1-0

Flotte spilleforhold på Lerkendal i kveld. Lagene er på¨vei ut på banen til oppvarming.
    Kris Stadsgaard og Anthony Annan er tilbake i Rosenborgs startoppstilling etter å ha stått over uavgjortkampen mot Sandefjord i forrige serierunde.
    Siste gang Viking vant på Lerkendal var 16.mai-kampen 2005.
    Rosenborgs største seier over Viking noensinne er 5-2 på Lerkendal i 1992. Vikings største seier over RBK er 8-1 på hjemmebane i 1984.
    Vikings angrepsspiller Mame Niang står over kveldens kamp på grunn av at han pådro seg sesongens tredje gule kort i 2-2-kampen mot Stabæk i forrige serierunde.
    I en treningskamp mellom Viking og Rosenborg rett før seriestart i vår vant RBK 5-1 på Viking stadion.
    Før denne 11. serierunden i eliteserien leder Rosenborg med 19 poeng mens Viking på åttendeplass har 13 poeng.
    RBKs Per Ciljan Skjelbred fikk en 'trist' oppladning til kveldens kamp. Hans engelske favorittlag Newcastle rykket nemlig ned fra Premier League til Championship tidligere i ettermiddag.
    10 minutter til kampstart. Begge lags spillere er på vei inn i garderoben for de aller siste forberedelsene til kampen mellom to av norsk fotballs mestvinnende lag.
    Begge lags målvakter, Vikings Thomas Myhre og RBKs Rune Almenning Jarstein, hadde hver sin store tabbe i forrige serierunde. Begge står i mål i kveld.
    Bildet tå`n Ivers spilles på Lerkendal nå.
    Lerkendalpublikummet har reist seg og venter på at spillerne skal entre banen.
    Nå er lagene på vei inn på banen.
    Viking tok avspark.
    1'
    Langt framspill fra Viking går over Jarstein i RBKs mål.
    1'
    Jarstein får støtte fra RBKs tilhengere, Kjærnen.
    2'
    Ijeh i offside for Viking.
    4'
    RBK har lagt Prica som spiss med Iversen litt bak Prica. Olsen på venstre ving.
    5'
    Ijeh løper i offside nok en gang.
    6'
    Frispark fra 40 meter fra RBKs Sapara inn til målvakt Myhre.
    7'
    Iversen med flott gjennomspill til Prica. Men Prica får ikke kontroll på ballen.
    9'
    Viking-innlegg fra Skogseid som Annan stanser.
    11'
    Samuelsen hos Viking forsøker et gjennomspill, men Stadsgaard tar ballen.
    12'
    Vikings Bjarnason skyter, men Demidov blokkerer skuddeet fra 13 meter.
    14'
    Bra takling av Steenslid på RBKs Sapara.
    16'
    Gult kort til Viking
    Martin Fillo
    Takling av Annan midt på banen førte til kortet.
    16'
    Innlegg fra Lustig heades unna av Viking-forsvarer.
    17'
    Ingen målsjanser så langt på Lerkendal.
    18'
    Jarstein parerer et Viking-skudd som går til corner. Offside på en Viking-spiller etter corneren.
    20'
    Skjelbred hopper over ballen og Olsen skyter svakt rett på Myhre fra 10 meter. Bra RBK-angrep og kampens største sjanse hittil. Flott innlegg fra Prica til Olsen.
    26'
    Demidov-innlegg på første stolpe til Olsen. Olsen skyter høyt over fra kloss hold. Bra RBK-sjanse.
    29'
    Perreira legger inn, men ballen går over alle. Også Ijeh foran RBKs mål.
    32'
    Olsen skyter fra 18 meter. Myhre redder skuddet som går rett på ham.
    33'
    Perreira-innlegg via Lustig til corner for Viking.
    33'
    Hjørnespark til Viking
    33'
    Jarstein får bokset unna ballen etter corneren.
    34'
    Ijeh hos Viking legger ballen pent ned til Follo som skyter over fra 18 meters hold.
    36'
    Frispark fra 35 meter som Olsen skyter rett utenfor målet hos Vikings Myhre. Frispark etter Steenslid-dytt av Prica.
    37'
    Ijeh serverer Follo igjen. Follo skyter på hel volley over fra god posisjon.
    38'
    Olsen faller innefor 16-meteren. Men ikke straffespark selv om hjemmepublikum ville ha det.
    40'
    Prica skyter uinspirert utenfor fra 15 meter etter pasning fra Skjelbred hos RBK.
    41'
    Olsen spilels gjennom, men et Viking-bein kommer først på ballen til corner.
    41'
    Hjørnespark til Rosenborg
    41'
    Frispark til Viking etter corneren.
    42'
    Skudd fra Iversen via Viking-bein til corner.
    43'
    43'
    Viking får ryddet unna etter corneren.
    44'
    Straffe til Viking
    44'
    Viking bommer på straffe!
    44'
    Jarstein redder straffesparket som han selv forårsaket. Soma skyter lavt og svakt til høyre for RBK-målvakta.
    45'
    Gult kort til Rosenborg
    45'+1
    Thomas Myhre
    Myhre og Dorsin fikk kort etter at mange spillere tørnet sammen etter en duell inne i Vikings målfelt der hjemmelagets spillere ville ha straffespark.
    45'+2
    45'+3
    En kjedelig innledning av omgangen. Det var først på overtid dramatikken begynte. Men ok med uavgjort etter 45 minutter selv om dommer Hauge får pipekonsert fra hjemmepublikummet.
    Lagene er på vei inn på banen til andre omgang.
    RBK skal ta avspark.
    45'
    De siste 45 minuttene er sparket i gang.
    46'
    46'
    Stuss fra Prica etter corneren, men Viking får ryddet ballen unna.
    47'
    49'
    Iversen får headet unna etter corneren.
    49'
    Iversen header etter innlegg fra Skjelbred. Myhre redder, men mister ballen. Men Viking-forsvaret får ryddet ballen unna. Farlig målsjanse.
    51'
    Innlegg fra Perreira som RBK får headet unna.
    54'
    Skudd fra 18 meter fra litt spiss vinkel av Vikings Follo. Ballen går en meter over mål.
    55'
    Jone Samuelsen
    Samulsen går hardt til i en hodeduell med Annan. Frispark til RBK
    56'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Alexander Tettey
    Ut: Per Ciljan Skjelbred
    57'
    Saparafrispark hedaes til corner.
    57'
    58'
    Myhre bokser ballen unna etter corneren.
    58'
    Olsen ligger hardt og lavt inn foran mål. Men der var det ingen RBK-spillere. Dårlig utnyttet av hurtigvingen.
    59'
    Follo skyter. Jarstein slår ballen til corner. God Viking-sjanse.
    60'
    60'
    Jarsetin får ryddet unna etter corneren, men holder på å gjøre en stortabbe da han slipper ballen mellom beina på et Viking-skudd fra langt hold. Men han rekker ballen på mållinja.
    61'
    Langt framspill til Prica, men RBK-spissen får ikke kontroll på ballen. Utspill for Viking.
    64'
    Follo i offside for Viking. Dårlig av flankespilleren som har full oversikt.
    65'
    Samuelsen gjennom for Viking, men flott inngripen av Stadsgaard forhindrer megasjanse for bortelaget.
    67'
    Iversen skyter lavt utenfor fra 13 meter. God mulighet for hjemmelaget.
    68'
    Lavt innlegg fra Iversen går helt inn til målvakt Myhre i Vikings mål.
    70'
    Bjarnason skyter. Jarsetin slår ballen til corner.
    73'
    Ijeh hedaer tre meter utenfor etter corneren.
    73'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Vidar Nisja
    Ut: André Danielsen
    74'
    Skogseid skyter ballen til corner.
    75'
    75'
    Viking får ryddet unna corneren. Olsen skyter over fra 25 meter.
    75'
    Flott Rosenborg-kontring. Tettey skyter fra kloss hold og spiss vinkel, men glimrende redning av Myhre.
    77'
    Ivers skyter på halv volley fra 18 meter. Myhre bokser unna det lave og harde skuddet fra RBK-spissen.
    77'
    Innlegg fra Follo rett i klypene til Jarstein.
    79'
    Vikingheading til corner for hjemmelaget.
    79'
    79'
    Lav corner via vikingbein til ny corner.
    79'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Viking
    Mål: Mikael Lustig
    Målgivende: Marek Sapara
    Lustig hedaer inn Saparas corner. Glimrende gjort av den svenske backen som snart skal delta i EM-sluttspillet for U21-landslag.
    80'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Jone Samuelsen
    83'
    Skudd fra Vikings Høiland går et par meter utenfor. Spiss vinkel fra 16-meterhjørnet
    85'
    16006 tilskuere på Lerkendal.
    86'
    Inn: Kjell Rune Sellin
    Ut: Marek Sapara
    88'
    Frispark til Viking fra 25 meters hold etter takling av Annan.
    88'
    Ijeh skyter rett i muren etter frisparket.
    89'
    89'
    Frispark til Viking etter Prica-dytt etter corneren. Corneren kom etter et Olsen-innlegg via et Viking-bein.