7 771
6 458

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Lerkendal. Endelig er dagen her; Eliteserien 2021 skal sesongdebutere også i Trondheim, der Rosenborg tar imot Viking.
    Lagoppstillingene har akkurat kommet inn, og Rosenborg-trener Åge Hareide gjør ingen endringer på laget som spilte 1-1 mot Vålerenga i serieåpninga. Det betyr følgende ellever: (4-3-3) Hansen - Dahl Reitan, Hovland, Eyjölfsson, Andersson - Zachariassen, Henriksen (c), Hoff - Emil Konradsen Ceide, Islamovic, Vecchia.
    Vikings trenerduo stiller med følgende ellever: (4-2-3-1) Austbø - Bjørshol, Heggheim, Hove, Vevatne - Bell, Løkberg - Torsteinbø, Fridjónsson, Kabran - Berisha (c). Det vil si den samme som i seriepremieren der Brann ble beseiret 3-1.
    På hjemmelagets benk sitter Tangvik (k), Ciljan Skjelbred, Molins, Holse, Wiedesheim-Paul, Tagseth, Serbecic, Mikkel Konradsen Ceide.
    Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen har ni spillere å ty til fra reservebenken: Østbø (k), Haugen, Høiland, de Lanlay, Auklend, Pattynama, Tangen, Vikstøl og Tripic.
    Det er langt fra første gangen disse to lagene møtes i norsk serie- og cupsammenheng. Faktisk er oppgjøret det 109. lagene imellom. Rosenborg har vunnet 45, mot Vikings 31. De resterende 32 har endt uavgjort.
    På Lerkendal har Rosenborg vunnet de fem siste gangene. Sist gang Viking vant var 16. mai 2005. Det er 16 år siden. På disse fjorten kampene har Rosenborg vunnet elleve, mens tre har endt uavgjort.
    Kampen skal dømmes av hoveddommer Kristoffer Hagenes. På linjene går Anders Olav Dale og Morten Jensen (må ikke forveksles med Vikings hovedtrener). Fjerdedommer er Mathias Støfringshaug.
    Antall stemmer: 2416
    Nærmere 1 500 fotballfans har svart på hvem de tror vinner kveldskampen i Eliteserien mellom Rosenborg og Viking. 51 prosent tror Rosenborg vinner, mens 39 prosent tror på borteseier.
    Seks hundre tilskuere har fått innpass på årets første Lerkendal-kamp, 200 på hver av tre tribuneseksjoner. Det er kun Kjernen-tribunen som står tom.
    Lagene er i ferd med å entre den særdeles grønne gressmatta. Yr.no melder om 11 grader og overskya vær. Åge Aleksandersens «Bilde ta'n Ivers» lurer rett rundt hjørnet for første gang i år.
    Emil Ceide skal sparke kampen igang.
    Rosenborg starter med en lang ball mot venstre. Islamovic skal flikke ballen i bakrom til Vecchia, men taper hodeduellen. Viking får kampens første frispark inne på egen halvdel.
    1'
    – Gå! Gå! Gå! Trønderen Kristoffer Løkberg roper så høyt at han kan høres til Strindheim og Ranheim, mange kilometer unna, der han kommer fra. Løkberg bekler sentral midtbane for Viking i dag.
    2'
    Ceide passerer én mann ute på sin høyre kant, men mister fart før han møter den neste. Den omskolerte høyrevingen snubler i egne føtter i forsøket, og roper ikke engang på straffe.
    2'
    Fantastisk medtak av Dahl Reitan ute på fremskutt høyre back. Legger inn langs bakken, og sikrer hjemmelaget kampens første hjørnespark.
    3'
    Hjørnespark til Rosenborg
    3'
    Kristoffer Zachariassen
    Zachariassen ruver høyest, men får ikke vekt eller kraft bak headingen, som går utenfor.
    3'
    I en sekvens på tjue sekunder er ballen mer i lufta enn langs bakken. Bortelaget «vinner», og får innkast.
    5'
    Vecchia tas hardt, og får frispark. Kommer seg haltende på beina. – Dommer, det er én takling, roper Løkberg. Torsteinbø slipper både tilsnakk og gult kort.
    5'
    Vecchia drar seg innover fra venstre kant. Innlegget, eller skuddet, det var nok en blanding, curler enkelt inn til keeper Austbø.
    6'
    For ordens skyld: Per Ciljan Skjelbred er tilbake i Rosenborg-troppen etter flere måneder på sidelinja. Han sitter på benken fra start av.
    7'
    Gult kort til Viking
    Joe Bell
    Denne gangen blir det gult kort, ifølge Løkberg den andre taklinga i kampen. Det er Joe Bell som får det etter taklinga på Markus Henriksen.
    7'
    Markus Henriksen
    Hovland med en strøken ball ut mot høyre. Ballen havner hos Henriksen som banker til med vrista fra 25 meter. Rett i blokka.
    8'
    Sondre Bjørshol
    Viking slår kontra. Berisha på venstre legger inn fra venstre. Sikter på Torsteinbø, men ballen havner hos Bjørshol. Skuddet langt utenfor.
    9'
    Kevin Kabran
    Strålende forsering av Runar Hove, Vikings midtstopper. Passerer Rosenborgs første pressledd, og finner Kabran i mellomrom. Vikings nysignering avanserer og fyrer løs fra 25 meter. I blokka.
    11'
    Fridjonsson viser frem et nytt Viking-våpen. Kaster ballen helt inn i Rosenborgs femmeter. Hjemmelaget virker forberedt, og header unna.
    12'
    Rosenborg kan kontre etter Vikings frispark, men hjemmelaget er for upresise i pasningsspillet, og ballen ut til kast.
    13'
    Viking scorer, men det er annullert. Det ble blåst flere tideler i forkant. Det så ut som et korrekt frispark mot Fridjonsson, som puffet en Rosenborg-spiller.
    14'
    Ceide finner rom ute på høyre, og har tid til å sikte og fyre. Bruker for lang tid, og nærmest venter til motspillere kommer nærme nok. Da går ballen i førsteforsvarer og ut til kampens andre corner.
    15'
    Det er trampeklapp på Lerkendal.
    15'
    15'
    Corneren heades unna, og det skytes fra langt hold. Ny corner.
    15'
    15'
    Hovland skyter på halv volley, i blokka. Rosenborg fester et lite grep nå.
    16'
    Emil Ceide fyrer av, via en motspiller, og til corner fra venstre. Keeper Austbø er satt ut av spill, men ballen ser ut til å sneie kryssfestet.
    16'
    Hjørnespark til Rosenborg. Vecchia slår mot første stang, men Viking header unna. Får fripark i neste sekvens. Det er Berisha som er nede og jobber, slik en kaptein skal.
    16'
    Rosenborg-spiss Dino Islamovic har virket frisk i treningskampene før eliteseriestart, men har knapt vært involvert i spillet så langt i dag.
    18'
    Fridjonsson ligger nede, men kommer seg på beina.
    20'
    Nydelig tekniske varianter ute på Rosenborgs høyre side. Zachariassen, Ceide og Dahl Reitan triller ball i hatt med Viking-forsvaret. Ceide drar seg til linja, og legger inn langs bakken, men det blir ingen avslutning ut av det. Men Rosenborg har et klart overtak nå.
    22'
    Fridjonsson nede igjen. Da kommer det medisinske tilsynet, og da er det kanskje sannsynlig med et bytte...
    22'
    Rosenborg angriper igjen, nå på venstre. Viking ligger lavt, men kompakt, med en brølende Løkberg i midten.
    24'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Viking
    Mål: Markus Henriksen
    Målgivende: Dino Islamovic
    Rosenborg vinner igjen ballen høyt i banen, og nedfallsfrukten faller hos Vecchia. – Skyt da, Markus, rekker en tilskuer å rope. Dét gjør Henriksen, og bredsider ballen i hjørnet bak Viking-keeper Austbø, etter Islamovic pasning.
    25'
    Nå er det bra med liv på Lerkendal-tribunen. Viking mister ballen, og Rosenborg jobber seg inn på Viking banehalvdel. Så stopper angrepet idet Henriksen sparker ballen ut over sidelinja. For tredje gang sitter Fridjonsson nede.
    27'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Samúel Fridjónsson
    Et bytte var vel uunngåelig. Nilsen Tangen inn for Fridjonsson.
    27'
    Viking kontrer, men en desperat sklitakling fra Dahl Reitan stopper angrepet. Dommer Hagenes tenker seg om, men tar ikke opp det gule kortet.
    28'
    Gult kort til Rosenborg
    Dino Islamovic
    Islamovic får gult kort etter å ha brukt albuen i en hodeduell.
    29'
    Så ligger målscorer Henriksen nede. Det var en kjempesmell mellom innbytter Nilsen Tangen og Henriksen. Begge så ut til å treffe hver sin side av ballen, men det er Henriksen som kommer verst ut av det. Kommer seg på beina til applaus fra hjemmefansen.
    30'
    Da er det Henriksen som ligger nede, og får medisinsk hjelp. Er det slutt allerede for målscoreren og kapteinen?
    32'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Carlo Holse
    Ut: Markus Henriksen
    Henriksen kan ikke fortsette. Carlo Holse kommer inn. Da går nok Vebjørn Hoff inn som ny midtbanesentral, og Kristoffer Zachariassen overtar kapteinsbindet.
    33'
    Etter mye fokus på skader og bytter, er det nå Viking som forsøker å tilrive seg et initiativ. Har ikke kommet seg forbi Rosenborg-forsvaret til nå. Berisha har vært mye feilvendt.
    36'
    Rosenborg-kontra tre mot to. Kaptein Zachariassen har med seg Vecchia på nesten blank goal på venstre, men pasningen er håpløs. Rett til den ene av to Viking-forsvarere.
    37'
    Igjen mister Viking ballen på vei frem. Ceide drar seg innover, og slår en stikker mot Zachariassen, som stikker i bakrom. Litt for lang bare.
    39'
    Berisha opererer over store områder, og bidrar til å holde angrepsspillet til Viking aktivt. Samtidig fører det til at Viking ikke har avsluttere foran Rosenborg-målet.
    40'
    Hjørnespark til Rosenborg fra høyre. Det betyr innoverskrudd etter Carlo Holses inntreden. Siktepunktet er på første stang, men Viking får klarert etter en «nær hjertet i halsen»-opplevelse.
    40'
    Nå er det Andersson som kaster langt. Rosenborgs venstreback kaster ikke like langt som Fridjonsson, men når frem til femmeteren.
    41'
    Hjørnespark til Rosenborg fra venstre. Nå er det Vecchias høyrefot.
    41'
    Even Hovland
    God mulighet. Vecchia treffer Hovland på første, som header over med ryggen mot mål.
    42'
    Gode Rosenborg-tendenser, men Vecchia er for treg til å matche Heggheims fart.
    43'
    Austbø skal klarere, men fyrer ballen rett i rompa på Bjørshol. Dermed corner til Rosenborg. Det får hjemmefansen til å le.
    45'
    45'
    Adam Andersson
    Returen fra corneren ruller ut mot Andersson som befinner seg på 18 meter. Viking-kaptein Berisha kaster seg inn i en oppofrende blokk, og stopper skuddet.
    45'
    Inn: Guillermo Molins
    Ut: Dino Islamovic
    45'
    Det skal spilles minimum fire minutter tilleggstid. Det skyldes (de mange) skadene til Henriksen og Fridjonsson (til sammen fem).
    45'+1
    Godt Viking-spill, men Kabran sentrer idet han kunne ha skutt. Bortelaget får corner.
    45'+2
    Hjørnespark til Viking fra høyre. Bell skal slå utover. Rosenborg klarerer, men Viking får en ny sjans fra høyre. Bell finner Løkberg bak Rosenborgs venstre side, men innlegget er håpløst. Rett i klypene til André Hansen.
    45'+2
    Rosenborg 2 - 0 Viking
    Mål: Stefano Vecchia
    Målgivende: Adam Andersson
    Der sitter den på overtid, og det er Stefano Vecchia. Først skjærer svensken inn fra høyre, og legger inn. Pasningen treffer en Viking-spiller, men hjemmelaget får ny mulighet fra venstre. Andersson legger inn, og Vecchia treffer godt på halv volley. Skuddet er rett på Austbø, men ballen spretter Vecchia og Rosenborgs vei. Svensk dynamitt!
    45'+5
    – Vi spiller bra, og vi har kommet til noen gode muligheter, sier Vecchia til Eurosport i pausen.
    – Vi kommer aldri helt i gang. Vi presser dem godt i starten, men jeg er skuffet over at vi ikke får til noe eget spill. Vi burde finne rom, men vi blir for feige og vi får ikke noe rytme. Så får de to mål på to sjanse. Jeg har vært på Lerkendal før, og ligget under med to mål til pause, men likevel vunnet. Så dette kan gå, sier Vikings Kristoffer Løkberg til Eurosports reporter.
    Spissbytte på Rosenborg. Det er debut for Molins.
    46'
    Godt Rosenborg-angrep. Molins viser styrke, holder motspilleren unna, og legger til Zachariassen som legger inn fra høyre. Innlegget langs bakken treffer ingen.
    48'
    Godt Rosenborg-spill på venstre. Molins får ballen med ryggen mot mål, snur seg og legger ut i feltet - rett til en VIking-spiller.
    50'
    Guillermo Molins
    Molins er på hugget nå. Vecchia skyter fra tjue meter, men ballen går via Molins, som styrer ballen mot mål. Austbø redder.
    50'
    50'
    Viking scorer igjen, men idet Berisha banker ballen i nettaket fra venstre, vifter linjedommeren med offsideflagget.
    51'
    De første fem minuttene av andre omgang, har vært likt de første 45 minuttene. Rosenborg spiller bortelaget lavt i banen, vinner ofte igjen ballen, og da blir det langt for Viking å løpe helt fra egen 16-meter for å skape angrep. Rosenborg har fortsatt tilsynelatende full kontroll.
    52'
    Stygg pasningsmiss av Eyjolfsson, men igjen er Viking offside. Igjen er det Berisha. Islendingen unnskylder seg til medspillerne.
    54'
    Ceide står alene ute på høyre, men Holse ser ikke - eller vil ikke - sentre til høyrevingen som slår oppgitt ut med armene.
    56'
    Av Vikings trenerduo, er det Morten Jensen som akkurat nå er oftest langt ute i trenersonen og coacher. Bjarte Lunde Aarsheim er ikke mange centimeter bak.
    57'
    Vecchia med fin stikker til Molins. Touchen fra innbytteren er strålende, og det er nesten så Andersson har klar bane mot mål. Molins har virkelig vært et friskt pust så langt.
    58'
    Rosenborg 3 - 0 Viking
    Mål: Hólmar Örn Eyjólfsson
    Målgivende: Erlend Dahl Reitan
    Andersson med årets korteste lange innkast. Ballen havner på høyre side hos Dahl Reitan som legger inn på måfå. Viking-keeper Austbø er ute på skikkelig skogtur, og Eyjolfsson kan styre ballen inn i tomt bur med hodet. Stor keepertabbe.
    58'
    Hjørnespark til Viking. Bell med begge armene i været. Hva betyr det? Rosenborg-kontring og gult kort til Viking...
    59'
    Kristoffer Løkberg
    Løkberg kommer alt for seint inn i duellen med Zachariassen. Kortet er det ingenting å si på. Kanskje hindret han en Rosenborg-kontring.
    61'
    Gode Rosenborg-tendenser, men hælsparket fra Ceide når ikke frem til Dahl Reitan som kommer på en indre overlapp.
    61'
    Zlatko Tripic gjør seg klar til å komme inn for bortelaget.
    62'
    For øvrig har Molins fått trøye nummer 10. Det var Pål André Helland som hadde den sist.
    62'
    Ny Rosenborg-corner. Holse skal slå innover. Dansken har vært frisk siden han kom inn for kaptein Henriksen i første omgang.
    63'
    Komisk skuddforsøk av Vebjørn Hoff fra 25 meter.
    63'
    Inn: Zlatko Tripic
    Ut: Kevin Kabran
    64'
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Joe Bell
    64'
    Inn: Herman Johan Haugen
    Ut: Sondre Bjørshol
    Viking med trippelbytte.
    65'
    God Molins-sjanse etter Rosenborg-angrep på venstre. Skuddet i en motspiller og rett til værs.
    65'
    Tøffingen Guillermo Molins er tøff i duellen med Runar Hove. For tøff mener dommer Hagenes, og stopper spillet for å prate med duoen.
    66'
    Viking kontrer etter Dahl Reitans pasningsmiss. Sistnevnte jobber voldsomt hjemover og rydder opp på egen hånd.
    67'
    Vecchia og Holse kombinerer seg nesten gjennom på venstre. Det ligger et fjerde Rosenborg-mål i lufta.
    67'
    Tripics pasning tilbake til egen keeper fra midtstreken er så hard at den nesten teller som skudd på mål. Keeper Austbø demper elegant på låret.
    70'
    Rosenborg 4 - 0 Viking
    Mål: Kristoffer Zachariassen
    Målgivende: Carlo Holse
    Den var varslet. Zachariassen får gå alene, og får god tid til å stille inn siktet fra tjue meter. Får Austbø over på feil fot, og da er skuddet i det andre hjørnet utagbart. Kapteinen knytter neven og feirer for tre poeng. Løkberg som misser på pasningen i forkant.
    71'
    Emil Konradsen Ceide
    Stor Rosenborg-sjanse. Ceide løper gjennom alene, men skrått på mål skyter den raske vingen rett på keeper Austbø, som endelig får en redning.
    73'
    Stefano Vecchia
    Vecchia tråkler seg gjennom, og får skutt fra 16 meter. Rett på keeper. Nå er det ett lag på banen. Samt Viking.
    74'
    Rosenborg 5 - 0 Viking
    Mål: Guillermo Molins
    Nå svinger det på Lerkendal. Holse stikker i bakrom, og legger inn til innbytter Molins. Avslutningen er strålende i langhjørnet. Scoring i debuten. Kan det bli 10-0?
    74'
    Vikings eneste jobb nå, er å begrense skaden. Legger seg lavt i banen for å hindre nye gjennomløpninger for hjemmelaget. Det hjelper bare litt. Zachariassen løper seg til linja, legger ut, men Viking får klarert til corner.
    76'
    Mer trampeklapp på Lerkendal.
    77'
    77'
    Inn: Shayne Pattynama
    Ut: Veton Berisha
    Nytt bytte på Viking. Det femte.
    77'
    Viking med et slags angrep på høyre side. Ender med et innlegg som roper rydder greit opp i.
    78'
    Viking får til et skudd fra tjue meter. Ballen stopper i Hovland og Eyjolfsson. Dermed venter fortsatt på sitt første skudd på mål. Noen Viking-sjanse har det aldri vært snakk om i denne kampen.
    79'
    Inn: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Ut: Stefano Vecchia
    Én svenske ut. En svenske inn.
    79'
    80'
    Shayne Pattynama
    Viking med godt angrep. Det er innbytter Pattynama som får skyte upresset fra 16 meter. Hansen redder enkelt. Det var Vikings første skudd på mål, og først (og eneste) sjanse i kampen.
    84'
    Pattynama er i spillehumør. Skyter på halvspretten fra 16 meter. Hansen redder.
    84'
    Rosenborg i angrep nå. Samtlige spillere på Vikings halvdel. Finner ikke åpninger, og ruller helt tilbake til keeper Hansen. Han har ikke hatt mye å gjøre i dag.
    86'
    Det er ikke mange Rosenborg-spillere som ikke har hatt fokus fremover i dag. Ceide forsøker seg på et dribleraid. Mislykket - igjen.
    86'
    Dahl Reitan har herjet på sin høyre side. Opp og ned i 85 minutter. Topper prestasjonen med å slå en frekk luke på Pattynama.
    87'
    Rasmus Wiedesheim-Paul
    God Rosenborg-kontring. Hovland finner Holse, som stormer fra sin oppasser. Wiedesheim-Paul skjærer inn fra venstre, får ballen, men får skutt bare sånn passe.
    88'
    Inn: Edvard Tagseth
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    88'
    Wiedesheim-Paul skyter på halv volley etter corneren. I nettveggen.
    89'
    Til og med Hovland stormer i angrep nå. Skjærer inn foran Tripic, og får frispark 35 meter fra mål.
    90'
    Det skal spilles minimum to minutter tilleggstid. Hjemmefansen markerer det med trampeklapp.
    90'+1
    Tagseth vil være med på moroa. Passerer én Viking-spiller, men innlegget med høyra er ikke presist nok.
    90'+1
    Kontring på overtid. Rosenborg kommer med mange mot få, og igjen sitter touchen fra Molins. Pasningen ut mot Andersson er litt for lang, og hjemmelaget får ikke det sjette målet. I stedet hagler det med trampeklapp fra tre tribuneseksjoner.
    90'+2
    Det er lenge siden Rosenborg har vunnet 5-0, og det er lenge siden spillet og innsatsen har vært av slik klasse. Viking har virkelig fått gjennomgå i dag.