3-1
3-2
90'+3

Hei og velkommen til Lerkendal Stadion hvor Rosenborg skal ta i mot Start!
    RBK har i kjent stil allerede publisert sitt eget lag, og trønderne starter med samme lag som mot Viking sist. Det betyr at Andre Hansen fortsetter i mål, med Svensson og Dorsin på backene og Eyjólfsson og Strandberg som stoppere. Selnæs er midtbaneanker med Jensen og Midtsjø som indreløpere og Søderlund leder spissrekka med Mikkelsen og Riski på flankene. Det betyr også at Pål Andre Helland starter på benken for RBK.
    Jonas Svensson spiller for øvrig sin RBK-kamp nummer 150 i dag. 22-åringen blir dermed den nest yngste til å denne milepælen for RBK, kun slått av Per Ciljan Skjelbred.
    For Start mangler Espen Hoff som må sone med karantene, mens Ole Martin Rindarøy og Matias Rasmussen er skadet.
    Da er også Starts lag klart, og Mons Ivar Mjelde står ved løftet sitt om å endre på laget. Håkon Opdal er vraket til fordel for Ingvar Jónsson, Kristoffer Ajer er tilbake i laget, mens Robert Sandnes og Andreas Holling også er nye på laget siden forrige seriekamp.
    RBK gjestet Viking i sin forrige seriekamp, hvor de vant 4-1. Alexander Søderlund og Tobias Mikkelsen satte inn hvert sitt mål før Viking reduserte. Til slutt var det Liam Henderson som punkterte kampen med to raske mål på slutten.
    Start på sin side tok i mål Vålerenga på hjemmebane. Etter å ha snudd 0-1 til 2-1 måtte de skuffet innse at Vålerenga snudde kampen tilbake og vant 2-3. Målscorere for Start var Espen Børufsen og Mithías Vilhjálmsson.
    Forrige gang lagene møttes her på Lerkendal fikk vi servert en skikkelig thriller av en fotballkamp. Ernest Asante og Espen Børufsen ga Start ledelsen 2-0 før halvtimen var spilt, men Mikkel Diskerud og Alexander Søderlund bragte balanse i regnskapet før pause. Til slutt var det sistnevnte som satte inn seiersmålet for RBK kun syv minutter før slutt. Det omvendte oppgjøret ble også en målfest, og da med ytterligere ett mål i protokollen. Alexander Søderlund liker seg mot Start og var med på å sette inn to mål i løpet av den første timen, kun adskilt av Riku Riski som også tegnet seg på scoringslista. Deretter reduserte Alejandro Castro før Riski satte inn sitt andre mål for dagen. Til slutt fikk Espen Hoff lov til å pynte på resultatet på overtid, noe som betyr at kampen endte 2-4 i favør RBK.
    Siden 1969 har lagene møttes 67 ganger. RBK har vunnet 35 ganger, mens Start har vunnet 17 ganger. 15 av kampene har endt uavgjort. Her på Lerkendal står RBK med 22 seire mot Starts fem. Åtte kamper har endt uavgjort. Forrige gang Start vant her på Lerkendal var i 2009. Den gangen ble det, som i fjor, scoret fem mål og Cristian Bolanos ble den store helten med sin 2-3-scoring tre minutter på overtid. Mads Stokkelien, som til daglig triller ball med selveste Raúl, og Bernt Hulsker scoret de første to målene for Start, mens Trond Olsen noterte seg for to RBK-scoringer denne oktoberkvelden. I det hele tatt pleier det gjerne å bli målrikt når disse to lagene møtes. Av de siste ti oppgjørene er det blitt scoret fem mål eller flere hele syv ganger og to av disse var seksmålskamper. Det er lov å håpe på et tilsvarende underholdende oppgjør også i dag.
    Dagens dommerkvartett ledes av Svein-Erik Edvartsen fra Hamar IL. På linjene løper Reidar Gundersen og Magnus Lundberg fra henholdsvis Frisk-Asker IF og Ringsaker IF. Kim Rune Østerlie Borgersen fra Austad FK er fjerdedommer.
    Vi bruker noen respektfulle ord for å si at Alf Mathisen gikk bort i går. Den tidligere Start-spilleren er far til Start-legenden Svein Mathisen og nåværende spiller Jesper Mathisen og døde 84 år gammel.
    RBK med avspark i kampen.
    1'
    Hollingen markerer seg umiddelbart med å gjennomføre et overfall på Midtsjø. Kaster seg over ryggen på indreløperen og river ham i bakken. Frispark.
    1'
    Frisparket slås inn, men havner hos keeper Jónsson.
    1'
    Selnæs drar seg fri fra to mann og spiller frem til Midtsjø. Han vender opp med et godt mottak og curler ballen i retning det lengste hjørnet. Skuddet er ikke hardt nok, og truer aldri Jónsson.
    2'
    Sandnes kommer rundt på kanten og legger tilbake i feltet der Kristjánsson prøver en mellomting på pasning og skudd som går utenfor.
    3'
    Mål for Start!
    Rosenborg 0 - 1 Start
    Mål: Espen Børufsen
    Målgivende: Emil Dahle
    Eyjólfsson vegrer seg for å bruke keeper og velger å prøve å slå langt i stedet. Ballen går rett i beina Emil Dahle som sender den videre ut til Børufsen. Han legger an til skudd før han kliner ballen inn i det lengste hjørnet fra rundt 25 meter. Kanonscoring!
    4'
    Børufsen triller rundt med Svensson før han slår inn til Dahle som er fri foran mål. Han prøver å sette ballen i mål med yttersiden av foten, men sender skuddet til side for stolpen.
    6'
    Sandnes slår inn i feltet, men ballen går over Vilhjálmsson før den går i klypene på Hansen.
    7'
    Dorsin spiller opp til Midtsjø som trekker seg fri fra Christensen før ballen klareres til innkast. Det innkastet ender hos Riski som får en corner ut av det.
    9'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Mike Jensen
    Eyjólfsson strekker seg etter ballen, men når ikke frem. Mikkelsen får ballen opp mot feltet igjen, men Svensson får ikke kontroll på den. Utspill fra mål.
    9'
    Jensen prøver å trekke seg fri for å skyte, men Vikstøl setter inn en god takling og hindrer dansken.
    11'
    Jensen chipper frem til Søderlund, men spissen prøver å dempe ballen med panna. Det er et D-moment han ikke behersker og Start klarerer.
    12'
    Dorsin kjører tunnel på Hodnemyr, men får en lang føring. Deretter må han kaste seg inn i en takling for å rekke ballen, men avblåses for måten han går inn på. Viser knottene der.
    13'
    Børufsen runder på kanten igjen, men denne gangen klarerer Strandberg innlegget.
    13'
    Vilhjálmsspn trer frem til Ajer som blir avvæpnet av Eyjólfsson. Corner.
    14'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Espen Børufsen
    Hansen fanger komfortabelt.
    14'
    Midtsjø mister ballen og river ned Hollingen for å hindre kontring i mot. Slipper unna med frispark i mot og beskjed om å roe ned.
    16'
    Dorsin trer vakkert frem til Jensen som møter ballen før han slår den inn i feltet. Start beiner unna til corner.
    16'
    Mike Jensen
    Start klarerer.
    17'
    Start kontrer etter RBKs corner, men en god defensiv jobb av Riski hindrer en sjanse.
    17'
    RBK kontrer på høyresiden, men Start er meget disiplinerte i returjobbingen og til slutt er det spissen Vilhjálmsson som rydder opp på egen halvdel.
    18'
    Christensen støter hardt inn i Søderlund bakfra og lager frispark midt på egen halvdel.
    19'
    Jensen svinger frisparket inn i feltet, men den svake, luftige chippen går over feltet før Jónsson fanger lett.
    20'
    Selnæs tar med seg ballen på skuddhold, men velger å chippe inn i feltet fremfor å skyte. Den ballen stusses tilbake til egen keeper av Vikstøl.
    21'
    Dahle spiller vegg med Vilhjálmsson, men kommer ikke til avslutning. Bra tendenser der.
    21'
    Vilhjálmsson stusser mot Ajer, men unggutten er i offside.
    22'
    Gult kort til Start
    Rolf Daniel Vikstøl
    Vikstøl meier ned Søderlund med en takling bakfra og belønnes med det gule kortet.
    23'
    Selnæs slår inn og Søderlund og Christensen havner i brytekamp. Begge går i bakken og det ropes intenst på straffe. Uten gehør.
    24'
    Gudmundur Kristjansson
    Kristjánsson ødelegger en RBK-kontring med en høyt motivert holding. Gult kort.
    24'
    Frisparket lempes inn i boksen og skaper litt kaos, men ingen avslutning.
    25'
    Dorsin får en nydelig stikker fra Midtsjø og krangler seg forbi to mann før han legger igjen til Jensen. Han skyter via en motspiller og til corner.
    26'
    Ole Selnæs
    Slås på bakre stolpe hvor Strandberg ikke får avsluttet. Det ender til slutt med frispark til gjestene.
    26'
    Ajer stusser en lang ball bakover og Vilhjálmsson er på farten. En god defensiv jobb av Svensson hindrer en farlighet der.
    27'
    Jensen vender opp og trer mot Søderlund, men en svak touch gjør at ballen aldri når frem.
    28'
    Dorsin slår inn og Søderlund lar ballen gå forbi seg. Det overrasker Start litt, men Mikkelsen får ikke kontrollert ballen.
    29'
    Dorsin løfter mot Midtsjø, men Christensen kommer til unnsetning og klarerer til corner.
    30'
    Mike Jensen
    Strandberg kommer til avslutning, men ballen går rett til værs. Svensson blir litt vel ivrig i kampen om andreballen og lager frispark.
    30'
    Søderlund stusser mot Riski som tar med seg ballen med en lekker touch. Innlegget er ikke like godt og klareres, men RBK holder trykket oppe og vinner en corner.
    31'
    Mike Jensen
    Søderlund stusser mot mål, men treffer ikke.
    32'
    RBK kjører på etter corneren, men Jensens innlegg når ikke frem.
    32'
    Start får muligheten til å kontre, men en upresis pasning fra Ajer mot Børufsen setter en stopper for det.
    33'
    Vilhjálmsson snapper ballen fra Selnæs som så river ned islendingen. Frispark midt på banen.
    34'
    Gult kort til Rosenborg
    Dorsin mener seg snytt for innkast og kjefter på assistentdommeren. Til tross for at han får en advarsel fra dommeren gir han seg ikke, og mottar det gule kortet.
    35'
    Mikkelsen kommer til innlegg fra dødlinja, men det svake forsøket ender opp hos Jónsson.
    36'
    Selnæs mister ballen på veien fremover etter et godt returløp av Kristjánsson.
    37'
    Svensson slår inn og Søderlund header tilbake inn i feltet. Start får bare halvklarert og ballen ender opp hos Jensen. Han får bra klem fra utenfor 16, men Jónsson får slutt unna.
    38'
    Gedigen sjanse for RBK. Selnæs slår et frispark fra sidelinja inn i feltet og Start halvklarerer nok en gang. Mikkelsen får ta ned ballen på 18 meter og bredsider den mot det åpne hjørnet, men ballen sniker seg på utsiden av stolpen. Nære på.
    39'
    RBK angriper med mye folk nå. Mikkelsen og Svensson prøver seg, men uten å få avsluttet. Ballen ender opp hos Jensen som skyter utenfor fra skrå vinkel.
    41'
    Børufsen løfter mot Vilhjálmsson, men Strandberg stanger unna.
    42'
    Start prøver seg igjen. Børufsen legger inn fra venstre og Vilhjálmsson kommer til avslutning. Med yttersiden av foten stusser han ballen til side for mål.
    43'
    Nesten for RBK igjen. Mikkelsen finner Svensson som slår inn fra høyre. Midtsjø og Søderlund står i kø for å score fra kloss hold, men de to går litt i veien for hverandre og ingen får avsluttet på mål. Skummelt.
    44'
    Riski prøver å vri mot Mikkelsen, men Hodnemyr står godt og avskjærer pasningen før han setter fart. Han kommer seg helt inn i feltet via veggspill med Børufsen før han får innlegget blokkert til corner.
    45'+1
    Andreas Hollingen
    Klareres.
    45'+1
    Det er lagt til ett minutt i første omgang.
    45'+1
    45'+1
    Det er pause på Lerkendal og Start leder 1-0. Børufsen satte inn en kanon fra langt hold og gjestene var gode i store deler av de første 45 minuttene. Utover i omgangen tar RBK mer over og til slutt er det spill mot ett mål med kontringer som eneste angrepsvåpen fra Start. Det gode angrepsspillet til RBK er fraværende i store deler av omgangen, og mye må nok rettes på i pausen for Ingebrigtsens del.
    45'
    Start begynner med ballen i andre omgang.
    46'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Pål André Helland
    Ut: Riku Riski
    46'
    Mikkelsen tråkler med seg ballen inn i feltet, men får aldri rom til å avslutte. Start klarerer.
    47'
    Mikkelsen får ballen på ny, og denne gangen i fart. Innlegget går i beinet på Christensen og triller inn til Jónsson.
    47'
    Robert Sandnes
    Sandnes tar Helland på ankelen og belønnes med det gule kortet.
    48'
    Jensen hælflikker til Helland som prøver en mellomting mellom innlegg og skudd. Ballen går gjennom hele feltet og forbi den lengste stolpen. Halvfarlig den der.
    50'
    Vilhjálmsson slår mot Ajer, men Strandberg kommer foran. Han klarerer rett i brystet på Dahle som slår inn, men Børufsen får ikke tak i ballen.
    51'
    Helland finner Jensen som drar seg ned mot dødlinja. Corner.
    52'
    Pål André Helland
    Vikstøl stanger unna til ny corner.
    52'
    Curles mot bakre stolpe, men går over tverrliggeren og ut til femmeter for Start.
    52'
    Ajer og Dorsin kriger om ballen ved dødlinja. Corner til Start.
    54'
    Søderlund stanger unna på første stolpe.
    55'
    Sandnes trer fint frem mot Ajer, men Selnæs er nede i egen boks og klarerer til corner med en fin takling.
    56'
    Dorsin klarerer ved første stolpe.
    56'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 Start
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Mike Jensen
    Sandnes er med i angrep, men slår ballen rett til Midtsjø. Han tar den med seg før han slipper løs Jensen langs høyresiden. Dansken holder ballen såvidt i spill ved sidelinja før han avanserer mot feltet. Deretter slår han på tvers til Søderlund som avslutter på éntouch. Jónsson er på ballen, men klarer ikke å holde den ute og kula triller ubarmhjertig over mållinja.
    57'
    RBK prøver seg igjen. Selnæs kommer til avslutning fra langt hold, men forsøket på å skru ballen i det lengste hjørnet ender opp i armene på Jónsson.
    60'
    Helland finter vekk Sandnes som svarer med å bredside ham i bakken. Det ropes på backens andre gule kort, men dommeren nøyer seg med frispark til side for feltet.
    61'
    Helland smeller frisparket inn i boksen, men Ajer stusser til corner ved bakre stolpe.
    61'
    Mike Jensen
    Jónsson fanger komfortabelt.
    61'
    Andre gule kort til Start
    Og så var det slutt for Sandnes. Helland sender backen på etterskudd to ganger før taklingen kommer. Den er av det hodeløse slaget og det gule kortet er uunngåelig.
    62'
    Det påfølgende frisparket slås ut til Jensen, men avslutningen hans er for svak. Selnæs plukker opp og prøver å legge inn, men uten hell.
    63'
    Svensson får en flott ball fra Søderlund, men innlegget blokkeres til corner.
    64'
    Ole Selnæs
    Eyjólfsson kommer flygende, men blir hindret av Kristjánsson. Det ropes på straffe, men uten hell.
    65'
    Ny RBK-sjanse, men skuddet blokkeres til corner.
    65'
    Ole Selnæs
    Nok en variant som slås ut til Jensen i returrommet. Denne gangen treffer han bedre, men skuddet blokkeres.
    65'
    Mikkelsen trekker seg fri til venstre og legger inn, men Christensen klarerer like foran Helland som kommer bakfra. Ballen ender opp hos Midtsjø som legger igjen til Selnæs, men skuddet fra drøyt 18 meter går til side for mål.
    67'
    Vikstøl slår et frispark inn i boksen, men Hansen kommer tidlig ut og holder.
    68'
    Selnæs trekker seg fri fra Owello som legger ham i bakken. Frispark midt foran mål fra rundt 25 meters hold.
    68'
    Helland skrur ballen hardt rundt muren, men Jónsson er på plass ved stolpen og slår unna.
    69'
    Strandberg løfter mot Jensen, men pasningen er for hard og passerer dødlinja.
    69'
    Børufsen får med seg ballen i duell med Svensson og slår inn. Vilhjálmsson tar ned ballen før han faller med Strandberg i ryggen. Edvartsen vinker han rett opp igjen.
    70'
    Midtsjø finner Helland i feltet med en glimrende pasning, men vingen får ikke skutt i kamp med Christensen. Corner.
    71'
    Mike Jensen
    Eyjólfsson får tatt ned ballen i feltet, men en lang touch gjør at Start klarerer.
    71'
    Midtsjø kjører en boksåpner på Start med en glimrende pasning. Helland legger inn, DeJohn faller og Søderlund demper. Deretter kommer keeper ut og feller ham. Straffe.
    72'
    Søderlund bommer! Straffen går relativt midt på mål og der ligger Jónsson! RBKs andre straffebom for sesongen.
    73'
    Rosenborg 2 - 1 Start
    Men så sitter den for Søderlund! Midtsjø finner Jensen med en god pasning og dansken tar den med seg til dødlinja. Deretter løfter han ballen inn på bakre stolpe der Søderlund er umarkert. Han tar rennafart og mosestanger ballen i motsatt kryss. Den var nok deilig for Søderlund!
    74'
    Jensen finner Helland til høyre i feltet, men vingen nøler. Til slutt legger han tilbake mot Selnæs på skuddhold, men Owello snapper ballen.
    76'
    Owello slår et frispark på hodet til Ajer, men stussen går inn til Hansen.
    77'
    Helland får ballen utenfor hjørnet av 16 og skyter mot det lengste hjørnet. Utenfor.
    77'
    Helland trer mot Midtsjø, men Kristjánsson følger løpet og hindrer en sjanse i mot.
    78'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Lars-Jørgen Salvesen
    Ut: Espen Børufsen
    78'
    For en RBK-sjanse. Svensson trer i bakrom til Jensen som slår inn foran mål. Søderlund avslutter fra fire meter, men setter ballen over på nesten utrolig vis. Der skal det være hat-trick for spissen.
    81'
    14 134 tilskuere på Lerkendal i dag.
    81'
    Henderson og Mikkelsen kombinerer fint før ballen slås ut til Svensson. Han skyter fra hjørnet av 16, men ballen blokkeres.
    82'
    Henderson vender fint opp i feltet, men får ikke skutt under hardt press.
    82'
    Inn: Tomas Malec
    Ut: Alexander Søderlund
    83'
    Jensen tar med seg ballen og skyter fra langt hold. Skuddet er godt, men er på vei utenfor stolpen før Jónsson gir det mer fart på veien.
    84'
    Mike Jensen
    Ballen legges bakerst i feltet der Selnæs kaster seg rundt i lufta og sykkelsparker ballen over mål. Ville vært ekstremt spektakulært.
    85'
    Rosenborg 3 - 1 Start
    Nok en gang er det Svensson som trer ballen gjennom til Jensen som møter den ved dødlinja. Denne gangen tar han den med seg med Kristjánsson på slep før han perfekt serverer ballen i 45-graderen til Henderson. Skotten får en enkel jobb med å løfte ballen opp i nettaket fra to meters hold.
    86'
    Mikkelsen utfordrer Hodnemyr, men backen klarerer til innkast.
    88'
    Eyjólfsson finner Malec på 20 meter, men Owello snapper ballen når den høyreiste spissen forsøker å drible seg fri.
    90'
    Helland chipper inn til Svensson som demper ballen på kassa før han forsøker å skyte. Skuddet blokkeres.
    90'
    Det legges til tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Helland brøyter seg løs i feltet og legger tilbake til Henderson. Han vender opp og skyter, men sender kula over mål.
    90'+1
    Salvesen tar med seg ballen inn på RBKs halvdel, men stanses kontant av Eyjólfsson.
    90'+2
    Jensen plukker opp en Henderson-pasning ved dødlinja og finner Svensson i feltet. Han tar med seg ballen før han skyter fra skrått hold, men Jónsson redder ved første stolpe.
    90'+3
    Rosenborg 3 - 2 Start
    Og så reduserer Start ut av ingenting. Owello slår i bakrom og Ajer løper seg fri. Alene med keeper gjør han ingen feil og triller ballen kontrollert i det lengste hjørnet!
    90'+3
    90'+4
    Nok en femmålskamp mellom RBK og Start er over og vertene har vunnet 3-2. Start gjennomførte en meget god førsteomgang, men hadde fryktelig lite å svare med da RBK, anført av Helland, Jensen og Søderlund, satte opp dampen etter pause. Helland er mannen som egenhendig påfører Starts venstreback Sandnes et rødt kort, og det var på RBKs høyreside det meste skjedde. Jensen noterte seg for hat-trick i målgivende pasninger og Søderlund loggfører to scoringer og en straffebom. Mats Alstad takker for følget og ønsker alle sammen en fin 1. mai og nydelig langhelg.
    Skuddstatistikk (på mål): RBK 19(8) - Start 4(2).