1-1
2-1
1 324
1 291

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Sandefjord fra Eliteseriens 17. runde!
    Slik Eliteserien har utviklet seg i år er dette nok en ekstremt viktig kamp, som de fleste kamper er blitt, spesielt i bunn. Sandefjord ligger helt sist med 16. poeng, men har vist positive takter den siste tiden med blant annet seier over Bodø/Glimt, og seier over Haugesund sist. Sarpsborg 08 på sin side ligger på trygg grunn, men har kun to poeng mer enn Sandefjord. Også Sarpsborg 08 har vist positive takter den siste tiden, med en brennheit Mester i front. Fire poeng skiller Sandefjord på sisteplass til Lillestrøm på syvende i det som går mot en historisk spennende siste halvdel av sesongen.
    Da disse lagene møttes tidligere denne sesongen, vant Sandefjord hele 4-1. Jeg tipper vi får se et revansjelystent Sarpsborg på motsatt banehalvdel i dag!
    Lagene er klare! Tre endringer hos hjemmelaget, hvor Wichne erstatter Christiansen på høyrebacken. Jo Inge Berget er tilbake fra start, og erstatter Halvorsen i tierrollen. På høyreving får Carstensen muligheten fra start. Vertene kommer i sin vante 4-2-3-1. Sandefjord på sin side gjør kun en ventet endring, i det Kristiansen er tilbake i midtforsvaret på bekostning av Berglie.
    Nydelig sommervær i Sarpsborg i dag. 23 grader og sol med en halvtime til kampstart!
    1'
    Berget triller i gang oppgjøret i solfylte Sarpsborg!
    1'
    Carstensen med et strålende mottak ute på høyresiden før han finner Meister inne i boksen. Dessverre for vertene blir touchet fra den formsterke spissen litt for svakt!
    2'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Hugo Keto
    Slås langt.
    2'
    Sarpsborg 08 får tildelt et frispark
    Stefan Johansen
    Frispark til hjemmelaget i fin posisjon for et innlegg ute på høyresiden. Johansen svinger ballen inn i feltet, og det er strålende slått. Koch forlenger mot mål, men Keto er raskt nede og redder. Det er uansett vinket for offside på midtstopperen.
    3'
    Sarpsborg 08 blir avblåst for offside
    Menno Koch
    I frispark på frisparket til Johansen.
    3'
    Sarpsborg klart best i gang på eget kunstgress.
    5'
    Enorm mulighet for Sandefjord! Johansen spiller bort ballen, og gjestene kan kontre. Markovic blir spilt fri på venstresiden og kommer alene med Eriksson, men keeperen kommer seirende ut av duellen!
    5'
    Meget underholdende start på denne kampen!
    7'
    Filip Ottosson
    Frispark til Sandefjord i skummel posisjon, like utenfor sekstenmeteren til høyre i banen. Ottosson svinger inn, men Sarpsborg er sterke i eget felt.
    7'
    Markovic legger inn fra venstre, og ballen lurer seg forbi alle før Eriksson er våken og redder fint.
    8'
    Sandefjord blir avblåst for offside
    Alexander Ruud Tveter
    Etter litt frem og tilbake i vertenes sekstenmeter vinkes det til slutt for offside.
    8'
    Kjempesjanse for vertene! Carstensen med noen fine detaljer på høyresiden før han legger knallhardt inn foran mål. Der venter Berget som forsøker seg med en hælflikk, men Keto hindrer det som ville blitt en kunstscoring!
    10'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Heades tilbake i feltet, men gjestene får klarert. Ender til slutt i en ufarlig avslutning utenfor.
    10'
    Straffe til vertene! Ørjasæter finter enkelt bort Egeli, før backen på klønete vis feller Sarpsborgs nummer 27!
    12'
    Sarpsborg 08 scorer på straffe!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Sandefjord
    Mål: Stefan Johansen
    Johansen er sikker fra elleve meter! Ringreven avslutter til sin høyre. Keto går riktig vei, men straffen er for godt plassert. 1-0 til hjemmelaget!
    12'
    Drømmestart for Sarpsborg! Kan gjestene svare, slik som de gjorde mot Haugesund i sist runde?
    15'
    Cheng på farta. Backen forsøker å ta seg inn i sekstenmeteren, men et dårlig touch ødelegger.
    17'
    Tas kort.
    18'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Henrik Wendel Meister
    Sparker bort ballen. Unødvendig av spissen.
    18'
    Frispark til Sarpsborg i drømmeposisjon. 20 meter fra målet til vertene, midt i banen. Ottosson forsøker seg, rett i muren.
    19'
    Nesten for Meister! Spissen får ballen inne i sekstenmeteren og vender opp med mann i rygg før han avslutter. Via en forsvarer og til side for mål!
    22'
    På hodet til Koch, men en Sandefjord-spiller får reddet på strek! Stopperen får den forbi Keto, men det er altså ikke nok!
    22'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Vetle Walle Egeli
    Eriksson holder enkelt.
    23'
    Hiim med et fint innlegg fra venstre, men Cheng er god i egne boks i det han får headet unna.
    25'
    Frispark til hjemmelaget på kanten av sekstenmeteren, og det ender med nok en kjempesjanse! Frisparket fra Johansen er godt slått, og lurer seg forbi feltet før Tebo venter på bakerste stolpe. Stopperen kommer til en heading under hardt press, men forsøket går over!
    25'
    Stopp i spillet i det Cheng har fått seg en smell.
    27'
    Cheng kommer seg omsider på beina igjen, og ser ut til å kunne fortsette. Fortsetter gjør i hvert fall spillet! Langt opp i banen fra Keto.
    29'
    Hiim kommer i full fart på venstresiden, men Egeli bryter foran.
    30'
    Markovic avslutter på volley i vendingen. Greit forsøk, men Eriksson redder enkelt.
    32'
    Tas kort.
    34'
    Carstensen legger inn fra høyre retning Meister, men Keto er ute og plukker foran formspilleren.
    34'
    Frispark til gjestene i skummel innleggsposisjon ute til venstre i banen. Tebo header unna. Det er uansett vinket.
    35'
    Martin Gjone
    Starter litt for tidlig på frisparket fra Ottosson.
    36'
    Nesten igjen for vertene! Berget flikker en høy ball i boksen mot Meister, men avleveringen blir noen centimeter for upresis. Nære på at Meister bare kan gå den i mål!
    37'
    Hjemmelaget har skapt flere store muligheter, og burde fort ha ledet med flere mål.
    39'
    Cheng forsøker å sette fart på venstresiden, men Sher gjør en strålende defensiv jobb til applaus fra hjemmefansen.
    39'
    Jakob Maslø Dunsby
    Dunsby bommer det han tror er en stor mulighet, men det er vinket for offside! Ottosson spiller vakkert fri vingen som tar seg forbi keeper før han avslutter. Det reddes så av en oppofrende Tebo, men det er altså vinket i forkant.
    40'
    Stian Kristiansen
    Tas kort.
    41'
    Tas kort.
    42'
    Sandefjord med et lite initiativ her nå før hvilen.
    43'
    Gjone og Kristiansen samarbeider godt i bakre rekker før det heades tilbake til Keto.
    44'
    Markovic finner Cheng som legger inn fra venstre. Innlegget blir for upresist og passerer hele feltet før ballen går til kast på motsatt side.
    45'
    Tas kort til Gjone. Sandefjord med ballen i bakre rekker.
    45'
    Frispark til gjestene nede ved hjørneflagget. Ottosson slår inn, men Tebo header unna. I returrom venter Risan Mørk, men avslutningen går rett i blokka.
    45'+2
    45'+4
    Pause i Sarpsborg, hvor hjemmelaget leder 1-0 takket være en straffescoring fra Stefan Johansen! Vertene har totalt sett vært det beste laget, og har skapt flere store muligheter. Sandefjord har dog ikke vært ufarlige, og så lenge det bare står 1-0 her kan alt skje etter hvilen. Heng med!
    45'+1
    Ruud Tveter triller i gang de siste 45.
    45'+1
    Tas kort til Gjone.
    47'
    47'
    Mål for Sandefjord!
    Sarpsborg 08 1 - 1 Sandefjord
    Mål: Loris Mettler
    Målgivende: Sander Risan Mørk
    Så sitter den for gjestene, og det er en kanonscoring fra Mettler! Corneren tas kort, og Risan Mørk setter til slutt opp Mettler som kliner til fra 20 meter. Skuddet er strålende, og går utakbart ned i nærmeste hjørne. Da er vi like langt!
    48'
    Spennende å se hvordan kampen utvikler seg nå.
    50'
    Hiim fra distanse. Via og til corner.
    51'
    På hodet til Tebo som header mot mål, men Keto plukker enkelt.
    51'
    Dunsby legger inn fra høyre. Eriksson holder enkelt.
    53'
    Hiim legger inn fra venstre. Egeli får klarert. Sarpsborg med initiativet nå.
    54'
    55'
    Dunsby forsøker seg fra distanse. Greit forsøk, men nok en gang redder Eriksson greit.
    56'
    Johansen med en god defensiv jobb når han stopper Mettler som er på vei inn i sekstenmeteren.
    58'
    Anders Hiim
    Tas kort til Tebo.
    58'
    Stor sjanse for Carstensen! Hiim tar med seg ballen fremover, og forsøker å finne Meister. Ballen går forbi spissen, men bak venter Carstensen. Dansken forsøker å sette ballen i lengste kryss, men forsøket går over!
    58'
    Slås langt.
    59'
    Så er gjestene nære etter en merkelig situasjon! Et frispark på egen banehalvdel slås langt opp i banen, og Eriksson kommer ut og klarerer. Den går dog rett i beina på Risan Mørk. Målet står da og gaper, men avslutningen fra distanse går både over og utenfor!
    59'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Victor Halvorsen
    Ut: Jo Inge Berget
    60'
    Inn: Sander Christiansen
    Ut: Eirik Wichne
    60'
    Hjemmelaget det førende laget i øyeblikket.
    62'
    Hiim legger inn fra venstre. Innlegget finner Christiansen helt over på motsatt side. Det påfølgende skuddet fra innbytteren går så langt over.
    63'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Stefan Ingi Sigurdarson
    Ut: Alexander Ruud Tveter
    65'
    Sher fra distanse. Rett i blokka. Sarpsborg med ballen i laget nå.
    67'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 2 - 1 Sandefjord
    Mål: Victor Halvorsen
    Målgivende: Sondre Ørjasæter
    Vertene tilbake i føringen, og det er innbytteren som gjør det! Det hele starter på venstresiden, hvor Ørjasæter enkelt finter bort mannen sin før han finner Hiim. Backen legger inn mot Meister, men hans forsøk hindres. Ballen faller så ned i beina på Ørjasæter, som selvfølgelig har full oversikt. Han finner innbytter Halvorsen, som setter ballen i mål via stolpen!
    68'
    Kan Sandefjord svare igjen?
    70'
    Inn: Daniel Job
    Ut: Sondre Ørjasæter
    71'
    Job på farta med en gang, men Kristiansen setter inn en strålende takling nede ved hjørneflagget.
    72'
    Sher vinner ekstremt mye på midten her nå. Vært meget bra i dag, Sarpsborgs nummer 6.
    74'
    Slås inn i boksen, men Sandefjord vinner et frispark.
    74'
    Inn: Filip Loftesnes-Bjune
    Ut: Vetle Walle Egeli
    75'
    Inn: Simon Amin
    Ut: Sander Risan Mørk
    75'
    Inn: Elias Jemal
    Ut: Eman Markovic
    75'
    Hugo Keto
    Tas kort.
    75'
    Inn: Serge-Junior Ngouali
    Ut: Stefan Johansen
    77'
    Inn: Peter Reinhardsen
    Ut: Frederik Carstensen
    77'
    Sarpsborg kontrer. Et innlegg treffer Meister, men innlegget kommer for raskt på spissen som ikke får styrt ballen mot mål.
    77'
    Amin får avsluttet fra fin posisjon. Via og til corner.
    79'
    Christopher Cheng
    Stanges unna på første stolpe.
    79'
    Meister setter på turboen fra egen banehalvdel og er sterk som en bjørn i duellene på vei fremover, men avleveringen blir til slutt for upresis.
    80'
    Tas kort til Kristiansen. Sandefjord triller bak.
    81'
    Ottosson svinger inn fra venstre, men Eriksson er sjef i feltet og plukker enkelt.
    83'
    Aimar Sher
    Tas kort.
    83'
    Vertene med ballen i laget, og full kontroll på dette i skrivende stund. Publikum er likevel nervøse på tribunen, og det med god grunn. Leder kun med et mål her Sarpsborg, og Sandefjord har vist seg å være farlige på kontringer tidligere i kampen.
    85'
    Aimar Sher
    Tas kort.
    86'
    Inn: Nishimwe Beltran Mvuka
    Ut: Jakob Maslø Dunsby
    87'
    Gjestene nære på å spille seg til en god mulighet. Et dårlig touch fra Jemal ødelegger.
    87'
    Tas kort til Mettler før Cheng legger inn. Ender til slutt opp hos Eriksson i Sarpsborg-buret.
    87'
    Hjemmelaget får klarert.
    90'
    Tøff duell mellom Meister og Loftenes-Bjune, hvor sistnevnte blir liggende. Sandefjord får frispark i situasjonen, noe som ser merkelig ut. Stor frustrasjon hos hjemmefansen!
    90'
    Fem minutter å gjøre det på for gjestene.
    90'+1
    Sandefjord trykker på for en utligning, men hjemmelaget står godt i mot.
    90'+2
    Halvorsen spilles nesten gjennom, men velger å roe det hele ned og tar ballen ned mot hjørneflagget.
    90'+3
    Enorm mulighet for Sandefjord på overtid! Har du sett!? Et innlegg fra venstre skaper problemer for vertene, og Eriksson misser når han skal bukse unna. Ballen havner hos Mvuka som legger inn på Sigurdarson, han avslutter så fra tre meter, men Koch redder på strek. For en sjanse!
    90'+4
    Trampeklapp fra publikum nå. Sekunder igjen!
    90'+6
    90'+6
    Der er det over, Sarpsborg 08 vinner til slutt 2-1 etter en svært underholdende kamp! Hjemmelaget var best før hvilen, og gikk til pause med en 1-0-ledelse. Etter hvilen var Sandefjord friske, og scoret allerede tre minutter etter hvilen da Mettler klinte til fra distanse. Halvveis ut i omgangen tok vertene tilbake ledelsen ved innbytter Halvorsen, og det ble også kampens siste scoring! Hjemmelaget vinner totalt sett fortjent, selv om Sandefjord var ekstremt nære på å utligne fire minutter på overtid. Med det takker jeg for følget, og ønsker deg en strålende innspurt på helgen!