1-0
2-0
Bendtner54' (Str.)
3-0
Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Hei, og velkommen til fotballens Mekka, trøndersk idretts smykke, vugge og arnested for flust av store, historiske øyeblikk, og nå arena for et klassisk oppgjør i norsk fotball; Rosenborg mot Vålerenga, Lerkendal stadion. Avspark er tre kvarter unna. Mitt navn er Erik Eikebrokk, og lagoppstillingene er inne...
    Kåre Ingebrigtsen har ikke flust av vinger å plukke fra, derfor sier det seg nesten selv at Helland og Levi starter på hver sin flanke. Resten av laget er som følger, i 4-3-3, må det være lov å formode: Hansen – Eggen Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Jensen, Trondsen, A Konradsen – Helland, Bendtner, Levi
    Vålerenga-trener Ronny Deila sender sine elleve utpå som følger; i det som kan være en 4-4-1-1-formasjon:Larsen Kwarasey – Nouri, Meira, Tollås Nation, Adegkube – Fredheim Holm, Ibrahim, Lekven, Finne – Grødem – Johnson
    På Rosenborg-benken sitter reservekeeper Østbø sammen med Rasmussen, Søderlund, Dahl Reitan, M Konradsen, Botheim, Serbecic
    Skulle Ronny Deila være i nød og lete etter kampavgjørende brikker fra banken, kan han velge blant reservekeeper Sandberg, Juklerød, Dahle Borchgrevink, Godly Michael, Näsberg, Myhre og Ejuke.
    Kampen ledes av hoveddommer Tom Harald Hagen. Med seg på linjene har han Dag Roger Nebben og Anders Olav Dale. Fjerdedommer er Thomas Solum Lystad.
    Kampen er den 86. lagene imellom. Rosenborg har vunnet 43, mens Vålerenga har vunnet 22. Det betyr at 20 har endt uavgjort. På de 85 tidligere kampene har det blitt scoret til sammen 286 mål, noe som betyr et snitt på 3,4 mål per kamp.
    Vålerenga har ikke slått Rosenborg i serien siden 2011, men vant 2-1 i cupkampen på Lerkendal i 2017. For å finne sist gang Vålerenga vant en seriekamp på Lerkendal, må vi helt tilbake til juni i 2005, da bohemene slo trønderne 3-2.
    Rosenborg har i lang tid jobbet med å fjerne de rødfargede setene fra stadion. Denne uka forsvant siste rest av «feil farge», slik at kampen i dag er den første der Lerkendal, bokstavelig talt, er badet i svart og hvitt.
    Med seier vil Vålerenga klatre forbi trønderne på tabellen. Før den 14. serierunden står Ingebrigtsens kompani med 24 poeng, mens Deilas disipler har 22.
    – Vi har hatt ei uke der vi har tenkt oss litt om, slappa av og restartet litt. Det har vært ei meget god treningsuke, så får vi håpe vi greier å ta med oss energien fra feltet og ut på banen. Det er jo ikke lange veien, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen før kampen.
    – Vi har noen skader, men det gjør at andre får sjansen i dag. Det handler om kollektivet for oss, sier Rosenborg-treneren.
    Det har vært oppholdsvær inn mot kampstart, men nå ser det ut som det er noen virkelige bergensbyger på vei inn over Lerkendal og Trondheim. Yr melder at det vil bli et lite regndryss utover kvelden, men ikke mer enn 0,3 mm i timen.
    Lagene samler seg i hver sin halvsirkel halvveis inne på hver sine halvdel, for en siste peptalk. Åge Aleksandersen synger «Bilde ta'n Ivers» for n'te gang, og avspark er rett rundt hjørnet. Mike Jensen står ved ballen. Dommer Hagen holder fløyta til munnen...
    Andre omgang er igang. Sam Johnson og Vålerenga har en tøff oppgave foran seg.
    0'
    I den grad det var tvil om det, så er det Anders Trondsen som spiller anker for Rosenborg, med Anders Ågnes Konradsen på venstre indreløperplass.
    1'
    Konradsen lavt i banen, forsøker å slå en lang diagonal pasning motsatt, til Helland. Konradsen treffer dårlig, men ballen kommer likevel frem. Ender med innkast til hjemmelaget, midt på banen.
    3'
    Levi med et dårlig touch på pasningen fra Meling. Det er første gang denne sesongen at Levi starter en seriekamp for Rosenborg.
    4'
    Skudd på mål, Rosenborg
    Anders Konradsen
    Konradsen tar med seg Meling ute på venstre flanke. Meling spiller tilbake, og det ender med et Konradsen-skudd fra tjue meter, som Vålerenga blokkerer.
    4'
    Helland får klinktreff, og skyter ballen høyere enn stadiontaket. Lykke til med å dempe den på ett touch...
    5'
    Frispark til Rosenborg på 25 meter. Eggen Hedenstad og den hårfine Helland ved ballen. Førstnevnte tar oppstilling som Ronaldo.
    5'
    Skudd på mål, Rosenborg
    Nicklas Bendtner
    Enorm Rosenborg-mulighet. Skuddet fra Helland er fislete og dårlig, men Vålerenga-keeper Larsen Kwarasey slipper ballen rett ut til Bendtner, som har hele målet å skyte på fra 4 meter. Men dansken treffer elendig og skuddet går rett på keeper.
    6'
    Vålerenga får lov til å sette igang upresset bakfra. Defensivt ser Rosenborg ut som 4-1-4-1, innledningsvis.
    7'
    Levi spilles gjennom i bakrom, men blir løpt opp av Tollås Nation.
    8'
    Håpløst innlegg fra Konradsen mot bakre, men der er det ingen medspillere.
    8'
    Dårlig klarering fra Meling, rett til Ibrahim på 30 meter, som følger opp med å måke ballen rett ut over sidelinja i forsøket på å treffe en umarkert medspiller.
    9'
    Hansen sikter mot Levi, men svensken glir på det kanskje litt glatte underlaget. Kampen har virkelig ikke levert så langt.
    10'
    Trondsen med en strøken ball ut på høyre flanke, til Helland, som slår inn med høyre fot. Innlegget går over alt og alle, helt over til Meling, som plukker opp motsatt. Angrepet derfra blir det ingenting ut av, men Rosenborg beholder ballen.
    11'
    Hovland må sette inn en susende sklitakling for å hindre Vålerenga-spiss Sam Johnson i å snappe Reginiussens upresise tilbakespill.
    12'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Anders Konradsen
    Målgivende: Nicklas Bendtner
    Hvilket strålende angrep av Rosenborg! Bendtner spilles opp i mellrommet, bruker to touch og setter opp Anders Konradsen, som skjærer inn fra høyre. Avslutningen i nærmeste hjørne er perfekt.
    13'
    Med dét våkner også hjemmefansen, som synger og applauderer. Vær og VM-tider tatt i betraktning, er det relativt folksomt på Lerkendal-tribunen. Bortefansen har også bidratt med det, og har fylt sitt hjørne til randen.
    14'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Abdisalam Ibrahim
    Ibrahim jobber frem en corner til bortelaget, kampens første. Tidligere Rosenborg-spiller, Daniel Fredheim Holm, skal slå innover.
    16'
    Johnson bommer på ballen idet han skal legge inn fra venstre, og faller på ryggen. Meling snapper ballen, og skal til å kontre, men Johnson får en touch på ballen, og forsinker kontringen tilstrekkelig.
    17'
    Skudd på mål, Rosenborg
    Mike Jensen
    Jensen fyrer av fra god posisjon, men Larsen Kwarasey er kjapt nede.
    19'
    Konradsen i godt driv på venstre, idet han utfordrer tre Vålerenga-spillere. Får frispark.
    20'
    Skudd på mål, Rosenborg
    Nicklas Bendtner
    Nytt godt Rosenborg-angrep, iscenesatt av Mike Jensen, på høyre. Innlegget på bakerste, der lader Bendtner kanonen, men nok en gang treffer dansken urent.
    20'
    Skudd på mål, Rosenborg
    Pål André Helland
    Bendtner tar med seg Meling som stormer frem på venstre. Melings innlegg er perfekt for Helland på motsatt flanke. Helland fyrer av, og treffer godt, men Larsen Kwarasey slår til corner. Godt Rosenborg-spill.
    22'
    Det er ingen tvil om at Rosenborg er mer bevisste på å angripe raskere i lengderetning i dag.
    23'
    Rosenborg kan kontre med Helland, som slår tidlig i bakrom på Konradsen, på et klassisk Roar Strand-løp, om man kan si det på den måten. Pasningen er litt for hard, men Konradsen får sklidd ballen ut til innkast til bortelaget.
    24'
    Gult kort til Vålerenga
    Abdisalam Ibrahim
    Ibrahim takler Meling hardt. Meling blir liggende nede, med smerter. Vålerengas midtbanespiller får gult kort.
    24'
    Rosenborg blir avblåst for offside
    Tore Reginiussen
    Strålende slått frispark av Helland spretter innenfor 16-meteren, før ballen når Reginiussen, som kommer stormende på bakerste. Kwarasey Larsen redder, men linjedommeren har uansett vinket for offside.
    25'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 0 Vålerenga
    Mål: Pål André Helland
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    Helland fyrer av fra langt hold. Ballen toucher såvidt en motspiller, og utmanøvrerer Kwarasey Larsen, før den går i mål.
    25'
    Skudd på mål, Rosenborg
    Jonathan Levi
    Levi løper inn i VIFs 16-meter, og får satt hodet til et innlegg fra høyre. Treffer ikke godt nok, Kwarasey Larsen redder greit. Det er Rosenborg-dominans på Lerkendal nå.
    29'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Pål André Helland
    31'
    Skudd på mål, Rosenborg
    Pål André Helland
    Helland kunne fått frispark helt nede ved dødlinja, men kjemper seg forbi oppasseren, og får fordel. Helland skyter med venstra fra nesten død vinkel, og gir Kwarasey Larsen problemer, men VIF-keeperen redder. Det er ingen tvil om at det er en økt avslutningsvilje i Rosenborg, ikke minst eksemplifisert av Helland.
    33'
    Frispark til Vålerenga halvveis inne på Rosenborgs halvdel. Fredheim Holm skal slå.
    33'
    Skudd på mål, Vålerenga
    Men det er Bård Finne som slår i stedet. Vålerenga er først på innlegget, og André Hansen må virkelig strekke seg for å holde avslutningen ute. Bortelagets første, beste, og eneste sjanse, så langt i kampen. Det tok 35 minutter.
    35'
    Bendtner nesten nede på høyre back for å involvere seg i spillet. Ender med ballmist. Dansken fant ingen å slå opp på...
    35'
    Rosenborg med frispark fra tilsvarende posisjon som Vålerenga hadde for to minutter siden.
    36'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Vegar Hedenstad
    Ingenting ut av frisparket, men Eggen Hedenstad får forsøke seg fra cornerflagget.
    36'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Alexander Søderlund
    Ut: Pål André Helland
    Idet Helland skal til å slå, signaliserer fjerdedommeren bytte. Helland er ferdigspilt for dagen, Søderlund kommer inn.
    36'
    Corneren er perfekt slått, og Reginiussen stuper frem på bakerste, men blir akkurat nok hindret til at han ikke greier å sette hodet på ballen.
    39'
    Søderlund går rett inn på høyre ving. Dermed har Rosenborg en høyrebeint spiller på høyre ving, og en venstrebeint spiller på venstre ving. Det skjer ikke ofte...
    40'
    Jensen rives over ende av Lekven. Frispark til Rosenborg langt inne på egen halvdel. Rosenborg tar frispark fort - fremover.
    40'
    Daniel Fredheim Holm drar seg ofte langt ned, og langt inn, i banen, for å være med på bortelagets oppbyggende spill. Det gjør at Amin Nouri må dekke store flater på høyre flanke.
    40'
    Tøffingen Reginiussen vinner en viktig duell med Fredheim Holm, i det det så ut som at Vålerenga kunne få til en bra overgang.
    41'
    Vålerenga med et godt angrep på høyre, som ender med at nettopp Nouri slår inn mot lengste stang. Der hopper Sam Johnson akkurat ikke høyt nok til å få headet på mål. Rosenborg klarerer.
    42'
    Bendtner dypt i banen, men har flust av løp foran seg som man kan sentre mot. Det blir til slutt Levi som får pasningen, men svensken greier akkurat ikke å få med seg ballen alene med VIF-keeperen.
    42'
    Søderlund jobber godt hjem på høyre, og får ikke frispark mot seg, når det ser ut som om han løper Adekugbe over ende.
    44'
    Trondsen blir liggende nede inne i Rosenborgs 16-meter, men kommer seg på beina uten medisinsk tilsyn.
    44'
    Skudd på mål, Vålerenga
    Magnus Grødem
    Magnus Grødem får skyte fra 25 meter, men skuddet blir blokkert, og ender i corner fra høyre.
    45'
    Det skal spilles ett tilleggsminutt.
    45'+1
    Corneren er høy og lang, ender med innkast til Vålerenga på høyde med Rosenborgs 16-meter.
    45'+2
    Vålerenga med frispark fra god posisjon, ute på venstre. Fredheim Holm slår, men Levi får headet ut, før Fredheim Holm skyter andreballen over.
    45'+3
    Det ser også ut som om Levi og Søderlund har byttet side. Det betyr at Rosenborg spiller med «innovervinger» på begge sidene.
    48'
    Gult kort til Rosenborg
    Alexander Søderlund
    48'
    Vålerenga står høyere med laget nå, og stresser Rosenborg-keeper André Hansen til å slå langt.
    50'
    Skudd på mål, Rosenborg
    Anders Konradsen
    Rosenborg benytter det ekstra bakrommet til å kontre. Jensen spiller til Levi, som spiller gjennom Konradsen, som igjen er på farten, nå på venstre. Skuddet fra god posisjon blir blokkert.
    51'
    Bendtner jobber hjemover, og stopper en Vålerenga-kontring med en god sklitakling.
    51'
    Fredheim Holm mer sentralt i banen nå. Vender bort Trondsen, og slår en stikker til venstre. Det ser ut som han bommer på den han opprinnelig siktet på, men Adekugbe får slått inn fra venstre, men - dessverre - bak alle.
    52'
    Nicklas Bendtner er forøvrig den eneste spilleren på Lerkendal-matta, med unntak av de to keeperne, som spiller med hansker.
    53'
    Trondsen driver godt med ballen, løper fra alt og alle, og ser ut til å bli hektet i det som ikke var en altfor farlig posisjon.
    53'
    Straffen kan være riktig, men den så billig ut.
    53'
    Det er Nicklas Bendtner som gjør seg klar.
    54'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Rosenborg 3 - 0 Vålerenga
    Mål: Nicklas Bendtner
    Enkelt til side for Larsen Kwarasey. Rosenborg cruiser.
    54'
    Gult kort til Vålerenga
    Daniel Fredheim Holm
    55'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Vegar Hedenstad
    Eggen Hedenstad jogger over banen for å slå nok en corner.
    56'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Chidera Ejuke
    Ut: Bård Finne
    Vålerenga gjør sitt første bytte. Ejuke inn for Finne.
    57'
    Skudd på mål, Vålerenga
    Chidera Ejuke
    Ejukes første involvering er god, en pasning ut til Nouri på høyre. Den andre er et skudd med innsida fra 17 meter, som Hansen har full kontroll på.
    59'
    På ett minutt bidro Ejuke med mer enn det Finne gjorde på én time.
    59'
    Det er Vålerenga som har ballen mest nå, mens Rosenborg ligger litt lavere i banen.
    60'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Erlend Dahl Reitan
    Ut: Vegar Hedenstad
    Back-bytte på Rosenborg. Det er populært blant hjemmefansen at en trønder kommer inn.
    63'
    Skudd på mål, Rosenborg
    Nicklas Bendtner
    Rosenborg kontrer på høyre. Jensen til Levi, videre til Bendtner. Dansken rykker enkelt forbi Tollås Nation, men chippen fra ti meter stryker den lengste stolpen.
    64'
    Vålerenga er flere ganger slappe og unøyaktige i oppspillsfasen. Da er Rosenborg-spillerne umiddelbart på dem, i jakten på kontring og flere mål.
    66'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Jonathan Levi
    Levi slår dagens dårligste corner, utoverskrudd. Vålerenga kontrer, naturligvis, som regelen er på utoverskrudde cornere.
    67'
    Nesten for Vålerenga. Nouri slår i bakrom mot Ibrahim, men baller spretter fort på det våte gresset, og helt inn til keeper André Hansen.
    67'
    Hansen får klinktreff, og sender utsparket helt til keeperkollegaen på motsatt side.
    68'
    Gult kort til Vålerenga
    Joao Meira
    Jensen snapper ballen fra Meira, og blir felt når han kan løpe gjennom alene med keeper. Klart gult kort. Ingen protester fra Vålerenga-spilleren.
    68'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Abdisalam Ibrahim
    69'
    Rosenborg gjør klar sitt tredje og siste bytte. Det er Besim Serbecic som skal inn så snart ballen er ute av spill.
    74'
    Konradsen blir liggende nede etter en duell i forrige Rosenborg-angrep. Spillet gikk videre, mens Konradsen ble sittende.
    76'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Peter Michael Godly
    Ut: Sam Johnson
    77'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Besim Serbecic
    Ut: Anders Konradsen
    Det skulle vært Levi, men det ble Konradsen som ble byttet ut.
    77'
    Serbecic går inn som midtstopper. Dermed spiller Rosenborg i en slags 5-3-2-formasjon, som helt sikkert blir 3-5-2 offensivt, med offensive vingbacker.
    78'
    Rosenborg vinner igjen ballen høyt i banen flere ganger, men sistepasningen sitter ikke.
    80'
    Vålerenga har ballen mye nå, men Rosenborg ser ut til å ha full kontroll. Trønderne ligger lavt i banen, men hindrer bortelagets spillere i å få vendt opp.
    84'
    Fredheim Holm slår frispark fra god posisjon, men ikke presist nok. Bortelaget må begynne på nytt, og har fortsatt ikke skapt én god sjanse gjennom banespill, kun fra dødball (1).
    84'
    Ejuke på farta på venstre. Han har vært Vålerengas beste spiller siden han kom inn, men blir sørgende alene mot Rosenborg-forsvaret.
    87'
    Bendtner tar ned ballen flott i duell med Tollås Nation, men mister den like fort igjen - til samme mann.
    88'
    Skudd på mål, Rosenborg
    Jonathan Levi
    Enorm Levi-sjanse, men svensken bredsider ballen like utenfor.
    89'
    Frispark til Vålerenga helt nede ved cornerflagget.
    89'
    Tre minutter i tillegg.
    90'+1
    Levi påny på løp i bakrom, men en årvåken Larsen Kwarasey kommer akkurat tidsnok ut til å stagge svensken.
    90'+2
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her