2-1
2 486
4 922

Hei, og velkommen til livedekning av Eliteserie-oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Brann! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom dagens kamp fra Sarpsborg stadion.
    Det er lørdag, men full runde i Eliteserien i dag - da 16. mai-kampene bare er tre dager unna. Og i varmen og solskinnet på Østlandet tar Sarpsborg (10. plass) imot bronseplasserte bergensere.
    Selv om sju plasseringer skiller Sarpsborg 08 og Brann, har disse to lagene ikke tapt mer enn én gang hver så langt i år. Men Brann har vunnet to ganger mer - på én kamp mer.
    Sarpsborg 08 startet med tap mot Bodø/Glimt, men har siden spilt fire kamper uten å tape. Det ble først en sterk borteseier mot Vålerenga, før tre poengdelinger har fulgt. Sist borte mot Stabæk (1-1), hvor bærumslaget utlignet på overtid etter at kaptein Bjørn Inge Utvik hadde sendt sarpingene i føringen noen minutter før.
    Brann har hatt en fin start på sesongen etter opprykket fra OBOS-ligaen. Det ble tap i 2. runde mot Odd, men etter dette ble det sju poeng av ni mulige poeng mot Vålerenga, Bodø/Glimt og Rosenborg. Men sist ble det en skuffende 0-0-affære hjemme mot Sandefjord.
    Sarpsborg 08 gjør én endring mot Branns to. Jeppe Andersen er inne i elleveren for hjemmelaget, mens Japhet Sery Larsen og Frederik Børsting kommer inn på Brann-laget.
    0'
    Vi er i gang i Sarpsborg!
    0'
    Heltne Nilsen med en svak ballmist på egen halvdel, men hjemmelaget får ikke utnyttet situasjonen.
    1'
    Frispark
    1'
    Frispark
    2'
    Wichne får en advarsel etter en felling på Myhre. Kampens tredje frispark allerede før tre minutter er spilt.
    2'
    Frispark
    3'
    Hardt inn venstre fra Soltvedt. Den går helt over motsatt til Baah. Han spiller inn i boks, hvor Sarpsborg 08 får presset frem en corner.
    4'
    Heades rett opp i lufta av Kristiansen, som får kontroll på kula når den kommer ned igjen.
    4'
    Brann med flere trekk utenfor 16-meteren etter en stygg feilpasning av Utvik. Det spilles til slutt ned langs dødlinja til Finne, men innlegget hans blir for høyt.
    7'
    Nesten for Blomberg og Brann! Skyter på direkten fra 16 meter etter at Baah har sklidd en ball fra Myhre til ham, men Øy er nede og redder. Corner.
    7'
    Kort variant. Han får den etter hvert igjen og knaller den inn i boks, men ingen er på den.
    7'
    Brann trykker nå. Får til to avslutninger i og rundt 16-meteren, men begge ganger blokkeres det.
    9'
    Baah setter fart mot 16-meteren til Brann, men han slår en dårlig pasning høyre, og det hele renner ut i sanden.
    11'
    Børsting med lavt innlegg inne i boks, men den går rett i klypene på Sarpsborg 08-keeper Øy.
    13'
    Hjemmelaget med rom og spiller ut til Baah ute til høyre. Han prøver å finne en lagkamerat i feltet, men den kommer bare frem til en Brann-forsvarer etter en liten retningsforandring.
    13'
    Frispark til vertene like utenfor 16-meteren.
    14'
    Rett i muren fra Soltvedt.
    14'
    Frispark
    15'
    Frispark
    15'
    Nytt Brann-frispark. Kaptein Heltne Nilsen som får seg en smell.
    16'
    Frispark
    16'
    Brann triller og triller på Sarpsborg stadion, men mest på egen halvdel.
    18'
    Rasmussen prøver et langdistanseskudd for Brann. Den går rett på Øy, men han glipper den til corner.
    19'
    Heades over av Sery Larsen.
    19'
    Corner til Sarpsborg 08 når Kristiansen spiller tilbake til keeper Dyngeland. Ingen kompispasning, men sisteskansen skal gjøre det bedre der.
    21'
    Heades ut av boks bak i feltet.
    21'
    Frispark ute på Sarpsborgs 08s venstreside. Da skal det svinges inn.
    22'
    Heades ut i første omgang.
    22'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Brann
    Mål: Mikkel Maigaard
    Målgivende: Joachim Soltvedt
    Maigaard header inn 1-0 til hjemmelaget! Det legges igjen til Soltvedt fra nede ved dødlinja, og innlegget er perfekt på hodet til Maigaard, som nikker inn kampens første mål på bakre stolpe.
    22'
    I blokka fra ti meter når Brann kommer seg inn i 16-meteren til Sarpsborg 08.
    24'
    Frispark
    25'
    Blomberg knaller til fra skrått hold utenfor 16-meteren, men Øy redder.
    26'
    Frispark
    26'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Mikkel Maigaard
    Høy fot på Heltne Nilsen inne på gjestenes halvdel. Målscoreren er ikke helt enig i dét.
    27'
    Frispark
    27'
    Frispark
    28'
    Torp skyter fra 25 meter. Den går via en spiller, men en Sarpsborg 08-lagkamerat, så Brann får femmeter.
    29'
    Så er det Brann som skyter fra distanse, men Blomberg treffer ikke mål når han ser ut til å sikte mot krysset.
    29'
    Igjen er det Sery Larsen som er på den med pannebrasken, men over mål nok en gang.
    31'
    Brann-midtstopper Kristiansen med et stygt brudd imot. Da kan Torp snappe den opp. Han forsøker å slå den inn foran mål, men ingen i blått får sklidd den inn.
    32'
    God redning av Øy! Blomberg går og går innover i banen fra sin venstreside. Til slutt skyter han, men Sarpsborg 08-keeperen redder fint til corner.
    33'
    Heades vekk på første stolpe.
    33'
    Baah med en herlig crosser venstre. Derfra spilles ballen inn på 16-meteren til en mutters alene Torp, men ballen sklir litt av foten hans i avslutningsøyeblikket.
    35'
    Torp og Sarpsborg 08 har scoret, men det ses på om det er en offside eller ei i forkant. Tar tid, dette. Det sjekkes fortsatt.
    36'
    Sarpsborg 08 2 - 0 Brann
    Mål: Jeppe Andersen
    Målgivende: Ramon Pascal Lundqvist
    Dommer gir scoring, og da står det 2-0 til hjemmelaget! Fra 16 meter vippes ballen over Brann-forsvaret og til Lundquist, som spiller på tvers til Torp, som får en enkel jobb med å sette inn hjemmelagets andre mål. Men det tok tid før hjemmelaget kunne slippe jubelen løs!
    39'
    Da blir dette vanskelig for Brann.
    42'
    Bortelaget med et innlegg gjennom hele feltet, før vi litt senere får en stikker som ikke er i nærheten av å treffe noen.
    43'
    Slås mot Utvik, som får sklidd den inn på tvers, men der er det ingen hjemmelagsspillere.
    43'
    Soltvedt har vært en trussel på Sarpsborg 08s venstreside i denne 1. omgangen. Igjen banker han ballen inn foran mål, men den går forbi alt og alle.
    45'
    Kjempeblokkering i Sarpsborg 08-boksen! Det er herlig Brann-spill i forkant, men Ngouli er reddende engel når han kaster seg inn og blokkerer skuddet fra åtte-ni meter.
    45'+1
    45'+3
    Pause i Sarpsborg, hvor et effektivt hjemmelag leder 2-0 mot Brann. Gjestene har hatt flere gode muligheter, men Sarpsborg 08 har scoret på nesten alle sine sjanser. Det startet med Mikkel Maigaards hodestøt i nettmaskene etter halvspilt omgang, og drøye ti minutter senere lå nok en ball i nettet til gjestene. Men denne gang fikk vi en lang VAR-sjekk, men etter noen minutter fikk Victor Torp scoringen sin. Dermed har Sarpsborg 08 et meget godt utgangspunkt før de siste 45 minuttene. Heng med videre!
    45'
    Brann triller i gang 2. omgang.
    45'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Niklas Wassberg
    Ut: Sivert Heltne Nilsen
    Brann har gjort et bytte i pausen. Kapteinen har forlatt banen.
    45'
    Wolfe takler Baah rett innenfor kanten av 16-meteren. Hjemmepublikummet skriker på straffe, men spillet fortsetter.
    46'
    Frispark
    46'
    Baah setter fart og går først forbi Kristiansen, men Brann-midtstopperen henter seg inn med farten og hindrer at Sarpsborg 08-angriperen kommer alene med keeper.
    47'
    Offside for Brann
    48'
    Myhre går og grå inn i boksen. Han slipper den ti meter fra mål, men ballen triller kun inn til keeper.
    49'
    Frispark
    51'
    Brann med en haug med pasninger utenfor 16-meteren til Sarpsborg 08. Til slutt skyter Myhre halvveis feilvendt, men Øy er god når han unngår å gi retur.
    53'
    Frispark
    54'
    Hardt inn fra en overlappende Wolfe og Brann, men Øy er igjen god når han kaster seg ned og fanger ballen.
    56'
    Der må Brann være mer presise! Børsting kan så å si bli spilt alene med keeper, men den blir litt for lang for dansken. Brann beholder imidlertid ball.
    56'
    Frispark
    57'
    Corner til Brann. De presser litt på nå.
    57'
    Det blåses for et Sarpsborg 08-frispark i boksen. Børsting som løper ned Maigaard.
    57'
    Frispark
    58'
    Rasmussen løfter inn for Brann. Sarpsborg 08 header den ut til corner, men får ikke frisparket de vil ha i den luftduellen.
    60'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Serge-Junior Ngouali
    60'
    Altfor høyt, men Brann beholder ballen i spill nede ved motsatt cornerflagg.
    61'
    Offside for Sarpsborg 08
    62'
    Frispark
    62'
    Finne skyter via et Sarpsborg 08-bein og Brann får en corner.
    65'
    Kort variant. For lavt når ballen først legges inn.
    65'
    Inn mot Børsting på bakre stolpe, men den blir akkurat litt for høy, og headingsforsøket går over mål. Dét blir også det siste Børsting gjør i denne kampen. Brann skal bytte.
    66'
    Inn: David Tufekcic
    Ut: Frederik Borsting
    Tufekcic kommer inn til sin Brann-debut.
    66'
    Tverrliggeren for Sarpsborg 08! Utvik har blitt med opp, legger den ut på elleve meter til Lundquist, men spissen får ikke tvunget avslutningen nok ned. Den skal sitte!
    67'
    Frispark
    69'
    Wichne til innbytter Fardal Opseth i boksen, men han mister etter hvert kontroll på ballen.
    70'
    Baah med et skikkelig skremmeskudd fra distanse! Dyngeland forlenger den til corner.
    71'
    Forbi hele feltet.
    71'
    Nesten igjen for Sarpsborg 08! Utvik vinner og spiller inn til Lundquist. Han spiller videre inn i boks til Fardal Opseth, men han får ikke den på mål på førstetouchet, der han sklir frem. Skal gjøre det bedre der, innbytteren.
    72'
    Inn: Isak Hjorteseth
    Ut: Ole Didrik Blomberg
    73'
    Inn: Fredrik Pallesen Knudsen
    Ut: David Møller Wolfe
    73'
    Pallesen Knudsen vinner i lufta. Brann beholder ball.
    75'
    Frispark til gjestene rett utenfor 16-meteren. En Brann-spiller løpes ned.
    77'
    I muren fra Finne.
    77'
    Mål for Brann!
    Sarpsborg 08 2 - 1 Brann
    Mål: Bård Finne
    Den sitter for Finne på hans tredje forsøk, og for en scoring det er! Først skyter han frisparket i muren, deretter en svak avslutning med venstrefoten, men tredje gang sitter den for Finne når han banker den oppe i krysset fra 20 meter. Nydelig scoring!
    78'
    Inn: Martin Høyland
    Ut: Anton Skipper
    79'
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Jeppe Andersen
    79'
    Nå blir det spennende siste ti minutter pluss tillegg på Sarpsborg stadion.
    80'
    Brann presser nå.
    82'
    Så får hjemmelaget et frispark, og da kan de roe ned. Lundquist har samtidig tatt telling og får behandling for noe.
    83'
    Frispark
    83'
    Baah skal egentlig byttes ut for hjemmelaget, men de drøyer med byttet i siste liten.
    86'
    Inn: Rasmus Holten
    Ut: Japhet Sery Larsen
    87'
    Eirik Wichne
    Drar ned Wassberg på vei fremover, og Wichne får samtidig krampe.
    87'
    Inn fra Rasmussen. Andreballen får Holten på hodet, men rett på keeper.
    87'
    88'
    Inn: Simon Tibbling
    Ut: Ramon Pascal Lundqvist
    89'
    Inn: Sander Christiansen
    Ut: Eirik Wichne
    89'
    Kontringsmulighet for Sarpsborg 08, men Crone stopper innbytter Tibbling på enkelt og imponerende vis.
    90'
    Mye tid igjen i Sarpsborg!
    90'
    Over mål fra Tibbling! Sarpsborg 08 får gode kontringsmuligheter på tampen her.
    90'+1
    Frispark
    90'+1
    Innlegg inne i boksen fra Brann, men den kommer brått på Finne fem meter fra mål. Spretter bare opp og i klypene til keeper Øy.
    90'+2
    Frispark
    90'+3
    Nytt frispark til Brann. Innleggsposisjon.
    90'+4
    Den blir skummel. Hjemmelaget header i egen spiller og den går tilbake mot mål, men heldigvis for Sarpsborg 08 bare inn til keeper.
    90'+4
    Sekunder igjen. Det går mot hjemmeseier i Sarpsborg.
    90'+6
    90'+6
    Det er over på Sarpsborg stadion, hvor hjemmelaget vinner 2-1 over Brann. Gjestene fra Bergen reduserte etter en nydelig scoring av Bård Finne i det 79. minutt, men Eirik Hornelands gutter hadde ikke altfor mye mer å komme med ellers i 2. omgangen, til tross for litt press i perioder. Dermed blir scoringene til Mikkel Maigaard og Victor Torp før hvilen avgjørende for at Sarpsborg 08 tar tre poeng her i dag. Daniel Netland takker for følget!