Lanlay45'+4
1-0
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og velkommen til dagens livedekning av oppgjøret mellom serieleder Rosenborg og medaljejagende Viking!
    Hjemmelaget Rosenborg har en komfortabel luke på 8p ned til andreplassen Stabæk, og har langt på vei sikret seg et nytt seriemesterskap. Kåre Ingebrigtsen har gått ut på forhånd og sagt at RBK skal komme heltent ut på matta, selv om de kanskje kjenner 120 minutter mot Stabæk i beina fortsatt.
    For Viking er dette en kamp som kan bety alt eller ingenting. De er i skrivende stund 3p bak andreplassen Stabæk, men med seier på Lerkendal kan de gå helt opp på sølvplass hvis bæringene taper mot Molde senere I kveld. Med tap her kan medaljekampen bli blytung for siddisene, som kommer nylig fra et semifinale tap i NM mot Sarpsborg 08. (0-1, e.e.o)
    Vikings Indridi Sigurdsson var langt nede etter tapet mot Sarpsborg 08 i midtuka, en kamp hvor Viking på hjemmebane var store favoritter. Før dagens kamp har både Sigurdsson og assistenttrener Ian Burchnall sagt at de ser frem mot RBK-kampen, som begge vet blir utrolig viktig.
    Begge lag er så godt som fri for karantener og skader, sett bort i fra bortelagets Karol Mets som må sone for fem gule kort. For Rosenborg er Mikael Dorsin tilbake fra skade.
    Lagoppstillingene er klare, og vi ser et Rosenborg-lag som er nærmest toppet! Dette til tross for at mange av spillerne var i aksjon mot Stabæk i midtuka, og at de møter Dnipro hjemme på Lerkendal på torsdag.
    Hos Viking har Makhtar Thioune kommet inn på sentral midtbane for Karol Mets (suspensjon), Sverrisson erstatter Jørgensen, mens Vidar Nisja tar plass ute på kanten. Sannsynligvis svært mange slitne bein etter tapet for Sarpsborg 08 på torsdag.
    Det er duket for dramatikk i dagens oppgjør. I sommer hentet Kåre Ingebrigtsen en ekte Viking-gutt, Yann-Erik de Lanlay til Rosenborg, en overgang som fikk mange til å heve øyenbrynene. Det faktum at Kåre Ingebrigtsen har vært assistent i Stavanger-klubben tidligere, gjorde nok valget for de Lanlay lettere. Unggutten uttalte etter overgangen at han dessverre kun har én karriere, og beklaget til Viking-fansen.
    En annen kuriositet å merke seg er at Johan Lædre Bjørdal også har bakgrunn fra Viking før han dro og spilte i utlandet. Både Bjørdal og de Lanlay er fra start i dagens kamp, førstnevnte ingen overraskelse, men de Lanlay har danket ut danske Tobias Mikkelsen foran dagens toppoppgjør i Tippeligaen.
    Forrige gang disse to lagene ble stillingen hele 4-1 til Rosenborg på Viking stadion. Den gang da lå Viking helt nede på tiendeplass i Tippeligaen etter en begredelig seriestart med 1-0-3 på fire kamper.
    Bortelaget har vunnet tre av sine fem siste kamper i serien, men klappet sammen mot Sarpsborg 08 i ekstraomganger sist torsdag. Hjemmelaget Rosenborg har nøyaktig samme statistikk på de siste fem kampene, (3-1-1) men de klarte i motsetning til Viking å kvalifisere seg til cupfinalen i midtuken. Nå gjenstår det å se hvor mye midtukekampen har påvirket spillerne!
    Dagens dommer er Anders Johansen fra Breivik IL, med seg har han Odd Jarle Larsen og Ivar Michael Jahr. Anders Gjermshus er dagens fjerdedommer.
    Det er en kald og sur aften i Trondheim i dag og temperaturen har bikket under ti grader. Ikke uvanlig for en septbember-kveld i Trøndelag, la oss håpe at spillet utpå matta varmer mer enn den lunkne teen de serverer på Lerkendal!
    Speaker påpeker at dette er første kamp unggutten Ole Selnæs starter som kaptein. Kåre Ingebrigtsen forteller at midtbanestrategen har vokst inn i lederrollen, og er ikke i tvil om at han takler det ansvaret uten problem.
    Og der kommer spillerne ut på matta! Oppmøtet er så som så, men applausen er likevel øredøvende. Lerkendal er klar for kamp!
    Kampen har startet
    Et bilde tå'n Ivers er sunget ferdig, og Viking sparker i gang oppgjøret!
    1'
    Helland fosser opp langs høyrekanten, men blir løpt opp av Sverrisson som skaffer RBK et innkast.
    1'
    Rosenborg med et flott angrep her i åpningen. Helland får ballen til de Lanlay som avslutter, men det går i blokka. Corner.
    3'
    Helland legger inn corneren som spretter ut til Selnæs. Unggutten sleiver ballen bort til en offside-plassert Søderlund som får avsluttet dårlig.
    3'
    Danielsen og Sverrisson prøver seg på høyresiden, men der er Selnæs og får spilt tilbake til keeper. Klareringen til Hansen er dårlig og Viking overtar ballen.
    5'
    Hansen spiller en lang ball opp til Søderlund som får stå helt alene og prikke ballen ut til Helland. Lynvingen prøver seg, men innlegget blir blokkert til corner.
    5'
    Blir slått på første, men klarert av Sigurdsson. Nok en gang spretter ballen ut til Selnæs som denne gangen prøver på et innlegg, men det går langt over mål. Femmeter.
    5'
    Thioune bruker mange touch på midten, kjører en liten karusell med Konradsen før han prøver å spille Abdullahi gjennom i bakrom. Pasningen blir blokkert, og Rosenborg overtar ballen.
    8'
    Nære for Rosenborg! Helland kommer til nok et innlegg, og nok en gang blir ballen klarert ut til Selnæs som avslutter upresset fra 25 meter rett i stolpen! Blir dømt corner.
    8'
    Denne gangen blir den ufarlig klarert.
    9'
    de Lanlay kommer til innlegg på høyrekanten, og der står RBK-spillerne i kø for å avslutte, Søderlund med et mislykket brassespark-forsøk, og Midtsjø ender opp med ballen. Spiller ut til en offside-plassert Skjelvik. Mye Rosenborg i åpningen nå!
    10'
    Viking står og triller kule langt inne på egen halvdel og sliter med å komme seg igjennom Rosenborgs første ledd. Upresise oppspill fra begge lag i øyeblikket, senest fra Skjelvik og gir Viking femmeter. Denne gangen blir det slått langt fra keeper Austbø.
    12'
    Hansen spiller ut kort til Selnæs som tar med ballen frem. I duell med Thioune klarer han å spille frem de Lanlay som kommer inn i sekstenmeteren på skrått hold. Han forsøker en pasning inn til Konradsen som avslutter svakt og Viking får femmeter. Kunne blitt farlig.
    13'
    André Danielsen blir spilt ute på høyrekanten og kommer til et godt innlegg, men det blir også her avsluttet svakt. Femmeter for Rosenborg.
    14'
    Eyjolfsson er tøff mot landsmannen Bödvarsson og bryter et Viking-angrep. Vertene prøver å kontre, men tempoet dør litt ut på høyrekanten, og det blir spilt støttepasning.
    16'
    Selnæs får ballen fra Bjørdal inn sentralt og prøver et direkte gjennombrudd til de Lanlay på venstrekanten. Sigurdsson leser pasningen og klarerer enkelt.
    17'
    Jørgen Skjelvik med dagens verste oppspill, poler ballen rett ut til femmeter uten at noen er i nærheten.
    19'
    Abdullahi ligger nede etter en tøff duell mot Lædre Bjørdal og får medisinsk hjelp.
    20'
    Nigerianeren ligger på femmetern like under Kjernen, og blir naturlig nok pent oppfordret til å komme seg av banen. Ballen er i spill igjen med Abdullahi liggende bak målet til RBK og har tilsynelatende vondt i en fot. Ti mot elleve i øyeblikket.
    21'
    Praktangrep fra trønderne! Selnæs spiller ut til Helland som drar seg litt inn og venter på Svensson på overlapp. Sistnevnte får ball og legger korrekt 45 grader ut til en rettvendt Konradsen som skyter på ett touch. Avslutningen går ti meter over mål.
    22'
    Rosenborg kommer igjen. Svensson spiller til helland som drar seg innover og dundrer løs et skudd. Det går rett i klypene på Austbø som holder ballen fast.
    24'
    Der kommer Viking til en avslutning! Thioune legger ut til Bödvarsson som kommer på løp og avslutter til høyre for må.
    25'
    Like før spillerbyttet ble André Hansen liggende nede etter Bödvarssons skudd, men keeperen kom seg på beina igjen.
    28'
    Helland med dagens N'te innlegg, og det går som så mange ganger før, rett inn til keeper og blir klarert. Kristoffer Haugen har slitt voldsomt med Svensson og Helland så langt i dagens oppgjør.
    28'
    Bödvarsson med forsøk på dagens frekkeste. Skal hælflikke ballen over Jørgen Skjelvik, men der er Eyjolfsson og nekter sin landsmann å komme seg forbi.
    30'
    Selnæs sklir i det han skal takle Thioune, men bakfra kommer Midtsjø og sklitakler på ball! Strålende av den unge indreløperen.
    31'
    Viking kommer plutselig tre mot to etter at RBK mister ball på midten. Eyjolfsson viser styrke og får taklet ballen ut til innkast, som ender i at vertene overtar ballen.
    32'
    Blir klarert og Viking kontrer!
    33'
    Bödvarsson blir spilt fri alene med keeper, men Svensson redder avslutningen på streken! Enorm målsjanse for gjestene!
    34'
    Andrep i andre enden! Helland kontrer etter en pasning fra Selnæs. Drar seg inn i banen og avslutter via keeper og til corner! Mye som skjer nå på Lerkendal!
    34'
    Blir klarert og nok en gang får Viking en kontringsmulighet! Vidar Nisja avslutter fra 20 meter, heldigvis for vertene med løskrutt og den triller ut til femmeter.
    34'
    Hektiske minutter nå på Lerkendal med store sjanser til begge lag. Kjernen roper 'Svensson, Svensson!' høyst sannsynlig etter redningen hans på streken i stad.
    36'
    Ny corner, går rett på hodet til Thioune og ut til innkast.
    36'
    Viking ligger interessant nok igjen med hele tre mann på topp når Rosenborg har corner.
    37'
    Midtsjø feller Thioune på midtbanen og den unge trønderen er ekstremt misfornøyd med at det blir dømt frispark! Går kontant bort til Thioune som ligger nede og ber han om å komme seg opp. Flere spiller kommer til gemyttene og dommer Johansen må se seg nødt til å gi begge spillerne et gult kort.
    38'
    Gult kort til Rosenborg
    Fredrik Midtsjø
    38'
    Gult kort til Viking
    Makhtar Thioune
    39'
    Lerkendal-publikummet er ikke nådig mot Makhtar Thioune. Hver gang han er borti ballen mottar senegaleseren pipekonsert etter opptredenen mot Midtsjø!
    40'
    Fint angrep av Rosenborg. Eyjolfsson spiller ut til de Lanlay på fot som utfordrer innover i banen fra høyre. Unggutten spiller inn til Midtsjø som legger den videre til Svensson. Innlegget blir bokset ut av Austbø.
    42'
    Spillet har blitt etablert inne på Vikings halvdel nå i sluttminuttene av denne omgangen, men RBK sliter med å skape store målsjanser.
    43'
    Viking-presset starter først på midtbanen, og det gjør det enkelt for hjemmelagets midstoppere å spille opp Helland og de Lanlay i fot. Indreløperne til RBK ligger fortsatt litt for høyt til at de kan bli spilt rettvendt direkte fra midtstopperne.
    44'
    Bjørdal med et begredelig oppspill som blir blokkert av Sverrisson. Blokkeringen ender opp i å bli en nydelig pasning gjennom til Abdullahi, som under press avslutter til høyre for mål.
    45'
    Bjørdal med en presis crosser over til de Lanlay som prøver å drible både en og to mann før Viking får klarert til innkast.
    45'+1
    Tre minutter tillagt tid.
    45'+1
    Bödvarsson prøver seg på den eldste finta i boka, spiller ballen på den ene siden av Skjelik, og løper på den andre. Han har tydeligvis glemt at Skjelvik er Tippeligaens raskeste venstreback, og det kommer til syne her. Blir enkelt løpt opp.
    45'+2
    Midtsjø spiller til Skjelvik som kommer på overlapp, backen legger inn og Danielsen blokkerer til corner.
    45'+3
    Konradsen rager høyt, men får ikke avslutningen på mål. Ballen går ut mot høyresiden og RBK får frispark i god posisjon.
    45'+3
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Viking
    Mål: Yann-Erik de Lanlay
    Målgivende: Anders Konradsen
    Og der sitter den jammen meg på overtid for vertene!! Helland svinger inn på bakerste mot Konradsen som ikke får avsluttet, spiller heller støttepasning til de Lanlay på 18 meter. Unggutten lader kanonen og avslutter via en Viking-spiller og går inn i høyre hjørne for Austbø! 1-0 til pause!
    45'+4
    Pause
    45'+4
    Dommeren blåser av kampen til pause like etter scoringen, i en kamp som har svingt begge veier. Rosenborg har flere ganger vært farlig frempå, men ikke skapt noen veldig store målsjanser. De har mye ball og Viking forsvarer seg lavt. Gjestene har også hatt målsjanser, Svensson reddet Bödvarssons avslutning på streken, og de har hatt flere upressede skudd fra rundt 20 meter. At stillingen står 1-0 til pause er greit, men samtidig kunne det stått for eksempel 2-2 om bortelaget hadde vært mer presise i kontringene sine.
    2. omgang
    45'
    RBK sparker i gang andreomgangen her på Lerkendal! Skal Viking klare å reise seg etter kalddusjen de fikk like før pause?
    46'
    Målsjanse til RBK! Konradsen fører opp i midten av banen og skal spille Helland til høyre, men Søderlund går i veien for nordleningen, men det er like greit! Konradsen får ballen tilbake og spiller fri de Lanlay istedenfor som får avsluttet. Austbø er god og redder fint!
    46'
    Merkelig variant fra Helland, tar corneren kjapt imens Austbø kjefter opp linjedommeren. Får ingenting ut av det, og Austbø forstår hva som er viktigst av å snappe innlegget og å skjelle ut dommeren.
    48'
    Midtsjø avviser overlappen til Svensson og prøver seg på et tidlig innlegg. Det mislykkes og går rett i hodet til kaptein Sigurdsson.
    51'
    Viking setter ballen i mål! Bödvarsson legger inn fra høyresiden til en helt umarkert Abdullahi som enkelt setter ballen i det åpne målet. Reprisen på stadion viser imidlertid at nigerianeren står i en soleklar offside.
    53'
    Eyjolfsson fosser opp sentralt i banen og spiller fint ut til de Lanlay rettvendt igjen. RBK spiller seg helt over på motsatt side og det ender med at Helland får lagt et innlegg som blir blokkert. Corner.
    54'
    Blir klarert.
    54'
    de Lanlay feller Thioune og det blir dømt frispark til hjemmepublikummets frustrasjon. Senegaleseren gestikulerer til de oppmøtte ved å legge hånden over øret. 'Er det alt dere har, Kjernen?'
    56'
    Gult kort til Viking
    Vidar Nisja
    Klipper ned Eyjolfsson på vei fram i banen og mottar et soleklart gult kort! Frispark i glimrende posisjon for Rosenborg fra rundt 25 meter.
    56'
    Helland gjør seg klar. Frisparket går rett i muren.
    57'
    de Lanlay er god og vinner ballen ute på venstresiden. Spiller korrekt inn til Søderlund som drar en lekker skuddfinte før han avslutter via en Viking-spiller og ut til corner. Corneren klareres og det ender med et Viking-frispark.
    58'
    Midtsjø spiller fint på tvers til Konradsen som tar med ballen inn i banen på sin første touch. Slår en glimrende pasning ut til de Lanlay som avslutter rett i klypene på Austbø.
    60'
    Eyjolfsson har vært veldig god for trønderne så langt. Takler Abdullahi rent på streken ved egen sekstenmeter og lar Rosenborg overta ballkontrollen igjen.
    61'
    Haugen er bedre etter hvilen, Helland sliter med å drible backen som ble brukt som rundingsbøye i førsteomgang. Corneren blir klarert og Svensson lager frispark på bortelagets halvdel. Gjestene fortsetter med å stå igjen med tre mann på topp når RBK har corner.
    61'
    Konradsen mottar ball og har plutselig masse rom. Han finner Helland som er på vei gjennom, men han får et dårlig mottak og må avslutte tidligere enn han helst skulle ha gjort. Avslutningen går rett på Austbø atter en gang. Veldig mye Rosenborg nå!
    63'
    Midtsjø kan kontre og Helland er like forutsigbar som klokka, han er på vei i bakrom. Indreløperen Midtsjø får dessverre en dårlig touch og får aldri spilt igjennom lynvingen, og høster isteden et unisont sukk fra Lerkendal.
    64'
    Skjelvik vinner ballen og spiller på tvers til Helland, som ser ut til å teste keeperhanskene til Austbø mer enn han burde. Dette skuddet går også rett i klypene til Viking-keeperen.
    65'
    Gult kort til Viking
    Årets klareste gule kort? River ned Midtsjø på midtbanen og slipper aldri grepet.
    65'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 0 Viking
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Pål André Helland
    Der sitter den igjen for hjemmelaget! Helland som har vært meget involvert i dagens begivenheter drar seg inn i sekstenmeteren og får en dårlig touch. Vinner igjen ballen og spiller videre til Søderlund. Der er toppscoreren fra Haugesund iskald og plasserer ballen i lengste hjørne! 2-0 på Lerkendal!
    67'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Mike Jensen
    Ut: Fredrik Midtsjø
    69'
    Ett spillerbytte for hvert av lagene, begge gjør endringer på midtbanen. Mike Jensen inn for Midtsjø og Kiefer Moore inn for Sverrisson.
    70'
    Viking skjønner at de må frem nå, Thorsteinsson spiller Bödvarsson i bakrom, men pasningen blir for litt for lang og Hansen kommer ut og snapper ballen.
    72'
    Ole Selnæs viser fram pasningsreportoaret sitt og spiller frem Helland med en utsøkt stikker med yttersida av foten. Den rappkjeftede høyrekanten drar seg innover og serverer en sedvanlig lompe midt på Austbø.
    73'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Jón Dadi Bödvarsson
    Bödvarsson sprinter av banen og gir plass til Zymer Bytyqi.
    74'
    Mike Jensen er sterk og vinner ballen fra Thorsteinsson, setter fart sentralt i banen og legger ballen med yttersiden ut til der hvor Helland SKAL være. Dansken har ikke fått med seg at Helland startet inn bak indreløperen til venstre, og det blir femmeter.
    76'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Alexander Søderlund
    Der går målscorer Søderlund ut og blir erstattet av semifinalehelten fra NM, Matthias Vilhjalmsson.
    77'
    Svensson med en smart stikker til Konradsen som kommer på løp, men mottaket er forferdelig og ballen går inn til Austbø.
    78'
    Viking presser langt høyere nå. Haugen og Thorsteinsson etterlater seg enorme rom for Helland å løpe i.
    79'
    Mike Jensen er tydelig misfornøyd med Vidar Nisja og serverer en advarende finger og et blikk med aldersgrense femten år når Nisja er litt stygg i en duell nede ved sidelinja. Blir innkast og ikke noe frispark til dansken.
    81'
    Dagens tilskuertall er 14.611!
    81'
    Dorsin legger inn til Vilhjalmsson som får avsluttet i korthjørnet, men der står Iven Austbø og holder nok en gang!
    82'
    André Danielsen tuller på midten og mister ballen til de Lanlay som kommanderer Helland ut på løpetur. Sistnevnte lykkes ikke på tunnellforsøket mot islendingen Thorsteinsson og mister ballen.
    83'
    Selnæs mister ballen på midtbanen og Viking kommer framover med Thorsteinsson. Islendingen spiller ut til Bytyqi som legger et meget svakt innlegg.
    85'
    Bjørdal med et fint oppspill på Helland i rom mot Haugen en mot en. Ender med corner.
    86'
    Klareres ufarlig. Helland blir liggende nede og vil ha frispark like utenfor feltet, men får ingenting.
    86'
    Dorsin blokkerer et innlegg og ballen går ut til corner. Haugen svinger ballen inn, og etter litt klabb og babb i feltet blir det klarert. Haugen kommer til nok et innlegg hvor Abdullahi avslutter midt på Hansen.
    86'
    Tiden begynner å renne ut for gjestene nå og det er lite som tyder på at en redusering ligger i lufta.
    90'
    Bytyqi prøver seg med et par overstegsfinter, men der er Micke Dorsin god og sklir ballen ut til innkast.
    90'+1
    Tre minutter tillagt tid.
    90'+1
    Helland dribler seg fint inn i banen og spiller Konradsen som lekkert legger ballen ut til en villig Svensson. Helland får tilbake ballen og avslutter selvsagt rett i klypene på Austbø.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Der er det slutt på Lerkendal og stillingen viser 2-0 til hjemmelaget. Rosenborg tar et sjumilssteg mot seriemesterskapet og legger nok en gang press på Stabæk som MÅ vinne mot Molde klokken 20.00 i kveld. Vi har ekstremt mange avslutninger på mål fra hjemmelaget i dag, hvorav kun få av de kan kvalifiseres som en målsjanse. Mange upresise presise skudd, altså at de går på mål, men Austbø ble mer en skyteskive enn keeper i kveld. Resultatet kan ikke sies å være ufortjent, Viking skapte ekstremt lite i andreomgang og må skuffet konstatere at medaljekampen ble langt tøffere etter dagens affære. Fem kamper igjen og RBK har hele 58 poeng! Neste kamp blir nok langt tøffere, da venter fjorårets Europa League-finalist Dnipro på Lerkendal neste torsdag. Eivind Hustad Evjen takker for følget og ønsker alle sammen en fin søndagskveld videre!
    Avslutninger totalt: 18-10 - På mål: 13-3
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her