0-1
1 116
306

God lørdag, og velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Rosenborg og Stabæk. Mitt navn er Filip Røkke Bergli, og jeg skal ta deg trygt gjennom kampen i ettermiddag.
    Etter 22 spilte kamper er Rosenborg på toppen av tabellen, og har opparbeidet seg en luke på tre poeng ned til Vålerenga på andre plass. Trønderne er i veldig god flyt om dagen, og dersom de vinner dagens kampen blir det deres tiende seier på rad. NM inkludert. For nøyaktig én uke siden tok RBK imot Åsane her på Koteng Arena. Hjemmelaget dro til slutt i land en skikkelig sliteseier da de vant 1-0 etter scoring av Linberg, til tross for stor dominans i banespillet.
    Gjestene på befinner seg på sin side litt i ingenmannsland rent tabellmessig. 27 poeng holder til en pen femte plass, men avstanden er stor opp til Brann på fjerde plass, det samme er distansen ned til bunnen av tabellen. Ting har ikke gått helt på skinner for dette Stabæk-laget i det siste, men de har til gjengjeld hatt et ganske tøft kampprogram. På de siste seks kampene har de kun blitt fire poeng, følgelig etter seier mot Arna-Bjørnar og uavgjort mot Lyn. De resterende kampen har vært mot antatt sterke lag i Brann, LSK og to ganger RBK.
    Disse lagene har møtt hverandre tre ganger allerede denne sesongen, to ganger i serien og en gang i cupen. I serien vant Rosenborg stort begge de to første kampene, 3-0 hjemme og 1-5 borte.
    NM-oppgjøret på Nadderud var derimot mer spennende. Thea Loennecken satte inn 1-0 sent i den første omgangen, og det så lenge ut til at hennes scoring skulle sende Stabæk videre. Sara Hørte ville det derimot annerledes, og satte inn utligningen tre minutter på overtid. Ekstraomgangene ble heller ikke mindre spennende. RBK scoret to ganger og gikk opp til 1-3 med én omgang igjen å spille, før Stabæk på mirakuløst vis hentet seg inn i kampen igjen med to ytterlige scoringer. To minutter på overtid av ekstraomgangene slo RBK til igjen, denne gangen var det Camilla Linberg som scoret, og sendte med med RBK videre.
    Vi får håpe på en like actionfylt kamp i dag, jeg er tilbake med lagoppstillinger 60 minutter før avspark. Heng med!
    Rosenborg gjør én endring på laget som slo Åsane for nøyaktig én uke siden. Elin Sørum er tilbake fra karantene og kommer inn på midtbanen. Dermed flyttes Magnúsdóttir opp på høyre og Nautnes over til venstre. Andreassen starter bak Linberg på topp.
    Petter Belsvik gjør også en del endringer på laget som starter for Stabæk i dag. I forsvaret er Bølviken ute av dagens tropp med karantene, mens Bjørneboe er henvist til benken. Lene Soleng Hansen kommer rett i forsvaret, mens Omarsdottir starter på topp. Dermed flyttes hele venstresiden ett hak ned i banen, med Bjånesøy på midtbanen, Loennecken vingback og Lång nede i forsvaret.
    0'
    Linberg med avspark for hjemmelaget her i regnet!
    0'
    Magnúsdóttir kommer til innlegget ute til høyre med en gang her, men forsøket beines unna av Lång.
    1'
    Ikke uventet har Rosenborg tatt kommandoen her.
    2'
    Nautnes vinner ballen fra Bjånesøy ute til venstre, Stabæk fortsetter å stå etter her. De lykkes halvveis med det høyre presset og RBK lykkes ikke helt med frispillingen og må starte på nytt bakfra,
    3'
    Magnúsdóttir får kampens første mulighet etter et innlegg fra høyre. Innlegget klareres rett ut i beina på Magnúsdóttir som skyter på direkten fra rundt 10 meters hold. Skuddet går rett op Skoglund som holder enkelt.
    4'
    Det blir en kort variant hvor de prøver å spille fri Linberg, men Stabæk forsvarer seg bra.
    4'
    Magnúsdóttir forsøker seg nok igjen, men nok en gang blir skuddet fra rundt 15 meter for svakt og rett på keeper.
    7'
    Mål for Stabæk!
    Rosenborg 0 - 1 Stabæk
    Mål: Mathilde Kruse
    Målgivende: Anja Rasmussen
    Kruse banker inn 0-1 for gjestene med et nydelig skudd i nærmeste kryss! Stabæk varter opp med vidunderlig fotball her, idet de spiller seg opp langs venstre side før de finner Anja Rasmussen inne sentralt. Rasmussen setter på sin side opp Mathilde Kruse inne i sekstenmeteren til Rosenborg, før hun vender opp og banker ballen opp i vinkelen! Nydelig scoring.
    8'
    Nautnes banker ballen i nettet fra bakerste stolpe etter nydelig innlegg fra Sørum. Rosenborg fortsetter å skape muligheter her.
    10'
    Minde forsøker å finne Magnúsdóttir med luftig innlegg på bakerste, men ballen ender med innkast på den andre siden.
    13'
    Nautnes brenner en kjempemulighet for hjemmelaget! RBK vinner ballen høyt i banen etter et Stabæk-innkast Linberg får ballen i beina rettvendt inn i sekstenmeteren. Spissen spiller ballen perfekt til Nautnes som kommer stormende inn i boksen fra venstre kant, men skuddet på direkten blir så vidt for upresist fra rundt straffemerket og stryker feil side av stolpen.
    13'
    Ny stor mulighet for Rosenborg, denne gangen ved Linberg! Andreassen får ballen av Nautnes ute til venstre og spiller er fantastisk ball på bakre mot Linberg. Der gjør også Stabæk-forsvaret en fantastisk jobb, og ligger tett i tett på Linberg som dermed ikke får rom til å avslutte.
    16'
    Stabæk hviler ikke på 0-1-ledelsen her og angriper med en gang de får muligheten. Målscorer Kruse vender spillet fint over til venstre hvor innlegget kommer, men ballen blir for upresis og går helt inn til Christiansen.
    16'
    Melissa Bjånesøy forsøker seg fra 25 for gjestene med et tungt skudd, men forsøket er aldri i nærheten.
    18'
    Selv om Rosenborg har mye ball i starten her er Stabæk svært farlige når de får muligheten.
    19'
    Andreassen stuper i det høye presset her når gjestene spiller seg ut. Innkast til Stabæk på egen halvdel.
    19'
    Rasmussen gjør en meget god forsvarsjobb idet hun stopper Nautnes i duellen ute til venstre.
    21'
    Stabæk ligger dypt i ramma nå mens Rosenborg angriper i etablert.
    21'
    Hjemmelaget er nære på å tråkle seg gjennom til høyre i boksen ved Andreassen og Magnúsdóttir, men de stoppes i siste liten.
    22'
    Magnúsdóttir går for innlegget fra helt ute på venstre kant. Forsøket er svakt og suser ut over dødlinja.
    23'
    Jeg synes Stabæk greier å tette litt bedre igjen nå i forhold til tidligere i omgangen, hvor Rosenborg kom til avslutning nesten ved hvert eneste angrep. Dette kan bli en tålmodighetsprøve for trønderne.
    24'
    Nautnes er ned og blokkerer innlegget fra Rasmussen. Fin jobb bakover der.
    25'
    Anja Rasmussen varter opp med en god prestasjon idet hun tar seg forbi markeringen sin ute til høyre og drar seg inn i banen. Der avslutter hun med venstre ned mot nærmeste, men skuddet går så vidt utenfor.
    27'
    Stor mulighet for Nautnes og RBK! Skoglund kommer ut og skal fange et høyt innlegg på bakerste stolpe, men glipper ballen ute av henda og i beina på Nautnes. Spissen forsøker å legge ballen over forsvarerne mellom ballen og målet, men skuddet blir for lite følsomt og lander på nettaket.
    28'
    Dagens første offside går til RBK-kapteinen.
    29'
    Stabæk angriper ned langs venstre og kommer til innlegg, først ved Loennecken og så ved Bjånesøy. Begge lag er tunge inne i boksen, men vertene får til slutt klarert.
    31'
    Gjestene får innkastet på den andre siden, men denne gangen går innlegget rett ut over dødlinja.
    31'
    Godt frisparket av Lång fra midtbanen, en RBK-spiller stusser den ut til corner ved bakerste stolpe.
    32'
    Veldig farlig corner av Lång som holder på skur rett i nettet. Christensen gjør en veldig god jobb idet hun får slått den unna, tett pakket inn av Stabæk-spillere.
    32'
    Linberg vinner frisparket i etterkant av cornren.
    33'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 Stabæk
    Mål: Cesilie Andreassen
    Andreassen utligner for hjemmelaget! Magnúsdóttir spiller fri Elin Sørum som kommer på overlappen ute til høyre før hun banker ballen inn i farlig område foran keeper. Skoglund får en tøff oppgaven med å håndtere den ballen, og ender med å slå den rett ut til Andreassen som pirker returen i nettet fra rundt fem meter.
    34'
    Linberg blåser ballen over fra 10 meter! Nok en gang er det ute til høyre ved Magnúsdóttir det skjer. Innlegget mot Nautnes plukkes ned av forsvaret og ballen er løs sentralt i boksen. Der kommer Linberg stormende for forsøker å blåse den i nettet med innsiden av foten, men skuddet går utenfor.
    37'
    Blir en kort variant.
    38'
    Ballen spilles til Magnúsdóttir som sender av gårde en kanon av et skudd fra spissen av boksen. Ballen flakker skikkelig og er vanskelig for keeper, men sniker seg så vidt over tverrligger.
    39'
    Gjestene med innkastet høyt i banen nå.
    40'
    Stabæk sender opp mange spillere her. Muligheten renner ut i ingenting for gjestene.
    41'
    Joramo forsøker seg fra 20 meter mot det nederste hjørnet, men skuddet får utenfor.
    43'
    Ut fra Loennecken på første.
    43'
    Ballen havner ute hos Magnúsdóttir som svinger den lavt inn på første, men den går rett i nettveggen.
    44'
    Magnúsdóttir spilles fra av Linberg ute til høyre og ser etter Nautnes sentralt. Nautnes er helt alene foran keeper, men innlegget kommer for nære Skoglund som er god og plukker sikkert.
    44'
    45'
    Der er den første omgangen over og lagene er like langt. Til tross for at Rosenborg tok tak i kampen fra starten av var det gjestene som scoret først. Mathilde Kruse satte ballen i vinkelen med et nydelig skudd etter et flott Stabæk-angrep. Hjemmelaget fortsatte å kjøre på å ble til slutt belønnet med scoring da Cesilie Andreassen satte inn 1-1 på returen fra Skoglund etter et hardt og lavt innlegg fra Sørum. Dermed står det 1-1 til pause.
    45'
    Kruse setter i gang den andre omgangen for gjestene.
    45'
    Lempes inn mot Hørte på bakerste, men stopperen pakkes godt inn. Gjestene tar over.
    46'
    Isaksen dribler seg bort med ballen i beina for boksen RBK-boksen. Stabæk tar tak fra starten her.
    48'
    Lilleås Næss mister ballen til Loennecken ute til venstre. Sistnevnte stoppes av Joramo og greier ikke utnytte den.
    49'
    Linberg og Nautnes kombinerer fint ute til venstre og sistnevnte kommer seg fri helt nede ved linja nære mål. Hun forsøker å legge ballen ut igjen til Linberg, men ballen går rett i klypene på Skoglund.
    50'
    Linberg kan kontre etter at Stabæk mister ballen høyt i banen. Hun prøver å spille Joramo på tvers, men treffer bare beina på en Stabæk-spiller.
    51'
    Skoglund redder forsøket fra Andreassen! Vertene kombinerer flott ute til høyre og ballen ender i beina på Andreassen som er rettvendt og kan skyte ned mot det nærmeste hjørnet. Skuddet er hardt og godt plassert, men Skoglund gjør en mesterlig redning.
    52'
    Blir kort til Selma som spiller til Joramo. Sistnevnte lemper ballen inn før den klareres tilbake til henne selv. Skuddet kommer fra 17 meter, men forsøket går høyt over.
    52'
    Thea Loennecken setter ballen i mål for Stabæk som lenge tror de har tatt føringen, men plutselig kommer offsideflagget opp fra linjedommer. Stabæk-spillerene er rasende her når de tror at de har tatt ledelsen, og flagget var nede veldig lenge. Den var veldig sein fra linjedommer, men det så mistenkelig ut som offside.
    55'
    Over alt og alle fra Sørum.
    56'
    RBK-fansen roper på straffespark idet Emilie Nautnes takles til venstre i sekstenmeteren. Dommer står veldig fint plassert der og vinker spillet videre med det samme.
    60'
    Rosenborg nærmer seg nå. Denne gangen får Andreassen nesten skyte fritt fra åtte meter foran mål etter en pasning 45 grader ut, men Soleng Hansen får så vidt satt inn taklingen.
    61'
    Loennecken forsøker å lempe den inn fra rundt 25 meter, men treffer kun Linberg som enkelt banker unna.
    61'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Zara Jönsson
    Ut: Iris Omarsdottir
    62'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Anna Langås Jøsendal
    Ut: Selma Sol Magnusdottir
    63'
    Minde svinger ballen inn fra langt unna, men legger alt for mye i den og ballen suser ut over dødlinja.
    65'
    Rosenborg nærmer seg veldig her nå! Anna Jøsendal har satt fyr på den venstrekanten, her spiller hun fri Mindre som svinger inn mot Linberg. Loennecken får kastet seg inn foran spissen og får på merkelig vis klarert ballen slik at den havner i henda på Skoglund.
    66'
    Lång slår unna innlegget fra Linberg til høyre.
    68'
    Nautnes har forøvrig tatt plass på topp nå, med Linberg til høyre og Jøsendal til venstre.
    68'
    Kjempefarlig corner fra Andreassen som holder på å snike seg rett i nettet. I duell med Sara Hørte på bakerste får Skoglund slått den unna.
    68'
    Ut fra Loennecken på første. Skuddet fra Jøsendal blokkeres ut til ny corner.
    69'
    Blir kort denne gangen. Etter corneren vendes spillet over til høyre hvor Joramo får ballen og slår innlegget sentralt i boksen. Rett i klypene på Skoglund.
    70'
    Nå er det beleiring rundt Stabæk-boksen her. Soleng Hansen klarer ballen unna denne gangen.
    72'
    Linberg felles i midtsirkelen, tas fort.
    73'
    Ballen spilles ut til Lilleås Næss som lemper inn. Nok en gang går innlegget inn til Skoglund som holder fast. Hun har hatt mye å gjøre de siste ti minuttene.
    74'
    Innbytter Jönsson får tak i ballen for gjestene her. Skal også Stabæk spilles seg litt mer inn i kampen mot slutten her. Angrepet ebber ut i ingenting for Stabæk.
    76'
    På den andre siden kommer Linberg fri ute til høyre. Hun forsøker å løfte inn mot Nautnes, men ballen sklir av foten.
    77'
    Linberg skubbes over ende i duell med Thea Loennecken og hele tribunen vil ha straffe til hjemmelaget.
    77'
    Elin Sørum smeller den i metallet! Den dype midtbanespilleren dunker til fra 20 meter og sender av gårde en kanon av et skudd. Skuddet klasker i tverrligger over en utspilt Skoglund, utrolig nære på!
    78'
    Inn: Matilde Rogde
    Ut: Camilla Linberg
    Ikke fått det til å stemme i dag, Linberg.
    78'
    Innbytter Rogde kommer seg løs ute til høyre og lemper inn på bakerste mot Jøsendal. I en hard duell får Jøsendal hodet på ballen først, men headingen blir for løs til å true Skoglund ytterligere.
    80'
    Skoglund er nok en gang ute og plukker ned innlegget fra Minde. Vi har sette mange upresise innlegg fra RBK i ettermiddag.
    81'
    Lång blokkerer innlegget fra Rogde med magen, før hun blåser ballen opp i vinduet på tribunen. Hun har vært solid i dag.
    82'
    De kjemper som helter i forsvaret til Stabæk nå. Rogde får ballen inne i sekstenmeteren og utforer Loennecken. Hun finter til venstre før innlegget kommer til høyre, Loennecken henger med og får blokkert.
    83'
    Kapteinen går i offside før innlegget slås.
    84'
    Lempes inn og faller ned til Rogde. Skuddet går via en forsvarer og inn til keeper.
    85'
    Gult kort til Stabæk
    Meryll Abrahamsen
    Abrahamsen får det gule kortet idet hun river ned en spiller på midten. Den er soleklar.
    85'
    Rogde i offside ute til høyre denne gang.
    87'
    Skal Stabæk få sin mulighet på slutten her også da?
    88'
    Lilleås Næss forsøker nok et innlegg mot Nautnes inn i boks. Nok en gang går ballen rett i klypene på Skoglund.
    88'
    Helgesen banker unna innlegget fra Lilleås Næss. Stabæk fortsetter å være solide der inne foran mål.
    89'
    Inn: Celine Nergård
    Ut: Emilie Nautnes
    90'
    Sara Hørte banker til fra 25 meter på en klarering med innsiden av foten, men skuddet går himmelhøyt over målet til Skoglund.
    90'+1
    Anna Jøsendal kommer seg fri til venstre og spiller en perfekt ball tilbake 45 grader ut i boksen, men der kommer ingen RBK-spillere. Ballen ruller helt gjennom til Lilleås Næss som banker til på første, nok en gang langt over.
    90'+2
    Hjemmelaget har virkelig manglet kvalitet på sluttproduktene i dag, både med tanke på innlegg og avslutninger.
    90'+3
    90'+4
    Der er kampen over og det ender 1-1 på Koteng Arena. Stabæk nekter med det Rosenborg å ta sin tiende seier på rad, og er det første laget til å ta poeng fra Rosenborg siden Juni. Rosenborg tok med seg den spillemessige dominansen fra den første omgangen over i den andre, og skapte mange gode muligheter. Dårlig kvalitet i både innlegg og avslutninger var et stort problem for trønderne i dag, så må også Stabæk ha honnør for å ha forsvart seg kompakt med nebb og klør. Dermed ender det med poengdeling her, og Stabæk tar poeng fra Rosenborg for første gang i år. Takk for nå!