Søderlund24' (Str.)
1-0

Hei og velkommen til livedekningen av kveldens eliteserieoppgjør mellom Rosenborg og Sogndal! Til tross for strålende sommervær i Trondheim er det nok få av supporterne som ser skikkelig frem til kampen. Mens protester og misnøye med sportslig ledelse preger hjemmefansen, stiller Sogndal tynt. Ulrik Flo er utilgjengelig og det er nok ikke kjempenyheter at skadeplagede Logi Valgardsson nærmest er tvunget til å spille for Sogndal i dag. Islendingen trente fredag med laget for første gang på to uker. Ruben Holsæther er også ute med skade. Gustav Valsvik og Azar Karadas forlot som kjent skuta tidligere i uka.
    Statistikken er klar favør hjemmelaget. Med unntak av 0-0-kampen i 3.serierunde i 2012, har Sogndal tapt de resterende 14 kampene de har spilt på Lerkendal.
    Sogndal flytter opp mange folk på en tidlig dødball, men det blir avblåst for nedriving.
    2'
    Mix får en kjempemulighet! Header like utenfor etter innlegg av Tobias Mikkelsen. Det er Babacar Sarr som nesten får en tung start i sin Sogndal-debut da han mister ballen til Gamst Pedersen i forkant.
    3'
    Otoo og Sogndal svarer med ny fin sjanse på Lerkendal. Et dårlig mottak av Strandberg gjør at Petter Strand kan sette fart. Han finner Tim Nilsen som vipper fri ghaneseren, som avslutter over.
    7'
    Ekstremt mange måker over banen nå. De er nok skuffet over hvor lite måke-fotball det har vært så langt.
    9'
    Mikkelsen finner Gamst på bakre stolpe. Han legger ballen utover i feltet, men der er ingen trøndere eller andre Rosenborg-soldater.
    10'
    Riku Riski avslutter over fra kloss hold. Fin Rosenborg-sjanse.
    11'
    For de som noterer luker, leder Otoo 1-0 på Tore Reginiussen. Ender med innlegg, men Strandberg klarerer til corner. Den klareres videre av Gamst.
    16'
    Selnæs med god langpasning til Mix, som tvinger frem corner. Den tas kjapt av Mix, som sammen med Gamst prøver å lure Sogndal med at de ikke har tatt den enda. Rune Bolseth er derimot rutinert og lar seg ikke lure. Den pussige situasjonen ender med ny RBK-corner, som går bak mål.
    17'
    Jensen legger inn, Søderlund styrer ballen mot Sogndal-målet, men Dyngeland er med på notene. Corner.
    19'
    Helge Haugen prøver å lure gjennom Rune Bolseth, men sistnevnte kræsjer med Reginiussen. Kapteinkræsjen ender med at finnmarkingen blir liggende nede.
    21'
    Reginiussen er oppe og går igjen.
    22'
    Riski hæler gjennom Mike Jensen, som blir tatt. Straffe på Lerkendal! Ser billig ut.
    23'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Rosenborg 1 - 0 Sogndal
    Mål: Alexander Søderlund
    Setter ballen fint nede til venstre for Dyngeland, som er etter ballen. Rogalendingen vinner derimot duellen og 1-0 til Rosenborg!
    24'
    Igjen ligger Reginiussen nede. Forrige duell så ut som en typisk trøkk som gjør vondt i et minutt, men det satte kanskje spor i midtstopperen.
    30'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Jørgen Skjelvik
    Ut: Tore Reginiussen
    31'
    Rosenborg sliter når Sogndal ligger etablert. Hjemmelaget veldig upresise nå.
    35'
    Mikkelsen løfter mot Gamst, som bruker for mye armer mot Taijo Teniste. Frispark til Sogndal.
    36'
    Petter Strand vinner tilbake ballen frekt og passerer elegant Ole Selnæs, avleverer til Tim Nilsen, som er for upresis og Strandberg bryter.
    38'
    Tim Nilsen legges ned av Dorsin rett utenfor 16-meteren. Fint hold for en god frisparkfot.
    39'
    Valgardsson skyter rett i muren og Søderlund får meid unna.
    40'
    Otoo vinner en duell med Jørgen Skjelvik og sikter mot Nilsen, men Lund Hansen plukker.
    42'
    Sogndal er definitivt med i kampen og er uheldige som ligger under.
    45'+1
    Ole Selnæs lukter nedfallsfrukt og fyrer av fra ti meter. Over mål fra unggutten.
    45'+1
    To minutter er lagt til.
    45'+1
    Midtstopper Bjørn Inge Utvik er oppe på et offensivt innkast og kommer til avslutning fra 13 meter sentralt i feltet. Skyter utenfor.
    45'+3
    Selnæs ligger nede og må ha behandling.
    45'+3
    45'+3
    45'
    Riku Riski får med seg ballen i duell med flere Sogndal-spillere og kommer til avslutning fra skrå vinkel. Dyngeland har kontroll.
    47'
    Strandberg river ned Bolseth og gir bort frispark i fint innleggshold.
    48'
    Petter Strand slår bra inn, men Strandberg får ballen unna to ganger.
    48'
    Et langt Sogndal-kast fra Teniste skaper litt kaos i Rosenborg-feltet, men ingen kommer til avslutning.
    50'
    Mike Jensen, som for første (?) gang bærer kapteinsbindet legger inn til Gamst, som ikke treffer rent.
    53'
    Jørgen Skjelvik roter og skaper en enorm Sogndal-sjanse. Tim Nilsen kommer seg foran og har plutselig fri bane. Skjelvik blokkerer avslutningen, men Sogndal-toppscorer Otoo lukter bakfra, men returen blir blokkert. Dorsin avklarer.
    54'
    Mix tar ned ballen på kassa og har en fin mulighet til å spille fri Søderlund eller skyte fra 18 meter. Slurver og sender ballen utover dødlinja.
    56'
    Ny stopper ut på sidelinja for RBK. Strandberg blir liggende nede og kaster irritert drikkeflaska i bakken på vei ut. Forsvarskrise i Sogndal før kampen - gjelder det også RBK?
    58'
    Strandberg er tilbake på banen.
    59'
    Gamst spiller på Søderlund, som er nær ved å flikke igjennom Riski, men det spørs om ikke finnen hadde vært i offside uansett.
    60'
    Riski slår et upresist innlegg og det begynner å pipes av noen få på Lerkendal.
    60'
    Inn: Alexander Sørloth
    Ut: Alexander Søderlund
    Sørloth inn til sin Tippeligadebut.
    60'
    Dårlig kommunikasjon i Sogndals bakre rekker og ingen klarerer et relativt ufarlig Rosenborg-innlegg. Sørloth kommer til sin første avslutning på norsk toppnivå, uten at det rekker å bli skikkelig farlig.
    63'
    Smart pasning av Mix åpner Sogndal-forsvaret og Dorsins innlegg blokkeres ut tilbake til Mix, som avslutter. Utvik blokkerer den fine Rosenborg-sjansen.
    66'
    Strand rykker fra Selnæs, men er uheldig med touchen på veg fremover. Et konstant uromoment, Sogndals nummer 15.
    67'
    Ole Selnæs har rom på størrelse med Russland og får god tid til å sikte inn i feltet fra sin venstreside. Sørloth får avsluttet, men header utenfor.
    68'
    Riski har et godt rykk og er veldig nær ved å finne Sørloth! 1995-modellen gir ikke opp og sørger for at RBK biter seg fast oppe i Sogndal-feltet. Kommer aldri noen avslutning.
    70'
    Tim Nilsen faller i duell med Skjelvik inne i boksen. Dommer Edvartsen er langt bak, men vinker spillet videre.
    71'
    Innbytter Brochmann vinner frispark ute på venstresiden i duell med Mike Jensen.
    72'
    Petter Strand slår igjen godt og Brochmann kommer til avslutning. Møter ballen i et vanskelig hold, men får ikke stusset på mål.
    73'
    Valgardsson ser opp og sikter på Strand, men det blir keepermat for Hansen.
    74'
    Rosenborg kontrer, men Riski taper den helfinske duellen med Patronen på venstresiden.
    75'
    Edvartsen gir spillerne en etterlengtet drikkepause i det trønderske sommerværet.
    76'
    Inn: Pål André Helland
    Ut: Ole Selnæs
    77'
    Frispark til Sogndal på midtbanen. Valgardsson sikter på Sarr, som får hodet på ballen, men nyervervelsen er i offside.
    78'
    Sarr vinner duell med Riski og sender Nilsen på løp. Innlegget til 21-åringen går derimot rett i Jensen.
    79'
    Mix vinner frispark på rundt 25 meter. Fint hold for en god høyrefot. Blir det Gamst?
    80'
    Det blir Helland, som med venstra banker til over muren. Dyngeland slår til hjørnespark.
    81'
    Valgardsson klarerer, men ballen havner tilbake til Gamst som finner Riski med et godt innlegg på bakre stolpe. Finnen får ikke utnyttet muligheten.
    82'
    Annullert mål for Sogndal! Valgardsson slår igjen mot Sarr, som får ballen i mål i Sogndal-debuten, men han er i offside før han skyter. Senegaleseren rekker derimot å sende sjokkbølger over Trondheim.
    83'
    Nilsen skjærer inn fra venstresiden, men Lund Hansen plukker det lave innlegget på nærmeste stolpe.
    84'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Helge Haugen
    84'
    Opseth jobber seg forbi Dorsin og Skjelvik og kommer til avslutning fra 23 meter, men innbytteren skyter over.
    85'
    Nytt, langt innkast fra Taijo Teniste. Estlenderens kast er alltid farlig og også nå, men Sogndal får sjeldent avsluttet på disse sjansene i kveld.
    86'
    Dagens tilskuertall: 11.323. Neppe faktisk oppmøte i fellesferien.
    87'
    Mye balltap i trønderleieren på egen banehalvdel. Nytt frispark til Sogndal, som presser bra uten å få de helt utrolige sjansene.
    88'
    Opseth skyter like gjerne fra distanse. Skuddet er godt og lander på nettaket, men Lund Hansen er ålreit kontroll.
    89'
    Helland tar ned ball på 20 meter og bør muligens spille ut til en umarkert Riku Riski. Velger å holde og vente på Sørloth og Gamst, som skaffer corner fra høyre.
    90'
    Klareres på nærmeste stolpe.
    90'
    Gamst gir Sogndal nytt frispark og de flytter opp alt minus Mathias Dyngeland.
    90'+1
    Fire minutter tillegg i Trondheim.
    90'+1
    Frisparket slås godt, men Tim Nilsen rekker ikke frem før det blir skikkelig farlig.
    90'+1
    ENORM sjanse for innbytter Brochmann på overtid! Mottar en fin, lang ball og får to sjanser til å overliste Lund Hansen, men Rosenborg berger unna. Heldige om de vinner denne kampen, for Sogndal har vært fult på høyde med hjemmelaget!
    90'+3
    Rosenborg får frispark ute på venstresiden og kan bruke tid. 93 minutter spilt.
    90'+4
    Gamst slår over feltet og til Helland, som skaffer corner.
    90'+4
    Rosenborg drøyer tid nede ved cornerflagget.
    90'+5
    Gamst lever litt farlig når han trekker mot eget mål, men blir felt og RBK får frispark i egen 16-meter fem minutter på overtid.
    90'+6
    90'+6
    En høyest uelegant 1-0-seier for Rosenborg over Sogndal etter en billig straffespark forårsaket av det som skal ha vært filming av Mike Jensen. Publikum neppe fornøyd, tross seier før skjebneuka. Sogndal kan reise hjem vel vitende om at de fortjente poeng og nyervervelsen Babacarr Sarr fra Start gjorde en god figur i debuten.