2-3
1 368
2 174

God søndag, og velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og HamKam fra Sarpsborg Stadion.
    Sarpsborg 08 har levert variable prestasjoner i det siste. To meget sterke seiere mot mot RBK og Sandefjord ble etterfulgt av et 5-2-tap mot Strømsgodset i ligaen, og mest nylig 3-1-tapet mot Molde i Norgesmesterskapet som var avgjort allerede etter fire minutter spill. Det blir som regel god underholdning og mange mål når blåtrøyene fra Østfold skal i aksjon. På deres siste fire kamper har det blitt scoret hele 25 mål, det tilsvarer over seks mål per kamp. Til tross for mange mål begge veier ligger Stefan Billborn sitt lag seg fortsatt på sjetteplass på tabellen, tre poeng bak Brann med én kamp til gode på bergenserne.
    Gjestene fra Hamar har endelig fått en opptur i serien med seieren mot Aalesund sist runde, etter et tung periode med mange vanskelige motstandere. Før den nevnte seiere mot laget til Christian Johnsen hadde laget kun tatt ett poeng på ni kamper. Det er begredelig lesing for laget som har sluppet inn flest mål i Eliteserien så langt i år. Tabellen viser at kameratene fra Hamar har tatt ti poeng og befinner seg på 15. plass, ett poeng bak Vålerenga og tre poeng bak Rosenborg.
    I fjorårets utgave av Eliteserien ble poengene delt likt mellom begge lag etter to kamper, begge oppgjør ble vunnet av hjemmelaget. Sarpsborg 08 vant 2-1 her på Sarpsborg Stadion, oppgjøret på Briskeby endte 3-2 til de hvite og grønne. Jeg er tilbake med lagoppstillinger når det nærmer seg kampstart!
    Hjemmelaget gjør et par endringer på laget som røyk ut av NM i rosenes by. Anton Skipper er tilbake på stopperplass ved siden av Utvik, det betyr at Junior Ngouali flyttes opp på midten. Fremover i banen flyttes Lundqvist opp på topp og Fardal Opseth tar plass på benken. Dermed kommer Victor Torp inn i tier-rollen, på venstre kant erstattes Skålevik av Simon Tibbling.
    Gjestene som også røyk ut av NM tidligere denne uka gjør en del endringer fra start. Tilbake i 3-5-2 kommer Norheim inn på venstre stopperplass, Bjarnason er med på benken. Fremover i banen går både Kurtovic, Kjærgaard og Wiedesheim-Paul ut. Dermed kommer Onsrud og Hernandez-Foster inn og danner midtbanetrioen med Sørås. På topp er Udahl tilbake ved siden av Kirkevold.
    Pål Alexander Kirkevold hadde forøvrig et kort låneopphold i Sarpsborg tilbake i 2016. Spissen endte med seks mål på 31 kamper for blåtrøyene.
    Eliteserie-hymnen er unnagjort og lagene er klare på banen, gjestene vil ha et raskt sidebytte før avspark! Det blåser bra i Sarpsborg i dag, gjestenes kaptein går for medvind fra start!
    0'
    Victor Torp setter kampen i gang for hjemmelaget.
    0'
    Utvik prøver tidlig den lange mot Maigaard ute til høye, den går rett opp og rett ned.
    0'
    Bankes inn mot Utvik på bakerste og kapteinen vinner duellen. Ballen havner ute til høyre hvor den svinges inn på nytt, men forsøket er upresist og går rett ut over dødlinja.
    0'
    VAR sjekker om det skal gis straffe til HamKam her. Henrik Udahl flikkes gjennom med en heading og havner i duell med Anders Kristiansen i 08-målet. Udahl går ned og alle tror det skal bli straffespark, men offsideflagget er oppe. VAR er nok inne for å se om offsiden er korrekt eller ikke, dersom den ikke er korrekt er det godt mulig at det dømmes straffespark. Dette tar tid. Det bues på fra alle kanter her nå, VAR har sett på situasjonen i snart tre minutter. Buingen øker i styrke idet dommer signaliserer at han selv skal ut å se på situasjonen på monitor. Da går klokken ytterligere.
    2'
    HamKam får straffe etter en fire minutters VAR-sjekk. Den ser helt korrekt ut!
    5'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Anders Kristiansen
    Sarpsborg 08-keeperen får også det gule kortet for fellingen på Udahl etter VAR-sjekken.
    6'
    HamKam scorer på straffe!
    Sarpsborg 08 0 - 1 HamKam
    Mål: Henrik Udahl
    Udahl setter straffen kontant til sin høyre side! Anders Kristiansen kaster seg så lang han er til venstre idet Henrik Udahl enkelt sender straffen langs bakken til høyre. Gjestene tar med det ledelsen!
    6'
    Victor Torp er nære på med en gang for hjemmelaget! Vertene angriper ute til høyre før ballen svinges inn på bakerste stolpe hvor Torp har hatt en smart løp, og er helt umarkert. Ballen daler perfekt ned på foten til Torp som avslutter fra skrått hold på hel volley, skuddet går rett på keeper.
    9'
    Heades kontant ut fra HamKam-forsvaret. Hjemmelaget beholder ballen.
    9'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 1 HamKam
    Mål: Serge-Junior Ngouali
    Målgivende: Ramon Pascal Lundqvist
    Ngouali sklir inn utligningen! Victor Torp sender av gårde Ramon-Pascal Lundqvist med en pasning opp langs høyre side helt ute ved krittet. Svensken løfter blikket og ser at Ngouali har tatt et meget smart løp fra dypet og er på vei inn i HamKam-boksen. Lundqvist sender av gårde en smart pasning bak HamKam-forsvaret i retning Ngouali, og er heldig idet pasningen tar borti en HamKam-fot før den sklis i nettet fra kort hold.
    14'
    Slås inn langt bak i feltet hvor ingen når den direkte, men gjestene beholder.
    17'
    Slås mot bakerste på Utvik hvor Opsahl åpenbart vinner duellen og header ballen ut over dødlinja. Dommer vil derimot ha femmeter.
    20'
    Sarpsborg 08 2 - 1 HamKam
    Mål: Ramon Pascal Lundqvist
    Målgivende: Victor Torp
    Lundqvist banker ballen i nettet fra kort hold etter litt klabb og babb i feltet! Utvik har kommet seg opp i banen litt til høyre og slår et presist innlegg mot Victor Torp som har plassert seg litt bak i feltet. Torp header ballen tilbake inn i feltet mot Lundqvist som har plassert seg mellom flere HamKam-forsvare, men som på et eller annet vis greier å få med seg ballen forbi forsvaret før han banker den i nettet fra nært hold.
    23'
    VAR skal sjekke om det er hands på Lundqvist idet han krangler med seg ballen inne i feltet. Sjekken er over veldig raskt, og det konkluderes med at scoringen står.
    24'
    Heades unna, men gjestene beholder ballen i laget.
    27'
    I etterkant av et langt innkast finner vertene Tibbling på løpetur ute til høyre mens hele HamKam-laget er på feil side. Tibbling utfordrer en mot en og går til slutt for skudd med venstre, men forsøket går et stykke over målet til Jendal.
    29'
    Lundqvist får en fin mulighet etter et veldig bra innlegg fra Joachim Soltvedt ute til venstre. Spissen er under hardt press av forsvaret der og lykkes ikke med headingen fra seks-syv meter.
    30'
    HamKam flytter opp mange mann idet de vinner et innkast høyt i banen oppe til venstre, Kongsro har ballen i henda. Hjemmelaget har ingen problemer med å forsvare seg mot det forsøket idet de overtar.
    31'
    Soltvedt banker ballen inn med mye kraft og skru mot bakerste stolpe, men forsøket blir alt for høyt. Dermed er det ingen som har sjans til å rekke frem før ballen spretter over dødlinja.
    32'
    Hjørnespark til HamKam
    34'
    Mål for HamKam!
    Sarpsborg 08 2 - 2 HamKam
    Mål: John Olav Norheim
    Norheim utjevner stillingen på nytt! Hernandez-Foster slår en nydelig corner som daler ned i farlig område sentralt foran mål på rundt syv-åtte meter. Ballen havner hos Fredrik Sjølstad som får til en avslutning ned mot venstre. Forsøket reddes på streken før ballen spretter ut til John Olav Norheim som klinker den i garnet fra nært hold!
    34'
    Sarpsborg 08 2 - 3 HamKam
    Mål: Kristian Onsrud
    Kristian Onsrud banker ballen i garnet med en kanonkule av et skudd! Udahl har ballen i beina midt på sekstenmeterstreken og har en hel haug med Sarpsborg 08-forsvarere rundt seg. Det ser ut som ballen spretter litt frem og tilbake før den havner noen meter til venstre hos Kristian Onsrud som ikke nøler et sekund før han klinker til med høyre fot, og sender ballen som en rakett opp i nettet bak Ander Kristiansen.
    36'
    Heades enkelt unna av HamKam-forsvaret.
    38'
    Svinges inn fra midtbanespilleren, Wichne header unna.
    40'
    Nok et langt kast for gjestene som vinner en corner.
    41'
    Utvik vinner duellen og Tibbling banker unna.
    41'
    Soltvedt smeller den i stanga fra 25 meter! Den svært så farlige venstrebacken klinker til med venstre fot fra høyre side av boksen. Det er et flott skudd som skrur over muren før kula smeller i metallet mens keeper blir stående.
    43'
    Det blir Torp mot Utvik på bakerste. Utvik duellen og får til en god heading mot mål, Jendal gjør en strålende redning idet han vipper ut til corner.
    44'
    Tas kort før den meies inn mot bakerste stolpe, HamKam får til slutt avverget.
    45'
    Hjemmelaget kommer på en overgang ved Lundqvist ute til høyre og spissen spiller en smart ball tilbake ut forbi boksen sentralt i banen. Pasningen havner hos Joachim Soltvedt som lader slegga, men skyter en meter eller to til side for mål på direkten.
    45'+2
    45'+4
    Dommer blåser av til pause og det står 2-3 på Sarpsborg Stadion, det er gjestene som er i føringen. Det er litt av en omgang vi har fått servert her i vinden. Kampen åpnet med et VAR-drama som resulterte i et straffespark til gjestene som Henrik Udahl selv satte i mål. Hjemmelaget slo tilbake to ganger og gikk med det opp i ledelsen midt i omgangen. Det tok derimot ikke lang tid før det smalt igjen, og gjestene fra Hamar banket inn to mål på to minutter. Like etter på den andre siden av banen hadde Joachim Soltvedt et frispark i stolpen, men ballen spratt ikke riktig vei for backen. Dermed ender det som har vært en ekstremt underholdene omgang 2-3 i favør av gjestene. Jeg straks tilbake med de siste 45!
    45'
    Sørås sparker i gang den andre omgangen.
    45'
    Torp flikker den i tverrligger innen det er spilt 40 sekunder av den andre omgangen! Hjemmelaget angriper ned langs høyre hvor Eirik Wichne mottar ballen før han sender den inn mot Torp som har tatt løpet på første stolpe. Dansken forsøker å flikke ballen over keeper i det borteste hjørnet, men nektes av metallet!
    45'
    Utvik forsøker å finne Lundqvist med en hard passning mellom ledd, men forsøker havner meteren bak svensken.
    49'
    Gammelby bryter nydelig ute til høyre før han slepper elegant til Kirkevold ute langs krittet. Sistnevnte forsøker å finne spisskollega Udahl med et innlegg over på bakerste, men treffer ikke helt med det forsøket.
    50'
    Onsrud viser at han er kald og rolig idet han løser opp en hardt presset situasjon langt bak på egen halvdel.
    51'
    Kongsro med det lange kastet ute til venstre nå. Forsøket kommer mot Opsahl som så vidt ikke når opp, dommer vil ha utspill fra keeper.
    52'
    Tas kjapt før forsøket kommer over på motsatt. Vinden tar tak i ballen og blåser den langt ut over sidelinjen.
    52'
    Ngouali tar den kort til Utvik. Hjemmelaget forsøker å etablere press nå.
    53'
    Soltvedt slår et farlig innlegg inn i boks med mye skru, men ingen får hodet på den. Det ender med utspill fra Jendal.
    55'
    Nok en gang er Soltvedt på farten idet han tar med seg ballen fremover før han banker til fra hjørnet av sekstenmeteren.
    56'
    Torp felles på HamKam sin halvdel, medic ropes ut på banen. Det blir en kort variant til Soltvedt som svinger inn. Ballen havner ut til Wichne som dunker til på direkten, men forsøket går rett i blokka.
    57'
    Torp er inne på banen igjen etter litt behandling.
    59'
    Onsrud banker ballen unna fra bak i HamKam-boksen. Hjemmelaget pumper på med innlegg i gjestenes boks nå, men HamKam-forsvarerne er gode der inne.
    60'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Simon Tibbling
    63'
    Corneren er svak fra Soltvedt. Den spretter ned i gresset før den treffer panna på Skipper på ti meter. Hjemmelaget får ballen ut i etablert.
    63'
    Maigaard vipper ballen inn mot innbytter Fardal Opseth fra ute til venstre, men inne i boksen gjør Norheim en knallsterk jobb idet han går hardt i kroppen på 08-spissen. Ballen havner dermed hos keeper, Jendal.
    67'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Oliver Kjærgaard
    Ut: Henrik Udahl
    Dagens første målscorer blir tatt av banen.
    67'
    Heades ut til ny corner av Norheim, han vinner mye der inne.
    69'
    Farlig corner av Torp som tvinger Jendal til å hive seg så lang han er for å hindre at den går rett i nettet. Ut til nok en corner på andre siden.
    69'
    Den tredje corneren på rappen blir for lang fra Soltvedt idet han sikter på bakerste stolpe. Ballen går rett ut av spill.
    69'
    Gult kort til HamKam
    Pål Alexander Kirkevold
    Kirkevold får det gule idet han går i ryggen på Utvik i en duell på høyt i banen.
    72'
    Den så ikke god ut for Utvik som blir liggende å vri seg i smerte. Soltvedt signaliserer at Utvik må bytte her. Denne ser ikke god ut for 08-kapteinen i det hele tatt, som ikke greier å gå av banen for egen maskin.
    73'
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Bjørn Inge Utvik
    75'
    Lundqvist går for skuddet fra rundt 25 meters hold, men forsøket går rett på Jendal.
    76'
    Soltvedt legger seg over på skrå og banker til med venstre fot fra rundt 10 meters hold til venstre i boksen. Skuddet sklir av foten og ballen går et stykke til side for mål.
    78'
    Kirkevold prøver seg med et skudd fra skrått hold til høyre i Sarpsborg-boksen. Med venstre fot prøver han å bøye den over Kristiansen, men er langt unna å lykkes.
    80'
    Jendal tar seg god tid med utspilla nå, til hjemmefansen sin store frustrasjon.
    83'
    HamKam fortsetter å forsvare seg meget bra, som de har gjort i store deler av denne andreomgangen.
    84'
    Tas raskt midt på banen.
    84'
    Det settes i gang lynhurtig, hjemmelaget vil ha ballen i spill.
    85'
    God mulighet for Torp på seksten meter! Hjemmelaget spiller powerplay rundt HamKam-boksen og det er Lundqvist med ballen i beina til venstre på sekstenmeter-streken. Spissen ruller ballen videre langs streken til Torp som klinker til sentralt i boksen, men skuddet går en liten meter utenfor.
    86'
    Soltvedt svinger ballen i boks og Fardal Opseth går over ende der inne, det er aldri straffe.
    88'
    Like etter kommer innlegget inn på nytt, denne gangen er det en Norheim som går i duell med Opseth, og får frisparket.
    89'
    Norheim skaffer frispark på midten. Gjestene flytter opp noen spillere og slår langt.
    89'
    Det legges til en del tid her på slutten, mye takket være Utvik-skaden.
    90'
    Tas kort til siden på midtstreken.
    90'+1
    Hjemmelaget fortsetter å presse på her, men HamKam forsvarer seg bra og er gode på å stykke opp kampen.
    90'+1
    Sjølstad får knottene til Fardal Opseth i hodet og tar seg en pust i bakken på straffemerket i egen boks. Det ser ut som det går greit med forsvareren som tusler av for egen maskin, men han må byttes ut. Vi får håpe det ikke er noe alvorlig for Sjølstad.
    90'+2
    Inn: Brynjar Ingi Bjarnason
    Ut: Fredrik Sjølstad
    90'+3
    Hjemmelaget forstetter å slå lange baller inn i HamKam-feltet, men det ender som regel med keepermat eller klarering.
    90'+6
    90'+8
    Dommer blåser i fløyta og det ender 2-3 til HamKam på Sarpsborg Stadion. Etter en ellevill førsteomgang ble den andre noe mindre kaotisk. Hjemmelaget hadde mye ball, mange cornere og mange avslutninger, men de greide ikke skape det helt store mot et veldig solid HamKam-forsvar. I den andre omgangen var det Victor Torp som kom nærmest med sitt skudd i tverrligger før det første minuttet var unnagjort. Gjestene var så vidt borti ballen resten av kampen, og lå mye lavt rundt egen boks. Det fungerte utmerket for Jakob Michelsen sitt lag i dag, som heltemodig forsvarer seg inn til tre sterke poeng på bortebane, og med det tar seg forbi Vålerenga på tabellen. Det var alt for nå, ha fin søndag videre.