6 044
3 113

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av oppgjøret mellom Rosenborg og Stabæk fra Lerkendal.
    Rosenborg er på 4. plass på tabellen og kan med seier, og litt hjelp fra Mjøndalen, klatre opp til 3. plass, dersom Odd avgir poeng.
    Gjestene fra Bærum er på sin side på 10. plass på tabellen.
    Lagene er inne...
    Rosenborg XI (4-3-3): Faye Lund - Reitan, Reginiussen, Hovland, Hedenstad - Zachariassen, Tagseth, Åsen - Holse, Islamovic, Børven.
    Stabæk XI (4-4-2): Sandberg - Øveraas, Solheim, Hanche-Olsen, Vogt - Edvardsen, Bohinen, Lumanza, Vetlesen - Botheim, Kinoshita.
    Trond Henriksen starter med samme ellever som mot Breidablik for tre døgn siden. Dagens kamp er Henriksens siste før Åge Hareide overtar treneransvaret for Rosenborg.
    For Stabæk starter Erik Botheim på topp sammen med Kosuke Kinoshita. Botheim er på utlån fra nettopp Rosenborg.
    På Rosenborg-benken sitter Ceide sammen med reservekeeper Tangvik, Valsvik, Skogen, Kamanzi og Brattbakk - kun seks spillere.
    Stabæk-trener Jan Jönsson har følgende sju reserver med seg: Braut (k), Amankwah, Isaksen, Hansen, Jonassen, Jenssen og Valencic.
    Dagens oppgjør er det 51. i serie og cup mellom lagene. Rosenborg har vunnet 24, mens Stabæk har vunnet 17. Ni har endt uavgjort. Stabæk er et av de lagene med best statistikk mot Rosenborg - om ikke den aller beste.
    Sist gang Stabæk vant på Lerkendal var 16. mai-kampen i 2014. Da vant bæringene 3-1 etter scoringer av Brustad, Kassi og Boli. Reginiussen scora til ingen nytte for hjemmelaget.
    Kampen dømmes av hoveddommer Tommy Skjerven. Assistentdommere er Dag Roger Nebben og Ivar Michael Bergum. Fjerdedommer er Robert Eggen.
    – De er en gjeng hardt arbeidende gode fotballspillere med pågangsmot som spiller artig fotball. Men vi har konsentrert oss mest om oss selv, og spesielt på Lerkendal skal det dreie seg om oss, sier Rosenborg-trener Trond Henriksen til Eurosport før avspark.
    Lagene er klare, og Stabæk gjør seg klare til å ta avspark.
    Rosenborg får raskt tak i ballen, og Holse og Tagseth får sine første touch på ballen. Den unge duoen er de eneste Rosenborg-spillerne som har spilt i samtlige kamper denne sesongen - i serie OG cup.
    2'
    Før dagens kamp har Janne Jönssons Stabæk spilt seks seriekamper uten seier.
    3'
    Det er Rosenborg som har hatt ballen mest. Kaptein - og tøffing - Tore Reginiussen og resten av forsvarsfireren tøy å stå høyt, og har vunnet igjen ballen raskt de få gangene Stabæk har hatt ballen.
    4'
    Slapp ball fra Dahl Reitan, men den kommer frem til Hovland, som kan sende Hedenstad av gårde på venstre, men den «omskolerte» backen spiller støtte, og Rosenborg roer ned i det litt gufne høstværet på Lerkendal. Halve matta ligger i sol, men det er kaldt i Trondheim.
    5'
    Erlend Dahl Reitan
    Rosenborg med kampens første skudd. Erlend Dahl Reitan forsøker seg med yttersida fra tjue meter. Over.
    5'
    Stabæk nå med sitt første angrep. Edvardsen forsøker å legge inn, men blir stoppet av Hedenstad og Åsen.
    6'
    Rosenborg kontrer på høyre. Holse ser ut til å ha mer enn nok forsprang, men dansken ser treg ut i løpsduellen med Vogt, som takler ballen ut til innkast.
    6'
    Dahl Reitan slår inn fra høyre. Islamovic hopper over, men Stabæk får klarert.
    7'
    Torgeir Børven, som spiller ventre ving, skjærer inn fra siden og forsøker å flikke ballen videre til Holse. Upresist.
    8'
    Dino Islamovic
    Kjempesleiv av Vogt, som spiller Islamovic som er på nesten blank kasse. RBK-spissen får en litt dårlig touch, men får skutt med venstre fot. Keeper Sandberg er raskt nede og holder skuddet. Kampens største sjanse.
    9'
    Godt oppspill fra Dahl Reitan, rett på Islamovic, men det mangler litt på presisjonen på siste halvdel for Rosenborg, som nå har tatt et solid grep om kampen.
    10'
    RBK-trener Henriksen sa at hans lag skulle styre kampen. Det har han fått rett i så langt.
    11'
    Ny dårlig involvering av Vogt, som skyter hull i lufta. Det gjør at Zachariassen får tak i ballen, men innlegget fra høyre er ikke godt nok.
    11'
    Børven er ofte inne og samarbeider sammen med Islamovic sentralt.
    12'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Stabæk
    Mål: Edvard Tagseth
    Målgivende: Carlo Holse
    Rosenborgs vedvarende press lønner seg, og det er Tagseth som gjør det med sitt første eliteseriemål. Skuddet fra tjue meter går via Stabæk-spiller Andreas Hanche-Olsen, og i mål etter å ha satt keeper Sandberg helt ut av spill. Pasningen kom fra Holse.
    12'
    Det er knapt ett døgn siden Tagseth skrev under ny kontrakt med Rosenborg, som varer ut 2024-sesongen. - Edvard fortjener en ny kontrakt. Han har fantastisk karakter, "attityd", alltid et smil om munnen og er en fighter, sier sportslig leder Micke Dorsin til rbk.no.
    16'
    Stabæk forsøker å svare med en gang. Vetlesen legger inn fra venstre, men Hovland header unna. Forsøker nummer to går til innkast.
    17'
    Lumanza legger inn fra høyre, men for høyt. Faye Lund er ute og bokser, og det ender faktisk med en god kontringsmulighet for Holse på høyre. Stabæk haster hjemover, og greier å hindre en stor Rosenborg-mulighet.
    18'
    Strålende gjort av Oliver Edvardsen, spilleren med en av de korteste strømpene i Eliteserien. Innlegget treffer nesten Hugo Vetlesen på motsatt side, en annen spiller med særdeles korte sokker. Nydelig.
    19'
    Stabæk spiller bra, men forsiktig og sakte. Det gjør at Åsen snapper pasningen fra Bohinen. Det fører nesten til en god kontringsmulighet, men igjen jobber Stabæk bra hjemover.
    21'
    Holse blir liggende nede, men kommer seg nok på beina etter en pust i bakken.
    21'
    De to Stabæk-spissene Botheim og Kinoshita har ikke vært i nærheten av å skape noe som helst trøbbel for Reginiussen og Hovland i Rosenborg-forsvaret.
    23'
    Godt Rosenborg-angrep. Holse kan bruke Dahl Reitan på overlapp, men velger å gå innover og legge inn. Innlegget er godt mot Islamovic på bakerste stang, men headingen er for slapp og Stabæk-keeper Sandberg har full kontroll.
    23'
    Det er det nærmeste Botheim har vært en sjanse. Får ballen fra Vetlesen, men kommer seg ikke fri fra Hovland for å kunne skyte.
    25'
    Hjørnespark til Stabæk. Børven rydder unna.
    25'
    Stabæk er bedre med nå enn i starten av kampen.
    26'
    Dommer Skjerven pirker fælt. Åsen tar frispark to meter unna der hvor forseelsen skjedde, men må tilbake for å ta det på nytt.
    27'
    Godt Rosenborg-spill, der Holse, Hedenstad og Åsen er involvert, men det er vinket.
    28'
    Frispark til Stabæk i god innleggsposisjon ute mot høyre. Bohinen skal slå innover.
    29'
    Emil Bohinen
    Bohinen går faktisk for et skudd, men Faye Lund er med på notene på første stang.
    30'
    Godt skuddforsøk fra Islamovic, fra om lag tjue meter. En halvmeter utenfor.
    31'
    Rosenborg-toppscorer Zachariassen har ikke kommet til sjanser i dag, men forsøker her å spille gjennom Holse. Igjen er pasningen litt for lang.
    32'
    Stabæk kan kontre. Tre mot tre.
    33'
    Erik Botheim
    Botheim er i god posisjon, men er ikke rask nok til å dra av Dahl Reitan. Botheim får skutt, men sistnevnte blokkerer skuddet enkelt.
    34'
    Bra gjort av Holse, som lurer seg forbi Vogt. Innlegget på første stolpe er bra, der Børven forsøker å hælflikke ballen videre. Treffer bare en motspiller, da det var fire medspillere foran mål.
    35'
    RBK-trener Henrlksen er stadig vekk ute med tydelige instruksjoner fra benken. Selv om Åge Hareide overtar trenervervet fra og med tirsdag, skal Henriksen bidra i trenerteamet.
    36'
    Kristoffer Zachariassen
    ENORM Rosenborg-sjanse, men toppscorer Zachariassen sleiver håpløst idet han forsøker seg med strak vrist fra ni meter.
    39'
    Rosenborg er på vei frem, men dommer Skjerven stopper spillet fordi Edvardsen ligger nede. Hodeskade?
    40'
    Åsen, Hedenstad og Børven har funnet hverandre ofte i kampens første førti minutter. Det er noe helt annet enn fjorårets Meling - Konradsen - Adegbenro, men Rosenborgs nye venstreside fungerer tidvis godt.
    42'
    Stabæks trønder, Jørgen Olsen Øveraas, har vært bortelagets beste spiller i første omgang. Øveraas har vokst opp rett borte i gata, men har aldri spilt for Rosenborg.
    43'
    Gjermund Åsen
    NY STOR RBK-sjanse. Det er Åsen som får rom utenfor Øveraas. Åsen banker til, men skyter rett på keeper Sandberg. Returen går via Åsen og ut over dødlinja.
    43'
    Det skal spilles minimum ett minutt tilleggstid.
    45'+1
    Hovland får frispark etter en duell med Kinoshita. Ser ut som RBK-stopperen får seg en trykk i hodet. Kan ha vært en liten albue fra Stabæk-spissen involvert, men ingen kort.
    45'+1
    Fullt fortjent ledelse til Rosenborg etter 45 minutter. Det står 5-0 i sjanseprotokollen, og hjemmelaget burde ledet med mer enn ett mål.
    Bra gjort av Vetlesen, som tar seg forbi Reginiussen med en kjapp vending. RBK-kapteinen lager frispark.
    48'
    Mål for Stabæk!
    Rosenborg 1 - 1 Stabæk
    Mål: Hugo Vetlesen
    Målgivende: Jørgen Øveraas Olsen
    Strålende Stabæk-scoring. Det er Vetlesenw som avslutter det som er kampens beste angrep. Øveraas legger presist inn fra høyre. Foran mål kommer Vetlesen stormende, og bredsider ballen elegant i lengste hjørne. Hans fjerde for sesongen.
    48'
    Dermed har Stabæk skapt mer på de første fem minuttene av andre omgang enn de gjorde på 45 minutter i første.
    50'
    Faye Lund får en dårlig touch på Børvens pasning tilbake, og holder nesten på å miste ballen til Kinoshita. Får innkastet.
    51'
    Bohinen blir sittende nede, og får medisinsk tilsyn.
    51'
    Bohinen har spilt seg ferdig. Emil Jonassen gjør seg klar. Det er dårlig nytt for Stabæk å miste midtbanespilleren. Da går Vetlesen inn sentralt, mens Jonassen går ut på venstre kant.
    52'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Emil Jonassen
    Ut: Emil Bohinen
    53'
    Godt Stabæk-angrep som ender med at Edvardsen legger inn langs bakken fra høyre. Åsen jobber bra hjem, og hindrer avslutning.-
    54'
    Straffe til Rosenborg. Zachariassen blir felt av målscoer Vetlesen, og dommer Skjerven peker på straffemerket.
    54'
    Det er Torgeir Børven som gjør seg klar.
    55'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Rosenborg 2 - 1 Stabæk
    Mål: Torgeir Børven
    Stabæk-keeperen én vei. Ballen den andre. Børvens tredje seriemål for Rosenborg.
    55'
    Olsen Øveraas har hinket etter flere situasjoner, men biter foreløpig tenna sammen og kjemper videre. Han har vært god til nå.
    58'
    Godt gjort av Hovland, som skjermer ballen over dødlinja samtidig som han holder Kinoshita på armlengdes avstand.
    59'
    Zachariassen finner rom, men får en dårlig touch som hindrer avslutning. Får likevel corner - heldig.
    60'
    Henriksen gjør tegn til innbytterne som varmer opp. Er det Emil Konradsen Ceide som er på vei inn?
    61'
    Edvard Tagseth er ikke veldig stor, men han har kommet seirende ut av flere tøffe dueller med midtbanekollegene på Stabæk.
    62'
    BACK TIL BACK. Hedenstad drar seg innover i banen, og sentrer til Dahl Reitan. Høyrebacken lader slegga, men skyter alt for høyt. Knyter lissa etterpå...
    62'
    Gjermund Åsen har vært blant kampens beste spillere. Drivende god i perioder, mangler bare scoringen.
    63'
    Hjørnespark til Rosenborg. Igjen mot første stolpe, men bortelaget header unna.
    63'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Emil Konradsen Ceide
    Ut: Torgeir Børven
    64'
    Straffeeksekutør Børven får mange high fives på vei ut av banen. Den tidligere Odd-, Brann- og Vålerengaspilleren har ikke utmerket seg veldig, men ligger likevel an til å bli matchvinner, om Stabæk ikke scorer flere mål.
    64'
    Inn: Yaw Amankwah
    Ut: Jørgen Øveraas Olsen
    68'
    Emil Jonassen
    Stor Stabæk-sjanse, igjen etter angrep på høyre, men Rosenborg-forsvaret blokkerer skuddet fra sju meter.
    69'
    Hjørnespark til Stabæk
    71'
    Stabæk har ballen mye mer nå, men kommer ikke til store sjanser. Rosenborg har nok en gang gitt fra seg mye av initiativet.
    76'
    Hjørnespark til Rosenborg
    78'
    Ceide header ballen i tomt mål, men det er vinket for offside i forkant.
    78'
    Gult kort til Stabæk
    79'
    Innbytteren er høyt oppe med knottene, og får kampens første gule kort.
    80'
    Inn: Kornelius Normann Hansen
    Ut: Peder Vogt
    82'
    Rosenborg 2 - 2 Stabæk
    Mål: Oliver Edvardsen
    Målgivende: Mats Goberg Solheim
    STATBÆK UTLIGNER. Det er ikke helt ut av det blå, men det må likevel føles unødvendig for Rosenborg. Solheim skyter et halvbra skudd, som Faye Lund slipper rett ut til Edvardsen, som sørger for 2-2 med fem minutter igjen på klokka.