammen, og dermed går det mot bronse for Rosenborg i årets eliteserie. Det er ikke sikkert Kjetil Rekdal hadde vært misfornøyd med det om du hadde spurt ham før sesongen.
    81'
    82'
    Enorme rom for Pereira på venstre. Siddisen har en strålende innleggsfot, og slår inn tidlig. Treffer ikke det han sikter på. Sarpsborg har vært overlegne i luftrommet i dag.
    83'
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Mikkel Maigaard
    84'
    Inn: Eirik Wichne
    Ut: Tobias Heintz
    84'
    Rosenborg finner rom på venstre. Sender det meste av spillere i angrep. Ender med pasning bakover i banen. Det er ikke hjemmefansen veldig fornøyd med.
    85'
    Angrepet ender til slutt med innlegg fra dypt i banen, men forsvaret til Sarpsborg er fortsatt konger i luftrommet.
    86'
    Markus Henriksen står igjen som spiss nå, men har ikke lykkes i å vinne de viktige duellene med Sarpsborg-stopperne.
    87'
    87'
    Sarpsborg redder på streken. Ballen spretter ut til Broholm, som drar til på direkten fra 17 meter. Igjen står en blå og hvit fot i veien.
    87'
    Saletros og Henriksen blir liggende begge to. Henriksen er på beina, men Saletros holder seg for ansiktet.
    88'
    Dommer Eskås stopper spillet grunnet hodeskade. Det ble ikke blåst frispark i forkant. - Ut med svinet, roper bortefansen håpefullt.
    88'
    Saletros kommer seg på beina, og dommer Eskås dropper ballen til hjemmelaget.
    89'
    Både Rogers og Henriksen spiller spiss nå for hjemmelaget.
    89'
    Rosenborg 2 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Leo Cornic
    Målgivende: Kristall Mani Ingason
    OG DER SITTER DEN FAKTISK. Henriksen er involvert når Rosenborg vinner igjen ballen, og Cornic banker ballen i nettaket fra skrå vinkel.
    90'
    Det skal spilles minimum fem tilleggsminutter, opplyser speaker.
    90'+1
    Samtidig har Bodø/Glimt økt til 4-2. Nå handler det om å avslutte sesongen med seier for Rosenborgs del.
    90'+1
    Tengstedt har masse rom foran seg, men nå er det dansken som sklir. Rosenborg vinner igjen ballen, og kommer alene med keeper, men det er vinket offside.
    90'+3
    Rosenborg 2 - 3 Sarpsborg 08
    Mål: Steffen Lie Skålevik
    Målgivende: Kristian Fardal Opseth
    INNBYTTERNE gjør det for bortelaget. Opseth finter vekk halve Trøndelag, og sentrer til en annen innbytter, Steffen Lie Skålevik, som fikser resten.
    90'+4
    Dermed avslutter Rosenborg sesongen på verst tenkelig vis. Drømmen om sølv svant hen, seiersrekken på ti hjemmeseire røyk, og den ubeseirede hjemmesesongen ble også ødelagt på overtid.