2-3
Diomande75' (Str.)
2-4

Hei og velkommen skal du være til en fantastisk dag for fotball! Sandefjord tar i mot Stabæk for andre gang på ni dager, men i dag er det snakk om seriespill.
    Sandefjord kommer til kamp etter å ha vært på leppene til omtrent hele fotball-Norge. Annulleringen av dommer Ola Hobber Nilsen førte nemlig til at klubben fra hvalfangerbyen la inn en protest til NFF med krav om å få omkamp eller godkjent 2-0-målet til Kjell Rune Sellin. Håp om at en ny match skulle starte på stillingen 2-0 i det 49. minutt ble derimot knust i går. Da kom nemlig kontrabeskjedene fra herrene i hovedstaden. Protesten var avvist ettersom klagen kom for sent. Dermed står uavgjort-resultatet i Tromsø, som i værste fall kan føre til at SF rykker ned.
    Selve kampen i nord endte som sagt 1-1. Pål Alexander Kirkevold fikset 1-0 etter halvtimen var spilt, før altså den omtalte annulleringen kom i det 49. minutt. Tromsø benyttet i stedenfor seg av muligheten til å få med seg ett poeng da Kent-Are Antonsen dukket opp og banket ballen i nota, fem minutter før slutt.
    Stabæk tok på sin side en meget sterk seier over Lillestrøm i det som skulle bli en skikkelig snuoperasjon. Fugla ledet 2-0 til pause på Nadderud etter mål av Fred Friday og Jørgen Kolstad, men etter hvilen manet bærumslaget fram tre mål. Adama Diomande x2 og Nicolai Næss sørget dermed for at det fortsatt er syv poeng opp til Rosenborg på topp.
    De to lagene møttes for bare ni dager siden i kvartfinale i cupen. Sandefjord gikk ut i en meget defensiv 5-4-1-formasjon og holdt lenge i mot presset fra Stabæk. Da 64 minutter var spilt fikk derimot Adama Diomande hull på byllen med en heading etter et innlegg fra Yassine El Ghanassy. Et fortjent avansement i den kampen, men det blir spennende å se om vertene går like lavt ut i dagens oppgjør.
    Tabellplassering for vertene har ikke endret seg noe særlig i løpet av de siste kampene. Sisteplass er fortsatt status for de røde og blå, mens 13 poeng, 3-4-13 og 21-44 er de aktuelle tallene.
    Stabæk har heller ikke flyttet mye på seg siden sist. 2. plass med 41 poeng, 12-5-3 og 36-22 i målforskjell er statistikken som gjelder for laget fra Bekkestua.
    På skadefronten har dagens hjemmelag stadig litt å slite med. Midtstopperne Yaw Ihle Amankwah, Alexander Gabrielsen og Lars Grorud er stadig utilgjengelig, men sistnevnte ryktes å være snart tilbake. Ellers er den innleide keeperen Jakob Busk også ute med skade.
    Bob Bradley ankommer igjen Sandefjord med et ganske så skadefritt mannskap. Unntaket er derimot Amal Issah som akkurat ikke rakk kampen. Da mener vi selvfølgelig med tanke på skader. Herr Issah skal ikke anklages for å være en forseint-kommer.
    Dagens dommer er 48-år gamle Espen Berntsen fra Fart IL. Han debuterte i Eliteserien i 1997 og er dermed en av de mer erfarne pipeblåserne i vårt ganske land. På sidelinjene har han med seg Hans Christian Stormoen fra Årstad IL og Odd Jarle Larsen fra Fløy Fotball. Fjerdedommer i kveld er Rohit Saggi fra Ski og ballklubben Skiold.
    Sommerværet har virkelig ankommet Sandefjord. 24 grader celsius, skyfri himmel og en stekende sol innbyr til perfekt kamp-vær!
    Stabæk sparker i gang kampen!
    1'
    Bortelaget går raskt til verks offensivt, men en curlet pasning fra Meling mot Diomande blir stoppet av Gundersen i buret.
    2'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Kevin Larsen
    Corneren fra Larsen blir headet unna av Næss i Stabæk-forsvaret.
    3'
    Mjelde prøver en gjennombruddspasning mot Mendy på løp, men Meling er med på notene og varter opp med en perfekt timet sklitakling.
    4'
    Mål for Stabæk!
    Sandefjord 0 - 1 Stabæk
    Mål: Adama Diomande
    Så står det 1-0 etter kun fire minutter spilt! Hvem andre enn Dio dukker opp foran SF-kassa og banker Stabæk i ledelsen?! Asante noterer seg for en assist med et presist innlegg i foranledningen til nettkjenningen.
    4'
    Fevang slår presist til Kirkevold på topp, men spissen blir litt for alene. Må vende om og få hjelp fra litt haltende medspillere og det hele ebber ut i et håpløst innlegg fra Mjelde som Meling har god kontroll på.
    7'
    Mjelde vinner ballen fra Asante med en strålende takling, men den påfølgende pasningen opp venstresiden mangler både mål og mening.
    8'
    Stabæk presser vertene dypt nede på egen halvdel for øyeblikket. Ser ut som det blir nok en vanskelig dag på jobben for Bohinens menn.
    10'
    Sandefjord 0 - 2 Stabæk
    Målgivende: Ville Jalasto
    For et kremmerhus fra Grossman! Etter mye trilling av ball ser amerikaneren seg lei av ventetiden. Får ballen av Jalasto på 25 meter, ser opp og dundrer kula i det lengste hjørnet. 2-0 på vakkert vis!
    11'
    Sandefjord prøver å svare umiddelbart, men angrepet blir stoppet av et solid Stabæk-forsvar. På tribunen ropes det 'Bob Bradley' blant bortesupporterne. Utrettet mirakler, treneren!
    13'
    Prøver å spille seg ut fra forsvaret, Sandefjord, men det er mye som ikke stemmer. Stabæk har full kontroll for øyeblikket.
    15'
    Dieng spiller en ball opp mot Kirkevold ved midtsirkelen, men pasningen mangler presisjon. Dermed kan Skjønsberg sette i gang en ny bølge med angrep.
    16'
    Bortelaget triller stadig ball fra side til side i vente på at mulighetene åpenbarer seg. Har scoret på to av to sjanser hittil i kampen, så spørsmålet er nok når det smeller neste gang fra Bradley sine gutter.
    17'
    Gorozia går ned for telling, men kommer seg på bena igjen etter en stund. Så ikke ut til å være noe alvorlig for georgieren.
    18'
    Mendy går med ball mot et ryggende forsvar. Skyter til slutt fra 20 meter, men kula går flere meter til side for mål.
    20'
    Mye panikkartet spill fra Sandefjord nå. Et hvert forsøk på å spille seg fram i banen ender enten med ballmist eller pasninger tilbake mot eget mål.
    22'
    Mendy og Sayouba går begge ned for telling etter en duell mellom de to. Så ikke særlig fint ut det der, men vi får håpe på det beste!
    23'
    Etterhvert er begge spillerne oppe og går. Sayouba står og holder seg til benet, men ser ut til å fortsette.
    24'
    Larsen forsøker seg med en lang pasning mot Mjelde på løp inn i Stabæk-boksen, men pasningen blir for lang fra den tidligere Lyn- og Hønefoss-backen.
    25'
    Kurtovic spiller opp mot Dieng på høyresiden, men Meling får headet til innkast.
    26'
    Mål for Sandefjord!
    Sandefjord 1 - 2 Stabæk
    Mål: Pål Alexander Kirkevold
    Målgivende: Geir Ludvig Fevang
    Så sitter reduseringen for Sandefjord! Stabæk prøver å klarere etter et mislykket SF-angrep, men Fevang snapper opp ballen og slår en strålende vektet pasning i bue over bortelagets forsvar. Kirkevold plukker opp pasningen og er iskald alene med Sayouba. Får att på til Meling i rygg, men setter ballen sikkert i mål. Da er det kamp igjen!
    27'
    Herlig detalj i det dommer Berntsen setter i gang spillet etter målet og hjemmefansen jubler som besatt. Denne gangen stod scoringen seg.
    29'
    Dieng inviterer til vegg med Kirkevold på høyresiden, men senegaleseren får igjen kula akkurat litt for seint. Offside melder linjedommeren.
    31'
    Lamøy med et ganske mislykket taklingsforsøk på Asante i det lynvingen er på vei opp høyrekanten. Frispark til Stabæk.
    32'
    Dødballen skusles vekk av Meling som sender ballen rett i armene på Gundersen i buret.
    32'
    Gult kort til Sandefjord
    Cheikhou Dieng
    Dieng drar seg forbi en El Ghanassy som detter svært lett. Dommer Berntsen velger å gi frispark til Stabæk-spilleren og vingbacken velger deretter å sparke vekk ballen. Forståelig frustrasjon, men likevel unødvendig.
    33'
    Bindia slår en lang ball opp mot Dieng på løp, men Meling header perfekt tilbake til Sayouba i mål. Har spilt nok en god kamp hittil, backen.
    35'
    Næss blir fulgt tett av Mjelde som bakerste mann og, er nære ved å miste ballen, men finner Sayouba i siste liten med en hard ball.
    36'
    Gorozia får frispark like ved midten etter å ha fått Mendy i rygg. Publikum lar Berntsen få høre hva de mener om den situasjonen.
    38'
    Er ofte det lille sekundet for trege, SF-spillerne. Nok en gang vinkes det for offside etter at en ball mot Mjelde kom akkurat for sent. Noe av det som skiller de virkelig gode lagene fra de mindre gode, det der.
    39'
    Keita ligger nede med skade, og begge lag benytter seg av anledningen til å innta væske. Blir fort varmt på en sånn dag som dette!
    40'
    Bindia slår nok en gang langt mot Mendy i full fart mot Stabæks 16-meter, men Sayouba kommer seg raskt ut og avverger farligheten.
    42'
    Kommet seg litt høyere i banen nå, SF, men fortsatt er det mye unøyaktigheter ute og går.
    43'
    Kurtovic bryter opp litt småspill på venstresiden ved å bøye ballen over til den andre siden av banen. Problemet er bare at der er det absolutt ingen Sandefjord-spillere i det hele tatt. Stabæk tar nok en gang over med ball-trillingene sine.
    45'
    El Ghanassy utfordrer Larsen på kanten to ganger på rad, men sistnevnte kommer seg fint ut av begge situasjoner. Blir derimot corner på det siste forsøket.
    45'+1
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Corneren fra El Ghanassy tuppes umiddelbart til nytt hjørnespark for gjestene.
    45'+1
    Gundersen er raskt ute og fanger forsøk nummer to fra El Ghanassy.
    45'+2
    45'+3
    Da går lagene til pause på stillingen 2-1 til Stabæk. Gjestene fra Bærum åpnet kampen på forbilledlig vis og scoret på sine to første sjanser ved Adama Diomande og Cole Grossman. Spesielt sistnevnte hadde et kremmerhus av en scoring da han dundret til fra 25 meter i det 11. minutt. Da hadde 'Dio' allerede rukket å sende hvittrøyene i ledelsen med sitt mål i det 4. minutt. Etter 2-0-scoringen roet ting seg litt i Stabæk-leiren og det utnyttet vertene til det fulle. Litt ut av ingen ting vippet Kurtovic ballen over hele forsvaret til bortelaget og sendte Kirkevold alene med Sayouba. Spissen takket for tilliten ved å banke kula iskaldt forbi den ivorianske sisteskansen til tross for stort press fra Meling. Spørsmålet er da om SF kan trekke fram med enda en kanin ut av hatten eller om Stabæk rir dette i land.
    45'
    Da er vi i gang igjen!
    46'
    SF med en offensiv tilnærming til starten på denne 2. omgangen. Må nesten håpe på en pangstart om det skal bli seier i dag.
    47'
    Mjelde vender spillet flott med en pasning til Lamøy på venstresiden. Vingbacken utfordrer dermed Jalasto med et raskt taktomskifte, men detter i det han er på siden av finnen. Intet frispark, melder dommer Berntsen. Kan forsvares det.
    49'
    Larsen tar med seg ballen opp i angrep, men den påfølgende innsvingeren fra 20 meter går rett i armene på Sayouba.
    51'
    Keita mottar ballen på venstresiden, trekker innover og skyter. Skuddet går derimot fem meter til venstre for mål.
    52'
    Mendy blir litt for ivrig i sin jakt etter ballen. Spenner ben på Næss og gir Berntsen intet valg enn å gi gjestene frispark.
    53'
    Keita tar ned ballen ved hjelp av hånda. Høster stor applaus fra hjemmepublikummet ved den avgjørelsen, Berntsen.
    54'
    Nok en gang lager Keita et frispark til SF og nok en gang jubler hjemmefansen som besatt.
    55'
    Corneren fra Larsen får Grossman klarert med låret før en annen Stabæk-spiller får gjort jobben ordentlig.
    55'
    Fevang spiller opp Mjelde, som har to Stabæk-spillere i rygg. Bergenseren får derimot lurt ballen videre til Dieng på kanten, men senegaleseren banker ballen langt over mål i det som strengt talt kan kalles et innleggsforsøk.
    58'
    Ting har roet seg litt nå siden starten av omgangen. Sandefjord har kommet seg litt i førersetet, men sliter med å komme til ordentlige sjanser.
    59'
    Kurtovic prøver lykken fra 25 meter, men avslutningen går like over venstre kryss. Godt forsøk fra unggutten.
    60'
    Det går akkurat for sakte til at vertene får kommet seg gjennom det kompakte Stabæk-forsvaret. I tillegge er Næss og Skjønsberg flinke til å komme ut og støte på riktige tidspunkt.
    62'
    Erik Mjelde
    Ballen spilles inn mot Mendy i feltet, men spissen får ikke kontroll på ballen. Returen skal Mjelde gjenvinne, men to-fotstaklinger er sjelden måten å gjøre det på. Fortjent gult på den tidligere Brann- og Lillestrøm-spilleren.
    62'
    Et kjempeangrep fra Stabæk starter med at dommer Berntsen endrer ballbanen på en SF-pasning! Derfra og ut går det meste på skinner. Asante løper med et ryggende SF-forsvar foran seg og slipper til Keita i akkurat riktig sekund. Den innlånte vingen spiller deretter på direkten til en helt alene Diomande på ti meter, men for en gangs skyld får landslagsspissen et dårlig touch. Dermed får Gundersen tid til og avverge farligheten.
    68'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Kjell Rune Sellin
    Ut: Cheikhou Dieng
    Bohinens første trekk blir å ta av Dieng til fordel for Kjell Rune Sellin. Da blir det nok 3-4-3 for SF sin del.
    68'
    Innbytter Sellin kommer seg umiddelbart til skudd da han mottar en pasning fra Kurtovic og løper mot 16-meteren. Spissen vender opp og tar med seg Mendy før han får ballen igjen av samme mann. Avslutningen som følger blir en markkryper som Sayouba ikke har noen problemer med.
    71'
    Det er en gryende optimisme hos hjemmepublikummet nå, som ikke var synlig i starten av kampen. Sandefjord har hatt mest ball i 2. omgangen hittil, men har kun produsert ett skudd på mål. Spennende å se om det kan bli flere muligheter.
    73'
    Sandefjord 2 - 2 Stabæk
    Kirkevold bringer balanse i regnskapet og full jubel på tribunen! Etter et innlegg fra Larsen endrer ballen retning via Fevang og lander hos en kliss alene Kirkevold på bakre stolpe. Spissen avventer ballen perfekt og sender kula i venstre hjørnet med millimeter-presisjon.
    73'
    Diomande mottar ballen inne i SF-feltet, og Bindia feller målscoreren! Straffe til Stabæk på diskutabelt vis!
    75'
    Stabæk scorer på straffe!
    Sandefjord 2 - 3 Stabæk
    Så lenge varte gleden for hjemmefansen! Diomande setter straffen via høyre stolpe og i mål.
    75'
    Ikke blitt særlig populær i dag, dommer Berntsen. Vanskelig å se om straffesituasjonen var klar eller ikke, men det virket som Bindia tok både mann og ball.
    78'
    Keita mottar ballen på venstresiden, men deretter blåser han kula langt over mål.
    78'
    Kirkevold drar herlig av to Stabæks-spillere før han får et for langt touch på ballen. Dermed får Meling akkurat banket ballen langt unna før SF-spissen hadde vært alene med Sayouba.
    80'
    Sellin kommer seg alene med Sayouba, men følges tett av Meling hele veien. Til slutt går spissen over ende i feltet, og SF-fansen roper på straffe! Dommer Berntsen lar derimot det hele gå, mens reprisen ruller over storskjermen. Bohinen peker opp mot den store TV'en og spillerne flokker seg rundt pipeblåseren. For et drama dette har blitt!
    82'
    Opp i det store kaoset gir Berntsen gult kort til en spiller på benken, men det er umulig å se hvem det var som fikk kortet.
    83'
    Tilbake til fotball-delen: Stabæk jobber seg ned til Sandefjords høyreside, men Keita blåser nok en gang ballen over mål.
    84'
    Christer Reppesgård Hansen
    Reppegård Hansen havner i en løpsduell med Asante på bortelagets høyreside. Midtstopperen feller ghaneseren og får et korrekt gult kort. Er nesten den eneste muligheten for å stoppe han når lynvingen får opp farten.
    84'
    Sandefjord får et frispark på 40 meter og det blir trampeklapp på tribunen!
    85'
    Inn: Pau Morer
    Ut: Jean Allasane Mendy
    Bohinen velger å ta ut Mendy til fordel for den spanske debutanten Pau Morer Vicente. Har en fortid i La Masia, nittenåringen.
    85'
    Sandefjord 2 - 4 Stabæk
    Mål: Luc Kassi
    Gorozia spiller opp Kassi som ligger og lukter på offside-linja. Pasningen går i akkurat riktig tidspunkt, og innbytteren gjør ingen feil alene med Gundersen. Da er nok kampen kjørt for vertenes del!
    86'
    Stabæk har løftet seg flere hakk siden 3-2-målet og nå forsøker de å boltre seg fast på Sandefjords banehalvdel. Lykkes delvis, gjestene.
    89'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Daniel Granli
    Ut: Ville Jalasto
    Nok et Stabæk-bytte på tampen av kampen. Jalasto går ut til fordel for Daniel Granli.
    90'
    Det er lagt til minimum fire minutter på Komplett Arena.
    90'+1
    Fevang finner Mjelde i mellomrommet utenfor Stabæks 16-meter, men angrepet blåses av i det sistnevnte dundrer ballen tre meter over mål. Diomande ligger nemlig nede med vondt i solar plexus.
    90'+2
    Larsen slår langt opp mot Sellin på topp, men header kun ned til en Stabæk-spiller siden Kirkevold ikke er helt med på notene.
    90'+3
    Pål Alexander Kirkevold
    Kirkevold med litt utslipp for frustrasjon. Går ut over innbytter Kassi og Kirkevold får det gule.
    90'+3
    Da ser det ikke ut som det blir noen særlig flere mål ettersom tilleggstiden er ferdig.
    90'+5
    90'+6
    Da ender det med 4-2 til Stabæk etter en ganske så dramatisk 2. omgang. Det manglet egentlig bare et rødt kort for at 'alt' hadde skjedd. Stabæk åpnet kampen best med to raske scoringer av Adama Diomande og Cole Grossman. Deretter roet ting seg litt før Sandefjord fikk en scoring ut av det blå etter at Pål Alexander Kirkevold ble vippet i gjennom av William Kurtovic i det 27. minutt. Den stillingen stod seg til pause og etter hvilen var det vertene som hadde mest ball. I det 73. minuttet skulle hjemmelaget få betalt for ballbesittelsen da Kirkevold nok en gang fant nettmaskene med en velplassert volley. Gleden hos hjemmefansen varte derimot kun i to minutter da Stabæk fikk straffe. Victor Demba Bindia felte Adama Diomande, og straffen satte sistnevnte selv i mål. Deretter kom Kjell Rune Sellin seg alene med Sayouba før også han gikk i bakken i feltet etter en duell med Meling. Vanskelig å si om også det skulle vært straffe, men verre skulle det bli for blåhvalane. Etter at de blå og rød mistet ballen i angrep kontret innbytter Luc Kassi inn 4-2 og den definitive spikeren i SF-kista. En innholdsrik kamp som antakelig nok hadde rettferdig vinner, men det var flere hendelser som kan diskuteres!
    Skudd: 7-9. Skudd på mål: 3-4.