1-0
1 801
2 230

God søndag, og velkommen skal du være til livedekningen av kampen mellom Sarpsborg 08 og Lillestrøm.
    Etter en meget svak start på sesongen tok Sarpsborg 08 sin først trepoenger i serien mot Tromsø sist helg. Sarpingene fikk to straffespark som Niklas Sandberg satt i mål, i tillegg scoret Sondre Ørjasæter sitt første mål i blåhvit drakt.
    Lillestrøm sine prestasjoner har også variert en del denne sesongåpningen. Fugla har så langt fått med seg syv poeng på fem kamper, noe som holder til 9. plass på tabellen. Sist helg hentet HamKam meg seg ett poeng fra Åråsen etter det mye diskuterte røde kortet til Felix Va, kampen endte 1-1 selv om LSK spilte med ti mann hele den andre omgangen.
    Begge lag har i midtuka tatt seg videre fra 3. runde i NM. Lillestrøm leverte den klart beste prestasjonen da de slo ut Bodø/Glimt på Aspmyra, i en kamp som endte 2-4 til LSK. Sarpsborg trengte derimot over en time på å sette ballen i mål borte mot 4.divisjonslaget, Råde. Martin Hoel Andersen sin scoring etter 62 minutter ble kampens eneste.
    Historisk sett har kampene mellom disse lagene gått begge veier. I fjorårets sesong vant Sarpsborg 08 begge oppgjørene, men LSK gjorde det samme året før det. Kampen her på Sarpsborg Stadion endte 3-1 til hjemmelaget sist sesong.
    Før vi får lagoppstillingene om noen timer er det verdt å merke seg at Jo Inge Berget er bekreftet tilbake i troppen for Sarpsborg 08, mest sannsynlig på benken fra start. For LSK sin del er Felix Va suspendert etter det røde kortet mot HamKam. Kantspilleren hadde både mål og assist i seieren mot Bodø, og scoret også mål før han ble utvist like etter i den nevnte HamKam-kampen.
    Jeg er tilbake med lagoppstillinger så fort de er ute.
    Stefan Billborn gjør kun én endring på laget som slo Tromsø 0-3 for en uke siden. Stefan Johansen fikk drøye 60 minutter mot Råde i midtuka, og er klar for å starte sin første start i Eliteserien for Sarpsborg 08 i dag. Ellers er de samme elleve.
    Andreas Georgson gjør også kun én endring på laget siden Glimt-kampen. Svenske Eric Larsson kommer rett inn på venstre ving for Felix Va. Larsson er orginalt høyre back, men er en offensiv type som er god med begge bein. Så blir det spennende å se hvordan han løser rollen som venstre ving i dag.
    0'
    Gjermund Åsen setter kampen i gang for bortelaget.
    0'
    LSK vinner ballen på vertene sin halvdel etter et bra press, men mister ballen i det påfølgende angrepet.
    2'
    Åsen prøver seg fra 20 meter. Midtbanemannen drar seg inn i banen før han løsner skuddet, men forsøket treffer Tebo og går ut til corner.
    3'
    Stor mulighet for Gabrielsen! Corneren fra Åsen er perfekt slått på bakerste stolpe hvor Ruben Gabrielsen er høyest. Han setter hodet til fra nært hold, men headingen sklir av panna.
    3'
    Heades unna inne i feltet.
    5'
    Slås mot Meister dypt inne i feltet, men gjestene header unna.
    6'
    Vertene triller kule på midten nå mens LSK ligger tett i ramma.
    7'
    Hardt på første stolpe mot Sher, men LSK beiner unna.
    8'
    Ballen havner hos en Sarpsborg-spiller som klinker til på direkten, forsøket blir aldri farlig for Hedenstad i LSK-målet.
    9'
    Hjemmelaget er inne i en god periode nå. Her vinner de nok en corner.
    10'
    Langt mot Ødegaard på bakerste. Den heades ut til ny corner.
    10'
    Ruben Gabrielsen har full kontroll på forsøkene som daler ned sentralt inne foran mål. Her header han unna igjen.
    11'
    Lillestrøm tar tak i ballen på midten nå.
    12'
    Tas kort til Tebo bak i banen.
    13'
    Ibrahimaj deiser inn i Sher på midten.
    14'
    Frispark
    14'
    LSK bryter på midten og kan storme i angrep ved Lehne Olsen, men pasningen ut til venstre mot Larsson blir for lang fra spissen. Dermed må den omskolerte backen snu.
    15'
    Tas raskt på midten.
    15'
    Meister viser tempo og styrke når han beiner opp langs høyre side fra langt inne på egen halvdel. Han har Roseth etter seg, innlegget går dermed rett i armene på keeper fra spiss vinkel.
    17'
    Ilic redder forsøket fra rett utenfor boksen. Kitolano var det som kranglet den med seg før han forsøkte skuddet.
    17'
    Offside for Lillestrøm
    17'
    Meister setter den utenfor fra seks meter! Spissen blir nærmest truffet av det som er et veldig hardt innlegg i knehøyde fra Anders Hiim, dermed blir det vanskelig å styre den.
    18'
    Ilic slår langt for første gang i ettermiddag fra utsparket.
    20'
    Hjemmelaget nærmer seg noe nå.
    21'
    Ørjasæter slipper fint til Hiim med helsparket, backen prøver innlegget mot Meister sentralt inne i boksen. Der inne blir spissen pakket godt inn av LSK-forsvaret, dermed går headingen også et stykke utenfor.
    21'
    Tas kort rett inne på LSK sin halvdel.
    22'
    Vertene spiller mot et veldig lavtliggende LSK nå. Stefan Johansen får ballen på 20 meter og publikum roper etter skudd, men pasningen kommer til mot Meister.
    23'
    Heades kontant unna fra første stolpe.
    24'
    Det blir en kort variant før innlegget kommer mot Ødegaard, men stopperen greier ikke utnytte den.
    24'
    Vertene vinner et frispark høyt i banen ute til venstre, her skal innlegget kommer
    24'
    Sarpingene prøver å stå etter, men det ender med utspill fra Hedenstad.
    26'
    Lehne Olsen møter på oppspillet, men bommer på pasningen ute til venstre. Dermed kan Sarpsborg overta.
    27'
    Jeppe Andersen setter inn en hard, men god takling på Kitolano som er på vei frem.
    28'
    Kort til Roseth på midten.
    29'
    LSK forsøker å vende spillet ut mot Larsson til venstre, men pasningen blir upresis og går ut av spill.
    30'
    Det har ikke vært noe fyrverkeri av en fotballkamp vi har fått servert den første halvtimen her på Sarpsborg Stadion. Lagene startet med litt høyt press, men falt etterhvert raskt ned i egen ramme. Særlig vertene har slått mye innlegg mot et høyreist LSK-forsvar, det har fungert dårlig så langt.
    31'
    Skogvold forsøker å tre gjennom til Åsen sentralt foran Sarpsborg-boksen, men der inne er det veldig trangt.
    33'
    Slås inn bak i feltet mot Ødegaard som vinner duellen, men headingen går et stykke utenfor.
    33'
    Ørjasæter viser seg frem med en god prestasjon! Den kvikke kantspilleren drar seg inn i banen fra sin venstre kantposisjon før han etterhvert prøver å legge den tilbake i korthjørnet. Skuddet er ikke bra nok til å overliste en så god keeper som Mads Hedenstad Christiansen.
    35'
    Meister får en kjempemulighet når han blåser den over fra fem meter, men flagget er oppe.
    37'
    Ibrahimaj og Larsson kjemper seg rundt ute til venstre, men blir raskt jaget tilbake av forsvaret som er gode på å nekte innlegg.
    40'
    Tebo bryter foran på pasningen mot Lehne Olsen, som for øvrig har vært veldig lite synlig så langt denne kampen, før han sender av gårde Meister i bakrom. Igjen er Ruben Gabrielsen god å ha bak der for LSK.
    41'
    LSK roter bort det som kunne blitt et farlig angrep ved Skogvold når han går i en enkel offside ute til høyre. Han kom til innlegget i forkant der, det ble blokkert. På forsøk nummer to rakk han ikke ut fra offsiden.
    42'
    Lillestrøm presser Sarpsborg dypt inn på egen halvdel nå.
    44'
    45'
    Lagene går til pause på stillingen 0-0. Det har vært en relativt stille og rolig omgang hvor begge lag har hatt sine perioder. Lagene har gått ganske forsiktig til verks, og tar ingen sjanser bakover. Det var Lillestrøm og Ruben Gabrielsen som fikk kampens første mulighet, da han headet ballen rett utenfor bakre stolpe tidlig i den første omgangen. Meister har vært farlig frempå ved et par anledninger for hjemmelaget, men det har ikke helt stemt på siste tredjedel for Sarpsborg 08 heller. Jeg er straks tilbake med de siste 45.
    45'
    Stefan Johansen setter kampen i gang for vertene.
    45'
    LSK går rett i angrep ute til venstre. Kitolano finner Larsson ute til venstre som chipper inn, men ballen går rett i klypene på Ilic.
    46'
    På den andre siden setter Sondre Ørjasæter fart, men kantspilleren felles og får heller ikke frispark.
    47'
    Lehne Olsen dunker til fra litt over 20 meter. Spissen får bra fart i skuddet, men det går rett på Ilic som holder enkelt.
    47'
    Hjemmelaget prøver å finne Wichne på løp i bakrom med den lange over Tønnesen, men ballen sklir helt inn til keeper.
    48'
    LSK presser vertene dypt inn i egen boks nå!
    49'
    Larsson er frisk ute til venstre idet han tar seg forbi Wichne før han finner Ibrahimaj med pasningen tilbake. Sistnevnte tråkker litt på ballen inne i boksen, men får ikke skutt.
    49'
    Roseth header unna på første stolpe. Vertene beholder.
    50'
    Skogvold prøver å sette fart når LSK vinner på ballen, men Sher setter inn en susende takling og vinner ballen for Sarpsborg 08.
    51'
    Kort til Gabrielsen.
    52'
    Åsen lader opp ute til venstre, innlegget blokkeres ut til corner.
    53'
    Headingen til Lehne Olsen klareres på strek! Corneren fra Ibrahimaj slås perfekt inn mot Lehne Olsen som har plassert seg litt bak i feltet, og forsøker å heade den tilbake mot hjørnet der den kom fra. Det er et smart forsøk fra spissen, som hadde gått i mål om ikke Aimar Sher hadde vært på plass på streken.
    53'
    Hedenstad Christiansen redder mesterlig på skuddet fra Meister! Henrik Meister skrur på turboen og setter fart rett frem ute til høyre før han banker til mot korthjørnet. Skuddet er hardt langs bakken og helt ute til siden, men LSK-keeperen er raskt nede med labben.
    54'
    Helt over mot Johansen på bakerste stolpe som sender den inn igjen.
    55'
    Sher er nære på for hjemmelaget! Nå skjer det ting i Sarpsborg. Vertene biter seg fast i etterkant av corneren og Johansen svinger den inn mot Sher som fliker den videre mot mål på første stolpe. Det er et farlig forsøk som kunne sneket seg inn i nettet på bakre stolpe, men en LSK-spiller står parat på streken og får beinet unna.
    55'
    Sher kommer til skuddet etter et vedvarende press fra hjemmelaget. Forsøket fra 20 får en liten retningsforandring, men reddes ganske komfortabelt av Hedenstad.
    56'
    Sandberg får litt behandling på utsiden av banen nå. Ikke så lett å se hva som har skjedd med han, men spillet er i gang med Sandberg på utsiden av banen. Da er LSK en spiller mer for øyeblikket.
    57'
    Gult kort til Lillestrøm
    Thomas Lehne Olsen
    Stopper Ørajsæter som er på vei frem på en overgang.
    58'
    Det ser ut Niklas Sandberg har vrikket ankelen ganske kraftig. Han må dessverre ut.
    59'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Rafik Zekhnini
    Ut: Niklas Sandberg
    59'
    Lillestrøm tar tak i ballen nå.
    62'
    Tønnesen header unna.
    64'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Marius Lundemo
    Ut: Henrik Skogvold
    64'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Magnar Ødegaard
    Stopperen får det gule kortet etter en tøff duell inne i LSK-boksen på corneren. Han er muligens oppe med en arm der.
    65'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Lillestrøm
    Mål: Eirik Wichne
    Målgivende: Sondre Ørjasæter
    Eirik Wichne banker inn 1-0 for hjemmelaget! Sondre Ørjasæter drar seg inn i banen fra venstre før han løfter blikket og chipper ballen over på Wichne som kommer på løpet på motsatt side. Backen er helt umarkert når han tar ned ballen brystet og klinker den i nettet mellom beina på Mads Hedenstad Christiansen!
    67'
    Inn: Jo Inge Berget
    Ut: Stefan Johansen
    68'
    Hiim sender ballen rett i beina på Charles. Stygg feilpasning framme i banen.
    72'
    Charles stopper Ørjasæter som utfordrer ute til venstre.
    73'
    Nå må Lillestrøm frem. Her vinner de en corner ute til venstre.
    74'
    Den detter ned i boksen og det blir mye frem og tilbake, men LSK får ikke løsnet skudd.
    74'
    Forsøk nummer to heades unna litt lenger bak i feltet.
    74'
    Den er farlig slått inn mot Lundemo litt bak i feltet. Jeppe Andersen får en liten touch på den, dermed greier ikke Lundemo å styre headingen noe annet sted enn utenfor.
    75'
    Zekhnini tupper ballen over fra nært hold! Aimar Sher vipper ballen over på Wichne med et innlegg som minner veldig om scoringen. Denne gangen legger Wichne ballen tilbake mot Zekhnini som rekker frem en tå, men fra nært hold pirker han ballen like over tverrliggeren.
    77'
    Zekhnini nærmer seg det gule her, men slipper unna enn så lenge.
    78'
    Lillestrøm får en kjempemulighet, men flagget kommer!
    79'
    Inn: Peter Reinhardsen
    Ut: Eirik Wichne
    Målscoreren tas av banen.
    80'
    Inn: Martin Andersen
    Ut: Henrik Wendel Meister
    80'
    Inn: Anton Skipper
    Ut: Sondre Ørjasæter
    80'
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Eric Larsson
    80'
    Inn: August Karlin
    Ut: Gjermund Åsen
    80'
    Tar den tilbake til keeper.
    81'
    Hjørnespark til Lillestrøm
    82'
    Tønnessen får en kjempemulighet på bakerste stolpe! Corneren er veldig godt slått og stusses videre inn i feltet av Lehne Olsen som vinner sin duell. Ballen lander i beina på Tønnessen som er helt fri på bakre, men blåser ballen langt over mål på direkten. Den var stor for LSK!
    83'
    Jeppe Andersen
    Prater på seg det gule kortet.
    84'
    Kort til Andersen på midten.
    86'
    Charles er farlig frempå for gjestene! Backen drar seg innover i banen i full fart og stormer mot mål Hiim etter seg. Han er forbi der, men under hardt press. Dermed får han et litt dårlig touch som gjør at keeper kan komme ut å plukke opp ballen.
    87'
    Inn: El Schaddai Furaha
    Ut: Kristoffer Tønnessen
    87'
    LSK har ikke helt greid å etablere et skikkelig press mot slutten her. Det legges dog til en del ekstra tid.
    90'
    Charles kommer seg rundt å banker ballen inni feltet, men Tebo header unna.
    90'+1
    Settes i gang raskt, LSK har ingen tid å miste nå.
    90'+2
    Furaha prøver å dra seg inn i boksen fra venstre, men Tebo er på plass for vertene og stopper innbytteren.
    90'+2
    Tas raskt.
    90'+3
    Ruben Gabrielsen har tatt turen frem nå og kommer til innlegget fra spissen av boksen, men forsøket er helt uten adresse på bakerste.
    90'+4
    Lillestrøm fortsetter å ha ballen på Sarpsborg sin halvdel. Gjestene triller mye rundt og utenfor Sarsborg 08-boksen, men de kommer seg ikke til den skuddmuligheten de trenger.
    90'+4
    Charles er ofte utløpet for gjestene ute til høyre. Denne gangen stoppes han av Hiim.
    90'+6
    Ilic tar seg god tid.
    90'+6
    Hjemmelaget har ballen høyt i banen nå.
    90'+7
    90'+7
    Der er kampen over og det ender 1-0 til Sarpsborg 08. Etter en tam første omgang skjedde det mer i starten av den andre, og begge lag kom til et par muligheter uten at de greide å sette ballen i mål. Til slutt var det Wichne som fikk hull på byllen, da han satte ballen i nettet mellom beina på LSK-keeperen. Etter scoringen hadde gjestene en del ball uten at de greide skape de helt store mulighetene. Tønnessen fikk derimot en stor mulighet på bakerste stolpe etter en corner, men backen blåste ballen over mål. Utover det greide ikke LSK å sette et solid Sarpsborg-forsvar under særlig press, dermed ender kampen 1-0.