1-1

Hei og velkommen til Lerkendal Stadion hvor Rosenborg skal ta i mot Strømsgodset til dyst!
    Vertene har virkelig fått en flying start på sin sesong med to seire av to mulige, og det med kalassifre. Aalesund ble sendt hjem fra Trondheim med 0-5 i bagasjen, mens FK Haugesund fikk stryk med 0-6 i sin egen storstue. Det betyr at RBK har en målforskjell på 11-0 etter de to første kampene sine. Odd er det eneste andre laget som kan skilte med 100% seiersrate i årets serieåpning.
    Godset på sin side har hatt en litt tråere seriestart. Etter 1-3 på Ullevål mot Vålerenga fulgte seriemesterne fra 2012 opp med 1-1 hjemme mot lokalrival Mjøndalen. Det betyr at drammenserne har ett poeng på sine to kamper så langt, og at poenghøstingen bør begynne snart dersom Godset skal kjempe om edelt metall i år. Da passer det vel bra å gjøre det her, mot en av de antatte medaljerivalene.
    RBK må altså klare seg uten lagkaptein Tore Reginiussen i lang tid fremover. Det meste tyder på at det blir for resten av sesongen for midtstopperkjempen som røk akillesen i første seriekamp for et par uker siden. Også samfylking Morten Gamst Pedersen er skadet til denne kampen, i tillegg til Pål Andre Helland.
    For Godset er Lars Christopher Vilsvik, Kim André Madsen og Marvin Ogunjimi ute med skader.
    RBKs lag er klart og Andre Hansen starter i mål med Holmár Eyjólfsson og Stefan Strandberg som stoppere. Jonas Svensson og Mikel Dorsin tar backene og Ole Selnæs den sentrale midtbanerollen. Mike Jensen og Fredrik Midtsjø fortsetter som indreløpere, mens Søderlund er midtspiss med Tobias Mikkelsen og Riku Riski som vinger.
    Tilsvarende oppgjør i forrige sesong endte 4-1 til RBK. Péter Kovács ga gjestene ledelsen, men Mikael Dorsin, Mike Jensen (2) og Riku Riski snudde kampen for trønderne. Forrige gang Godset reiste fra Lerkendal med tre poeng i bagasjen var i 2007, da Stian Ohr og Ronny Deila snudde kampen etter at Steffen Iversen hadde scoret på straffespark tidligere i kampen. Siden 1960 er det Godsets eneste seier på bortebane mot RBk, mens hjemmelaget har tatt 20 seire i tillegg til de fem uavgjorte oppgjørene lagene i mellom. I samme periode har lagene vunnet elleve ganger hver i Drammen, mens også der er det blitt fem uavgjorte kamper.
    RBK hadde 19.872 tilskuere på besøk under serieåpningen mot Aalesund, og det er ventet minst det samme i dag. Allerede før klokken 13.00 passerte de 19.000 solgte billetter.
    Lagene er klare, og vi ser at Thomas Sørum kommer inn på topp for Godset, mens tidligere RBK-spiller Øyvind Storflor befinner seg på benken.
    Alexander Søderlund har fått en knallstart i kampen om toppscorertittelen i år. Med to mål i begge de to første kampene har han dobbelt så mange mål som noen andre i Eliteserien. For Strømsgodset er Mounir Hamoud eneste målscorer, ettersom målet mot Enga ble scoret av Kjetil Wæhler på et selvmål.
    Dagens dommerteam ledes av Ken Henry Johnsen. Han har med seg Svein Erik Midthjell og Tom Harald Grønevik på linjene, mens Dag Vidar Hafsås er fjerdedommer. Johnsen representerer Husøy og Foynland IF, en klubb som holder til i 4. divisjon i Vestfold. De har spilt to kamper av årets sesong, hvor de har gått fra seier 1-0 over Runar til tap 0-9 for Sandefjord 3.
    Godset starter med ballen.
    1'
    Godset kommer seg inn i feltet umiddelbart, men RBK klarerer.
    1'
    Abu løfter langt, men ballen går inn til Hansen.
    2'
    Midtsjø er upresis i pasningsspillet og Kastrati snapper opp. Heldigvis for Midtsjø er RBK i balanse og får klarert.
    2'
    Dorsin slår inn, men for tredje gang på to minutter får vi se at Søderlund har en tøff motstander i Valsvik når det kommer til duellene i dag. Frispark til Godset.
    3'
    Horn slår tilbake til egen keeper, men Pettersen sliter med utspillet. Sender ballen rett til innkast for RBK.
    4'
    Innkastet går langt inn i boksen og stusses bakover før Pettersen fanger ballen.
    5'
    Midtsjø drar av Horn og er på vei forbi i det stopperen kaster seg på ryggen hans. Frispark og en advarende pekefinger fra dommeren der.
    6'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Tobias Mikkelsen
    Målgivende: Hólmar Örn Eyjólfsson
    Frisparket svinges inn, men Hamoud header unna. RBK vinner tilbake ballen og holder trykket oppe og til slutt får Eyjólfsson brukt låret til å spille ballen gjennom til Mikkelsen. Han kommer alene med keeper, venter ut Pettersen og smeller den inn i nota fra spiss vinkel! Pangstart for RBK, igjen!
    6'
    Godset er nær ved å svare umiddelbart. Kastrati tar ned ballen i feltet og vender vekk Dorsin, før Selnæs kommer til unnsetning med en knallhard takling til corner.
    8'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Florent Hanin
    RBK får frispark omtrent før ballen slås inn.
    8'
    Wikheim varter opp med en umotivert stempling på Mikkelsen etter at dansken har spilt bort ballen. Får tilsnakk for den.
    10'
    Dorsin slår inn og ballen går over Valsvik og Søderlund. Hanin kommer inn på bakre og klarerer til corner.
    11'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Mike Jensen
    Ballen stusses gjennom feltet og over på motsatt side der Svensson ikke klarer å hindre et innkast til Godset.
    11'
    Svensson setter tre mann ut av spill med en vending før han slipper til Jensen. Han prøver å tre til Mikkelsen, men pasningen er for upresis.
    13'
    Fossum finner Wikheim på kanten, men innlegget klareres av Eyjólfsson.
    13'
    Kastrati slår inn fra høyre, men ballen går rett i klypene på Hansen.
    14'
    Selnæs nøler med ballen i beina, og blir løpt opp og mister ballen. Kastrati følger opp med en tunnel på Dorsin, men Selnæs er selv mannen som rydder opp når han snapper ballen fra Sørum.
    15'
    Selnæs er for sent inne i en takling på Fossum og lager frispark. Småstygg den der.
    16'
    Hamoud slår lavt og hardt inn, men Strandberg klarerer.
    16'
    Abu skyter hardt fra langt hold og det ser ut til at ballen treffer en fot på veien. Hansen får en tøff jobb med skuddet, men slår ballen til corner.
    17'
    Godt slått, men ingen Godset-spillere får headet på mål.
    17'
    Strandberg finner Riski på kanten og finnen tar med seg ballen forbi Hamou med en lekker flikk med utsida. Innlegget blir imidlertid klarert på veien inn i feltet.
    19'
    Wikheim vipper inn til Sørum, men spissen er i offside.
    19'
    Ovenstad finner Hanin på kanten. Backen slår inn, men Svensson blokkerer til corner.
    20'
    Strandberg stanger unna.
    20'
    RBK kontrer. Mikkelsen slår opp på Søderlund som flikker den videre i bakrom til Mikkelsen igjen. Hanin kommer stormende bakfra og løper opp Mikkelsen slik at målscoreren må vende inn i banen. Fra drøyt 16 meter skyter han over.
    22'
    RBK småspiller elegant i og rundt 16-meteren til Godset, men finner aldri rom til å avslutte.
    23'
    Gult kort til Strømsgodset
    Martin Rønning Ovenstad
    Gjorde et desperat forsøk på å stanse RBKs angrep i stad ved å rive ned Midtsjø, men uten hell. Belønnes med det gule kortet i etterkant.
    23'
    Søderlund leker ryggsekk når han hopper opp på ryggen til Horn. Frispark.
    24'
    Wikheim trekker inn i banen og spilles opp av Horn. Ballen går kjapt videre til Hamoud som legger inn på den første touchen, men Hansen plukker ballen.
    25'
    Hamoud får ballen høyt i banen og trekker seg inn i feltet og forbi Dorsin. Innlegget med venstrefoten blokkeres til corner.
    26'
    Strandberg klarerer.
    26'
    Dorsin finner Midtsjø som har stukket i rommet bak Hamoud. Ovenstad henger på ham og setter inn en takling akkurat i det indreløperen skal slå inn fra dødlinja. Det ropes på straffe, men dommeren mener Ovenstad er på ballen. Brukbar farlighet uansett.
    28'
    Fossum får med seg ballen i duell med Selnæs og Midtsjø. Han slår så ballen ut til Wikheim som trekker seg ned og legger inn. Ballen er i ferd med å nå Sørum på blank kasse, men Strandberg sklir inn i blokkerer. Godset holder trykket oppe, men nå er RBK i balanse og ballen går ut til innkast.
    30'
    Mounir Hamoud
    Midtsjø finner Riski som er på vei gjennom på mål. Hamoud innser faren og kaster seg inn i ryggen på Riski. Gult kort der er helt korrekt.
    30'
    Strandberg skyter på frisparket, men ballen går i muren, rett til værs og ned i klypene på Pettersen.
    32'
    Mikkelsen drar seg inn i banen og legger inn med venstre. Riski kommer seg foran og header på mål, men Pettersen er nede langs matta og redder. Brukbar sjanse.
    34'
    Valsvik prøver å finne Hanin i det oppbyggende spillet, men Mikkelsen snapper ballen. Heldigvis for stopperen klarer ikke Mikkelsen å slå den i bakrom på Søderlund før ballen passerer sidelinja.
    36'
    Godset med mye ball mot et RBK i etablert forsvar for tiden.
    36'
    Selnæs setter inn hofta mot Fossum og får beskjed om å roe seg ned nå.
    37'
    Kastrati får angripe i rom og skjærer inn fra kanten. Stikkeren mot Sørum er lovende, men avskjæres av Strandberg.
    39'
    Så kommer Selnæs rundt på høyrekanten og slår inn fra dødlinja. Søderlund er etter den, men blir snytt i siste liten.
    40'
    Godset kontrer i høy hastighet og Kastrati får ballen fra Fossum. Han slår inn på direkten, men RBK klarerer.
    40'
    Mikkelsen får ballen til høyre i feltet og kjører overstegsfinter på Hanin som sender franskmannen på etterskudd. Skuddet er knallhardt og dupper, men Pettersen er på plass og slår unna.
    41'
    Kastrati har fått mye rom å bevege seg i på høyrekanten, men har slitt med avleveringene. Så også denne gangen, når innlegget går ut over dødlinja.
    42'
    Kjempesjanse til RBK! Hjemmelaget ruller opp fra venstre mot høyre og Selnæs finner Svensson med en flott pasning ut på kanten. Han legger igjen ballen til en umarkert Midtsjø som bredsider balllen til side for nærmeste stolpe fra glimrende posisjon! Der skulle nok indreløperen ønske at han fikk ballen på høyrefoten.
    44'
    Godset slår langt inn i feltet, men Hansen er våkent ute og plukker.
    45'
    Det er lagt til ett minutt i første omgang.
    45'+1
    45'+1
    Det er pause på Lerkendal på stillingen 1-0 etter at Mikkelsen ga vertene ledelsen tidlig i kampen. Etter det tok gjestene mer over banespillet og spilte RBK lave i store deler av omgangen. Særlig på høyresiden klarte Godset å legge press på RBK, men innleggene fra Hamoud og Kastrati holdt for lav kvalitet til å true RBK. Begge lag har vært ivrige på kontringer, og det er lite som tyder på at kampens siste mål er scoret.
    45'
    RBK med avspark i andre omgang.
    46'
    Ballen slås opp på Søderlund som vinner duellen med Horn. Headingen videre går derimot ikke til en medspiller.
    47'
    Midtsjø kommer seg forbi Abu, men midtbanespilleren kommer seg tilbake på riktig side og skjermer ballen til utspill fra mål. Halvhjertede rop om straffe etter at Midtsjø faller, men dommeren peker korrekt på femmeteren.
    48'
    Godset slår langt og Sørum tar i mot. Han og Ovenstad finner seg to mot en mot Eyjólfsson, men spissen velger å vende inn og skyte fra drøyt 16 meter fremfor å slippe utvendig til Ovenstad. Skuddet er svakt og triller ufarlig til side for mål.
    49'
    Søderlund prøver å snappe ballen fra Valsvik, men kommer for sent og lager frispark i stedet.
    50'
    Svensson slår langt og Hanin stusser bakover til Søderlund. Han sklir og faller i det han skal dra seg fri, men ballen spretter frem og tilbake og inn til Jensen i feltet. Han avvinkes imidlertid for offside.
    51'
    Hanin slår inn med høyrefoten, men Strandberg klarerer med låret.
    52'
    Stans i spillet når Hanin ligger nede etter et sammenstøt med Jensen.
    52'
    Spillet fortsetter etter en liten timeout.
    53'
    Riski forsøker å vende vekk Hamoud, men får bare en corner for innsatsen.
    54'
    Ole Selnæs
    Godset header unna og Abu klarerer til innkast.
    54'
    Godset setter fart langs høyresiden og Riski setter inn en sen takling bakfra på Kastrati. Frispark.
    55'
    Fossum finner nok en gang Hamoud i rom på høyresiden, men igjen går innlegget i en motspiller. Denne gangen er det Strandberg som klarerer til corner.
    56'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Øyvind Storflor
    Ut: Flamur Kastrati
    Kastrati halter av og erstattes av Storflor.
    56'
    Øyvind Storflor
    Storflor får to sjanser til å legge inn, men Strandberg klarerer den siste med hodet.
    57'
    Svensson tar med seg ballen opp langs høyresiden, men er tom for alternativer når innlegget kommer. Godset tar over.
    58'
    Wikheim finter vekk Mikkelsen og fortsetter inn i feltet, men Selnæs blokkerer innlegget.
    59'
    Godset slår inn fra høyre, men Svensson holder Wikheim unna ballen.
    59'
    Hanin slår inn fra venstre, men ballen går over Sørum og heades unna av Eyjólfsson.
    60'
    Svensson får ballen fra Midtsjø og vipper den forbi en Godset-forsvarer før han går i bakken. Det ropes på straffe blant hjemmefansen, men Svensson selv gjør ikke noen sak ut av det.
    62'
    Abu finner Wikheim som trekker seg på tvers før han skyter i ryggen på Dorsin og ut.
    62'
    Strandberg vinner duellen i feltet, men ballen går til Ovenstad på 18 meter. Han brenner til, men skuddet går til side for stolpen.
    62'
    Godset kjører RBK nå.
    63'
    Selnæs setter fart med ballen og kommer seg unna Ovenstad som med gult kort bare må la ham gå. Selnæs får en lang føring og Horn setter inn taklingen på riktig tidspunkt.
    64'
    Fossum får ballen høyt i banen ute til høyre, men Strandberg har full kontroll, og det ender med at RBK får innkastet.
    65'
    Wikheim prøver å slå inn med yttersida, men Jensen blokkerer til corner.
    65'
    Hansen bokser unna.
    66'
    Nesten for RBK. Midtsjø klarerer langt etter corneren og Mikkelsen kommer seg løs fra Abu. Dansken har hele halvdelen å løpe på, men Abu er lynrask oppe i ham. Mikkelsen får lagt inn, men da avkjæres ballen før den når frem til Riski på åpen kasse.
    67'
    Ole Selnæs
    Tas kort og slås inn til Eyjólfsson som header over fra fin posisjon.
    67'
    Hanin er nære på å finne Sørum foran mål, men nok en gang rydder Strandberg opp.
    67'
    Fossum vrir spillet til Storflor som legger inn fra høyre. Strandberg klarerer.
    68'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Jørgen Skjelvik
    Ut: Riku Riski
    68'
    Storflor slår inn fra høyre og Fossum stuper frem mot ballen. Headingen er god, men går rett på Hansen. Brukbar sjanse det der.
    69'
    Dorsin slår langt mot Søderlund, men Horn skjermer ballen inn til keeper.
    70'
    Nære på for Godset. Sørum spilles fri på mål og lurer offsidefella. Hansen er duggfrisk når han kommer ut og takler ballen vekk fra beina på Sørum ute på 20 meter.
    71'
    Så er det nesten for RBK. Ballen slås inn til Søderlund som header ned til Skjelvik. Alene med keeper og på seks meters hold header Skjelvik mot mål, men backvingen klarer ikke å få noe trøkk i avslutningen og Pettersen redder greit.
    72'
    RBK kommer igjen, denne gangen med et innlegg fra høyre. Bra sjanse, men Mikkelsen får ikke lagt ballen til Søderlund.
    72'
    Gedigen RBK-sjanse! Valsvik misser i en klarering og serverer ballen rett til Jensen. Dansken setter fart og finter vekk stopperen med en frekk dragning før han angriper alene med keeper. Pettersen er lynraskt nede og slår unna ved første stolpe der!
    73'
    Ole Selnæs
    Strandberg header, men ballen går ut mot sidelinja før den plukkes opp og slås inn på ny. Også det uten tellende resultat.
    74'
    Fossum mister ballen på vei fremover og Selnæs tar over. Han slår i bakrom mot Skjelvik, men pasningen blir for hard og går ut til utspill fra mål.
    75'
    Henderson holder på å gjøre det store fra start. Selnæs snapper et utspill og slipper videre til Skjelvik. Han utfordrer Horn og gir til Henderson som avslutter hardt fra 20 meter, men rett på Pettersen.
    76'
    Storflor finner Hamoud som slår inn på direkten. Strandberg header unna.
    77'
    Søderlund klarerer ved første stolpe.
    77'
    Inn: Bassel Jradi
    Ut: Martin Rønning Ovenstad
    77'
    Mikkelsen spiller vegg med Svensson, men pasningen tilbake fra backen er akkurat for hard og går ut til femmeter.
    78'
    Mål for Strømsgodset!
    Rosenborg 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Peter Kovacs
    Målgivende: Florent Hanin
    Godset utligner og det er fullt fortjent. Hanin får ballen upresset ute på kanten og serverer innlegget perfekt på første stolpe der Kovács har løpt seg fri. Ungareren tupper den i mål med utsiden av foten på høyst elegant vis!
    79'
    Nielsen slår inn fra høyre, men ballen blokkeres til corner.
    80'
    Ole Selnæs
    Pettersen sliter, men bokser ballen i Kovács som klarerer. Kunne gått hvor som helst den ballen der.
    81'
    19.869 tilskuere på Lerkendal.
    82'
    Selnæs svinger inn en corner og Strandberg stusser mot mål. Pettersen får slått ballen til corner, men den var nok allerede på vei utenfor.
    82'
    Stor RBK-sjanse igjen. Selnæs får slått inn og Svenssn stuper inn på bakre stolpe. Headingen er hard, men går til side for motsatt stolpe!
    83'
    Søderlund er frempå! Henderson trer utvendig til Skjelvik som runder Hamoud og legger inn. Søderlund demper ballen på kassa og brenner til, men Pettersen slår unna!
    84'
    Spillet bølge fra side til side nå. Begge lag jakter seiersmålet.
    85'
    Mike Jensen svinger et frispark inn i boksen og Strandberg header inn foran mål, men ingen RBK-ere på ballen.
    86'
    Dorsin får slått inn i feltet, men Pettersen fanger ballen like foran Skjelvik.
    86'
    Henderson må bryte seg fri fra et fast grep fra Hanin og innlegget bærer preg av det. Dommeren lar det likevel gå.
    87'
    Jradi slår mot Wikheim på kanten, men Svensson kaster seg ned og avskjærer pasningen med en takling. Viktig den der.
    88'
    Henderson kommer seg rundt på kanten, men innlegget klareres.
    88'
    Jensen vipper inn i feltet, men Pettersen plukker opp.
    89'
    Det legges til tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Stans i spillet når Horn blir liggende mens han holder seg til hodet.
    90'+1
    Spillet er i gang igjen.
    90'+2
    Gult kort til Rosenborg
    Ole Selnæs
    Er misfornøyd med håndteringen av situasjonen med Horn og pådrar seg gult kort.
    90'+3
    Wikheim setter fart mot mål med ballen, men Eyjólfsson kommer inn med en glimrende avskjæring og skjermer ballen til utspill fra mål.
    90'+4
    Peter Kovacs
    Er for sent inne i en takling.
    90'+4
    Nok en gang stans i spillet fordi en Godset-spiller ligger nede. Denne gangen er det Hanin som sliter med krampe.
    90'+5
    Svensson legger inn fra høyre, men ballen går gjennom hele feltet og til femmeter.
    90'+6
    90'+6
    Det endte 1-1 på Lerkendal etter at Kovács utlignet Mikkelsens åpningsmål. Godset styrte store deler av kampbildet etter 1-0 og utligningen var ikke ufortjent, selv om de slet med å skape de helt store sjansene. RBK var farlig frempå gjennom kontringer, men uten å få uttelling. Etter utligningen var det mye RBK, men ingen klarte å avgjøre kampen.
    Sjansestatistikken viser 12(7)-5(3) i favør RBK i skudd (på mål).
    Mats Alstad takker for følget og ønsker alle sammen en fortsatt god helg.