0-7
0-8
0-10
0-11

Hjertelig velkommen til livedekningen av cupkampen mellom Sarpsborg FK og Sarpsborg 08!
    Det er duket for et realt lokaloppgjør i den første runden av årets norgesmesterskap. Sarpsborg FK tar imot Sarpsborg 08 på Kurland kunstgress.
    Sarpsborg FK, også kjent som SFK har meget stolte tradisjoner når det kommer til NM-spill. Klubben som ble stiftet i 1903 har spilt tolv cupfinaler siden den ble stiftet, og har gått seirende ut av seks av disse. Disse seks triumfene kom i henholdsvis 1917, 1929, 1939, 1948 1949 og 1951.
    Laget som til daglig spiller i den fjerde øverste divisjonen kvalifiserte seg til den første runden etter å ha slått ut både Sparta og Sprint -Jeløy. Det første oppgjøret mot Sparta endte 3-0, mens oppgjøret mot Sprint-Jeløy endte 2-1, og dermed var SFK klare for å møte eliteserielaget Sarpsborg 08 i første runde.
    Sarpsborg 08 spiller sin andre sesong på rad i den øverste divisjonen, og med en plass i eliteserien blir man automatisk kvalifisert til den første runden av cupen.
    Det er betydelig divisjonsforskjell mellom disse to lagene, og det er ingen tvil om at Sarpsborg 08 er den soleklare favoritten til å stikke av med seieren i dag. Men ballen er rundt, og cup er cup. Alt kan skje!
    Da er lagene klare! SFK går ut i en 4-3-3-formasjon, mens Sarpsborg 08 starter i sin velkjente 4-2-3-1-formasjon.
    Sarpsborg 08 stiller med et meget sterkt lag, et lag som like godt kunne startet en kamp i eliteserien.
    Da går lagene i garderoben. Vi er straks klare for avspark!
    Lagene entrer banen. SFK stiller i hvite og blå striper, mens Sarpsborg 08 stiller i svart.
    Da er vi igang! SFK med avspark.
    1'
    Et innlegg fra SFK ender på hodet til Kronberg som header ballen ut.
    1'
    Dja Djédjé mottar ballen på kant før han slår inn, men det går over alt og alle.
    3'
    Berthod blir felt. Frispark til Sarpsborg 08 i god innleggsposisjon.
    3'
    Zajic står klar. Frisparket er hardt, men går rett på målvakt Raknes som holder kula.
    3'
    God redning av Raknes! Zajic finner Ernemann som fyrer av fra 20 meter. Skuddet har god retning, men Raknes redder godt. På returen er Dja Djédjé frempå, men han blir avblåst for offside.
    5'
    Kronberg prøver å finne Zajic, men pasningen bommer på sistnevnte.
    7'
    Tokstad slår inn fra høyre, men Elvestad header ballen ut.
    9'
    Ernemann finner Tokstad i bakrom. Vingen tar ned ballen før han fyrer av fra skrått hold, nok en gang har Raknes kontroll.
    10'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg FK 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Claes Kronberg
    Der sitter den for Sarpsborg 08! Tokstad slår ballen inn fra høyre, og SFK får klarert inntil videre. Returballen plukker Kronberg opp og hamrer kula ned i det nærmeste hjørnet bak Raknes i SFK-buret.
    11'
    Sarpsborg 08 styrer alt som skjer for øyeblikket.
    13'
    Thømt Jensen finner Berthod i bakrom, men franskmannen blir avblåst for offside.
    14'
    Tas kort.
    15'
    Sarpsborg FK 0 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Bojan Zajic
    Målgivende: Franck Dja Djédjé
    Da øker Sarpsborg 08 ledelsen! Dja Djédjé finner Zajic som curler ballen i det lengste hjørnet fra seksten meter.
    16'
    Tas kort.
    18'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    19'
    Sarpsborg FK 0 - 3 Sarpsborg 08
    Mål: Martin Jensen
    Målgivende: Gudmundur Thorarinsson
    Hjørnesparket fra Thorarinsson ender på pannebrasken til Thømt Jensen som enkelt kan styre ballen inn i nettet fra bakerste stolpe.
    20'
    Opås drar seg fremover i banen og er i god skuddposisjon, men han velger en pasning til en lagkamerat. Men der er Sarpsborg 08 først på ballen, og gjestene tar over.
    22'
    Sarpsborg FK 0 - 4 Sarpsborg 08
    Mål: Franck Dja Djédjé
    Målgivende: Kristoffer Tokstad
    Det står 0-4! En lang ball i bakrom ender hos Tokstad som finner Dja Djédjé foran mål. Sistnevnte kan enkelt bredside inn ballen i mål.
    22'
    Ernemann skyter utenfor fra 20 meters hold.
    24'
    Sarpsborg 08 triller ball nå.
    27'
    Bokses ut av Raknes.
    29'
    SFK prøver seg mer og mer, og har vært frempå ved et par anledninger.
    32'
    Thømt Jensen finner en offsideplassert Berthod.
    34'
    SFK vinner et frispark på midten.
    35'
    Elvestad slår frisparket inn i feltet, og Sukke kan enkelt plukke ned ballen.
    36'
    Thømt Jensen kommer i et susende løp, og han prøver å finne Kronberg i bakrom. Men pasningen blir for hard. Femmeter for Raknes.
    37'
    Sarpsborg FK 0 - 5 Sarpsborg 08
    Fine kombinasjoner av Sarpsborg 08! Thorarinsson spiller igjennom Valdimarsson på en touch, og Valdimarsson skyter ballen hardt ned i det lengste hjørnet fra skrått hold.
    38'
    Frispark til SFK langs venstrekanten. Det blir upresist slått, og Valdimarsson klarerer.
    40'
    Nesten for SFK! Johansen fyrer av. Skuddet går via en 08-spiller og i en ekkel bue mot mål, men en våken Sukke får fistet ballen til hjørnespark.
    41'
    Ender med frispark for Sarpsborg 08.
    41'
    Isufi blir hardt behandlet av Heieren Hansen og får et frispark. SFK flytter opp folk.
    43'
    Frisparket blir headet over sidelinjen av Johansen. Femmeter for Sukke.
    44'
    Frispark til Sarpsborg 08 i god innleggsposisjon.
    44'
    Zajic står klar. Det er dårlig slått, og SFK klarerer.
    44'
    Nesten for Opås! Opås mottar ballen på seksten meter. Han tar ned ballen på brystet før han går mot mål. Sukke er rask i oppfatningen og kommer det halve sekundet foran unggutten.
    45'
    Det er lagt til minimum ett minutt.
    45'+1
    45'+2
    Lagene går til pause på stillingen 0-5. Sarpsborg 08 har som forventet styrt det meste av spillet i denne førsteomgangen, og gjestene har nettet hele fem ganger i løpet av de første 45 minuttene. Sarpsborg 08s mål har kommet fra Kronberg, Zajic, Thømt Jensen, Dja Djédjé og Valdimarsson. SFK har vært farlig frempå ved et par anledninger og var nærmest da et skudd fra Johansen gikk i en ekkel bue mot mål, men Sukke fikk fistet ballen til hjørnespark.
    45'
    Vi er igang igjen!
    46'
    Kronberg finner Zajic som prøver seg på et skudd. Det er svakt, og Raknes holder ballen enkelt.
    48'
    Valdimarsson stopper ballen.
    48'
    Zajic felles. Frispark til 08 i meget god posisjon.
    50'
    Thorarinsson og Breive står klare.
    50'
    God redning! Frisparket fra Thorarinsson har god retning, men Raknes redder fint.
    50'
    Heades opp, Berthod tar over.
    50'
    Sarpsborg 08 triller mye ball.
    53'
    Berthod finner Tokstad, men Elvestad leverer en god prestasjon og skjermer ballen inn til Raknes.
    54'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Christian Brink
    Ut: Ole Hansen
    55'
    Tokstad felles på høyrekanten, og vinner et frispark.
    56'
    Sarpsborg FK 0 - 6 Sarpsborg 08
    Da står det 0-6! Frisparket slås inn i feltet, og etter litt klabb og babb ender ballen opp hos Zajic. Han fyrer av, via Raknes og i mål.
    57'
    Glitrende innlegg fra Zajic. Han får ballen på venstrekanten og slår vakkert inn til Tokstad som header ballen rett på Raknes.
    58'
    Nære på for Thømt Jensen! Hjørnesparket blir headet tilbake i feltet av Berthod, og ballen ender opp hos Thømt Jensen som skyter over mål fra fem meters hold.
    60'
    64'
    Sarpsborg FK 0 - 7 Sarpsborg 08
    Mål: Christian Brink
    Målgivende: Bojan Zajic
    Nok en gang viser Zajic seg fram! Frisparket fra Zajic er slått hardt og presist, og treffer pannebrasken til Brink som styrer ballen enkelt i mål.
    64'
    Inn: Olav Øby
    Ut: Bojan Zajic
    65'
    Sarpsborg FK 0 - 8 Sarpsborg 08
    Mål: Kristoffer Tokstad
    Berthod slår inn i feltet, og Zajic skyter rett på Raknes. Returen ender i beina på Tokstad som enkelt setter inn Sarpsborgs 08 mål nummer åtte.
    66'
    Zajoc har lekt seg, og lar Øby vise seg frem.
    67'
    Heades ut av Thomassen.
    68'
    Det er 702 betalende tilstede i dag.
    69'
    Berthod og Breive kombinerer fint og sistnevnte skyter i tverrligger fra skrått hold.
    70'
    Klareres.
    71'
    Nesten for Øyrås! Spissen fyrer av, og Sukke leverer en god redning som går til hjørnespark.
    72'
    Brink klarerer.
    73'
    Thorarinsson prøver seg, men skuddet går utenfor.
    74'
    Innkast til gjestene høyt i banen.
    77'
    Sarpsborg FK 0 - 9 Sarpsborg 08
    Mål: Gudmundur Thorarinsson
    Innkastet ender opp hos Breive som finner Thorarinsson. Islendingen vender opp og hamrer ballen ned i det lengste hjørnet.
    77'
    Kronberg avslutter rett på Raknes.
    80'
    Meget lite som skjer for øyeblikket.
    83'
    Frispark til SFK i god innleggsposisjon.
    83'
    Sukke bokser.
    84'
    Heades ut av Øyrås.
    86'
    Sarpsborg FK 0 - 10 Sarpsborg 08
    Målgivende: Olav Øby
    Da er det tosifra! Øby finner Dja Djédjé som enkelt setter ballen i mål alene mot Raknes.
    87'
    Sarpsborg FK 0 - 11 Sarpsborg 08
    Thorarinsson slår ballen motsatt mot Tokstad som drar av en SFK-forsvarer og setter enkelt ballen ned i det nærmeste hjørnet.
    88'
    Det er lagt til minimum to minutter.
    90'
    Frispark til SFK midt på 08s banehalvdel. Frisparket går langt utenfor.
    90'+1
    90'+3
    Da er oppgjøret mellom SFK og Sarpsborg 08 i den første runden av NM ferdigspilt, og Sarpsborg 08 vinner med sifrene 0-11. Sarpsborg 08 styrte alt som skjedde på kunstgresset, og gjestene gikk til pause med en femmålsledelse. I den andre omgangen fortsatte Sarpsborg 08 å kjøre på, og nettet seks ganger. SFK yppet seg ved et par anledninger, men hverken Olavesen eller Øyrås klarte å overliste Sukke i 08-målet. Dermed ender det 0-11 etter mål av Kronberg, Zajic x2, Thømt Jensen, Dja Djédjé x2, Valdimarsson, Brink, Tokstad x2 og Thorarinsson.
    Sarpsborg 08 er dermed klare for runde nummer to i Norgesmesterskapet.
    Jeg takker for meg, og ønsker dere en fin kveld videre.