Velkommen til kveldens livedekning av eliteseriekampen mellom Sandefjord og Vålerenga.
    0'
    Vålerenga ligger i et slags "ingenmannsland" på tabellen, men Sandefjord, som er nummer 11, kan ikke føle seg helt sikker på eliteseriespill neste år. De kan i verste fall havne på nedrykk eller kvalifiseringsplassen (Syv og fem poeng ned før kveldens kamp). Sånn sett kan de ta et langt steg mot fornyet kontrakt i kveld.
    0'
    Sandefjord står med tre strake tap nå, mens Vålerenga har fire seiere på sine seks siste kamper.
    0'
    Sandefjord (3-5-2): Jónsson - Grorud, Reppesgård, van Berkel - Bindia, Storbæk, Vallès, Morer, Olsen Solberg - Rodriguez, Grossmüller
    0'
    Vålerenga (4-2-1-3): Kwarasey - Lundström, Tollås Nation, Jääger, Juklerød - Stengel, Lekven - Fridjonsson - Berntsen, Kjelsrud Johansen, Ejuke.
    0'
    Lars Bohinen gjør en del endringer på laget som tapte 0-5 mot Sarpsborg sist. Lars Grorud, Crescendo van Berkel, Facundo Rodriguez og Carlos Grossmüller går inn fra start. De erstatter El Hadji Gana Kane, Abdoulaye Seck, Andre Sødlund og Erik Mjelde.
    0'
    Hos gjestene må Juklerød ned på back på grunn av at Näsberg soner karantene. Det åpner opp for Berntsen på midtbanen.
    0'
    Det kommet en del tilreisende supportere til Sandefjord i kveld. Klubben har meldt at det er solgt over 4000 billetter.
    0'
    Spillerne står klare i tunnelen.
    0'
    Da er lagene ute på gresset.
    0'
    Hjemmelaget med avspark.
    1'
    Nesten 0-1!! God VIF-overgang, Ejuke drar seg innover i banen, i 16-meteren, og sikter mot lengste hjørne - ballen går like utenfor.
    2'
    Morer er fri i boksen og skyter - Tollås Nation blokkerer forsøket.
    3'
    Offside
    Herlig pasning mot Rodriguez som er alene med keeper, men linjemannen løfter flagget.
    4'
    VIF presser på, til slutt er det Stengel som får fyre løs fra rundt 18 meter, ballen sniker seg rett utenfor mål.
    5'
    Det er gjestene som har startet best her de første minuttene.
    6'
    Berntsen slår mot Fridjonsson i bakrommet, men pasningen er akkurat litt for lang.
    8'
    Offside
    Der trodde vi det sto 1-0 til Sandefjord!! Hjemmelaget kontrer og et innlegg fra høyre finner Rodriguez foran mål. Han banker kulen i nettet, men det blir annullert. Og reprisene viser at det var en riktig avgjørelse.
    11'
    Lekven får ballen i feltet, han prøver å skyte - laaangt over mål. Svak avslutning.
    13'
    Berntsen sliter med noe i beinet, han får litt behandling og ser ut til å kunne fortsette kampen.
    15'
    Etter en fartsfylt åpning har det roet seg litt. Mye stopp i spillet og mye som skjer midt i banen.
    21'
    Stor sjanse for Sandefjord!! Fridjonsson med håpløst balltap, Rodriguez kommer seg enkelt gjennom forsvaret til Vålerenga, alene med Kwarasey er det keeperen som kommer seirende ut. Flott redning.
    23'
    Mål for Sandefjord!
    Sandefjord 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Pau Morer
    Der sitter den!! Målet kommer etter en corner som VIF ikke klarer å klarere, til slutt lander ballen rett hos Morer i feltet - han banker hjemmelaget i ledelsen. Dårlig forsvarsspill av Vålerenga.
    27'
    Kaptein Grorud fikk seg en heftig hodesmell i forkant av målet. Ble liggende på gresset, men er på beina igjen nå.
    28'
    Offside
    Det blir slått langt mot Rodriguez igjen - soleklar offside.
    33'
    Rodriguez hinker og har noe som plager ham i beinet. Og Grorud sitter på gresset. Ser ut som Sandefjord må gjøre bytter allerede nå.
    34'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: André Sødlund
    Ut: Facundo Rodriguez Calleriza
    36'
    Inn: El-Hadji Gana Kane
    Ut: Lars Grorud
    36'
    Hjemmelaget gjør altså to endringer før pause. Vi får håpe det ikke er noe alvorlige skader på Grorud og Rodriguez.
    36'
    Det er Vålerenga som har ballen mest. Men de sliter med å komme forbi Sandefjord som ligger lavt.
    40'
    Stor VIF-sjanse!! De trykker på og Sandefjord klarer ikke å klarere. Til slutt er det Jääger som header, keeper Jonsson får slått ballen over tverrliggeren.
    44'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Sandefjord får ryddet unna.
    45'
    Gult kort til Sandefjord
    Pau Morer
    Dommeren mener angriperen handser. Morer er helt uenig.
    45'
    Det legges til fire minutter.
    45'
    Stor VIF-mulighet!! Juklerød er høyt i banen, han legger ballen perfekt inn til Fridjonsson i boksen, men islendingen klarer å bomme på ballen.
    45'+4
    45'+4
    Vi er halvveis. Paul Morer er den eneste som har kommet på scoringslisten så langt. Det har likevel vært mange muligheter, så vi får nok flere mål etter sidebytte.
    45'+4
    46'
    Sandefjord får et frispark på VIFs halvdel. Det blir slått inn i feltet, van Berkel går ned i duell med Lekven, men får ikke noe straffespark av dommer.
    47'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Lundström header unna ved første stolpe.
    48'
    Nytt hjørnespark, denne gangen er det Kjelsrud Johansen som rydder vekk.
    49'
    Håvard Storbæk
    Suser inn med en takling i stor kraft.
    55'
    Sandefjord stjeler ballen av Jääger, god kontringsmulighet for hjemmelaget, men Sødlund sin pasning mot Morer er for dårlig.
    56'
    Sandefjord 2 - 0 Vålerenga
    Mål: André Sødlund
    Innbytteren er iskald! Elendig forsvarsspill hos gjestene. Morer er nesten gjennom mot mål, ballen blir taklet av Jääger som sender ballen bort til Sødlund. Han gjør ingen feil alene med Kwarasey.
    57'
    Klarer Vålerenga å svare på dette da? Det er ingenting som har tydet på det etter pausen. Sandefjord har hatt god kontroll.
    59'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Bård Finne
    Ut: Daniel Berntsen
    59'
    Blir det seier her, vil Sandefjord klatre til 9. plass med 36 poeng. Da må vi nesten kunne konstatere at plassen i Eliteserien omtrent er spikret.
    61'
    Målscorer Sødlund klarerer vekk ballen.
    65'
    Nå er det lite som skjer utpå gresset her. VIF sliter med å skape noe som skal gi redusering.
    72'
    Inn: Christian Grindheim
    Ut: Magnus Lekven
    59'
    Ronny Deila tar grep: skal spille med to spisser nå.
    73'
    Inn: Fitim Azemi
    Ut: Samúel Fridjónsson
    73'
    Grindheim header ved bakerste stolpe rett i hånden til en Sandefjord-spiller. Veteranen vil ha straffe, dommer er ikke enig.
    75'
    Å, Sandefjord er nær 3-0!! Et frispark blir slått inn i feltet, bakerst står Kane helt alene - headingen får Kwarasey slått over mål. Strålende redning.
    78'
    Grindheim får løsnet et skudd fra ca. 18 meter, forsøket er bra, men går like utenfor mål.
    83'
    Det er ganske dødt her. Vålerenga har store utfordringer med å spille seg frem til målsjanser.
    87'
    Inn: William Kurtovic
    Ut: Carlos Grossmuller
    89'
    Det legges til tre minutter.
    90'
    Lundström meg et godt innlegg, Kjelsrud Johansen vinner i feltet, men headingen fanges av keeper Jonsson.
    90'+1
    90'+1
    Da er det over! Sandefjord tar en fullt fortjent seier og har så godt som sikret seg ny kontrakt i Eliteserien. Vålerenga spilte en svært skuffende kamp og skapte få farligheter. Begge lag står nå med 36 poeng hver, VIF er nummer åtte på tabellen, Sandefjord er på 8. plass.