0-1
0-2
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hjertelig velkommen til Sarpsborg stadion, og livedekningen av eliteserieoppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Rosenborg.
    Sarpsborg 08 startet sesongen meget godt hjemme på eget gress, og vertene sto med 2-2-0 etter de fire første kampene i Østfold. Ved de to siste anledningene har det ikke gått like bra, og de blåhvite tapte 1-3 mot Lillestrøm før Stabæk tok en 1-0-seier på kunstgresset i Olavs by. Dermed viser hjemmestatistikken 2-2-2, og takket være en stabilt god sesong på bortebane ligger Sarpsborg 08 på i skrivende stund på en 10.-plass med sine 17 poeng.
    Rosenborg har vært jevnt over solide så langt i denne sesongen, og kveldens gjester har kun gått på ett feilskjær så langt. 3-2-tapet over Mjøndalen ristet de fort av seg, og lokomotivet fra Trondheim har dundret videre både før og etter dette. I forrige serierunde tok de en meget sterk seier borte mot Vålerenga etter at Helland til tider herjet med hovedstadslaget, og denne trepoengeren førte kveldens gjester opp på 29 poeng totalt, og dermed topper de eliteserien med tre poeng ned til Stabæk på andreplass.
    Lagene har møtt hverandre ved seks anledninger tidligere, og statistikken viser 5-1-0 i favør gjestene. Det samme oppgjøret på Sarpsborg stadion i fjor endte til slutt 1-1. Svensson sendte Rosenborg i føringen etter en halvtimes spill, før Tokstad utlignet for Sarpsborg 08 etter 68 minutters spilletid. Fjorårets batalje på Lerkendal endte 2-0 til Rosenborg.
    Geir Bakke sitt mannskap er ikke friskmeldt, og vertene må klare seg uten Rosted, Wiig, Thomassen, Øby og Rahhaoui i kveld.
    Kåre Ingebrigtsen har ikke like mange skader å tenke på, men han må klare seg uten Reginiussen og Strandberg.
    Svein-Erik Edvartsen er dagens hoveddommer, med seg som assistenter på sidelinjene har han Magnus Lundberg og Reidar Gundersen. Kveldens fjerdedommer er Henrik Andreas Grenå Pettersen.
    Sarpsborg 08 går ut i en 4-5-1-formasjon, mens Rosenborg starter i en 4-3-3.
    Vertene gjør tre endringer fra laget som spilte 1-1 mot Mjøndalen. Ut går Kerr, Kalludra og Qaka, inn kommer Westberg, Bellaid og Zajic. Samtidig endrer de struktur fra sin vanlige 4-4-2, og går over i en 4-5-1 i denne kampen. Rosenborg gjør kun én endring fra laget som slo Vålerenga 2-1 i forrige serierunde. Strandberg går ut, inn kommer Skjelvik.
    Sarpsborg stadion er nesten utsolgt, og bortetribunen er allerede fyllt til randen av forventningsfulle RBK-supportere.
    Lagene er godt i gang med sine oppvarminger, og tribunene fylles sakte, men sikkert opp i Sarpsborg.
    Da har lagene avsluttet sine oppvarminger, og vi er straks klare for innmarsj. Solen skinner over Sarpsborg stadion, så det er bare å glede seg!
    Sarpsborg 08 entrer kunstgressmatten i sine blå og hvite hjemmedrakter, gjestene fra Trondheim stiller i svart.
    Kampen har startet
    Vi er i gang! Zajic med avspark for vertene.
    1'
    Hansen feilberegner totalt, og Skjelvik må sparke ballen til hjørnespark.
    1'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Anders Trondsen
    Kjempemulighet! Det er kaos inne i feltet, og Eyjólfsson presses nok til at han må heade kula mot eget mål. Klareringen går rett utenfor Hansen sitt venstre kryss.
    2'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Anders Trondsen
    Klareres.
    2'
    Kronberg kommer til innlegg fra høyrekanten, og inne i feltet kan Zajic fyre av. Skuddet har fin retning, men det blir blokkert.
    3'
    Vertene har gått rett i strupen på Rosenborg.
    4'
    Askar vinner et frispark i en duell med Mikkelsen. Han setter i gang raskt.
    4'
    Mikkelsen bryter på midten før han stormer mot vertenes mål. Fra 20 meter dundrer han til, men avslutningen går et par meter til side for mål.
    6'
    Nesten for Ernemann! Kronberg finner Ernemann som smeller til fra 25 meters hold. Skuddet har retning mot Hansen sitt venstre hjørne, men sisteskansen får fistet ballen til hjørnespark.
    7'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Claes Kronberg
    Så er Heieren Hansen nær! Hjørnesparket er godt slått, og inne i feltet setter Heieren Hansen hodet til. Headingen går halvmeteren til side for mål.
    7'
    Sarpsborg kommer to mot én da Zajic stormer opp langs høyresiden, men han bruker for lang tid og slurver bort angrepet med en svak pasning.
    9'
    Midtsjø slår inn mot Søderlund, men vertene har ingen problemer med det innlegget. Balltrillingen fortsetter for Sarpsborg 08.
    11'
    Etter mye klabb og babb inne i Sarpsborg 08 sin sekstenmeter, blåser til slutt Edvartsen frispark fordel Bellaid.
    14'
    Kronberg finner Askar som prøver seg på et innlegg inn foran, men Selnæs rydder opp for gjestene.
    15'
    Svensson lobber ballen over backfireren til Sarpsborg 08, og plutselig kan Midtsjø avslutte fra skrått hold. Westberg er raskt nok ute, og dermed stopper han avslutningen.
    16'
    God redning av Westberg! Mikkelsen prøver seg fra hjørnet av sekstenmeteren, men sisteskansen varter opp med en kjemperedning da han fister ballen videre.
    16'
    Kjempesjanse for Jensen! Midtsjø åpner hele forsvaret til vertene med en lur pasning, og plutselig kan Jensen avslutte. Han varter opp med en skuddfinte før han prøver seg - langt over mål fra kloss hold.
    17'
    Rosenborg presser på nå! Ballen faller plutselig ned i bena på Helland som prøver seg fra seksten meters hold. Markkryperen er lur, men går centimetere til side for mål.
    18'
    Trondsen finner Kronberg som slår en strøken pasning mot Tokstad, men sistnevnte blir vinket av for offside.
    20'
    Tokstad vinner ballen på venstrekanten før han fosser innover i banen. Han prøver seg på et lavt innlegg fra dødlinja, men Hansen snapper opp kula.
    21'
    Sarpsborg 08 varter opp med et kjempeangrep, men nok en gang blir Tokstad vinket av for offside.
    22'
    Mikkelsen slår en lur pasning ut i feltet fra dødlinja, men Heieren Hansen er raskt tilbake og rydder opp for vertene.
    23'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Pål André Helland
    Nordvik klarerer.
    23'
    Helland leter etter Svensson, men Bellaid er raskt frempå og sparker kula til innkast.
    25'
    Gult kort til Rosenborg
    Hólmar Örn Eyjólfsson
    Eyjólfsson stopper Tokstad som leker seg på venstrekanten. Korrekt gult kort.
    27'
    Frispark til Sarpsborg 08 i god innleggsposisjon.
    27'
    Frisparket fra Kronberg klareres av Selnæs. Sarpsborg 08 bygger opp et nytt angrep, og Bellaid legger ned kula til Ernemann som prøver seg. Ballen sklir av foten, og avslutningen ender langt over mål.
    28'
    Tokstad går i bakken inne i feltet, men dommer vinker spillet videre.
    30'
    Helland legger Askar i bakken. Frispark i god innleggsposisjon for Kronberg.
    32'
    Det er svakt slått, og Hansen plukker enkelt.
    33'
    Sjansebonanza! Først er det Søderlund som avslutter, men Westberg varter opp med en kjemperedning. Returen faller i bena på Mikkelsen som hamrer til, men på streken venter Bellaid som sparker ballen opp i tverrliggeren og ned. Etter mer klabb og babb blåser til slutt dommer frispark fordel Sarpsborg 08. Smått utrolig at det ikke står 0-1, der!
    34'
    Trondsen smeller til fra 20 meters hold - rett på Hansen.
    36'
    Heieren Hansen klarerer et innlegg fra Dorsin, og ballen faller ned i bena på Midtsjø som slår en dårlig pasning. Femmeter for Westberg.
    37'
    Helland finner Søderlund som får ta ned kula på brystet inne i feltet. Han prøver seg, men Westberg er der nok en gang.
    39'
    Mål for Rosenborg!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Pål André Helland
    Målgivende: Fredrik Midtsjø
    Så sitter den for Rosenborg! Midtsjø danser seg forbi midtstopperne til Sarpsborg 08 da han bruker sekstenmetersstreken som mal. Han slår så en lur stikker mot Helland som får stå mutters alene på høyresiden i feltet. Han bruker et par touch før han brenner til, og Westberg må se at kula går inn i nettmaskene bak han.
    40'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Claes Kronberg
    Kjempesjanse! Heieren Hansen header kula tilbake i feltet, og den finner Thømt Jensen som prøver seg. Headingen har retning mot mål, men gjestene får klarert på streken.
    42'
    Gult kort til Rosenborg
    Mike Jensen
    Jensen får det gule kortet etter å ha dratt litt i drakten til Kronberg, men det er Svensson som taklet han i bakken. Edvartsen velger å gi det gule kortet til Jensen, men det er kanskje Svensson som burde hatt det.
    43'
    Gult kort til Rosenborg
    Ole Selnæs
    Selnæs reagerer kraftig, og dermed får også han det gule kortet av dommer.
    43'
    Mikkelsen drar seg innover i feltet før han finner Helland. Målscoreren prøver seg, men skuddet går langt til side for mål.
    45'
    Det er lagt til minimum ett minutt i denne omgangen.
    45'+1
    Helland prøver seg, men avslutningen går over og til side for mål.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Det er pause på Sarpsborg stadion, og lagene går i garderoben på stillingen 0-1. Det har vært en meget sjanserik førsteomgang, og begge lag har hatt flust av sjanser til å nette ved flere anledninger. Sarpsborg 08 gikk rett i strupen på gjestene, og i løpet av de første syv minuttene hadde vertene skapt tre store sjanser. Rosenborg skapte det meste utenom dette, og det var smått utrolig at det ikke sto 0-1 etter 34 minutters spill. Først vartet Westberg opp med en god redning, før et skudd fra Mikkelsen ble sparket i tverrliggeren av Bellaid. Rosenborg malte på, og til slutt fikk de uttelling. Midtsjø leverte et solid forarbeid før han slapp kula til Helland som hamret den inn i det lengste hjørnet bak Westberg. Dermed står det altså 0-1, men denne kampen lever i beste velgående!
    2. omgang
    45'
    Vi er i gang igjen!
    46'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kjetil Berge
    Ut: Andreas Nordvik
    Berge erstatter Nordvik.
    46'
    Ernemann slår en lang ball mot Tokstad, men han blir vinket av for offside.
    46'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Pål André Helland
    Slås kort mot Mikkelsen.
    48'
    Rosenborg kombinerer fint inne i vertenes sekstenmeter, men Mikkelsen makter ikke å komme til avslutning.
    49'
    Jensen prøver seg på en lobb mot Helland, men Westberg er ute og har full kontroll.
    50'
    En ball blir liggende i mellomrommet der Midtsjø kommer i voldsomt tempo. Det samme gjør Westberg, og førstnevnte kommer først på kula. Dermed har han muligheten til å avslutte fra skrått hold, men Heieren Hansen redder Sarpsborg 08.
    52'
    Svensson slår et meget godt innlegg inn i feltet, men Søderlund rekker ikke frem på kula. Dermed mottar Midtsjø ballen på motsatt side, men han slår et ditto svakt innlegg.
    53'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Mike Jensen
    Bellaid klarerer for Sarpsborg 08.
    54'
    Rosenborg triller ball nå.
    56'
    Trondsen blir liggende nede.
    57'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kamer Qaka
    Ut: Anders Trondsen
    Trondsen går ut for Sarpsborg 08, inn kommer Qaka.
    57'
    Mikkelsen stormer forbi Berge før han kan slå inn helt upresset. Det er godt slått, men Bellaid forstyrrer Søderlund nok til at han ikke får avsluttet.
    59'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Pål André Helland
    Thømt Jensen får til slutt klarert for vertene.
    59'
    Fin mulighet for Tokstad! Qaka drar forbi Selnæs før han til slutt blir stoppet. Der er Zajic raskt frempå, og serberen finner Tokstad som kan avslutte fra skrått hold. Skuddet er knallhardt, men går et par meter over målet til Hansen.
    60'
    Selnæs slår en lekker stikker mot Mikkelsen som kan komme alene med Westberg. Venstrevingen får et litt dårlig touch, og dermed får sisteskansen den tiden han trenger til å snappe opp kula. Nesten for Rosenborg!
    63'
    Dagens tilskuertall lyder 4900.
    66'
    Mål for Rosenborg!
    Sarpsborg 08 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Mike Jensen
    Målgivende: Fredrik Midtsjø
    Jensen dobler for gjestene! Rosenborg kombinerer fint inne på vertenes banehalvdel, og til slutt er det Midtsjø som finner Jensen. Han legger kula til rette før han dundrer til fra 25 meters hold, og skuddet er såpass godt at det sniker seg inn i Westberg sitt høyre hjørne.
    66'
    Nå blir det vanskelig for vertene.
    69'
    Bortesvingen styrer også alt som er av liv for øyeblikket.
    70'
    Askar slår et godt innlegg inn i feltet, og der inne venter Tokstad som setter ballen til side for Hansen og inn i nettmaskene. Heldigvis for gjestene vinkes han av for offside, og reprisen støtter denne avgjørelsen.
    71'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Steffen Ernemann
    Ernemann er oppe med en albue i en situasjon mot Jensen, og dermed får han det gule kortet. Dermed må dansken stå over neste kamp.
    72'
    Rosenborg ser ut til å ha god kontroll på dette.
    75'
    Et frispark fra Ernemann finner Bellaid som header til side for mål.
    76'
    Midtsjø brenner til fra distanse - rett på Westberg.
    78'
    Så er det Ernemann sin tur til å prøve seg, men skuddet går langt til side for mål.
    78'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Riku Riski
    Ut: Pål André Helland
    Helland går ut for Rosenborg, inn kommer Riski.
    80'
    Søderlund finner Riski som leter etter Mikkelsen, men Westberg er ute og avverger.
    83'
    Qaka finner Brenne som slår et godt innlegg inn i feltet, men ingen rekker frem på den.
    85'
    Nesten for Kronberg! Qaka er god da han slår en lur pasning mot Kronberg som kan vende opp inne i feltet. Han prøver seg, men Hansen redder enkelt.
    86'
    Jensen bryter i egen sekstenmeter før han setter fart. Han finner Riski som prøver seg på et innlegg, men Bellaid blokkerer nok en gang.
    90'+1
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Steffen Ernemann
    Spiller vegg med Kronberg før han slår inn der Hansen har god kontroll.
    90'+1
    Svensson prøver seg! Svensson mottar ballen på hjørnet av sekstenmeteren før han brenner til, men Westberg redder godt.
    90'+3
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Riku Riski
    Slås langt tilbake.
    90'+3
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: John Hou Sæter
    Ut: Ole Selnæs
    Hou Sæther ersatter Selnæs.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Det er slutt på Sarpsborg stadion, og det ender til slutt 0-2 mellom Sarpsborg 08 og Rosenborg. Den første omgangen var jevn med mange sjanser, men det var gjestene som som trykket mest på mot slutten før hvilen. Fem minutter før pause fant Midtsjø Helland, og han gjorde ingen feil da han plasserte kula inn i det lengste hjørnet bak Westberg. I den andre omgangen ble klasseforskjellen mer tydelig, og Rosenborg fikk til tider gjøre som de ville. Etter 66 minutters spill fikk Jensen det rommet han trengte, og dermed smalt han inn 0-2 fra 25 meters hold. Begge lag hadde sjanser etter dette, men ingen av lagene maktet å nette ved flere anledninger. Dermed ender det til slutt 0-2, og det er fullt fortjent at Rosenborg tar med seg tre poeng hjem til Trondheim.
    Avslutninger totalt: 12-15. Avslutninger på mål: 4-7.
    Jeg takker for følget, og ønsker dere en flott søndagskveld videre!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her