1-0
1-1

Ble dekket av Marius Guttormsen

Hei og velkommen til dekningen av Nations League-kampen mellom Slovenia og Norge!
    Først det norske laget:
    Norge (4-4-2): Rune Almenning Jarstein – Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami – Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Moi Elyounoussi – Ola Kamara, Tarik Elyounoussi. Foto: VG
    Lars Lagerbäck må gjøre én endring som følge av Joshua Kings ankelskade. Inn på topp kommer LA Galaxy-spiss Ola Kamara. Ellers er laget som mot Bulgaria for én måned siden.
    Norges reserver: 12 Ørjan Nyland, 22 Sten Grytebust – 2 Birger Meling, 3 Even Hovland, 4 Tore Reginiussen, 9 Alexander Sørloth, 15 Sander Berge, 16 Jonas Svensson, 17 Martin Linnes, 20 Martin Ødegaard, 21 Bjørn Maars Johnsen, 23 Iver Fossum.
    Situasjonen i gruppe 3 er ganske god sett med norske øyne. Norge leder gruppen, likt med Bulgaria på 9 poeng. Dermed kommer de siste to kampene i gruppen til å handle om å matche eller spille bedre enn Bulgaria. Det eneste som er sikkert er at en gruppevinner IKKE kåres før etter den siste kampen (for Norges del er det Kypros borte).
    Vinner man gruppen sin rykker man opp fra divisjon C til B, og man kvalifiserer seg til et sluttspill (semifinale og finale) der gulroten er en ekstra plass til neste EM.
    Slovenia (4-4-2): Belec - Skubic, Andraž Struna, Mevlja, Aljaž Struna - Črnigoj, Derviševič, Rotman, Verbič - Šporar, Zajc
    Den norske nasjonalsangen spilles.
    Da er vi klare til kampstart i Slovenia.
    Ikke fullsatt på tribunen, men helt greit med folk til stede.
    Aleesami roter bort ballen på egen halvdel, men rydder opp i sin egen feil i det han kommer seg foran Sporar og får frispark i egen boks.
    2'
    Kamara leter etter Moi med en flikk, men sistnevnte får ikke kontroll på ballen.
    5'
    Slovenia slår langt mot Zacj, men Nordtveit bruker kroppen og skjermer ballen ut til et norsk innkast.
    7'
    Feilpasning fra Rotman på midten. Norge får et innkast ved midtstreken.
    7'
    Nå spiller Slovenia på høy risiko i eget forsvar ...
    8'
    Mål for Slovenia!
    Slovenia 1 - 0 Norge
    Mål: Benjamin Verbic
    Målgivende: Domen Crnigoj
    Nei og nei, for en start! Det norske forsvaret henger ikke med på notene. Crnigoj trer igjennom til Verbic, som får løpe relativt alene inn i boksen. Der avslutter han lavt og presist forbi Jarstein. Foto: VG
    9'
    Da er Bulgaria akkurat nå gruppeleder med 10 poeng mot Norges 9. Bulgaria spiller borte mot Kypros og stillingen er fortsatt 0-0 etter 13 min.
    12'
    Henriksen vinner ballen på midten, men Johansen får et dårlig touch og gir den bort igjen.
    13'
    Lagerbäck ser litt betenkt ut på sidelinjen. Skjønner det godt.
    13'
    To brukbare innlegg fra henholdsvis Selnæs og Omar, men ingen norske spillere møter ballen i boksen. Hadde kanskje behøvd en Maars Johnsen eller en Sørloth i boksen i slike situasjoner.
    15'
    Henriksen jobber frem en corner for Norge. Kampens første dødball.
    17'
    Dommer med tilsnakk til Rosted og en slovener.
    17'
    Hjørnespark
    Corneren fra Selnæs stanges unna på bakerste stolpe. Men Norge får et innkast motsatt.
    18'
    Skudd på mål
    Moi kombinerer med Tarik utenfor boksen. Førstnevnte skyter mot mål, men avslutnignen blir for svak. Likevel er det muligens et hurtig angrepsspill, der ballen går fort, som kan sette slovenerne ut av posisjon.
    20'
    Bra spill av Moi! Utfordrer én mot én på venstrekanten og får dratt seg inn i boksen. Men det lave innlegget beines unna av en slovener på første stolpe.
    23'
    Norge styrer i hvert fall spillet etter 0-1. Slovenia ligger bakpå og lar spillere som Selnæs strø pasninger.
    24'
    Nesten for Kamara! Innlegget mot USA-proffen på bakerste stolpe er dessverre akkurat litt for langt.
    24'
    Kypros har tatt ledelsen 1-0 mot Bulgaria. Dermed er Norge tilbake på tabelltopp - akkurat nå.
    25'
    Frispark til Norge på venstresiden.
    26'
    Innlegget går helt over til Henriksen på motsatt side. Han skaffer et norsk hjørnespark.
    26'
    Hjørnespark
    Ballen spretter ut av boksen på første stolpe. Ingen ren klarering fra Slovenia.
    26'
    Tarik blir felt utenfor boksen, men får ikke frispark. Der blir Norge snytt for en god mulighet.
    28'
    ER DET MULIG?! Nærmere scoring tror jeg faktisk ikke det går an å komme. Omar header mot mål fra fem meter og keeper er totalt utspilt. Men på streken så reddes ballen av en veldig lang tå fra Struna. Klareringen fra strek treffer for sikkerhets skyld stolpe, men der får også Mevlja såvidt pirket ballen ut, like foran nesa på Ola Kamara (bildet). Foto: VG
    31'
    Ny stor norsk mulighet! Rosted stanger ned en lang ball i boksen til Moi, men skuddet fra 11 meter går godt utenfor. Den må i det minste PÅ mål fra det holdet.
    34'
    Frispark mot Rosted og Norge i fremmed boks. En liten arm fra den norske stopperen.
    35'
    Rosted felles av Verbic på venstresiden av den norske boksen.
    36'
    Moi skaffer en norsk corner.
    37'
    Må si jeg er imponert over respekten slovenerne har for Moi. Lar han stå på utsiden av boksen uten å presse i frykt for å bli sendt i pølsebua.
    38'
    Hjørnespark
    Corneren stanges ut til Johansen i returrommet, men skuddet fra Fulham-spilleren går godt til side for mål.
    38'
    Frispark for Slovenia helt ved sidelinjen. Blir en svak variant inn i boks som Norge har stålkontroll på.
    40'
    Moi leter etter Kamara i bakrom, men igjen er Slovenias nummer 5, Struna, på plass med en viktig inngripen.
    42'
    Minuttet før pause her. Norge har vært det beste laget, foruten det ene minuttet det glapp bak i forsvar.
    45'
    Johansen skaffer Norge nok en corner.
    45'
    Hjørnespark
    Corneren går i armene på Slovenias målvakt Belec før han glipper ballen. Men får kontroll på sin egen retur. Litt heldig der.
    45'+1
    Pause i Slovenia og hjemmelaget leder noe utfortjent 1-0. Den tidligere FCK-stjernen under Ståle Stolbakken, Benjamin Verbic, sendte hjemmelaget i ledelsen etter 9 minutter. Deretter tok Norge over, men hverken Tarik, Moi (bildet) eller Kamara har funnet veien til mål. I så måte oppsummerer dette bildet den norske 1. omgangen ... Foto: VG
    Ingen bytter i pausen. De samme 22 fortsetter.
    46'
    Glimrende av Omar, som forserer to spillere på kanten, men angrepet stopper opp i det Johansen mister ballen. Litt urytmisk fra kapteinen i kveld.
    48'
    Norge styrer i 2. omgang som i første, men Slovenia ligger bra strukturert og gjør det vanskelig for Norge å finne de avgjørende pasningen.
    49'
    Nesten for Norge og Kamara! Johansen vinner ballen høyt høyt i banen og trer inn til Kamara i boksen. Men Skubic setter inn en strålende takling på ballen.
    51'
    Returen havner hos Johansen, som løpes over ende på 18 meter. Men dommeren velger å blåse frispark mot kapteinen. Uforståelig av dommeren. Foto: VG
    52'
    Hjørnespark
    Corner for Slovenia. Stanges ut av Aleesami.
    55'
    Gult kort til Norge
    Sigurd Rosted
    Stopper en overgang og får et ganske klart gult kort.
    56'
    Ødegaard skal innpå her.
    57'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Martin Ødegaard
    Ut: Stefan Johansen
    57'
    Omar har nå fått på seg kapteinsbindet.
    58'
    Spillerbytte - Slovenia
    Inn: Roman Bezjak
    Ut: Domen Crnigoj
    58'
    Også Maars Johnsen skal inn her.
    61'
    Norge sliter med å finne de gode løsningene nå. Ballen trilles utenfor boksen før det ender opp med et svakt innlegg. Skjedd litt for ofte etter pause.
    63'
    Inn: Bjørn Maars Johnsen
    Ut: Tarik Elyounoussi
    63'
    Så får vi se hva Bjørn Maars Johnsen kan tilføre her.
    63'
    Johnsen får også avsluttet like etter at han kom inn. Men headingen i ubalanse fra 6-7 meter er vanskelig og ballen går noen meter til side for mål.
    64'
    Norsk corner.
    66'
    Hjørnespark
    Kamara vinner duellen i boksen, men kommer ikke skikkelig over ballen og header utenfor.
    66'
    Stor norsk mulighet! Ballen slås lavt inn mot bakerste, men Johnsen får ballen litt overraskende på og klarer ikke styre ballen fremover i banen. Burde klart å gjort det bedre der.
    68'
    Inn: Robert Beric
    Ut: Miha Zajc
    69'
    Godt skudd av Ødegaard, som smeller til med venstrebeinet fra hjørnet av 16-meteren - god redning av keeper.
    71'
    Hjørnespark
    Den påfølgende corneren blir klarert.
    72'
    Gult kort til Slovenia
    Rajko Rotman
    Feller Moi, og får det gule kortet.
    72'
    Offside
    ANNULLERT SCORING FOR SLOVENIA! Hele Ljubljana jubler for scoring, men linjedommer har vært oppe med flagget. Men er den riktig da? Ja, det er den viser reprisen. Så hårfint som du får det, men likevel på feil side. Der er Norge rett og slett heldige.
    74'
    Rune Jarstein
    Protester mot scoringen, som senere ble annullert.
    75'
    Inn: Alexander Sørloth
    Ut: Ola Kamara
    75'
    Maars Johnsen kommer seg til en heading, men det er aldri farlig.
    77'
    Frispark til Slovenia i meget skummel posisjon. Rosted som tråkker til utenfor boksen med det gule kortet fra før av. Heldig der.
    78'
    Verbic står ved ballen.
    78'
    Dervisevic skyter, men rett i muren og ut til corner.
    78'
    Hjørnespark
    Maars Johnsen stanger ut på første stolpe.
    79'
    Ny slovensk corner.
    79'
    Hjørnespark
    Dervisevic slår inn. Men Rosted er høyest i boksen og får ballen unna.
    79'
    Aleesami med en god forsvarsjobb. Men nå virker det norske laget stresset.
    80'
    Ødegaards pasning går via en slovener og ut til corner.
    80'
    Hjørnespark
    Sørloth får stusset corneren bakover, men ingen norske spillere venter på den.
    81'
    Henriksen fyrer av fra spiss vinkel etter en frekk pasning fra Selnæs - rett på keeper. Burde lagt inn i stedet der.
    81'
    Sørloth får frispark høyt i banen.
    82'
    Selnæs åpner forsvaret igjen som en låsesmed, men innlegget fra Omar blir akkurat litt for høyt for Maars Johnsen og Sørloth. Og da er det et høyt innlegg, for å si det sånn.
    84'
    Inn: Jaka Bijol
    Ut: Andraz Sporar
    84'
    Mål for Norge!
    Slovenia 1 - 1 Norge
    Mål: Bjørn Maars Johnsen
    Målgivende: Håvard Nordtveit
    MAARS JOHNSEN STANGER INN UTLIGNINGEN! I luftrommet er det få som er bedre! Nordtveit svinger en perfekt ball inn i boksen og der vinner norsk-amerikaneren mot en forsvarsspiller OG keeper. Det målet kan bli uhyre viktig når poengene skal summeres opp etter neste runde. Foto: VG
    86'
    Og så har Bulgaria utlignet på straffespark. Dermed er det igjen helt likt i gruppen, der Norge er foran på målforskjell (+1). Faren er at Bulgaria har flere scorede mål om det skulle ende likt på målforskjell.
    89'
    Rosted får sjansen på volley fra 16 meter, men viser hvorfor han er stopper. Tar på seg en litt for tung ryggsekk og sender ballen opp på de billigste seteradene.
    90'+1
    Fire minutter er lagt til på tampen her.
    90'+2
    Norge får en corner på tampen.
    90'+3
    Hjørnespark
    Selnæs slår inn ...
    90'+4
    Nesten for Maars Johnsen igjen! Vinner duellen i feltet, men klarer ikke presse headingen under tverra.