4-3
1 489
1 504

Hei, og velkommen til livedekningen av Eliteserie-oppgjøret mellom Sandefjord og Haugesund.
    Ny viktig kamp for begge lag. Sandefjord ligger stadig klink sist på tabellen og det er fire poeng opp til sikker plass, men det er også fire poeng opp til 10. plassen. Så her er det potensielt mange lag å passere om man vinner et par kamper.
    Haugesund er blant de lagene som ligger fire poeng foran Sandefjord. Foreløpig er de nummer 12, men de har to kamper færre spilt enn alle lagene rundt seg på tabellen. Gode muligheter for å klatre altså! Med seier i begge hengekampene er Haugesund plutselig godt inne på øvre halvdel.
    Siden Sandefjord sin kamp forrige helg mot Kristiansund måtte flyttes er det to uker siden dagens hjemmelag var i aksjon. Så får vi se om godfølelsen etter 2-1 seieren over Bodø/Glimt fortsatt sitter igjen. Haugesund på sin side slo Viking 1-0 forrige helg. To lag med sterke seiere i bagasjen.
    Da lagene møttes i slutten av mai var det Haugesund som vant 2-1. Sandefjord tok først ledelsen ved Alexander Ruud Tveter, men kampen ble snudd etter scoringer av Julius Eskesen og Claus Niyukuri.
    Sandefjord gjør en endring etter seieren over Glimt. Midtstopper Stian Kristiansen soner karantene grunnet gule kort og dermed kommer unggutten Martin Gjone inn. Ellers er det verdt å notere seg at den nyinnkjøpte spissen Stefan Ingi Sigurdarson er på benken. Den islandske 23-åringen er hentet fra belgisk 2. divisjon.
    Hos Haugesund er det også en endring etter forrige kamp. Julius Eskesen er tilbake og dermed må Bruno Leite sette seg på benken.
    Lagene entrer gresset i solskinnet i Sandefjord og vi er straks klare for match! Kan jo også skyte inn at Hans Erik Ødegaard nok en gang må klare seg uten sin makker på Sandefjord-benken. Andreas Tegström soner kamp to av sin suspensjon etter at han fikk rødt kort mot Strømsgodset.
    1'
    Sandefjord triller det hele i gang.
    1'
    Risan Mørk sendes ned til kortlinjen. Innlegget fanges greit av Selvik.
    1'
    Haugesund får tildelt et frispark
    Julius Eskesen
    Tester en kjapp variant i bakrom mot Sauer. Cheng er våken og klarerer.
    1'
    Dunsby prøver en vegg med Mettler. Den leser Fredriksen og Haugesund klarerer.
    3'
    Ruud Tveter jakter et tilbakespill som er noe slapt. Selvik får akkurat dunket unna foran Sandefjord-spissen.
    4'
    Dunsby prikkeret innlegg mot Ruud Tveter. Nok en gang er Selvik meget patent i feltarbeidet.
    5'
    Sandefjord roper på straffe! Et innlegg slås mot bakre og Dunsby går i bakken i duell med Krusnell. Dommer vinker spillet videre.
    5'
    Risan Mørk setter ballen i stolpen! Ottosson serverer en deilig chip inn i boksen og der har Risan Mørk løpt seg helt fri. Kjører en avslutning med hodet for å sette ut Selvik, og det er uhyre nære å lykkes. Ballen smeller i utsiden av metallet!
    6'
    Det er definitivit Sandefjord som har kommet best i gang her. De har vært i nærheten av å skape flere solide sjanser i tillegg til stolpeskuddet.
    9'
    Så kommer Haugesund og Sauer! Vingen trekker seg inn fra høyre og går langs kanten av feltet før han rapper til. Ballen sniker seg like utenfor stolpen til Keto!
    9'
    Dommer Hagenes blander seg inn i spillet på kanten av Haugesund sitt felt. Da får vi en klassisk dropp.
    11'
    Selvik bokser unna et nytt innlegg.
    12'
    Stor sjanse for Haugesund! Det spilles i bakrom mot Tounekti som sniker seg mellom de to Sandefjord-stopperne. Keeper Keto er imidlertid årvåkent ute og redder med en benparade utenfor eget felt. Sterk keeperspill!
    13'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Hugo Keto
    Feier langt opp mot Ruud Tveter. Han taper sin duell mot Bærtelsen.
    14'
    Haugesund er mer med nå etter en seig start på matchen. Gjestene holder mer i ball og søker åpninger fremover.
    17'
    Svinges inn i feltet der Gjone header unna for Sandefjord.
    18'
    Konradsen trekker av fra distanse. Får ikke presset ballen ned og den treffer kun noen stakkars Haugesund-supportere bak mål.
    19'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Filip Ottosson
    Berglie løper ballen i nettveggen! Møter på bakre der ballen faller ned på hjørnet av femmeteren. Setter bredsiden til, men får ikke styrt ballen innefor ramma. Det er en stor mulighet!
    20'
    Keto stopper Konradsen! Haugesund setter raskt i gang og tar strake veien inn i Sandefjord sitt felt. Konradsen varter opp med en light Zidane-piruett før han tupper ballen mot mål fra seks meter. Keto er der med benet og parerer.
    21'
    Mål for Haugesund!
    Sandefjord 0 - 1 Haugesund
    Mål: Sondre Liseth
    Målgivende: Morten Konradsen
    Liseth sklir ballen inn i åpen kasse! Haugesund trykker på og kommer seg rundt på kant. Konradsen drar seg så inn i feltet og slår lavt på tvers der Liseth kaster seg frem. Han ekspederer ballen over linjen på det enkleste vis.
    23'
    Mål for Sandefjord!
    Sandefjord 1 - 1 Haugesund
    Mål: Loris Mettler
    Målgivende: Jakob Maslø Dunsby
    Mettler blåser ballen opp i krysset og Sandefjord svarer på direkten! Mottaket ser ikke all verdens der han får ballen sentralt på kanten av feltet, men sveitseren har planen klar. Det legges til rette på venstrefoten før han bare feier kula opp i vinkelen!
    24'
    Det var plutselig noen meget hektiske sekunder her i Sandefjord!
    26'
    Liseth spinner rundt og drar til fra kanten av feltet. Et godt stykke over.
    27'
    Frispark til Haugesund i feltet.
    28'
    Ulrik Fredriksen
    Kortpasning i det bakre rekker.
    29'
    Christopher Cheng
    Kjapt og kort på egen halvdel.
    30'
    Markovic trekker av! Får fritt fyre fra kanten av feltet, men mister litt balanse i skuddøyeblikket. Selvik redder greit.
    32'
    Vetle Walle Egeli
    Rolig støttepasning.
    32'
    Sandefjord 2 - 1 Haugesund
    Mål: Jakob Maslø Dunsby
    Målgivende: Sander Risan Mørk
    Dunsby blåser ballen bort i motsatt krok! Kantspilleren settes opp ute til høyre der han trekker skrått inn fra hjørnet av feltet. Deretter er det strak vrist og ballen langs parketten. Markkryperen suser inn ved stolperoten.
    34'
    Morten Konradsen
    Tas meget raskt midt på Sandefjord sin halvdel. I nærheten av å ende med en sjanse.
    36'
    Sandefjord jobber seg oppover venstrekanten med et par innkast.
    38'
    Sandefjord 3 - 1 Haugesund
    Målgivende: Alexander Ruud Tveter
    Dunsby løper ballen over linjen! Vingen er brennhet i dag og nå kommer han stormende ved bakre stolpe i det Ruud Tveter vipper ballen over fra motsatt side. Der kjemper Dunsby seg foran Fredriksen og med det kan han bare dytte kula over linjen.
    38'
    Hugo Keto
    Slår langt opp til Ruud Tveter som ikke får kontroll på kula.
    41'
    Haugesund har ikke fått alt for mye til å stemme de siste minuttene. Anført av Dunsby er det Sandefjord som styrer det aller meste.
    43'
    Nå er det hælflikker og andre varianter hos Sandefjord, og det responderer selvsagt publikum på.
    45'+1
    Liseth sitter nede etter stopp i spillet. Tar seg til albuen, men ser ut til å kunne fortsette.
    45'+2
    Oscar Krusnell
    Tas kort på egen halvdel.
    45'+2
    45'+6
    Sandefjord tar pause med 3-1 i bagasjen etter en solid omgang. Hjemmelaget tok tak i det fra start, men det var Haugesund som tok ledelsen da Liseth skeld inn ballen etter et fint angrep. Sandefjord svarte imidlertid umiddelbart og derfra tok de kontroll. Først serverte Jakob Dunsby en målgivende før han satte to baller i nettet. Dermed er det oppoverbakke for Haugesund og gjestene må legge en solid plan i pausen.
    45'+1
    Haugesund tar avspark.
    45'+1
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Bruno Leite
    Ut: Anton Logi Ludviksson
    45'+1
    Inn: Parfait Bizoza
    Ut: Mathias Dahl Sauer
    45'+1
    Ruud Tveter brenner en ellevill sjanse! Et innlegg finner Dunsby på bakre og selv om han jakter hattrick er han uselvisk som få. Isteden for å fyre fra skråt hold legger han ut til en bedre plassert Ruud Tveter. Dermed er spissen helt fri på fem meter, men ballen settes rett på en parerende Selvik! Det bør være scoring.
    47'
    Sandefjord 3 - 2 Haugesund
    Mål: Bruno Leite
    Målgivende: Sondre Liseth
    Leite turer ballen opp i krysset! Innbytteren setter sitt preg på kampen på direkten når han settes opp på kanten av feltet. Egentlig er det ikke all verdens til skudd, men den går via et Sandefjord-ben og kiler seg oppunder tverrligger. Den trengte gjestene!
    47'
    Så er Eskesen i nærheten! Det slås lavt inn fra kant og han møter ved første stolpe, men får ikke avsluttet skikkelig.
    49'
    Mettler vipper ballen over på direkten etter et innlegg fra høyre. Får ikke helt stilt kroppen rett der.
    51'
    Berglie setter seg ned mens ballen er ute av spill. Det er kritisk for Sandefjord som egentlig ikke har noen stopper på benken.
    51'
    Kampen er i gang igjen. Berglie tar seg litt til lysken, men skal prøve å fortsette.
    52'
    Liseth måker ballen i krysstanga! Spissen er knallsterk med Gjone i ryggen der han spinner rundt inne i Sandefjord sin boks. Deretter rapper han til fra skrått hold og keeper kan bare se på at det smeller i metallet. Det er nære en skikkelig drømmescoring!
    54'
    Crosser ballen over til Cheng. Han vinner i sin tur en corner.
    55'
    Eman Markovic
    Kort variant som ender med corner fra motsatt side.
    55'
    Stusses ved første før et blir ny corner fra andre siden.
    56'
    Sandefjord blir avblåst for offside
    Beglie krangler seg frem ved bakre stolpe, men headingen går langt over.
    56'
    Så er det Tounekti som prøver seg! Skjærer inn i feltet og skyter fra hjørnet av femmeteren. Knallhardt mot nærmeste, men Keto er på pletten med en fin redning.
    58'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Klareres ut til Tounekti som ikke får all verdens til treff.
    58'
    Støttepasning ved midtstreken.
    59'
    Ruud Tveter misser alle sjansers mor! Det spilles lavt inn fra kant og Selvik rekker ikke å forflytte seg. Dermed har Ruud Tveter åpen kasse fra seks meter, men så ender han med å sparke hull i luften! Han kan knapt tro det selv! I etterdønningene fanger Markovic ballen før han setter den i nettveggen. Der skal det stå 4-2!
    59'
    Mettler curler mot lengste fra kanten av feltet. Et godt stykke utenfor.
    61'
    Dunsby er uhyre nære hattrick! Markovic spiller en perfekt stikker og Dunsby er fri på åtte meter. Noe skrått hold, men han går for avslutning på direkten. Ballen barberer utsiden av stolpen!
    63'
    Mikkel Hope
    Tas raskt i midtsirkelen.
    64'
    Annullert mål for Haugesund - stillingen er fremdeles 3 - 2
    Sondre Liseth fikk mål annulert
    Liseth setter inn en retur, men er han i offside? Assistenten vinker og det ser vel ut som om han gjør rett i det. Det er Leite som skyter fra kanten av feltet og Keto må gi en retur ut mot hjørnet av femmeteren. Der er Liseth først, men det kan se ut til at han har brutt snøret for tidlig.
    65'
    VAR skal sjekke om det er offside eller ei på Liseth i forkant av utligningen. Det er han og målet blir ikke tellende.
    65'
    Haugesund blir avblåst for offside
    Sondre Liseth
    66'
    Hugo Keto
    Lempes langt.
    66'
    Cheng tester skuddfoten! Vinner ballen høyt i banen og fyrer fra kanten av feltet. Ballen like til side for mål.
    67'
    Sandefjord får frispark i innleggsposisjon. Ute i høyre korridor.
    67'
    Inn: Sory Diarra
    Ut: Sondre Liseth
    67'
    Gjone header over fra presset posisjon.
    67'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Stefan Ingi Sigurdarson
    Ut: Alexander Ruud Tveter
    69'
    Stor blokk av Fredriksen! Hindrer trolig baklengs der han kaster seg inn i en avslutning fra Dunsby. Meget sterkt gjort.
    71'
    Tas kort og raskt.
    72'
    73'
    Sandefjord 3 - 3 Haugesund
    Mål: Parfait Bizoza
    Målgivende: Julius Eskesen
    Bizoza stanger ballen via stangen og i mål! Får gå opp mutters alene i feltet og da viser han ingen nåde. Knuser nærmest ballen der han møter den med pannebrasken!
    73'
    Gult kort til Haugesund
    Parfait Bizoza
    Spenner ben på Dunsby på kanten av eget felt.
    76'
    Frispark i meget spennende posisjon for Sandefjord. Et par meter inn fra hjørnet av feltet.
    76'
    Det er ikke et dumt forsøk! Går for keeperkrysset og er ikke langt unna å lykkes!
    76'
    Kjapp støttepasning fra midtstreken.
    77'
    Berglie setter seg ned for andre gang i kampen og han ser ferdigspilt ut.
    78'
    Inn: Filip Loftesnes-Bjune
    Ut: Fredrik Tobias Berglie
    78'
    Inn: Marcus Melchior
    Ut: Loris Mettler
    78'
    Spiller bort ballen etter å ha laget frispark.
    79'
    Inn: Troy Nyhammer
    Ut: Morten Konradsen
    80'
    Selvik bokser unna.
    80'
    Selvik bokser unna igjen.
    81'
    Egil Selvik
    Slår ut på Hope på høyrebacken.
    81'
    Filip Loftesnes-Bjune
    Slår ballen til egen stopper.
    83'
    Bruno Leite
    Enda en støttepasning på et kjapt frispark.
    83'
    Har dette oppgjøret en vinner da? Lukter fortsatt litt scoring her!
    85'
    Eskesen blåser et innlegg både over og utenfor.
    86'
    Inn: Sander Innvær
    Ut: Sebastian Tounekti
    86'
    Inn i feltet der ballen heades rett opp i luften før Selvik fanger.
    87'
    Anders Bærtelsen
    87'
    Tas kjapt før det blir nytt frispark enda lenger inn på Sandefjord sin halvdel.
    89'
    Inn i feltet der det klareres ut til Leite. Han sender ballen utenfor på direkten.
    90'
    Sandefjord får straffe på overtid! Debutant Sigurdrasson blir tatt i det han jakter et lavt innlegg fra kant. Markovic får så avslutte, men når Selvik redder peker Hagenes på merket.
    90'+2
    Straffen skal selvsagt sjekkes av VAR. Den blir stående!
    90'+3
    Sandefjord scorer på straffe!
    Sandefjord 4 - 3 Haugesund
    Mål: Eman Markovic
    Markovic bukker ikke under for presset og setter straffesparket sikkert i mål på overtid.
    90'+4
    Sandefjord får klarert og blokkert.
    90'+6
    90'+6
    Sandefjord tar seieren etter en ellevill kamp! Hjemmelaget hadde altså 3-1 til pause her, men ett par geniale bytter sendte Haugesund tilbake. Scoring av både Leite og Bizoza så ut til å gi uavgjort, men så ble det høydramatisk på overtid. En straffe for Sandefjord gjorde at de tok tre livsviktige poeng i kampen for å overleve i Eliteserien,