Supporterfordeling på VG
2 195
6 428

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

  Endelig er dagen kommet! Hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt, fra første den første runden av årets Eliteserie!
  Dagens hjemmelag har hatt en meget sterk sesongoppkjøring med kun ett tap på ni spilte treningskamper, det var den aller første mot Vålerenga så tidlig som i Januar. Siden har de blåkledde levert mange gode prestasjoner, og slått lag som HamKam (2-1), ODD (1-2), Strømsgodset to ganger (0-2 og 0-2) og Stabæk (2-1). I tillegg har sarpingene spilt uavgjort med Brann (3-3) og IFK Göteborg (1-1). Generalprøven var den nevnte kampen mot Stabæk her på Sarpsborg Stadion. Oppgjøret endte til slutt med Sarpsborg-seier etter scoringer av Bonsu Baah og Joachim Soltvedt. For gjestene var det nysigneringen Kasper Høgh som satte ballen i nettet.
  Glimt har hatt en litt annerledes sesongoppkjøring, blant annet med et par Europa Conference League-kamper, men de har også gjort det godt! De gule fra nord har blant annet slått Viking to ganger (1-0 og 5-3), Ranheim (4-0) og Molde (2-3) nå sist i generalprøven. NM-kvarten mot Viking ble en artig kamp, med mål fra Espejord, Zugelij og Pellegrino. Mot Molde snudde de til seier etter å ha ligget under 2-0, etter scoringer fra Faris, Sørli og Grønbæk. I ECL ble det ett uavgjort (0-0) og ett tap (1-0) mot Lech Poznan.
  Hjemmelaget har blitt tippet av mange til å havne litt nord for, eller midt på tabellen denne sesongen. Nettavisen har sarpingene på sjetteplass, TV2 på syvende. Glimt på sin side er en av to soleklare favoritter til å ta bøtta hjem denne sesongen, og er nok tippet på enten første- eller andreplass av samtlige eksperter. Nettavisen har de gulkledde på andre, TV2 på første.
  Det er meldt om flammende interesse på Sarpsborg Stadion i ettermiddag - det er i dette øyeblikk solgt over 6500 biletter. I følge klubbens egen grafikk på twitter blir dette klubbens nest mest besøkte Eliteseriekamp noen sinne, kun bak oppgjøret mot RBK i 2019 (7042). Hele borteseksjonen skal også være utsolgt!
  Nå på formiddagen har det også kommet en del rapporter om forventede lagoppstillinger fra rettighetshaver, tv2. Jeg drar kjapt gjennom disse her. Hjemmelaget rapporteres å starte slik: Kristiansen- Reinhardsen, Utvik, Skipper, Soltvedt - Andersen, Torp, Baah, Maigaard, Tibbling - Lundqvist.
  Slik ser det angivelig ut for gjestene fra nord: Haikin - Amundsen, Bjørtuft, Lode, Bjørkan - Vetlesen, Berg, Grønbæk - Sørli, Faris, Mvuka. Verdt å merke seg er at Pellegrino vist nok sliter litt med lysken, og muligens starter på benken i dag. Vi er derimot tilbake med de offisielle startelleverene når det er én time igjen til avspark. Heng med!
  Startelleverene er klare og her må vi kunne si at de er som forventet hos begge lag. For hjemmelaget ser vi at nysigneringen Bonsu Baah starter ute til høyre. Ghaneseren har tidvis herjet i oppkjøringen og blir veldig spennende å følge med på i aften. I tillegg starter også Lundqvist på topp. Det betyr at både Opseth og Mogensen som rene spisser må ta til takke med benken.
  For gjestene legger vi selvfølgelig merke til at Pellegrino starter på benken. Det bekrefter altså mistanken om at han sliter med et lyskeproblem. Det betyr at både Mvuka og Sørli er inne fra start.
  Flotte bilder på Sarpsborg Stadion når lagene kommer inn på banen til stående applaus - et fullsatt stadion er klare for kamp!
  Kampen har startet
  0'
  Pemi setter kampen i gang for gjestene!
  0'
  Vinner frispark på midten med en gang, tar det raskt.
  0'
  Maigaard går i offside før det som ble en stor mulighet for hjemmelaget. Maigaard la ballen tilbake til Lundqvist som er spiss for dagen, men skuddet gikk utenfor fra 15 meters hold.
  1'
  Tas raskt bak i banen for hjemmelaget.
  1'
  Torp suser frem på venstre side med flere spillere hakk i hel, men ballen har dessverre for hjemmelaget vært over dødlinja. Det blir utspill fra Haikin.
  3'
  Mål for Bodø/Glimt!
  Sarpsborg 08 0 - 1 Bodø/Glimt
  Mål: Sondre Sørli
  Målgivende: Hugo Vetlesen
  Gjestene scorer på deres første skudd i kampen! Det hele starter når Mvuka utfordrer Reinhardsen ute til venstre og tar seg enkelt forbi og inn i banen. Mvuka slipper til Vetlesen som tråkker litt på ballen, før han får sendt den tilbake til Sørli som banker til fra 15 meter. Anders Kristiansen er sjanseløs på skuddet som suser hardt opp i nettaket bak han!
  4'
  Det tok ikke lang tid fra gjestene som viser at de kan score mål, selv uten deres aller ypperste målscorer.
  6'
  Gjestene er nære på igjen etter en veldig god prestasjon av Bjørkan. Backen stormer opp langs venstre side og kommer seg forbi alt som er og helt inn til Kristiansen som dekker første stolpe. Bjørkan prøver å slipper ballen 45 grader ut, men der får en 08-spiller klarert.
  8'
  Maigaard er noen centimeter unna å få hodet på et innlegg fra høyre side, dessverre for hjemmelaget er dansken så vidt for kort.
  9'
  Tas kort til Vetlesen på midten.
  9'
  Baah felles. Utvik setter i gang med en gang med en pasning til stopperkollega.
  11'
  Mål for Bodø/Glimt!
  Sarpsborg 08 0 - 2 Bodø/Glimt
  Mål: Albert Grønbæk
  Målgivende: Joel Mugisha
  Bodø/Glimt legger på med en til etter nydelig spill ute på venstre side! Nok en gang er det Mvuka som utfordrer Reinhardsen, og sistnevnte henger ikke med i det hele tatt. Reinhardsen rygger og rygger helt til Mvuka er på rundt 10 meter ute til venstre, der slipper han ballen enkelt til Grønbæk er på løp på utsiden. Midtbanemannen setter bredsiden og sender ballen i det lengste hjørnet med brilliant skudd.
  12'
  Hjemmelaget sin høyreside har slitt voldsomt med å fange opp gjestene sin venstre. Scoringen var den tredje gangen en Glimt-spiller har kommet seg fri på den kanten.
  16'
  Angripet ender med at Mvuka igjen mottar ballen ute til venstre, men kantspilleren er i offside. Hjemmelaget kan dermed pustet lettet ut.
  18'
  Nok en gang broderer gjestene seg gjennom Sarpsborg på venstre side og kommer til flere gode muligheter! Flere Bodø-spillere hadde ballen i beina inne i 08-boksen der, men ingen av dem greide å få av gårde et skudd mot buret til Kristiansen.
  18'
  Sarpsborg 08 og Peter Reinhardsen har ballen i mål, men linjedommer er oppe med flagget! Backen kom på sugende løp på bakerste stolpe og fikk pirket ballen i nettet etter en stuss fra midten.
  19'
  VAR-situasjon
  VAR skal inn å sjekke om Reinhardsen er i offside på scoringen her. VAR konkluderer med at det er offside på 08-backen, men de brukte litt tid på sjekke den så det kan ikke ha vært mye om å gjøre.
  20'
  Tas kort til Utvik.
  22'
  Hjemmelaget vinner frispark i god posisjon på rundt 22 meter, sentralt i banen. Victor Torp går for skuddet over muren, men ballen skrur ikke nok og går til side for mål.
  22'
  Gjestene vinner frisparket på 08 sin halvdel. Det er litt for langt ut for skudd, dødballen tas heller kort.
  26'
  Gjestene finner Hugo Vetlesen med en fin ball gjennom litt ute til høyre før midtbanespilleren vipper ballen helt over på bakerste. Forsøket blir litt for langt til at Mvuka får avsluttet, men kantspilleren ender opp med ballen i beina før hjemmelaget får klarert.
  29'
  Utvik er nede på kunstgresset idet han setter inn serie med taklinger for å ta ballen fra Mvuka. Han vinner ballen til slutt, 08-kapteinen.
  31'
  Hjemmelaget er litt bedre med i kampen nå og greier å tak i ballen i større grad, men de åpenbare målsjansene har så langt uteblitt.
  34'
  Utvik går ned i en duell og får frisparket, tas raskt til siden av kapteinen
  34'
  Soltvedt kommer til hjemmelagets første avslutning på mål. Backen får ballen i etterkant av det korte frisparket og tar den med seg før han brenner til, skuddet fanges enkelt av Haikin i Bodø-målet.
  34'
  Mvuka rives ned av Reinhardsen på egen halvdel, gjestene tar den kort.
  36'
  Tibbling gjør en god defensiv jobb idet han stopper Grønbæk på vei frem på midten. Der hadde gjestene en god mulighet til å ta hjemmelaget i ubalanse på en overgang.
  37'
  Torp vinner frisparket på midten. Soltvedt banker langt mot Baah på motsatt.
  37'
  Det er ikke lett å si hva Victor Torp prøver på idet han slår en høy ball mot bakerste stolpe. Forsøket er ikke i nærheten av å true Haikin, og det er heller ingen blåkledde spillere i nærheten der.
  39'
  Pemi viser seg å være svært tøff i duellene her. Nok et frispark på midten for hjemmelaget.
  39'
  Offside nede ute til venstre på Tibbling.
  40'
  Vetlesen kommer til en vanskelig heading på mål etter et smart innlegg av Berg. Mvuka kommer seg ikke forbi Reinhardsen for første gang i kampen virker det som, og slipper dermed til Berg. Sistnevnte slår et kort innlegg til Vetlesen som kommer i høy fart, forsøket går rett på Kristiansen.
  41'
  Vetlesen fyrer i stanga for gjestene! Midtbanespilleren har ballen i beina på rundt 10 meter inne i 08-boksen når han klemmer til med høyre fot mot det nærmeste hjørnet. Det er mulig ballen går via et 08-bein der, forsøket treffer uansett rett i stanga og spretter ut til Grønbæk som skyter over fra 15 meter! Gjestene er utrolig nære sitt tredje for dagen!
  43'
  Pause
  45'+2
  Der er det pause på Sarpsborg Stadion og det er gjestene fra Bodø som er i førersete. De gulkledde har vært veldig gode så langt og har stort sett hatt full kontroll på denne kampen. Særlig ute på venstre ved Mvuka har det skjedd mye, som har hatt en nydelig dag på jobb i møte med Reinhardsen på høyre back. Det virker som relasjonene sitter veldig godt for dette Glimt-laget, som tidvis har vartet opp med glitrende kombinasjonsspill. Hjemmelaget har vært frempå ved én anledning. Det var Nevnte Reinhardsen som hadde ballen i mål etter et innlegg og stuss på bakerste, men både dommer og VAR konkluderte til slutt med at backen var i offside. Alt i alt har Bodø vært det klart beste laget her, og har vist seg veldige skarpe til denne serieåpningen. Vi er straks tilbake med den andre omgangen.
  2. omgang
  45'
  Torp starter den andre omgangen for hjemmelaget!
  45'
  Tas tilbake til Lode.
  45'
  Vetlesen går ned på kne etter en duell med Soltvedt, men kommer seg opp igjen ganske raskt.
  47'
  Gjestene er gode i det høye presset sitt her idet de nekter Sarpsborg 08 å spille seg ut.
  47'
  Offside for Sarpsborg 08
  48'
  Simon Tibbling kommer seg fri ute til venstre og ser etter Maigaard med innlegget sentralt i banen. Innlegget går så vidt over hodet på dansken, i ettertid ser vi at flagget er vinket på Tibbling.
  48'
  Baah prøver å finne Lundqvist sentralt i banen, men pasningen blir for løs og brytes av gjestene.
  50'
  Soltvedt og Tibbling med en liten misforståelse ute til venstre i etablert spill, pasningen til Tibbling kommer for langt bak han og går ut av spill. Glimt overtar.
  51'
  Tas til Utvik på midten. Gjestene ligger halvhøyt her og er veldig gode til å pushe etter med forsvaret. Dermed blir det vanskelig å finne rom for 08 sine midtbanespillere.
  51'
  Gult kort til Sarpsborg 08
  Anton Skipper
  Anton Skipper får fortjent det gule kortet idet han går rett i kroppen på Pemi som er på vei forbi.
  52'
  Frispark
  52'
  Jeppe Andersen setter inn en alt for sein takling på Amundsen og dommeren er raskt oppe med det gule kortet her.
  53'
  VAR-situasjon
  Dommer signaliserer for VAR og skal nok sjekke om det er direkte rødt på Jeppe Andersen!
  54'
  Rødt kort til Sarpsborg 08
  Jeppe Andersen
  Etter en VAR-sjekk viser dommeren det røde kortet til Jeppe Andersen, midtbanegeneralen til Sarpsborg 08! Avgjørelsen på banen var altså gult kort til Andersen, men etter en ganske rask titt på monitor ombestemmer dommer seg og drar frem det røde. Det går fra vondt til verre for hjemmelaget!
  55'
  Frispark
  57'
  Gjestene vinner frisparket høyt i banen, men setter i gang spillet med samme.
  59'
  Spillerbytte - Sarpsborg 08
  Inn: Steffen Lie Skålevik
  Ut: Simon Tibbling
  60'
  Spillerbytte - Sarpsborg 08
  Inn: Martin Høyland
  Ut: Christopher Bonsu Baah
  Det var knyttet store forventninger til Bonsu Baah før denne kampen, som ikke har greid å vise seg frem noe særlig.
  60'
  Utvik klarerer rett i beina på Sørlie idet han jager en ball i duell med Pemi. Heldigvis for hjemmelaget er Sørlie sløv, og mister ballen ut av spill med et svakt touch.
  62'
  Hjemmelaget legger seg i en 4-4-1 nå, men en ensom Lie Skålevik på topp, Maigaard på høyre og Lundqvist venstre.
  63'
  Spillerbytte - Bodø/Glimt
  Inn: Runar Espejord
  Ut: Faris Pemi Moumbagna
  Pemi har vært en skikkelig håndfull for hjemmelaget i dag, selv om han ikke går av banen med scoring selv.
  64'
  Spillerbytte - Bodø/Glimt
  Inn: Amahl Pellegrino
  Ut: Sondre Sørli
  Pellegrino får de siste 35 minuttene her for gjestene.
  64'
  Spillerbytte - Bodø/Glimt
  Inn: Fredrik Sjøvold
  Ut: Isak Amundsen
  65'
  Vetlesen nære på fra rundt elleve meter! Midtbanemannen har ballen i beina sentralt i banen når han dunker til med høyre fot, men en 08-forsvarer hiver seg i veien og får avverget ut til corner.
  67'
  Kampens første corner heades ut på første stolpe.
  67'
  Slår den lange mot Lundqvist.
  69'
  Lundqvist taper duellen og lager heller frispark til Bodø som setter i gang med det samme.
  69'
  Slås hardt inn, nok en gang heades forøket ut fra tidlig i feltet.
  70'
  Soltvedt river ned grønbæk ute til venstre. Ikke særlig fornøyd nå, backen.
  71'
  Dette ser ut til å bli meget tunge 20 minutter for hjemmelaget som faller ned i ramma nesten umiddelbart når de mister ball.
  72'
  Innbytter Espejord prøver seg med et tungt skudd fra rundt 25 meter litt til høyre for målet til Kristiansen, men forsøket sklir en meter eller to til side for mål.
  73'
  Settes i gang kort fra langt bak i banen, men hjemmelaget mister ganske momentant.
  73'
  Vetlesen prøver å finne innbytter Sjøvold med en stikker gjennom til høyre i 08-boksen, men Sjøvold var nok ikke helt med på den.
  75'
  Bjørkan dundrer til fra rundt 20 meters hold med høyreslegga, rett i en 08-kropp.
  76'
  Det er skikkelig powerplay for gjestene her nå som gjør det nøyaktig slik de vil. Hjemmelaget sliter med å holde i ballen over lengre perioder.
  77'
  Hjemmelaget spiller seg nesten til en fin mulighet når Utvik finner Torp i mellomrommet. Torp finner så vidt det er Lie Skålevik til høyre.
  78'
  Spillerbytte - Sarpsborg 08
  Inn: Sander Christiansen
  Ut: Joachim Soltvedt
  78'
  Spillerbytte - Sarpsborg 08
  Inn: Eirik Wichne
  Ut: Peter Reinhardsen
  78'
  Slår den lange inn mot Utvik fra midten. 08 etablerer seg der fremme en liten stund før gjestene til slutt får banket unna.
  79'
  Spillerbytte - Sarpsborg 08
  Inn: Kristian Fardal Opseth
  Ut: Ramon Pascal Lundqvist
  81'
  Hjemmelaget har bestemt seg for at de ikke skal gi helt opp enda her. De har greid å sette sammen et par angrep på rad nå, men uten å skape den skikkelig gode muligheten.
  82'
  Gjestene får frispark idet 08 vinner ballen på midten i svært gunstig posisjon. Publikum er rasende, men avgjørelsen er det nok ikke noe å si på.
  82'
  Sjøvold tvinger frem god redning fra Kristiansen! Backen mottar ballen ute til høyre når Glimt ruller opp og drar til med høyre fot mot det lengste hjørnet. Skuddet er hardt og har veldig fin retning, men Kristiansen ser utgangen av skuddet hele veien og gjør en kvalifisert redning.
  84'
  Tas kort på midten fra Torp.
  86'
  Man sitter litt med følelsen av at Bodø/Glimt har et ekstra gir de ikke gidder å sette inn her. De angriper og skaper muligheter, men den skarpheten og kynismen fra den første omgangen er litt borte.
  87'
  Tas til Utvik på midten.
  88'
  Hjemmelaget får sin første corner! Ballen slås mot Skipper som nesten vinner duellen, før den havner tilbake i beina hos Torp ved dødlinja.
  88'
  Gult kort til Bodø/Glimt
  Odin Bjørtuft
  Stopperen får det gule for å sparke vekk ballen. Det er da ikke nødvendig når man leder og har full kontroll.
  90'
  Spillerbytte - Bodø/Glimt
  Inn: Adam Sorensen
  Ut: Joel Mugisha
  90'
  Stusses videre fra første stolpe før den havner hos Espejord som setter hodet til. Headingen fra litt bak i feltet går rett i klypene på Kristiansen.
  90'+1
  Svinges inn fra helt ute til venstre, men forsøket er ikke alt for presist. Glimt har ingen problemer med å forsvare seg.
  90'+2
  Anders Kristiansen holder nesten på å rote det til for seg selv idet han er ute på tur for å avverge en lang ball. Keeperen kommer ut og forsøker å heade ballen unna, men treffer dårlig med hodestøtet. Dermed ender ballen i føttene på Espejord som går og går med Kristiansen foran seg og en forsvarer på strek. Spissen blir gående for lenge og vinkelen blir slutt veldig skrå. Når skuddet til slutt kommer går det rett i Kristiansen.
  90'+4
  Berg blåser ballen over fra 14 meter! Glimt trykker på og kommer til innlegget ute til høyre siden før ballen ender i beina på Hugo Vetlesen. Han har som alltid full oversikt og legger rolig tilbake til Berg som får god tid til å stille inn siktet, men forsøket blåser over målet til Kristiansen.
  90'+4
  Kampen er slutt
  90'+6
  Der er kampen over og det ender med seier og tre poeng til Bodø/Glimt i serieåpningen. Denne kampen var egentlig aldri særlig spennende, da Sondre Sørli satte inn 1-0 til gjestene etter bare fem minutter med spill. Glimt fortsatte å male på før de fikk nok en scoring etter fint spill ute til venstre, denne gangen var det Albert Grønbæk som satte kula i nettet. Resten av omgangen var jevnere med tanke på banespill, men selv om Sarpsborg 08 hadde en del ball var de egentlig aldri i nærheten av å skape noe som helst. Unntaket var Reinhardsen som fikk ballen i mål etter en stuss på bakerste, men var i offside. I den andre omgangen var det mer av det samme, helt til Jeppe Andersen fikk direkte rødt av dagens dommer etter en rask kikk på VAR-monitor. Etter det gikk intensiteten i kampen betydelig ned, og man satt med inntrykket av at gjestene roet det ned et par hakk. Glimt spiller seg til et par gode muligheter på slutten, men får det ikke helt til å sitte. Dermed ebber kampen ut i 0-2 og gjestene tar fortjent med seg tre poeng fra Sarpsborg etter en meget sterkt oppvisning. Takk for følget!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her