491
539

Hei, og hjertelig velkommen til livedekingen av 3. runde i cupen og oppgjøret mellom Gjøvik-Lyn og Start!
    Vi er i dag i byen mange kaller hovedstaden ved Mjøsa. Gjøvik, som var med å arrangere OL sammen med Lillehammer og Hamar i 1994, har i dag omkring 30 000 innbyggere. Velkommen til Gjøvik stadion.
    Forrige cuprunde for Gjøvik-Lyn var litt av et oppgjør for laget fra Mjøsas bredder. Kongsvinger var på besøk, og så lenge ut til å ta seg videre ganske komfortabelt, men Gjøvik-Lyn ville det annerledes. Etter å ha ligget under med to mål, kom Gjøvik-Lyn tilbake og snudde til 2-2 innen 90 minutter var spilt. Dermed skulle det videre til ekstraomganger. Sjansene for en mulig cupbombe minsket da Åsvestad fikk sitt andre gule kun seks minutter ut i første ekstraomgang. Selv om Gjøviklaget var en mann mindre, tok de faktisk ledelsen med Daniel Kraska, men tre minutter på overtid i andre ekstraomgang kom utligningen og det skulle avgjøres på straffer. Der var Gjøvik-Lyn overlegne og tok seg videre i NM på bekostning av Kongsvinger, som leder OBOS-ligaen i skrivende stund.
    For Start var historien en helt annen mot 3. divisjon laget Halsen. Laget fra Kristiansand hadde ingen problemer med å ta seg videre fra 2. runde, og vant komfortabelt 3-0 etter scoringer av Sanyang, Nilsen og Grønn Pedersen.
    Sørlandslaget ligger som nummer 6 i OBOS-ligaen og har kun en seier på de siste fire kampene. For Gjøvik-Lyn er historien faktisk verre. De rødkledde har ingen seiere på de siste fem i 2. divisjon og står med kun seks poeng etter åtte spilte kamper i serien. Det tilsvarer tredje sist og foreløpig plass på nedrykk.
    Fraværslisten for Gjøvik-Lyn er forverret siden forrige cuprunde. Dag Alexander Olsen, kaptein og stopperkjempe, er usikker til kampen. Den tidligere Tottenham- og Valencia-spilleren pådro seg en skade i helgen da Gjøvik-Lyn tapte mot Ull/Kisa. Fra før er Jesper Sydbøge, Ole Thomas Skogli og Per Kristian Jansen ute med skader for hjemmelaget. Eirik Åsvestad og George Gibson er heller ikke med på grunn av karantene.
    Da er lagene inne, og Dag Alexander Olsen starter. Gjøvik-Lyn har en plan om han må gi seg i oppvarming, om ikke tidlig i kampen.
    Er en del endringer for Start i dag, kjører en alternativ ellever. Vito Wormgood hviles i dag mot Gjøvik-Lyn.
    Dagens dommerkvartett består av følgende: Ajdin Medic(hoveddommer), Ole Andreas Haukåsen(ass. dommer), Magnus Lundberg(ass. dommer) og Haakon Arve Pederesen Bue(4. dommer).
    Forskjellen historisk er at Start aldri har spilt en cupfinale. Det har Gjøvik-Lyn. De røde og svarte vant NM-tittelen helt tilbake til 1962.
    Omkring ti minutter til kampstart her på Gjøvik stadion. Sola skinner og gresset vannes godt.
    Lagene på vei inn.
    0'
    Sanyang og Start sparker i gang.
    0'
    Helgesen skjermer en ball ut og fem-meter for Veloso.
    1'
    Nihorimbere med et høyt spark og frispark for Start i god innleggsposisjon.
    1'
    Tas kort.
    2'
    Lee Nelson puffer Gregersen og frispark for Start langt nede.
    3'
    Tas kort.
    3'
    Gregersen sender en ball mot Ness, men ballen går ut til fem-meter.
    3'
    Start som fører an.
    4'
    Lang ball mot Sanyang som kommer til avslutning fra skrå vinkel, rett på Veloso.
    6'
    Hjemmelaget fått litt tid med ballen de siste minuttene nå.
    8'
    Veloso våken når en ball kommer i bakrom.
    9'
    Der bør det vel stå 0-1? Grundetjern kommer helt fri og kan sette inn ledelsen for Start. Velger heller å finne Sanyang som er plassert foran mål. Pasningen blir for svak og Veloso avverger.
    10'
    Corner for hjemmelaget.
    11'
    Start for ryddet unna.
    11'
    Straffe for Gjøvik-Lyn! Jensen kommer ut og skal bokse, han treffer Heiberg som går i bakken!
    12'
    Gult kort til Start
    Mark Fabricius Jensen
    Får gult kort for fellingen.
    12'
    Straffe til SK Gjøvik-Lyn
    12'
    For en redning av Jensen! Helt nede i hjørnet.
    13'
    Heades ut.
    13'
    Kunne vært en drømmestart for hjemmelaget, men straffen til Lekaj blir reddet av Jensen.
    14'
    Gjøvik-Lyn har yppet seg på Start, men bortelaget ser ikke preget ut.
    17'
    Hjørnespark for bortelaget.
    17'
    Over alt og alle, innkast for Gjøvik-Lyn.
    17'
    Bjørnerud sender ballen opp mot Kraska, men sistnevnte er ikke med på notene.
    19'
    Gregersen med nytt innlegg mot Ness, men også denne gangen blir den for lang.
    19'
    Sjøkvist legger inn til Sanyang, men innlegget blir for høyt.
    20'
    Hjemmelaget kommer på en overgang, og Lekaj sender Lee Nelson igjennom. Det siste innlegget blir upresist og innkast for Start på andre siden.
    21'
    Legger seg veldig lavt nå, Gjøvik-Lyn.
    23'
    Kraska tar noe piruetter på Ness, og får frispark.
    23'
    Tas kort.
    23'
    Nytt frispark for Gjøvik-Lyn på midten.
    25'
    Tas kort.
    25'
    Gregersen med en upresis ball mot Sjøkvist.
    26'
    Offside for Start
    26'
    Lekaj går i bakken og får frispark på 35 meter.
    27'
    Skyter over.
    28'
    Det er hjemmelaget som har flest avslutninger, men Start har hatt klart mest ballbesittelse.
    30'
    Adrian Nilsen
    Holder igjen en overgang.
    30'
    Tas kort.
    31'
    Kraska header over! Helgesen på full fart på høyre og sender inn ballen til Daniel Kraska som i full fart header over.
    32'
    Klarer Gjøvik-Lyn å holde denne fasongen helt ut, kan det bli farlig for Start.
    33'
    Offside for SK Gjøvik-Lyn
    33'
    Tas kort.
    34'
    Corner for Start.
    35'
    Veloso bokser ut.
    35'
    Grundetjern legger inn, men går over alle.
    36'
    Under ti minutter til pause.
    37'
    Bjørnerud og Lekaj kombinerer, men siste pasningen fra Bjørnerud blir upresis.
    38'
    Tas kort.
    38'
    Nytt hjørnespark for Start.
    38'
    Nihorimbere header unna.
    38'
    Sjøkvist sender en ball ut fem og førti, men ingen Start-spillere er på den.
    39'
    40'
    Vikstøl prøver seg fra distanse, og Veloso redder den ut til corner for Start. Ikke et dårlig forsøk fra stopperen.
    41'
    Over alle.
    41'
    45'
    Det er pause på Gjøvik stadion. Gjøvik-Lyn kunne ta ledelsen tidlig da Martin Heiberg skaffet straffe, men straffen til Rocky Lekaj ble reddet og Start var fortsatt i det. Start styrte hele kampen, men klarte ikke å skaffe de aller største sjansene. Vi tar en pause og er tilbake om litt.
    45'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Bjarni Duffield
    Ut: Adrian Nilsen
    45'
    Skal Gjøvik-Lyn få til en ny cupbombe her i dag?
    46'
    God defensiv jobb av Hestad.
    46'
    Mares inn mot Grundetjern, men sistnevnte for å ikke kontroll på den og ender med fem-meter.
    47'
    Frispark i farlig posisjon for Gjøvik-Lyn!
    48'
    Sander Sjøkvist
    48'
    Skyter rett i muren.
    48'
    Heiberg snapper opp høyt i banen og sender den videre til Lekaj som skyter i blokka. Corner for Gjøvik-Lyn.
    49'
    Nihorimbere header over.
    49'
    Osestad prøver å finne Sanyang i feltet, men ballen blir litt for høy.
    51'
    Mjølstad-Svendsen header ut.
    51'
    Strannegård bryter og Start kan kontre.
    52'
    Gjøvik-Lyn har absolutt startet positivt i andre omgang.
    52'
    Ness prøver å finne Osestad, men ballen blir for upresis.
    54'
    Grundetjern kommer til avslutning, men skyter utenfor i duell med Nihorimbere. Går også i bakken, men dommer Medic uten reaksjon.
    55'
    Start gjør klar et trippeltbytte.
    58'
    Inn: Zakaria Sawo
    Ut: Fabian Ness
    59'
    Inn: Emir Derviskadic
    Ut: Jesper Gregersen
    59'
    Inn: Henrik Robstad
    Ut: Sindre Osestad
    59'
    Frispark for Lekaj på midten.
    60'
    Tas kort.
    60'
    Tas kort.
    61'
    Friske bein for bortelaget nå. Gjøvik-Lyn venter med å bytte.
    62'
    Sawo prøver seg, men skuddet er langt utenfor.
    64'
    Ny mulighet for Start! Sanyang får en fin ball inn i feltet, men Start-spissen header over.
    65'
    Helgesen med en god defensiv sikring, og skjermer til fem-meter.
    66'
    Sjøkvist legger inn i farlig rom, men Veloso er der og fanger den.
    68'
    Nå presser Start godt og hardt. Gjøvik-Lyn-spillerne begynner å bli slitne.
    69'
    Antonsson prøver seg fra 20-meter, men svakt på Veloso.
    71'
    Spillerbytte - SK Gjøvik-Lyn
    Inn: Jonathan Sandberg
    Ut: Fredrik Bjørnerud
    71'
    Nytt skudd fra Antonsson, men Veloso redder igjen.
    72'
    Frispark i god innleggsposisjon for Gjøvik-Lyn.
    74'
    Tas kort.
    74'
    Mål for SK Gjøvik-Lyn!
    SK Gjøvik-Lyn 1 - 0 Start
    Mål: Daniel Kraska
    Målgivende: Ryan Nelson
    Kraska sender Gjøvik-Lyn til himmels nok en gang i cupen! Frisparket tas kort til Lee Nelson som avanserer to stykk før han banker den inn til Daniel Kraska. Han står på rett sted i feltet og stanger inn ledelsen for hjemmelaget.
    74'
    Inn: Emil Grønn Pedersen
    Ut: Mathias Grundetjern
    75'
    Skal det skje en ny cupbombe her på Gjøvik stadion?
    76'
    Slår langt.
    77'
    Heiberg med krampe nå.
    78'
    Slår inn i feltet.
    79'
    Ti minutter igjen her.
    80'
    Grønn Pedersen blir spilt opp i feltet, men står feil vei og får ikke til en avslutning.
    81'
    Grønn Pedersen prøver seg på et brassepark, men Veloso får til en skikkelig reaksjonsredning og slår den i tverrligger. Veldig nære for Start!
    82'
    Dag Alexander Olsen går i bakken i eget felt, og blir liggende.
    83'
    Kapteinen er oppe igjen.
    83'
    Sjøkvist sender inn ballen, og Robstad får ikke et godt treff med hodet og header over.
    84'
    Tas kort.
    85'
    Gult kort til SK Gjøvik-Lyn
    Ryan Nelson
    Får gult kort for en etterslenger ved en tidligere situasjon.
    85'
    Skudd over fra Start.
    85'
    Hjørnespark for Start.
    86'
    Tas kort.
    86'
    Lekaj og hjemmelaget på overgang, men får frispark.
    87'
    Inn: Martin Dencker Opsahl
    Ut: Daniel Kraska
    87'
    Slår langt.
    87'
    Aime Vaillance Nihorimbere
    Får gult kort for drøying.
    87'
    Robstad kommer til innlegg men slår over alle.
    88'
    Antonsson handser i Gjøvik-Lyn-feltet og får frispark i mot.
    88'
    Lang ball.
    88'
    90'
    Gult kort til Start-benken.
    90'
    Derviskadic skyter, men ut til innkast.
    90'+2
    Inn: Jonas Leenen
    Ut: Tobias Hestad
    90'+2
    Tiden begynner å renne ut for Start nå.
    90'+3
    Veloso redder! Sanyang kommer til mulighet rett foran boksen og får til en god redning, men Gjøvik-Lyn-keeperen redder mesterlig.