Torp78'
3-1
691
651

God onsdag, og velkommen skal du være til livedekningen av cup-oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Odd, direkte her fra Sarpsborg Stadion. Mitt navn er Filip Bergli.
    Sarpsborg 08 tok seg videre med et nødskrik fra oppgjøret mot Frigg. Frigg leda både 1-0, 2-1, og 3-1, men det gikk til ekstraomganger da Sarpingene etterhvert utlignet til 3-3. Den første ekstraomgangen var jevn, men etterhvert løsnet det for Simon Tibbling og gjeste som banket inn to scorer på to minutter. Kampen endte dermed 3-5 og med Sarpsborg-avansement.
    Dagens gjester hadde en mindre problematisk andre runde da de rutinemessig tok seg forbi Notodden. Det var Notodden som scoret det første målet allerede etter fire minutter, men Milan Jevtovic reduserte bare minutter senere. Det sto 1-1 til pause på Notodden Kunstgress, men den andre omgangen ble ikke gammel før Odd gikk opp i ledelsen og aldri så seg tilbake. Kampen endte til slutt 2-5 og med avansement for Eliteserie-laget.
    I serien befinner Sarpsborg 08 seg på plass nummer seks og dagens gjester på plass nummer elleve, med en distanse på fem poeng. Sarpsborg 08 har en kamp mindre spilt. Hjemmelaget kommer fra et knepet tap i nord mot formlaget Tromsø, etter å ha ledet store deler av oppgjøret. Odd gikk på en smell mot Sandefjord sist runde, da de til slutt tapte 4-1 mot laget som nå ligger rett under seg på tabellen.
    Oppgjørene mellom disse to lagene de siste sesongene har vært relativt målfattige, kampen her på Stadion i April endte 0-0. For å finne en kamp hvor ett av lagene scoret over ett mål må vi tilbake til 2020, da vant Sarpsborg 08 2-0 etter scoringer av Ismaila Coulibaly og nåværende VIF-spiller Mohammed Ofkir. Det var forøvrig Ofkirs eneste scoring i 08-drakta på 33 kamper.
    Jeg er tilbake med lagoppstillinger når det er én time til kampstart, heng med.
    Lagoppstillingene er klare og vi setter som vanlig i gang med vertene, hvor det gjøres noen endringer. Leander Øy fortsetter å få tillit i målet i cupen, mens lånesoldat Sigurd Kvile tar plass ved siden av Utvik sentralt i forsvaret. Der fremme kommer Fardal Opseth inn på topp, det betyr at både Torp og Lundqvist trekkes ett hakk dypere ned i banen.
    Gjestene gjør også en del rotasjon fra sist kamp. I forsvaret kommer Solholm Johansen inn for Steffen Hagen som befinner seg på benken fra start, sentralt på midtbanen er Rekdal inne til fordel for L. Owusu. På topp byttes alle de tre som startet Sandefjord-tapet, inn kommer Tewelde, Jørgensen og Ingebrigtsen.
    Det er 21 grader, strålende sol og deilig sommervind på Sarpsborg Stadion i aften, med andre ord perfekte forhold idet spillerne entrer banen.
    0'
    Gjestene sparker kampen i gang i Sarpsborg!
    0'
    Simon Tibbling kommer seg løs ute til venstre idet han setter fart ned mot dødlinja helt ute ved krittet. Innlegget som slås inn fanges enkelt av Wahlstedt.
    2'
    Torp kommer til kampens første skudd når han blåser ballen over fra rundt 17 meter på direkten. Et stykke utenfor fra midtbanemannen.
    2'
    Det blir en kort variant til Lundqvist som dunker til fra nærmere 30 meters hold. Forsøket går langt utenfor.
    3'
    Wichne er seint inne i en takling ute til høyre, men slipper unna det gule.
    4'
    Soltvedt bommer med nedtaket på pasningen fra Øy og hjemmelaget mister ballen. Odd får dermed pushet laget opp i banen.
    6'
    Tas kort på midten.
    6'
    Maigaard er ikke langt unna å sette den i nettet fra over midtbanen! Wahlstedt bommer grovt med pasning ut til venstre og ballen plukkes opp av Maigaard som står fem meter inne på egen halvdel. Maigaard registrerer at Odd-keeperen er helt ute av posisjon og går for gull. Forsøket er heller ikke dårlig fra dansken, ballen daler så vidt over tverrliggeren og lander på nettaket.
    8'
    Gjestene forsøker å stå høyt her og lager frispark ute til venstre.
    10'
    Tar den bakover.
    10'
    Hjemmelaget fyller opp i boks til et frispark fra høyre side. Frisparket er svakt, heades rett ut igjen av Diego Thomas.
    11'
    Tewelde bommer på gjennomspillet mot Jørgensen som har tatt løpet gjennom sentralt, denne kunne blitt farlig fra gjestene.
    12'
    Det er hjemmelaget som har startet denne kampen best og hatt mye ball på Odd sin halvdel. Gjestene ligger solid i ramma, og ser ikke ufarlige ut når de kaster folk fremover.
    14'
    Ingebrigtsen skaffer frispark på 30 meter. Det er godt slått, men der er blåst for frispark til 08 inne i boksen.
    15'
    Bankes langt fra Øy.
    16'
    Odd tvinger Øy til å slå den lange, keeperen finner foten til Lundqvist ute til høyre.
    19'
    Lundqvist kommer til kampens første avslutning på mål idet han tupper til fra rundt 14-15 meter. Han er under hardt press der, og får aldri skikkelig kraft i det forsøket.
    20'
    Lundqvist er på farta igjen, denne gangen har man mer kontroll idet han finter vekk et par Odd-spillere og banker til med innsiden. Forsøket blokkeres av en forsvarer før den plukkes av Wahlstedt. Hjemmelaget nærer seg mer og mer her nå.
    21'
    Vi har ikke fått servert noe festfotball i den første delen av denne omgangen. Ingen av lagene har greid å spille seg til noen skikkelige muligheter, selv om vertene har greid å skape en del halvmuligheter.
    23'
    Tas kort til Øy.
    23'
    Gjestene vinner sin første corner. Det blir en farlighet fra gjestene! Corneren svinges inn på bakerste hvor en Odd-spiller får foten på ballen og får til et skudd på nærmeste stolpe, der har Øy kommet seg over. Returen haver ut i feltet i farlig posisjon, men en Sarpsborg-spiller beiner ut til corner.
    24'
    Inn mot keeper, men suser over hele feltet. Det blåses frispark til Sarpsborg-keeperen.
    25'
    Tas kort til Utvik som slår den lange.
    25'
    Dommer blåser av for en liten vanningspause her i solsteiken. Da kommer det frem både svamper og isposer.
    26'
    Odd er inne i en god periode nå, og det er hjemmelaget sin tur til å ligge litt i ramma på egen halvdel.
    28'
    Slås inn mer stor kraft og mye skru fra 30 meter.
    30'
    Jeg tror det er Tomas det blåses på der, litt tidlig ute.
    30'
    Hjemmelaget skyter i blokka fra elleve meter! Corneren treffer hodet på Utvik som så mange ganger før og kapteinen header ballen tilbake inn i feltet. Der spretter den til en 08-spiller som banker til fra straffemerket, men en Odd-spiller får kastet seg i veien!
    31'
    Tas kort bak i banen.
    35'
    Forventningene stiger blant publikum idet Tibbling spilles fri ute til venstre. Innlegget heades kontant ut av Tomas i Odd-boksen.
    36'
    Tewelde med en god mulighet! Odd spiller seg fri ute til venstre og innlegget slås hardt inn langs bakken 45 grader ut hvor Tewelde står helt alene på syv meters hold. Spissen prøver å vinkle foten slik at ballen styres i det nærmeste hjørnet, men ballen kommer hardt inn og skuddet går himmelhøyt over målet til Øy.
    38'
    Soltvedt ikke langt unna!
    40'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Odd
    Mål: Kristian Fardal Opseth
    Målgivende: Ramon Pascal Lundqvist
    Opseth setter ballen i nettet etter en overgang for Sarpsborg 08! Idet Mikkel Maigaard går ned for telling på midtstreken for hjemmelaget spilles Ramon-Pascal Lundqvist fri ute til høyre. Lundqvist har én Odd-spiller mellom seg og målet, og Fardal Opseth inne foran målet. Svensken setter dermed fart rett frem før han spiller ballen på tvers til Opseth ikke har noen problemer med å sette ballen i nettet bak Wahlstedt. Hjemmelaget tar med det føringen!
    40'
    Sarpsborg 08 2 - 0 Odd
    Mål: Mikkel Maigaard
    Målgivende: Joachim Soltvedt
    Mikkel Maigaard header inn 2-0 på bakerste stolpe! Sarpsborg 08 angriper ute til venstre hvor innlegget etter hvert slås av Joachim Soltvedt. Innlegget går over hele Odd-forsvaret og treffer panna til Maigaard på bakerste stolpe. Dansken gjør ingen feil idet han kaster seg frem og dobler ledelsen til hjemmelaget.
    45'
    Vippes inn fra Rekdal, men Odd-spillerne er litt tidlig ute.
    45'+2
    Offside på en Odd-spiller.
    45'+2
    45'+4
    Der er den første omgangen over og det står 2-0 til hjemmelaget. Det som egentlig var en veldig tam første omgang fikk en spenstig slutt. I løpet av de første 40 minuttene var det egentlig veldig lite som skjedde foran begge lags mål, utenom et par halvsjanser til begge lag. Hjemmelaget hadde mye av banespillet, særlig i starten av kampen, før Odd etterhvert spillet seg mer og mer med. Mot slutten av omgangen klinket hjemmelaget plutselig til og satte inn to raske scoringer ved Fardal Opseth og Mikkel Maigaard. Dermed står det 2-0 til pause her i solskinnet, og det ser vanskelig ut for gjestene fra Skien med tanke på avansement. Jeg er straks tilbake med den andre omgangen.
    45'
    Hjemmelaget setter i gang den andre omgangen.
    45'
    Vertene presser høyt idet gjestene har ballen bak i banen, men lykkes ikke med det og Odd spiller seg fri langs høyre.
    47'
    Simon Tibbling er i offside idet han spilles fri ute til høyre. Det hadde blitt en stor mulighet for vertene.
    48'
    Ingebrigtsen kommer til en fin mulighet for gjestene. Odd spiller seg opp langs høyre før nevnte Ingebrigtsen mottar ballen på kanten av sekstenmeteren. Angriperen prøver å curle i lengste, men er et stykke unna å lykkes med det.
    50'
    Fardal Opseth presser Wahlstedt til en veldig svak klarering med venstre. Hjemmelaget overtar ballen.
    52'
    Tewelde kommer til et skudd på kanten av sekstenmeteren for gjestene. Spissen forsøker å sette den forbi Øy i det nærmeste hjørnet, men den unge keeperen er med på notene.
    54'
    54'
    Owusu varter opp med en veldig akrobatisk klarering på innlegget fra Soltvedt, idet han nærmest saksesparker ballen ut av egen boks med ryggen ut mot midtbanen.
    55'
    Nære på for Maigaard etter en fin involvering av Fardal Opseth! Spissen spilles fri ute til høyre inne i Odd-boksen før han legger ballen tilbake inn i banen til Maigaard som kommer fra kanten.
    56'
    Rødt kort til Sarpsborg 08
    Bjørn Inge Utvik
    Sarpsborg 08-kapteinen ser det røde! Odd har ballen på midtbanen ute til venstre idet Bjørn Inge Utvik setter inn en overilt takling. Sarpsborg 08-kapteinen er ikke i nærheten av ballen idet han sklir inn og sakser ned Odd-spilleren. Det er ikke knotter involvert, men kapteinen kommer inn med stor fart, ganske rett bakfra og tar standfoten til Odd-spilleren. Den ser helt rett ut fra dommer!
    57'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Anton Skipper
    Ut: Ramon Pascal Lundqvist
    Lundqvist går ut til fordel for Skipper som tar posisjonen til Utvik.
    58'
    Hjemmelaget slår langt nå.
    62'
    Tas raskt nede i det venstre hjørnet.
    62'
    Nå blir det spennende å se om Odd kan greie å skape et skikkelig trykk og noen gode muligheter mot ti mann.
    64'
    Inn: Jeppe Andersen
    Ut: Simon Tibbling
    64'
    Inn: Christopher Bonsu Baah
    Ut: Kristian Fardal Opseth
    64'
    Hjemmelaget legger om til en 4-4-2 her. Med Torp til venstre og Maigaard høyre, Junior og Andersen sentralt og Baah på topp.
    66'
    Offside for Sarpsborg 08
    66'
    Gjestene gjør klar sine første bytter for ettermiddagen.
    66'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Ole Erik Midtskogen
    Ut: Mikael Norø Ingebrigtsen
    66'
    Inn: Milan Jevtovic
    Ut: Faniel Tewelde
    66'
    Inn: Espen Ruud
    Ut: Dennis Gjengaar
    67'
    De tar ut begge spissene her Odd, idet Jevtovic og Midtskogen kommer inn.
    68'
    Wallem banker til fra 25 meters hold på direkten, men forsøket slutter aldri å stige.
    68'
    Baah skaffer frispark på 25 meter ute til venstre for vertene. Kort til Torp som banker inn på bakerste hvor Wichne header inn igjen. Odd banker unna.
    68'
    Inn: Steffen Hagen
    Ut: Sondre Solholm Johansen
    Den rutinerte Steffen Hagen kommer inn her.
    69'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Mikkel Maigaard
    Målscoreren får det gule for vertene.
    69'
    Gjestene har 20 minutter å gjøre det på nå, det er massevis av tid.
    71'
    Torp vinner ballen ute til høyre og slipper til Maigaard som banker ballen inn sentralt, men der inne er det ingen blåkledde spillere.
    73'
    Odd har mye balle på Sarpsborg 08 sin halvdel nå. Hjemmelaget ligger lavt i blokke mens gjestene tålmodig prøver å finne en åpning.
    74'
    Gjestene får frisparket helt nede ved cornerflagget. Dødballen er godt slått og treffer hodet til Tomas på første stolpe! Midtstopperen hopper høyt idet han setter hodet til på ballen fra Rekdal, men forsøket går et godt stykke til side for målet.
    75'
    Mål for Odd!
    Sarpsborg 08 2 - 1 Odd
    Mål: Ole Erik Midtskogen
    Målgivende: Milan Jevtovic
    Innbytterne kombinerer for reduseringen for Odd! Milan Jevtovic kommer seg fri på høyre siden av Sarpsborg 08-boksen og løfter blikket på bakerste hvor han ser med-innbytter Ole Erik Midtskogen. Innlegget fra Jevtovic skrur brilliant rundt hjemmelagets forsvar og lander nydelig på panna til spissen som stanger inn reduseringen.
    77'
    Sarpsborg 08 3 - 1 Odd
    Mål: Victor Torp
    Målgivende: Christopher Bonsu Baah
    Torp og Sarpsborg 08 svarer umiddelbart! Bonsu Baah mottar ballen ute til høyre før han setter fart innover i banen. På tvers kommer Victor Torp på et sugende løp og slippet gjennom forsvaret er perfekt fra innbytteren. Torp gjør ingen feil idet han kaster seg ned og nærmest skli ballen bort i det lengste hjørnet.
    78'
    Heades ut fra midt i boksen.
    82'
    Offside på Jørgensen, hjemmelaget får puste litt mellom Odd-angrepene her.
    82'
    Kvile må tøyes ut litt av skipper før han fortsetter her, men stopperen på lån fra Bodø/Glimt er oppe igjen.
    83'
    Inn: Martin Høyland
    Ut: Sigurd Kvile
    84'
    Tas kort og raskt.
    86'
    Ruud bommer på en kjempemulighet for gjestene! Den rutinerte backen plasserer seg smart på bakerste stolpe idet innlegget kommer fra venstre side. Ballen inn er perfekt og Ruud må jo score på den, idet han bare skal sette innsiden til og plassere ballen rolig i mål fra et par meters hold. På mirakuløst vis bommer backen totalt på kula som bare treffer piggene på skoa hans før den ruller ut av spill.
    87'
    Leander Øy har fått seg en smell mot stolpe ser det ut som her. Keeperen er oppe igjen etter noen minutter med tilsyn.
    89'
    Odd fortsetter å presse på her, det har ligget en scoring i lufta lenge nå.
    90'
    Det legges til hele syv minutter, blant annet som følger av Øy-skaden og det røde kortet til Utvik.
    90'
    Det kriges hardt på første stolpe, hjemmelaget vinner frisparket.
    90'
    Bankes langt.
    90'+1
    Ruud er meget nære på nok en gang! Innlegget fra venstre treffer hodet til Ruud som header rett over tverrligger fra fire meter, men flagget er oppe.
    90'+1
    Odd etablerer et massivt press mot Sarpsborg målet for øyeblikket, blant annet Diogo Tomas er flyttet opp for å vinne de lange ballene.
    90'+3
    En lang ball fra nevnte Tomas detter ned hos Rekdal som banker til. Skuddet går høyt over og ut av stadion.
    90'+4
    Et innlegg fra venstre er veldig nære å finne foten til Midtskogen rett foran mål, men en 08-spiller hiver seg i blokka.
    90'+5
    Mikkel Maigaard får en stor mulighet på den andre enden av banen etter en god overgang av hjemmelaget. Som vanlig er det Soltvedt som slår inn fra venstre over på Maigaard som demper ballen før han klemmer til, men skuddet treffer et Odd-bein.
    90'+5
    Gjestene fra Skien fortsetter å banke baller inn i feltet. Skipper header unna denne gang.
    90'+6
    90'+7
    Der er kampen over og det ender 3-1 til Sarpsborg 08 som med det tar seg videre til cupens fjerde runde. Etter en ganske tam første omgang tok Sarpsborg 08 ledelsen med to raske mål rett før pause, og den andre omgangen var ikke en gang halvveis unnagjort før Sarpsborg-kaptein Bjørn Inge Utvik ble utvist som følger av et direkte rødt kort. Derfra og ut ble det mye Odd, som hadde mye ball mot ti mann og også skapte et par gode muligheter. Det skulle ta nærmere 20 minutter før reduseringen kom ved innbytter Midtskogen, men det tok ikke lang tid før det smalt igjen på den andre siden., da Victor Torp satte inn 3-1 etter en overgang. Odd presset på for flere scoringer resten av kampen med mange lange baller inn i boksen, men lykkes ikke med å overliste Øy i Sarpsborg-målet. Dermed ender kampen 3-1 og hjemmelaget tar seg videre. Trekningen av den fjerde runden kan du følge allerede i kveld. Det var for denne gang, takk for følget!