408
772

Hei, og velkommen til livedekningen av Herd - Molde i cupens første runde.
    Herd slo Rollon 1-0 og Tomrefjord 2-1 i kvalifiseringen til 1. runde i NM.
    Molde er regjerende cupmester etter å ha slått Bodø/Glimt 1-0 i cupfinalen 1.mai. 19 år gamle Sivert Mannsverk avgjorde kampen på et straffespark et kvarter før full tid.
    Herd spiller til daglig i 4.divisjon og står med tre seiere på tre kamper hittil i sesongen. De to tidligere AaFK-profilene Karl Oskar Fjørtoft og Oddbjørn Lie er henholdsvis trener og assistenttrener for klubben. De to er nok svært lystne på å detonere en cupbombe mot sin gamle erkerival, selv om sjansen for at et 4.divisjonslag skal slå ut en regjerende cupmester selvsagt er minimal.
    Herd har vist at de kan skape trøbbel mot eliteserielag før i cupens første runde. I 2017 ledet laget 2-0 hjemme mot AaFK, men Aalesund snudde kampen i ekstraomgangene og vant til slutt 5-3. Den gang spilte Herd i tredjedivisjon.
    Da er det straks klart for avspark i Sola på Amfi MOA Stadion. Molde stiller reservepreget bare to dager etter forrige kamp, og Benjamnin Tiedemann Hansen er eneste spiller i startelleveren som også startet borte mot AaFK for to dager siden.
    Noen hundre tilskuere er på plass på Herds fire rad dype tribune. Nydelige spilleforhold og en flott ramme rundt kampen! Dette er klassisk David mot Goliat!
    0'
    David Fofana triller i gang oppgjøret for bortelaget.
    1'
    Herds Thomas Hamnes vinner dagens første duell mot Fofana.
    3'
    Fofana med kampens første halvsjanse. Avslutningen går over mål.
    4'
    Molde med ny sjanse. Denne gang litt skumlere. Mathias Løvik forsøker seg på en blanding av avslutning og innlegg fra venstre. Like utenfor!
    7'
    Markus Kaasa nære på nå. Skaffer corner for Molde.
    8'
    Tas kort. Ender med et innlegg i feltet, som igjen ender i en heading som går rett på keeper Hansen.
    8'
    Molde med full kontroll første åtte minuttene. Skapt flere halvfarlige sjanser.
    9'
    Herd ligger med samtlige utespillere nede på egen halvdel. Molde spiller seg frem til ny corner.
    10'
    Eirik Haugan er først på ballen i feltet, men avslutningen ufarlig.
    10'
    Erlend Fjeldstad skaffer frispark i god posisjon for Herd. Ca. 20 meter fra mål.
    12'
    Fjeldstad tar frisparket selv, men sklir i det avslutningen skal gå, og en sjelden mulighet skusles bort.
    13'
    Molde slår langt i bakrom. Herd-keeper Henrik Hansen er tidlig ute og plukker den greit.
    14'
    Molde får flyttet vingbackene sine litt høyere og bredere i banen.
    15'
    Her står tett og kompakt uten ball. Hvor lenge holder kreftene i mai-sola? Det er varmt på Amfi Moa Stadion i kveld.
    16'
    Løvik legger inn fra venstre. Ufarlig.
    16'
    Stanges ut fra første stolpe, men Molde beholder ballen.
    16'
    Mål for Molde!
    SK Herd 0 - 1 Molde
    Mål: David Datro Fofana
    Målgivende: Johan Bakke
    Stanges ut fra første stolpe, men Molde beholder ballen. På andre forsøk finner Johan Bakke David Fofana på bakre stolpe, og spissen setter ballen kontrollert i lengste hjørne!
    18'
    Herd holdt nullen i 18 minutter mot regjerende cupmester Molde. Det er da noe.
    19'
    Den benken Molde stiller med i kveld må være den beste innbytterbenken vi har sett på denne stadion før. Om Molde skulle havne i trøbbel har de flust med gode spillere å sette inn.
    21'
    Niklas Ødegård avslutter fra 20 meter. Rett på keeper.
    22'
    Eirik Dalhus avverger en Molde-sjanse med en finfin takling.
    22'
    Herd-kaptein Scott Fellows har en ro med ballen og en duellkraft som blir viktig for hjemmelaget i kveld.
    24'
    En spillesugen Fjeldstad utfordrer Løvik på Herds høyreside, men Molde-forsvareren vinner duellen og skaffer frispark i neste duell når Fjeldstad blir for ivrig i forsøket på å gjenvinne.
    25'
    Mathis Bolly header rett på keeper fra fem meter! Hansen redder til corner med en flott redning!
    26'
    Hansen bokser unna.
    27'
    Spillerbytte - SK Herd
    Inn: Jonas Kleppe Oksholen
    Ut: Erlend Nicolai Fjeldstad
    Kjip sorti for Fjeldstad, som kanskje går glipp av sin livs morsomste kampopplevelse på grunn av skade. Hinker av.
    28'
    Molde legger inn fra høyre der Mathias Løvik står helt alene. Avslutter upresset på hel volley - rett på keeper Hanse
    30'
    Kaasa og Løvik kombinerer fint. Herd klarerer ut innlegget fra venstre.
    31'
    Molde kjører på. Fofana og Kaasa forsøker seg. Hansen redder til corner på ny!
    32'
    Hansen plukker denne også. Fin start på kampen av Herds sisteskanse.
    32'
    Herd får låne ballen maks et par, tre pasninger innad i laget før Molde gjenvinner. Ser slitsomt ut å være Herd nå, men de kjemper heroisk. Fortsatt bare 1-0 til Molde, til tross for et voldsomt spillemessig overtak fra regjerende norgesmester Molde.
    34'
    Løvik er aktiv på venstrekanten for Molde og finner Andreas Myklebust. Igjen er Henrik Hansen der han skal være og avverger situasjonen.
    36'
    Henrik Hansen er god i feltet og plukker denne corneren også.
    37'
    Kristian Flovik forsøker seg på et langskudd når han først han muligheten. Brukbart forsøk, men et stykke over mål.
    38'
    Eirik Haugan er altfor nonchelant der han tror han kan dra av innbytter Oksholen som bakerste mann, men spissen stjeler ballen fra Molde-kapteinen og får avsluttet fra en litt spiss vinkel. Like utenfor! Der fikk Herd sjansen sin! Spørs om de får så mange flere.
    40'
    Brukbar Herd-periode nå. Molde har tatt foten av gasspedalen og roer det litt ned inn mot pause. Herd får kjenne litt på ballen.
    43'
    David Fofana setter fart langs venstrekanten, men slår bare ballen utover sidelinjen.
    44'
    Innlegg fra venstre fra Herd. Petersen er nokså alene i feltet og plukker den greit.
    44'
    Ett minutt igjen av ordinær tid. Molde leder bare med det ene.
    45'
    Herd-forsvarer Thomas Hamnes sitter nede på bana nå. Kjenner på en skade og blir hjulpet av. Skal gjøre bra vondt for å frivillig gå av banen ved en slik anledning.
    45'+1
    Det legges til ett minutt spilletid.
    45'+2
    45'+2
    Pause i Ålesund, og Molde leder 1-0. Ledelsen kunne fort vært større, men en god Henrik Hansen og et litt slurvete og urutinert Molde-lag har ikke maktet å drepe kampen ennå. Dette lever! Kanskje får vi se noen av Molde-stjernene som har sittet på benken etter pause. Da vil nok Herd slite mer. Straks tilbake!
    45'
    Dommer Even Myrheim blåser i gang 2.omgang!
    46'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Sivert Mannsverk
    Ut: Markus André Kaasa
    46'
    Tidligere verdensmester i fotball, Ann Kristin Aarønes, setter seg ned på tribunen iført Herd-genseren sin. Hennes sønn har tidligere spilt for Herd, men har nå signert proffkontrakt i AaFK, klubben som Ann Kristin selv jobber i.
    48'
    Herd får trille litt ball i starten av andre omgang. Den ender opp med å bli spilt i støtte til keeper Hansen, som slår langt ut. Molde overtar.
    49'
    Mathias Løvik slår inn foran mål med et lav pasning, men bare Henrik Hansen er i enden av den.
    51'
    Mathis Bolly mottar ballen inne i feltet, runder keeper og avslutter utenfor fra skrått hold! Viser der hvorfor han ikke har startet all verdens av kamper for Molde.
    52'
    Omgangens første corner slås over alt og alle.
    53'
    Herd med frispark midt på banen. Slås inn i feltet der Petersen plukker enkelt ballen som moden frukt.
    56'
    Heades et stykke utenfor av innbytter Sivert Mannsverk.
    58'
    Inn: Elias Synes Erstad
    Ut: Jonas Kleppe Oksholen
    59'
    Inn: Henrik Rian
    Ut: Mathias Isaksen Klokk
    59'
    Dobbelbytte fra Herd-trener Karl Oskar Fjørtoft.
    60'
    Vi har spilt en time med fotball og Molde leder bare 1-0 mot fjerdedivisjonslaget Herd.
    61'
    Ny halvsjanse fra Molde. En dårlig avslutning blir enkelt reddet av Herds nummer 1.
    61'
    Ny stor Molde-sjanse! 16 år gamle Andreas Myklebust blir litt for het i toppen når sjansen byr seg, og blåser ballen over mål fra et par meters hold!
    62'
    Herd slår langt, men dagens Molde-kaptein Eirik Haugen har få problemer med å holde unna innbytter Elias Erstad.
    63'
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Mathis Bolly
    64'
    Inn: Magnus Grødem
    Ut: David Datro Fofana
    Erling Moe styrker laget sitt. Tar ut Bolly og Fofana. Ingen av de to har tatt vare på muligheten til å vise seg frem. Fofana scoret riktignok et mål, men gjorde ikke så veldig mye mer enn det.
    64'
    Molde-innbytter Erling Knudtzon fyrer av med vrista - over!
    65'
    En kompliment til Herd, som tvinger Molde til å styrke laget med tre solide karer i Knudtzon, Grødem og Mannsverk.
    66'
    SK Herd 0 - 2 Molde
    Mål: Niklas Ødegård
    Niklas Ødegård dobler ledelsen for Molde. Ødegård er stor og sterk og brøyter seg inn i banen fra sin høyrekant-posisjon. Et litt passivt Herd-forsvar lar Ødegård legge ballen over på venstrefoten, og med den setter han ballen kontrollert i lengste hjørne. Fin scoring av Moldes 18 år gamle høyrekant!
    69'
    Molde er farlig frempå igjen, men Hansen redder avslutningen fra nært hold med en fin benparade!
    71'
    Inn: Jakob Aga Ljoså
    Ut: Thomas Ødegaard Hamnes
    72'
    Inn: Magnus Alexander von Løwensprung
    Ut: Mathias Maaseide Sæther
    72'
    Andreas Myklebust med en frekk vending ute på Moldes høyreside. Gir han en fin innleggsposisjon, men det blir det ingenting ut av.
    75'
    Johan Bakke går på skudd. Blokkeres.
    75'
    Tiedemann Hansen med en typisk avslutning fra en midtstopper. Mer opptatt av å ikke få kontring imot enn at skuddet skal gi all verdens av trøbbel.
    76'
    Inn: Leon-Robin Juberg-Hovland
    Ut: Andreas Myklebust
    77'
    Løvik legger inn fra venstre. Blokkeres til corner.
    78'
    Resultatløs.
    78'
    Publikum håper på en Herd-scoring som kan blåse litt liv i kampen igjen. Virker et stykke unna det nå. Begynt å gå tom for krefter, og det er helt forståelig.
    79'
    En av Moldes beste spillere mot AaFK for to dager siden, Rafik Zekhnini, er i oppvarming. Han kan bli en tøff nøtt å bryne seg på mot slutten av denne kampen.
    81'
    Frispark til Molde i god skuddposisjon. Grødem skyter via muren og til corner.
    81'
    Tas kort før det legges inn. Klareres ut!
    82'
    Havner bak i feltet der Ødegård avslutter en meter utenfor.
    83'
    Herd-keeper Henrik Reite Hansen blir kåret til Herds beste spiller. Det var vel ingen lang diskusjon.
    84'
    Én ivrig Molde-supporter står på siden og roper taktfast 'elsker, elsker, elsker Molde by'. Sjelden man kan gjøre det så lenge uten å få et motsvar i Ålesund. Et par barn protesterer, men det er det.
    86'
    Hjørnespark til Molde
    87'
    Inn: Martin Tornes Kjørsvik
    Ut: Benjamin Tiedemann
    87'
    Ødegård header corneren over mål.
    87'
    Ola Ljosa stopper Magnus Grødem effektivt.
    89'
    Dette ender fort opp med den ene målsjansen for Herd. Den klarte dessverre ikke Jonas Oksholen å utnytte, men det hadde nok blitt for tøft uansett. Har gjort en helhjertet innsats, men dette har dessverre ikke vært en spennende affære.
    90'+1
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Herd slår langt ved Hansen, og det blir fort noe av det siste som skjer her. Dette ebber ut i 2-0 til Molde.
    90'+3
    Dommer Even Myrheim har hatt en rolig dag på jobb. Ikke et eneste gult kort har blitt delt ut.
    90'+4
    90'+4
    Molde vinner komfortabelt 2-0 på Amfi MOA Stadion etter mål av David Fofana og Niklas Ødegård. Dermed avanserer de greit til 2. runde. Stort mer enn det er det vel egentlig ikke verdt å bruke tid på å oppsummere. En litt kjedelig 1. runde kamp i cupen uten den store atmosfæren på tribunen. Herd-keeper Henrik Hansen hadde en fin dag på jobb og hindret et større tap med sin trygge tilstedeværelse og gode reaksjonsredninger. Ellers var det sol og nydelig vær kampen gjennom, så de på tribunen fikk i det minste kost seg i sola. Lars Kristian Austnes takker for at du fulgte denne kampen. Ha en fortsatt fin kveld!