0-1
0-2
0-3
0-4
Saltnes90'+2
Supporterfordeling på VG
1 836
4 738

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

  Hei og hjertelig velkommen til livedekning av kampen mellom Stabæk og Bodø/Glimt i Eliteserien!
  Vi har nådd runde 27 av årets Eliteserieutgave, og det begynner for alvor å dra seg til - både i topp og bunn! Dagens kamp representerer både topp og bunn, noe som knytter stor spenning til oppgjøret. Stabæk kjemper for å unngå nedrykk, og ligger før runden rett over kvalikplass. Bodø/Glimt-toget turer og går på toppen av tabellen, og med en syv poengs luke med fire gjenstående kamper skal det en til at gullet glipper, slik det lenge så ut som det kunne gjøre. Kan et poengjagene Stabæk straffe Bodø/Glimt, eller er kvalitetsforskjellen på lagene for stor?
  Bruker vi kampen mellom lagene i Bodø som referanse, kan kvalitetsforskjellen på lagene se ut til å være stor, da Glimt vant 4-0 etter tre mål fra Pellegrino. Kampen ble spilt tilbake i runde 2, nesten en hel sesong siden, og det har skjedd mye siden den gang. Stabæk har fått et løft etter ansettelsen av Bradley, mens Bodø/Glimt har, på tross av seier på seier, også vist noen defensive svakheter. På sine elleve siste kamper i alle turneringer har de sluppet inn 16, og det kan absolutt være mulig for Bradleys angripende Stabæk å score mål i ettermiddag!
  Stabæk har fått litt gang på sakene etter Bradleys overtakelse, og etter en litt treg start har de vunnet sine to siste hjemmekamper i tillegg til å ta to sterke poeng borte mot Rosenborg og Sarpsborg. Åtte poeng på sine fire siste har tatt dem fra direkte nedrykk, opp på trygg plass, ett og tre poeng foran Vålerenga og Sandefjord. Etter dagens vanskelige kamp mot Glimt er det nettopp Sandefjord og Vålerenga som står for tur på terminlisten, og alt er lagt til rette for en forrykende nedrykkskamp på tampen av sesongen!
  Etter en god periode der Glimt og Viking kjempet om gullet, har Vikings formdupp gjort at de gule fra Bodø har dratt i fra. Luka ned til Tromsø har blitt hele syv poeng, og det som lenge så ut til å bli en spennende gullkamp, ble ikke så spennende likevel. Med fire kamper igjen å spille skal det mye til å miste gullet, hvert fall når formen er god. De har vunnet sine fem siste kamper i Eliteserien, og selv de har sluppet inn flere mål enn normalt, leverer de jevnt gode resultater. Stabæk har mest å spille for i dag, men det skal likevel bli vanskelig å stoppe Bodø/Glimt i form.
  Høgh går fra Stabæk til Glimt etter sesongen, men når han i det siste har vært skadet har Bakenga vist fin form. Etter en litt turbulent start under Bradley har han levert fire målpoeng på sine fire siste kamper. For Glimt er det selvsagt Pellegrino som er den store poengkongen, og han jakter Eliteserierekord! 36 målpoeng har han så langt denne sesongen, og han legger nok en eventyrlig sesong bak seg!
  Jeg er tilbake med lagene når det nærmer seg kampstart!
  Lagene er klare, og ikke overaskende kommer begge lag ut i sin vante 4-3-3! Stabæk gjør to endringer fra laget laget som spilte 2-2 borte mot Sarpsborg forrige runde. Krogstad tar på seg kapteinsbindet og erstatter Haugen på midten, mens Kabran kommer inn for Spiten-Nysæter ute til venstre. Bodø/Glimt gjør på sin side kun én endring fra laget som vant hjemme mot Lillestrøm forrige uke, og Fet kommer inn for Saltnes.
  Glimt-fansen hadde samlet seg på et par av vognene på t-banen på vei til Nadderud i dag, og sang og jublet så hele banen ristet! Kommer mange i dag, slik de ofte gjør i Oslo-området!
  Lagene tusler ut på matta, og vi er straks klare for kamp!
  Kampen har startet
  0'
  Vi er i gang på Nadderud! Faris med avspark!
  0'
  Rolige første minutter. Begge triller litt ball på egen banehalvdel.
  1'
  Dagens første skudd! Vinge triller gjennom Kabran som skyter på et touch. Skuddet går via Moe før ballen triller inn til Haikin.
  3'
  Næss header ut et innlegg fra venstre.
  4'
  Det kommer en lang ball mot Sørli, men Pettersson er tidlig ute og forhindrer Glimt-sjanse.
  5'
  Enorm mulighet for Bakenga! Vinge dribler ute til høyre før han slipper mot Bakenga. Han er helt fri i feltet, og kommer til skudd fra kloss hold når han prøver å vippe ballen forbi Haikin! Sistnevnte er god når han redder med beina og forhindrer 1-0!
  5'
  Mulighet i andre enden! Sørli er plutselig gjennom, på hjørnet av 16-meteren. Pettersson kommer ut og gjør seg stor, og redder dermed skuddet til Sørli!
  6'
  Vinge er enorm med sin teknikk her! Han dribler seg forbi et par menn før han stormer mot mål! Wembangomo er siste mann, og klarer med nød og neppe å stoppe driblekanten!
  8'
  Stabæk har åpnet friskt her, og det bølger fint i en herlig kamp!
  10'
  Sørli tres gjennom til høyre, men innlegget stoppes av Næss.
  10'
  Næss ser opp og sender en smart ball retning Bakenga, men forsøket er akkurat litt for langt for spissen!
  11'
  Berg prøver seg på en avslutning fra distanse, og sender ballen langt over mål.
  13'
  Spillet vendes opp på Bakenga som får et godt touch mot mål! Det ser ut til å bli farlig, men Bjørtuft stopper ham!
  14'
  God redning av Pettersson! Glimt kontrer ved Grønbæk som gir ut til Sørli som har mye plass. Han sender av gårde et skudd mot nærmeste stolpe, men Pettersson er lynraskt nede og hindrer scoring!
  15'
  Tas kort.
  16'
  Pellegrino mottar ballen i drømmelege, og som så mange ganger før curler han ballen mot lengste! Skuddet er godt, men Pettersson er med på den og får reddet ut til corner.
  17'
  Heades ut. Glimt beholder ballen, og Berg legger igjen inn fra høyre. Det er et godt innlegg, men Moe når akkurat ikke frem på ballen!
  17'
  Wembangomo kommer seg rundt til høyre og legger inn, men ballen heades ut.
  20'
  Grønbæk smeller til fra langt hold. Det er mye kraft i skuddet, men ballen grå et par meter til side for mål.
  20'
  Frispark
  22'
  Mål for Bodø/Glimt!
  Stabæk 0 - 1 Bodø/Glimt
  Mål: Sondre Sørli
  Målgivende: Amahl Pellegrino
  Lynraskt angrep fra bortelaget, og det står 0-1! Berg tar et frispark lynraskt fra midtbanen i bakrom mot Pellegrino! Stabæk-forsvaret henger ikke helt med, og Pellegrino sender ballen på tvers til Sørli! Han tar ned ballen i feltet, før han enkelt sender den forbi Pettersson og i mål!
  22'
  Mål for Bodø/Glimt!
  Stabæk 0 - 2 Bodø/Glimt
  Mål: Faris Pemi Moumbagna
  Målgivende: Albert Grønbæk
  Nå rakner det bak hos Stabæk! Glimt trer seg elegant inn i feltet til Stabæk, og Grønbæk mottar ballen fra Fet på 13 meter! Alle forventer skudd, men han sender ballen på tvers til Moumbagna som står helt alene, og spissen sender inn 0-2 med innsiden av foten, ut av Petterssons rekkevidde! Klasseangrep fra bortelaget!
  24'
  Etter en god start fra Stabæk har de virkelig blitt straffet her! Kan de komme tilbake fra dette?
  26'
  Pelles innlegg fra venstre klareres av Pedersen.
  29'
  Tas kort.
  30'
  Walstad leker karusell med Wembangomo og Moe på gi til corner.
  31'
  Heades ut ved første stolpe.
  31'
  Wembangomo sender ballen i hodet på Bakenga som blir liggende. Han kommer seg på beina igjen etter litt behandling.
  34'
  Rolige minutter nå.
  37'
  Pellegrino inviterer til vegg med Faris, men han får ballen for langt nede ved dødlinja til at han får av gårde en avslutning.
  38'
  Sørli og Wembangomo kombinerer, men sistnevnte mister ballen ut over dødlinja.
  40'
  Fet legger inn til Faris som er i offside. Grønbæk får omsider skutt, men til slutt kommer flagget opp.
  41'
  Tas kort på tvers til Næss.
  42'
  Mål for Bodø/Glimt!
  Stabæk 0 - 3 Bodø/Glimt
  Mål: Fredrik Bjørkan
  Bjørkan vinner ballen høyt, og gjør alt selv! Næss gir ballen rett til Bjørkan på midtbanen, og han setter fart rett mot mål! Ottesen er ute av bilde, og han kommer seg dermed helt inn i 16-meteren. Der skuddfinter han vekk Pedersen og sender ballen i krysset! Nydelig scoring av Bjørkan som utnytter feil fra Næss!
  43'
  Utrolige sener på Nadderud! Bradley, Knutsen og Bakenga drar ut for å snakke med hjemmefansen! Speaker sier nå at det har vært rasisme på tribunen!
  45'+1
  Pause
  45'+2
  Det er pause på Nadderud, og Bodø/Glimt har vært det beste laget og leder fortjent 3-0! Det var en jevnt åpning, og Stabæk var absolutt på høyde! Etter 20 minutter viste derimot Glimt sin klasse da Pellegrino fant Sørli som satte inn 0-1 foran mål! Kun et par minutter senere ga Grønbæk Wembangomo ballen som enkelt økte ledelsen! Etter det roet kampen seg ned, og Bodø/Glimt hadde full kontroll. Rett før pause snappet Grønbæk ballen på midtbanen. Hadde satte fart mot mål og sendte ballen i krysset! Dermed står det 0-3 til pause, og det skal mye til for at Stabæk skal komme tilbake her!
  2. omgang
  45'
  Vi er igang!
  45'
  Stabæk rett i angrep, og Vinge flikker ballen i mål! VAR sjekker, men den blir stående! Vinge tres gjennom, og sender til Bakenga som skyter! Skuddet blokkeres, men Edwards får av gårde skudd nummer to, via Vinge og i mål!
  45'
  VAR-situasjon
  VAR sjekker om det skal være mål til Vinge! Men offsiden blir stående!
  46'
  Glimt fortsetter der de lapp og triller ball på egen halvdel.
  48'
  Tas kort.
  50'
  Fet vinner i lufta, men header midt på Pettersson.
  50'
  Haikin kommer ut og avverger en lang ball mot Vinge.
  51'
  Vinge legger inn fra høyre, men treffer rett på kassa til Bjørtuft som har god kontroll.
  52'
  Bjørkan kommer ute til venstre, og han chipper inn mot Faris! Spisse får hodet på ballen, men headingen går en halvmeter utenfor!
  53'
  Grønbæk med en lekker detalj når han dribler seg forbi Ottesen! Det påfølgende innlegget står derimot ikke i stil, og ballen forsvinner forbi feltet.
  54'
  Nå er det hjemmelaget som triller ball her.
  55'
  Nesten for Vinge! Han får ballen på 17 meter, og der dribler han litt før han fyrer til! Skuddet er hardt, men Haikin får begge hendene i været og får reddet til corner!
  55'
  Går over hele feltet, men Stabæk beholder ballen! Den ender til slutt hos Næss på 16 meter, og han skyter hardt og lavt, men ikke godt nok til å overliste Haikin.
  56'
  Tas fort.
  57'
  Skudd midt på Pettersson fra Pellegrino! Har får ballen i god posisjon rett utenfor 16-meteren, men klarer ikke overliste Stabæks keeper!
  58'
  Vinge er nok en gang god når han finner Bakenga i bakrom. Han prøver å dra seg forbi Moe, men må nøye seg med corner.
  59'
  Pedersen vinner i lufta, men headingen går like over mål! Nesten redusering!
  59'
  Vinge kontrer, men bommer på sin tidlige pasning retning Kabran.
  62'
  Spillerbytte - Bodø/Glimt
  Inn: Ulrik Saltnes
  Ut: Amahl Pellegrino
  63'
  Spillerbytte - Bodø/Glimt
  Inn: Adam Sorensen
  Ut: Fredrik Bjørkan
  63'
  Spillerbytte - Bodø/Glimt
  Inn: Nino Zugelj
  Ut: Sondre Sørli
  63'
  Spillerbytte - Stabæk
  Inn: Keegan Jelacic
  Ut: Rasmus Eggen Vinge
  63'
  Spillerbytte - Stabæk
  Inn: Oskar Spiten-Nysæter
  Ut: Mushaga Bakenga
  63'
  Det gjøres en haug av bytter, fra begge lag. Glimt ser sitt snitt til å spare viktige spillere, mens Stabæk trolig gjør et desperat forsøk på å komme tilbake her.
  64'
  Godt angrep fra Glimt, og nydelig forsvarspill fra Næss! Grønbæk tar med seg Sørensen som legger hardt inn foran mål! Der stuper Næss frem og avverger i siste liten.
  66'
  Kostadinov får ballen i mellomrommet der han tar et par steg fremover før han smeller til! Det er et helt ok forsøk, men Haikin har ingen problemer med å redde markkryperen.
  68'
  Glimt har full kontroll nå, og triller ball uten risiko.
  69'
  Tas fort.
  71'
  Innlegget fra Walstad grå over dødlinja.
  73'
  Saltnes prøver en fin flikk mot Fet som ville vært helt alene, men detaljen er litt upresis.
  73'
  Spillerbytte - Stabæk
  Inn: Luca Kjerrumgaard
  Ut: Kevin Kabran
  74'
  Spillerbytte - Stabæk
  Inn: Herman Geelmuyden
  Ut: Curtis Edwards
  To nye bytter fra Bradley.
  74'
  Spiten-Nysæter prøver en ball retning i Jelacic i feltet, men den er upresis.
  77'
  Geelmuyden med skudd fra distanse, langt over mål.
  79'
  Ikke mye å rapportere om fra Nadderud nå. Glimt har full kontroll.
  80'
  Zugelj trekker innover fra høyre og smeller til, men sender ballen utenfor.
  81'
  Spillerbytte - Stabæk
  Inn: Sebastian Olderheim
  Ut: Fredrik Krogstad
  81'
  Spillerbytte - Bodø/Glimt
  Inn: Daniel Bassi
  Ut: Albert Grønbæk
  81'
  Spillerbytte - Bodø/Glimt
  Inn: Tobias Fjeld Gulliksen
  Ut: Sondre Brunstad Fet
  81'
  Faris går i bakken i feltet! Han blir liggende litt, men det tar ikke lang tid før han er på beina igjen.
  83'
  Det kommer en ball inn i feltet mot Saltnes! Han tar den ned før han skyter, rett i blokka til Ottesen.
  83'
  Jelacic går og går før han gir ut til Spiten-Nysæter. Han prøver et slags skudd, men ballen forsvinner langt over mål!
  85'
  Spiten-Nysæter setter fart. Han trekker innover, men Glimt kommer til i skuddøyeblikket og avverger.
  86'
  Tas kort.
  86'
  Tas kort.
  87'
  Bjørtuft lemper ballen mot Bassi som setter fart mot mål. Han løpes til slutt opp av Pedersen, og så kommer flagget også til slutt.
  87'
  Nytt langskudd, denne gang fra Næss. Igjen er det helt ufarlig, og ballen forsvinner langt over mål.
  89'
  Tas kort.
  90'
  Geelmuyden får foten på et innlegg fra venstre, men det blir ikke farlig når nesten-avslutningen går utenfor.
  90'+1
  Mål for Bodø/Glimt!
  Stabæk 0 - 4 Bodø/Glimt
  Mål: Ulrik Saltnes
  Målgivende: Nino Zugelj
  Saltnes triller inn kveldens fjerde! Etter et langt Glimt-angrep chipper Zugelj ballen inn til Saltnes som tar den ned lekkert på fem meter. Derfra kan han enkelt sentre inn 0-4, og gjøre kvelden komplett.
  90'+2
  Kampen er slutt
  90'+3
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her