Slutt

2-3

0-1
1-1
2-1
2-2
2-3
Njie65'
Supporterfordeling på VG
1 717
1 975
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til denne livedekningen av NM-kvartfinalen mellom Stabæk og KFUM. Mitt navn er Trygve Løberg, og jeg skal være med dere gjennom dette svært interessante oppgjøret.
    Kampen spilles på Nadderud Stadion i Bærum, ettersom Stabæk er det lavest rangerte laget. Seier i dag inkluderer en plass blant de fire siste lagene og semifinale i Norgesmesterskapet for menn.
    Dagens hjemmelag ligger til daglig på en 6. plass på tabellen i OBOS-ligaen med fire kamper igjen av ligaspillet. Opprykk er en målsetning for både klubb og fans, noe som fortsatt er mulig så lenge Diabate, Næss og resten av Stabæk-spillerne ligger innenfor topp-6 når siste kamp er spilt. Klubben ansatte nylig Bjørn Helge Riise som ny hovedtrener og har vist bedre takter de to foregående kampene i serien. Forrige runde slo de blåkledde Levanger på bortebane, og sikret med det full pott og sek poeng på de siste to kampene. Det er klart at dagens motstander er av et annet kaliber når det gjelder kvalitet og ferdigheter, og det blir spennende å se hva slags taktikk Riise planlegger å bruke for å stoppe Johannes Moesgaard og resten av «gutta fra Ekeberg».
    Når det gjelder KFUM er det klart at spillere som Johannes Nunez, Robin Rasch, Haitam Aleesami, David Hickson m.fl. kan gi vertene tøff kamp om avansement og semifinale-billetten. Dagens gjester har levert en glimrende debut-sesong i Eliteserien, og ligger på øvre halvdelen av tabellen når 24 kamper er ferdigspilt. Forrige serierunde tok Moesgaard og co. tre sterke poeng mot Odd i Skien. Det er ingen tvil om at toppnivået i spillergruppen er ekstremt høyt. Denne sesongen har de hvite- og rødkledde fra Ekeberg slått Rosenborg ved to anledninger, tatt med seg tre poeng hjem fra Molde, samt levert en sterk prestasjon som endte med uavgjort mot Bodø/Glimt i Nord-Norge.
    Sist lagene møttes var i 2022, da begge klubbene var i OBOS-ligaen. Den gangen endte begge oppgjørene uavgjort, både i Oslo og i Bærum. Lagene har tidligere møttes i cupen, men da må vi spole helt tilbake til våren 2015. Oppgjøret endte med 3-1 seier til Stabæk, etter scoring av blant annet nåværende KFUM-spiller; Adama Diomande.
    Bookmakerne holder dagens bortelag som favoritter med 1.80 i odds på Norsk Tipping. Dersom hjemmelaget skulle overraske og ta enda et skritt nærmere Ullevål Stadion og cupfinale, vil man kunne firedoble innsatsen.
    Stabæk har til vane å være involvert i kamper med svært mange mål, og vi har god grunn til å forvente en spennende kamp i ettermiddag. KFUM er blant de seks lagene i Eliteserien som har sluppet inn færrest mål, mens Stabæk har sluppet inn nest-mest i OBOS-ligaen.
    Jeg er tilbake med lagoppstillinger ca. 13:15. Heng med!
    Lagoppstillingene er klare og spillerne er godt i gang med oppvarmingen. Vinneren av denne kampen møter enten Vålerenga eller Fredrikstad i semifinalen. Det er lenge siden Norgesmesterskapet har vært såpass uforutsigbart som årets sluttspill har endt opp med å bli. KFUM har gode muligheter til å vinne NM i sin første sesong på øverste nivå i norsk fotball, det må sies å være et relativt sjeldent scenario. Halvparten av de resterende lagene spiller til daglig i OBOS-ligaen, og sannsynligheten for overraskelser er derfor stor. Ikke lenge til avspark på Nadderud Stadion, dette vil du ikke gå glipp av!
    Kampen har startet
    1'
    Stabæk og Diabate sparker i gang oppgjøret!
    1'
    Dagens første av mange tøffe dueller mellom Njie og Diabate vinnes av KFUM-midtstopperen.
    2'
    Sandal forsøker å sette opp Njie i en løpsduell med Stabæk-kaptein Nicolay Næss, men midtstopperen har god kontroll i den situasjonen.
    3'
    Bortelaget har styrt banespillet i starten av denne kampen, mens Stabæk nøyer seg med å ligge lavt på egen banehalvdel og forsvaret egen 16-meter.
    6'
    Rasch finner Hjorth med en lang pasning, og vingbacken vinner en corner.
    8'
    KFUM får tildelt et hjørnespark
    Robin Rasch
    Heades unna ved første stolpe.
    8'
    KFUM blir avblåst for offside
    Jonas Hjorth
    8'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Nikolas Walstad
    Tas kort.
    9'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Oskar Spiten-Nysæter
    Tas kort.
    12'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    William Wendt
    Klareres ut av Nouri.
    13'
    Diabate med en stor mulighet, men Njie får taklet spissen i siste liten! Spydet til Stabæk drar seg først fri fra Aleesami, men bruker litt for lang tid i avslutningsøyeblikket slik at Njie får taklet ballen unna.
    15'
    Spiten-Nysæter drar seg elegant fri på midtbanen til Stabæk, men den avgjørende pasningen mot Diabate blir for upresis.
    19'
    Gjestene fra Ekeberg har fortsatt til gode å skape noen ordentlige muligheter for scoring, til tross for at Moesgaard sine menn har mye ball i laget.
    20'
    KFUM får tildelt et frispark
    Simen Hestnes
    Tas kort.
    20'
    Sandal kommer til en fin innleggs-mulighet på bortelaget sin høyre side, men pasningen mot Njie klareres enkelt vekk av Øya.
    22'
    Nunez klarer nesten å sende Njie alene med keeper, men nok en gang blir avleveringen for upresis og ballen triller ut over dødlinjen.
    23'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Jon Haukvik Øya
    Spiller kort til Næss.
    24'
    Mål for KFUM!
    Stabæk 0 - 1 KFUM
    Mål: Johannes Andres Nunez Godoy
    Målgivende: Emil Ødegaard
    Bortelaget tar ledelsen 1-0! En lang pasning fra keeper Emil Ødegaard setter opp Johannes Nunez i en isolert duell med Øya. Stabæk-midtstopperen har ikke kontroll på KFUM-spissen og mister ballen som bakerste mann. Etter å ha rundet keeper elegant, setter Nunez ballen enkelt inn i det åpne målet. Favorittene tar ledelsen, og det blir spennende å se hvordan hjemmelaget svarer på dette!
    25'
    Nouri finner nesten Sandal med et presist innlegg, men Øya får taklet ballen ut til corner i siste liten.
    30'
    KFUM får tildelt et hjørnespark
    Robin Rasch
    Rossbach bokser ballen vekk, men blir taklet hardt av Aleesami i samme situasjon. Midtstopperen får også det gule kortet for taklingen på Stabæk-keeperen.
    30'
    Gult kort til KFUM
    Haitam Aleesami
    For tøff i duellen med Rossbach.
    31'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Sondre Rossbach
    Tas kort.
    31'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Nikolas Walstad
    Setter kort i gang.
    33'
    Stabæk har tatt kontroll over ballen de siste minuttene, men bortelaget forsvarer seg godt og har god kontroll på kombinasjonene som hjemmelaget sine spillere forsøker å sette opp.
    36'
    KFUM får tildelt et hjørnespark
    Robin Rasch
    Slår ballen inn mot Sandal, men Rossbach er ute i feltet og plukker ballen med hendene.
    36'
    Næss finner Rasmus Eggen Vinge med en svært presis langpasning, dessverre for hjemmelaget blir skuddet fra kantspilleren blokkert av Aleesami.
    39'
    Nunez blir spilt tidlig inn i bakrommet nok en gang. Denne gangen forsøker han å skyte over Rossbach som står langt utenfor målet sitt. Ballen sklir av foten og går langt til side for mål.
    40'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 1 KFUM
    Mål: William Wendt
    Målgivende: Rasmus Eggen Vinge
    Stabæk utligner til 1-1! Rasmus Eggen Vinge blir spilt inn i 16-meteren til KFUM, og med et presist innlegg finner han unggutt William Wendt som enkelt setter ballen forbi Ødegaard fra drøye 3-4 meters hold. Det var svært fine kombinasjoner mellom Stabæk-ungguttene og vi er like langt i Bærum!
    40'
    Det blir en stopp i spillet som følge av at Walstad blir liggende nede etter en duell med Njie.
    44'
    Dagens høyreback for hjemmelaget kommer seg opp på beina igjen, og ser ut til å kunne fortsette.
    45'
    Momodou Njie stopper Diabate for 5. gang denne omgangen og får helt korrekt det gule kortet for å hindre spissen på vei fremover.
    45'+2
    Gult kort til KFUM
    Momodou Lion Njie
    Hindrer Diabate på en overgang.
    45'+2
    Stabæk får tildelt et frispark
    Magnus Christensen
    Tas kort til Næss.
    45'+2
    Pause
    45'+3
    Det er pause på Nadderud Stadion, og lagene går i garderoben på stillingen 1-1! KFUM var lenge det dominerende laget i denne første omgangen og fikk uttelling ved Johannes Nunez etter 25 spilte minutter. Etter scoringen spilte hjemmelaget seg mer og mer inn i kampen. Svært gode kombinasjoner mellom Wendt og Vinge sørget for utligning for Riise og co. Totalt sett har dette vært en relativt tam omgang med tanke på store muligheter, så la oss håper at de siste 45 minuttene byr på enda flere angrep og målsjanser! Jeg er straks tilbake med andre halvdel.
    2. omgang
    45'+1
    Spillerbytte - KFUM
    Inn: Teodor Berg Haltvik
    Ut: Sverre Sandal
    45'+1
    KFUM-kaptein Robin Rasch sparker i gang de siste 45.
    45'+1
    Stabæk får tildelt et frispark
    Oskar Spiten-Nysæter
    Tas kort.
    45'+1
    Stabæk går rett i angrep og Vinge er centimetere unna å finne en ensom Diabate inne i KFUM sin 16-meter.
    47'
    KFUM får tildelt et frispark
    Robin Rasch
    Tas kort.
    47'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 2 - 1 KFUM
    Mål: Bassekou Diabate
    Stabæk tar ledelsen 2-1! Sliten-Nysæter finter Aleesami og Njie to ganger før han skyter fra skrått hold. Emil Ødegaard gjør en god redning, men returen ender opp i beina på Diabate som enkelt sender ballen i nettmaskene fra drøye 11 meter.
    48'
    KFUM får tildelt et hjørnespark
    Robin Rasch
    Slår hjørnesparket rett i hendene til Rossbach.
    51'
    Stabæk spiller seg enkelt forbi det høye presset til bortelaget. Angrepet ender opp med at Walstad og Hjorth kolliderer på midtbanen og dommer Aslam tildeler KFUM-spilleren frispark, til hjemme-supporternes store frustrasjon.
    52'
    KFUM får tildelt et frispark
    Haitam Aleesami
    Tas kort.
    52'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Karsten Arman Ekorness
    Setter fort i gang til Næss.
    54'
    Ekorness er for sen inn i takling på Hestnes som blir liggende nede. Det gir Rasch og KFUM frispark i den god innleggs-posisjon.
    56'
    KFUM får tildelt et frispark
    Robin Rasch
    56'
    Mål for KFUM!
    Stabæk 2 - 2 KFUM
    Mål: Ayoub Aleesami
    Målgivende: Robin Rasch
    Rasch finner hodet til Ayoub Aleesami og utligningen er et faktum! Innlegget er presist og midtstopperen har få problemer med å heade ballen forbi Rossbach.
    57'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Olav Veum
    Ut: Jon Haukvik Øya
    57'
    Walstad forsøker å slå en lang pasning opp mot Diabate, men den vikarierende Stabæk-midtstopperen legger litt for mye kraft i den ballen og Ødegaard er ute og avverger. Nesten så spissen får ballen alene med keeper i den situasjonen.
    60'
    Njie blir liggende nede etter duellen med Diabate og er nødt til å forlate banen.
    60'
    Spillerbytte - KFUM
    Inn: Dadi Dodou Gaye
    Ut: Momodou Lion Njie
    60'
    KFUM får tildelt et frispark
    Robin Rasch
    Setter raskt i gang til Hestnes.
    61'
    Innbytter Veum holdes igjen på en Stabæk-overgang og hele Nadderud Stadion roper på gult kort. Dommer Aslam er ikke enig og hjemmelaget må nøye seg med et frispark.
    62'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Olav Veum
    Settes kjapt i gang.
    62'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Oskar Spiten-Nysæter
    Tas kort.
    63'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Rasmus Eggen Vinge
    Tas kort til Næss.
    64'
    Hjemmelaget spiller KFUM lave for øyeblikket, men har blir hindret på ulovlig vis ved flere anledninger når de nærmer seg 16-meteren.
    65'
    Mål for KFUM!
    Stabæk 2 - 3 KFUM
    Mål: Moussa Njie
    Målgivende: Teodor Berg Haltvik
    Innbytter Haltvik og Njie sørger for at KFUM har snudd kampen! En lang ball fra Aleesami finner brystet til Nunez som elegant legger ballen til rette for Haltvik. Kantspilleren finner Moussa Njie på motsatt flanke og vingen sender ballen opp i det lengste krysset med venstrebeinet.
    65'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Magnus Christensen
    Tas kort.
    67'
    Diabate mottar ballen inne i 16-meteren og sender ballen forbi Ødegaard og i mål, men spissen avvinkes for offside.
    68'
    Stabæk blir avblåst for offside
    Bassekou Diabate
    69'
    Spillerbytte - KFUM
    Inn: David Hickson
    Ut: Jonas Hjorth
    69'
    KFUM blir avblåst for offside
    Teodor Berg Haltvik
    70'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Nicolai Næss
    Tas kort til Christensen.
    70'
    Rasch forsøker å spille Amin Nouri inn i 16-meteren til hjemmelaget, men pasningen blir litt for lang og triller ut til 5-meter for Rossbach.
    73'
    Nok en gang spilles Diabate alene med keeper, men igjen er spissen for "hissig på grøten" og løper inn i offside.
    73'
    Stabæk blir avblåst for offside
    Bassekou Diabate
    73'
    KFUM får tildelt et frispark
    Ayoub Aleesami
    Spiller kort til Dodou Gaye.
    73'
    Vinge får en stor mulighet! Kantspilleren blir spilt fri på Stabæk sin høyre side, men skuddet blir blokkert ut til corner.
    75'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Nikolas Walstad
    Finner hodet til Diabate inne i feltet, men spissen får ikke plassert avslutningen på mål.
    75'
    Ekorness slår et godt innlegg inn mot Wendt inne i 16-meteren til bortelaget, men Hickson gjør en god sikrings-jobb og får klarert ballen unna.
    78'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Sebastian Olderheim
    Ut: Rasmus Eggen Vinge
    78'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    William Wendt
    Slår ballen rett i hendene til Ødegaard.
    78'
    Stabæk har ballen i laget og spiller gjesten svært lave. Både Wendt og Spiten-Nysæter kommer til flere innlegg, men bortelaget får klarert ved flere anledninger.
    80'
    KFUM får tildelt et frispark
    Haitam Aleesami
    Tas kort.
    81'
    Spillerbytte - KFUM
    Inn: Remi Andre Svindland
    Ut: Robin Rasch
    81'
    KFUM blir avblåst for offside
    Moussa Njie
    82'
    Aleesami er for sent inne i en takling på Olderheim og Stabæk får frispark i god innleggs-posisjon. Den rutinerte KFUM-spilleren må passe seg så han ikke får sitt andre gule nå.
    85'
    Stabæk får tildelt et frispark
    William Wendt
    Slår ballen rett i hendene på Ødegaard.
    85'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Nicolai Næss
    Tas kort.
    88'
    Olderheim drar seg elegant fri inne i 16-meteren og slår et farlig innlegg langs med 5-meteren. Dessverre for hjemmelaget er verken Diabate eller Spiten-Nysæter i posisjon til å omsette pasningen i mål.
    89'
    Spiten-Nysæter finner Ekorness på bakerste stolpe med et presist innlegg, men venstrebacken avslutter langt til side for målet.
    90'+2
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Herman Geelmuyden
    Ut: William Wendt
    90'+2
    Riise prøver å jage spillerne sine fremover i banen, men KFUM er solide i forsvarsspillet og står godt imot.
    90'+4
    Stabæk får tildelt et frispark
    Sondre Rossbach
    Slår langt opp mot KFUM sin 16-meter, men Dodou Gaye klareres unna.
    90'+4
    Nunez kommer til en avslutning, men skyter et par meter over målet til Rossbach.
    90'+6
    Kampen er slutt
    90'+6
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her