0-1
Giæver90'+1 (Str.)
1-1

Velkommen til Sarpsborg stadion, der vi skal følge eliteserieoppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Viking.
    Forrige runde ble det altså klart; Sarpsborg 08 blir å finne i 1.-divisjon neste år. Alt annet enn tre poeng mot Brann i Bergen forrige runde ville tilsvare nedrykk, og da de blåhvite østfoldingene dro hjem med 1-0-tap i bagasjen var all tvil borte.
    Viking trenger kun to poeng på de tre neste kampene for å være garantert en plass i det øverste selskap også i 2012. Stavanger-laget har igjen dagens motstander Sarpsborg 08, Start på eget gress, samt Rosenborg på Lerkendal.
    Hjemmelaget Sarpsborg 08 har utrolig nok kun sanket ett poeng på de tolv siste kampene. Fire seire, fem uavgjorte og 18 tapte kamper har resultert i fattige 17 poeng. Målforskjellen viser 26-59, noe som er desidert verst i eliteserien. Dette har plassert sarpingene på 16.-plass.
    Etter en meget svak åpning på sesongen har Åge Hareide og Viking tatt seg kraftig opp. Laget har vunnet ni kamper, spilt åtte uavgjort og tapt ti. Målforskjellen viser 29-35, og dette har ført laget til en 11.-plass med 35 poeng.
    Så over til lagenes skadelister. For Sarpsborg 08 er Magnar Ødegaard og Berat Jusufi bekreftet ute. Unggutten Mohammed Elyounoussi er usikker, det samme gjelder Michael Røn.
    For Viking er det også noe å melde om. Midtbaneankeret King Osei Gyan er utilgjengelig grunnet karantene, mens Christian Landu Landu og Patrik Ingelsten er også satt ut av spill med diverse skader. Valon Berisha er frisk og rask igjen etter sin skade.
    Dagens dommertrio består av hoveddommer Trygve Kjensli, og assistentdommere Øystein Havig og Geir Åge Holen.
    Forrige gang disse lagene møttes endte det 2-2 i en fartsfylt kamp i Stavanger. Joackim Jørgensen noterte seg for både to scoringer og rødt kort, mens Erik Nevland og Johan Lædre Bjørdal scoret målene for Viking.
    Spillerne entrer en langt fra fullsatt Sarpsborg stadion. Rundt 60 stykk har tatt turen fra Stavanger for å støtte laget sitt.
    Bjarnason og Nevland setter i gang kampen.
    1'
    Nevland finner Nisja ute til venstre, og sistnevnte ser de Lanlay i feltet. Innlegget slås hardt og lavt inn på første stolpe, men de Lanlay skyter over.
    1'
    Nevland starter i bakrom, og Nisja oppfatter det tidlig. Pasningen er god, men angriperen er offsideplassert.
    2'
    Breive felles av Knarvik på vei fremover. Hjemmelaget får frispark rundt 25 meter fra mål.
    2'
    Breive slår inn mot første stolpe, Viking header unna.
    3'
    Bertelsen og Danielsen kombinerer fint ute til venstre, og Danielsen finner Nevland i midten. Spissen er unøyaktig med mottaket, og 08 overtar.
    4'
    Dommer Kjensli stopper spillet for å kjenne litt på ballen, og finner ut at det ikke er tilstrekkelig med luft i lærkula. Etter et raskt ballbytte er spillet i gang igjen.
    5'
    Berge slår langt mot Hoås, og den høye spissen stusser videre mot Giæver. Nordlendingen rekker akkurat ikke frem på headingen fra lagkameraten.
    5'
    Lædre Bjørdal forsøker å finne Nisja ute til høyre, men Wembangomo vinner hodeduellen mellom de to.
    6'
    Skogseid går på et sugende løp oppover høyresiden, og kommer til innlegg. Crosseren er god, men Viking har ikke fylt på i boksen. Hjemmelaget overtar.
    8'
    Berge ser etter Roberts i bakrom, men spissen misforstår kapteinen. Pasningen går helt inn til Jarstein.
    9'
    Jørgensen stjeler ballen i god posisjon, og finner Hoås ute til høyre. Spissen forsøker noen frekke finter mot Bertelsen, men backen bryter.
    9'
    Wembangomo bryter fint, og i duell med Bertelsen får han frispark i god posisjon ute ved dødlinja.
    10'
    Breive slår frisparket inn i boks, men Viking klarerer. På returen banker Jonvik til, men avslutningen går høyt over målet til Jarstein.
    10'
    Hjemmelaget er mer med nå. Jørgensen forsøker en tofotsfinte ute på høyresiden, men ballen spretter ut over dødlinja.
    12'
    Jevn åpning i Sarpsborg. Ingen av lagene har kommet til noen utpregede målsjanser, men tempoet og intensiviteten er høy.
    13'
    Wembangomo kommer seg igjen løs ute til høyre, og skrur ballen inn mot bakerste stolpe. Jarstein leser ballbanen fint, og plukker kontrollert.
    13'
    Hjemmelaget slår igjen noe ukarakteristisk langt, og pasningen er perfekt for Jørgensen. Midtbaneeleganten ser opp, og ser en umarkert Hoås i feltet. Spissen er kun et dårlig mottak unna å være alene med Jarstein - der kunne det fort blitt farlig.
    14'
    Viking får innkast høyt i banen ute til venstre. Bertelsen kaster langt inn, men Hoås er hjemme og header unna for vertene.
    15'
    Stor sjanse for Breive! Hjemmelaget biter seg fast utenfor Vikings 16-meter, og etter mange trekk chipper Hoås igjennom Breive. Sistnevnte lar ballen sprette en gang før han forsøker å bredside kula forbi Jarstein, men treffer kun stolpen.
    15'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Erik Jonvik
    Jonvik slår corneren fint inn i feltet, og Hoås rager høyest i duell med to Viking-spillere. Spissens heading er god, men sniker seg så vidt utenfor Jarsteins høyre stolpe.
    16'
    Hjemmelaget kjører kampen nå.
    17'
    Bjarnason går knallhardt inn i duell med Jørgensen, men Viking får fortsette. Bortelaget slår inn fra høyre, men Heieren Hansen stanger unna.
    18'
    Der skal du score, Breive! Breive finner Roberts ute til venstre, og spissen finner Hoås i feltet. Spissen taper duellen med Sigurdsson, men returen havner hos Jørgensen. Sistnevnte sentrer fint igjennom til Breive, som alene med Jarstein setter kula rett på sisteskansen.
    18'
    Heier slurver med et svakt utspill, og Nevland er først på den upresise avleveringen. Spissen forsøker seg med et langskudd, men avslutningen går langt utenfor. Det kunne fort blitt farlig der.
    20'
    da lanlay dribler fint mot Giæver, og slipper kula videre til Skogseid. Backen slår inn, men Berge sparker unna til hjørnespark.
    21'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    André Danielsen
    Klareres ved første stolpe.
    21'
    Viking biter seg fast høyt inne i Sarpsborg 08s banehalvdel, og Knarvik kommer til skudd fra 25 meter. Avslutningen går en drøy meter utenfor Heiers venstre stolpe, men sisteskansen hadde god kontroll.
    22'
    Hjemmelaget kontrer, og Hoås finner Breive ute til høyre med en lekker stikker. Breive ser opp, og ser at Hoås har tatt løpet inn i feltet igjen. Innlegget er upresist, men spissen kaster seg inn med en stupheading. Avslutningen blir dog aldri farlig.
    23'
    Wembangomo blir med opp, og spiller støttepasning til Jørgensen. Midtbanespilleren slår inn, men innlegget er av det svakere slaget. Utspill til Viking og Jarstein.
    24'
    Vakkert gjort av de Lanlay! Først dribler han seg unna Giæver og Ihugba med en strøken tofotsfinte, før midtbanetalentet lader høyreslegga. Skuddet får en lei skru, og sniker seg like utenfor målet til Heier. Godt forsøk av unggutten.
    26'
    de Lanlay slår inn fra høyre, og innlegget er meget godt. Nisja slipper enkelt unna sin oppasser Wembangomo, og bredsider ballen mot mål. Mellom han og målet er dog lagkamerat Bjarnason, som blokkerer skuddforsøket ut over linja.
    27'
    Skogseid legger igjen til da Lanlay, som slår inn i feltet på førsteberøringen. Innlegget finner Nevland, men Heieren Hansen takler unna.
    29'
    Hjemmelaget vil ha gult kort til Sigurdsson da de mener han bruker ulovlige midler i en duell med Hoås, men stopperen slipper unna med tilsnakk fra Kjensli.
    29'
    Hoås forsøker å tre igjennom Giæver, men pasnignen går helt inn til Jarstein. Keeperen fomler ballen over linja, og vertene tildeles corner.
    30'
    Avverges ved første stolpe av Knarvik. Svakt slått.
    30'
    Jørgensen dribler seg fint løs utenfor Vikings 16-meter, og kommer til skudd. Avslutningen går høyt, men rett på Jarstein, som også plukker enkelt.
    31'
    Fin fotball av hjemmelaget! Hoås hælsparker til Breive, og Breive hælsparker videre til Ihugba. Sistnevnte drar av Danielsen, før han slipper kula videre til Giæver. Nordlendingen fyrer av med venstrefoten, men skuddet går over.
    31'
    Bjarnason er sent inne i en duell med Jørgensen, og hjemmelaget får frispark ute til høyre. Breive stiller opp.
    33'
    Breive skrur ballen inn mot første stolpe, og Jørgensen er bare hårstrå unna å bryte ballbanen. Viking får klarert.
    34'
    Nisja har plass til venstre, og finner Danielsen i midten. Han slipper kula elegant videre til Bjarnason med yttersiden av foten. Mottaket til Bjarnason oser det dog ikke klasse av, og vertene overtar.
    35'
    Viking kontrer, og Skogseid har blitt med oppover. Backen slår fint inn fra høyre, men igjen venter bortelaget for lenge med å fylle på i feltet. 08 overtar.
    36'
    Nisja forsøker igjen å tre igjennom Nevland, men igjen er den rutinerte angriperen for utålmodig. Spissen avvinkes korrekt for offside.
    36'
    Sarpsborg 08 tildeles frispark ute til høyre. Det tas kort, og vertene forsøker å småspille seg gjennom gjestenes forsvar, men mislykkes.
    37'
    Hjemmelaget spiller seg fint oppover banen, men det blir for mye småspill og fiksfakserier rundt motstanderens 16-meter.
    39'
    Chippes inn ved femmeteren, der Jarstein fanger kontrollert.
    39'
    da Lanlay dribler seg strålende fri med en 'Zidane-finte', før han feies i bakken ute til høyre. Frisparket slås inn av Danielsen, hvor hjemmelaget får avverget etter litt klabb og babb.
    40'
    Jonvik slår inn fra venstre, og Hoås rager høyest på crosseren. Headingen går høyt opp i luften, hvor Jarstein fanger.
    42'
    Viking får innkast høyt i banen ute til venstre. Bertelsen gjør seg klar.
    43'
    Bertelsens innkast havner hos Jørgensen, som kun makter å forlenge ballen videre inn i feltet med hodet. På klareringsforsøket dukker de Lanlay opp, men fra god posisjon banker han ballen like utenfor målet til Heier.
    44'
    Corneren skrus inn mot bakerste stolpe, hvor Heier bokser unna. Returen brassesparkes deretter ut av farlig område av Roberts.
    44'
    45'
    Der blåser dommer Kjensli i fløyta, og lagene går i garderoben på stillingen 0-0. Det har vært en jevn kamp i Sarpsborg så langt, hvor hjemmelaget har hatt ballen mest. Breive har hatt to store scoringsmuligheter, og midtbanespilleren burde nok gitt vertene ledelsen i det 18. minutt. de Lanlay var også farlig frempå ved et par anledninger, nærmest var han like før pause da han dundret kula like utenfor fra fem meter.
    45'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Valon Berisha
    Ut: Birkir Bjarnason
    46'
    Kampen er i gang igjen!
    46'
    Hjemmelaget åpner med å trille i forsvar.
    47'
    Roberts obstruerer Skogseid i det han er på vei oppover. Viking får frispark ute til høyre - Danielsen stiller opp.
    48'
    Danielsen skrur frisparket godt inn i feltet, men Hoås stanger unna.
    48'
    Rolig åpning på 2.-omgang. Vertene triller kula mye i de bakre rekkene, og det er ellers mye kriging på midtbanen.
    49'
    Jonvik slår ballen vekk i farlig posisjon, og de Lanlay spiller til Nevland. Spissen får masse plass ute til høyre, og ser etter de Lanlay, som har tatt løpet inn i boksen igjen. Avleveringen er dog svak.
    50'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Erik Jonvik
    River ned Berisha i det han er på vei fremover sentralt i banen. Greit gult kort.
    50'
    Danielsen og Sigurdsson stiller opp på frisparket. Det er rundt 25 meter fra mål.
    51'
    Sigurdsson forsøker seg med venstrefoten, men skuddet går håpløst over målet til Heier.
    51'
    Berisha river seg løs til venstre utenfor 16-meteren, men det påfølgende innlegget finner ingen andre enn Giæver.
    52'
    de Lanlay dribler, og kommer seg fint løs ute til høyre. I god skuddposisjon søler han bort sjansen med et dårlig touch.
    53'
    Berisha vrir fint ut til Skogseid, og han legger igjen til Danielsen. I duell med Ihugba går Danielsen i bakken, og Viking får frispark like utenfor spissen av 16-meteren. Knarvik gjør seg klar.
    55'
    Knarvik lader kanonen, og dundrer til mot Heiers høyre stolpe. Keeperen må ut i full strekk, og redder med et tigersprang.
    56'
    Tommy Knarvik
    Avverges.
    56'
    Corneren fra Knarvik er meget god, og i feltet rager Sigurdsson høyest. Midtstopperen stusser ballen centimetere utenfor målet til Heier, som var utspilt ved den anledningen.
    56'
    Viking spiller seg oppover langs venstresiden, hvor Nevland legger fint ned til Berisha. Innbytteren klinker til like utenfor 16-meteren, men skuddet går utenfor.
    58'
    Viking kjører kampen nå.
    59'
    Jørgensen starter ute til høyre, og det oppfatter Jonvik. Backen forsøker seg med en langpasning, men Sigurdsson avverger med en heading.
    60'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Mo Ahamed
    Ut: Glenn Roberts
    60'
    Wembangomo kommer på en herlig løp langs høyresiden, og blir helt tydelig obstruert av Bertelsen. Hjemmelaget får frispark ute til høyre - Breive stiller opp.
    62'
    Breive slår frisparket inn mot første stolpe, hvor Lædre Bjørdal stanger unna.
    62'
    Berge har blitt med opp, og slår inn fra venstresiden. Stopperens innlegg finner Jørgensen, men avleveringen er litt for høy til at Jørgensen får styrt ballen mot mål.
    63'
    Ihugba forsøker å stikke igjennom Ahamed med en lobb, men Lædre Bjørdal skjermer ballen inn til Jarstein.
    64'
    Godt forsøk av Giæver! Breive vender fint opp sentralt i banen, og finner Giæver foran seg. Sistnevnte vender opp, og dundrer til ca. 20 meter fra mål. Skuddet fyker like over buret til Jarstein.
    64'
    Ihugba mister ballen i farlig posisjon, og de Lanlay snapper opp ballen. Han spiller inn til Berisha i midten, og deretter tres Knarvik igjennom innenfor 16-meteren. Heier kommer tidlig ut, og forhindrer et skudd fra Knarvik.
    66'
    Jørgensen dundrer til fra 25 meter, men skuddet blokkeres. På returen er Jørgensen selv fremme, og klinker til på ny. Igjen blokkeres avslutningen.
    67'
    Berge finner Breive i midten, og etter en fin vending skyter han fra like utenfor 16-meteren. Skuddet går rett i Sigurdsson.
    69'
    Knarvik feller Breive like utenfor 16-meteren, frispark til 08 i meget gunstig posisjon.
    70'
    Inn: Claes Kronberg
    Ut: Erik Jonvik
    70'
    Breive curler ballen over muren, men over mål. Jarstein kontrollerer skuddet utenfor.
    71'
    Wembangomo forserer oppover langs høyresiden. Først kommer han seg unna Knarvik, men får deretter ballen for langt foran seg. Det oppfatter Sigurdsson, som banker kula unna.
    72'
    Mål for Viking!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Viking
    Mål: Vidar Nisja
    Målgivende: Valon Berisha
    Viking går i ledelsen! Berisha får plass i midten utenfor 16-meteren, og lobber videre til Nisja. Viking-spilleren lar ballen sprette en gang, før han krangler den med seg forbi Heier. Heieren Hansen har stilt seg opp inne i målet for å blokkere, men Nisja bredsider ballen kontrollert forbi stopperen og inn i nettmaskene.
    72'
    Hjemmelaget står høyere med laget nå, i håp om utligning.
    75'
    Kampen har roet seg litt ned etter scoringen. Viking gjør klar Berisha.
    76'
    Inn: Veton Berisha
    Ut: Tommy Knarvik
    76'
    Lite som skjer for øyeblikket. Viking med innkast høyt i banen, men det blir ikke noe ut av det.
    77'
    Nevland utfordrer Jørgensen ute på Vikings venstreside, men 08-spilleren kommer seirende ut av den duellen.
    78'
    08 kontrer, og Giæver kommer til skudd sentralt i banen. Avslutningen går ned mot Jarsteins høyre hjørne, men keeperen redder kontrollert.
    79'
    Inn: Bengt Saeternes
    Ut: Erik Nevland
    79'
    Hjemmelaget gir ikke opp, men det blir veldig planløst den siste tredjedelen av banen. Vertene har satt inn et høyt press nå.
    81'
    Sæternes river og sliter i Berge i en løpsduell, men stopperen skjermer fint unna spissen. Godt forsvarsspill ved den anledningen.
    81'
    Jørgensen finner innbytter Claes Jørgensen ute til venstre. Han slår inn i feltet, men der header Viking unna.
    83'
    Sarpsborg 08 forsøker å etablere et press nå. Et innlegg stusses videre av Ahamed, men Hoås rekker ikke frem til lagkameratens heading.
    83'
    Igjen kommer Claes Jørgensen til innlegg fra venstre, men det blir for upresist, og Viking rydder opp.
    85'
    Claes Jørgensen drar seg lekker unna Skogseid, og ser etter Ahamed i feltet. Spissen blir litt for liten i duell med Lædre Bjørdal, og Viking klarerer.
    86'
    Nære på for Ahamed! Jørgensen ser opp sentralt i banen, og plukker ut Ahamed i feltet. Den lille angriperen legger seg over og forsøker å saksesparke ballen i mål, men skuddet går like over.
    86'
    Går over alt og alle.
    87'
    Berge slår langt, men Lædre Bjørdal vinner duellen mot Hoås. På returen dukker Breive opp, og han hamrer kula like utenfor målet til Jarstein. Svært nære for hjemmelaget der.
    88'
    Avverges.
    88'
    Nå presser 08! Heieren Hansen drar seg strålende fri langs venstre, og slår inn langs bakken. På pasningen dukker Giæver opp, men midtbanespillerens avslutning fra kloss hold blir blokkert, før Viking dundrer kula unna.
    89'
    Blir klarert etter litt klabb og babb.
    89'
    Sarpsborg 08 presser voldsomt nå.
    90'
    Ahamed bryter kula foran Sigurdsson, og går kontant i bakken innenfor 16-meteren. Kjensli gir hjemmelaget straffe!
    90'+1
    Sarpsborg 08 scorer på straffe!
    Sarpsborg 08 1 - 1 Viking
    Mål: Morten Giæver
    Giæver scorer for hjemmelaget! Straffen setter han sikkert ned i Jarsteins høyre hjørne. Sisteskansen går riktig vei, men når ikke bort til den velplasserte straffen. 1-1!
    90'+1
    Hjemmelaget gir seg ikke! En langpasning heades ned til Giæver av Hoås. Giæver forsøker seg utenfor 16-meteren, men skuddet går over.
    90'+3
    90'+3
    Der er det over, og Sarpsborg 08 tar sitt første poeng på fem kamper. En jevnspilt førsteomgang endte målløst, i en omgang der både Sarpsborg 08 og Viking burde scoret. De ti første minuttene av andreomgang kan ikke betegnes som innholdsrike, men derfra og ut var det sjanser og god fotball helt til siste slutt. Viking tok ledelsen i det 72. minutt, da Nisja fant veien til nettmaskene etter passivt forsvarsspill av hjemmelaget. Etter dette trykket vertene på for utligning, og på overtid ble de tildelt straffespark da Ahamed gikk i bakken innenfor 16-meteren. Giæver scoret sikkert, og dermed ender det med poengdeling i Sarpsborg.