1-2
1 318
1 904

Hei, og velkommen til livedekning av Eliteserie-oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Strømsgodset! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom dagens kamp fra Sarpsborg stadion.
    Det er klart for naboduell på Eliteserie-tabellen i dag. Sarpsborg 08 (9. plass) tar imot Strømsgodset (10. plass), og det er to lag som har tapt mye den siste tiden som møtes til dyst i tidligere Østfold.
    Sarpsborg 08 vant forrige hjemmekamp mot FKH 2-1, men har tapt de øvrige fire kampene utenom dette. Deriblant 2-5 mot dagens motstander Strømsgodset i starten av juli. Sist ble det stygge 1-5 mot ett av bunnlagene, Sandefjord.
    Strømsgodsets seier mot Sarpsborg er lagets forrige seier, og siden har det blitt fire tap. Dermed står Jørgen Isnes' menn med 20 poeng, og de er nødt til å kikke seg litt bak ryggen.
    Mens Andreas Ulland Andersen re-debuterte for Strømsgodset forrige helg, er det i dag Sarpsborg 08 som kan vise frem nye fjes. Midtbanespillerne Niklas Sandberg (Viking) og Victor Emanuel Halvorsen (Kjelsås) har begge signert kontrakter ut 2026-sesongen.
    Det er flere endringer på de to lagene, men én som ikke er vraket, er Strømsgodset-spiss Jonatan Braut Brunes. Søskenbarnet til Erling er nemlig svært nærme en overgang til belgiske OH Leuven verdt titalls millioner kroner.
    1'
    Der er vi i gang!
    1'
    Inn fra Sørmo etter at han får ballen igjen etter et kast, men Øy fanger.
    2'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Herman Stengel
    Sarpsborg 08 vinner to ganger, før det skytes utenfor i returrommet.
    3'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Mikkel Maigaard
    Kort til Soltvedt, som på herlig vis vender vekk en Strømsgodset-spiller og legger inn. Det heades på mål, men rett på Myhra.
    5'
    Innsvinger lavt i banen fra Sarpsborg 08. Myhra bokser langt unna.
    6'
    Sarpsborg 08 kombinerer herlig utenfor 16-meteren til gjestene. Andersen skyter til slutt fra 14-15 meter, men over mål.
    7'
    Strømsgodset får tildelt et frispark
    Nesten for Strømsgodset, men kaptein Valsvik er i offside. Slås på bakre stolpe til den høye stopperen, som derfra prøver å heade den i det lengste hjørnet. Nesten utrolig at ikke Strømsgodset får sklidd den inn bak i feltet, men uansett hadde altså ikke scoringen stått.
    7'
    Strømsgodset blir avblåst for offside
    Gustav Valsvik
    8'
    Øy fanger enkelt, men også for mye luft på det frisparket inn i boks.
    10'
    Victor Torp
    Havner bak i feltet, hvor Sarpsborg 08 prøver å legge inn et par ganger - uten å lykkes helt.
    12'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Kristian Fardal Opseth
    Målgivende: Mikkel Maigaard
    Der sitter den etter at Sarpsborg 08 har trykket på i kjølvannet av cornerneren sin. 25-30 meter fra mål lobbes ballen ut høyre til Maigaard, som bredsider ballen inn i boksen og på pannebrasken til Fardahl Opseth. Han header den ned i bakken og inn i det lengste hjørnet, og da har Sarpsborg 08 tatt en tidlig ledelse på hjemmebane.
    12'
    Vertene med ball etter ledermålet. Det slås etter hvert inn i boks, men veldig upresist og inn til Strømsgodset-keeper Myhra.
    15'
    Gedigen sjanse for Fardal Opseth til å doble! Det løftes inn venstre i boks til Lundquist, som perfekt header den ned i beina på målscoreren, men han klarer fra kloss hold å plassere ballen utenfor. Den skal sitte!
    17'
    Utenfor fra Soltvedt på volleyen. Et innlegg heades ut i farlig område til backen, men ingen er på den og den går utenfor. Strømsgodset har vært shaky helt siden 1-0.
    20'
    Hjemmelaget tar seg forbi Mehnert på venstresiden og legger inn, men høye Valsvik header ut av 16-meteren.
    22'
    22'
    Bra keeperspill av Øy. Fra venstresiden spilles det ned mot dødlinja til Stenevik, men sisteskansen er fint ute og avverger. Ballen treffer i tillegg Stenevik før den går ut, og dermed utspill for Sarpsborg 08.
    23'
    En Sarpsborg-spiller prøver hælsparket inne i Strømsgodsets 16-meter, men treffer kun en hvitkledd spiller.
    26'
    Utvik header tilbake til Stengel, som svinger inn igjen - men nok en gang vinner Sarpsborg 08 i luftrommet.
    26'
    28'
    Strømsgodset med to altfor høye innlegg fra hver sin side, rett etter hverandre. Har ikke skapt noe av betydning ennå, gjestene fra Drammen.
    29'
    Lite som har skjedd en stund nå. Sarpsborg 08 triller på gjestenes halvdel.
    32'
    Sarpsborg 08 kommer seg inn i 16-meteren til Strømsgodset, men der stopper det også opp.
    34'
    Inn fra Strømsgodsets høyreside ved Krasniqi, men det heades ut. I returrommet får også Sarpsborg 08 et frispark etter en dytt.
    35'
    Sarpsborg 08 får tildelt et frispark
    Anton Skipper
    35'
    Corner til Sarpsborg 08. Hjemmelaget kontrer, og fra venstre går og går Lundqvist på tvers utenfor 16-meteren. Han skyter og Myhra må slå den ut dødlinja.
    36'
    Så ligger Mehnert nede for Strømsgodset. Må han ut, da? Ser ut som en hamstringskade.
    37'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Jonas Therkelsen
    Ut: Marcus Johnson Mehnert
    37'
    Victor Torp
    Redning på strek! Utvik rager høyest og header mot det hjørnet ballen kom fra, men på streken står Valsvik og header vekk.
    38'
    Victor Torp
    Utvik vinner i lufta igjen, men utenfor denne gang.
    39'
    39'
    Ingen tvil om at Sarpsborg 08 har vært best her i dag. Strømsgodset må gjøre noe i pausen. Kun hatt én avslutning utenfor, og den kom allerede etter tre minutter.
    42'
    Misforståelse hindrer mulig 2-0-ledelse til Sarpsborg 08. Strømsgodset gir vertene en gratissjanse når Sørmo kaster rett til en blåkledd spiller 30 meter fra mål. Valsvik lures, og derfra skal den bare spilles til Fardahl Opseth, som hadde vært alene med keeper, men han tar noen steg inn i banen og da blir det tull.
    43'
    Detter ned på ti meter, men Sarpsborg 08 klarerer.
    45'+1
    Keeper Øy og Sarpsborg får ikke tatt frisparket engang, og da går lagene i garderoben på stillingen 1-0 til Sarpsborg 08.
    45'+3
    45'+3
    Kristian Fardal Opseths scoring i det 12. minutt skiller lagene idet vi går inn til pause på Sarpsborg stadion. Og det er en helt fortjent ledelse. Utenom en jevn start har hjemmelaget vært det beste laget, og de har også hatt flere store muligheter og nestenmuligheter til å score flere. Men på stillingen 1-0 kan fortsatt alt skje, så det er bare å henge med videre i 2. omgang.
    45'+1
    Vi er i gang med de siste 45 minuttene.
    45'+1
    45'+1
    Veldig rolig åpning så langt.
    48'
    49'
    Fint Sarpsborg 08-spill. Utenfor 16-meteren slår Maigaard ut venstre til Soltvedt, som imidlertid bare slår den inn til keeper på førstetouchet.
    50'
    Stengel prøver skuddet fra drøye 20 meter. Han treffer en Sarpsborg 08-spiller på veien, og dermed corner.
    51'
    Det blir mye frem og tilbake etter en høy og lang corner. Utvik får det til slutt ut, men Strømsgodset beholder ball.
    51'
    Inn fra Strømsgodsets Stenevik, men den går over bortelagets mann i boks, og Soltvedt bryster den inn til egen keeper.
    54'
    Inn: Eirik Ulland Andersen
    Ut: Ari Leifsson
    Nok en spiller må ut for Strømsgodset. Ulland Andersen skal inn til sin andre kamp etter re-signeringen.
    55'
    Ulland Andersen prøver umiddelbart pasningen mot Stenevik ute til venstre i boks, men dét blir for vanskelig og Sarpsborg 08 bryter.
    56'
    Innleggsforsøk på direkten fra hjemmelaget, men den går over hele feltet. Sarpsborg 08 beholder imidlertid ball ute på siden.
    57'
    57'
    Vi har hatt en annet kampbilde etter hvilen, hvor Strømsgodset har vært mye mer inne på Sarpsborg 08s halvdel, men fortsatt ingen store muligheter å notere seg for gjestene.
    59'
    59'
    Hjemmelaget som triller nå. Strømsgodset er lave.
    61'
    Skummelt og godt innlegg fra hjemelaget etter en støttepasning fra dødlinja, men Strømsgodset vinner i boksen.
    61'
    Straffe til Strømsgodset! Gjestene kontrer, og fra høyre setter Therkelsen fart inn i 16-meteren. Han prøver å ta seg forbi Skipper, som hekter innbytteren, og da får Strømsgodset et fortjent straffespark.
    61'
    Strømsgodset scorer på straffe!
    Sarpsborg 08 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Herman Stengel
    Stengel banker den oppe i den høyre vinkelen, mens Øy går feil vei. Vi er like langt!
    63'
    Inn: Jostein Ekeland
    Ut: Ole Enersen
    64'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Mikkel Maigaard
    Spillerne bak 1-0-målet forlater banen. Sandberg får blant annet sin debut for Sarpsborg 08.
    66'
    Inn: Rafik Zekhnini
    Ut: Kristian Fardal Opseth
    66'
    Sarpsborg 08 roper på hands og straffe, men dommer foretar seg ingenting. Og det er nok helt, helt korrekt. Sandberg som presenterer seg umiddelbart når han slår ned til dødlinja til Lundquist. Han er helt alene når han prøver å få den inn, men treffer bare Valsvik. Men ingen hands på Strømsgodset-kapteinen.
    67'
    Nesten for Soltvedt og Sarpsborg 08! Nedfallsfrukten etter et innlegg havner i beina hans, og venstrebacken går for skuddet, men den går meteren utenfor stolpen i en tettpakket Strømsgodset-boks.
    69'
    Viljar Myhra
    70'
    Torp har rom å gå i når han til slutt fyrer fra 20-25 meter, men rett i blokka til Strømsgodset.
    71'
    71'
    Innbytter Ulland Andersen prøver veggen med en lagkamerat ute til høyre, men den spilles bare ut dødlinja.
    73'
    Halvmeteren utenfor fra Sarpsborg 08s Lundquist. Etter et par pasninger i støtte og på tvers får svensken ballen på 20 meter og skyter lavt, men han treffer ikke mål.
    74'
    Nesten for Sarpsborg 08 igjen! Rett innenfor kanten av 16-meteren spiller innbytter til innbytter. Zekhnini finner Sandberg, som på direkten skyter mot det lengste hjørnet, men Myhra er med på notene og slår ut til corner.
    75'
    Joachim Soltvedt
    Spretter litt frem og tilbake inne i boks, men det blir aldri en stor farlighet.
    75'
    Victor Torp
    Ny corner til hjemmelaget etter en luftduell på bakre stolpe.
    76'
    Heades over, og Strømsgodset får utspill.
    77'
    Sarpsborg 08 som jakter 2-1 nå. Strømsgodset er ekstremt lave, men hjemmelaget har ikke skapt noe nå på en ørliten stund.
    80'
    Strålende gjort av Stenevik når han vender vekk en Sarpsborg 08-spiller med Zidane-finta, men det stopper opp i neste trekk for Strømsgodset.
    81'
    Ikke langt utenfor for Sandberg og Sarpsborg 08. Han prøver seg fra distanse, og den går så vidt innom en Strømsgodset-forsvarer og ut. Corner.
    83'
    Får den igjen, Soltvedt. Han slår kjempehardt inn på direkten, men rett i fanget på Myhra.
    83'
    Mål for Strømsgodset!
    Sarpsborg 08 1 - 2 Strømsgodset
    Mål: Eirik Ulland Andersen
    Målgivende: Herman Stengel
    Ulland Andersen snur det for Strømsgodset! Stengel chipper ballen frem til innbytteren, som fra veldig skrått og langt hold inne i 16-meteren knaller til. Skuddet går via Skipper og deretter i mål, og da scorer og snur altså Strømsgodset dette oppgjøret litt mot spillets gang.
    83'
    Nå må Sarpsborg 08 score. Blir spennende sluttminutter!
    86'
    Torp med et håpløst langskudd for Sarpsborg 08. Himmelhøyt over.
    87'
    Dahl skaffer et Strømsgodset-kast inne på hjemmelagets halvdel, og da skal de selvfølgelig bruke tid.
    89'
    Det blir et nytt kast til bortelaget nesten oppe ved cornerflagget.
    89'
    Og enda ett.
    89'
    Der får Sarpsborg 08 et utspill. Nå har de dårlig tid!
    90'
    Strømsgodset kan drepe kampen, men Utvik kaster seg inn og blokkerer skuddet sju-åtte meter fra mål.
    90'+1
    Drøyer tid nede ved cornerflagget her, Strømsgodset.
    90'+1
    Inn i boks fra Sarpsborg 08, men det blir kun en løs heading inn til keeper fra Utvik. Myhra har all tid i verden nå.
    90'+3
    For høyt innlegg fra Sarpsborg 08s høyreside, og Strømsgodset får kast på motsatt side. Klokka tikker og går i bortelagets favør.
    90'+4
    90'+5
    90'+5
    Innbytter og den hjemvendte sønn, Eirik Ulland Andersen, blir den store helten for Strømsgodset, som snur og vinner kampen mot Sarpsborg 08. Det var hjemmelaget som var best og ledet 1-0 halvveis etter en tidlig scoring av Kristian Fardal Opseth, men kampbildet snudde litt etter sidebyttet. Og i det 62. minutt fikk Strømsgodset en korrekt idømt straffe, som Herman Stengel fantastisk satte oppe i vinkelen. Etter dette jaget Sarpsborg 08 et nytt ledermål, og kom også nærme flere ganger, men seks minutter før overtid satt den i andre enden. Ulland Andersen mottok en ball fra Stengel, klasket til via Anton Skipper fra skrått hold, og dermed 2-1 til Strømsgodset. En sluttspurt hadde aldri Sarpsborg 08 i seg, og dermed tar Strømsgodset sine første poeng siden sist lagene møttes! Daniel Netland takker for følget!