1-1
Kabran90'+3
4 960
4 568

God søndag og velkommen til livedekningen Eliteseriens 25. runde og oppgjøret mellom Rosenborg og Stabæk!
    Middelhavsfarende RBK på niendeplass får besøk av et Stabæk-lag som før denne runden befinner seg på kvalikplass, men som faktisk er i bedre form med to seire på rad på vei inn til denne kampen. I motsetning har Rosenborg to strake tap.
    Trøndernes forrige seier kom faktisk helt tilbake i august, da de banket Aalesund 4-0 på Lerkendal. Etter det har de tapt i Tromsø (3-1), spilt uavgjort hjemme mot Glimt (1-1), og altså tapt to ganger på rad borte mot Lillestrøm (3-0) og nå sist mot Sarpsborg 08 (5-2). Prosjekt Maalen, som begynte å lyst ut i sommer, har utviklet seg i feil retning utøver høsten, og det er nå mange spørsmål knyttet til hvem som leder landets største klubb i 2024.
    Stabæk sine fem siste kamper har resultert i to seire, ett uavgjort og to tap. Begge tapene har vært med 0-1 hjemme for topplagene Brann og Tromsø, poengdelingen borte mot Aalesund, mens de to seirene på rad hjemme mot HamKam (5-2) og Lillestrøm (1-0) har virkelig blåst liv i Bærumsgjengen. Bob Bradleys retur har med andre ord hatt umiddelbar effekt.
    Det motsatte oppgjøret mellom disse to endte 2-2 i juni. Kostadinov og Bakenga sendte vertene opp i en tomålsledelse, før Nelson og Holse sikret poenget for trønderne.
    På de fem foregående kampene mellom lagene før det, har RBK vunnet fire, mens en har endt uavgjort. Forrige Stabæk-seier over RBK kom i 2019, da de slo trønderne 3-1 på Nadderud.
    1'
    Stor mulighet! Pereira ligger inn foran mål og Sæter får en tå på den, Petterson redder!
    2'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Heades ut på første stolpe.
    2'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Sturla Ottesen
    Tas kort på midtstreken.
    6'
    Edwards stikker lekkert gjennom mot Vinge, men Tangvik er raskt ut og gjør en god jobb med å fange ballen foran vingen!
    7'
    Gaute Vetti
    Tas kort på egen halvdel.
    8'
    Nicolai Næss
    Tas kort.
    9'
    Kabran ligger nede etter en duell med Sæter. Får frispark på egen halvdel.
    10'
    Tas kort.
    10'
    Gaute Vetti
    Tas kort på midten.
    11'
    Mål for Stabæk!
    Rosenborg 0 - 1 Stabæk
    Mål: Mushaga Bakenga
    Målgivende: Nikolas Walstad
    Det er av sine egne man skal ha det! Mushaga Bakenga lurer på bakerste på et innlegg fra Walstad og header ballen via neven til Tangvik, tverrliggeren og i mål!
    13'
    Isak Pettersson
    Løftes opp i banen.
    14'
    Kabran kommer til skudd og Tangvik produserer en god redning! I kjølvannet får Kostadinov spilt inn til Bakenga foran mål, men også denne gangen redder Tangvik!
    17'
    Adrian Nilsen Pereira
    Heades ut.
    17'
    Gult kort til Stabæk
    Kevin Kabran
    Takler Nypan.
    17'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Frederiksen header over på bakerste.
    17'
    Næss blir liggende på matta etter et sammenstøt med Frederiksen. Det var en viktig inngripen av Stabæks nummer tre, i det Skarsem og Frederiksen tvang frem et brudd.
    20'
    Simen Wangberg
    Tas kort.
    20'
    Røsten prøver å finne Cornic i bakrom, men det blir for upresist.
    23'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Per Ciljan Skjelbred
    Ut: Sverre Nypan
    24'
    Ole Selnæs
    Ender i ny corner.
    26'
    Nelson setter fart og spiller til Skarsem. Han dytter ut til Frederiksen, som drar seg innover og avslutter via en motstander og til corner.
    26'
    Ole Selnæs
    Går rett inn til keeper.
    27'
    Leo Cornic
    30'
    Vetti sitter nede. Ser ut som han er ferdigspilt.
    31'
    Ole Selnæs
    Tas kort
    32'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Fredrik Haugen
    Ut: Gaute Vetti
    32'
    Nelson prøver å ta seg forbi Ottesen, men høyrebacken henger bra med.
    33'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 Stabæk
    Mål: Ole Christian Sæter
    Målgivende: Olaus Skarsem
    Sæter tupper ballen i mål! Skarsem trer ballen gjennom til Sæter, og Rosenborgs nummer ni skuffer ikke. Tupper ballen videre forbi Petterson og RBK har utlignet!
    33'
    Fredrik Haugen
    36'
    Stor dobbeltmulighet for Stabæk! Et langt oppspill havner i beina på Kabran og Tangvik er litt på halvdistanse. Men keeperen henter seg mesterlig inn og får blokkert forsøket til Kabran etter han har rundet unggutten! Returen blokkeres også, denne gangen på strek av Cornic!
    37'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Curtis Edwards
    Heades ut av Selnæs.
    37'
    Skjelbred fikk seg en støkk i hodet etter et fall, men er tilbake på banen igjen nå.
    39'
    41'
    Wangberg sitter nede. Gjestene spiller ut ballen.
    41'
    Wangberg jogger utpå igjen.
    42'
    Gult kort til Rosenborg
    Ole Christian Sæter
    Kjefter på seg et kort.
    43'
    Tas kort.
    43'
    Vinge drar seg fint inn i boksen og spiller ut til Haugen. Han skyter oppi arma på Selnæs og dommer peker på merket!
    45'
    Ole Selnæs
    For protester.
    45'
    Næss skyter ned til venstre for keeper, men der er Tangvik og redder!
    45'+2
    Nikolas Walstad
    Halvklareres, før Haugen på akrobatisk vis skyter mot mål igjen, men Tangvik stopper forsøket.
    45'+2
    Yttergård Jenssen går ned for telling på den corneren. Støttes av banen og det må bli et bytte.
    45'+5
    Det var opprinnelig lagt til fem minutter, men det blir nok noen flere her.
    45'+6
    Haugen banker til fra distanse! Skuddet kommer fort, men Tangvik redder.
    45'+7
    Inn: Mikkel Konradsen Ceide
    Ut: Ulrik Yttergård Jenssen
    45'+7
    45'+9
    Etter 53 minutter sender Kringstad spillerne i garderoben for litt hvile etter en begivenhetsrik første del på Lerkendal. Stillingen er 1-1, og det kunne fort vært flere scoringer i løpet av denne omgangen. Nærmest flere mål er det Stabæk som har vært. Men Rosenborg har en ung og lovende sisteskanse i Sander Tangvik som har vartet opp med flere viktige redninger bakerst for trønderne. Ledermålet kom da tidligere RBK-spiss Bakenga fikk gå opp nokså uhindret på bakre stolpe. Sæter utlignet for trønderne etter å ha blitt spilt gjennom av Skarsem. Andre omgang er et lite kvarter unna.
    45'+1
    Inn: Tobias Børkeeiet
    Ut: Per Ciljan Skjelbred
    45'+1
    Inn: Kasper Pedersen
    Ut: Simen Wangberg
    45'+1
    Kaloyan Kalinov Kostadinov
    Frisparket heades utenfor av Næss. Ikke fryktelig langt unna det!
    48'
    Stor sjanse for Nelson! Det starter med en god pasning fra canadieren ut til høyre, hvor Frederiksen etter hvert får spilt ballen lavt og fint inn i feltet. Der får imidlertid en umarkert Nelson kun til å plassere ballen utenfor!
    50'
    Ny god mulighet for Nelson! Denne gangen kommer det etter et fint angrep der Børkeeiet først finner Pereira med et lekkert fremspill ut mot venstre. Backen legger fint til Nelson i boksen, men avslutningen fra canadieren går over!
    56'
    56'
    Det åpner seg en mulighet for Kabran, men vingen blåser skuddet over.
    58'
    Corneren treffer Edwards og går utenfor.
    59'
    Sæter ligger nede og har vondt.
    59'
    Inn: Isak Snaer Thorvaldsson
    Ut: Ole Christian Sæter
    59'
    Ole Selnæs
    62'
    Annullert mål for Rosenborg - stillingen er fremdeles 1 - 1
    Isak Snaer Thorvaldsson fikk mål annulert
    Islendingen går til værs og stanger det gode innlegget fra Selnæs i mål, men Kim Tomas Haglund har løftet flagget!
    63'
    Rosenborg blir avblåst for offside
    Isak Snaer Thorvaldsson
    63'
    Nesten for Vinge som løper inn bak Ceide og har mye rom. Men Røsten kommer raskt til og tvinger vingen innover, og der blir det etter hvert for trangt.
    66'
    Rosenborg kontrer og Frederiksen spilles gjennom av Skarsem. Men dansken mangler akkurat nok fart til å komme seg fri fra Stabæk-forsvaret. Går også til slutt overende dansken, men dommer gjør nok rett i å ikke blåse frispark.
    68'
    Usikker på om Kabran prøver et lurt skudd eller et innlegg, men Tangvik er uansett våken bakerst for RBK.
    69'
    Tobias Børkeeiet
    71'
    Tas kort.
    71'
    Pereira går ned i feltet, men Kringstad er ikke med på at det er straffe.
    73'
    Kasper Pedersen
    Tas kort.
    73'
    Leo Cornic
    Takler Kabran.
    74'
    Ole Selnæs
    Tas kort.
    76'
    Frederiksen i stolpen! RBK centrimetre unna å ta ledelsen! Børkeeiet finner Cornic med en flott crosser. Backen legger tilbake til Frederiksen som drar av en mann og banker ballen i tverrliggeren!
    77'
    Så kommer RBK fremover igjen med tre mot tre! Nelson velger å gjøre alt selv og går for avslutning. Petterson slår unna og på returen blåser Selnæs ballen over!
    78'
    Ganske utrolig at det ikke står 2-1 her nå.
    79'
    Inn: Fredrik Krogstad
    Ut: Rasmus Eggen Vinge
    79'
    Edwards banker til fra litt utenfor boksen. Skuddet går rett i Ceide.
    81'
    Leo Cornic
    81'
    Like utenfor fra Frederiksen! Dansken kommer med ballen i fart og utfordrer Stabæk-forsvaret. Velger til slutt å gå for skudd, som i og for seg er greit. Men skuddet mangler noen centimetre presisjon!
    82'
    Håkon Røsten
    83'
    Inn: Luca Kjerrumgaard
    Ut: Mushaga Bakenga
    84'
    Klareres av gjestene.
    84'
    Jayden Nelson
    87'
    Krogstad skyter utenfor.
    88'
    Pedersen ligger nede for Stabæk.
    89'
    På beina igjen nå.
    89'
    VAR sjekker om det er straffe i en duell med Kjerrumgaard og Røsten. Sjekken er raskt over. Ingen straffe.
    90'
    Kjerrumgaard skaffer seg rom og skyter! Tangvik parerer!
    90'+2
    Andre gule kort til Stabæk
    Får sitt andre gule for dagen, etter å ha vært oppe albuen i ansiktet på Cornic.
    90'+3
    Ole Selnæs
    Frisparket slås inn i feltet, men dommer har sett noe og blåser frispark utover.