Slutt

0-0

Supporterfordeling på VG
1 758
1 836
Author avatar

Ble dekket av NTB

  Endelig er Eliteserien tilbake, og det hele starter med et smell med en herlig runde denne 2. påskedagen! Her følges kampen mellom Stabæk og Odd på Nadderud, vel møtt!
  Det har vært mye snakk om gresset på Nadderud de siste ukene. En lang vinter har gjort det noe mer krevende å ha gresset klart til sesongstart. Men nå er dagen her, så får vi se hvordan matta klarer seg.
  Stabæk rykket i fjor til slutt opp fra OBOS-ligaen, og etter en litt trå start ble det fart på sakene etter Bohinen tok over bærums-laget. Etter en spennende avslutning på sesongen trakk de til slutt et lengre strå enn KFUM og endte på 2.-plass. Dermed ble det opprykk på første forsøk, så blir det spennende å se om de klarer å holde seg i Eliteserien!
  Odd har lagt en meget god 2022-sesong i Eliteserien bak seg, og endte på en imponerende 5.-plass. Paco leverte langt bedre enn hva man kunne forvente, og med en god avslutning på sesongen klarte de å vinne kampen om midtsjiktet, selv med -2 i målforskjell. Odd går inn i sin 15 sesong i øverste divisjon på rad, så blir det spennende å se hva de kan få til i årets sesong.
  Stabæk har hatt en innholdsrik vinter, og har vært meget aktive på overgangsmarkedet. Samtidig som de har mistet flere viktige spillere har de også forsterket seg klokt og godt. Spesielt i angrepet har det blitt utskiftninger, og etter Oliver Edvardsen forsvant til Nederland i sommer har de også mistet Azemi (utgående kontrakt) og Normann Hansen. I slutten av januar forsvant også den store stjerna, Gift Orban, og etter det han har vist etter overgangen til Belgia er det svært synd at vi ikke fikk se hva han kunne fått til også i Eliteserien. Inn har Bakenga kommet fra Japan, en spiller som virkelig har vist at han vet hvor eliteseriemålene står. Sammen med ham har de også hentet Høgh på lån fra Danmark. Også han virker svært spennende, og har virkelig vist form i cupkampene i vinter mot Bryne og Molde. Ellers har det blitt et keeperbytte, og Pettersson, som kommer fra Toulouse, erstatter Sandberg som forsvant til HamKam. I tillegg har det kommet noen forsterkninger på midtbanen med Haugen og Luccia, mens Skovgaard har blitt hentet som en brikke i den bakre treeren fra Brann. Helt på tampen forsterket de også angrepet ytterligere med Kabran fra Viking.
  Odd har også gjort sitt på overgangsmarkedet, men troppen er nok noe svekket fra i fjor. De har blant annet mistet Bjørtuft til Bodø/Glimt, og inn som erstatter har de hentet Solholm Johansen. Videre har også Diomande dratt, mens Vebjørn Hoff har gått til Lillestrøm etter at han var på lån til Odd fra RBK i fjor. Inn har Ole Erik Midtskogen kommet, så får vi se om han tar nivået i Eliteserien. I tillegg er Owusu hentet fra Canada, sammen med Hien og Tomas fra henholdsvis Sverige og Finland. En viktig seier på overgangsmarkedet har vært å beholde Wahlstedt, som var meget god i fjor. Han takket før sesongen nei til et tilbud fra Bodø/Glimt, og det er spådd at han vil forsvinne til sommeren. Enn så lenge er han likevel tilgjengelig, og er dermed en nøkkelspiller.
  Det begynner å bli en god stund siden sist lagene spilte ligakamper, men det har i løpet av vinteren blitt spilt mange treningskamper og cupkamper. Stabæk har levert greie resultater i treningskampene, og med uavgjortkamper mot både LSK og RBK har de vist at de kan slå fra seg mot eliteseriemotstand. I cupen har de virkelig vist seg frem den siste måneden, der de først slo Bryne 5-0, før de tok seg videre til semifinale etter å ha slått Molde etter straffesparkkonkurranse. Etter de to meget sterke resultatene, har det blitt seigt i de siste treningskampene med 1-1 mot Kongsvinger og tap mot Sarpsborg 08.
  Odd har vist varierende prestasjoner gjennom vinteren. På Marbella viste de seg fra sin beste side, da de vant mot Molde og spilte uavgjort mot Häcken. Senere i vinter har de derimot ikke vist seg fra sin beste side, og røyk blant annet ut av cupen etter et 4-1-tap mot Sandefjord. I mars har de likevel vunnet mot lag som Sarpsborg 08 og Strømsgodset samt Sandefjord, så får vi se hvilken Odd-utgave vi får se når det smeller i ettermiddag!
  Hvilke spillere blir det spennende å følge denne sesongen? For Stabæk vil det blir meget spennende å se hvordan det nye spissparet vil prestere. Bakenga har vist seg som en meget god Eliteserie-spiller tidligere, mens Høgh har vist at han vet hvor målet står gjennom vinteren, med flere scoringer. Purunge Riise har fått vist seg litt frem i Vinter, så får vi se om Bjørn Helges sønn kan få et gjennombrudd i år. Om Pettersson viser sin Allsvenska-form fra tidligere, vil burvokteren kunne bli en av Stabæks viktigste spillere.
  For Odd blir som nevnt Wahlstedt i de bakre rekker meget viktig. Ellers må også målene komme fra et sted. Jevtovic scoret flest mål i fjor, og også i år vil han bli viktig. Sammen med Ingebrigtsen er de nok spillerne som må levere foran mål. Det blir også spennende å se om Midtskogen vil ta nivået, og også score mål i Eliteserien. Gjør han det kan det fort bli i en gøy sesong for Pacos mannskap.
  I år skal VAR benyttes i Eliteserien, og vi får et møte med verktøyet for første gang i dag. I VAR-rommet sitter Tom Harald Hagen og Runar Langseth og skal hjelpe Svein Tore Sinnes og hans team på banen. De skal se på klare og tydelige feil knyttet til straffe, mål, røde kort og identitet. Bruken av VAR blir stadig diskutert i de allerede praktiserende landene og turneringene, så får vi se om det vil bli en suksess i Norge, og om man klarer å benytte verktøyet på en god og konsistent måte.
  Da gjenstår kun noen timer til vi er i gang på Nadderud, og frem til det ønsker jeg alle en fin 2. påskedag.
  Lagene er klare, og det er ingen store overraskelser hos noen av lagene! Stabæk starter omtrent slik de har gjort i hele vinter. Andresen, unggutten, som har bekledd venstre vingback i vinter, er henvist til benken. I hans posisjon starter nyervervelsen Pachonik, så blir det spennende å se hvordan han klarer seg! Pacos menn starter også som ventet, og eneste endringen fra siste treningskamp mot Lillestrøm er Skau ut, og Gjengaar inn. Med Ruud skadet har Odd spilt i en 5-4-1-formasjon, og i kveld er det Gjengaar som vikarierer i hans posisjon.
  Lagene entrer matta og vi er straks klare for kamp!
  Stabæk skal starte med ballen.
  Kampen har startet
  0'
  Velkommen tilbake til Eliteserien Stabæk! Vi er i gang på Nadderud!
  0'
  Slår friparket langt.
  0'
  Edwards prøver å vende over på Ottesen, men ballen er litt for lang for backen.
  1'
  Stabæk vinner et firspark midt på banen. Næss skal lempe ballen inn i feltet.
  2'
  Lucca vinner i lufta etter at Næss har lempet ballen inn i feltet, men ballen forsvinner over dødlinja.
  2'
  Wahlstedt slår rett gjennom mot Gjengaar. Han stormer mot mål, men avslutningen fra spiss vinkel går rett på Pettersson som holder ballen.
  4'
  Ottesen skal kaste langt.
  4'
  Innkastet fra Ottesen går hele veien inn til Wahlstedt.
  5'
  Høgh går i bakken i feltet etter en dytt, men dommer vinker spillet videre.
  5'
  Slås langt.
  6'
  Gjengaar står i offside når Wallem vender spillet.
  7'
  Næss prikker et innlegg på Bakenga som kommer til avslutning med hodet. Headingen er god, men Wahlstedt er med på forsøket og får hendene opp tidsnok.
  8'
  Krogstad legger inn, men Odd får ballen unna.
  8'
  Wallem prøver en ball gjennom mot Midtskogen, men Pederen har god kontroll på den.
  9'
  Krogstad setter ballen i nettet, men det vinkes av for offside! Pedersen lemper en ball inn i feltet, og Høgh legger ballen ned til Krogstad på 14 meter. Han fyrer til, rett i mål, men flagget kommer tidlig opp på Høgh.
  10'
  Hagen skal skjerme en ball med Høgh i ryggen. Det er en krevende oppgave som kapteinen løser mesterlig.
  12'
  Artig start på kampen dette, og Stabæk har virkelig satt fart her!
  13'
  Wallem gjør en god defensiv jobb og Edwards feller ham i eget felt. Frispark til Odd.
  15'
  Slås langt.
  15'
  Jevtovic tar ned ballen på kasse på 25 meter. Han vender om og fyrer til, langt over.
  16'
  Jevtovic setter fart i mellomrommet. han prøver å finne Ingebrigtsen ute til høyre, men pasningen er upresis.
  17'
  Odd kontrer med Ingebrigtsen. Han finner Jevtovic ute til høyre, og han legger inn. Han får deretter et nytt forøk til å legge inn, men Stabæk for omsider ballen bort.
  19'
  Stabæk får et frispark midt på banen.
  19'
  Næss lemper ballen langt, men i andre enden lager Lucca et frispark.
  19'
  Slås langt.
  20'
  Hagen header unna firsparket fra Næss.
  21'
  Nesten for hjemmelaget! Det legges en lur ball inn bak treeren til Odd, og Pedersen er helt fri. Han varter opp med en lekker avslutning med hælen, men forsøket går midt på Wahlstedt som redder!
  23'
  Næss legger igjen inn i feltet, men denne gangen er Lucca hardhendt og lager frispark.
  23'
  Bakenga er meget god når han får med seg ballen ute til venstre. Han får også lagt inn, men Edwards hindres nok til at ballen går inn til Wahlstedt.
  25'
  Stabæk holder ballen i laget en stund nå. Pedersen forsøker en lang ball, men Wahlstedt kommer ut og plukker den.
  27'
  Slås langt.
  28'
  Odd vinner et frispark høyt i banen. Owusu skal slå inn.
  29'
  Næss header ut etter innlegget fra Owusu.
  30'
  Ingebrigtsen slår inn, men Stabæk får ballen unna.
  31'
  Matta, som var gørnn-ish før kampen begynte, blir bare brunere og brunere etterhvert som knottene gjør sin magi utpå her. Kan bli krevende forhold her utover kampen.
  32'
  Wahlstedt kommer ut og avverger rett foran Høgh etter en lang ball.
  34'
  Pedersen vinner en duell i feltet til Odd. Han prøver å legge ballen ned, men Owusu får klarert.
  35'
  Owusu skal lempe ballen lang fra mistbanen.
  36'
  Owusu lemper ballen inn i feltet, og der klarerer Skovgaard.
  36'
  Solholm Johansen prøver å vende over på Gjengaar, men pasningen er for lang.
  37'
  Jevtovic slår inn fra venstre, men der klarer Pedersen.
  38'
  Midtskogen får vendt opp og fyrer til, rett i blokka.
  39'
  Odd står høyt nå, og presser på.
  39'
  Jevtovic tar et steg inn fra sin venstreposisjon. Han prøver å curle ballen i lengste, men forsøket er enkelt for Pettersson å holde.
  40'
  Etter en god start på kampen av Stabæk har Odd tatt mer og mer over. De har enn så lenge til gode å skape en god mulighet, så får vi se om det løsner snart for bortelaget.
  41'
  Høgh er på farten igjen, men Solholm Johansen har full kontroll og overtar ballen elegant.
  42'
  Krogstad trekker inn i banen før han prøver å finne Bakenga i feltet. Pasningen er upresis og forsvinner over dødlinja.
  43'
  Slås langt.
  45'
  Pause
  45'+1
  Lagene går til pause på stillinga 0-0 på Nadderud! Stabæk var lenge det beste laget og skapte et par sjanser, både ved Bakenga og Pedersen. Nærmest var sistnevnte som ble chippet gjennom og hælet ballen midt på Wahlstedt fra kloss hold. Etter hvert tok Odd mer og mer over, men de evnet ikke å skape en god mulighet. Dermed står det altså 0-0 til pause, og omgangen bærer litt preg av seriestart og dårlig gressmatte. Vi får håpe det eksploderer mer når vi straks er klare for de siste 45.
  2. omgang
  45'
  Ingebrigtsen triller i gang andreomgang.
  45'
  Næss legger inn fra høyre, men Wahlstedt kommer ut og plukker ballen.
  46'
  Næss prøver seg på volley i returrommet. Treffer er godt det, men ballen forsvinner et par meter til side for mål! Artig forsøk fra stopperen.
  48'
  Bakenga og Høgh kombinerer, men de forstyrres av Hagen som får bort ballen.
  49'
  Odd forsøker å kontre, men Pachonik er tidlig hjemme og avverger.
  49'
  Nesten for Høgh! Krogstad får ballen ute il venstre før han legger den inn til Høgh på 15 meter. Han fyrer til, men ballen går en halvmeter utenfor! Nære på for hjemmelaget.
  51'
  Bakenga er på løpetur, men Hagen har falt av et på meter og har god kontroll når han header inn til Wahlstedt.
  52'
  Ingebrigtsen får ballen på 20 meter og skyter, rett i blokka.
  53'
  Jevtovic legger inn fra venstre, via Pedersen og til corner.
  54'
  Ottesen header ut ved første stolpe.
  54'
  Edwards prøver å finne Ottesen ute til høyre, men Solholm Johansen rydder unna.
  57'
  Skovgaard er nede og takler og hindrer Ingebrigtsen ute til høyre.
  57'
  Jevtovic legger inn mot Midtskogen. Han vinner i lufta, men får ikke til en god heading og Stabæk overtar.
  58'
  Slås langt.
  58'
  Enorm redning av Pettersson! Næss header rett ned i beina på Jevtovic som setter fart. Han spiller en vegg med Midtskogen før han alene med keeper prøver å prikke ballen forbi Pettersson. Den svenske keeperen er raskt ute og hindrer poengkongen til Odd!
  59'
  Pettersson kommer ut og vinner et frispark.
  60'
  Slås langt.
  60'
  Slås langt.
  61'
  Korgstad vinner et firspark ute til venstre.
  62'
  Det er litt uenigheter her og dommer må ta en alvorsprat med Ingebrigtsen og Høgh. Korta blir dog i lomma.
  62'
  Næss lemper ballen inn i feltet og Solholm Johansen stusser ut til corner.
  62'
  Midtskogen header ut av feltet.
  63'
  Kevin Kabran gjør seg klar på benken og skal komme inn til sin debut for Stabæk!
  64'
  Midtskogen prøver å drible ute til venstre, men han stoppes av Pedersen.
  65'
  Jevtovic legger inn fra venstre og Midtskogen får hodet på ballen. Headingen er derimot løs og er på vei utenfor mål når Pettersson plukker topp ballen.
  66'
  Spillerbytte - Stabæk
  Inn: Kevin Kabran
  Ut: Mushaga Bakenga
  Bakenga takker for i dag og erstattes av debutant Kabran!
  66'
  Kabran får ballen til venstre i feltet. Han tar den ned og fyrer inn mot Høgh og tvinger Owusu til å gi til corner.
  69'
  Solholm Johansen header ut. Ballen kommer inn igjen og denne gangen vinner Høgh i lufta. Han header mot mål, men Wahlstedt reddet greit.
  70'
  Skovgaard legger inn fra venstre og vinner en corner.
  72'
  Enorm mulighet for Pedersen! Ballen havner bak i feltet der Pedersen står helt alene og header rett i tverrligger, via et par fingre hos Wahlstedt! På returen sågar Høgh, men headingen hans blokkeres!
  72'
  Redning på strek! Ballen havner i returrommet der det fyres til, men Solholm Johansen redder på strek!
  73'
  Firspark til Odd på midtbanen.
  74'
  Ottesen klarer innlegget fra Owusu.
  74'
  Owusu prøver lykken på firspark, men ballen forsvinner til side for mål.
  75'
  Dommer er upopulær ute her nå når han gir Odd et frispark midt på banen.
  77'
  Skovgaard vinner i lufta etter Owusus innlegg. Deretter kommer Pettersson ut og plukker ballen.
  77'
  Offside for Stabæk
  78'
  Høgh er god når han snapper ballen ute til venstre. Han legger inn, men forsøket er svakt og klareres.
  79'
  Gult kort til Odd
  Conrad Wallem
  Wallem får dagens første gule kort når han kommer sent inn i Krogstad.
  80'
  Skovgaard lemper ballen opp i banen, men den forsvinner over alt og alle.
  80'
  Pettersson er modig når han kommer ut og plukker ballen rett foran Midtskogen i full fart.
  82'
  Spillerbytte - Odd
  Inn: Faniel Tewelde
  Ut: Mikael Norø Ingebrigtsen
  Twelde kommer inn for en anonym Ingebrigtsen.
  82'
  Dobbeltmuliget for Kabran! Han får ballen i feltet og fyrer til rett på Wahlstedt. Keeperen må gi retur og denne gangen er Kabran helt alene på fem meter! Igjen kommer Wahlstedt ut og redder! Strålende keeperspill!
  83'
  Gult kort til Stabæk
  Andreas Skovgaard
  Er for sent ute med en takling.
  84'
  Owusu legger inn, men Stabæk overtar.
  85'
  Corner til Odd.
  85'
  Pettersson kommer ut og plukker. Han vinner attpåtil et frispark.
  85'
  Bohinen er litt masete på benken og får det gule kortet.
  87'
  Solholm Johansen header ut innlegget fra Næss.
  87'
  Korgstad forsøker seg fra 25 meter. Det er et ok forsøk, men Wahlstedt har grei kontroll.
  88'
  Solholm Johansen får behandling på matta.
  90'
  Næss er upresis med en pasning og Odd vinner et kast.
  90'+2
  Tiden begynner å renne ut for begge lag nå.
  90'+2
  Jevtovic legger inn fra venstre, men Pedersen klarerer.
  90'+3
  Kampen er slutt
  90'+3
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her