1-1
2-1
2-2
Castro90'+2
Supporterfordeling på VG
3 472
5 388

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og god søndag! Velkommen til livedekningen av Eliteserie-oppgjøret mellom Sandefjord og Brann.
    Formen har bedret seg kraftig for Sandefjord den siste tiden og på de syv siste har de kun tapt en gang. Samtidig har det blitt tre seiere og tre uavgjort, og det hat tatt laget opp på kvalikplassen. Det er også bare ett poeng opp til Haugesund, samtidig som Sandefjord har en kamp mindre spilt.
    For Brann foregår ting i andre enden av tabellen, men tapet for Sarpsborg sist gjør at de har falt utenfor topp tre. Det er imidlertid ikke mer enn fire poeng opp til Viking på andre og Brann har to kamper færre spilt, så det kan fort bli en intens medaljekamp utover høsten.
    Da lagene møttes i Bergen på 16. mai ble det hjemmeseier med 2-1. Bård Finne og Emil Kornvig sørget for ledelse til pause mens Sebastian Holm Mathinsen reduserte for Sandefjord dypt inne i overtiden.
    Historien viser at dette ofte er tett og jevne oppgjør som Sandefjord ikke klarer å vinne. Av de 15 siste oppgjørene har Brann vunnet ni og fem har endt uavgjort. Forrige Sandefjord-seier kom tilbake i 2009 (!). Da vant de 1-0 etter scoring av Ørjan Røyrane,
    En endring for Sandefjord etter at de spilte 1-1 mot HamKam før landslagspausen. Det er Loris Mettler som kommer inn for Sander Risan Mørk. Hos Brann gjøres det tre endringer etter 1-3 for Sarpsborg, alle i forsvasrekken. Fredrik Pallesen Knudsen er den eneste gjenvrende og han får nå med seg Ruben Kristiansen i tillegg til ungguttene Eivind Helland og Rasmus Holten.
    Det er også verdt å merke seg at Mathias Dyngeland er på plass mellom stengene for Brann. Det har vært en del usikkerhet rundt keeperen som forlot landslagssamlingen av personlige årsaker Han har også vært fraværende fra treningsfeltet i en ukes tid, men er altså klar for match her. Det er selvsagt viktig for Brann!
    Lagene ankommer gresset og vi nærmer oss avspark. Må samtidig si at det er et imponerned bortefølge som har tatt turen til Sandefjord i dag. Tett oppunder den største ansamlingen så langt i år.
    Kampen har startet
    1'
    Brann triller det hele i gang.
    1'
    Stor sjanse for Brann på direkten! Kristiansen kommer seg til kortlinjnen og slår femogførr ut. Der møter Heggebø på direkten, men Berglie varter opp med en solid blokkering. Hindrer fort baklengs der!
    1'
    Brann har tatt styringen på både ball og dueller fra start her. Kommet for å ta kommandoen.
    4'
    Cheng tar med seg ballen fremover og slår lavt inn. Rett til keeper.
    5'
    Dunsby utnytter nesten en blemme fra Dyngeland! Keeperen er utefor feltet og slår regelrett ballen i bena til Dunsby. Vingen legger til rette og går for mål fra 20 meter, men det blir en anelse for høyt og ballen lander på nettaket.
    6'
    Knallharde dueller utenfor Sandefjord sitt felt og det tenner skikkelig til. Brann får først fordel og kommer seg inn i feltet, men da får Berglie og Sandefjord frispark.
    7'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Hugo Keto
    Lemper langt ut mot venstre. Brann vinner duellene.
    7'
    Mål for Sandefjord!
    Sandefjord 1 - 0 Brann
    Mål: Stefan Ingi Sigurdarson
    Målgivende: Jakob Maslø Dunsby
    Sigurdarson er sikker alene med keeper og ruller ballen mellom bena på Dyngeland! Sandefjord får et brudd høyt i banen og Dunsby har kula sentralt. Han varter opp med en perfekt stikker som gjør at Sigurdarson kommer helt fri. Islendingen er kjølig og gjør ingen feil!
    9'
    Mettler tror han henter opp en ball ved kortlinjen. Gleden blir kortvarig da assistenten markerer for at ballen er ute av spill.
    11'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Filip Ottosson
    Kortpasning ved midtstreken.
    12'
    Blomberg tester skuddet fra distanse. Rett i en oppofrende Cheng. Sandefjord kan kontre, men da slår Markovic bort ballen.
    13'
    Brann får tildelt et frispark
    Eivind Helland
    Kjapt og kort på egen halvdel.
    15'
    Brann prøver å tre seg gjennom, men foreløpig står Sandefjord meget støtt i de bakre rekker.
    17'
    Kristiansen blir liggende etter en duell med Heggebø. Får seg et kakk på vristen der og det er ikke verre enn at han kommer seg på bena etter at Keto har kastet ballen ut av spill.
    18'
    Dunsby jobber seg oppover langs krittet og får pisket inn en ball i retning Sigurdarson. Holten er på pletten og stanger unna foran målscoreren.
    20'
    Brann får tildelt et frispark
    Eivind Helland
    Støttepasning til Pallesen Knudsen.
    20'
    Brann dytter og dytter ball, men fremdriften uteblir. En lengre sekvens der de ikke kommer lenger enn midtstreken nå.
    22'
    Så åpner det seg rom for Castro sentralt og han trer mot Heggebø. Loftesnes-Bjune kommer fint inn fra kant og avskjærer spissen.
    23'
    Så er det Keto som misser! Akkurat som Dyngeland tidligere spiller Sandefjord-keeperen bort ballen når han er utenfor eget felt. Det er Heggebø som prøver seg på åpent mål fra distanse, men presisjonen er elendig. Blir noen gode meter utenfor.
    23'
    Brann får tildelt et frispark
    Ruben Kristiansen
    Kjapp støttepasning.
    24'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Hugo Keto
    Lemper langt og Dunsby får tatt ned. Han treffer ikke med stikkeren mot Markovic.
    26'
    Brann trykker på og får noen baller inn i feltet, men Sandefjord er sterke i duellspillet. Får klarert gang på gang.
    28'
    Brann får tildelt et frispark
    Rasmus Holten
    Kort og raskt på egen halvdel.
    28'
    Mål for Brann!
    Sandefjord 1 - 1 Brann
    Mål: Felix Horn Myhre
    Målgivende: Aune Heggebø
    Horn Myhre følger opp landslagssuksessen og drar inn en markkryper fra kanten av feltet! Brann kommer oppover til høyre før Heggebø skaffer seg litt rom ved hjørnet av feltet. Trekker langs kanten før han legger til rette for Horn Myhre. Han kan sikte relativt upresset og da blir det scoring!
    30'
    Brann kommer igjen rett etter scoringen. Berglie er inne og bryter foran Heggebø.
    33'
    Cheng og Markovic kombinerer før sistnevnte drar til fra kanten av boksen. Pallesen Knudsen er inne i en hockeyblokk.
    33'
    Kornvig tester slalomskiene, men har ikke fjernet smøringen fra forrige sesong. Dermed er det bråstopp i port nummer en der han kjører en tofots-variant.
    36'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Filip Ottosson
    Lempes over og alle. Ballen ut til utspill.
    36'
    Gult kort til Sandefjord
    Stian Kristiansen
    Sandefjord roter ved midtstreken og Kristiansen må kaste seg inn for å hindre at Heggebø får klar bane mot mål. Taklingen skjer inne i midtsirkelen.
    38'
    Brann får tildelt et frispark
    Emil Kornvig
    Tas kort i midtsirkelen.
    39'
    Sandefjord setter opp et fint angrep og Markovic kan avslutte fra hjørnet av femmeteren. Pallesen Knudsen setter inn en god blokk.
    40'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Eman Markovic
    Elendig kort variant som ender i ingenting.
    40'
    Keto stopper Castro! Dunsby med en fryktelig tversover som gjør at Brann kan kontre med tre mot to. Det drives fremover før Castro settes opp på vei inn i feltet. Han prøver å rulle ballen ned i lengste, men Keto står støtt og henter opp en benparade.
    41'
    Så setter både Dunsby og Berglie seg ned mens ballen er ute av spill. Det er jo ikke veldig godt nytt for Sandefjord. Legen løper først frem til Berglie, så da er det vel han som har det vondest.
    42'
    Dunsby kommer seg på bena for egen maskin og er klar for å fortsette.
    42'
    Etter et kjapt tilsyn er også Berglie oppe i stående posisjon. Han skal også spille videre.
    43'
    Holten kjører over Sigurdarson i en duell og spissen blir liggende. Sandefjord vil ha frispark, men dommer bare vinker spillet videre.
    45'
    Sigurdarson tar seg til hodet etter duellen med Holten og da må dommer stoppe spillet. Islendingen kommer seg greit på bena igjen, men har et par klare beskjeder til dommer.
    45'
    Dunsby svinger inn mot Markovic på bakre. Han får ikke noe treff med hodet.
    45'+1
    Brann får tildelt et frispark
    Emil Kornvig
    Triller kjapt og sideveis til Helland.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Vi er halvveis og like langt i Sandefjord etter en underholdende omgang. Her har det vært bra trykk, tøffe dueller og et par fine scoringer. Sandefjord åpnet ballet da Sigurdarson ble sendt alene gjennom rett før ti minutter. Deretter var det oppofrende forsvarsspill som fungerte godt helt til Horn Myhre fikk plass utenfor boksen. Han dro en markkryper i garnet. Det siste kvarteret bølget det litt frem og tilbake samtidig som Brann hadde et ørlite overtak. Kan bli en meget spennende andre omgang!
    2. omgang
    45'+1
    Sandefjord tar avspark.
    45'+1
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Bård Finne
    Ut: Aune Heggebø
    Brann gjør et spissbytte i pausen.
    45'+1
    Dunsby prøver å avansere langs krittet. Blir hardt presset og fosser ut over linjen.
    47'
    Kjemperedning fra Keto! Brann ruller strålende opp og plutselig er Blomberg helt fri på syv meter. Kan ta seg tid og sikte før han dunker til, men Keto er der med en glimrende redning. Sandefjord får hamret unna returen.
    48'
    Brann får tildelt et frispark
    Niklas Fernando Castro
    Kjører en kjapp variant som sender Kristiansen på løp. Deretter innlegg før Sandefjord får frispark i eget felt.
    49'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Hugo Keto
    Slår opp mot midtstreken der Brann vinner duellen.
    49'
    Kristiansen lever svært farlig! Feier ned Blomberg ute ved sidelinjen, men slipper med tilsnakk fra dommer. Stopperen har altså det gule fra før.
    50'
    Brann får tildelt et frispark
    Eivind Helland
    Støttepasning.
    50'
    Mettler svinger inn på bakre der Markovic kommer stormende. Blir avslutning på direkten, men vinkelen er for spiss.
    52'
    Dunsby blir liggende etter en duell. Tar seg til ankelen etter et sammenstøt med Castro. Et såpass at han må få tilsyn.
    53'
    Dunsby er oppe på bena igjen, haltende, men går for egen maskin. Ser ut til å kunne fortsette.
    54'
    Spillet er i gang igjen og Dunsby kommer tilbake på banen.
    55'
    Horn Myhre tester en stikker mot Finne, man han kan ikke lykkes med alt. For mye trykk og ballen ruller inn til Keto.
    56'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Jakob Maslø Dunsby
    Meget raskt og veldig kort. Her skal det være tempo.
    57'
    Cheng kommer seg rundt på kant og svinger ballen inn i femmteren. Backen slår oppgitt ut mot Dunsby som ikke stuper mot mål. Ballen seiler gjennom feltet.
    58'
    Sandefjord får frispark i meget fin innleggsposisjon. Ute i høyre korridor.
    58'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Filip Ottosson
    Uvanlig upresist og ballen suser høyt over alle og ut av spill.
    58'
    Gult kort til Sandefjord
    Hans Erik Ødegaard
    Protesterer noe voldsomt på et frispark for Brann. Da er ikke dommer nådig. Det er nummer fire i rekken for Sandefjord sin trener som dermed må stå over neste kamp.
    59'
    Brann får tildelt et frispark
    Emil Kornvig
    Slår en korpasning noen meter fra midtstreken.
    59'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Christopher Cheng
    Nok et raskt frispark.
    61'
    Gult kort til Sandefjord
    Loris Mettler
    Er for sent inne på Kornvig rett utenfor Brann sitt felt.
    61'
    Brann får tildelt et frispark
    Mathias Dyngeland
    Feier langt mot Finne. Sandefjord har kontroll og ballen ender opp hos Keto.
    62'
    Dunsby får rom på kanten og går for et hardt innlegg. Holten står i veine og beiner unna for Brann. Unggutten har levert en solid forestilling i gjestenes midtforsvar.
    63'
    Mål for Sandefjord!
    Sandefjord 2 - 1 Brann
    Mål: Loris Mettler
    Målgivende: Jakob Maslø Dunsby
    Mettler bukker ballen inn fra kloss hold! Markovic svinger strålende inn på bakre der Dunsby sniker seg fri fra Kristiansen. Han velger helt rett da han header inn foran til en ensom Mettler som bare styrer læret ned i kroken fra tre meter.
    64'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Ulrik Mathisen
    Ut: Sander Erik Kartum
    65'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Mads Sande
    Ut: Rasmus Holten
    66'
    Litt taktiske omrokkeringer fra Brann der Helland trekker inn på stopperplass. Blomberg går ned på høyrebacken for å gjøre plass til Mathisen offensivt.
    67'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Filip Ottosson
    Spiller sideveis til Berglie i de bakre rekker.
    67'
    Brann får tildelt et frispark
    Ruben Kristiansen
    Slår en kortpasning til Kornvig.
    69'
    Brann har mye ball i øyeblikket, men så var det dette med å skape sjanser da.
    71'
    Å da kommer det selvsagt en kjempesjanse! Kristiansen til kortlinjen før han vipper inn til Finne som har løpt seg fri på seks meter. Spissen setter pannebrasken til, men får ikke styrt ballen bort i kroken. Da blir det rett på Keto.
    71'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Filip Ottosson
    Slår ballen ut på kant til Markovic.
    72'
    Dyngeland tar seg litt vel god tid med ballen i bena. Får akkurat slått unna før Sigurdarson er på plass.
    74'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Alexander Ruud Tveter
    Ut: Stefan Ingi Sigurdarson
    74'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Elias Jemal
    Ut: Jakob Maslø Dunsby
    74'
    Brann kommer til innlegg fra høyre. Mathisen slår ballen rett i favnen på Keto. Keeperen har god tid nå.
    76'
    Jemal snurrer litt rundt med Kristiansen og får slengt ballen inn i boksen. Ruud Tveter står på hæla og Brann kan klarere.
    78'
    Brann får tildelt et frispark
    Ole Didrik Blomberg
    Kjører en crosser over på motsatt. Treffer ikke sitt ønskede mål.
    79'
    Nære en stor Brann-sjanse, men Cheng er på pletten og hamrer unna ballen rett foran en skuddsugen Mathisen.
    80'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Sakarias Opsahl
    Ut: Emil Kornvig
    80'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    Niklas Fernando Castro
    Sandefjord får klarert.
    81'
    Brann får tildelt et frispark
    Niklas Fernando Castro
    Setter raskt i gang sentralt i banen.
    83'
    Brann har et bra trykk her nå. Sandefjord presses inn i eget felt.
    83'
    Talende for presset til Brann er at Dyngeland har ballen i bena omtrent ved midstreken.
    85'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    Niklas Fernando Castro
    Keto bokser unna samtidig som han får seg en trykk. Frispark for Sandefjord.
    85'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Hugo Keto
    Dunkes lang der Sandefjord får tak i ballen ved midtstreken. Kan la klokken jobbe litt.
    85'
    Brann får tildelt et frispark
    Eivind Helland
    Slår på tvers til stoppermakker Pallesen Knudsen.
    87'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Sander Risan Mørk
    Ut: Marcus Melchior
    88'
    Ruud Tveter prøver å stusse gjennom Markovic, men Helland strekker hals og får headet inn til egen keeper.
    89'
    Risan Mørk med et befrirende spark for Sandefjord. Måker unna foran Sande og ballen dunkes til icing.
    90'+1
    Brann får tildelt et frispark
    Eivind Helland
    Setter kjapt i gang ved midtstreken.
    90'+1
    Mål for Brann!
    Sandefjord 2 - 2 Brann
    Mål: Niklas Fernando Castro
    Målgivende: Felix Horn Myhre
    Castro henter frem en drømmescoring der han bøyer ballen bort i kroken! Spinner rundt ved hjørnet av feltet, tar to steg inn i banen, legger til rette og bare curler den elegant helt inne i nettveggen!
    90'+2
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Filip Ottosson
    Et par dueller før Sandefjord får ny corner.
    90'+3
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Filip Ottosson
    Sande stusser ballen ut til kast på motsatt side.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her