Velkommen til Sandnes stadion og livedekning av dagens oppgjør mellom Sandnes Ulf og Molde FK.
    Få hadde i forkant av sesongen ventet at disse to lagene skulle ligge på henholdsvis 15 og 16 plass etter åtte serierunder. Særlig overraskende er det at de regjerende mesterne befinner seg på jumboplass med fattige 5 poeng.
    Bortelaget tar imidlertid med seg en positiv opplevelse fra forrige serierunde. Årets første trepoenger ble sikret etter en komfortabel 4-1 seier over naborival Aalesund.
    Vertene har hatt en merkelig poengfangst så langt i sesongen. Full pott er det blitt i de knallharde borteoppgjørene på Alfheim og Lerkendal, mens de på eget gress fortsatt har til gode å vinne. Forrige serierunde ble det 3-2 tap borte mot Sarpsborg 08.
    Et lag som fortsatt har til gode å vinne på hjemmebane møter altså et lag som så langt ikke har vunnet på bortebane. Ender oppgjøret uavgjort?
    Tilsvarende oppgjør i fjorårsesongen endte med 2-0 seier til Ole Gunnar Solskjærs elever. Moström og Berget scoret målene.
    Aksel Berget Skjølsvik, kaptein hos ulvene, har en fortid i Molde. I perioden 2007 ? 2010 spilte han 55 kamper og scoret 7 mål.
    Ole Gunnar Solskjær har benyttet 24 ulike spillere så langt denne sesongen, over to hele lag. Det er flest i Tippeligaen.
    Både Jo Inge Berget og Tommy Høiland viste god scoringsform på frigjøringsdagen. Begge noterte seg for to scoringer hver, mot henholdsvis Aalesund og Sarpsborg 08.
    På skadelisten hos vertene finner vi Nils Petter Andersen og Vegard Aanestad. Hos gjestene meldes det om skader på Børre Stenslid og Kristoffer Vatshaug Paulsen.
    Fra Sandnes stadion kan vi melde om overskyet, 10 grader og tilnærmet vindstille. Gressmatten har noen tydelige sår her og der, ellers er den grønn, jevn og fin.
    Lagene er gått i garderoben for siste runde med peptalk før avspark.
    Lagene, anført av dommer Sælen, entrer banen i dette øyeblikk.
    Ulvene med avspark.
    1'
    Dødball.
    3'
    Spillet har bølget mye frem og tilbake i åpningsminuttene. Begge lag med en forholdsvis forsiktig inngang på oppgjøret.
    5'
    Molde får klarert.
    5'
    Forøvrig fint kombinasjonsspill av Holmvik og Høiland i situasjonen som resulterte i corneren.
    6'
    Stor mulighet Molde. Chukwu kommer seg fri foran ulvenes 16-meter, men Freijd får med nød å neppe avverget til corner før Chukwu får avsluttet.
    8'
    McDermott får kontroll.
    8'
    Ok forsøk fra Sandnes. Raskaj løfter i bakrom til Helle. Nevnte Heller får til noe som minner om en avslutning. To meter over mål.
    11'
    Eikrem spiller hurtigtoget Gatt fri på høyresiden. Gatt får lagt 45 grader ut til Berget. Heldigvis for hjemmelaget blir Berget taklet i avslutningsøyeblikket.
    13'
    Mye nesten fra begge lag her nå.
    13'
    Morsom situasjon her på Sandnes stadion. Dommer Sælen involverer seg i spillet. Tommy Høiland avvinkes for offside, før Sælen blåser demper han ballen fint til en moldespiller.
    19'
    Toivio med et elendig frisparkforsøk fra 35 meter.
    20'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Aksel Berget Skjølsvik
    Kaptein Skjølsvik må kaste inn håndkleet allerede etter 21 minutter. Trolig skyldes det en skade.
    21'
    Unggutten Bytyqi legger seg på topp sammen med Høiland. Helle trekkes ned på høyrekant og Furubotn skyves inn sentralt sammen med Raskaj.
    23'
    Vanvittig sjanse til Molde. Raskaj kløner det til for seg selv på egen banehalvdel. Berget plukker opp den løse ballen og spiller Chukwu alene med keeper. Duellen med McDermott går sistnevnte seierende ut av.
    25'
    Der skal du score Chukwu.
    27'
    Molde et lite hakk vassere enn Sandnes Ulf de siste minuttene. Dog ikke noe graverende overtak vi snakker om.
    31'
    Foruten sjansen til Chukwu har de store mulighetene uteblitt hos begge lag.
    35'
    Gatt rundlurer Freijd, men avleveringen til Berget holder ikke mål og Sandnes Ulf får klarert.
    39'
    Svinges på bakre. Ny corner.
    39'
    Molde får etterhvert klarert.
    40'
    Halvsjanse til Sandnes ved Tommy Høiland. Fint spill av hjemmelaget på venstresiden. Bytyqi slår til Høiland som fra 18 meter forsøker å curle den i lengste. Avslutningen er for løs og Nyland i buret hos gjestene har full kontrol.
    42'
    Klareres.
    44'
    Det legges til et minutt.
    45'+1
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Daniel Berg Hestad
    Trolig nok en skade.
    45'+1
    Stor sjanse på tampen av omgangen. Headingen går imidlertid over.
    45'+2
    45'+3
    Det har vært en kjedelig affære her på Sandnes stadion. Foruten Chukwu sin vanvittige mulighet midtveis i omgangen, har det skjedd lite. Noen få halvsjanser til begge lag har vi imidlertid vært vitne til. Finspillet har uteblitt, og ingen av lagene har maktet å fremstå på et tilfredstillende nivå. Begge lags kapteiner har måttet kaste inn håndkleet her i første omgang. Skjølsvik etter 21 minutter og Berg Hestad helt på tampen av omgangen. Forhåpentligvis blir vi vitne til en betraktelig friskere 2. omgang her på Sandnes stadion.
    45'
    2. omgang sparkes i gang av Berget og Chukwu.
    46'
    Stor sjanse Molde. Berget slår inn til Moström som kommer på første stolpe. Dessverre for bortelaget bredsider han den like til side for første stolpe.
    47'
    Thorsteinsson med et godt skuddforsøk fra hjørnet av 16 meteren. Skuddet går en meter over mål.
    49'
    Finner Pepa på hode, men Nyland plukker greit.
    49'
    Bra tendenser fra Sandnes Ulf. Høiland spiller Thorsteinsson alene med Nyland, men situasjonen avblåses for offside.
    53'
    klareres.
    54'
    Avslutning fra Pepa etter fint forarbeid av Høiland. Utenfor og over mål.
    55'
    Frisk start fra begge lag på denne 2. omgangen.
    56'
    Gult kort til Molde
    Magnus Wolff Eikrem
    For tøff i en duell med Thorsteinsson.
    58'
    Jo Inge Berget
    Går overende i Sandnes 16-meter. Gult for filming. Umulig å se herfra hvorvidt Sælen gjør rett i den sitausjonen. Protestene er dog ikke veldig store.
    60'
    Stolpeskudd av Høiland. Thorsteinsson med et fint raid langs venstresiden. Slår inn til Høiland som kommer i stor fart. Høiland avslutter med tåa, men dessverre for hjemmelaget i treverket.
    62'
    Inn: Magnar Ødegaard
    Ut: Joona Toivio
    66'
    Over alle. Innkast Molde.
    66'
    Skjer ingen verdens ting utpå her nå.
    73'
    Godt skuddforsøk av Hussain. Via et Sulf bein og corner.
    74'
    Over alle.
    74'
    Skuddforsøk fra Moström. Bra trøkk i kula, men McDermott har grei kontroll.
    75'
    Etzaz Hussain
    Hindrer en overgang til Sandnes. Korrekt.
    76'
    Slås inn flatt. Molde får klarert.
    77'
    Kort variant. Heades ut av Frejd.
    78'
    Wolf Eikrem slår luke på Raskaj. Fra 25 meter løsner han skudd. Himmelhøyt over.
    80'
    Begge lags spill har vært preget av unøyaktighet og udyktighet i den siste avgjørende fasen. Mye rart.
    82'
    Inn: Fredrik Torsteinbø
    Ut: Zymer Bytyqi
    Innbytter Bytyqi går ut.
    84'
    Bokses ut av Nyland.
    84'
    Klarer noen av lagene å mobilisere en sluttspurt, eller ebber denne matchen ut i 0-0?
    85'
    3150 tilskuere har tatt veien til Sandnes stadion i aften.
    86'
    Marius Helle kåres av en lokal jury til dagens sandnesspiller.
    87'
    Inn: Tosaint Ricketts
    Ut: Tommy Høiland
    89'
    Tre minutter legges til.
    90'+1
    Stor mulighet Sandnes. Holmvik fyrer av et skudd fra skrått hold. Nyland får såvidt slått til corner.
    90'+2
    Ny corner
    90'+2
    For lang og ut til dødball.
    90'+2
    Ny stor mulighet til Sandnes. Ballen slås på bakre stolpe. Der vinner Torsteinsbø duellen, og header ballen inn i feltet til Helle. Dessverre for hjemmelaget makter ikke Helle å få avslutningen på mål.
    90'+3
    90'+4
    Kampen ebber ut i 0-0, i det som ikke kan sies å være noen annet enn en tam affære. Ingen av lagene overbeviste spillemessig. Derfor er det ingenting å utsette på poengdeling i dette bunnoppgjøret. På tampen av kampen maktet Sandnes Ulf å sette inn en liten sluttspurt, men de mulighetene som bød seg ble ikke utnyttet godt nok til å overliste Nyland i moldeburet. Alt i alt en sjansefattig og rotete match.