1-1
1-2
73'

Vekommen til Fornebu og kveldens oppgjør mellom Stabæk og Aalesund!
    Statistisk sett er Aalesund eliteseriens beste lag før pause, mens Stabæk befinner seg nær bunnen på 'før pause'-tabellen. Til gjengjeld nærmest bytter lagene plass på tabellen for 2. omgang. Det kan tyde på at lagene får hver sin omgang her i dag.
    Lagene har møtes fem ganger i Bærum tidligere. Status 5-0-0. Totalt har Aalesund kun vunnet én av ti oppgjør mot Stabæk i eliteserien. Åttendelsfinalen i cupen for åtte år siden ble imidlertid spilt i Bærum og avgjort i favør Aalesund.
    Tilsvarende møte i fjor endte med 2-1 til Stabæk. Kampen i oktober ble avgjort av Veigar Páll Gunnarsson og Vegar Eggen Hedenstad, før Alexander Mathisen scorte Aalesunds trøstemål.
    Stabæk har vunnet fire av de siste fem kampene sine og må sies å være i støtet om dagen.
    Aalesund har kun tatt med seg fire poeng på de siste fire bortekampene.
    Mens hjemmelaget er i en ønskesituasjon med tanke på skader og frafall, må gjestene klare seg uten Sander Post og Pablo Herrera som er ute med langtidsskader. Heller ikke Amund Skiri eller Lars Fuhre er helt friske, og også disse uteblir fra dagens tropp. Samtidig er Demar Phillips og Jason Morrison opptatt med landslagsspill.
    Spillerne entrer banen i dette øyeblikk.
    Tribunene er enda glisnere enn vanlig i dag.
    Gjestene setter i gang kampen.
    1'
    Ollé Ollé forsøker seg på venstresiden, men har ingen med seg - annet enn Aalesund-forsvarere. Legger ballen inn i midten likevel og Aalesund takker og bukker.
    3'
    Ollé Ollé er på ny frempå på venstresiden. Legger nok en gang inn, denne gangen nærme mål. Keeper Grytebust skal ha en enkel jobb med å plukke ned ballen, men ser ut til å slite med å holde ballen fast. Publikum gisper mens de venter for å se om han mister ballen inn i mål.
    5'
    Ollé Ollé, Gunnarsson og Mix spiller seg fint oppover, men blir avblåst for offside da Gunnarsson blir litt vel ivrig.
    6'
    Gunnarsson forsøker å tre igjennom Hauger ved hjørnet av 16-meteren til Aalesund, men Jääger får avverget.
    6'
    Mål for Aalesund!
    Stabæk 0 - 1 Aalesund
    Mål: Jonathan Parr
    Målgivende: Michael Barrantes
    Helt utrolig! Aalesund har nærmest stått inne i egen 16-meter og forsvart seg i sju minutter. Plutselig stormer Barrantes oppover på høyresiden og drar med seg det som er av Stabæk-forsvar. På motsatt side kommer Jonathan Parr. Én flott tverrsoverpasning og én kald avslutning senere er gjestene i føringen!
    7'
    Fantastisk mulighet for Aalesund! Myklebust kommer seg til dødlinja, legger en 45-graderspasning til Barrantes - helt etter læreboka så langt. Sistnevnte skyter imidertid rett på keeper! Barrantes klarer å snappe opp returen, men ikke å skape en ny sjanse.
    11'
    Der er vi centimetere i fra 1-1! Ollé Ollé kommer til nok et innlegg fra venstresiden. Inne i 16-meteren kommer Pálmason stormende til, setter bredsiden til på innlegget - og skyter over! Her burde nok Pálmason utlignet.
    14'
    Stabæk får frispark 10 meter inn på Aalesunds halvdel. Tar en kort variant og prioriterer å bygge opp spillet rolig.
    15'
    Stabæk spiller seg fint fremover. Ballen havner til slutt hos Mikkel 'Mix' Diskerud, som legger inn fra hjørnet av 16-meteren. Treffer kun oransjekledde og Aalesund klarerer.
    17'
    Ollé Ollé med nytt innlegg fra venstre. Han får et virkelig dårlig treff, og ballen spretter bare centimetere fra bakkenivå. Treffer imidlertid Tollås og skifter retning mot mål. Kunne blitt farlig, men Grytbust har grei kontroll.
    19'
    Gunnarsson går ned inne i Aalesunds 16-meter og vil ha straffe. Dommer mener imidlertid han går ned alt for lett - og trolig også at han var like god som Aalesund-spilleren som gikk ned sammen med ham.
    20'
    Hele stadion er sikker på at Stabæk skal utligne! 'Mix' er 10 meter fra mål og kan skyte selv. I stedet sentrer han uselvisk til Gunnarsson, som nærmest har åpent mål. Fra 8-9 meters hold skyter han over! FOR en bom!
    21'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Legger den for høyt, og Aalesund header ut av faresonen.
    21'
    Jääger må ta en pust i bakken etter en hard duell. Dommer forsikrer seg om at han har det bra og spillet fortsetter.
    23'
    Gult kort til Aalesund
    Jonathan Parr
    Klarer på ett eller annet vis å plante kneet i magen på Farnerud. Sistnevnte blir naturlig nok liggende nede i noen sekunder.
    23'
    Alain Junior Ollé Ollé
    Lang corner. Ender med et skudd fra utenfor 16-meteren - som går rett i en vegg av Aalesund-spillere.
    24'
    Keeper Grytebust spiller med høy risiko når han møter 'Mix' til duell 20 meter utenfor 16-meteren. Er heldigvis for Aalesund først på ballen og får klarert.
    27'
    Ollé Ollé skjærer inn fra høyre og fyrer av med venstrefoten fra 25 meter. Skuddet er dårlig og triller ut mange meter til side for mål.
    28'
    Aalesunds Larsen kommer seg til skudd fra 16 meter, men er sterkt presset av Ollé Ollé og i ubalanse i skuddøyeblikket. Skuddet blir en lompe som triller inn til mål.
    29'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Michael Barrantes
    Skyter mot første stolpe. Ollé Ollé header til ny corner.
    30'
    Jan Kjell Larsen bokser ut av 16-meteren. Retur-skuddet er keepermat.
    30'
    Legger mot bakerste stolpe. Ollé Ollé fyrer til på hel volley - knallhardt! Grytebust med mesterlig beinparade og redning på streken!
    31'
    Parr kommer til innlegg fra venstre for Aalesund. Svakt innlegg og Stabæk-forsvaret får en enkel jobb med å klarere.
    33'
    Treffer 'Mix' ute i 16-meteren. Han fyrer av på halv volley, nok et kanonskudd. Nok en gang en enda bedre redning! Grytebust i Aalesund-buret er i fyr og flamme!
    34'
    Denne gangen er det Hammer som rager høyest i feltet. Stabæk-stopperen header imidlertid over.
    36'
    Stabæk-supporterne begynner å bli utålmodige og piper hver gang Aalesund-forsvaret - og spesielt keeper Grytebust - har ballen.
    39'
    Larsen går ned for telling etter at et skudd fra Gunnarsson treffer ham midt i ansiktet. Skuddet kom fra omtrent to meters hold og så ut til å svi skikkelig.
    40'
    Gult kort til Stabæk
    Pálmason låser beinene til Barrantes, som går ned til 10 i stil. Det var nok vondt, men det ble litt vel teatralsk.
    40'
    Stabæk-innlegg fra venstre, Gunnarsson kaster seg mot ballen, men treffer kun en Aalesund-spiller og ballen forsvinner over fra fem meters hold.
    45'
    Gjestene får klarert.
    45'
    Jalasto kommer til skudd for Aalesund, men skyter rett på keeper fra hjørnet av 16-meteren. I utgangspunktet en grei jobb for keeper Larsen, men han glipper ballen og trenger hjelp fra forsvaret for å få klarert.
    45'+1
    Jonatan Tollås Nation
    Bruker altfor lang tid til å ta et frispark og får kort for drøying av tiden.
    45'+1
    45'+3
    Etter en meget underholdende førsteomgang går lagene til pause med smått utrolige 0-1. Stabæk har hatt ballen minst dobbelt så mye som sine gjester, og vært det klart førende laget. Aalesund har for det meste hatt nok med å forsvare seg, men har fått de kontringene de har trengt. Stabæk på sin side kunne scoret mange mål, og da er det først og fremst tre skudd fra kort hold som gikk over - alle med Gunnarsson som skytter. I tillegg har Aalesunds keeper Grytebust mesterlig reddet kanonskudd fra både Ollé Ollé og Mix.
    45'
    I følge før-og-etter-pause-statistikken presentert før kampen, burde det ligge an til at Stabæk øker effektiviteten sin denne omgangen.
    47'
    Mix med skudd fra 18-19 meter. Grytebust er fint nede og holder ballen.
    47'
    Kampen får et lite opphold mens Eiríksson tar av seg skoen, sjekker at foten har det bra, og så setter skoen på igjen. Forløpet til denne sjekken er litt uklar.
    49'
    Langt fremspill mot Gunnarsson, som befinner seg inne i Aalesunds 16-meter. De oransjes forsvar er imidlertid først på ballen og overtar spillet.
    50'
    Gunnarsson tråkler seg fremover inne i Aalesunds 16-meter får ikke avsluttet. Han takles både en og to ganger av Arnefjord før Grytebust får ballen.
    53'
    En kort variant. Gunnarsson får igjen ballen og legger inn fra en bedre vinkel. Lemper ballen over hele feltet og ut over dødlinja.
    53'
    En fiks, men ueffektiv hælpasning av Barrantes nå. Han forsøker å spille igjennom Larsen, men er ikke veldig presis med den pasningen og forærer hjemmelaget ballen.
    54'
    Okoronkwo skyter fra rundt 18 meter - i stolpen! Aalesund er nær ved å øke ledelsen!
    55'
    Ny Aalesund-sjanse! Myklebust skyter fra 10 meter - rett på keeper. Returen sniker seg ut over dødlinja før Barrantes rekker å sette foten på den.
    55'
    Heades utover av Hammer, før Ulevestad skyter over.
    56'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 1 Aalesund
    Mål: Alain Junior Ollé Ollé
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    Hedenstad legger inn fra venstre, langs bakken. Ollé Ollé bommer først på ballen, som blir liggende bak ham. Før keeper eller forsvaret rekker å klarere får Ollé Ollé snudd seg og dratt ballen bakover og inn i mål.
    56'
    Stabæk-innlegg fra venstre. Keeper Grytebust holder enkelt.
    61'
    Ondo gjør seg umiddelbart markert med et skudd fra rundt 16 meter. Skyter lavt, men Grytebust kommer seg raskt ned og bak ballen.
    62'
    Kjempesjanse for Stabæk' Hedenstad legger inn fra høyre, Gunnarsson får gå opp helt alene og får klokkerent treff med pannebrasken. Likevel bommer han, dog kun med noen centimetere på krysset. Dette er ikke Gunnarssons dag.
    63'
    Ville Jalasto
    En nærmest absurd situasjon. Jalasto får gult kort etter å ha tatt takk i rumpa til Gunnarsson og dratt ham over ende.
    64'
    Gunnarsson tar selv frisparket noen meter utenfor hjørnet av 16-meteren. Spissen klemmer til og sikter på lengste kryss. Skyter halvannen meter utenfor.
    65'
    En kort corner, som til slutt ender hos Ondo, som fra rundt 12 meters hold skyter hardt langs bakken. Kun en solid Grytebust hindrer 2-1!
    65'
    Feller Barrantes, som nok en gang går ned som om han har blitt skutt.
    67'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Magnus Olsen
    Ut: Solomon Okoronkwo
    67'
    Parr går langt med ballen, før han fyrer av rundt 20 meter. Halvhjertet forsøk, skuddet er verken hardt eller presist.
    69'
    Innlegget fra Ollé Ollé finner Gunnarsson, som ser ut som han ikke skjønner hva som treffer ham. Ballen spretter i hvert fall inn i mål og dommer Johansen peker på midtsirkelen. Linjedommer vil det imidlertid annerledes og vifter febrilsk med flagget for å få målet annullert for offside.
    70'
    Stabæk 1 - 2 Aalesund
    Målgivende: Fredrik Ulvestad
    Spiller vegg med Ulvestad innover i 16-meteren, før han iskaldt plasserer ballen mellom beinene på Jan Kjell Larsen og i mål!
    73'
    En kalddusj for Stabæk, som for bare tre minutter siden trodde at de gikk opp i 2-1.
    74'
    Barrantes ligger nede igjen etter en duell. Denne gangen trenger han medisinsk personell. Peker på ryggen og får massasje. Hjelpes til slutt av banen.
    75'
    Kort til Hedenstad, som venter på hjørnet av 16-meteren. Skyter på direkten - langt over.
    76'
    Inn: Fredrik Carlsen
    Ut: Michael Barrantes
    Barrantes ligger fortsatt nede på sidelinja, med ispose på ryggen.
    78'
    Fredrik Carlsen
    Ondo i hodeduell med Olsen. Førstnevnte vinner, men bommer på mål.
    82'
    Fredrik Ulvestad
    Takler Gunnarsson hardt nok til at han blir liggende nede noen sekunder.
    83'
    Ender med en svak avslutning fra Ondo, som keeper Grytebust har full kontroll på.
    84'
    Myklebust ligger nede på kanten etter at han ble felt av Eíriksson. Spillet fortsetter og Aalesund-fansen piper.
    86'
    Ondo får kjempet til seg ballen inne i Aalesunds 16-meter og skyter umiddelbart. Men, som så mange ganger tidligere i denne kampen er keeper Grytebust akkurat der han skal være, og stopper ballen nesten før den har forlatt Ondos fot.
    90'
    Det er lagt til minimum fire minutter.
    90'
    Stabæk har frispark fra snaue 30 meter. Gunnarsson slår.
    90'+1
    Gunnarsson lemper ballen inn i feltet, der ingen ringere enn Grytebust rager høyest og plukker ned ballen.
    90'+1
    Stabæk-innlegg fra høyre. Treffer Aase rett foran mål, men headingen er svak og går over. I tillegg var det offside.
    90'+2
    Det er 6 324 betalende tilskuere her i kveld.
    90'+2
    Tilskuerne har for øvrig kåret Ollé Ollé til hjemmelagets beste spiller. Banens beste spiller derimot på Aalesund og heter Sten Grytebust. Hadde det ikke vært for storslagent keeperspill hadde hjemmelaget vunnet med kalassifre.
    90'+3
    Grytebust bokser til ny corner.
    90'+4
    Lang corner, som ender i et lavt skudd fra hjørnet av 16-meteren og rett inn i klynga foran mål. Klareringen fra Aalesund-forsvaret er det siste som skjer før dommeren blåser av.
    90'+4
    90'+5
    Aalesund raner med seg tre poeng fra Fornebu etter å ha blitt rundspilt av Stabæk store deler av kampen. Stabæk hadde ballen mest, skapte mest og så farlige ut gjennom nærmest hele kampen. Men det er stor forskjell på å se farlige ut og det å være farlige. Hjemmelaget hadde rikelig med avslutninger over mål, og så lenge ut til å være vaksinert mot scoring. Samtidig ble nesten alle skudd som traff mål reddet av en utmerket keeper Grytebust.