0-1
0-2
0-3
0-4
0-5
1-5
1-6
1-7
Supporterfordeling på VG
1 018
2 214
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Riktig god torsdag, endelig er det tid for festen før festen! Velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Hamkam, på 16. mai - fotballens nasjonaldag.
    Det er fotballfeber og god kok i hele vårt langstrakte land i dag. Det meldes om utsolgt på flere arenaer, og også på Sarpsborg Stadion blir det bra med folk i ettermiddag. De siste rapportene fra Sarpsborg er at det er solgt over 6000 billetter, altså i nærheten av 80%.
    Etter to seiere på rad i ligaen ble det et nytt tap for Sarpsborg 08 sist runde, mot et sterkt hjemmelag i Sandefjord. Stefan Johansen scoret sitt første mål i sin første start for klubben, men det var på lagt nær nok til ta poeng mot et imponerende Sandefjord-lag. Det blå fra Østfold står med syv poeng etter like mange kamper, noe som holder til 12. plass på tabellen.
    Kameratene fra Hamar har i likhet med vertene hatt en svak sesongstart. Laget til Jakob Michelsen ligger på nest siste plass med kun fire poeng. Men det er tett i bunnen av tabellen, og med en seier i dag ser ting plutselig litt bedre ut. HamKam er før øvrig det eneste laget i Eliteserien som enda ikke har vunnet en kamp, fire uavgjort og fire tap er fasit for de grønne og hvite.
    Når det kommer til Innbyrdes oppgjør har det vært svært jevnt mellom disse lagene de siste årene. I 2022 vant begge lagene hver sin hjemmekamp, men i 2023 tok HamKam 4 av 6 mulige poeng mot de blåkledde. Kampen her på Sarpsborg Stadion endte 2-3 til gjestene, mens det ble 1-1 på Briskeby.
    Dermed er scenen satt før kveldens runde, hvor alle oppgjørene starter klokken 18:00. Jeg er tilbake med lagoppstillinger så fort de er ute. Nyt godværet frem mot den tid!
    Stefan Billborn gjør kun én endring på laget som tapte i Sandefjord. Sondre Ørjasæter er tilbake fra suspensjon og starter som forventet ute på venstre kant, Zekhnini flyttes dermed over på høyre. Eirik Wichne har vært syk og er ikke frisk nok til å starte dagens kamp, dermed spiller Reinhardsen fra start på høyre backplass.
    Jakob Michelsen gjør ingen endringer på laget som tok ett poeng med Haugesund på besøk. Det betyr blant annet at Henrik Udahl fortsetter på topp.
    Lagene er ute på matta og sola steker, det er straks klart for avspark i Sarpsborg!
    Kampen har startet
    0'
    Gjestene setter kampen i gang på Sarpsborg Stadion!
    0'
    Ødegård tester skuddfoten før minuttet er spilt! Zekhnini spiller bort ballen ute til høyre som gjør at HamKam kan overta. De finner etterhvert nevnte Ødegård som drar seg inn i banen før han banker til med høyre, men forsøket går et lite stykke utenfor.
    1'
    Gjestene legger seg raskt lavt når Sarpsborg 08 har ballen i laget, mens vertene kjører de høye presset.
    2'
    Ilic kommer langt ut fra streken når han stupheader ballen ut til innkast i duell med Udahl.
    3'
    Mål for HamKam!
    Sarpsborg 08 0 - 1 HamKam
    Mål: Kristian Onsrud
    Målgivende: John Olav Norheim
    Onsrud banker ballen i nettet og sender HamKam opp i ledelsen før vi har spilt fire minutter! HamKam vinner et langt innkast ute til høyre, og kastet inn i boksen vinnes av John Olav Norheim som stusser den videre bakover. Ballen detter ned hos Onsrud som står med ryggen mot mål, men greier å få kontroll på kula før han vender opp og klinker den i nettet bak Ilic. Flott prestasjon av Kristian Onsrud!
    3'
    Meister går hardt inn i duellen inne i boksen. Frisparket tas langt.
    4'
    Nok et langt innkast til HamKam her. Gjestene biter seg fast nå, og trykker vertene helt inn i egen boks. Onsrud kommer til skuddet igjen, i blokka denne gang.
    6'
    Sarpsborg angriper med mange spillere i boksen nå.
    10'
    Heades unna fra første stolpe, men vertene beholder ballen i laget.
    11'
    Stor mulighet for Henrik Meister! Vertene holder trykket oppe etter en corner, og Anders Hiim svinger ballen inn med sin presise venstre fot. Ballen treffer rett på panna til Meister som får stå helt umarkert inne i feltet, men headingen går utenfor.
    11'
    Reinhardsen skyter i blokka fra 20 meter. Sjølstad er bra fremme der og gjør en god blokkering.
    13'
    Tas raskt på midten. HamKam ligger lavt for øyeblikket.
    14'
    Andersen slår legget mor Reinhardsen på bakerste som header ballen på tvers inn i midten, men der inne er det ingen blåkledde spillere.
    15'
    Tar den kort, når er det HamKam sin tur til å trille litt på midten.
    15'
    Kongsro med det lange kastet ute til venstre her.
    16'
    Mål for HamKam!
    Sarpsborg 08 0 - 2 HamKam
    Mål: John Olav Norheim
    Målgivende: Vegard Kongsro
    John Olav Norheim øker ledelsen for gjestene! Den kommer etter et flott innlegg fra høyre mot Kongsro på bakerste stolpe. Backen spiller ballen på tvers inn i boksen på direkten, hvor Norheim får stå helt alene og dermed enkelt kan sette inn 0-2 med innsiden av foten.
    16'
    Ørjasæter lemper inn på bakre. Kongsro slår unna for HamKam.
    20'
    Simenstad finner Udahl med en fin ball inn sentralt, men spissen får ikke med seg den. Dermed kan vertene angripe motsatt.
    22'
    Ørjasæter skjærer inn og legger tilbake til Zekhnini som avslutter på direkten, men skuddet blir meget svakt.
    22'
    Mål for HamKam!
    Sarpsborg 08 0 - 3 HamKam
    Mål: Vidar Ari Jónsson
    Målgivende: Gard Simenstad
    Innlegget går rett i mål! Jónsson får ballen ute på høyre kant fra Gard Simenstad og drar seg inn i banen før han sender av gårde et innlegg mot Henrik Udahl som kommer stormende inn i feltet. Udahl er nære på under press, men får så vidt ikke tåa på den. Det gjør derimot ikke noe for HamKam, for innlegget fra Jónsson har veldig god retning og skrur forbi Ilic inn i nettet!
    23'
    Mål for HamKam!
    Sarpsborg 08 0 - 4 HamKam
    Mål: Kristian Onsrud
    Målgivende: Henrik Udahl
    HamKam leker seg på Sarpsborg Stadion! Gjestene varter opp med festfotball dagen før dagen, og nå er Sarpsborg-tilskuerne på vei hjem før halvtimen er passert. HamKam ruller opp ute til venstre før innspillet kommer fra Udahl til Kristian Onsrud. Midtbanemannen får Tebo i press med en gang, men tar seg fordi med en vendig av meget høy klasse. Dermed er han plutselig alene med keeper sentralt i banen, og setter den enkelt forbi Ilic med et presist skudd ned i hjørnet.
    27'
    HamKam er gode med ballen i laget nå. Fire scoringer på 30 minutter gjør noe med selvtilliten.
    30'
    Ballen bankes inn i feltet fra midtsirkelen.
    32'
    Norheim får en kjempemulighet fra seks-syv meter! Det er livsfarlig hver eneste gang HamKam nærmer seg Sarpsborg 08-boksen nå, og her er stopperkjempen John Olav Norheim nære på med å sette inn sin andre for dagen. HamKam biter seg fast etter frisparket inn i boksen, og Norheim ser ut som Martin Ødegaard når han tråkler seg innover i boksen og banker til. Skuddet reddes av Ilic.
    33'
    Gult kort til HamKam
    William Kurtovic
    Kurtovic er seint inne med en takling på Sher og får det gule.
    35'
    Inn mot bakerste. Sandberg er sikkerheten selv når han kommer ut og plukker den.
    35'
    Frispark
    37'
    Mål for HamKam!
    Sarpsborg 08 0 - 5 HamKam
    Mål: Gard Simenstad
    Målgivende: Vidar Ari Jónsson
    Simenstad smeller ballen i nettet fra spiss vinkel, og HamKam har scoret fem mål på 38 minutter i Sarpsborg! HamKam glir gjennom dette Sarpsborg-laget lett som bare det, og scorer for gøy her nå. Ballen slås til Jónsson som har et hav av rom ute til høyre, før han legger ballen tilbake til Gard Simenstad. Pasningen spretter via en Sarpsborg-spiller, før den ender hos midtbanespilleren som feier den opp i nettmaskene.
    38'
    Her kan det blir mer. Zekhnini klarerer corneren unna.
    39'
    Simenstad skyter på direkten etter et innlegg fra venstre, men treffer ikke like godt på den. I blokka.
    43'
    Slås inn bak i feltet og lander hos Ørjasæter som får avsluttet, men det er et hav av grønnkledde spillere i veien.
    43'
    Zekhnini svinger ballen farlig inn mot bakerste og Jeppe Andersen jakter den, men når ikke frem. Dermed sklir den inn til keeper.
    45'
    De finner hverandre så utrolig enkelt nå, HamKam-spillerne.
    45'
    Lemper den inn i feltet mot bakerste, headingen går i klypene på keeper.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Det er pause i Sarpsborg og hjemmelaget tusler av banen til en voldsom pipekonsert. Det er heller ikke så rart, for de blåkledde har rett og slett blitt utklasset av HamKam i denne omgangen. Gjestene har vartet opp med feide flott fotball i sola, og har skapt farligheter på løpende bånd. Fem ganger har HamKam greid å sette ballen i nettmaskene, det er like mange scoringer som de hadde på de åtte første kampene. Dermed står det 0-5 til pause, jeg er straks tilbake med de siste 45.
    2. omgang
    45'
    Stefan Johansen setter i gang den andre omgangen.
    45'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Brynjar Ingi Bjarnason
    Ut: Fredrik Sjølstad
    45'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Pawel Chrupalla
    Ut: Rafik Zekhnini
    45'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Anton Skipper
    Ut: Franklin Tebo
    45'
    Nære på for Henrik Meister! Stefan Johansen slår et fint innlegg med venstre mot Meister inn i feltet, og spissen får hodet på den. Han er under press der, og headingen går via en HamKam-spiller ut til corner.
    47'
    Over alt og alle.
    47'
    Sarpsborg har ballen i laget på midten nå.
    49'
    Chrupalla og Skipper har kommet inn for vertene altså. Førstnevnte går rett inn på høyre kant.
    52'
    Gjestene tar på sin side av kapteinen, som får hvile de siste 45.
    52'
    Vertene har hatt mye ball i laget så langt denne omgangen, men det går ikke fort, og HamKam forsvarer seg meget komfortabelt.
    53'
    Chrupalla har vært frisk siden han kom inn, og her slår han et flott innlegg mot bakerste stolpe. Ingen Sarpsborg-spillere følger på der, og keeper kan slå unna.
    54'
    Kongsro prøver å slå i bakrom på Ødegård, men treffer bare Sarpsborg-stopperen med samme etternavn.
    56'
    Jeppe Andersen river ned Kurtovic.
    56'
    Lemper inn mot Bjarnason som vinner den, men dommer har blåst.
    58'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Arne Ødegård
    Ut: William Kurtovic
    59'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Oliver Kjærgaard
    Ut: Kristian Onsrud
    59'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Pål Alexander Kirkevold
    Ut: Niklas Ødegård
    59'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Victor Halvorsen
    Ut: Stefan Johansen
    60'
    Da har begge lag gjort mange bytter, så får vi se hvordan dette påvirker kampen videre.
    61'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Aimar Sher
    Alt for seint inne med taklingen på Norheim.
    61'
    Bra slått av Simenstad bak i feltet som heades unna.
    62'
    Skuddet etter klareringen går rett i blokka.
    63'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 5 HamKam
    Mål: Pawel Chrupalla
    Innbytteren klinker ballen i nettet! Sarsborg 08 har vært bedre i starten av denne omgangen, og Chrupalla er en av dem som har sørget for det. Anders Hiim svinger ballen inn fra venstre her, og den vippes videre ute på den andre siden av Sandberg i HamKam-målet. Der er Chrupalla som klinker til med venstre fot, og sender av gårde et knallhardt skudd som går rett i nettet langs kunstgresset.
    64'
    Forlenges ut til ny corner.
    65'
    Mot første denne gang, før ballen flikke videre inn i feltet.
    66'
    Ballen ender hos Chrupalla på den andre siden som svinger inn et flott innlegg, men Meister rekker ikke reagere på den.
    67'
    Innbytteren banker den i stanga! For en venstrefot han viser frem her, Chrupalla. Skuddet er hardt og med masse skru, treffer metallet og spretter vekk fra mål.
    68'
    HiIm header unna.
    70'
    Kjærgaard tar med seg ballen på løp ned til venstre her. Han tvinges til å snu, og finner dermed Kongsro som spiller ballen over på den andre siden.
    73'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Arnau Casas Arcas
    Ut: Peter Reinhardsen
    74'
    HamKam og Simenstad med det lange kastet her. Hjemmelaget får banket unna i første omgang.
    74'
    Mål for HamKam!
    Sarpsborg 08 1 - 6 HamKam
    Mål: Henrik Udahl
    Målgivende: Pål Alexander Kirkevold
    Henrik Udahl vil være med på leken! Det starter med en stygg feilpasning på midten fra hjemmelaget, og dermed kan HamKam angripe med Kirkevold ute til høyre. Spissen gjør en kjempejobb med ballen i beine der, idet han vender rundt før han finner Udahl i midten med en strøken pasning. Spissen er iskald inne i boksen når han sender ballen bort i lengste.
    75'
    Chrupalla slår et bra innlegg mot Skipper på bakerste, men headingen fra Skipper går rett i klypene på Sandberg.
    77'
    Målscoreren i offside ute til høyre.
    77'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Martin Andersen
    Ut: Henrik Wendel Meister
    78'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Julian Gonstad
    Ut: Henrik Udahl
    79'
    Kongsro får en albue mot hodet og går ned for telling bak i banen. Den så ikke god ut, men han kommer seg opp igjen her.
    80'
    Norheim redder på strek! Martin Hoel Andersen vippes igjennom til høyre i boksen og forsøker å chipper ballen bort i lengste når Sandberg kommer langt ut fra strek. Det er en smart, med dårlig utført avslutning som gjør at Norheim rekker å kaste seg inn.
    82'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    82'
    Tas kort før Andersen svinger den inn. To ganger skyter Sarpsborg 08 i blokka inne i HamKam boksen.
    82'
    Kongsro med det lange kastet nå. Det daler ned langt inne feltet og skuddet går i blokka.
    83'
    Nære på for Kirkevold! Spissen prøver å flikke ballen i korthjørnet på første, men treffer nettveggen på feil side av stolpen.
    84'
    Chrupalla bommer på ballen inne i boksen! Innbytteren får en mulighet fra syv-åtte meter, men treffer ikke ballen på volley. Det ender med corner til vertene.
    85'
    Kongsro banker unna på første, det har kommet mange svake corneren på rad nå.
    85'
    Mål for HamKam!
    Sarpsborg 08 1 - 7 HamKam
    Mål: Pål Alexander Kirkevold
    Kirkevold setter inn 1-7 på overgangen! Det er jo helt elleville tall oppe på tavla her nå. Kirkevold setter fart rett frem etter en Sarpsborg-corner, og krangler med seg ballen etter en mislykket Sarpsborg-takling på midten. Fremme i boksen klinker han ballen bort i hjørnet med venstre, den tidligere Sarpsborg-spilleren.
    86'
    Kort til Hiim som svinger inn.
    89'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Arnau Casas Arcas
    Cases får det gule for en hard takling.
    89'
    Frispark
    90'
    Kampen er slutt
    90'
    Det blir ingen tilleggstid i Sarpsborg, kampen er over og det ender 1-7 til HamKam. De grønne og hvite tar med det sin første seier i ligaen i år, og for en måte de gjør det på. Til slutt blir det ganske spinnville sifre, 0-5 til pause ender 1-7 til slutt. Jacob Michelsen sitt lag var både gode og effektive mot et Sarpsborg-lag som aldri møtte opp, og det ble rett og slett en festdag på jobb for HamKam-spillerne. Med tre poeng tar gjestene seg opp på 13. plass på tabellen, mens Sarpsborg 08 faller ned på direkte nedrykk. Det var alt for denne gang, ha en fin kveld videre og en god feiring av nasjonaldagen når den tid kommer!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her